Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 17 noiembrie 2009

Reguli la PS

Pentru că uitarea este la fel de umană pe cât este greșeala, mai jos aveți câteva informații utile.

1. Regulile pentru postarea comentariilor pe acest blog le găsiți aici.

2. Regulile unei polemici civilizate le-au pus pe hârtie la Oxford prin 1980.

"În orice polemică ştiinţifică, socială sau politică, discuţia trebuie să se rezume la schimbul de idei şi numai la acele idei care au contingenţă cu problema respectivă.

Părţile aflate în polemică folosesc drept argument fie teorii ştiinţifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante în ceea ce priveşte problema discutată.

Părţile nu au dreptul să aducă în discuţie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirmă, nici nu confirmă validitatea ideilor pe care le susţine.

Părtile nu au dreptul să pună în discuţie motivele care determină atitudinea ideatică a adversarului, deoarece se abate discuţia de la problema în sine.

Etichetarea adversarului prin menţionarea şcolii de gândire, clasei sociale, organizaţiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte constituie o încălcare a regulilor polemicii şi dezvăluie slăbiciunea lipsei de argumente.

Într-o polemică civilizată contează numai argumentele invocate de adversar ca persoană şi nu ca membru al unei şcoli sau organizaţii. Nu ai dreptate pentru că eşti gânditor materialist, patron sau laburist, ci numai dacă argumentele tale sunt convingătoare sau nu."
***
PS 1. Aflăm de pe holurile ANP că norma de hrană va fi diminuată proporțional cu zilele fără plată impuse de guvernanți și acceptate cu voioșie de șefi. Apar și cazuri când se dispune efectuarea de ore suplimentare pentru, ATENȚIE, acordarea zilelor fără plată obligatorii. Ar fi de râs, dacă...

PS2. Cine face cerere de concediu fără plată?

45 comentarii:

FPSS spunea...

Reguli?! Cine respecta regulile in tara asta?! Acadel nici macar regula bunului simt nu o respecta, aceea de a fi in rand cu lumea si de a si publica CV ul.

unul care nu semneaza spunea...

Cine va semna cereri de concediu fara plata?
Forte multi. Daca in sistemul penitenciar s-ar acorda prime pentru obedienta, salariatii ar fi in top 300.
E trist. din pacate foarte adevarat.

Anonim spunea...

"PS2. Cine face cerere de concediu fără plată?"!!!...ESTE LEGE, NU E NEVOIE DE CERERE!

Anonim spunea...

eram sigur ca vor baga minciuna ca trebuie sa ne incadram in 142 de ore si luam norma de hrana intreaga.ca de obicei se spune una si se face altceva.asteptam sa vedem insa cum va fi si mai asteptam si banii de haine care sa compenseze orele taiate.

Anonim spunea...

D-le Filis,plimbarile alea care le faci zilnic nu impresioneaza pe nimeni,din contra.(te faci ca faci treaba,te dai important).Las ca stim noi unde umbli!Te toarna un "prieten"!
Daca vrei sa conduci puscaria,da examen si i-a locul lui Enache.

Anonim spunea...

Cine stie, daca sunt bani de echipament?
Poate se vor completa salariile cu acesti bani ca la politie.

unul care nu semneaza spunea...

@ anonim 17.11.2009 12:26:00

Bani, bani, bani si alte interese materiale. Daca sarutam cu adanca umilinta mana sefului, daca semnam acolo unde zice el, daca ne facem pres in fata lui...poate primim un oscior. Daca ne opunem, vom fi trimisi in fara plata cu ora. Asa, ca sa ne invatam minte sa mai avem opinii contrare.
In situatia de fata banii ar trebui lasati deoparte pentru ca, vrem nu vrem nu-i vom lua. Problema este de atitudine, de respect de sine, stimate coleg. Nu trebuie sa acceptam presiuni pentru a ne da acordul privind efectuare zilelor fara plata. Oricum se va intampla.Dar...

trei spunea...

Eu chiar vreau sa vad ce se va intampla daca nu semnam? Cred ca nimic, dar suntem asa lasi.

Anonim spunea...

Hug, s-a rezolvat. In timp ce unii se "destrabaleaza" in fare plata, altii vin din timpul liber, ii inlocuiesc si fac ore suplimentare. ROMANIA. Am plecat. Va salut! Ultimul sa stinga lumina.

Anonim spunea...

anonim 17.11.2009 11:18:00

Ba este nevoie. In felul acesta sefii nostri vor putea raporta ca au executat cu "fermitate si vigilenta" dispozitiile primite. Sau vrei sa-i vezi pusi la colt pe coji de nuci.

Politist penitenciar spunea...

Daca nu semnam, nu ni se poate intampla nimic rau. Legea prevede si aceasta varianta. Din pacate, nu se intrevede nici ceva bun. E, pur si simplu,un act de demnitate. Iar sefii care nu si-au presat angajatii sa semneze sunt oameni rationali, echilibrati si bine integrati in colectivul pe care-l conduc.

trei spunea...

Ceea ce m-a uimit pe mine a fost seful meu. A fost atat de dedicat cauzei de acordare a zilelor fara plata, incat nu-mi venea sa cred. Doar nu-l vedea nimeni. De ce era asa dedicat? De teama de a nu-si pierde scaunul?
Spuneti-mi, cum sa respect asa un om?

Anonim spunea...

nu este nici o problema daca semnezi sau nu semnezi zile fara plata toti o sa luam in frunte cu Bala.

Anonim spunea...

Conform Legii 329/2009 privind reducerea cheltuielilor ,vor fi afectate doar drepturile salariale.

-Art.36 din Legea 293/2004 (statutul f.p.s.s.) arata ca norma de hrana nu este un drept salarial.

Scrie negru pe alb.
Din cate am inteles conducerea ANP ar dori sa opreasca si din norma de hrana .

Sa ne informeze public sindicatele este asa sau nu???
Mi se pare normal atata timp cat cotizam lunar sindicatelor.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 19:16:00

Sunt unul dintre membrii de sindicat din sistem, nu ma bucur de cele intamplate, dar in afara de proteste si iesiri in strada...nu mai avem ce face (vom stabili o strategie). Dar tu nu ai lider de sindicat in unitate?...cotizezi cumva cotizatia penifestului?. Pentru ca eu cred ca tu nu esti membru de sindicat si nu meriti sa afli raspunsul. Iti dau un pont...,pe forum la unele sindicate, din sistem, ai sa gasesti raspunsul pe care il cauti. (chiar azi a fost scris si inscriete in sindicat zgarcitule).

Pruteanu spunea...

"Înscrie-te!" De ce scriu agramaţii în numele sindicatului? Eu cred că noi toţi merităm răspunsuri. Chiar şi cei supăraţi. Mai ales ei.

Anonim spunea...

Sunt anonimul de la ora 19.16,pt anonimul de la ora 21.13.

Ba da, am lider de sindicat in unitate dar seamana cu tine care probabil esti tot un lider de sindicat din alta unitate, sau probabil esti chiar liderul de sindicat din unitatea care fac parte,,,dar acest lider nu are coloana vertebrala ,nu reprezinta membrii cu onoare, se gutura toata ziua pe langa directorul unitatii,etc,etc,etc.
Din aceasta cauza nu sunt informat.
Liderul de sindicat din unitatea noastra nu ne informeaza pe noi prostimea (membrii) cu nimic,totul este un secret intre el, directorul unitatii si alti membrii din clica lor.

Huginn spunea...

N-ajuta, nu-i asa?

dan spunea...

"Amendeazal" dom' Pruteanu si pe suparat ca, slava Domnului, ai pentru ce.Da, asa s-a ajuns la 26 de ore : impreuna cu norma de hrana aferenta, ajungem la economia de 15,5%.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 17.11.2009 22:02:00- (Sndicat Speranta-Forum), sper ca esti multumit. Informatia mai trebuie si cautata. Re: Conducerea, Sindicatul si conjucturile
dorin Ieri la 4:26 pm
Pierderile salariale, pentru Noiembrie Decembrie, ar cam fi urmatoarele: 144 lei norma de hrana (atat ofiteri cat si agenti), pentru agenti intre 500-700 lei, iar pentru ofiteri 700-1800. A.N.P. a reusit "sa ne acorde un cadou frumos de sarbatori" si existau alte variante de a face rost de bani (asta daca se dorea a se tine cont de propunerile sindicatelor, din pacate nu a fost asa, se pare ca sunt chiar mandri de ce au reusit sa faca). Dupa alegerile de la presedentia tarii, prevad un val mare de pensionari din randul conducerii A.N.P. si de directori de penitenciare ( vezi-"CIOCOII VECHI SI NOI"), o sa fie jale mare pentru "unii colegi cu functii de conducere". Ce este mai suparator, prin legea 329/2009, au reusit sa umileasca intreaga masa a bugetarilor....pentru ce?!! ( au amestecat in aceasta mocirla si Curtea Constitutionala)...,cine ne garanteaza ca in anul care vine nu vor face tot la fel??. Despre mariri salariale??...eventual pierderi salariale (in functie si de mersul economiei), cert este ca salariile, pentru 2010, vor fi blocate. Sustineti-va liderii de sindicat, fiti alaturi de ei, pentru ca lucrurile bune pot veni doar la presiuni sindicale, nu spuneti "nu este problema mea ..o sa stau pe post de spectator..,maine s-ar putea sa iti vina tie randul!!!". Concluzie, nu va reprezinta corect liderii de sindicat?...schimbatii , dar fiti uniti -doar asa reprezentam cu adevarat o forta capabila sa impuna respect-. (as dorii sa citesc si opiniile dumneavoastra).

Anonim spunea...

Nene14.01, esti un ANONIM vrem parerea lui Dumitrascu pe care-l p[atim ,de liberi cugetatori suntem satui -gen fisher .indezirabilii,mascarade gen galati,vrem opinia LIDERULUI

Anonim spunea...

Poate confirma cineva următoarea informaţie: conducerile din ANP şi unităţi (directori adj şi directori)nu vor pleca efectiv în fără plată, ci vor avea program redus, astfel că vor beneficia integral de norma de hrană???
De ce doar ei?Noi pălmaşii de ce nu?
Rog confirmare dc se poate.

Huginn spunea...

Da. Este adevarat. Personalul cu functii de conducere beneficiaza de reducerea programului de lucru nu deconcediu fara plata.

Anonim spunea...

Hug, nu ai raspuns decat la jumatate de intrebare. E vreo diferenta intre drepturile la norma de hrana ale celor care si-au luat concediu fara plata (zile libere) si ale celor care si-au redus programul de lucru?

Bobby Fischer spunea...

@ 18.11.2009 16:59:00

Iar de agramaţi needucaţi şi dezinformaţi, cred că e sătul/dezgustat tot sistemul.

Huginn spunea...

@18.11.2009 20:08:00
Din cate stiu da. Norma de hrana se acorda pentru program resdus nu si pentru ziua libera fara plata.

Huginn spunea...

@ all

Am postat ieri un articol in care am reamintit despre regulile unei polemici civilizate. Ajuta?

Anonim spunea...

Hug, aminteste-i "duplicitarului" Bobby Fischer - Anonim.

S-ar putea sa-l ajute.

Anonim spunea...

D-le Hug,personalul de conducere "beneficiaza"de CFP in conditiile in care este prezent,pe baricade,si nu de reducerea programului de lucru!Poate ca va inselati!Cereti-va scuze!

Bobby Fischer spunea...

@ 18.11.2009 20:47:00

Pe mine mă plictiseşti. Pe tine nu te plictiseşti să fii insipid şi incolor?

Cu scuzele de rigoare, adresate admin-ului, pentru replica dată. Promit să nu mai răspund chiar oricărui... anonim!

Huginn spunea...

@18.11.2009 21:14:00
In genere imi cer scuze cand am motive. Se poate intampla sa gresesc, dar la acest moment cred ca sunteti in eroare.

hapiness spunea...

Pt.anonim 20.47
Inclin sa cred ca singurul care vrea cearta esti tu. Sunt sigura ca tu esti cel duplicitar. Poate ar trebui sa iti faci curatenie. Nu strica, vine Craciunul.

trei spunea...

Huggin, dar norma de hrana nu se ia pentru toate zilele calendaristice? Inclusiv sambata si duminica. Multi nu sunt la serviciu atunci.

Anonim spunea...

Hug, ai scris ca sefii "beneficiaza" de reducerea programului de lucru. Eu cred ca unii dintre cei care nu sunt sefi au beneficiat de posibilitatea de a alege intre cele doua variante (zile libere sau reducerea programului).Incorect este,insa, daca e adevarat ceea ce spui,ca la inceput s-a spus ca nu ne este afectata norma de hrana,indiferent ce varianta alegem.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Eu nu sunt in eroare;fac parte din personajele care cand sunt,cand nu sunt intr-o functie de conducere,dar care stie pentru ce raspunde!Si asa sunt multi din penitenciarul in care-mi desfasor activitatea!Pote ca,exceptia,intareste regula instituita de dvs.!
Nu generalizati,va rog!

Anonim spunea...

Sunt si exceptii!Dar,exceptia intareste regula!Iar oamenii...mai si gresesc!Uneori iti vine lehamite...cad vezi ca munca ta este catalogata drept...!

Anonim spunea...

"Iar de agramati needucati si dezinformati, cred ca e satul/dezgustat tot sistemul".

Cine iti da dreptul sa jignesti duplicitarule?

Ia spune Simplu, cine cauta cearta?
Cine este provocatorul? Cine trebuie sa-si faca curatenie?

Analizeaza te rog, in mod obiectiv.

Sparrow spunea...

Este inimaginabil cat tupeu au unii. Craciunul vine pentru toti. Si pentru cei care se comporta agresiv cu straini la prima conversatie, reprosandu-le ca isi petrec viata pe blog pentru ca apoi, dupa ca i-au inlocuit, blogul sa devina viata lor.

Bobby Fischer spunea...

Hopa, Nasolului i-a scăpat "porumbelul": provocare.
Provocare prin denigrare, dezbinare şi atacuri murdare.

Până acum a vorbit cineva de provocare? Nu, dar acum acest neputincios îşi defineşte acţiunile.

Cine a spus că "gunoiul" se va ridica la suprafaţă întotdeauna, mare dreptate a avut, iar acum joacă roluri: anonimul bun şi anonimul rău.

Aleg oricând "duplicitatea" peiorativă în schimbul tulburaţilor şi cutremuraţilor la... etaj.

Stilul clasic al miliţianului de puşcărie: murdăreşte, dezbină şi calcă în picioare tot ce nu înţelege şi tot ce-l incomodează. Mai bine să-l creadă lumea al dracu' decât prost.

Culmea, astăzi când oamenii ţin post, el ne încearcă de p(r)ost.

Anonim spunea...

Voi cred ca va bateti joc de Huggin. Va ciorovaiti ca la usa cortului exact la articolul despre regulile unei bune conversatii. Macar Bobby are replici inteligente si haioase, dar bietul obsedat de duplicitate devine din ce in ce mai jalnic. Daca mai publica mult, am sa incep sa-i plang de mila.

trei spunea...

Mi se pare ca Penifestul a devenit mai bogat in comentarii. Nu stiu cat de constructiv e schimbul de idei. Mai sper. Sunt oameni care mai au ceva de spus.

Anonim spunea...

Pai daca se doreste parerea "liderului", telefonul lui Dumitrascu il aveti pe site-ul FSANP si ati "rezolvat problema", dar liderii de sindicat nu pot sa prevada tot ce-o sa se intample. Presupuneri, strategii, interese...etc.

Anonim spunea...

Observ ca pe cei ca domnul FILIS ,majoritatea colegilor îi reneagă aşa cum dumnealor ar putea să facă rău dar nu vor îşi văd de treaba lor, de pătrăţica lor, iar de domnul Enache, nu vă mai luaţi fraţilor că a fost şi printre puţinii şefi care ne apără posturile, nimănui nu i+ar conveni să fie trimis de la GORJ departe de casă,fiţi mai uniţi dragilor şi învăţaţi mesaerie de la oamenii cu experienţă:apropo,un subiect interesant:w.c-ul de la pu şcăria în cauză s+a privatizat,are o patroană,care are accese de furie cînd intră dimineaţa în servici şi jigneşte colegele ,ca dor soţul dumneaei e la formare iar dînsa îşi permite poate nu ştie doamna ca totul se plateste, sper ca va lua cineva o masura si pt doamna perfecta,apa se plateste caca scuati+mi expresia la fel cu trei dintre colege s+a certat ea taie si spinzura, nu mai trebuie nimeni sa mai faca nimic sau sa mai treaca un numar de tel in registru va arat doar cateva expresii.mi se fîlfîie de ordine,sau eşti sub nivelul meu,postu ăsta nu e pt studii superioare vine reorganizarea şi eu rămîn pe post sau vom fi două la program de 8 ore,da aşa doreşte excluisivitate la program de 8 ore doar că domnul Enache,tranşant cum este nu+i face pe plac să nu uite madame,că la comisia de liberarea fratelui ei a pus o vorbă bună dacă nu a participat chiar soţul domniei sale cu toate că nu avea voie legal, se poate vf din acte,că ani la rînd a avut salariu de merit , în timp ce altele nu, ca art 38 de bine de ră îl ia, şi mă întreb retoric fără să vă port pică doamnă vă ţineţi singură mulţumiţii soţului cu obraz finuţ, da, dragilor s+ privatizat puscăria tg+jiu cu toate ca procesul de privatizare s+a încheiat în ROMÂNIA,la noi abia acum âncepe,trăiască patroana,poate va citi şi DOMNUL IO articulul şi va mai veni şi pe la noi că se vede treaba ca apele nu s+au limpezit şi culmea tot din schimbul lui HORTOPAN.La e vorba lasă aşa că merge aşa şi nu are nimeni ce+mi face, capu sus GEORGE nu ceda,baftă

Anonim spunea...

Se vede treaba ca ai Invatat sa scrii In noaptea nunti,iar ca si coerenta esti jalnic.Esti un frustrat care nu are curajul sa spuna lucrurilor pe nume si se ascunde dupa deget.Se vede treaba ca esti c...t pe tine de cand s-a "privatizat... privata".Asta e problema ta pe langa ce se Intampla la voi ? Rusinica !
Dar cu Hortopan ce mai aveti frate,ca odata cu executia lui v-ati omorat neuronul. Chiar,la voi mai munceste vreun...de cand...

Anonim spunea...

Domnule ,Hggin nu as vrea sa jignesc, nu-mi sta in caracter, coborim de la posturi vrem sa intram la toaleta si nu avem voie ca nu sunt decat doua chei una la :L.s.t si una stiu ei unde , iar daca vrem sa ne facem nevoile nu avem voie ca se supara doamna in cauza :,colegii mei , de la Gorj au vorbit la modul adevarat s-au auzit voci ca vor aduce in discutie la sedinte aceasta situatie:o solutie :acolo unde sunt sot si sotie sa fie unul delegat la alta unitate poate asa nu vor mai fi discutii. Cu scuzele de rigoare la art anterior ca si raspuns pt cel care face verificarile gramaticale nu prea mi-a functionat calculatorul preia mai mult caracterele limbii engleze unde a ramas blocat:, dar multumesc pt observatie esti dragut