Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 15 iunie 2010

Facelift pentru un cadavru



Unii ne-am implicat, alții am simpatizat, destui am așteptat. Tot respectul pentru cei care pun suflet și se implică, chiar dacă ÎNCĂ nu am reușit.

N-am reușit și n-am scăpat

Moțiunea de cenzură a fost respinsă, lipsind doar 8 voturi pentru ca Guvernul Boc să mai fie încă o dată demis și legile care reduc salarii, pensii și alte beneficii sociale să fie respinse.

A fost aproape deși nimeni nu credea că va fi aprobată. Opoziția anunță contestarea legilor la Curtea Constituțională și o nouă moțiune de cenzură.

Procedurile parlamentare vor menține un Guvern incompetent la Guvernare, dar semnalul este clar. Cel mai probabil va urma o remaniere de fațadă, un facelift făcut unui cadavru politic.

Ne-am bătut fără nerv

Deși se putea mai mult, cred că marile confederații și-au făcut treaba. Au fost organizate acțiuni de amploare și mesajul a fost unitar. Implicarea celor care vor suferi măsurile de reducere a veniturilor anunțate de Guvern a fost însă marea dezamăgire.

Ne-am bătut fără convingere, ne-am luptat cu criza socială declanșată de Boc și de Băse' de la televizor din spatele telecomenzii. Am permis prea multe și o să ne coste.

La un moment dat o să ne trezim. O să ne dăm seama că iar am fost mințiți. Poate că o să și explodăm. Poate că vom face o revoluție și vom scăpa de dictatura Băsescului.
***
Poate?! Poate că nu o să fie prea târziu și prea dureros, pentru că se pare că e adevărat: toate popoarele își merită soarta și toate greșelile se plătesc. Ar fi trebuit să învățăm asta până acum. Și, ar trebui să ne trezim mai repede.

PS Polițistu' ne-a spus rămas bun azi. La bună recitire polițistule!

17 comentarii:

Anonim spunea...

CELE 7 PORUNCI
-CEREM REDUCEREA PROGRAMULUI DE LUCRU CU 25%
CEREM REDUCEREA MINISTRILOR DIN CABINETUL BOC CU 25%
CEREM REDUCEREA MANDATULUI DICTATORULUI BASESCU CU 25%
CEREM REDUCEREA NUMARULUI DE ZILE RAMASE DIN TRAIUL DE TOATE ZILELE A PENSIONARILOR CU 25%
CEREM REDUCEREA ANULUI CALENDARISTIC CU 25% PENTRU A SE FACE REDUCERI LA BUGET.
CEREM REDUCEREA SPERANTEI DE VIATA CU 25% PENTRU A SE FACE REDUCERI LA BUGET.
CEREM REDUCERERA CU 25 % A NUMARULUI DE NOI NASCUTI TOT PENTRU REDUCERI LA BUGET.

Anonim spunea...

Aha, acum am inteles care e treaba cu Basescu. Mersi, Huginn. Da' cu Bala, cu Bala Ioan ce facem ?

Huginn spunea...

@ 22:33

:) habar n-am.

Anonim spunea...

Parca acum ceva timp ati stiut ce sa faceti. Proteste, sustinute de oameni. Aceiasi oameni care, pentru ca nu sustin neaparat protestele de azi, sunt numiti lasi, parsivi, mici, penibili. Atunci erau curajosi, acum sunt lasi. Pentru ca au opinii si pentru ca unele proteste le considera legitime, altele nu.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Niciodata nu-i prea tarziu!
In ceea ce priveste ramasul bun al Politistului,aveti dreptate:
La buna recitire politistule!

Huginn spunea...

@ 23:05

Cred ca incurcati intentionat borcanele. Cand oamenii nu-si apara interesele de frica, de lene sau din conformism isi merita soarta si personal n-am motive sa-i respect.

Intrebarea dumneavoastra era ce facem cu Bala Ioan. E cu totul altceva. Chiar habar n-am si nu cred ca e treaba lui Huginn sa stie ce facem cu Bala Ioan.

In ceea ce priveste pretentia neimplicarii di convingere mi se pare o frectie ipocrita. Cand iti taie Guvernul 25% din salariu n-ai nici un motiv sa cauti pretexte.

Ah, ca sunt orgolii si ca aveti o imagine asupara sindicatelor e alta discutie. Dar, nu confundati problema emotionala cu problema legitimitatii.

Poate aveti argumente impotriva legitimitatii protestelor. Spuneti-le atunci!

Poate avem salarii prea mari, poate lucram in conditii prea bune, poate avem numai sefi luminati, poate nu ne minte nimeni, poate ne sunt acordate toate drepturile?

Va rog. Va astept cu argumentele impotriva legitimitatii.

kabul spunea...

SUNTEM O NATIE SLABA !!! Frica de putere ne aduce in postura in care sa ne meritam cu varf si indesat soarta. Lupta nu este pentru noi, in schimb mizeria in care ne zbatem, da.

Astazi am asistat la o penibila manifestatie a sindicalistilor. In numar foarte mic si decimati asa cum ii vrea Prima Satana a Romaniei - Basescu si trepadusul acestuia - Boc !

O lectie buna pentru toate sindicatele din Romania. Acesta este raspunsul neputintei acestora, a oamenilor ce reprezinta aceste sindicate. Guvernantii astia nenorociti sunt imaginea perfecta a ceea ce noi am lasat sa se intample, cel putin in ultimii 10 ani.

Apropos: Ma adresez Primei Satane a Romaniei ca suntem dispusi sa ni se taie cu 50% salariile sau chiar cu 75% pentru ca tine la acest popor incult democratic si politic.

Huginn spunea...

@ 00:47

"Demonstratia penibila" n-a fost deloc penibila. Citit presa si veti vedea ca s-a facut cam tot ce se putea intr-o democratie.

Atat s-au implicat cei afectati. Sindicatele sunt totusi constituite din oameni, iar multi au ales sa se uite la televizor si sa astepte ca altii sa le faca treaba.

Dumneavoastra ati participat ori ati asteptat? Furios observ ca sunteti, dar de implicat v-ati implicat? Din constructia comentariului nu pare, poate am inteles gresit.

kabul spunea...

Si chiar foarte gresit, d-le Huginn. Sunt implicat mai mult decat orice individ ce nu stie altceva decat sa apeleze la o demagogie ieftina din spatele scenei de lupta sindicala.

Daca vi s-a parut ca a mea critica vis-a-vis de sindicate nu este fondata, uitati-va in jurul dumneavoastra, si sunt convins ca observati obedienta oamenilor in fata puterii mergand bineinteles pana la obedienta in fata micilor sefuti de unitate sau servicii. Si sa nu spuneti ca as fi departe de un subiect ce demonstreaza acest fapt: Cuca de la Severin....Acest nou pensionar, mare vicelider de sindicat care a dorit cu ardoare sa iasa la pensie de pe functie de conducere tradand intr-un mod mizerabil lupta sindicala si principiile acesteia. Multi, foarte multi urmaresc beneficii neconforme cu realitatea luptei sindicale...De aceea am ajuns in postura in care sa parem penibili pe strada. Penibili pentru ca omul de rand nu mai are nici macar acel dram de incredere ca este ascultat. Si vina acestui fapt o poarta si multi din liderii de sindicat, acei lideri care exaltau de bucurie cand o formatiune pleca la o alta confederatie neintrebandu-se care sunt realele motive pentru care o face. Pana acum, nu ati invatat cum sa va/ne cereti drepturile de pe pozitiile dumneavoastra. Cu parere de rau o spun si bineinteles cu reala credinta ca acesti oameni, acesti romani se vor trezi la un moment dat din acest somn al obedientei si al neputintei exprimarii intr-un stat ce se doreste a fi democratic.

Anonim spunea...

Acum sper ca am inteles si mai bine. Incet, incet, voi intelege tot. Va sa zica noi avem treaba cu Basescu. Cu numitul Bala Ioan nu avem nicio treaba. Buun. Astazi este posibil sa se dea in Camera Deputatilor votul final la noua lege a pensiilor. Ma intreb. Cu pensiile avem vreo treaba ?Liderii de sindicat (mai) au vreo treaba ?Au avut vreo treaba ?Oricum, e bine ca am ramas cu ceva din aceasta discutie. Cu "Jos Basescu".

Anonim spunea...

Iata, acum 2 minute, Legea Pensiilor a fost retrimisa la Comisie. Daca se vota astazi, era jale. Au fost foarte prost distribuiti, pentru noi. Morega de la PNL si-a dat demisia si a trecut la independenti. Sunt prezenti doar 171 deputati. Cred ca soarta ne-a mai intins o mana. Avem timp, prin intermediul sindicatelor, desigur, sa actionam. Succes !Avem treaba. Trebuie, macar, sa ne facem ca lucram.

Payday loans spunea...

Wow, one of the best read posts so far.

Huginn spunea...

Cum comentati? Un lider de sindicat zicea...

SINDICALISTI DE PAIE

Scris de Ioan Luca pe 16 iunie 2010

Ieri, 15.06.2010, Sindicatul Megas, impreuna cu sindicatele componente ale Federatiei, au participat, alaturi de cele 5 Confederatii sindicale, la pichetarea Palatului Parlamentului. Ne pare rau ca pentru lipsa a 8 voturi Motiunea de cenzura nu a trecut si ca de acum sa ne asteptam la ce este mai rau. NE MERITAM SOARTA, suntem prea lasi ca sa ne aparam drepturile, suntem prea mandri de noi ca sa participam la actiuni in strada alaturi de politisti, pensionari, medici, profesori. Cine mai este ca (nu gasesc cuvantul) paznicul, gardianul(???) de puscarie (am folosit denumirile date mass-media) ? Cum sa participe agentul de penitenciar, agent adus cu pile la penitenciar si care a terminat cele 10 clase la un liceu obscur sau ofiterul care a terminat o facultate la casa de cultura, la un miting, alaturi de un medic cu 6 ani de facultate sau alaturi de un comisar sef de politie ? Sindicatul Megas a participat la pichetarea Palatului Parlamentului cu un numar de 14 sindicalisti. Nu sunt suparat ca a trebuit ca sa plecam la ora 2,00 din Vaslui, nu sunt suparat ca am stat ore intregi sub un soare dogoritor, nu, cel mai suparat sunt pentru lipsa de reactie a dumnevoastra. Mi-a trebuit o saptamana ca sa adun 14 sindicalisti, retineti, dintr-un sindicat cu 190 de membri, toti, absolut toti, in ziua de deplasarii la Bucuresti, aveau treaba. Cum sa nu fii suparat, cand, pe 31 mai, cand a fost greva generala, dupa 2-3 ore de greva rar mai gaseai cate 2-3 agenti prin curte si apoi, vii dupa o saptamana sa-mi reprosezi ca sindicatul nu ti-a platit ziua de greva. Care greva fratilor? Ca te-ai ascuns prin diferite birouri, asta nu inseamna ca ai facut greva, asta inseamna actiuni antisindicale. Vad ca pentru multi care pretind ca au participat la greva faptul ca le-au fost taiati 70-100 de ron. din salariu li se pare o catastrofa, dar vad ca ati uitat repede timpul cand sindicatul castiga procese si dumnevoastra primeati zecile de milioane de lei . Ati facut vreodata un calcul cati zeci de ani trebuia sa platiti cotizatie pentru a “compensa”castigul ? Am facut din Sindicatul Megas un ” C.A.R”, ne-am invatat ca sindicatul numai sa dea pachete cu banane si portocale, sa faca asigurari de grup, sa dea bani pentru decese, imbolnaviri sau pensionari si noi MEMBRII sindicatului, in afara de cotizatia de 1%, ce am facut pentru sindicat? Nimic, nimic, nimic… Credeti ca odata cu virarea cotizatiei de 1 % , din care se scad 50.000 lei/cotizatie/ membru pentru federatie si 50.0000/cotizatie/membru pentru asigurarea de grup (pentru cei care au avut interesul sa se inscrie) ati rezolvat totul? Ata timp cat nu vom fi uniti, atata timp cat printre noi mai sunt care pupa mana sefilor ( se stiu ei), atata timp cat tii cu dintii de scaunul pe care te-a “asezat” SEFUL, e drept, fara concurs, va fi vai si amar de noi.

P.S.1 Saptamana viitoare, in functie de viitoarele actiuni sindicale, va fi convocata Adunarea Generala a Sindicatului Megas pentru noi alegeri in Biroul Executiv.

P.S2. Pana va hotara Adunarea Generala daca se vor mai da sau nu “pomene” sindicale am decis, ca administrator de cont, sistarea acestora.

Rate This

Anonim spunea...

P.S.1 Saptamana viitoare, in functie de viitoarele actiuni sindicale, va fi convocata Adunarea Generala a Sindicatului Megas pentru noi alegeri in Biroul Executiv.
Pe cand si la SPITAL PENITENCIAR TG OCNA se va convoca Adunarea Generala ,ca acesti doi trepadusi lideri de sindicat DABIJA + MIRICA cu 50% sa dispara pentru totdeauna .
DEMISIA

Anonim spunea...

De ce nu suntem lăsați să muncim(să desfășurăm și alte activități) pentru a compensa reducerile salariale.

LITOVOI spunea...

Este adevarat ce scrie Luca. Spuneti de lideri de sindicat vanduti, posibil,dar nu scrieti de membri de sindicat care-si aduc aminte de faptul ca apartin sindicatului doar cand au de luat cadouri.Spuneti de lideri de sindicat vanduti,dar nu scrieti de membri de sindicat care-si aduc aminte de faptul ca apartin sindicatului doar cand urmeaza sa fie pedepsiti si liderul este obligat sa-i ia apararea chiar daca a facut o prostie.Spuneti de lideri de sindicat vanduti,dar nu scrieti de membri de sindicat carora putin le pasa cine este lider,eventual doar sosotesc la ce privilegii gandesc ei ca le-ar putea avea un lider de sindicat.Spuneti de lideri de sindicat vanduti,dar uitati sa spuneti ca la miscarile de protest,cu putine exceptii, prezenti au fost numai ei.Si nu ma puneti sa-mi inchipui ca asta este raspunsul lor pentru ,,neimplicarea liderilor" care nu au stiut sa aprecieze indiferenta MEMBRILOR DE SINDICAT vizavi de activitatea lor.Parca mai conteaza zilele si noptile fara numar pierdute pe drumuri,pentru apararea drepturilor acestora in raport cu administratia, zilele pierdute pe holurile tribunalelor pentru castigarea drepturilor izvorate din lege,dar care nu-i asa era o ,,obligatie de servici"rezultata din conceptul,,ai vrut sa fi lider''. Parca mai conteaza ca au si ei familie,oricum nu este vorba de familia MEMBRILOR DE SINDICAT. Nimeni nu ia in calcul faptul ca acel om poate a reprezentat un reper pentru cei care l-au urmat,sau poate a fost mai galagios si era mai usor pentru ceilalti sa-l aiba in frunte,sau poate a fost impus si le-a fost frica sa riposteze si sa spuna NU situatiei impuse.Dar pentru acest lucru iti trebuie curaj.Cei mai multi nu-l au.Ieri,am convingerea ca daca la Palatul Parlamentului, erau macar 100000 de MEMBRII DE SINDICAT, motiunea ar fi trecut.Nu contest ca parte din lideri ar putea fi cum ii descrieti,dar nimic nu-i impiedica pe MEMBRII DE SINDICAT sa-i schimbe.Dar nu-i asa ca este mai usor sa arunci cu piatra din randul 3,4,5.V-am mai cerut odata,o fac din nou. Ridicati-va din genunchi,urmatii si abia in cazul in care nu vor vrea sa se puna in fruntea voastra, atunci ceretile sa plece ca nu va reprezinta,dar pina atunci.....

Anonim spunea...

Felicitari Luca.
Sa stii ca ai dreptate,asa se intampla aproape in toate penitenciarele din tara.