Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 7 decembrie 2009

Băselu', Prostănacu și alte probleme de pușcărie

După ce pe rând SNLP și FSANP au aprobat declansarea grevei, mâine la Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești (MJLC) are loc o întâlnire între reprezentanții salariaților din penitenciare și cei ai angajatorului, scopul principal fiind solutionarea conflictului de muncă și a problemelor urgente. MJLC speră că astfel evită greva sau că măcar o lasă pe seama succesorilor.

Situația este cât se poate de urâta, iar ministrul și liota de consilieri n-au nici o tragere de inimă să facă ceva acum că știu că mâine-poimâine pleacă. Nici directorul general nu prea are tragere de inimă, e cam supărat că nu i-a dat Băselu' gradul de general (chestor) și știe că Prostănacu' îl pune pe Cel Mai Mare șef dacă câștigă (după principiul cine se aseamănă se adună, nu te bucura Ioniel).

Procedurile de grevă sunt în curs, este nevoie de măsuri ferme și neechivoce pentru ca acestea să fie revocate, toate aprobările necesare fiind deja obtinute conform legii conflictelor de muncă. Sunt destule restanțe pe 2008 și 2009, la capitolul ore suplimentare și echipament. ANP și MJLC nu vor să facă nimic pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, refuză să aloce un buget în acest sens deși e absolut legal și oportun. Acordurile negociate astă vară sunt încă nesemnate pe motiv de tupeu de mejeleceu.

De notat reticiența MJLC în a da curs propriei invitații către sindicate. Astă toamnă au reușit să obțină un fel de pace romană, pe care n-au folosit-o în nici un fel însă. Cel mai probabil disputa va fi pe drepturile restante și pe ieșirile publice ale directorului general, deși obiectul conflictului de muncă îl constituie divergența de la negocierea Acordului Colectiv.

PS. Nu știu la ora la care scriu dacă a câștigat Băselu' sau Prostănacu' știu doar că mai avem de tras cu pușcăriile noastre indiferent cine câștigă. La ora publicării se vor fi publicat deja primele exit poll-uri. Acum se pare pare că Prostănacu' conduce la mustață. Rămâne de văzut dacă nu cumva Băselu' nu revine spectaculos.

33 comentarii:

Anonim spunea...

Ma incearca o stare de euforie de nu ma lasa sa adorm...nu ca a cistigat probabil Geoana...ci pentru ca la ANP majoritatea sefilor sunt niste mici clone ale valetului Boc...va asigur ca acum incepind de la Bala in jos toti sunt in sevraj...doamne ce fetze o sa am ocazia sa vad maine la munca...sper sa nu urc in lift cu unul din ei...nu stiu daca ma pot abtine sa nu le arat degetul mijlociu pe la spate...

Anonim spunea...

...trist... Se pare ca circul si prostia continua si poporul e luat de fraier INCA o data. parca m-am saturat de balciul asta, parca ne afundam in propria mocirla fara scapare. Mi-e scarba de sistemul asta in care tragem ca niste boi cu ochii umezi, de politica asta care ne fura in continuare cu zambetul si multumirile adresate noua pe buze, de oamenii din jur care nu mai suporta si au un grad de frustrare la cota maxima DAR nu face nimic, de tara asta pe care din tot sufletul imi doresc sa o parasesc fara pic de regret si parere de rau. Am pierdut o noapte ca sa raman in aceeasi mocirla de tara in care cuvintele "frauda, minciuna, furt" sunt prezente cotidiene, normale, alaturi de scumpiri, jeguri de vedete si stiri nationale idioate. Oare pe unde ne-am pierdut!?!?

ionel cel mai mic spunea...

Sa speram totusi ca pana la numaratoarea oficiala sau dus o parte din visele urate care ne-au stricat acesti ani in special pe acesta 2009, dar......nu se stie niciodata daca vine sef Ionel iar se sapa un tunel - oare?
Poate acum or intelege Hrebenciungii sa-l scape din mana treacadu-l pe linie moarta ca i-a cam ajuns cat a uzat scaunul cu spatar inalt din ANP platind chirie de APROXIMATIV 1000 EUR pe luna in Bucuresti - saracul Ionel ce stres a indurat in acest timp pentru subordonatii sai,ce credeti ca i-a fost usor conducand sistemul spre dezastrul in care ne aflam nu, nu, nu cu siguranta dar acum lasa-ne,lasa-ne Ionele si tu Ioane si mergeti unde a intarcat mutu iapa adica in libere sau iesiti pe liber ca Predoiu KAPUT..............................

Anonim spunea...

As urca si eu cu ei in lift, ca sa le vad figurile crispate si bolnave si sa le arat degetul mijociu ...din fata.
Nu stiu cine a castigat dar...tot inainte.

stanciu spunea...

Baselu" a CASTIGAT noi ramanem tot asa ca pana acum adica pe mana nimanui ..... singura solutie GREVA

Anonim spunea...

SA VINA MAGISTRATII INAPOI!

D-LE DUMITRASCU TE VREM SEF LA ANP, CA AI DE MUNCA NU GLUMA!
SCAPA-NE DE INCOMPETENTI, FRUSTRATI, MINCINOSI,LASI SI DIRECTORII DIN PENITENCIARE CARE AU FOST FACUTI LA APELUL BOCANCILOR!!!
HAI LA GREVA CEA MARE!

VREM MAGISTRATII INAPOI!

Anonim spunea...

Informatii de interes public

Intrati pe site-ul ANP, intrati pe informatii de interes public si aici o sa vedeti declaratiile de avere a conducatorilor nostrii, atentie cei care au probleme cu inima sa nu faca atac de panica!

ANP-ul = vulcanul noroios!

Anonim spunea...

DECIZIE Nr. 1225 din 20 decembrie 2007
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 45 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului
EMITENT: CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 100 din 8 februarie 2008

Anonim spunea...

Sa traiti tot asa de bine !!

Anonim spunea...

@ 07.12.2009 10:01:00

Art. 37 din Legea nr. 293/2004:
"(1) Pentru apărarea intereselor profesionale, economice, sociale şi culturale, personalul din sistemul administraţiei penitenciare are dreptul la asociere sindicală sau în alte organizaţii profesionale, dreptul la grevă, precum şi la libertatea întrunirilor, cu condiţia asigurării a cel puţin unei treimi din activitate şi a garantării drepturilor deţinuţilor şi a siguranţei locurilor de detenţie."

"Juristule", nu te chinui in zadar, situatiile sunt incomparabile, iar Decizia Inaltei Curti inaplicabila in ceea ce ne priveste. Cel putin pana la noi... ordine.

Anonim spunea...

Sintem un popor de prostiti ne meritam soarta:sa traim bine..........

Anonim spunea...

Dreaq ne ia de acuma inainte...Dumnezeu sa ne apere!

Anonim spunea...

Stimati colegi,intrati si descarcati de pe sit giurgiu intilnirea de la minister de astazi sa vedeti si voi ce mare caracter are liderul nostru de sindicat dar si vicepresedeintele care nu se lasa si nici nu se ascunde.E ste vorba despre sindicatul FSANP.Felicitari domnule Dumitrascu si Mogildea.
Pentru cei din SNLP luati aminte cum trebuie sa se comporte un sindicat nu ca voi care se multumea si cu 50% pe 2008 si repede ati anuntat ca va retrageti de la greva.Fiti solidari.

Anonim spunea...

deci inca 5 ani de zile vom fi condusi prin ordonante de urgenta date de guvernul romaniei. vor urma iar si iar contre pe tema primului ministru care fara indoiala va ramane lacheul de boc, iar noi tot fara bani von fi de sarbatori.cu banii de echipament se stie ceva sigur macar? sau tot abureli ca au aprobat nu stiu ce sume?

Anonim spunea...

stie cineva ce s-a discutat azi in sedinta?sau mai bine zis s-a tinut azi sedinta?a venit ministrul?

Anonim spunea...

@ 07.12.2009 10:01:00

Pardon, Decizia Curtii Constitutionale si nu a Inaltei Curti.

Ideea ramane acceasi...

Anonim spunea...

DA ALEGERILE MI-A DAT O IDEE!

Ce-ar fi sa ne alegem singuri directorul ANP, prin vot secret!

Anonim spunea...

Din pacate ne asteapta ani grei, poate baselu', pentru a arata ce baiat bun este, va mai face un efort si ne va da (ca doar nu da de la el...) banii pe echipament pe 2008 si 2009 dar ce ne asteapta din ianuarie 2010...?
- Se aude ca vor continua cu zile fara plata in ianuarie si februarie.
- se vehiculeaza ca madam macovei vine la "carma" MJCL.
Cred ca acum va venii de fapt potopul... Anul acesta tot s-au mai abtinut de teama ca nu vor mai fi alesi dar acum... "s-au vazut cu sacii in caruta" si sa te ti "trai pe vatrai".
Cred ca trebuie sa le aducem aminte ca existam si noi si sa nu-si bata joc de "o forta in stat" .
Chiar cred ca trebuie sa fim, poate pentru prima data, UNITI .

Anonim spunea...

Nene Dumitrascu, trebuie sa tine-ti cont si de SNLP+Publisind, in negocierile cu M.J., voi nu prea contati foarte mult!!!(Federatie cu 3000 de lucratori???) ...Ar fi fost necesar o discutie cu D-ul Teoroc, de ce?...; este simplu, are dubla calitate, este Presedinte SNLP (7500 de lucratori) si la Publisind (unde mai sunt 500 de lucratori de penitenciar, care au plecat de la FSANP).Pai, Teoroc, poate sa poarte discutii si sa negocieze cu M.J.,Guvern, Presedentie si singur, dar voi?? pai numai gura este de aproape toti liderii FSANP. Voi depinde-ti de Teoroc, nu si invers. Sunt suspiciuni mari in raport cu calitatea sindicalistului Dumitrascu, a intereselor pe care dori-ti sa le obtine-ti si a promovarii oltenismului in circuitul conducerii ANP/MJ. Daca castiga Geona alegerile, poate ai fi primit postul mult visat, asa ca Ionel..ramane tot asa si se pare ca si tu la fel. Poate ca intr-o zi o sa iti dai arama pe fata.

Anonim spunea...

Cu banii nostri de echipament se mai aude ceva? Cand? Cat? Sa vedem ceva bani si dupa aceia mai stam de vorba si de alte probleme ca asa cu stomacul GOOOOL nu imi arde de nimic. Hugg spune ceva................???????????

Huginn spunea...

@ 07.12.2009 17:49:00

Doar ceea ce se stie, nimic mai mult. Sunt 13 milioane din cei 17 neceasari pentru 2008. nimic pentru ore suplimentare, nimic pentru echipament pe 2008.

Bobby Fischer spunea...

@ 07.12.2009 17:34:00

Până când ai să reuşeşti tu să determini cine de cine depinde, un lucru este cert: gramatica folosită de tine depinde în totalitate de... puterea şi direcţia vântului.

Dacă pe unii îi acuzi că numai gura este de ei, la tine nu este cazul... Cum s-ar spune, gura bate... tastatura.

Mostre de... virtuozitate: "depinde-ti", "obtine-ti"... ş.a.m.d. şi etc

O interpretare originală a principiului: Stâlceşte şi ... dezbineşte.

Anonim spunea...

Cine sa va mai inteleaga?! Pana acum ati hulit magistratii, acum ii aclamati. Poate ca maine, asa cum astazi huliti conducerea ANP, o veti ovationa. Oare ce se intampla cu toti oamenii? Acum ii spuneti lui Dumi ca-l vreti sef, acum ii spuneti ca-l veti "afara"...

Geist spunea...

@ 17:49 Chiar nu este cazul sa instigati la dezbinare. Dincolo de orice, liderii FSANP si SNLP se inteleg bine si actioneaza impreuna. Nu este cazul sa faceti afirmatii care nu pot fi argumentate. Faptele dovedesc ca cel putin in acest an cele doua mari federatii au lucrat impreuna pentru interesul fpss.
Cu stima.

Anonim spunea...

Cel mai amarat!!!!!!!! Se aude ca azi au fost cu jalba in protap pe la imparatie(MJLC/ANP) mai toti sefii de logistica si dir adj ec-adm. S-au dus sa ceara ceva sau au fost chemati ca sa primeasca cate doua nuieluse la poponetu gol ca nu au fost in stare, " nu s-au orientat" si nu au putut sa tina subordonatii in frau? Tot de la Radio "SANT" am aflat ca prin toate puscariile nerecunascatorii astia de agenti de prin unitatii vor neaparat banii pe haina altfel iese rau. Stie cineva ce s-a vorbit? A inteles si domn ministru(special cu litere mici) asta independentu ca are in ograda si vreo 12000 de "lucratori de penitenciare" sau tot la capitolul diverse suntem trecuti? Mai mari sefi de sindicate ce sunteti informati si voi poporu din provincie ce se mai aude pe la capitala despre toate cele ce ne dor. Adica: bani pe echipament, ore suplimentare, reorganizare s.a.m.d. Dar ceva concret nu asa ca in comunicatele alea ponpoase de la ANP. Spuneti asa pe intelesul tutror. Hai ca am vazut ca puteti . Numai sa vreti.

Anonim spunea...

Ma intreb, daca nu erau alegeri, ce subiect mai era in dezbateri? Poate cadourile de Mos Craciun de la sindicat??!!!

Anonim spunea...

Pana la urma cum ramane?
O sa vedem ceva bai de sarbatori sau...?Era vb. ca o sa se dea pe tot anul 2008(pe echipament).
Sindicatele se zbateau sa ne de si pe 2009 sau daca nu al 13-lea.
Cum a ramas ?Mai luam ceva bani?

Anonim spunea...

CARE SINDICAT LA CRAIOVA? SNLP? FSANP? NU STIU DE CAPUL LOR!!!!DEMISIE?DEMITERE?ALTCEVA DECÂT FUNCŢIII NU ÎI MAI INTERESEAZĂ. NU ÎI MAI INTERESEAZĂ.
PRIMĂ NU SE ŞTIE!!!! SĂRBĂTORI PENTRU MEMBRI SAU COPIII LOR NU PREZINTĂ INTERES!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Ce se aude cu banii pe echipament?
Cati luam, pe ce an, etc?
Gata!V-ati inmuiat?
Nu mai facem greva?

Anonim spunea...

Fratilor e de bine cu reorganizarea statelor de functii. Se desfiinteaza pur si simplu posturi unde se doarme bine, se comaseaza 2-3 posturi intr-unul singur, se fac redistribuiri masive catre alte sectoare si chiar in alte unitati unde este deficit de cadre. Va sfatuiesc prieteneste sa va conformati pentru ca in Codul Muncii este prevazuta "desfacerea contractului de munca la refuzarea redistribuirii in caz de reorganizare a unitatii".

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 07.12.2009 06:19:00 frumoase rau de tot cuvintele ...pe cuvantul meu daca nu sunt ale mele 100% bravo pentru comentariu daca ne-am gasi 1000 cel putin cu gandirea asta am schimba multe ....pacat ..pacat.. de noi

magistralulmiliţian spunea...

"sî vinî magistaţîi!"
cu grefiere cu tot(da* mişto dă tot)"!

Just me spunea...

Si-ti vina mintea la creier! Ghini? Bre, moldovene!