Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 31 mai 2010

Grevă la Penitenciarul Gherla

PROTESTE. Deţinuţii, blocaţi în penitenciarul Gherla din pricina grevei gardienilor

Aproximativ 60 de gardieni de la Penitenciarul Gherla au protestat în semn de solidaritate cu greva profesorilor, în faţa clădirii instituţiei, în această dimineaţă.

“A fost o grevă de solidarizare, potrivit legii a trebuit să asigurăm 30% din activitate, de pază a deţinuţilor, însă nu s-au mai efectuat activităţi sportive, educative sau administrative”, a declarat Călin Rotaru, liderul sindicatului lucrătorilor din penitenciare din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Gherla.

Deţinuţii care îşi executau pedepsele în regim deschis sau semideschis nu au mai putut să iasă astăzi la lucru, din pricină că gardienii nu i-au mai însoţit. Rotaru spune că, în funcţie de evoluţia evenimentelor socio-politice din această săptămână şi de deciziile centrale, astfel de proteste s-ar putea repeta.

După aplicarea reducerii de 25%, salariile unora dintre gardieni vor ajunge la aproximativ 1.500 de lei, a arătat Rotaru. (sursa: link)

1 comentarii:

Anonim spunea...

Nu s-a intamplat nimic, nu s-a redus nicio activitate,Pop, a controlat totul. S-au prezentat detinutii la instante pl,nu s-au scos pt ca a ploat, agentii au fost redirectionati in escorta la instante. Au fost prezenti 16 agenti din timpul liber la asa zisa greva. Plimbari, sport,activitati socio educative,vizte tot programul a fost normal,nicio scandare nicio pancarda nimic.