Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 9 mai 2010

Era nevoie de neghiobia taierii lefurilor?

Dan Popa, blogger de economic la HotNews, scrie un articol excelelent despre chestiunea zilei: Neghiobia tăierii lefurilor bugetarilor și a pensiilor.
Scurt remember. In 2009, mai pe la inceputul anului, atunci cand s-a pus problema unui imprumut de la FMI, toate autoritatile noastre (Presedintie, Guvern, BNR) s-au impotrivit. “Nu ne trebuie banii. Nu avem nevoie de ei”- acesta era mesajul public. Era faza de negare.

Dupa vreo luna, a inceput faza a doua. Tocmeala. „Dom`ne, nu ne-ar strica sa avem, la o adica, o plasa de siguranta. Nu trebuie sa apelam la bani, dar e bine sa stii ca esti in siguranta. Sa vedem cat luam”, scrie Dan Popa pe blogul lui.

Dupa alte cateva luni, ideea era acceptata, iar acum se admite unanim ca fara acei bani, am fi crapat. Mai mult, suntem dispusi ca pentru ultima transa, sa facem orice. „Cat sa taiem, domnule FMI? 20 la suta? Lasati, taiem 25, ca sa fie”, suna ultimele mesaje publice.
Articolul în întregime poate fi citit și comentat pe HotNews și pe Hymerion. Sunt bugetarii grasi si privatii slabi si cocarjati? Trebuie taiate salariile sau e nevoie de creier?

11 comentarii:

Anonim spunea...

ESTE ULTIMA APARITIE A PDL-ULUI PE SCENA POLITICA A TARII!!!!O SA MAI AUZITI DE PDL PESTE 100 ANI!!!

Anonim spunea...

STATI LINISTITI....STATI JOS!!LA ANU' O SA FIE SI MAI RAU!!!NOI TRAIM DIN IMPRUMUTURI!TRE' SA PLATIM ACESTE IMPRUMUTURI!ANU' TRECUT BASE' NE PROMITEA "SA TRAITI BINE"!O SA FIE VAI DE TINE ROMANIE!!

Anonim spunea...

TAIATI CEI 50% DE CARE BENEFICIAZA NUMAI SIFOANELE SEFILOR.TAIATI CEI 25% SPOR DE PERICOL DE CARE BENEFICIAZA ADMINISTRATIVUL(LE RAMIN DESTULE SPORURI)CA SA NU TREBUIASCA SA NE TAIATI ATIT DE MULT NOUA CELOR PE CARE NE SCUIPA HOTUL ZILNIC

Anonim spunea...

@ 09.05.2010, 19:44:00

Oare de ce te scuipa hotul, militiene? Te cunoaste, nu?

Anonim spunea...

la cat de obraznici au devenit detinutii scuipa pa ala care isi face treaba si nu pune botul la vrajeala lui.eu nu am vazut pe unul care se pleaca in fata hotului si isi cere scuze la hot spunand ca a fost nevoit sa ii faca raport, sa fie scuipat de hot.

Anonim spunea...

Tara arde si voi vă certati pe scuipături. Din cauza asta ni se întâmplă ceea ce ni se întâmplă.

Anonim spunea...

PENTRU CA ESTE LA PUSCARIE NU LA PENSIUNE SCUIPATUL ERA O METAFORA.LA VOI NU AJUNGE.

Anonim spunea...

uneori nu este chiar o metafora este cat se poate de real.ei lasati colegu' 20.51 ca pe unii ii interesa latimea gradelor ieri.acu nu cred ca le mai arde de grade ci de ratele de la banca.

Anonim spunea...

Eu cred ca reducerea cu 25% a fondului de salarii se poate realiza si altfel, dacat prin diminuarea lunara a salariilor cu 25%. Trebuie sa nu uitam ca exista : al 13-lea salariu , premiul de 50% pentru "favoriti"prima de vacanta , transportul in concediu, etc. , venituri care sunt suplimentare si la care s-ar putea apela " ca necesitate " Cel putin psihic asa ne-am putea linisti cat de cat stiind ca lunar vom duce acasa leafa intreaga .

Anonim spunea...

Ca la pușcărie. Tăiați la oricine, dar nu-mi tăiați mie. Rușine colegilor. Ăsta nu se poate numi spirit de colegialitate.

Anonim spunea...

Eram liceean ... In '89 ... Treceau trasoarele pe langa mine, dar nu mai puteam suporta acel mod de viata.
Eram inca copil, acum ca persoana matura nici atat nu mai pot inghiti acest mod de viata.
M-am sacrificat anul trecut cu luarea concediului neplatit obligatoriu ...
FALIMENT domnule Boc ...
Acum 20 de ani presedintele statului a fost condamnat la moarte pentru subminarea economiei nationale ... sa mai zic si de genocidul pe care-l faceti asupra pensionarilor?
Poate m-as mai sacrifica cu o demisie la toate nivelele politice, pt ca acolo este buba, cu un pachet minim de legi din care sa faca parte si legea lustratiei si cu un Klaus Iohanis premir pe urmatoarele 12 luni.

Demisia domnule Boc, e falimentul politicii tale.