Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 29 noiembrie 2009

Sezonul de iarna

"Admin, de ce nu sunt cooptati noi oameni in echipa? Cu care sa dezbatem subiecte legate de sistemul penitenciar, altele decat banii, interesele si iar banii, precum si prostia unora. Poate chiar ne intereseaza."

Pornesc de la intrebarea asta, postata de curand pe blog, care este in fond una retorica. De ce, dupa aproape doi ani de zile, din miile de lucratori, numai o mana de oameni s-au invrednicit sa scrie articole despre ceea ce ii (ne) framanta !?

Sunt tot felul de motive. Unii n-au curajul sa scrie, fie si sub pavaza anonimatului, ceea ce este intr-un fel definitoriu pentru sistemul penitenciar si nu numai. Altii, pur si simplu nu cred in beneficiile dialogului, sunt invatati sa-si construiasca pe muteste micile lor strategii de supravietuire individuala.

Unii sunt lenesi, sunt convinsi ca si fara implicarea sau efortul lor tot acolo s-ar ajunge. Altii urasc instinctiv orice initiativa, orice incercare de reconsiderare a lucrurilor, ca urmare resping din start alternativele.

Invitatia de a se alatura celor ce scriu pe blog a fost adresata in repetate randuri, a "coopta" noi oameni in echipa nu presupune un examen la finalul caruia "adminul" hotaraste daca "candidatul" este pregatit sau nu pentru o asemenea incercare, presupune doar decizia personala a oricarui lucrator, cititor de blog, de a transmite in scris un material cu referire la sistemul penitenciar si atat.

Cum tocmai incepe sezonul de iarna, reiau aceasta invitatie la dialog, valabila pentru oricare cititor, pentru oricare lucrator care simte ca are ceva de spus, am insa mari indoieli in aceasta privinta pentru ca un asemenea demers presupune asumarea unei responsabilitati iar noi romanii suntem mai degraba specializati in aratatul cu degetul decat in munca cot la cot.

38 comentarii:

Anonim spunea...

Citi oameni din sistem doresc un dialog constructiv?
Adevarul doare, nu? Din discutii adevarate poti afla multe lucruri care supara foarte ..........
Ne place birfa, minciuna, etc.
..................................
In sistem se plateste foarte mult munca fara rost, atita timp cit mai merge, nu?
Ambitiile si orgoliile executantilor si sefilor sunt foarte mari. Pe aceste baze nu se pote cladi un dialog sincer si constructiv.
Cu cine cu agenti care au terminat o facultate la "x si zero" si se cred mari intelectuali cu drept de a deveni ofiteri sau cu ofiteri ajunsi peste noapte in anumite pozitii si se cred mari conducatori de osti. Marile valori ale sistemului sunt putine si sufocate de cei mentionati anterior, cum ridica capul cum sunt loviti si atuci ies din lumina reflectoarelor sau parasesc acest sistem incapabil de a-si urmari un interes pozitiv.
Ne meritam soarta. Inca e bine, se poate si mai rau.
Va doresc succes.

Anonim spunea...

Bine ai revenit, Admin!Ma bucur ca pornind de la cuvintele mele s-a scris un articol care sa faca oamenii sa se implice. Personal, credeam ca in echipa trebuie sa fii invitat, nu stiam ca poti trimite articole si altfel.
Chiar daca sunt putini aceia care doresc un dialog constructiv, cred ca pentru aceia merita sa se scrie.
Au fost oameni in echipa, care dupa ce au scris cateva articole au crezut ca sunt indispensabili. Dar au constatat ca nu. Daca cineva si-ar lua un pseudonim ca al lor, cred ca ar sari ca arsi, desi ,ei nu-si mai doresc sa scrie, dar vezi, erau un nume. Intr-o astfel de initiativa trebuie sa nu ai orgolii, sa iei oamenii asa cum sunt, buni sau rai si sa mergi mai departe, constant, echilibrat. Succes!

Anonim spunea...

Ce îi înteresează pe cei de la ANP de salariilr noastre, ei să o ducă bine.În ianuarie vom simti lipsa banilor conform reducerii orelor fără plată. Vrei să crezi că vom primi al 13-lea. salariu?S-o credeti voi! Asta a fost aruncată ca să ne mai îndulcească puţin zilele pe care le avem până la sărbătorile de iarnă. Problema este că dacă cu se i-au măsuri la nivel de sindicat vom umbla orbacaind prin unităţi. Ce să mai zicem, dacă Ştefan şi Dumitraşcu nu vor lua măsuri în următoarele zile şi nu ne vor informa la timp cu problemele apărute în sistem vom pierde membrii de sindicat.Degeaba liderii de sindicat din unităţi fac tot posibilul pentru a încuraja mişcarea sindicală şi pentru a susţine liderii federaţiei pentru munca loe depusă. Dacă nu se i-a atitudine v-a trebui să luăm noi ca lideri de sindicat.Ce ziceţi? Îmi dati dreptate?
Apropo,era să uit.Pentru anul 2009 au fost alocaţi bani pentru echipament.Unde sunt aceşi bani?
Preşedintele Sindicatului ,,SPERANŢA"
Penitenciarul Satu Mare
Vasile Beres

PS. Dacă aveti sînge în instalaţie şi nu vă mai ascundeţi după deget nu mai publicaţi sub anonimat.
Nu aveti simtul raspunderii?
Ce oameni?
Cu cine as putea sa fac o echipa de pe acest blogger al penitenciarelor? Ce zici Huginn?

Anonim spunea...

La Congresul de la Paltinis am crezut in spusele dumneavoastra,domnule BALA ca sunt bani alocati pentru echipament in proportie de 50 la suta.Am batut aproape 1000 de km,pentru a cheltui bani din fondul grupei sindicale si la intoarcere sa-mi mint colegii ca se vor gasi sumele necesare pentru a avea sarbatori linistite.Am redat intocmai spusele dumneavoastra,domnule director ptr ca am avut sedinta cu membrii de sindicat ,imediat dupa Congres. Am avut incredere in dumneavoastra,dar ulterior se vede ca ne duceti cu zaharelul pe zi ce trece.Nu eu sunt cel care a mintit ci dumneavoastra,asta am spus tuturor membrilor de sindicat.Atrag atentia in mod civilizat ca in rindul cadrelor este o stare de spirit necorespunzatoare,sau poate asa trebuie sa fie in ajunul zilei de 1 DECEMBRIE- ZIUA NATIONALA.Poate va faceti timp si ne spuneti si noua ,din care sistem facem parte.De un lucru suntem siguri---suntem ultima spita a tot ceea ce tine de siguranta nationala.Haideti sa fim realisti si sa spunem:si batuti si cu banii luati.PENTRU A PUTEA FI LOVIT PE LA SPATE,CUM SE PROCEDEAZA IN SISTEMUL PENITENCIAR ROMANESC VA INFORMEZ CA SUNT LIDERUL GRUPEI SINDICALE DIN PENITENCIARUL GALATI-ASP-HILOHE RADU SI LUCREZ IN SISTEMUL OPERATIV DE 25 DE ANI.ASTEPT LOVITURI CACI INCA MAI POT DUCE. VA DORESC SA AVETI PARTE DE SARBATORI FERICITE,IDENTICE CU ALE AGENTILOR DIN UNITATEA NOASTRA.

Anonim spunea...

@ 30.11.2009 11:03:00

Tu vorbesti de constanta si echilibru, tu, postacul cu o mie de fete? Ha! Ha! Ha!

Anonim spunea...

Daca nu se rezolva problema cu siguranta vor fi aparea probleme diferite de cele petrecute in penitenciarele din ROMANIA.Va fi o problema a cadrelor nu a ppl-ilor.Evident ca problemele vor avea caracter negativ

Anonim spunea...

Gardianul fura din supermarket
Joi, 26 Noiembrie 2009


O angajata a penitenciarului din Oradea este acuzata ca schimba codurile de bara si achita produsele sub pretul de la raft. Femeia a fost retinuta de personalul care asigura paza supermaketului.



Dispecerul firmei de paza din Carrefour a urmarit imaginile care infatisau o femeie langa raionul de jucarii.

"I s-a parut suspect ca se uita ba in stanga, ba in dreapta. Ea de fapt, schimba codurile de bara ale produselor pe care dorea sa le achizitioneze. O jucarie care costa in jur de 200 lei, a trecut la casa de marcat cu 6 lei. Avea in cos peste zece produse", a marturisit unul dintre angajatii firmei de paza din centrul comercial.

Suspecta a fost oprita imediat ce a trecut de casele de marcat si data pe mainile oamenilor legii. In momentul in care a fost retinuta, hoata nu a facut uz de calitatea sa.

A fost linistita si nu a incercat sa creeze scandal. Ioana Tise are 32 ani si este angajata la Penitenciarul de Maxima Siguranta Oradea din anul 2007.

"Niciodata nu a avut probleme pe linie profesionala. Nu ne vine sa credem. Daca i se dovedeste vinovatia, inspectorul Ioana Tise va ajunge in fata unei comisii disciplinare", a declarat subcomisarul Gabriel Tica, purtator de cuvant al Penitenciarului.

Anonim spunea...

ma bintuie de ceva vreme o intrebare la care nu gasesc raspuns...va rog luminati-ma..ce a fost in vara cind am purtat acele banderole albe pe mina.ce a fost la bucuresti cu acea pichetare,ce am rezolvat si am cistigat noi pina acum? va rog...ce suntem noi,cine suntem noi,ce reprezentam?va intreaba un agent care de 14 ani lucreaza in sistem si mai dezamagit decit sunt acum nu am fost niciodata...

Anonim spunea...

Colega noastra de la Oradea, care a fost prinsa furand, cred ca a cautat solutii alternative pentru a diminua/acoperii paguba produsa de zilele fara plata...
Tot asa a facut si o "doamna" ofiter de la Targsor in anul 2007 si ce credeti ca i s-a intamplat? A fost "sanctionata", a fost mutata sefa de tura la Ploiesti, penitenciar unde se chinuia sa se transfere de ani de zile si nu reusea indiferent la cine mergea in audienta. Deci stim cam ce se intampla celor care incalca legea, sunt promovati...Pentru unii legea-i muma pentru altii ciuma!
Sa le fie rusine celor care procedeaza astfel!

Anonim spunea...

STITI CA MAGISTRATII NU AU BENEFICIAT DE NICI O ZI LIBERA FARA PLATA.
VA MULTUMESC

Luca spunea...

Pe 2 ianuarie 2009 Penifestul prelua un articol de pe blogul nostru, articol care suna asa: "Va fi un an foarte greu, incepand de la salarizare, continuand cu lipsa personalului si terminind cu conditiile de munca. Guvernul Boc a luat deaja primele masuri pentru a contracara criza mondiala, printre acestea sunt: limitarea cheltuielilor de personal, de investitii si blocand pana la 31 decembrie 2009 orice post scos la concurs. Astea vor fi greutati, nu alea pe care le postati pe comentarii. Daca nu vom fi uniti, daca nu vom fi constienti ca de pe aceasta meseria ingranta, hulita, lipsita de motivatii, asa cum este ea, ne luam banii, va fi vai si amar de noi". Poate nu as fi apelat la arhiva, dar, acum vreau sa-i intreb pe acei care postau atunci comentarii acide( ei erau lipsiti de griji la acea data, se dadusera ceva bani in plus) acum si-au platit ratele la banci, sunt multumiti de cei 70-100 de lei primiti pentru tinuta, pot sa le faca bucurii copiilor de sarbatori? Sunt convins ca aceia care un an de zile au fost mereu contra sindicatului sunt aceeasi care se plang ca nu au bani. Ce deranjeaza este ca intreaba mereu ce a facut sindicatul pentru depasirea situatiei actuale. Stimati domni, sindicatul inseamna toti membrii de sindicat, credeti ca daca platiti o suma ca si cotizatie, cineva este obligat ca zi si noapte sa rezolve toate problemele? Nu cred ca vreun lider de sindicat este platit pentru functia onorifica pe care o ocupa. E usor sa acuzati sindicatele ca nu fac nimic, dar NIMICUL acesta se datoreaza si dumnevoastra care, atunci cand am avut nevoie de ajutor v-ati eschivat sub diferite motive. Pentru pichetarile si mitimgurile de la Bucuresti a trebuit o saptamana sa gasesc 20 de participanti. Ca un facut toti aveau in acea perioada probleme familiale. Ofiteri cati au participat? Niciunul. Ne meritam soarta si iarasi ajung de unde am plecat: DACA NU VOM FI UNITI VA FI VAI SI AMAR DE NOI.

Anonim spunea...

D-lor din toata tara,daca toti am ajuns la concluzia ca nu suntem bine administrati,nu sunt cei din ANP in stare sa ne conduca,ce-ar fi sa le cerem sa ne lase,sa ne conducem singuri,intr-un cuvant,sa se desfiinteze acest ANP?
Ce parere aveti?

Anonim spunea...

PTR LUCA SAID un sincer BRAVO de la Galati

Anonim spunea...

Pt.toti cei care au in cap sa renunte la sindicat: este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care l-ati putea face anepistilor de sarbatori! Atat asteapta: sa ne imprastiem, sa renuntam, sa tacem, sa lasam treaba asta la voia lor!

Anonim spunea...

Sa nu uitam ca inainte de a ni se oferi posibilitatea de asociere in sindicate, cei care aveau curajul sa ridice glasul reclamand abuzuri si incalcari ale drepturilor noastre erau stigmatizati prin apelativul "sindicalist". E clar ca inca suntem condusi de oameni care doresc disparitia miscarii sindicale. E adevarat, sindicatele nu reusesc intotdeauna sa ne rezolve problemele asa cum ne-am dori. Dar exista si ne reprezinta interesele in relatia cu administratia. Cei mai vechi in sistem sa-si aminteasca modul cum eram tratati. Ma infior cand imi amintesc...Niste biete marionete care executau fara cracnire ordinele unor sefi nu intotdeauna competenti. Dar erau sefi si puteau face din noi tot ceea ce doreau. Brrr... Nu-mi mai doresc asa ceva!

Anonim spunea...

pentru 21.02 Te asigur ca nu asta vrea ANP, ci sa fim toti in acelasi sindicat , dar, condusi si dusi de nas cu ajutorul liderilor. Este cea mai perfida forma de manipulare.

Anonim spunea...

pentru 21.30 Dar sa nu uitam ca atunci eram militari si ordinul nu se discuta. Acum ca fpps avem alte drepturi.

Anonim spunea...

Cel mai corect ar fi sa ne gospodarim singuri ! Uitati-va la altii care s-au desprins de mariile CENTRALE, DIRECTII, astazi sunt fericiti ! Nu mai tin atatia oameni in spate ! Ar fi mult mai bine o descentralizare, zonale eventual, fiindca ANP-ul numai ne incurca...

Anonim spunea...

@anonim 30.11.2009 21:36:00

Anp nici macar nu a incercat sa ascunda aceasta intentie. Dupa demilitarizare directorul ne-a adunat in club si ne-a citit o adresa anp prin care se dispunea constituirea unui grup de initiativa care sa se ocupe de infiintarea sindicatului. Sa mori de ras. Patronatul sa aiba initiativa infiintarii sindicatului. E adevarat ca nu prea le-a iesit. :)

Anonim spunea...

@ 30.11.2009 21:42:00

Doar daca era legal. Parca asa imi amintesc. Dealtfel nici acum dispozitia legala nu se discuta.

Anonim spunea...

Stimati colegi, A.N.P-ul incearca prin orice mijloace sa discrediteze miscarea sindicala, dar, oare noi ce am facut ca sa fim o forta si sa tinem piept nesimtirii si nepasarii? Nu am facut nimic, ne-am certat cele doua structuri sindicale pe numarul de membri de sindicat, pe cotizatie,pe toate nimicurile, numai pentru drepturile noastre nu am reusit sa facem nimic impreuna.

Anonim spunea...

Pt 30.11.2009 12:07:00

daca toti liderii de sindicat sunt asa de agramati ca dumneata, e rau de tot pt noi

Anonim spunea...

HAIDETI SA REORGANIZAM ANP-UL CA DE AICI SE IMPUTE TREABA. EU SUNT PENTRU DESFIINTARE SI TRECEREA IN SUBORDINEA MJLC-ULUI CA DIRECTIE SAU SERVICIU. PERSONALUL DIN ANP SA FIE DISTRIBUIT IN PENITENCIARE. SA MAI TREACA SI LA MUNCA DE JOS CA NE-AM SATURAT DE ATATIA TAMPITI CU PRETENTII DE SEFI !

Anonim spunea...

In aceasta seara am auzit la stiri ca Basescu face inaintari in grad. Stie careva daca pe lista se afla si doctorul Bala pentru gradul de chestor?

DAN PRESURA spunea...

pt.Admin
Daca tot se apropie sarbatorile si dl.Bala a fost atat de generos cu noi,ne-a "indulcit" impactul produs de obligatia condediului fara plata,va propun sa mai facem un efort:Din banii primiti pt.echipament sa cumparam fiecare angajat al sistemului 30 de plicuri{cate zile mai sunt pana la sfarsitul anului!}si sa le trimitem ,cate unul in fiecare zi,adresate stimatului domn director general!!!Iar in plic nu vom scrie decat un singur cuvant:MULTUMESC!Ii urez sa aiba parte de sarbatorile pe care i le doresc majoritatea subordonatilor pe care i-a mintit si prostit de cand detine functia aceasta!Si sa ramana cu toate plicurile amintire!

Anonim spunea...

Sustin propunerea de desfiintare a ANP!Oricum in unitati ne facem treaba si fara indicatiile lor pretioase - poate si mai bine!Niste imbuibati si oligarhi!Sa vina in unitati, pe sectii, in cluburi, in "birourile" unde muncim pentru acel salar in frig, cu ppl-ul, sperand ca se va schimba ceva in bine.Sa faca economii si la nivelul ANP ca se calca pe picioare prin birourile caldute, de maneca scurta!AAA, sa stiti nea Celmic ca daca muncesc asa, nu inseamna ca am mai putina scoala/carte ca dvs (nu va umflati, ca nu ati ajuns un etalon de raportare, ci o intamplare nefericita pentru sistem!), ci faptul ca am ghinionul sa am sefi pe unii ca d-ta!

Anonim spunea...

Sa mai facem o expozitie la Bucuresti, sa mai plimbam niste masini, oameni, cazare, pentru ca asa vor mintile luminate ale ANP-ului!Vor sa le cante colinde la ureche lu' Bala ppl-ei reeducati!De ce nu vine nea Bala in unitati sa auda colinde?Poate ar mai auzi si un pic de realitate printre dinti spusa!Noi nu avem oameni in unitati sa acoperim cfs-urile,trebuie sa facem escorte la Bucuresti, da'd-na nea Stan si compania vrea cantari si presa!Sunteti patetici si penibili!

Anonim spunea...

de ce sa nu se opreasca activitatile din penitenciare? sa se asigure prezenta detinutilor la instante si atat.fara plimbari, fara cabinet, fara vizite , fara nimic altceva.cam asta ar trebui sa faca sindicatele.situatiile disperate impun masuri disperate.daca vom da din gura fara rost vor trece sarbatorile si va incepe anul cu situatia de acum.

Anonim spunea...

OPRITI CHIRIILE LA SMECHERI,SMECHERI

Anonim spunea...

TOATE DREPTURILE TREBUIE SA FIE EGALE .OPRITI BANI PE CHIRII.

Anonim spunea...

Da, chiriile trebuiesc oprite fiindca e bataie de joc, multi stau cu parintii in acelasi oras si au chirii la preturi de CAPITALA - pe hartie, in provincie, hallal situatie ! Sa se zbata fiecare pt o locuinta.Acum le vor da si celor flamanzi care vin acum prin angajarile astea...CE DOMNIE IN UNITATILE ASTEA !!! Chirie, bani de zambete, bani de smecherii, bani de mama-supararii mai stie...LA PRIVATI daca nu va convine !!

Anonim spunea...

EU PLATESC RATA LUNAR LA BANCA ,VREAU SI EU BANI PT RATA .NU VI SE PARE CA SUNTETI MILOGI SA PRIMITI BANI PE CHIRII.VI SE PARE UN DREPT ...DE CE NU FACETI NAVETA DE UNDE SUNTETI.HAI CA V-AM ZIS-O

Anonim spunea...

Oare unul cu salarul mediu pe economie, nu ar vrea si el niste bani de chirie si nu-i da nimeni, ce spuneti de asta ? DE CE NU VA SUPORTATI CHELTUIELIEL CHIRIEI DIN BANII MULTI CARE II LUATI IN FIECAER LUNA ? ASA AR FI CINSTIT SI CORECT !

Anonim spunea...

SIPA SA SESIZAT VREODATA CUM CA UNII PRIMESC BANI PE CHIRIE IAR LA ALTI LI S-AU RETRAS CHIRIILE .STAU DEGEABA ?O NU EI SUNT ACEI OAMENI AROGANTI DE IMRACATI DUPA ULTIMA MODA SI NE SFIDEAZA .A INCEPUT O NOUA ERA.MI-E FRICA DE SIPA[RADETI DAR O SA AVEM VIATA GREA CU SIPA

Anonim spunea...

NU TREBUIE SA VA FI-E FRICA DE SIPA . HO CA NU SUNT DE CAPUL LOR.ESTE CINEVA CARE LE SPUNE USOR BAIETI....................AVEM ATATEA SERVICII DIN PARTEA LOR

Anonim spunea...

CAND SE DESFINTEAZA SIPA?

Anonim spunea...

Nu este vina palmasilor din penitenciare, a celor care-si risca viata, sanatatea,pun mina pe lacate ,cheile cu care se deschid usile ci a liderilor de sindicate ca au permis asa ceva, ca s-au uitat in gura celor de la guvern un guvern si asa bolnav, intr-o societate bolnava, ca sa spun cum ar spune taranul roman:minata de la spate de orgolii, credeti-ma ca am avut lacrimi in ochi de plins datorat furiei si neputint ei cu care sufletul mi-e incarcat:da, de furie as vrea sa tip dar nu pot ,stiu totusi ca Dumnezeu ne va auzi:, nu pot sa ma uit in ochii copiilor mei si sa le spun ca anul acesta nu va veni mosul drag si bun, nu pot sa-i mint , sa ma uit in ochii lor si sa-mi plinga saufletul,asta seara cand am sosit de la serviciu copilul meu se uita la mine si m-a intrebat ? cit mai e pina vine mos cracin, i-am spus anul acesta nu vine, nu vom avea bani decit sa ne achitam rata la banca sa nu raminem in strada in toiul iernii, vreau sa-l intreb pe Domnul Bala: se poate uita in ochii copiilor ,si a celui de la gorj, poate sa-l minta,ca nu-i va fi alaturi si nu va aduce mosu nimic, mai reflectati , domnule director general, dar la cald, nu la rece, de la olteni cu sarbatori de cosmar, adica de vis asa cum ne-ati urat si adus dumneavastra, noua ,atunci cand ne-ati trimis 90lei , nu am nimc cu nimeni decit cu mine si cu timpitii de la guvernare, daca s-ar deschide usiile sectiilor cine ar suporta consecintele negative ,domnule director si domnule Pogea , nu noi societatea,nu tot copii nostrii ne-am saturat de f... de la spate, si de prostit, acadelele s-au terminat , noapte buna

simplu spunea...

@anonim 21.16
Nu le spui asa ceva copiilor! Ca anul acesta nu mai vine Mos Craciun. Cat ii trebuie unui copil sa se bucure? Atat de putin. Sa nu ne bagam copiii la inaintare. Nu e corect. Bucuria lor e si a noastra. Faptul ca lucram in penitenciare nu ne face mai putin umani. Grija la copii. Nu au nicio vina pentru parintii lor.