Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 23 decembrie 2009

Vorbele domnului Predoiu

9 x penitenciar
Cătălin Predoiu a pronunțat de 9 ori cuvântul penitenciar la audierile prilejuite de nominalizarea acestuia pentru înca un mandat la Ministerul Justiției:

  • continuarea reformelor în sistemul penitenciar este a 8-a prioritate din cele 10 pe care justiția le are;
  • În 2008 si 2009 am demarat o reforma treptata a sistemului penitenciar, introducând masuri noi, precum specializarea penitenciarelor.
  • O strategie de reforma a sistemului penitenciar a fost elaborata la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si însusita de minister.
  • Sistemul penitenciar este unul foarte complex, care necesita o actiune cu totul speciala, având în vedere caracterul delicat al problemelor implicate.
  • Legat de acest domeniu, se impune transarea problemei arhivei fostului Serviciu Intern de Protectie si Anticoruptie si a unui serviciu operativ care sa puna în garda conducerea ANP si a penitenciarelor despre existenta unor cazuri si fenomene asemanatoare cu cazul Gorbunov. Intentionez sa lansez în dezbatere publica aceste doua probleme, care sa fie transate printr-o lege adoptata de Parlament.
  • De asemenea, cred ca trebuie sa studiem solutia operarii unor penitenciare în sistem privat si intentionez sa lansez un studiu al unor astfel de sisteme care opereaza în terte state, care sa se finalizeze cu un document de politica publica.

  • Independentul II - III
    Cred că putem să-l felicităm deja pe Independent (depre Cătălin Predoiu este vorba domnu' Cel Mai Mare) pentru un nou mandat; nu sunt motive să credem că guvernul Boc III - IV nu va intra în istorie în varianta propusă de primul ministru și agreată de Băselu'.

    Punctual mi se pare genial că reformele vor continua în sistemul penitenciar. Nu prea reușesc să-mi găsesc vreun motiv să și cred asta de vreme ce nu mi se pare că au început. Dar, poate că sunt și nu le văd.

    Care ar fi măsurile reformiste nu-mi dau seama?! Prăpăstiile cu reprofilarea, reorganizarea și schimbarea programului la operativ sunt mai curând fixurile gheneralilor și cel mult simple măsuri organizatorice, nicidecum reformă.

    Mai mult formă decât reformă
    Planul de reformă a fost implementat pe 2008 în proporție de vreo 20%, în 2009 nu s-a mai făcut vreunul. În ceea ce privește Strategia, nici măcar n-a fost aprobată deși a tot fost vânturată. De notat că și directorul general Băla declară pe prima pagină că noi "Credem în oameni".

    Genială mi se pare și constatarea că sistemul penitenciar e complex și situația e delicată. Într-adevăr, așa e. E la fel de adevărat ca faptul că "iarna nu e ca vara" și că apa e udă. Bine că rămâne fixul cu arhiva răs-răscolită a SIPA și visul mega-serviciului secret pe justiție (de data asta serviciu operativ).

    Catalin Predoiu mai crede că penitenciarele pot fi gestionate în sistem privat și chiar are de gând să facă un... studiu pe tema asta. Poate că era mai bine dacă se uita unde merge și cum merge, dar dacă un studiu ajută, hai să-l facem

    Nimic despre legislație, nimic despre modernizare, nimic despre logistică... nimic de fond și nimic cu greutate despre sistemul penitenciar. Continuă cred cu declarațiile și discursurile sforăitoare. În consecință n-avem decât să constatăm că... vom avea cel puțin 3 ani 'minunați'.

    23 comentarii:

    Anonim spunea...

    Sensul acestor vorbe aruncate de independentul politic Predoiu confirma odata in plus ineficienta reformelor adoptate pana in prezent in sistemul penitenciar datorita in special lipsei de maturitate si impartialitate in special profesionala a oamenilor platiti sa le puna in practica, solutia bineinteles una mai de final penitenciare private unde s-a speram ca nu vor migra aceiasi.......care le-au condus si pe cele ale statului invocand desigur cunostintele acumulate, in special cele privind notiunile de management defectuos cuplate cu elemente primare de limba engleza.

    kabul spunea...

    Vreme lunga pana acolo unde sistemul ar putea fi reformat. Catalin Predoiu poate nu-si da seama ca in sistemul penitenciar exista o mare buba, o cangrena gen ANP.
    Asa cum s-ar preta vietii penitenciare din Romania, penitenciarele ar fi trebuit sa decida in cont personal, raportandu-si intreaga activitate unui numar relativ mic de oameni care sa provina direct din MJLC. Dar probabil ca si MJLC-ului ii convine situatia punand in fruntea acestei "agentii nationale a paradoxului", oameni obedienti in fata anumitor interese...

    Anonimul venetian spunea...

    NEWS. Stiri de Craciun. Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus, sau daca e sa se aleaga praful, mai bine dai mai intai pe la doctor. Si daca de la doctorand la doctor este un singur pas pe cand de la chestorand la chestor noi am numarat doi, asta este numai o intamplare. Sa nu va intrebati cum ati reusit acest pas !Am considerat ca sunteti baiat bun, de viitor, cadru de nadejde. Sa nu ne tradati asteptarile si sa faceti frumos. Stam cu ochii pe fireturile dvs., in continuare, nu aveti nicio grija !
    FELICITARI, D-LE CHESTOR DOCTOR BĂLA IOAN !

    Anonim spunea...

    Bine macar ca asta sti eca are in subordine inchisorile. Nu cred ca Kabul (scuze) are dreptate cu desfiintarea ANP, pai liderii sindicali unde si-ar mai pune birourile, pinnochia cui ar mai face buget,iar c.m.m. (cel mai mare) ar verifica praful si buturuga de transat carcasa la Focsani?

    Anonim spunea...

    • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare domnului comisar şef de penitenciare Băla Ioan;

    • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare domnului comisar şef de penitenciare Cel-Mare Ionel.

    http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11767&_PRID=lazi

    Acum ca si-au luat gradul de chestor, ce o sa mai faca????

    Anonim spunea...

    Ura traiasca Domul Predoiu !
    Semneaza un SIPAREZ FERICIT !

    Scarface spunea...

    Pentru ca nu am un palmares ca cel al d-lui Predoiu si din bun simt nu-mi permit sa critic un om la nivelul caruia nu am sa fiu niciodata,totusi imi permit sa-l intreb atat pe el cat si pe cei din ANP cu care s-au consultat in privinta bugetului pe anul 2010 ce se va putea face cu cei 2,4 miliarde lei buget alocat ministerului?Cat de acolo inseamna pentru penitenciare si mai precis scopul exact de distribuire,pe tipuri de cheltuieli?Dumneavoastra d-le Hugg ce spuneti?E bine sau rau?

    Scarface spunea...

    Probabil dl. Predoiu a pronuntat de 9 ori cuvantul penitenciare(poate facea integrame,ca tema data si elaborate de Sorin Dumitrascu)dar cred ca pe jumatate de gura! :)

    Anonim spunea...

    Sint de acord cu PENITENCIAR PRIVAT:
    - UN SINGUR DIRECTOR
    - UN SINGUR PATRON
    Ajung doi sefi - iar ceilalti - FUNCTII DE EXECUTIE.. si asa toata lumea pe picior de egalitate... munca egala, salarii egale, prime de vacanta egale, bani pt. echipament in suma egala s.a.m.d... bineinteles ANP- ul sa ramina o trista amintire.

    Ce spuneti d-le Hug?

    kabul spunea...

    Liderii sindicali si-ar gasi fara prea mare greutate locuri de amplasare a birourilor...spre exemplu, un loc frumos ar fi la BNS ! ;) N-ar deranja pe nimeni....

    Anonim spunea...

    -desfiintarea ANP ar fi cea mai buna solutie .
    -descentralizare cum au promis guvernantii.
    -nu mai vrm nici un fel de trpadusi si ANP-sti.

    Anonim spunea...

    PTR. KABUL.Fara BNS cred ca astazi ai fi muncit ca si pina in 2004[evident daca in aceea perioada erai in sistem].Noi stim ca in Kabul se face trafic de droguri de mare risc,deci lasa sindicatele in pace tragatorule pe nas-sau siparez neinstruit ce esti.

    Anonim spunea...

    Celfaracv( Acadel ) cand este avansat la gradul de CHESTOR ?

    Anonim spunea...

    De astazi penifestul se va ocupa doar de cetateanul care a evadat din capitala Afganistanului-KABUL.El se afla la o clinica de dezintoxicare datorita consumului exagerat de droguri.Cum scapa de sub supraveghere,devine postaci plictisitor.Stai cuminte SECURISTULE.

    Anonim spunea...

    Acadel va fi facut chestor daca va reusi sa trimita dupa gratii toti cei care au gura mare din SNLP si FSANP.Acest lucru se va intimpla dupa 01.01.2010,cind miscarea sindicala va trece la actiuni radicale,daca se va trece din nou la CFS.Sa va fereasca bunul DUMNEZEU

    Anonim spunea...

    "intentionez sa lansez un studiu al unor astfel de sisteme care opereaza în terte state, care sa se finalizeze cu un document de politica publica"
    Cine credeti ca va face un studiu asupra sistemelor private de detinere din alte state???
    Agentul din post control de la sectia Valul lui Traian sau agentul de pe sectie de la Margineni, nu poate gospodarul de la Bacau?!??? Pai ce astia stiu limba "Anepista"? Prapaditii astia din teritoriuuuuu! Cîh!!! Avem atatia poligloti la ANP ca ar fi pacat sa ne sricam imaginea in est sau vest cu amaratii de trepadusi din unitati! Pardon!

    Anonim spunea...

    boierilor dumneavoastra apoi la asa mekle de ghenerali, se poate, rusinica, pupila fanteziilor voastre de masculi ajunsi la menopauza, mimoza pudica cea carenustiecumocheama, sefa de arhive secretare cabinete acarete acebricesicarice sa ramana doar inspector principal? bagati/i repede douantruna calificative exceptionale poate avanseaza ca randul trecut de la plotoner la maior.

    Anonim spunea...

    Vorbele domnului Basescu:

    Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 22 decembrie a.c., următoarele decrete:

    Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare domnului comisar şef de penitenciare Băla Ioan;


    Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare domnului comisar şef de penitenciare Cel-Mare Ionel.

    cling spunea...

    Dupa cat observ cine iese din tipar e postac plictisitor. Urate vorbe arunca unii si parca stau asa si analizeaza vorbele altora mai le va gasi ceva, ceva.

    Am vazut ce sec e domnul jurist Predoiu, ce lipsit de substanta este si ma apuca o incantare cand ma gandesc cine conduce. Stie multe despre sistemul penitenciar si nu poate exprima in cuvinte asta.

    Oare unii chiar nu se vad, nu se aud?

    Anonim spunea...

    cam atat despre colaborarea sindicala

    kabul spunea...

    Mai ce "cutitari" sunt unii ! Afirmatia in sensul in care am insinuat ca birourile liderilor sindicali ar putea fi amplasate in BNS a fost cu inima buna si in nici un caz o ironie. Asa ati inteles probabil domnilor si sistemul penitenciar de 20 de ani oncoace, ca pe o ironie a sortii. Deci, tu cel ce ai postat la 20:15, pentru stiinta ta, stiu mult mai bine decat tine ce inseamna BNS. Poate si pentru faptul ca intr-adevar "militaria" de dinainte de 2004 nu a reusit sa ma infecteze. Daca detii anumite sechele si frustrari in acest sens...te poti militariza din nou dar, dupa ce vei pleca la pensie...batranule atotcunoscator.

    Anonim spunea...

    Daca militaria,chiar cu ghilimelele de rigoare de care spuneti,este infectie atunci ramaneti-KABUL-.Va cer scuze domnule ptr ca am deranjat cu comentariul meu,nu sunt atotcunoscator,am serioase probleme cu gramatica si exprimarea,dar ARMATA,sub nici o forma nu este INFECTIE.Am inteles-sunteti deasupra tuturor.

    Anonim spunea...

    Ptr. KABUL SAID. Sunteti virusat cantitativ si calitativ de aceea structura de care apartineti de mai mult timp-SIPA.Probabil mincati BNS pe stomacul gol.Din cite stiu siparezii au ceva special din special.Acest special se refera la noile indicatii pe care le primesc si raportarile constante pe care le fac superiorilor despre miscarea sindicala din sistem,care a devenit tot agresiva[in sensul bun al cuvintului] Il vom tine la curent pe DUMITRU COSTIN despre intentia pe care o aveti,aceea de a ne desfiinta ca si grupare.Stai cuminte dinamovist fara legitimatie.