Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 21 aprilie 2010

Despre 'varzele' si petardele ANP-ului

În cursul zilei de azi a avut loc o întâlnire la sediul ANP, între reprezentanţii sindicali, cei ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi conducerea Penitenciarului Pelendava, tema discuţiei fiind analizarea situaţiei economice a Penitenciarului Pelendava.

În urma discuţiilor purtate s-a căzut de acord cu privire la:
  • Contestarea răspunsului ANRMAP
  • Aprobarea planului de producţie
  • In paralel Pelendava va fi definita prin ROF unitate de productie

***
În principiu s-a căzut de acord asupra contestării adresei de la ANRMAP, lucru absolut penibil, din moment ce HG 1849-2006 şi Ordonanţa 26-1996 sunt destul de clare în acest sens, dar Ungureanu nu poate recunoaşte faptul că aceasta doar a fost un subterfugiu pentru aşa-zisa falimentare a Pelendavei şi cedarea acesteia mafioţilor craioveni cat şi amicilor masoni.

În sfârşit se va face un plan de producţie, se va discuta şi aproba deşi perioada însămânţării majorităţii culturilor necesare activităţii penitenciarului a cam trecut. Dar, am încredere în specialiştii unităţii (a se exclude Craioveanu), aşa că încă se mai poate salva ceva din culturi.

Se pare că Penitenciarul Pelendava va fi definit ca unitate de producţie pentru sistemul penitenciar prin Regulament de Organizare şi Funcţionare aprobat prin Ordin al Ministrului Justiţiei.

Oricum din înregistrare se vede foarte clar că Firinel Ungureanu este foarte nervos şi irascibil. Demascarea încercării sale şi ale celor puşi de domnia sa în funcţii pe la Pelendava i-a căzut cu noduri se pare. Păcat că a rămas în continuare cu Direcţia Economică a A.N.P. în directă subordonare, în continuare va încerca să falimenteze Penitenciarul Pelendava pentru a-şi onora promisiunile.

Continuarea aici.

Link-uri utile:
  • Sindicat - http://olteniaprison.blogspot.com/2010/04/intalnire-staff-pelendava-sindicate-anp.html
  • Blog de gherilă - http://sindpajura.blogspot.com/2010/04/analizarea-situatiei-economice.html
  • Înregistrare - http://dl.transfer.ro/transfer_ro-20apr-ceda41c33b2.zip

25 comentarii:

Pruteanu spunea...

"verze" :)

Huginn spunea...

'varze' - sa pretindem ca e o licenta de autor :), nu ca as fi modificat titlul si ca n-as fi fost atent.

Pruteanu spunea...

:)

Anonim spunea...

PRUTENE , d-aia traiesc romanii asa bine ca toti sunt dastepti ca tine!!!

Anonim spunea...

Varze murate: Băla, Ungureanu, Iftinca, Cel-Mare
Varze proaspete: Chiş
Varze de Bruxelles: Monica Macovei
Varze rosii de Buzau: Catalin Predoiu
Varze a la Cluj: Boc
Rata pe varze: Elena Udrea
Ratoi pe(ste) varze: Traian Basescu

Huginn spunea...

@ 09:10
Am gresit, nu-i nici o suparare.

Anonim spunea...

Era sa uit, scuze:
Mancator de varze: Pruteanu
Varze tocate: lucratorii de la Pelendava
Varze crete: d-na Ioana
Salata de varze: Huginn
Varze ciufulite: CV-ul lui Firinel
Varze la cuptor: Comisia de Disciplina
Varze cu cotoruri, cu tot: directori (ANP) + Radu Constantin si Ragea (MJ)
P.S. Scuze Huginn, sa nu mi-o iei in nume de varza.

Huginn spunea...

@12:16
Imi place sa cred ca, greseala insoteste efortul. Cum sa ma supar. :)

Anonim spunea...

Si la noi la Galati creste in curtea penitenciarului o varza...Varza de magistrat sau magistratul varza...

Anonim spunea...

varza cred ca este un compliment pentru cei mentionati.
varza imputita(stricata) e mai potrivit la modul general
asa ca puneti oechipa de deservire sa o arunce pe toata

Pruteanu spunea...

@ Huginn

Ca întotdeauna, esti un interlocutor capabil de autoironie si onest. Stiu că greseala a venit dintr-o neatentie, probabil o schimbare a titlului. :) Am intervenit pentru că altii ar fi fost în stare să înghită "varzele" nepreparate si chiar necurătate.

@9.57

Chiar îmi place varza, ca aliment. :)


@17.17

E bine să-ti exprimi furia si lehamitea, dar nu ar strica să scrii corect. :))

Anonim spunea...

VARZA a facut marele premiant al ANP-ului din Penit.Pelendava!!! Oare nu vede nimeni fratilor ca acest PROFESIONIST a facut praf tot ceea ce a condus - PMT Craiova, Fabrica de la Penit Craiova si acum Pelendava. De ce oare nu se duce la mama lui acasa?? Sindicatele de ce nu fac nimic? DE ce nu ne apara de astfel de falsi profesionisti? Acest om nu suporta pe niciun subordonat care ii este superior intelectual! De aceea i-a pedepsit ( bineinteles prin intermediul ANP - E DIPLOMAT OMUL) pe cei 2 directori adjuncti pt ca nu-i agreeaza ca stiu mai multe decat el -adica mai mult decat nimic- si multi alti fosti subordonati de la P Craiova.

Anonim spunea...

Pelendava este un loc de adapost pt multi sanctionati/"super"profesionisti ai sistemului trasi pe linie de ..productie.Cu asa material, productia nu mai merge in favoarea unitatii ci in plan personal.Toti au bubele lor, dar parca aici sunt prin toate sectoarele.

Anonim spunea...

Nu dramatizati situatia penit. Pelendava!Au fost alte situatii mult mai complicate in sistem si nu s-a mai facut atata caz!Cine a spus ca lucratorii de acolo vor fi concediati?!Scenete pentru impresionisti!Probabil ca grupul de dragalasi din Pelendava a capatat ceva sustinere.Mai profesionist lucrati, d-lor!

Anonim spunea...

Faine comentariile astea varza.:)

Anonim spunea...

@19.08
Lasa draga, ca asa e! Pun cate un dement la carma unui penitenciar care-si bate joc de oameni ce muncesc si care pun suflet in ceea ce fac, doar pt. ca pe el sau ea il "doare la basca" sau la palarie, pt. ca are "calul legat de gard" si la o adica si-a luat talpasita si dus este! Sunt destui care nu apreciaza munca celor pe care i-au gasit in penitenciarul unde au fost "parasutati" si din diverse motive doresc sa le faca zile fripte. Asa ca, nu te baga in discutie daca nu stii care e realitatea, mai draga!!!

Anonim spunea...

O analiza a situatiei reale a fermei Pelendava, cu profesionisti, cu analize de cost-investitii-profit, cu fiecare lucrator din acel penitenciar pe post, ar fi poate eficienta.Poate mai eficienta ar fi preluarea ca sectie a PMs-ului.Toata stima pt angajatii din Pelendava ca rezista la un asa stres.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 20:16:00
Scuza-ma , ca te intreb : tu ce mare profesionist esti ? Poti sa-mi exemplifici cateva dintre lucrarile tale de profesionist ?

Anonim spunea...

Pentru anonimul 22:18:00 si comentatorul asociat
Domnilor , imi pare rau ca v-am deranjat .Nu stiu daca este "coruptie" sau" prostie " ,dar ceea ce stiu , este faptul ca ati cam lipsit de pe la scoala atunci cand se invata scrierea corecta in limba romana. Dar , niciodata nu este prea tarziu . Poate ,daca depasiti acest moment, vom intra si in discutii pe teme economice . Grigoruta

Anonim spunea...

21.04.2010, 20:29:00

tocmai ca asta e ideea.

Tranformarea Pelendavei in sectie exterioara a PMS nu rezolva problema, doar se mai gaseste distributie pentru inca 10 % din produse. Dar ce facem cu restul de 85 %??

De fapt ceea ce se incearca este restrangerea activitatii penitenciarului si implicit la inutilitatea terenurilor ce valoreaza 30 EURO/mp. De restul s-a scris.

Anonim spunea...

Cea mai buna idee sa se transforme Pelendava in unitate de productie.Penitenciar nu este la modul in care se fac(nu) se face reintegrare sociala si cadrele nu au contact cu detinutii.

Mavromati spunea...

Ma numesc Mavromati si nu-mi vine sa cred ce am citit despre Pelendava . Cunosc bine unitatea si specialistii de acolo ( daca mai sunt ).Cand am auzit prima data de impunerea respectarii legii achizitiilor publice si anularea redistribuirii de produse GAZ in cadrul sistemului , am crezut ca e o gluma proasta . Nu mai exista juristi la ANP ? Nu mai gandeste nimeni la DEA ? Nu pot spune decat... PACAT ! Pacat de munca depusa , de plnurile care existau si de viabilitatea lor .Imi pare rau de colegii de acolo care au transpirat si au visat sa fie macar felicitati pentru munca si daruirea lor . In ziua de azi ( din pacate )profesionalismul si daruirea sunt ...piese rare . Ii salut cu respect !

Anonim spunea...

Asa e senior Mavromati, pacat. Insa nici nu era corect ca preturile produselor de la Pelendava sa fie mai mari decat pe piata, sa le distribuie in unitati si apoi sa se premieze angajatii de acolo pentru ca au realizat venituri proprii (nu spun nimic de calitatea produselor ca nu am gustat).

Anonim spunea...

tot asa nu era corect ca banii Pelendavei sa fie solicitati de DEA-ANP si redistribuiti altor unitati, si nu ma refer aici la banii proveniti din vanzarea produselor, e vorba de subventiile venite de la APIA, etc.
Acesti bani trebuiau investiti in retehnologizare si atunci puteam vorbi si de alte preturi.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 02:05:2010, 21:21:00
Amice , tu ai auzit de raportul calitate - pret? Daca nu ai gustat produsele si nu poti evalua calitatea acestora comparativ cu produsule similare de pe piata , de ce scrii ? Vrei sa ne demonstrezi ca ai trecut pe la scoala si ai invatat sa scrii ? Foarte bine , este o dovada ca ai evoluat ......dar nu este suficient .