Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 31 mai 2010

Greva la Penitenciarul Codlea

80% dintre sindicaliştii Penitenciarului Codlea nu lucrează astăzi, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern în urma cărora salariile le vor fi reduse cu 25%.

Dintre cei 186 de membri ai sindicatului, doar 40 lucrează. Astfel, pe perioada grevei vor înceta activităţile de escortare a deţinuţilor la punctele de lucru, cele de prezentare la instanţele de judecată - cu excepţia deţinuţilor arestaţi preventiv, transferurile pentru executarea pedepsei, activităţile educative, culturale şi sportive cu deţinuţii, intervenţia şi consilierea psihologică planificată, activităţile de grup cu deţinuţii, activităţile din sectorul economico-administrativ şi activitatea la sectorul Organizarea Muncii. La instanţe vor fi prezentaţi astăzi 27 de arestaţi preventiv.

De asemenea, astăzi este redus şi programul de vizite şi cumpărături la patru ore pe zi, de la 13.00 la 17.00.

Funcţionează normal doar paza penitenciarului, supravegherea deţinuţilor pe secţii şi asigurarea utilităţilor de minimă necesitate.

Sindicatul Măgura Codlea nu a lipsit la nicio acţiune de protest a bugetarilor din ultima perioadă, fiind prezenţi inclusiv la pichetarea sediului Guvernului României din data de 14 mai şi la mitingul din 19 mai. (sursa: Adevarul)

0 comentarii: