Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 6 ianuarie 2010

2010

Buuun, asadar a venit si 2010. Nu va mai spun la multi ani pentru ca am repetat formula asta de atatea ori incat nu mai are nicio valoare. Luni dimineata mi se spune ca trebuie sa-mi pun de buna voie inapoi pe cocoase, toate sarsanalele din 2009. Prima senzatie este instinctiva si de serioasa impotrivire.

A doua este de uimire, greutatea e categoric mai mare decat in 2009 si daca ma insel si n-a facut careva o gluma proasta, atunci exista o singura explicatie si anume ca mi-am pierdut definitiv antrenamentul.

Nu sarmalele si toba si vinul mi-au slabit incheieturile, sunt un om cumpatat in materie de gastronomie, pur si simplu ma invatasem sa umblu asa fara nicio greutate, uitasem de penitenciare, de anagajamentul de a schimba lumea, care nu este chiar un angajament, este mai degraba o vorba in vant cu care obisnuiesc eu sa-mi justific anume imbolduri desuete.

Ce vreau sa va spun, ce-mi spun mai degraba mie, este s-o luam usor, anul are 365 de zile, au mai ramas 360 si daca pornim cu avant exagerat inca de la inceput, riscul de a ramane de caruta e demn de luat in seama, mai ales ca se anunta o cursa grea, una cu ostacole si dupa 20 de ani de democratie originala incepem sa dam serioase semne de oboseala.

Gandul asta, ca schimbarile mult asteptate se lasa cel mai greu, mi-a venit la o coada la circa de politie unde se obtineau buletine de identitate, se faceau mutatii si alte chestiuni cetatenesti plictisitare. Cum sunt inca moale din cauza sarbatorilor nu m-am enervat deloc, chiar daca in asemenea ocazii romanesti este aproape imposibil sa nu-ti vina sa te urci pe pereti, fie din cauza tratamentului la care esti supus tu, cetateanul, fie din cauza inevitabilelor interactiuni cu colegii de coada.

Ce m-a trezit din reveria-mi a fost replica unuia din dreapta care, uitandu-se lung la clasica pozitie a cetateanului depus in fata ghiseului, aia de ghiocel, aia cu capul indoit, cu ochii umezi asezonati cu "sefu" la fiecare respiratie a cerberului din spatele biroului (care cerber n-a gresit niciodata sa se adreseze cu dumneavoastra!), a zis incet, printre dinti : "Ma ce neam de chelneri e neamul asta romanesc !".

Acum ce sa spun, daca arunca vorba asta un englez poate ca ma suparam, asa, venita din familie si la inceput de an, nu m-a afectat prea tare, mai ales ca din zece chelneri, opt te privesc mai degraba de sus in jos si te trateaza de parca le-ai umbla prin frigiderul propietate personala.

Una peste alta, asa am inceput eu 2010 si daca considerati ca articolul de fata nu are nicio legatura cu problemele sistemului penitenciar, cu lupta pentru o viata mai buna, ignorati-l cu buna stiinta si treceti direct la comentarii despre subiectul care va incita sau va afecteaza in cea mai mare masura. In rest, onoare muncii dragi colegi cu statut special!

25 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar de-o spunea un englez nu trebuia sa se supere nimeni. Meseria de chelner este una respectata in masura in care acesta are calitatile necesare de a fi adevarat chelner. Problema e ca suntem acei chelneri de birt, carora le pica firul de par de la subtioara in paharul ce urmeaza a-l savura. Balcanismul asta ordinar de care dam dovada nu ne va scoate nicicand din gunoiul in care am intrat si ne zbatem de 20 de ani.
Dar, asa cum imi place sa cred, pe viitor vom invata sa nu ne mai cramponam de acel "Asta e!", devenit deja prea uzual pe buzele oricarui romanas si, vom sti sa luam atitudine. Poate sunt cuvinte aruncate in vant si ma amagesc zi de zi in speranta ca nu ma voi mai zbate in mizeria provocata de aceste non-valori a societatii romanesti si, voi reusi sa-mi traiesc batranetea in tara. In rest...sa fie cum asa cum o vrea D-zeu !

Anonim spunea...

Viata e frumoasa. Iubesc Romania chiar daca nu ma reprezinta.Traim aici deci trebuie sa ne placa, daca nu face fiecare ce stie, s-au ce se pricepe.Asta e realitatea.Totusi sunt mandru ca sunt roman.
Cineva care s-a resemnat.

Bugetul ANP spunea...

FAZA DE BALAMUC.
In urma cu cateva minute, s-a incheiat audierea lui Predoiu in fata Comisiei Juridice, in legatura cu bugetul pe 2010. In final, parlamentarii au adresat intrebari. Astfel, dl.Predoiu a fost chestionat in legatura cu articolul in care sunt prevazute drepturi de htana pentru ppl, dar numai pentru 4 luni din 12!!!. Se stie ca rectificare bugetara nu se mai face , incepand de anul acesta, decat dupa 6 luni. Ori, va fi o incalcare grava a normeleor internationale, in domeniul drepturilor omului, aceasta lipsa de prevedere in bugetul statului a unor sume absolut necesare pentru hrana celor lipsiti de libertate. Ca o sfichiuiala de final, dl. Predoiu a fost intrebat si despre Multiproduct. Ministrul de justitie a aruncat, in treacat, faptul ca aceasta unitate este in faliment din 2007 si este preluata de AVAS. Un alt fapt interesant: dupa verificarea veniturilor proprii ale ANP, s-a observat ca scad drastic in 2010. Deci, nici aceasta nu ar putea fi considerata sursa de venit pentru hrana detinutilor. A ramas ca in tren, punctul de vedere al finantelor a fost ca nu se poate suplimenta bugetul la acest capitol, s-ar mari deficitul convenit cu FMI. Asadar, rugati ppl-eii sa stranga cureaua, cel putin 8 luni din 12. Halal buget, halal ministru, bravos natiune...O observatie personala: bugetul aparatului propriu al Min.Justitiei si ANP mi se pare de-a dreptul jignitor pentru starea actuala a natiunii.

Anonim spunea...

Ce ne pasa noua de hrana ppl? Pe mine ma intereseaza de salariul meu! Pe mine banca nu ma intreaba ce manaca ppl la pranz ci daca am bani sa achit ratele la casa, fiindca ANP m-a tot "ajutat" conform Legii 293 la cumpararea unei locuinte! Sa reduca nr de calorii la hrana unui ppl fiindca stiu destui care au venit la puscarie cu 50 de kg si acum au 100 si numai muschi pe ei! Va spun cum facea Predoiu: lua norma de hrana de la angajati si achita datoriile! Ca doar n-ar fi primul care ar face asa ceva!
SLAVA PATRIEI ROMANE!

gherla spunea...

calul moare de drum lung si 12 46aliat (BugetANP),de grija ministrului.

Anonim spunea...

Au să le dea lor,(bandiţilor), de mâncare,nu-i lasă flămânzi, credeţi-mă... Mai degrabă nouă au să ne taie din salariu, cum au mai făcut în noiembrie şi decembrie anul trecut.
Cred că au să facă asta prin iunie-august odată şi apoi, cum ne-am învăţat, de sărbători...

Anonim spunea...

Vom deveni banditi cu totii pana la urma, ce sa facem ?

Bobby Fischer spunea...

@ Gherla

Faci ce faci şi mai arunci câte o... gherlă. Ştii tu ceva, dar doar o bâjbâi. "Alias" este... altfel decât "aliat".

Anonim spunea...

Bineinteles ca tot de la noi vor lua pentru ca ei sunt niste fricosi si le e teama ca nu cumva sa fie dati in judecata sau luati la rost de drepturile omului. pana la urma cu beneficiile pe care un om arestat le are, ajungem sa credem ca noi suntem la cheremul detinutilor. pe oamenii saraci de afara ii intreaba cineva cate calorii mananca? se preocupa cineva de acest aspect? multi dintre detinuti provin din familii defavorizate, si ma intreb, atunci cand erau afara aveau 3 mese cu numar de calorii bine stabilit? aveau caldura fara sa munceasca la padure? aveau televizor? aveau curent electric? nu generalizez insa prea multe probleme ne facem pentru dl. detinut. nu spun o noutate, dar asta nu mai e puscarie! la angajati se gandeste cineva? parca ministerul asta este format din ministri, secretari de stat, directori, directori adjuncti si detinuti. noi, restul, cei mici nu existam. trebuie sa stam iar acasa? pai imediat emit iar o lege si stam acasa fara plata. pe cine intereseaza ca poate un salariu pleaca la banca si din al doilea salariu care intra in casa nu ne putem permite sa asiguram nr. suficient de calorii pe zi. de asta oamenii nu mai muncesc cu drag, pentru ca suntem tratati de parca nu am exista, de parca nu am avea probleme. eu nu inteleg cum de in statul asta au fost numiti numai sarlatani ministri! oare nimeni nu vede? astia se imbogatesc in grup?
inchei, altfel o sa ajung sa vorbesc despre vreme, despre masini saumai stiu eu ce...

Anonim spunea...

Cine i-a numit ? Pai nu voi i-ati ales ? Nu voi ati pus stampila pe buletinul de vot ? Acum puneti mana si pe mitraliere si ciuruiti-i ! Ca-n Franta, unde miscarile sindicale se lasa grele de tot...Nici greva nu stim sa facem macar, nici macar un protest nu are caracter de protest...

gherla spunea...

pt Bobby Ficher
Nu te uita doar pe tabla de sah,priveste si incaperea.

Anonim spunea...

Privim de 20 de ani...si cu privitul vom ramane!
De aceea, ne maritam karma!

Horma de hrana spunea...

stimati colegi,umbla vorba cam prin toate structurile statului ca se mareste norma de hrana la 900 de lei.si ca s-ar da retroactiv din aprilie si pana acuma.stie cineva ceva? ne poate lamuri cineva?
va multumesc

Bobby Fischer spunea...

Gherlă, păstrează-ţi preţioasele sfaturi pentru cei care ţi le... înghit.

Lasă subtilităţile de almanah, recunoaşte că ai dat-o de gard şi mergem mai departe. Dacă nu, ceea ce era doar o impresie devine certitudine.

În aceeaşi ordine de idei, Fischer nu Ficher. Dar deja asta nu mai contează...

Anonim spunea...

ptr. 20.15 asa este in mod sigur

Anonim spunea...

Gherla, "mai frate", tu esti (in)constient cat esti detestat? Nu te cunosc, nu am nici in clin nici in manica cu tine, dar produci repulsie. Du-te frate si te spanzura cat mai este sapunul ieftin. Nu stiu ce esti,ofiter sau agent, si nici nu as vrea sa stiu,dar lasa-ne. Du-teeeeeeeeeeee, esti un nimic....

Anonim spunea...

La multi ani !!! Pentru Craioveanu Ion Directorul imputernicit al Penitenciarului Pelendava ,va dorim din suflet d-le director imputernicit sa aveti parte cat de curand de pensie.

Anonim spunea...

Bucurie mare pe membrii Directiei Inspectie Penitenciara ca sau intors la bucatele de la penitenciarul Pelendava.

Stimate domnule Director General,

Va aducem la cunostinta faptul ca membrii echipei de control aflati la penitenciarul pelendava au preocupari principale ,mancarea cafele, sucuri si au vadit atitudine partinitoare fata de unii dintre functionari.
Controlul se efectueaza numai in anumite directii la dispozitiile directorului imputernicit Craioveanu Ion .

Anonim spunea...

relatiile sexuale nu intra in preocuparile celor de la inspectie?! sau alea sunt in seama celor care au ramas la "baza"...

Bugetul ANP spunea...

As dori sa fac cateva precizari in legatura cu hrana ppl-ului. Este vorba de o gafa imensa a Ministerului Justitiei. Exista norme europene care obliga statele sa prevada in bugete sume pentru intretinerea persoanelor aflate in custodie. Min.Justitiei a prevazut numai pentru 4 luni aceste sume. Rectificarile bugetare vor avea loc la 6 luni. Este o incalcare clara a drepturilor omului si o gafa nepermisa. Orice plangere la CEDO, ar putea aduce o gaura in bugetul statului, in bugetul ANP-ului, in bugetul agentului platitor sau nu de rate.. Interesanta a fost si pozitia Min.Finante care nu a gasit o alta sursa pentru aceasta cheltuiala si nici nu a fost de acord cu acoperirea ei pe motiv ca incalcam acordul cu FMI (!!!). Ideea era de cata bulibaseala si profesionalism exista in acest sistem. In sfarsit, cheltuielile cu salariile in aparatul propriu al ANP si Min.Justitie se ridica la niste sume incredibile pentru cineva care are habar, cat de cat, de finante. Va doresc sa va platiti ratele la timp si in cuantumul stabilit. Scuze pentru deranj.

Anonim spunea...

@19:22
Lectie de democratie: ai informatie, ai putere.
Stiri ora 5: batrana care moare de frig in propria-i locuinta, boschetar care se agata in platanul din parcul orasului, familie cu multi copii debransata de la utilitati pentru ca un patron nu a platit intretinerea si multe alte stiri. Ce alegeau respectivii intre LIBERTATE si caldura, intre LIBERTATE si viata, intre LIBERTATE si dreptul la un trai decent?
Garantez ca alegeau caldura, viata, traiul decent. Nimeni din civilie nu cunoaste viata de puscarie. Norma de hrana. Calorii. Plimbare. Scoala. Cursuri de calificare. Teren de sport. Sala de forta. Psiholog. Educator. Cursuri de calculatoare . Proiecte Phare. Si toate rahaturile astea cu bani dati pepeleilor: un curs absolvit inseamna nu stiu cate zile castig si un salar minim, un semestru absolvit alt salar minim,(vreau sa intreb anp-ul ce se intampla cu necautatii care raman repetenti),obligativitatea ca fiecare unitate sa aiba detasament de reparatii curente chiar daca nu are materiale. De unde rezulta ca la puscarie nu-ti merge vechimea dar poti trai decent. Chiar mai decent decat majoritatea. Iesi Predoiule pe post si contrazice-ma!

Anonim spunea...

Pentru 06.01.2010, 22:45:00
nu are domnule cu ce sa te contrazica.
Dar daca penifestul ar fi fost un post de televiziune la care sa aiba acces toata lumea (iti garantez) populatia saracita de acest sistem ar face o fapta penala numai sa aiba acces in penitenciar.Si stiti de ce? pentru ca se traieste mai bine in puscarie decit in libertate.
Dar noroc pe ei ca nu au acces la aceste informatii populatia Romaniei.
Am ajuns intr-o tara de non valori unde ce este bun este rau si invers.
Asta este cruda realitate in care traim doamnelor, domnisoarelor si domnilor

Anonim spunea...

06.01.2010, 19:22:00
06.01.2010, 22:45:00
07.01.2010, 10:16:00


Mai baiete, tu te-ai stricat rau de tot la mansarda daca ai ajuns sa postezi comentarii apreciative la propriile-ti comentarii.

Dupa ce bati campii pe coclauri, ca si cum abia ai fi aterizat in Romania, incerci sa ne tii lectii de democratie puerile si demagogice. Vezi-ti, mai naivule, de viata ta chinuita si scuteste-ne de filozofeala ieftina si angoasata.

Apropo, trebuie cumva sa-ti plangem de mila pentru datoriile tale la banca? Cand te-ai "intins" precum haplea la "pomana" ai intrebat pe cineva? Cand ai luat banutii, ti-a fatat vaca, acum la plata, ti-e vitelul muribund? "Plapuma" ti-ai masurat-o la inceput?

Daca tot esti asa de sfatos si de priceput, avand deja informatia - si deci puterea, stii ce ai de facut cand ajungi la sapa de lemn. Stii unde gasesti un loc despre care, si te citez: "Garantez ca alegeau caldura, viata, traiul decent. Nimeni din civilie nu cunoaste viata de puscarie. Norma de hrana. Calorii. Plimbare. Scoala. Cursuri de calificare. Teren de sport. Sala de forta. Psiholog. Educator. Cursuri de calculatoare . Proiecte Phare. Si toate rahaturile astea cu bani dati pepeleilor: un curs absolvit inseamna nu stiu cate zile castig si un salar minim, un semestru absolvit alt salar minim..."

Alegere usoara, cinic mic si tulburat!

Anonim spunea...

ASA CUM SPUNEA UN COLEG MAI DEVREME,HALAL MINISTRU AVEM D-LE PREDOIU ESTI CEL MAI SLAB MINSITRU DIN TOATE TIMPURILE PE CARE L-AU AVUT PENITENCIARELE.

Anonim spunea...

BA VOI ASTIA DE LA GALATI DE CE NU VA REZOLVATI VOI PROBLEMELE AN FAMILIE.!!! TRE' SA STIE TOATA TARA ARE DREPTATE COLEGUL DE MAI SUS .