Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 24 decembrie 2009

Avansări, antren, anepei

S-a întâmplat ieri că ANP și-a făcut clasicul chef de sfârșit de an cu mâncare, băutură și antren cât să țină pentru un an întreg. Casa Centrală a Armatei din municipiul București a fost locul de desfășurare pentru domnii noștrii de la Bucale'.

Pentru gheneralii Băla și Cel Mai Mare a fost un moment de înaltă simțire, aflând dumnealor că Băselu' le-a aprobat ordinul si i-a înălțat în stirpea chestorilor de penitenciare. Au băut, au cântat, au jucat în cintea evenimentului.

Cătălin Bejan și-a înecat amarul cu greu, fiind mazilit din înalta dregătorie pe care o ocupa. Nu mai este șeful Direcției Reinserție Socială (sau cum s-o mai chema că nimeni nu-i mai știe numele adevărat) și va fi expediat la Poarta Alba pe post de diretor adjunct cu paza - funcție care i s-ar fi potrivit și în ultima perioadă în care se exercita in birourile de la ANP.

Se aude că înlocuitorul va fi ardelean ca si calificare și că va părăsi aceeși unitate pe care a părăsit-o un mare șef de resurse umane care și-a prins urechile în reorganizare. Sper că domnul Bejan își va găsi într-un final vocația, și totodată fericirea și că înlocuitorul se va dovedi capabil de așa o misiune.

La chef a participat și Radu Ragea și Cătălin Predoiu care a stat vreo două ore intrând chiar în horă și încercând câțiva pași. Fie vorba între noi se descurcă la fel de bine pe cât se descurcă în calitatea de ministru. Independentul nimerește mimica, o cam zbârcește la pași. Dar, a încercat.

Gheneralii Băla și Cel Mai Mare au încântat audiența cu un duet de zile mari, un remake după un hit din tineretea domnului de la Focsani. S-a terminat cu dureri de cap târziu în noapte, toată lumea căzând de acord că era nevoie si de un astfel de moment.

Conform cifrelor date publicității Ministerul Justiției a primit un buget cu 24% mai mare având în vedere creșterea cheltuielilor și a restanțelor pentru personalul din justiție și penitenciare.

Oricum, conducerea a fost avansată. Restul vedem... Abia aștept să văd ce decizii vor lua, de acum chestorii, în legătură cu cei 24 de la Tirgu Jiu care nu mai au loc in state si alte cateva zeci de prin unitati carora dl. Iftinca le-a pierdut posturile printre tabele.

PS. Acum e clar de ce nu putea fi grevă în penitenciare pe 23 decembrie 2009 și de ce s-a dat dispoziție să fie semnat Acordul Colectiv altfel imposibil date fiind revendicările. Ieri a fost validat Guvernul Boc IV și o grevă în penitenciare n-ar fi picat bine. Să fie primit.

43 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ma mira ca cei doi au ajuns generali. La citi generali a scos Baselu in ultimele luni , inca 2 nu mai conta. Trist este ca astia 2 ai noistrii au facut tot numai pentru ei ,pentru noi palmasii nimic. Noroc cu sindicatele. Sper ca acum sa indrepte lucrurile cind si-au atins scopul.

Anonim spunea...

Pana la urma bravo lor, au fost respinsi de cateva ori dar acum au gasit bresa si au intrat in randul militarilor adevarati cu toate ca noi cei multi am avut si ramanem cu mari semne de intrebare privind aceste avansari. Dar de asta nu mai pot ei! Ce va urma acum vom mai vedea un lucru este cert si asa va ramane ,, CINE POATE OASE ROADE,,
Sa fim sanatosi cu totii - Un Craciun fericit si numai bine.....

Anonim spunea...

Si cine vine la educatie Huginn? Ardem de nerabdare sa vedem cine va reforma aceasta minunata companie!

Huginn spunea...

Zona Gherla se pare... rerferintele sunt bune si foarte bune. Speram sa se si confirme.

Anonim spunea...

Aaaaa... domnu Fechete cu sotia care era secretara lui Dumitrascu pe vremea lu Serban. Cei de la educatie sunt salvati!

Huginn spunea...

N-o sa fie Fechete... si nu e nici o garantie ca e cineva salvat.

Anonim spunea...

Doar nu o sa fie Pop? Nu cred ca avem norocul asta.

Anonim spunea...

ATI LUAT TEAPA! Bejan nu pleaca nicaieri, ramane in ANP director! Pilele lui au rezolvat deja treaba asa ca... Gherla mai asteapta! Te rog Hug verifica informatia!

Anonim spunea...

Mr. Hugg, dar oare ce se întâmplă cu această reorganizare?

Anonim spunea...

SINCERE FELICITARI CELOR DOI
AU AVUT RABDARE
PACE TUTUROR

Anonim spunea...

Feliciari si la mai mare domnule chestor Cel-Mare Ionel, dupa atata experienta meritati.La multi ani!
Sa fim sanatosi cu totii - Un Craciun fericit si numai bine...

Anonim spunea...

1. Felicitari celor doi chestori!
2. Nu mor caii cand vor cainii!
3. Craciun fericit tuturor!

Un pensionar, spunea...

Felicitari celo doi chestori,merita gradele si.... "la mai mare"
Nu este o victorie numai a lor,ci si a sistemului.Ii rog pe circotasi sa tina cont si de aceasta parere.
Cind s-a mai pomenit ca in programul de guvernare sa fie trecute si penitenciarele? Mai mult, sa fie prezentat public,la investirea guvernului,MODUL DE REZOLVARE a problemelor.
Felicitari conducerii ANP,felicitari sindicatelor.
Sarbatori fericite tuturor.

Anonim spunea...

Văd că se schimbă treburile la reeducare unde Bejan nu mai este dorit şi eu cred că un bun şef ar putea să fie şi Şerpe care a mai condus acestă direcţie cu succes în perioada 2006-2008. Are calităţile profesionale necesare şi mai ales abilităţi în relaţia cu oameni. Cred că mulţi dintre noi am avut aprecieri pozitive la adresa domniei sale. Gânduri bune celor care au de luat o decizie în privinţa şefului de la Direcţia de Reintegrare Socială. Crăciun fericit şi un An Nou înbelşugat.

Anonim spunea...

Felicitări domnilor chestori pentru avansare întrucât cred că merită după 25 de ani de muncă în puşcărie. Mă întreb ce aveam dacă nu aveam o conducere a unor ofiţeri de penitenciare. Vă rog să vă gândiţi la ce se întâmpla dacă lsa comanda ANP era Iosif sau Şerban sau Şpaiuc sau Stănişor cu legea salarizării noastre a agenţilor de penitenciare. Haideţi să fim un pic reflexivi şi să ne gândim. Părerea mea de subofiţer de puşcărie.

Anonim spunea...

Ma "lesi", cu Serpe asta al tau? O fi ajuns director la Buzias si apoi sef la educatie prin propriile forte... Si parca se scria "în relația cu oamenii", nu-i așa? Dacă tot îl vreți pe Șerpe, ce ar fi să vină și Pușcaș, pentru ca echipa să fie perfectă?

Anonim spunea...

PT 23.20 care dupa enspe pahare deveni suuubit felozof,tu-i maica maicasii si redica osanale chestorilor care sau zbatut cica-se pt majori.
Nea majorule la bautura toate ti se par roz ca pastila ditonocalm,acu dupa zeama de varza iti dai seama ca, cardul se va micsora substantial in 2010.
CRACIUN FERICIT!!

Anonim spunea...

felicitari celor doi,dar sa nu uite de unde au plecat

Anonim spunea...

E VAI SI AMAR DE REINTEGRAREA ASTA ...freaca menta toti prin unitati iar BEJAN, SERPE ii tine in puf pe toti sefii din unitati ! Pierd vremea cu totii, nu stiu piarda vremea, mai ales sefii acestei reintegrarii. Avem unul care sta numai in concediu medical dar are bani se mare sef. Daca vien serpe il avanseaza ca deh, e bien vazut. VAI DE MAMA LOR, I-AS DA PE TOTI AFARA, ORICUM NU MERITA SA FIE FUNCTII DE CONDUCERE ACOLO, MUNCA LOR NU SE VEDE CA NU EXISTA DECAT SCRIPTIC. Bejan e jurist sa mearga la juridic sa-si faca meseria. In tara la acest sector sunt numai oameni retardati si bolnavi psihic asa ca vai de ppl-ii reeducati de aceste cadre

andi spunea...

felicitari-NU UITATI DE UNDE A-TI PLECAT-mai ajutati si pe altii sa se ridice

intelept ca sarpele spunea...

domnul serpe are multe calitati. printre altele, e iubitoriu foarte de psihologi . in schimb nu suporta asistentii sociali, sociologii si educatorii. frustrari din facultate. sa se gindeasca bine la aceste aspecte. si sa nu uite, daca vine, ca a mai fist si a plecat cu coada intre picioare. sa faca ceva pentru reintegrarea sociala dar daca face echipa cu geniul pustiu pripp se duce naibii srs.

Anonim spunea...

Gurile rele vorbesc despre o tipă de la Arad, Țugui, sau așa ceva.

Anonim spunea...

se pare ca acum se rasplatesc "serviciile" facute catorva direcori din ANP, deci inca atitudinile pupincuriste nu sunt uitate si sunt demn "rasplatite" ... sigur va fi o dominsoara ce are cu ce "inainta" prin eforturi spre succesuri. Sa nu fie insa un joc de-a spanzuratoarea.

Anonim spunea...

FELICITĂRI DOMNILOR CHESTORI!!!
Aceşti oameni chiar merită avansările, le merită şi întregul sistem. Nu cred că mai exista instituţie din sistemul naţional de apărare fără nici un grad echivalent celui de general.
Să fim serioşi, criticaţi mereu că aceşti oameni nu au făcut mare lucru pt. sistem, ei au început munca la Bucureşti odată cu criza, cred că situaţia ar fi fost cu totul alta dacă ar fi avut resursele materiale necesare. Ce şef nu şi-ar dori să aibă rezultate mai bune!?

pspataru spunea...

Şerban, Şpaiuc, Stănişor, şarpe, satan, şeitan,salam,şihc,stanciuc şi alte miracoleale ştiinţei penitenciare!
Umflaia-i!

Anonim spunea...

Pe ultima suta de metri, Bejan isi plateste obligatiile, imputernicind cativa dir. adj. la educatie si sefi de servicii.

Anonim spunea...

Adevaratii comandanti de osti, se dovedesc pe timp de razboi,nu pe timp de pace.
Adevaratii manageri sunt cei care se descurca pe timp de criza (financiara),nu cei care au totul la dispozitie.
Vorba unui ilustru pensionar,col.Stroiescu,"cu bani orice prost se descurca"
In rest,... sa traiti bine.

Anonim spunea...

Nu ajunge BEJAN la PA,stati linistiti,vreti revolta angajatilor?

Anonim spunea...

Sunt un fost angajat,nu am "interese" in zona reeducarii,dar daca vine doamna de la ARAD,este o alegere buna. Are experienta in sistem si sper ca poate fi un bun conducator.

Anonim spunea...

Sa fie avansata doamna Pripp ca de ani buni duce directia pe umeri. Mai toti pilosii vin si pleaca dar dansa a cam pus umarul.

dezinteresatu spunea...

Si mie im-i plac femeile, sunt convins ca e mai..buna!
Nu-mi plac pazistii cu fata de "chilari".
Pasricile,frumuseii de la reeducare,c. si programe,marii ofiteri contabili si cei mai ofiteri de la IT toti sunt niste zei ai sistemului penitenciar pe care ii iubesc mu....lt!

Anonim spunea...

In sistemul Penitenciar Romanesc, cine se plange ca are de lucru foarte mult...ori e prost !...ori lucreaza la REEDUCARE ...ha ha

cling spunea...

Ce gluma buna, de anonim, ce sa spun!
Pe tine e bine ca nu te-a parasit umorul, ca altfel stateai cam prost cu restul.

Anonim spunea...

@19.55

Sa vina Pripp? Pai tu nu stii ca Pripp vine cu PSD? Si ce os pune? Daca ar merge intr-o unitate din teritoriu, ar pune osul de zece ori mai mult. La ANP, cum scoate unul un fas, cum "pune osul".

Anonim spunea...

Doamna PRIPP,a distrus aceasta directie.Trimitea controale in unitati,dar nu contau rezultatele de la fata locului,ptr. ca tot ce vroia ea,scria "controlorul"in nota de constatare.
Daca vreti asa,va doresc succes.
Am ex. concrete,dar nu este cazul sa le dau,deocamdata.
PS.Poate nu era de vina ea,ci d-na PUSCAS, ma poate lamuri cineva.

Anonim spunea...

raspuns pentru 14:26

Cu respect pentru d-na Puscas, este singurul director de la Penit. Targsor care a ocupat postul prin concurs, de fostii... ma abtin.
La multi ani! sa ne traiti mult si bine la Tarsor.

Anonim spunea...

Ptr. anonim 10.04,
Daca nu stiti,va spun eu,doamna PUSCAS a luat examenul,cu "cuncursul" conducerii ANP,ca altfel nu puteau sa scape de ea si de obiceiurile ei proaste.
Daca vreti amanunte,pot sa le ofer,dar numai la cerere.
Succces doamna,si tineti cont ca"atunci cind caruta este pe marginea prapastiei,nu bateti caii,ci trageti de haturi"
Un vechi admirator.

Anonim spunea...

Pentru admiratorul(ea) de la 10:45
Sa stiti ca nu ne intereseaza amanuntele dv. cu privire la D-na Puscas, bineinteles ca are si d-ei destui "prieteni" dar acest lucru nu o impiedica sa fie um bun manager.
Motto: NU MOR CAII CIND VOR CAINII.
Un mare grup de subalterni.

LA MULTI ANI!
Dupa vorbe cred ca esti una din rudele de gr.I sau II sau V ale ...vechiului regim comunist.

Anonim spunea...

Doamna PUSCAS,
Nu va mai deghizati in "anonima",deoarece va cunosc si ultima picatura de transpiratie.
Va cunosc la fel ca si GHE.FL. si fosta sa nevasta, de care l-ati despartit.
Despre comunisti, numai de bine.
Sa va amintesc atunci cind erati pioniera de frunte,utecista......etc.Rusine,ca va debarasati asa usor de trecut.

Anonim spunea...

Credeam ca numai ELENA UDREA are "SUSTINATORI"(care dau telefoane in locul ei)dar vad ca si doamna PUSCAS.
"SUCCESURI"doamna,in activitatea de maneger.

Anonim spunea...

Ce tot spuneti ca a salvat Toc Penit.Tg.jiu caci este acelasi haos ca si atunci cand era Hortopan,mai rau Toc a inceput sa faca schimburile la fel ,toti sefii de tura cu clanurile lor cu cloaca lor,nu stie pe unde sa/si mai puna finii,nepotii,si toate rudele in posturi mai caldute.Face tot ce zice Enache ca poate mai obtine o imputernicire pt,dir.adj. nu ne asteptam sa nu aiba coloana vertebrala si sa aduca linistea in penitenciar.Pacat ptr.anii de puscarie pe care zice ca ii are.Pensioneaza/te odata, nu vezi ca nu faci fata presiunilor?

Anonim spunea...

am ajuns la o concluzie...CLING...lucreaza la reeducare !.....de aceea se tot plange !....MORALA !...in orice domeniu de activitate se plang doua categorii de persoane...INVIDIOSII...SI ...NEPUTINCIOSII...ha ha.

Anonim spunea...

HUG>!!!!!!!!!!
Te rog sa-mi publici raspunsul anterior pt. 17:59
Ce te retine!
O cunosc pe d-na cu cling-ul, vrea sa ramina sus dar nu o ajuta nici fizicu" darami-te materia gri!!!!!!!
Sarut mana, d-na Puscas nu va lasati intimidata de ...nimicuri...!