Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 31 mai 2010

Greva la Penitenciarul Târgu Jiu (2)

“În curând luăm deţinuţii acasă” - Grevă la Penitenciarul Târgu-Jiu în 31 mai

Angajaţii de la Penitenciarul din Târgu-Jiu sunt hotărâţi să se alăture celorlalţi bugetari în protestul care se va desfăşura în data de 31 mai. Aceştia spun că sunt la fel de afectaţi de măsurile de austeritate la fel ca toată lumea şi că nu au de gând să stea cu mâinile în sân.

În cadrul unei conferinţe de presă, împreună cu Florin Şchiopu, liderul Sindicatului „Solidaritatea 2004” din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu şi vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din cadrul Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor, Marius Măceşanu, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) Târgu-Jiu a anunţat care este poziţia angajaţilor din penitenciar. 

„Dorim să declanşăm o grevă de solidaritate contra măsurilor pe care le ia Guvernul în această perioadă de austeritate. Totodată vreau să facem precizarea că nu vrem să ne implicăm pe plan politic, pe niciun fel de latură, pentru că nu ne interesează aceste aspecte, ci doar aspectul legat de sistemul nostru, al penitenciarelor”, a declarat Măceşanu. Acesta susţine că măsurile luate de Guvern obligă angajaţii din penitenciar să iasă în stradă alături de restul bugetarilor. 

Creşte infracţionalitatea, scade numărul angajaţilor ?!

Blocarea posturilor dar şi reducerea din salarii cu 25% va înrăutăţi situaţia în penitenciare. „Deţinuţii nu sunt deloc în scădere şi, în caz de disponibilizare vom fi, probabil, nevoiţi să îi luăm şi cu noi acasă. 

Pe perioada grevei se încetează activităţile de escortare a deţinuţilor la punctele de lucru, de prezentare la instanţele de judecată, cu excepţia celor arestaţi preventiv, încetează transferurile pentru executarea pedepsei de la o unitate la alta, activităţile educative, culturale şi sportive cu deţinuţii etc”, a mai spus liderul SNLP Târgu-Jiu. Prin urmare, grupul greviştilor de luni va fi completat şi de anagajaţii din Penitenciarul Târgu-Jiu care spun că le-a ajuns cuţitul la os. (sursa: link)

0 comentarii: