Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 20 ianuarie 2010

Work in progress...

La repezeala, dar se muncește. Aceleași recomandări: dacă aveți observații și completări folosiți cu încredere smunteanu@dgp.ro, cabinetanp@dgp.ro, fsanp@fsanp.ro și snlp2007@yahoo.com. Restul datelor de contact le găsiți pe site-uri.
Proiect OMJ - Norme de aplicare in ANP a legii salarizarii unitare v. 20.01.2010
Referat de aprobare - Proiect OMJ - Norme de aplicare in ANP a legii salarizarii unitare v. 20.01.2010

63 comentarii:

Anonim spunea...

Nu inteleg ce e cu sporul de fidelitate.Mai raman valabile procentele.

Anonim spunea...

Sporul de antena ,de praf ,studii ,adio ? La fidelitate modificari aparute in timpul anului ,adio ? Sambete ,duminici, sarbatori ? ALTE SPORURI ? SPOR LA MUNCA !!!!

Anonim spunea...

suntem curiosi de alte sporuri,nu doar de cele ale ofiterilor cu functii de conducere....

Anonim spunea...

Sedintele de consultare in vederea elaborarii statului de functii ce se desfasoara la ANP este o grava eroare menegeriala a conduceri ANP deoarece prin aducerea la Capitala a unor reprezentanti de conducere din unitatile subordonate se fac mari cheltuieli din bugetul public si nu se cunoaste concret situatia reala din unitati.
Domnilor din conducerea ANP cred ca era mai corect ca sa numiti o comisie din ANP si sa faca deplasarea prin unitatile din tara pentru a cunoaste in detaliu situatia reala a posturilor din unitati.
Sunt situatii in unitati acolo unde Directorii doresc sa dispara anumite posturi,pentru a pedepsi anumite persoane incomode.
Dar de ce sa mearga Mahomed la munte ,sa mearga muntele la Mahomed.

Anonim spunea...

nu ma intereseaza ce mai da ce nu mai da atat timp cat la rest plata este la fel ca o luna normala de anul trecut sau mai mult.

Anonim spunea...

Bejan a plecat de azi la Poarta Alba. Stie cineva cine ii ia locul?

Anonim spunea...

?
STIE CAREVA DACA CEI DIN ANP MAI BENEFICIAZA DE SPOR DE PERICOL DE 30%, dispozitiv de lupta , paza si supraveghere?????

- participa la perchezitii? scot ppl-ei la masa, plimbare, medical, instante, transferuri,programe, vizite, grefe, la raport, munca, etc? in registrela de pe sectiile de detinere nu am vazut nici o semnatura cu domniile lor!!!!!!
Solicit raspunsuri! aviz sindicatelor.

Anonim spunea...

Am auzit ca Ioana Morar de la Gherla. Nu stiu cat de adevarat e, dar daca e asa mi se pare cam curand pentru o asemenea functie.

Anonim spunea...

Suntem "o mana" de personal civil prin unitatile din tara ale A.N.P. si nimeni nu ne apara interesele. Dupa noua grila chiar suntem ai nimanui! Chiar nimeni nu ne mai poate ajuta? Unde sa strigam? Cui? Dupa 15-23 de ani de munca in sistem , din motive neinputabile noua ca nu am indeplinit conditiile trecerii in randul personalului cu statut special ,datorate varstei sau compartimentului unde lucram, acum ne trezim cu salarii de 1000 lei in mana, chiar daca muncim cot la cot cu ceilalti din unitate, alaturi de nesiguranta ca nu vom mai fi pe statul de functii asa cum eram.
In speranta unui ajutor din partea celor care mai pot face ceva,
Cu stima,

Anonim spunea...

nu se specifica nimic de prima de vacanta,de drepturile f.p.s.s. la intrarea in concediu de odihna,ce se intampla cu sporul de t.b.c.,soprul de antena,sporul de praf....
Succes mai departe

Anonim spunea...

S.O.S. Ce se va întâmpla cu învăţătorii şi profesorii din centrele de reeducare deoarece văd că nu se precizează nimic în acest sens??? Nu văd în legea 330 nici un spor la salariul de încadrare în plus prin comparaţie cu restul personalului contractual şi nici în proiectul OMJ nu este nici o precizare .

Anonim spunea...

In locul lui Bejan va veni Alin Fechete.

Anonim spunea...

SA VEZI SI SA NU CREZI????????????
de curind am vazut un ofiter de cariera, amputernicit pe functie de conducere ca a dat unui ppl un pix pentru a semna o cerere.
Nu dupa mult timp cauta spirt pentru a se dezinfecta , se procopsise chipurile cu ceva eczema pe labe!
Stau si ma intreb cind ia salar banii din card nu-i mai pute a hot?
ce cauta astfel de oameni sa lucreze in puscarie! basca si mare imputernicit!ca pe functia de executie sughita! de e diferenta la salar cu 50% spor de conducere si cati no fi ca asta!

Anonim spunea...

am auzit ca la reintegrare vine o tipa ffff de treaba de la tichilesti psiholoaga ......asa ceva........

Anonim spunea...

Din discutiile de prin ANP s-ar vrea in locul lui Bejan pe una Matei de la Iasi. Cica are referinte bune, e capabila, stie sa se impuna si ar fi o solutie buna pentru ANP. O cunoaste cineva?

Anonim spunea...

Cica vine una din Tirsor de la reeducare are doua facultati este proaspat absolventa de spiru si mai are o facultate in petrol si titei nu sta mult ca trebuie sa iasa la pensie. Am auzit cai foarte de treaba si capabila.

Anonim spunea...

In locul lui Bejan a venit Ioana Morar de la Gherla. In ritmul asta, in curand se muta jumatate din puscaria Gherla la ANP.

Anonim spunea...

La reintegrare in ANP este pe functie Ioana Morar de la Gherla, deja e veche acolo.

Anonim spunea...

In locul lui Bejan vine Ioana Morar. Lucreza ca psiholog din anul 2006, si asa cum cineva, mai devreme, spunea: "prea devreme", eu completez :nu e prea devreme daca in spate ai pe cineva tare; si in special din politica.

Anonim spunea...

Inregistrarea de la sedinta privind dezbaterea statului de functii de la penitenciarul Gherla ,exista ?

Anonim spunea...

Guvernantii nostri tot lucreaza pe la salarizare sau mai bine zis isi bat joc de legea salarizarii unice.Probabil ca intr-o buna zi va vom raspunde cu totii la fel.Aveti grija domnilor caci ne indreptam cu pasi destul de mari catre miscari care ar putea scapa de sub control.Sa nu va treziti domnilor cu putere de decizie,ca nu mai puteti patrunde prin unitati.Sa nu traiti cu impresia ca vom ramine pasivi la ce se intimpla cu salariile noastre.Asteptam 10 februarie,dupa care veti fi nevoiti daca lucrurile merg prost,sa achizionati mijloace de imobilizare ptr cadre nu ptr ppl.Hai sa vedem daca stiti sa aplicati mijloace de imobilizare cadrelor,este o tema noua pentru dragii nostri conducatori. DE LA UN TIMPIT FARA FRONTIERE

Anonim spunea...

In locul lui Bejan vine Ogica, e dotat are baza politica si aduce bani la bugetul ANP din loto porno sau Honorius Prigoana cu asta facem si curatenie prin puscarii ne ajuta tacsu ca are firma de carat gunoi.

Anonim spunea...

Nu este posibil sa fim tratati de cele mai multe ori ca si cum am fi ppl.Autoritatile au grija ca sa nu apara lucruri cu implicatii grave in rindul ppl, de aceasta categorie le este teama.In 2010 a venit rindul cadrelor de care va trebui sa tineti cont.Este anul cind sistemul penitenciar va refula daca lucrurile nu vor fi rezolvate pe calea dialogului.Va inselati domnilor daca va imbatati cu apa rece,oamenii clocotesc,putintel si da pe afara.Tineti minte ora ,data,etc cind a fost articolul postat si o sa vedeti ca nu am scris degeaba,ptr ca asa stau lucrurile. UN TMPIT PE CARE IL PUTETI IDENTIFICA.

Anonim spunea...

Stie cineva pe ce functie se duce Bejan la Poarta Alba?

Anonim spunea...

Daca o mai tinem tot asa, blogul se transforma in loc de barfa !

Anonim spunea...

Are cineva vreo informatie cu privire la al 13 salar ?

Anonim spunea...

ANP-ul cere mai putin decat da guvernul!!!!!!!!!!??????.
Comparati va rog ordinul cu hotarirea guvernului si anexa legat de aplicarea legii salarizarii.
Pentru sindicat :
-de ce nu este specificat clar plata sarbatorilor legale si a repausului saptamanal in ordin asa cum priveste anexa H.G. pentru cei din sanatate??????
-ce inseamna pentru unii program normal?????
- nu ne legam de cei de la birouri dar ei de ce afirma ca 95% din cei care lucreaza in paza sunt prosti???? (nu le ramane painea in gat cind mananca de pe seama prostilor???)
-cum se asigura repausul saptaminal pentru cei care lucreaza in ture????
-de ce sindicatul refuza sa dea in judecata ANP pentru sarbatorile legale si S si D
lucrate ,echipament restant si alte drepturi prevazute in lege????
.........

Anonim spunea...

Este deja! De multa vreme!

:D

Anonim spunea...

parca era vb sa fie o lege unica de salarizare..... sanatatea, invatamantul si ceilalti sunt prosti pe langa voi cei din puscarii, care ati dus-o mereu bine, ... stiu ca veti spune care bine?... dar voi nu stiti ce inseamna sa ai 700 lei pe luna. un bugetar care sta pana la 7 seara in fiecare zi sa-si termine treaba, ca posturile sunt blocate

Anonim spunea...

Asta si este penitenciarul:un loc de barfa, de comploturi, de concubinaje, de familii.Un loc in care poti sa-ti faci de cap si nimeni nu te trage la raspundere.Cine a mai auzit de cod deontologic?Cine il mai pune in practica?Sa ne facem ziua la puscarie si sa ne dragalasim!Traiasca locul de munca de la puscarie!

Anonim spunea...

/ptr 11:59
Pai daca te rupi cu munca pana la 7 seara de unde mai ai timp sa postezi pe Penifest bugetarule? Sa nu-mi spui ca ai fost in pauza de masa!

Anonim spunea...

@ de la 11:59
Domnule invatator sau d-ra profesoara!
Ne cerem scuze dar d-ta cati bani iei pe o sedinta de meditatie cu un grup de 5,6 elevi cu durata de 2h?... ati aduc eu aminte:
5 elevi x 50ron/elev = 250ron/ sedinta fara comisioane

Ce durata are concediul d-tale?
Ai lucrat vreodata de revelion, pasti, craciun sau sarbatori legale! vacanta e pentru elevi nu si pentru voi!
Durata unei zile de munca la voi e de 6h/zi ca trebuie sa dati fuga la meditatii sa va luati cascavalu jan/cote.
Esti de acord sa lucrezi 12/24 fara zile libere sau in post de paza perimetru mai ales pe timp de noapte, unde-ti fluiera vintu pe la c...?
Stii d-ra profesoara ca statulul nostru de functionare ne ingradeste pina si a desfasura si alte servicii remunerate!!
Se pare ca te uiti prea mult la filme SF si... un sfat ... mai indragostiti-va si intre voi nu numai cu elevii, de au ajuns sa-si puna capat zilelor!
Atat!

Anonim spunea...

21.01.2010, 11:59:00 nu stiu daca esti coleg cu noi asa ca nu iti voi spune "colegule" dar iti pot spune ca nu stii cum e sa iti fie amenintata familia, sa itifie taiate cauciucurile de la masina sau mai rau sa-ti fie incendiata masina, amenintat copilul si altele.asa ca stai usor ca nu la toti le e usor in munca de puscarie.la spital sau la scoala faci ore sau pansezi pacientii si la -20 si la +20 pe cand la puscarie de e soare sau e frig trebuie sa pleci la munca uneori si de cele mai multe ori afara.

Anonim spunea...

sa ne explice dom Bejan cum va lucra el la Poarta Alba cu un singur agent ca a sustinut sus si tare ca culturalul nu are nevoie de agenti. ba chiar propunem lui domnu bala sa-l numeasca pe Bejan sef serviciu ca el cu gura lui a zis ca nu e importnat ca esti director adjunct sau sef servici ca omul face functia nu functia pe om.

Anonim spunea...

Nu strica sa cerem juristului unitatii noastre, unele sfaturi care tin de respectarea legii in ceea ce priveste natura muncii noastre si nu numai.Pentru cei care fac parte din generatia fast-food,probabil stiti ca se numeste CRISTI ALEXANDRU.Poate fi abordat atit la birou,dar si prin unitate ptr ca omul nu se simte deranjat.Poate se va gasi cineva sa conteste spusele mele, dar situatia creata in dimineata aceasta intr-un anumit loc unde ne desfasuram activitatea in unitate,iar dupa aceea atitudinea pe care a abordato vizavi de micul incident,probabil ca multi dintre noi ar fi tacut,vizavi de intimplarea petrecuta ,ma face sa cred ca CRISTI ALEXANDRU are coloana vertebrala,este un bun cunoscator al legilor si nu numai atit.Cu toate ca nu este de foarte timp in unitate la noi, cred ca a prins din zbor multe aspecte care tin de munca noastra,zic eu ca a invatat mai multe ca altii care se dau rotunjori pe suprafete mici.Personal il studiez de mai multa vreme si de aceea mi-am permis sa fac acest comentariu. CA TOATA STIMA DE LA UN TIMPIT LOCUITOR AL ACESTUI ORAS SI EVIDENT COLEG CU CEL MENTIONAT MAI SUS.

Anonim spunea...

A fost BILANTUL regional "oltenia" la Craiova,a venit d-l H.Chis,a fost intrebat de un Lider S N L P despre premiul anual, diferentele mari intre coeficientii celor cu functii de conducere si executie ,dintre ofiteri si agenti care ar putea fi reglata prin nomenclatorul de functii,despre acordarea drepturilor pt. echipamentul din 2009 in prima parte a anului daca tot sunt sumele cuprinse in buget,despre reorganizare,un alt lider FSANP l-a intrebat despre salarii de merit si raspunsurile nu au fost decat evazive,inexacte numai ca a recunoscut ca s-a gresit,la inceput s-a adresat celor prezenti si i-a indemnat sa colaboreze cu partenerii sociali-sindicatele,sa nu mai fie pozitii de forta sa se aplice acordul colectiv de munca care are putere juridica si directorii sa nu mai astepte adrese de aplicare,el fiind afisat pe site-ul ANP.Interesanta atitudinea fata de sindicate ,dar nu stim cat e de sincera.

Anonim spunea...

Pentru 18.53

Te-a platit sa-i faci reclama? Sau il lauzi asa, ca vrei sa-l vinzi. Galateni! Ei se cred cu pepenii la taraba... Oriunde si oricand. Mahala!

Anonim spunea...

Eu cred ca "timpitul" este unul si acelasi cu "marfa", pentru ca prea suna a anunt de mica publicitate: "Ofer servicii de consultanta juridica. Pot fi abordat atat la birou cat si prin unitate, bla bla bla..."

Ce vrei dom'le, criza mare!

Anonim spunea...

Domnul Ministru Predoiu a afirmat ca se va deplasa personal prin unitatile de penitenciar pentru a vedea problemele cu care ne confruntam incepind din luna februarie.
Este momentul sa fiti sinceri ,uniti ,sa aveti curajul raspunderii si sa NU uitati sa-i prezentati statele de plata pentru intreg pesonalul. Numai asa va afla ADEVARUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

dar ce incident a fost la galati stimate coleg? si de ce a fost necesara interventia juristului mult laudat?

Anonim spunea...

Da , chiar o sa vina , dl ministru... am auzit la cental....
Poate si iar poate ... vom pierde..

Anonim spunea...

A intervenit pentru ca cunoaste legea.Vad ca in loc de cunoasterea legii tot zici bla-bla-bla.La un eventual test cu siguranta urmeaza sa fii monitorizat.Pina atunci zi mereu bla,bla,bla.Oricum spitalul e aproape.Te stim de mult ca esti bla,asa ca nu te poti compara cu juristul.Asta este stie omul,dar ne vine greu sa recunoastem.Valabil doar pentru bla.

Anonim spunea...

Nu stiu ce fac s-au cum este la Gherla, dar cred ca cei de aolo se ajuta unul pe altii,de ajung in functii importante. Am intalnit cativa di cei de la Gherla, si curios,nu se vorbesc de rau unii pe altii.

Anonim spunea...

La cat esti de cacofonic (nu mai spun de restul "perlelor") nu ma mir ca te impresioneaza orice barza care reuseste sa stea intr-un picior. Valabila pentru tampitelul declarat.

Anonim spunea...

Domnule bla, bla, bla,va veni timpul cit de curind,cind vei fi intrebat ,ce activitati ai desfasurat si de ce ai parasit postul, de catre jurist.Omul nu are nevoie de reclama,o are in singe.Asa ca bla-bla fii altfel de bla adica tot bla.

Anonim spunea...

Am facut gramatica cu mama ta si spunea, sunt doar trei cacofonii.Nu ai incredere in mama ta.Pacat ca eu am inteleso datorita faptului ca era o profesionosta cum rar gasesti,darnica si fara frontiere cind era vorba de gramatica.

Anonim spunea...

Dupa cum suna proiectul asta, nu va mai putea ANP-ul sa modifice cuantumul, aprobarea sau acordarea premiului de pana la 50%. Cum asa?

Anonim spunea...

Pentru 21.25

La cât eşti de tâmpit, nici măcar pe asta cu cele trei cacofonii acceptate de Academia Română nu ai "înţeleso". Pe asta ai înţeles-o, agramatule "profesonost"? Ţi-o spun cu toată dărnicia atunci când e vorba de gramatica... fără frontiere.

Anonim spunea...

Ptr, 21.01.2010.orele 23.30.Domnule profesor nu ar fi trebuit sa lucrati cu noi.Sunteti de departe un bun orator,dar poate cind stati bot in botisor cu ppl-Craita.Nu a mers treaba cu informatiile clasificate,ar trebui sa va vindeti masina,sa cotizati unde trebuie.Dar dupa cite stim noi nu te accepta datorita faptului ca inca va trebui sa continuati tratamentul,iar ptr, a vinde masina,pe care o parcati zilnic cit mai la dos,mai trebuiesc sa faceti acele reparatii ilegale cu electronel.Dar va asiguram ca nu le mai faceti de azi inainte ptr. ca le faceti ilegal si in timpul programuui si nu mai aveti timp de Gina-m.Va trebui sa emigrati dar nu puteti ptr, ca sunteti las

Anonim spunea...

Bai stimatilor colegi, va rog nu mai consumati alcool inainte de a posta comentarii pe blog ! Scopul blogului ar trebui sa fie de informare rapida asupra aspectelor care ne privesc pe toti, nu de certuri specifice persoanelor cu educatie precara ! Mai citesc si altii din afara sistemului blogul si NE FACEM DE RÂS !!!

Anonim spunea...

Asa! Si? Crezi ca ne pasa?

Dan spunea...

Afla ca unora le pasa.

Anonim spunea...

sunteti niste inculti cei care va bateti joc de ssistem

agent operativ spunea...

A ajuns FMI-ul in Romania,va verifica salarile bugetarilor,dar oare cine va verifica si coeficientii cei noi?Acei amarati de coeficienti ai agentilor,comparativ cu cei pusi la ingrasare nejustificat ai ofiterilor!Din 2,90 sari in 2,35 iar ofiterasul sare din 3,50 in 5(estimativ)!Atunci dragilor ofiterasi sa va faceti meseria sa nu mai slugariti agentii sa va faca consemnele,sa le duca la inregistrat,sa sunati pe sectii sa intrebati daca sunt probleme si sa le dati VERBAL DISPOZITII SA LE EXECUTE EI IN LOCUL VOSTRU sa intocmesca tot felul de tabele si tabelase si incheieri de luna,sa stati dracului pe sectii si sa fiti acolo sapte ore jumate pe sectie.IAR PENTRU COMOZII DE DIRECTORI DE PENITENCIARE SA TINA RAPORTUL SI COMISIILE CU DETINUTI PE SECTII,NU SA FIE DUSI 100 DE DETINUTI IN PC-2 CA ASA VREA MUSCHIUL VOSTRU!DEFAPT SI VOI AR TREBUI SA STATI IN INTERIOR CEL PUTIN 4 ORE CONSECUTIV!

Anonim spunea...

Pai din cate stiu cel care sta bot in botic cu Craita este pseudopsihologul V.M. De ce trage masina in locuri retrase? Pai nu va duce capul de ce?

Anonim spunea...

vad ca nimeni nu mai aminteste de banii pe orele suplimentare,al 13-lea salariu,banii pe haine pe 2009.de ce la politie a putut sa fie dati banii pe 2009 si la noi nu.am auzit aberatii ca nu sa terminat anul de echipare cum ca,la noi se inceheie la 31 dec.acum sa incheiat .sindicatele vad ca acum nu mai zice nimic.oare de ce?
ne-au zis ca sa semnat un act aditional care acum nu mai este valabil,am fost prostiti si suntem in continuare.vad prin presa cum se scrie ca se cheltuie 600 de euro cu un detinut pentru tratament impotriva drogurilor,cum de nu mai sunt bani pentru noi.
maine o sa nezica ca nu ne mai da nici prima de vacanta pe anul 2010,norma de hrana si altele.

Anonim spunea...

Daca-i frig afara a anghetat si mintile voastre colegi de suferinta?
Ce facem, incotro ne indreptam? asteptam sa ne ajute culoarea mov sau luptam mai departe impreuna cu reprezentantii nostrii sindicali din ANP, in speta Dumi si Teo!
E cineva impotriva daca invitam prin penitenciare televiziunea si presa sa vada tot poporul disensiunile , manipularea si discriminarea la care sintem supusi!!!
Cu aceasta ocazie dl. Predoiu va fi sigur de partea noastra si ne va sprijini!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Propun sa facem "meditatii" cu hotii! :))))))))

SAPTE spunea...

Domnule Huginn, stiti cumva daca proiectul legislativ pregatit de Guvernul Romaniei privind criteriile de disponibilizari in sectorul bugetar se refera si la sistemul administratiei penitenciare? vom fi afectati de valul de disponibilizari care urmeaza?

Huginn spunea...

@ sapte

Greu de crezut, dar cu guvernul actual nimic nu e imposibil. Avem totusi vreo 3000 de posturi vacante.

Anonim spunea...

@ 22.01.2010 - 18:00:00

Ești într-o grava eroare colegule, cel care îmbârligă colegii și deținuții nu este d-l Vîrgolici Mihai ci ”d-ra PSEUDOPSIGOLOG sinsp. Papatraian Atena” , ea este cea care consiliază deținutele și r.m.s.-ul, ocolo unde dă consultații și sfaturi pe lângă legislație iar la r.m.s. deținutii sunt ”consiliați” și apoi, este real ce scriu aici, să aiba visuri erotice după ce ” priveliști ” li se oferă, oare gratis? pun și eu o întrebare nevinovată...

”D-ra PSEUDOPSIGOLOG sinsp. Papatraian Atena” nici nu răspunde la salutul nostru, al supraveghetorilor în schimb zâmbeste malițios deținuților iar cu doi deținuți de pe r.m.s. stă închisă la atelierul ocupațional cu orele. Îi mai deranjează(să-și facă treaba) d-l Andrei Mitică - dânsul știe multe dar îi este teamă să vorbescă. Normal să se comporte așa, doar este de ”excepțional”, este un exemplu demn de urmat d-le Burlibașa pentru a obține calificativul exceptional, sau ați admirat și d-tră ”priveliști”? așa se bârfește prin unitate...

Anonim spunea...

NU CRED ca lui Andrei Mitica iar fi frica sa vorbeasca...Cat despre domnisoara psiholog poate ne spun Dumitru si Istvan cate ceva ca doar pe ei i-a dus pe la Bucuresti! Calficativul de exceptional i l-a dat seful ei direct. Adica stiti voi cine cu aprobarea directorului. Este vina ei ca are picioare frumoase? De ce sunteti invidiosi? Iar Burli este si el barbat! Bine ca nu are biroul oval!
SUPRAVEGHETOR SECTIA A XI A

Anonim spunea...

OF, OF FRATIOARE, ORI ESTI ORB SAU MISEL. TU NU AI AUZIT DE ZICALA ”FUSE LUNGI SI DAR FORME DAR MINTE PERVERSA DAR INGUSTA” .

TREZESTE-TE FRATE, DACA NU CUMVA ESTI SI TU PARTAS, NU VEZI CA S.R.S.-UL ESTE CONDUS DE CATRE DOI DEZACXATI(SI NU GRESESC DELOC SPUNIND ASA)