Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 2 iunie 2010

Kamikaze: Interlopii craioveni vor să fure mîncarea pușcăriașilor

Dupa ce Oltenia Prison a acoperit intensiv subiectul, în Cațavencu fără moguli, nr. 12/02.06.2010 apare un articol destul de bine documentat despre situația de la Penitenciarul Pelendava. 

Mai jos aveti integral articolul din Kamikaze si adresele prin care niște neni de prin ANP s-au străduit și mai că au reușit să închidă prăvălia.

Nou în infracţionalitatea economică din România: se fură de la gura pușcăriașilor. Și merită, pentru că vorbim de o fermă cu 350 de vaci, 1.600 de porci și 1.200 de hectare de teren.
Interlopii nu-s doar în pușcării, ci și la conducerea lor
Ferma pomenită mai sus este în administrarea Penitenciarului Pelendava din Craiova. Ca să poată ajunge mai ușor la niște interlopi bine conectați politic, aceasta trebuie falimentată. De scopul ăsta nobil se ocupă directorul general adjunct al ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor), fost șef al serviciului de informații al Ministerului Justiției (SIPA), Tiberiu Firinel Ungureanu.
Ajutorul lui de nădejde în chestiune este directorul penitenciarului Pelendava, Ion Craioveanu. Cei doi au o relație conspirativă încă de pe vremea cînd Firinel era șef la SIPA în Craiova, iar Craioveanu, una dintre sursele sale de încredere. Tentativele acestora de a bloca financiar ferma de la Pelendava au stîrnit atît interesul Corpului de Control din Ministerul Justiției, cît și al celui din ANP. 
Un raport intern al ANP a identificat relațiile echipei Ungureanu - Craioveanu cu o serie de interlopi locali de mare calibru, cum ar fi Ilie Pușcărie și Doru Măgaru.
Prioteasa și Berceanu vor de la pîrnaie banu'
Echipa Craioveanu - Ungureanu are o legătură strînsă cu președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. De altfel, interesul lui Prioteasa pentru terenurile de la Pelendava e ceva mai vechi. 
În perioada 2008 - 2009, cînd la șefia penitenciarului oltenesc se afla Emanoil Cucu, intenția de faliment era aceeași. Numai că scopul era altul: vînzarea terenului către Ford, care plănuia construcția unei mari zone industriale de-a lungul șoselei Craiova-Caracal (DN6). Conform raportului intern al ANP, grupul Ungureanu - Craioveanu - Prioteasa beneficia inclusiv de susținerea ministrului Radu Berceanu.
Doru Măgaru ar da cu paru'
Raportul intern ANP mai menționează și că Doru Măgaru ar fi cumpărat deja 50 de hectare din terenul penitenciarului Pelendava. Acest personaj local, care a trecut prin Justiție cu mai toate infracțiunile posibile săvîrșite, fără ca vreun procuror sau polițist să-l atingă, face parte din rețeaua interlopă celebră a Craiovei. Măgaru este un apropiat al penalilor Samir Sprînceană, Ilie Pușcărie și Enrico Constantinescu.
Măgaru, însă, mai este cunoscut și pentru relația bună cu PD-L: fie că a coordonat campania PD-L a primarului Antonie Solomon, fie a stat la masă cu președintele Băsescu, întîmplare care a făcut turul televiziunilor anul trecut. Pe care Băsescu Doru Măgaru l-a condus chiar cu mașina proprie, la inundațiile din 2009.
Protejatul lui Marean vrea să se facă ţăran
Un alt interesat de terenurile de la Pelendava este Florin Silvestru, patronul Magic Com Prod SRL. Acesta este fratele lui Mincu Silvestru, fost ofițer SRI, fost inspector-șef la IPJ Giurgiu și fost adjunct al șefului Poliției Capitalei. 
Mincu era foarte aproape de a ajunge secretar de stat la Interne, în mandatul lui Dragnea, la presiunile lui Marian Vanghelie. Mutarea nu s-a mai făcut, însă, după un scandal de presă care a scos la iveală reputația lui Mincu de protector al lumii interlope și apropiat al clanului Cămătarilor.
Adjunctul penitenciarelor, sabotor economic al fermei
Sabotajul fermei de la Pelendava se manifestă, preponderent, economic. În ianuarie 2010, Firinel Ungureanu a tirmis o adresă unităţilor penitenciare prin care le cerea să nu mai cumpere direct de la ferma de la Pelendava, ci să facă licitaţie pentru produse alimentare. 
În martie, Ungureanu le-a cerut fermierilor de la Pelendava să producă numai pentru consum propriu, adică doar 4% din producţia obișnuită. Aceste măsuri au fost dublate de o serie de achiziţii complet inutile de utilaje agricole. Toate acestea au închis, practic, ferma.
Roxana Jipa, Kamikaze, nr. 12/02.06.2010

Adresa ANP - blocare activitate
Adresa ANP - plan de productie

36 comentarii:

Anonim spunea...

Craioveanu a furat de a rupt de la fabrica de incaltaminte de la PMS si facea fifti-fifti cu Ungureanu cand figura pe statul de plata al acestuia .

Anonim spunea...

CRAIOVEANU E VICTIMA COLATERALA . EL NU A VRUT SA PARTICIPE LA FALIMENTAREA INSTITUTIEI DAR A FOST SANTAJAT CU ANGAJAMENTUL DE LA SIPA .

Anonim spunea...

De Manolescu de ce mu scrie nimic?
El este principala veriga intre ungureanu si lumea interlopa craioveana !?

Ce rol are fica lui Manolescu,marea MATAHARi sipareza de la PMS in toate acestea ? Uitati ca sotul ei este mare executor judecatoresc,fost avocat in baroul Olt ?Nu cumva tocmai el urmeaza sa ,,execute,, terenurile de la Pelendava pentru DORU MAGARU ?

Anonim spunea...

Mi se rupe de voi. Cred ca stiti cine sunt. Vax. Ies cand vrreau la pensie.

Anonim spunea...

Citez din Huginn:
"În ianuarie 2010, Firinel Ungureanu a trimis o adresă unităţilor penitenciare prin care le cerea să nu mai cumpere direct de la ferma de la Pelendava, ci să facă licitaţie pentru produse alimentare"

1.Daca observam bine adresa a fost semnata de Ionel cel Mare cum comentati acest aspect d-le Huginn???
2.Prin adresa respectiva sa dispus ceva ilegal???
3.Din punctul d-voastra de vedere trebuie sau nu respectata legea achizitiilor publice???
4.Cumpararea directa a unor produse ca exemplu carcasa de porc in valoare de peste 100.000 Euro de la penitenciarul Pelendava,este legala sau nu ???

Asteptam punctul d-voastra de vedere pertinent si obiectiv nu subiectiv .

Cu stima

Anonim spunea...

Pentru 02.06.2010, 21:36:00

Nu vorbi urat! Noi chiar tinem la tine ! Am facut cheta pentru tine si prietenul tau si am luat doua perechi de catuse din inox captusite cu burete! Asa ca pentru fetite!

Anonim spunea...

OAMENI CA ASTE NE CONDUC PE NOI IN ANP ? Au pretentia sa nu aducem obiecte interzise la hoti si ei vand puscaria cu totu! Mai au putin si vand si hotii la bucata!

Rusine !
Am o ideie unde se va desfasura urmatoarea greva si ce va scrie pe pancarde...

Anonim spunea...

Mizerie și manipulare oltenească. Nu am mai întâlnit un loc cu atâta energie negativă. Acolo parcă nu trăiesc oameni.

Anonim spunea...

Legea 275 a fost modificata doar pentru telefoane mobile,cand apare si modificarea pentru adevaratele infractiuni produse prin diferite furtisaguli din patrimoniul ANP?
Bani ciorditi la licitatii,la RK,prin achizitii directe,prin falimentari intentionate de GAZuri,fabrici de productie proprie?

Domnule DG puteti lua masuri sau mergem la ala mic ce respira greu si se numeste BOC ?
Ce inseamna traficul de tigari pe langa acest pot gras?

Anonim spunea...

Din pacate, usor, usor, aisbergul care loveste Pelendava isi face aparitia in toata grandoarea sa. Cei ce pot incearca sa se salveze. Cu parere de rau, unii pe care ii simnteam aproape sunt chiar gropari de meserie, mercenari in slujba unor vremelnici parveniti ai istoriei;
Nu uita cat esti sub soare,
Ca si maine e o zi,
Omul trece ca o floare,
Si ca maine vei pieri!

Anonim spunea...

Pentru aceasi vechi, actuali si viitori haiduci...

http://www.youtube.com/watch?v=7vnxemB0D6s&feature=related

Huginn spunea...

@ 22:26

Articolul a apărut în revista Kamikaze. Afirmațiile nu-mi aparțin. În ceea ce priveste intrebarile dumneavoastra, daca vreti un raspuns nu-l mai respingeti apriori.

1. Adresa e semnata de Cel Mare in numele lui Ungureanu. Cel care deleaga ramane responsabil, cred ca stiti asta.
2. Da. Prin adresa s-a comis ceva ilegal. S-a blocat activitatea penitenciarului - ferma. Ulterior li s-a cerut sa produca doar pentru ce consuma.
3. Trebuia să se facă distribuție în sistem nu achiziții. Nu există achiziție internă, e o invenție de astă vară. Că transferul se face la un pret din ratiuni contabile e alta discutie.
4. Repet, nu discutam de cumparare directa, cerere de oferta, licitatie, negociere competitiva. Discutam de distributie. Nu se aplica legea achizitiilor.

Anonim spunea...

oltenilor sunteti mici veniti la vaslui si vedeti ca ferma este deja pe chituci urmeaza ca nastase sa-si aduca firma de chetering

Anonim spunea...

Pentru Huginn :
Va inteleg punctul de vedere la cele patru intrebari ale anonimului de la ora 22.26 totusi:

2.Care este ilegalitatea???
3.Aici ati ocolit raspunsul. Sunt de acord trebuia să se facă distribuție în sistem .De ce Pelendava refuza sa distribuie si vor sa vanda???

4. In momentul cand Pelendava a pretins bani pe produse, era normal ca celelate unitati sa respecte legea achizitiilor, deoarece cumparand de la Pelendava era achizitie.

Oricum va respect d-le Huginn aveti o atitudine normala avand in vedere functia d-voastra.

Huginn spunea...

@08:39

2. Ilegal e ca se produc pierderi pentru sistemul penitenciar prin faptele unor sefi. Se numeste abuz in serviciu contra intereselor publice.

3 - 4. N-am ocolit raspunsul. ANP face regulile pentru Pelendava. Pelendava nu poate sa vrea sau sa nu vrea nimic. Face ce trebuie sa faca o unitate de productie.

Pelendava trebuie sa faca distributie in sistem, iar productia trebuie sa fie obtinuta cu costuri cat mai mici.

Pelendava nu vinde si nu valorifica in sistem chiar daca contabiliceste se transfera cu o valoare. Diferenta e ca banii in acest caz raman in sistem si circula documente financiar - contabile.

Anonim spunea...

Pt Huginn :

Referitor la punctul 2.
Ilegalitate este si nerespectarea legii achizitiilor, sunteti un tip foarte ingenios sugerand sa se solicite subventii de 2 ori, odata pentru productia de la pelendava dupa care subventii necesare celorlalte unitati care cumpara de la pelendava fara respectarea legii achizitiilor, dar pentru acest lucru cineva trebuie sa-si asume raspunderea si ............

Citez "Diferenta e ca banii in acest caz raman in sistem si circula documente financiar - contabile"
Din punct de vedere legal ,orice institutie trebuie sa respecte legea achizitiilor publice!!!Este clar !!!Deci nu orice sistem d-le Huginn, orice institutie!!!Adica fiecare penitenciar.

Sunt de acord cu dumneavoastra
d-le Huginn Pelendava trebuie sa faca distributie in sistem.

Nu sunt de acord cu dumneavoastra d-le Huginn deoarece actualmente Pelendava vinde sau ma rog valorifica produsele si ca argument va pot spune ca documentele financiar contabile despre care vorbiti cu care circula produsele sunt facturi si nu aviz de insotire a marfii.
Distributie inseamna ca produsele sa fie transferate cu aviz de insotire a marfii ( vezi OMJ ). Vanzare inseamna a ceda unui cumpărător dreptul de proprietate asupra unui bun, în schimbul unei sume de bani.
Factura definitie -Document care certifica o vanzare/cumparare de marfuri sau prestarea unui serviciu.Act justificativ intocmit de catre compartimentul comercial al agentului economic in care se consemneaza cu exactitate cantitatea, calitatea si felul marfurilor, pretul unitar, valoarea totala etc.Document emis de vanzator- cumparatorului, prin care se face dovada proprietatii bunului cumparat si a pretului platit. Factura se emite pe formulare tip, inregistrate la organele financiare.

Problema este foarte usor de rezolvat .Subventiile acordate celorlalte penitenciare pentru achizitionarea alimentelor care ar putea fi produse la Pelendava ar putea fi alocate penitenciarului Pelendava , urmand ca Pelendava sa distribuie alimentele.

Anonim spunea...

apropos de telefoanele introbagate de ofiteri: dupa ca s-a citit la sala nota de informare cu poarta alba azi un anumit ofiter de la galati era parcata inafara puscariei.sa fie ceva oare?

Huginn spunea...

@ 16:21
Nu sugerez nimic in legatura cu subventiile cred ca ati inteles gresit.

In esenta parerea mea e ca:

1. Nu poti cumpara de la tine. E un nonsens iar procedura de achizitii publice are alt scop. In nici un caz nu se refera la distributia productiei proprii in sistem.

2. Nu poti plati pentru productie dupa care sa cumperi productia pentru care ai platit deja, si sa o mai cumperi si prin procedura de achizitii.

3. Pelendava trebuie sa faca distributie pentru unitatile din sistem, ca vinde acum e altceva si, e evident, ca o parte din problema vine de aici.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

pentru anonimul cu Vasluiul. Pe chituci au pus ferma hotii de pintilescu cu sotia, pomana alias tivga, gheteu, acamenitoaiei, regretatul logistician fuhrer teo lungu si altii. Au furat de acolo cat au putut si acum la altii le e ciuda ca nu mai au ce fura. LST avea sarcina ca in fiecare dimineata toti ce ieseau din serviciu sa aiba sarsanalele pline duse la masini cu legume, verdeata, oua, carne, lapte, etc . Cand erau valorificate prin popota numai fraierii de la birouri cumparau.Le e ciuda la unii ca din inventarul care a ramas a fost distribuit la braila si nu au putut sa il si-l mai insuseasca ei.Trecea caruta inainte plina intr-o veselie spre vila lui pintileasca si pomanita, spre terenul lui gheteu, etcCresteau cu furajul puscariei pasari de casa tovarasii de la GAZ. Le-a fost luata apa de la moara. Cineva din ANP zicea si anume Mavromati zicea odata un inginer zootehnist e justificat la 30.000 de porci, un inginer agronom la 30 de ha de sera, nu de teren cultivat. Le e ciuda la toti ca s-au inchis portile raiulu. Ei tipa ca disperatii pe blog, dar la calcule economice si la analize cost - beneficiu ca sa nu zic analize SWOT pentru primitivi puncte tari - puncte slabe nu stiu cu ce se mananca, pentru ei e important ca s-au terminat furaciunile. Poate nu se stie dar blocul alimentar se modernizeaza si nici nu se pune problema de caterinca frate. nestiutorii nu stiu ca din iulie ANP livreaza marfa catre toate penitenciarele bcentralizat. Deci fraierilor lasati-o mai moale cu acuzatiile nefondate, daca nu cunoasteti amanunte.Stiati ca planul de la vegetal era pentru 30 ha dar in realitate erau 37 ha teren?Lasati gluma ca se intoarce impotriva voastra si multi au sa dea de socotit.

Anonim spunea...

Penitenciarul Vaslui a aplicat proceduri de licitatie electronica inainte de a se trezi ANP sa le comunice si chiar a obtinut preturi foarte bune lasand ofertantii sa se bata puternic intre ei ducand la diminuarea preturilor de achizitie. Acolo poate participa toata tara si nu poate interveni vreun cadru sa hotarasca de la ce firma se aprovizioneaza, in mod preferential.sistemul de achizitii electronic face jocurile intr-o perioada de timp, nu nastase. Atacati pentru vi s-au stopat escrocheriile, veniturile suplimentare. Unii sefii sperau anul trecut ca vor szbura sacii cu porci congelati pe calea ferata dar nu a fost asa. s-au redus cheltuielile prin pastrarea intr-un spatiu de frig decat vii cu 90%. Cum poate fi nastase acuzat???Cred ca trebuia sa fie premiat pentru aceasta. Nu am mai pus la socoteala banii pe medicamente in cazul imbolnavirilor animalelor vii!!! Deci ciocul mic si joc de glezna.

Anonim spunea...

Aha dar nu s-a zis nimic de furajele disparute de la gaz din Vaslui inainte prin grija hotomanilor care isi cresteau animale sau le valorificau.Cei de la gaz au dus la situatie de dezastru si implicit s-au autodesfiintat nu altul pe care ei il acuza. Dum dum dum tractorul ara caruta merge cu furaje spre muntenii de jos simbata si duminica si dupaamiezile. acum unii isi cer 200% pentru timpul cand au organizat transporturile de furaje, concentrate spre munteni. BRAVOS NATIUNE!

Anonim spunea...

si a ajuns la informatii clasificate una din furacioasele de la vaslui. De trei ori hip hip ura. Intelegeti tara ce vreau sa zic. Oltenas a luat-o cu alti gazisti in tara si initial nu a fost de acordeon, dar preagretosul tiplea la indrumarea lui poje, poje, vulpea desertului si facatorul a tot ce face si desface la vaslui a insistat.Tot poje e unul din factorii care duc la caderea lui cot, nu altii.

Anonim spunea...

"Dacă vrei să vezi cât de prost este un om, dă-i putere!" Adaug "daca vrei sa-i vezi paranoia, da-i imputernicire".
La cati se aplica Doamneeeee!

Anonim spunea...

Pt Huginn
Cred ca si d-voastra intelegeti gresit unele aspecte si anume:
1.Nu poti cumpara de la tine???Pai cine cumpara de la el???
De la Pelendava cumpara alte unitati, unitati care conform legii trebuie sa respecte legea achizitiilor !!!
3.Va admir pentru siceritate am ajuns la un consens .

Factorii de decizie puteau rezolva aceasta problema de mult dar............................

Mi-a placut sincer comunicarea cu
d-voastra va urez mult succes in continuare.

Anonim spunea...

Se pare ca ne paste ceva agentilor!!!!!!!!!!!!!
O diminuare a coeficientilor! Iar pentru ofiteri o marire!
Cel putin asta se aude pe la alte structuri. Sper sa fie doar o alarma falsa.

Huginn spunea...

@ 21:01
Mi se pare evident ca ANP cumpara de la ANP din moment ce da bani si cumparatorului si vanzatorului. Mi se pare absolut stupid ca si practica. Din acest motiv cred ca distributia in sistem e cheia.

Anonim spunea...

Domnule director-judecator Burlibasa poate ne spuneti si noua de ce nu ati platit mobila care sa facut pentru vecina dumneavoastra-ADINA. Poate ne mai spuneti pe ce baza faceti imputernicirile,gen PAPATRAIAN,ANGHEL IONUT,ETC.Stim ca faceti ce spune papusa cheala dar nu va mai bateti joc de oameni.Sunteti total izolat in biroul dumneavoastra,stati cu Varlam ore intregi si asteptati sa vina juristul sa mai judece un caz la comisia de disciplina.Mergeti din greseala in greseala,domnule director si asta va poate costa intr-o buna zi

Anonim spunea...

Dane doamne sefi destepti la Vaslui ca de hoti betivi curvari si pescari ne-am saturat,nici cei vechi nici actualii nu au sarit prea departe

Anonim spunea...

Vorbeste cu parintele Istratuca de la Vaslui sa se roage pentru sefi destepti dar sa aiba grija sa nu vina iar furaciosi, primitivi, cezandu-se mult mai destepti decat alttii si spagari ca ultimiidin frutea puscariei. Ma refer la dir si dir paza ca ei conduc si cica se mai consulta si cu ceilalti doi de ochii lumii de cand li s-a zis sau indrumat de controale dar tot idseiile lor le pastraza, deci degeaba consulting.Nu mai vrem sefi de pe alte meleaguri gen bostwosh adica piti, cot sau taranul de poje de la Ivanesti.

Anonim spunea...

KamiKaze Iacob de la Vasl;ui fura mancarea puscariasilor sub privirea vigilenta a celor care organizeaza siguranta penitenciarului modul de acces in penitenciar,etc. de aia se zice ca nu e bine cu cateringul sau cu camere de luat vederi. Cine e stab la puscarie, dar la paza, dar cine raspunde de acces? Se i-au de noi ca sa nu intram cu mobile, sarsanale cu mancare, apa, etc. COT, POJE, calugarul si ospatarul Vasile, don profesor de mate intrat ilegal cu 3 ani de institut Moraru, plin de trufie Barbuta, Schimbaretul de Carari, Prostovanul de irimia cu organizatul castroanelor

Anonim spunea...

daca se face bucatarie noua mai poate fura iacob de acolo, ca mereu isi parcheaza masina cu porbagajul la pc1 sa nu faca mult drum cu sacosele. hotie, hotie, hotie. nu vede nimeni sau nu se vrea .
nasoala natie iacob costica .

Anonim spunea...

Multi frustrati la Galati acolo fratie.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Pentru Vaslui:
Licitatiile electronice sunt sau nu sunt eficiente,depinde de conjunctura!
A.N.P.-ul zice bine prin planul de eficientizare:licitatiile SEAP-ULTIMA SOLUTIE!
Daca preturile din zona sunt sub limita celor obtinute prin SEAP,sa ne orientam.
Acolo unde este un "interes":licitatie electronica!
Cate bordeie atatea obiceiuri!
Sa analizam,sa stopam si sa ne descurcam ,in actuala conjunctura!

Anonim spunea...

Pai cum sa nu fure Iacob daca nepotul este ajuns mare sef peste siguranta si acces. De cand pregatesc ei asta, mamucuta. Dupa cum il stie tota lumea pe Iacob un sarpe peste tot pe unde a fost, asa este si nepotelul Sorinel ca a uitat de unde a plecat si e in stare sa se faca tol de sters pe picioare numa sa avanseze. Ai uitat ca atunci cand erai ca noi injurai toata ziua la sefii pe care acuma il pupi in dos lingaule.

Anonim spunea...

Mare gilceava bre la Vaslui pintru ista di 50% ,safii nu sa mai impaca ,parca o intrat dihonia in ei, dar ma mira faptu ca di nasturel cel care o concurat singur pi postul di director si o luat cu 5 la o lucrare facuta de nota 2 si pi care sa darima pirnaia di ci nul pomeneste niminea, sa intaleg ci ii di partea vrasmasului!!!!!!!!!???????