Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 27 iunie 2010

Despre rezistență

A devenit sport naţional să-ţi bagi picioarele în ea de ţară de câte ori o iei în freză de la un mârlan în trafic sau te umpli până la comă de septicemie chiar din spitalul în care te-ai internat cu spirtul şi bandajele tale, sperând să nu ieşi de acolo cu picioarele înainte.

Pleci din România cotidian şi te întorci seara frânt de oboseală, când ţi se reactivează dorul de ducă după ce deschizi televizorul şi te invadează democraţia de larg consum. O iei de nebun când ţi se apleacă de preţuri nesimţite şi tsunami de manele, şi o tai la bulgari sau greci.

Dar, iată, nu mai ţine, fiindcă triburile de manelişti 4x4 au invadat şi Nisipurile de Aur, iar atunci îţi vine s-o dai dracului şi de Bulgarie.

Alegi Malvinele sau Barbadosul, sperând să respiri ecologic, astfel ca apa în care te scalzi să aibă culoarea oceanelor văzute la Discovery.

Dacă n-ai bani, visezi că fugi de România, ca în vremea împuşcatului. Dar, ca un făcut, de fiecare dată, nu ştiu ce mecanism se declanşează, pe lumină sau în vis, nu ştiu ce aiureală interioară te dă peste cap, că iar iei drumul spre casă. Alţii însă chiar pleacă.

Deşi iubesc România la fel ca tine, au ales s-o facă de la distanţă, dar nu din raţiuni geografice şi culturale – râul, ramul, munţii, marea, Mihai Viteazul, Eminescu – ci tocmai ca să scape de prilejul zilnic s-o beştelească din motive de praf, putoare, bădărani, manglă, politică de doi bani, şpagă...

Ştiu pe cineva plecat de câţiva ani în Canada, care, dimpotrivă, regretă ceea ce tu înjuri zilnic. Îi e dor adică de străzile prăfuite, de circulaţia îmbâcsită, de neamul prost din târg, de maidanezi, de... 

Fiindcă îi e dor de acasă. Fiindcă, zicel el, România are culoare, viaţă, geniu chiar şi-n hoţie, rigorile nu te tâmpesc. Viaţa e complicată. La poalele Carpaţilor, dorul de ţară e simultan cu dorul de ducă, ca să ai după ce tânji. (sursa: link)

21 comentarii:

Curajosul din dosul uşii spunea...

Vrem o ţară curată, vrem un sistem penitenciar moden şi vrem o puşcărie cât mai prietenoasă cu noi, cei ce lucrăm în ea. Cu toate astea, ar fi bine să înceapă alţii cu schimbarea şi cu luarea de atitudine , nu noi, că noi avem familii, funcţii, rate la bancă şi ceva frică în chiloţi că o să ne facă şi o să ne dreagă şeful, colegul de la prevenire sau unul care are ciudă pe mine şi abia aşteaptă să mă prindă la ANANGHIE. Şi, cu toate astea, am vrea ceva schimbare în bine.

Anonim spunea...

Nu vrem restructurare, mai vrem oameni în operativ, nu ne plac nepoţii şi piloşii, sintem conştienţi de inutilitatea celor de la prevenire dar toate astea ar fi bine să le rezolve Dumitraşcu şi cu Teoroc, noi ieşim în stradă doar pentru ceva bani pe ore suplimetare şi nici atunci nu ne adunăm destui.
Daca imi spuneti si mie un singur document strict secret intr-o puscarie amarâtă, imi dau demisia. Vai de mama voastra, băi strict -secretiştilor. Sinteti la fel de jalnici ca şi cei de la managementul situatiilor de urgenţă. Pentru asta să luptaţi, pe astea să le afle Boc, că ar fi rost de ceva reduceri de şobolani de birou care au de muncă 2 zile pe an. La asta să se gândească sindicaliştii şi să renunţe la falsa solidaritate, că ANP inventează tot felul de funcţii pentru piloşii şi împuţiţii care ridică 30 de milioane pe lună pentru 2 zile muncite cap la cap într-un an şi va da afară, probabil, din operativ, adică din rândul fraierilor care duc greul.
Toată lumea vrea să dispară corupţia din România şi hoţia din jurul nostru dar să nu începem noi, că mai bine rămânem prieteni cu şeful nostru incompetent, cu colegul nostru hoţ şi şmecher etc decât să fiu eu ăla care ia atitudine, care să demaşte tot ceea ce nu ne convine în curtea noastră
. Quo vadis, lucrătorule de penitenciar_

Anonim spunea...

Ce vrei sa spui mai exact prin asta ? Ca orice s-ar intampla in Romania, merita sa stai aici ? Nu stiu cat de bine te-ai simti daca in fiecare dimineata te-ai trezi cu instinctul de a vomita...Si cateodata chiar pe bune luand in calcul un oras de prin est unde un complex de porci emana mireasma placuta a diminetii. Si aproape in fiecare zi se intampla asta, fara ca cineva sa ia atitudine. Suntem prea dobitoci sa o facem si chiar daca am face-o, reactia ar fi aceeasi din partea autoritatilor.
Deunazi, dupa o tura de noapte foarte grea am pus capul pe perna incercand sa adorm. Dar haita de caini vagabonzi nu m-au lasat pana nu am iesit la geam urland si bagandu-mi o dara de mataranga in steaua celor ce arunca mancare javrelor...Traim in Romania, nu ?
Acel prieten al tau caruia ii este dor de Romania, sa se intoarca ! Nu-l opreste nimeni. Probabil o viata civilizata bazata pe reguli de bun simt nu-i prieste. Cine este invatat cu mizeria o accepta indiferent de cat de mult pute.
Ce-i mai grav, e faptul ca toti acceptam duhoarea mizeriei emanata de propria mentalitate. Se rasfrange pana la ultimul individ al acestei tari, al acestei groape de gunoi a Europei.

Anonim spunea...

Nu chiar toti sunt prostiti cu galeata si punga de zahar in campanie ! sa-si aduca toti cei care accepta in spiritul retarziei pomana electorala, de urmatorul link:

http://www.youtube.com/watch?v=hXVmPBLdjzk

si totusi spunea...

Impresionant articol! Bucuriile mici cresc pe măsură ce ne îndepărtăm de ele, iar cele mari se banalizează prin permanentă. Redescoperirea lor e cheia spre dragul de fiecare zi, dincolo de orice criză.

Anonim spunea...

Pentru toti adormitii neamului romanesc :
http://www.youtube.com/watch?v=jTSCfromsVU

Anonim spunea...

pentru anomimul de la 13:17, functiile pe care tu le invoci sunt prevazute de reglementarile in vigoare, ele sunt obligatorii de asta au fost infiintate. Daca te ducea capul puteai sa ocupi si tu una. Nu va mai plangeti atat de operativ, in afara de cei de pe sectie, supraveghetorii, care duc greul, restul nu munciti mai mult de 2 ore efectiv pe zi, fie ca sunteti comandanti de sectie,loctiitori sef tura sau sefi de tura,iar noaptea va imputiti de somn. Sa nu mai spun de combinatiile pe care le faceti cu ppl.

Anonim spunea...

DPCT ul deja l-a desfiintat Stef nu mai sunt multe zile si va ramine doar el la directie da si el mai are vreo 10 zile vineri a executat-o si pe fata de la Tulcea ca ei se bat de obicei cu femeile

Anonim spunea...

Pentru 17:18 :
-esti dus cu capul daca jignesti, am 10 ani lucrati in viata civila ca inginer ,2 ani la logistica si ultimii 8 ca S.T.,2facultati si un master si am ajuns la concluzia ca cel mai mult de munca este pe ture in operativ ,
-este adevarat ca sunt multi oameni in administrativ care nu lucreaza mai mulde 2 ore pe zi,nu justifica grupa speciala de munca ,pericolul dgp,dispozitivul de lupta ,dar asa se intimpla cind ajung oameni in functii care nu cunosc realitatea si isi acorda privilegii nemeritate,
-avem nevoie sa promovam valorile, numai asa vom crea plus valoare.

Astept inteligentia penitenciara sa-mi corecteze greselile gramaticale , sau... combateti altfel......!!!!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 10:20, nu vreau sa jignesc pe nimeni, la randul meu am lucrat in operativ si stiu cu ce se mananca, cred ca nu ai o viziune de ansamblua arupra tuturor activitatilor din penitenciar.Munca de sef de tura nu e atat de grea dupa cum te plangi.Daca nu as fi lucrat pe functia respectiva te credeam ca e greu.

Anonim spunea...

pt. 13:10'
Activitatile difera de la un penitenciar la altu ,poate la tine in penitenciar se intimpla asta.
Cunosc foarte bine aproape fiecare loc de munca si eu nu ma pling , oare de unde ai tras tu concluzia asta????
Toate tin de director,dar noi nu prea avem asa ceva.

Anonim spunea...

oare cind ai lucrat in ture 11:13 ,in 2000 si pe ce post????

Anonim spunea...

sunt de aceeasi parere ca nu avem directori, sunt vai de mama lor, mai ales cei veniti din paza sunt catastrofe, nu stiu decat sa faca chei ca la p.p.l. si sa se foloseasca de sifoane, mai mult ca sa-si acopere incompetenta fac CCR-uri interminabile, trimit colaboratorii in comisii de disciplina si cheama controalele de la ANP, CHIPURILE PENTRU SPRIJIN.Daca ajungeau pe bune in functiile respective poate era altfel.

Anonim spunea...

Anonimule de la 18:37 chiar am lucrat in operativ si stiu ce inseamna, altfel nu faceam comentarii.

Anonim spunea...

pentru 28.06.2010, 13:11:00 la cum scrii si la cum gandesti pun pariu pe orice ca n-ai vazut in viata ta functia de sef de tura.Probabil esti un nou purtator de stelute care a luat foc la aflarea unei pareri unanim valabila.
Nu mai comentez...

Anonim spunea...

sunt de acord cu postarea de la 20:23 si as vrea sa adaug ca ceea ce este cel mai grav este ca acesti indivizi ajunsi intamplator pe cate o functie de director adjunct dea au studiile facute pe la fara frecventa iar in ceea ce priveste deciziile economice pe care le iau sunt catastrofe .
Rezultatul :
1.deprofesionalizarea sectorului dea
2.ambiguitatea decizionala determina executarea unor actiuni cu intarziere sau executarea aleatorie
3.subminarea personalitatii profesionale a celor din subordinea lor
4.impartirea sectorului dea in gasti unii sunt pupincuristii sifonari iar ceilalti sunt considerati potentiali inamici al "micutului catarat pe functie "
*domnule Ungureanu aceasta turma o pastoriti dumneavoastra iar acesti cataratori de ocazie oare sunt dupa chipul si asemanarea dumneavoastra ?
*domnule Bala (vi se rupe aveti toti sacii in caruta )oare ati uitat ca odata ati fost un director cu prestigiu si ca oamenii aceea v-au apreciat si v-au considerat un adevarat lider -unde sunteti domnule director acum ?

Anonim spunea...

Ptr.27.06.2010, 17:18:00
Citez:"Nu va mai plangeti atat de operativ, in afara de cei de pe sectie, supraveghetorii, care duc greul, restul nu munciti mai mult de 2 ore efectiv pe zi, fie ca sunteti comandanti de sectie,loctiitori sef tura sau sefi de tura,iar noaptea va imputiti de somn. Sa nu mai spun de combinatiile pe care le faceti cu ppl."
Care va sa zica,pe vremea cand erai sef de tura,in modul asta iti faceai serviciul!Si ne mai miram ca penitenciarele merg asa! Daca unul care isi facea serviciul ca sef de tura in felul asta,a ajuns sa fie promovat pe o functie superioara,e vai de noi!

Anonim spunea...

Degeaba sariti ca arsi cand e vorba de operativ, treaba sefului de tura e facuta de loctiitor. Marea majoritate asa va faceti treaba anonimule de la 17:18. Ca unul care cunosc activitatile derulate in penitenciar va spun ca fara sprijinul altor compartimente sunteti pe nicaieri.

Anonim spunea...

Ptr.29.06.2010, 17:12:00
Poate pe vremea cand erai sef de tura, obisnuiai sa iti faca treaba L.S.T.-ul.Iar tu te delectai cu celelalte preocupari,pe care le-ai enumerat in postarile anterioare(citez:te imputeai de somn sau faceai combinatii cu p.p.l.).
Te anunt ca sunt si sefi de tura care chiar muncesc,si nu se limiteaza doar strict la atributiile prevazute in fisa postului-de coordonare si control a activitatii subalternilor.De cele mai multe ori,din lipsa de personal face si insotiri,si supraveghere,si paza.Si asta doar datorita faptului ca niste insi,care nici ei nu stiu cum s-au ajuns pe niste functii prea mari pentru ei(lucru care de altfel se vede) au stiut sa repartizeze in mod judicios personalul.Astfel ca de multe ori pentru o innstanta cu 3-4 p.p.l. ai la escorta 5 agenti,iar la pluton,desi ai de prezentat p.p.l. la vreo 3-4 comisii ,nu ai nici un agent la insotiri!Cine iti face atunci treaba?Vine cel din administrativ sa te ajute,iar tu ca sef de tura te duci "sa te imputi de somn"?

Anonim spunea...

Anonimule de la 08:04, directorul dea la care faceti referire chiar exista, are calificativul exceptional,isi cheama controlul pe cap, dupa modelul sefului. Nu vreuau sa-i dau numele pentru ca nu merita. Astept sa fie avansat si o sa-l felicit pentru "meritele deosebite", poate ia si 50% ca nu are imputernicire.

Anonim spunea...

furtunoase dezbateri!!!!!
Este adevarat ca omul sfinteste locul,asa a ajun sistemul prin promovarea non valorii sa avem mari conducatori protejati de M.J.,A.N.P., P.C.R.
TOTUSI AM O DILEMA ,DE CE LA 200 DE CADRE IN OPERATIV SE DAU 5 DE 50% SI LA 30 DE CADRE IN ADMINISTRATIV,REEDUCARE SE DAU TOT 5 SI NU 30 ??????