Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 31 mai 2010

Greva la Penitenciarul Baia Mare

Pe o ploaie mocaneasca si rece, sindicalisti din cadrul Penitenciarului Baia Mare au ales sa se solidarizeze cu colegii lor din sistemul bugetar, intrand in greva, in semn de protest fata de masura de reducere a salariilor cu 25%, impusa de Guvernul Boc. Protestul va continua pe parcursul intregii zile, timp in care aproximativ doua treimi dintre angajatii puscariei vor fi in greva generala.

Masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc i-au determinat si pe angajatii Penitenciarului Baia Mare sa protesteze, circa 50 de sindicalisti, din totalul celor 70 aflati in serviciu fiind astazi, 31 mai, in greva generala. Acestia spun ca o scadere a salariilor ii va aduce in pragul colapsului financiar, multi dintre ei avand de platit rate la banci, pe care, in situatia in care veniturile vor scadea cu 25%, le va fi imposibil sa le mai plateasca.

"Toata lumea intelege aceasta perioada de criza, dar acest 25% din drepturile salariale este foarte mult. Exista situatii in randul colegilor care, fiind tineri, au achizitionat locuinte, si-au facut rate, iar aceasta diminuare de 25% va duce automat la imposibilitatea platii. Sunt persoane care dupa ce isi vor plati ratele vor ramane cu un milion - doua din salariu", a aratat Sorin Soare Farc, liderul Sindicatului din Penitenciarul Baia Mare.


Angajatii inchisorii atrag atentia ca sistemul penitenciar este in pragul colapsului, din cauza numarului mic de angajati si a posturilor care sunt blocate in tot sistemul bugetar.

"Actuala faza de protest este o faza in care suntem solidari cu cei care fac greva in sistemul de invatamant si dorim ca sistemul penitenciar sa nu intre in colaps, pentru ca sistemul penitenciar functioneaza cu doar 70% din numarul de angajati necesari. Exista actualmente un val de pensionari si, daca se mai continua cu asa ceva, vor aparea probleme majore in sistemul penitenciar romanesc", a aratat si subcomisarul Mircea Pop.

In ciuda protestului desfasurat la Penitenciarul Baia Mare, detinutii nu vor fi afectati, o treime dintre angajatii inchisorii asigurand paza, serviciul de vizita si cumparaturi, cat si dreptul la plimbare al acestora. Cei care au protestat astazi nu vor fi platiti pentru aceasta zi, dar acestia au spus ca pe langa cele cinci zile taiate de guvern lunile trecute, aceasta este o nimica toata. (sursa: link)

2 comentarii:

Anonim spunea...

boul de seitan care chipurile este ministrul muncii a anuntat ca la anul salariile bugetarilor ar putea scadea cu 30-50% daca masurile luate anul acesta nu au efect.mai bine sa faca niste cantine sociale si sa muncim degeaba ca nemtii dupa razboi.macar ei au ajuns undeva pe cand noi vom ajunge foarte rau.

Anonim spunea...

COLHOZU VA MAI SCAPA IUDELOR!!!!!

Ordinul 50 se va include la bucataria detinuti unde veti servi masa pe serii respectindu-se criteriile de separatiune:
- agenti trepadusi
- agenti nepotei
- ofiteri inferiori
Asa ne trebuie!!!!!!!!