Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 11 august 2009

Catavencu: Sindicaliştii de la Penitenciare vor să-şi scoată şefii din închisoare


Non-ştirea din acest text este că angajaţii penitenciarelor se pregătesc de grevă. Adevărata ştire este că viitorii grevişti nu cer bani. Adică nu pentru bani fac grevă. E posibil? Ei, uite că da. Să detaliem, deci, ce vor oamenii ăştia.

Păi, în principal, oamenii ăştia vor să scape de oamenii ăia. Adică de ăia de sus: subsecretarul de stat la Justiţie Constantin Radu Ragea (fost consilier şi fost partener de afaceri al ministrului Predoiu, şef peste ministerul responsabil de Administraţia Naţională a Penitenciarelor – ANP) şi Ion Băla, directorul general al ANP.

Marea problemă a sindicaliştilor de la Penitenciare este că Ragea şi Băla au cam întors pîrnăile cu gratiile-n sus, dacă putem să spunem aşa.

Au decis, adică, să facă reformă, nene. Deci închisorile să se transforme din carcere de maximă siguranţă în stabilimente ceva mai deschise (sau semi-deschise). Toate bune şi frumoase, doar că nu au consultat şi organizaţiile sindicale (aşa cum prevede legea) şi nici nu au făcut vreo analiză a resurselor necesare implementării proiectelor lor.

Nu de alta, dar numai la schimbarea statutului închisorilor era nevoie de estimarea unor costuri de transport al deţinuţilor dintr-un loc în altul, de amenajare a noilor spaţii de detenţie etc. Başca, Ragea şi Băla au mai schimbat şi programul de lucru al gardienilor, care trebuie să vină la muncă şase zile din şapte, cîte opt ore pe zi.

Aşa că atît Federaţia Sindicală din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), cît şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică (FSAP PUBLISIND) i-au cerut ministrului Predoiu şi directorului ANP să fundamenteze aceste măsuri luate după ureche şi să stabilească costurile, avînd în vedere că ele au început să destabilizeze sistemul penitenciar.

Mai ales că deficitul bugetar pentru 2009 sare de o sută de milioane RON, iar ANP are deja datorii de zeci de milioane către furnizori. În plus, orele suplimentare ale personalului din sectorul operativ nu sînt plătite din noiembrie 2008. (sursa: Catavencu, editia online - 12.08.2009)

50 comentarii:

Anonim spunea...

Vrem greva!!!

Anonim spunea...

Jos guvernul!

Anonim spunea...

Pai daca se vor capetele celor doi, poate ne pricopsim cu alte capete luminate care vor opina ca hotii se pot pazi si singuri! Si nu doar 10 zile...

Anonim spunea...

Sa intram cu totii in greva pana cand vom scapa de guvernul care nu a facut decat rau acestei tari si care ne considera pe toti incompetenti!

Anonim spunea...

Lideri de sindicat! Daca nu organizati urgent greva, dati banii de cotizatie inapoi si plecati acasa!

Unknown spunea...

Sa fim seriosi-toate ideile domnilor din conducerea A.N.P.s-au luat cu complicitatea directorilor de penitenciare si nu in putine cazuri si cu cea a liderilor de sindicat. Nu am ,,scenarita,, dar multi dintre liderii de sindicat cunosc propunerile A.N.P. inca de cind vin in unitati dar se fac ca nu stiu pana cand informatia rasufla.

Anonim spunea...

Vine DEDIU la Galati cu un Espero ca sa faca ordine si sa achite niste datorii acumulate.Daca nu cumva le va rezolvad DNA-ul.Siparezii nu iarta nici pe masa,darmite pe unul pe care il asteapta de mult.Iar acesta tot nu se linisteste.Treaba lui.

Anonim spunea...

Greva! Greva! Greva! Greva! Greva!

Anonim spunea...

Văd că iar cenzuraţi.
De ce nu ne spuneţi ce caută un alt om din afară în conducerea FSANP?
Este vorba de Edward Lucaci.

Anonim spunea...

Daca intr-adevar conducerea ANP,nici pana la acest moment ,n-a recunoscut datoriile sistemului cadre furnizori,deci suplimentarea bugetului la bunuri si servicii,daca prin adresele legate de situatiile financiare ne reamintesc respectarea Legii 500 ,adica sa nu angajam peste buget cheltuiala unitatii,noi cei care ne desfasuram activitatea in unitatile ANP SUNTEM RASPUNZATORI DE BUNUL MERS AL ACTIVITATII DAR SI DE RESPECTAREA LEGII 5OO!
Domnilor,ni se cere imposibilul!
Dorim greva!Nu se mai poate!

ceapsy spunea...

Mai sunt citeva zile si se viteaza grila de salarizare atunci o sa va para rau ca ati oprit greva

Anonim spunea...

Domnul cu greva, aveti grija ce spuneti.Greva nu se poate desfasura atita timp cit se negociaza. Putem foarte usor sa picam in plasa celor de la anp si sa declansam greva de avertisment.Daca liderul de sindicat foloseste avizierul, veti vedea ca se negociaza.Daca un lider de sindicat va proceda altfel este foarte posibil sa devina client al parchetului.Nu va suparati dar cititi statutul si legea 54.vedeti ce s-a intimplat in Polonia.Nu fiti suparat pe mine dar am dreptate,trebuie sa fim foarte atenti.O seara buna

Edy spunea...

Ei declara ca nu sunt probleme, dar ne cer sa ne descurcam la nivel local, adica sa ne milogim, sa apelam la pile, relatii, sa facem trafic de influenta. De ce oare? Pentru ca, asa cum a scris Si totusi, au fost numiti pe criterii politice. Nu au vana sa spuna adevarul. De noi nu le pasa. Noi suntem negrii lor, noi tragem pe plantatie si nu cracnim.

Anonim spunea...

Domnul cu greva, aveti grija ce spuneti.Greva nu se poate desfasura atita timp cit se negociaza. Putem foarte usor sa picam in plasa celor de la anp si sa declansam greva de avertisment.Daca liderul de sindicat foloseste avizierul, veti vedea ca se negociaza.Daca un lider de sindicat va proceda altfel este foarte posibil sa devina client al parchetului.Nu va suparati dar cititi statutul si legea 54.vedeti ce s-a intimplat in Polonia.Nu fiti suparat pe mine dar am dreptate,trebuie sa fim foarte atenti.O seara buna

Anonim spunea...

Sa le dam o lectie! Guvernul trebuie sa cada pentru ca si-a permis astfel de masuri.

Anonim spunea...

Daca un muncitor de la furnal din Galati ar vedea un fluturas si ar aparea in presa locala mai ales un fluturas,de ofiter-miner mai incepem greva. Ma indoiesc

Anonim spunea...

NU M-I SE PARE NORMAL CA IN CONDITIILE ACTUALE, DE CRIZA, SA SE NEGOCIEZE. CE? MICSORAREA SALARIILOR.

gherla spunea...

"Cainii latra,ursul trce".

Anonim spunea...

11.08.2009 20:48:00

Esti in eroare, nu e in conducere si nu e din afara. Da o mana de ajutor in calitate de voluntar.

Tarabostes spunea...

Vrem greva in toate puscariile din tara...vrem sa cada capetele nemernicilor din anp...vrem sa se cutremure tara!

AROMA DI ROMA spunea...

Greva nu este o solutie...Si la criza economica din 1933 au fost mii de greve si nu s-a rezolvat nimic...Nu sunt bani...guvernul trebuia sa i-a masuri din primul trimestru (de la primul semn de comprimare a economiei romanesti) de reducere a cheltuielilor...Acum deja e tarziu...Solutia trebuie gasita la nivelul ANP...sau vin si eu cu idei...1.Inlocuirea subofiterilor din posturi de paza cu firme private de paza,eliminarea cadrelor ce au depasit 45 de ani cu altii tineri(diferenta salariala e enorma)...Limitarea salariului maximal pana la 10000 ron brut,Economie energetica maxima,energie electrica,gaz metan,etc.Trecerea cadrelor din contabilitate in sector paza si inlocuirea cu firme private(cunosc contabili disponibilizati care si pentru 1000 ron ar munci cu spor...folosirea ppl la activitati productive la salariul minim brut pe economie.Eliminarea chiriilor pentru cadre(ori mutarea lor in zonele de unde sunt)...Exista programul Prima casa un program extrem de avantajos.Sunt exemple in unitate care stau la parinti si primesc bani de chirie,sau cei cu salarii mari au locatii inchiriate cu 400 euro....succes!

Anonim spunea...

Misto comentarii, se cunoaste ca nu sunteti cititori de Catavencu.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

AROMA DI ROMA (sau personalitate multipla si dezvoltata ce esti),
se vede ca doar de munca nu-ti arde tie. Sau, vorba ceea, creierele odihnite au idei pe masura. De demagogi suntem satui. De cei cu idei ca ale tale e plin guvernul si, in general, toata tara asta. Esti intr-o totala lipsa de inspiratie.
Vrei firme private de paza??!! Atunci tu unde ai mai lucra? A, da, am uitat : tu NU lucrezi! Vrei contabili in posturi? Atunci colegii tai, care macar au bun simt si se lupta pentru locul lor de munca, cu ce si-ar intretine familiile? Ma refer la cei de pe schimburi, a caror loc vrei sa le fie luat de contabili. Vrei eliminarea celor de peste 45 de ani? Ce spui dom'le? Cand ei stiau ce-i aia puscarie, tu nici macar nu invatai sa zici "mama" cu demnitate. Du-te si vezi-ti de treaba dumitale! Sau nici macar atat nu pot sa-ti recomand ; in general stai foarte bine cu treaba (lipseste cu desavarsire).
Semneaza : Ardeleanul cumpatat

Anonim spunea...

Aroma esti baiat destept tata................cui nu ii convine in sistem .......SA PLECE....n.....u il tine nimeni cu forta...si DA un salariat de la o firma de paza are salariul de 3 ori mai mic decat un funct publ cu ss.....sunt mai multe aspecte aici de discutat incepand cu nivelul de pregatire al angajatilor......cei care va credeti mult prea inteligenti ptr sistem de ce nu plecati fratilor pe alte plaiuri mioritice mai frumoase unde sa va fie recunoscuta stiinta ?? ptr toti cei care vreti greva........fratilor uitati-va acasa la familie, la parinti, la rude, vecini sa vedeteti ce greu le este si apoi incepeti sa faceti greva ....cred ca aveti prea mult timp la dispozitie nu stiti cu ce sa il umpleti......aveti vreunul un business al vostru (in afara de a fi functionar la stat si sa cersesti bani multi mereu )si sa vedeti ce greu merge ca nu sunt bani pe piata??? terminati cu prostiile......sa vedem daca ma cenzurati

Che Guevara spunea...

Bai , nea suparatule, ala de la 13.52, unde vezi tu ca face cineva greva pentru bani in plus sau bani mai multi? Noi vrem sa ni se asigure veniturile minime pe care le-am avut si pana acum si mai vrem sa dispara acei incompetenti din fruntea ANP care in vremuri de criza, in loc sa ia masuri care sa asigure supravietuirea sistemului, ei fac experimente imbecile care presupun cheltuieli de baga sistemul in imposibilitate de plata. Impotriva la acesti nenoroci, pardon, impotriva la acesti domni incompetenti si necumpatati (va las pe voi sa-i enumerati)ne revoltam noi. In plus, ar mai trebui sa faci putin exercitiu de demnitate.Macar o genuflexiune daca nu chiar 2-3 flotari. Cu indivizi ca tine, cu conceptii de tipul "capul plecat...", "se poate si mai rau", "daca ma da afara, unde ma duc?", "nu tre` sa deranjam sefimea, ca ...", "las ca-i bine si-asa" am ajuns mai rau ca bulgarii. Neam de slugoi obedienti si lipsiti de mandrie.Traiasca Romanica si poporul . Vive la France!Viva la Revolucion! Viva la Cuba!

Anonim spunea...

Chiar nu pricepeti ca e criza?! Chiar unii nu vad ca guvernul NU stie ce masuri sa ia ca sa iasa din aceasta criza? Guvernul trebuia sa ia masuri inainte de a se ajunge in aceasta situatie, cuma facut Polonia. Pentru relansarea economiei trebuie facute eforturi, nu prin reducerea nr. posturilor sau salariilor. Buba nu e la ANP, in aceasta situatie nu are ce sa faca.

Anonim spunea...

Aroma di Roma ai pregatit camera de gazare? Pai inca unul ca tine si se duce sistemul de rapă. Lucrezi in sistem? Ai acumulat destul de multa furie de poti vorbi astfel...

Anonim spunea...

mai desteptule de la ora 20.48 Edy a lucrat in sistem si pe deasupra a fost si presedinte la FSANP. ma si enervez cind vad astfel de oameni.

AROMA DI ROMA spunea...

sigur..mi-am pregatit camera de gazare pe un vas de croaziera timp de vreo 12 zile si am sa fiu gazat cu aerosolii mediteranei,plus Marea Rosie,Marea Adriatica, Marea tireniana si putin din Oceanul Atlantic....dar n-am glumit in ceea ce am scris mai sus se pot reduce cheltuielile astfel...Nu e o idee originala,asa au procedat indienii in SIDEX galati...Au inlocuit batranii cei cu categorii mari cu pustani care munceau ptr 1000 ron,firmele auxiliare combinatului (rep siderurgice etc sau privatizat)Asa si la noi angajam pe gard firme de paza ptr 800 ron sa vezi ce pazesc baietii,scapam si de echipament etc,contabilitatea o asigura tot o firma iar cei de acolo in paza..Si astfel acupam locurile vacante la paza...E criza asta e!

AROMA DI ROMA spunea...

CUM PUTETI NUMI INCOMPETENTI O ECHIPA CARE POATE SI SUNT SIGUR DE ASTA A REUSIT SA NE ASIGURE SALARIILE ..SUNTEM SINGURII DIN SISTEMUL DE APARARE AL TARII CARE NE-AM LUAT BANII LA TIMP...MERITA FELICITARI..BRAVO LOR...IAR VOI CEI CE CRITICATI SUNTETI DE IERTAT DEOARECE E VACANTA SI MULTI SUNTETI CU ALCOOLUL IN CAP DE LA PRIMA ORA...

Anonim spunea...

Da, alcoolul... Tu stii mai bine, doar asa ti-ai inceput ziua! Nu vrei sa iei cele 10 zile de concediu fara plata in numele nostru, al tuturor! Asa poate au ocazia si babuinii sa te cunoasca!
Hai, pa!

Apropos, te-ai luat de toata lumea din unitate, dar de organizarea muncii - nimic, nimic? Ne gandim ca poti sa-ti dovedesti veleitatile de organizator cand vei ajunge in mijlocul Marii Moarte! Fa un bine si ramai acolo sa o populezi!

AROMA DI ROMA spunea...

Intotdeauna desteptule am fost cu o secunda mai destept ca altii...Sunt spitalizat ,nu poci sa-mi i-au 10 zile fara plata...scusa mi...dar mi-as fi luat ca am o invitatie si la Londra...baci!

AROMA DI ROMA spunea...

DRAGI CONDUCATORI AI ANP, aici sunt doar cativa razvratiti ai sistemului care vor dezorganizare,haos si bani,bani,bani...Stim ca nu sunt bani si trebuie sa ne vedem de treaba.Deasemenea stim ca faceti absolut orice pentru a ne obtine drepturile...PENTRU A LE INCHIDE GURA ANTICILOR MILITIENI SPUN IN CATEVA CUVINTE CAZUL IRLANDEI STAT MEMBRU UE....La unitatile de stat s-au redus din ianuarie salariile cu 12 %.A doua masura a intervenit in luna Aprilie cand o treime din personal sta acasa cate un an de zile prin rotatie cu 1000 euro.Daca ne gandim ca si irlandezii toti au rate la case le vine ff greu dar nu se exprima asa barbar ca noi romanii..Ce-ati zice daca ne-ar trimite acasa care 1 an cu sal min pe economie,ca-n Irlanda!!!.o seara de vise cu mari castiguri la loto!

AROMA DI ROMA spunea...

Si inca un exemplu in ITALIA ECONOMIA IN 2008 S-A COMPRIMAT CU 1,5% NU CU 8 CA LA NOI...DIFERENTA INTRE ECONOMIA ITALIEI SI CEA ROMANEASCA O EXPLIC FFF SIMPLU...SUMELE BANESTI ALOCATE SANATATII IN 2008 IN ITALIA SUNT EGALE CU PRODUSUL INTERN BRUT AL ROMANIEI PE 2007....si totusi au scazut salariile cu 5% si la ei....

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

D-le AROMA DI ROMA candideaza ,ca eu,lucratorul de penitenciar,te aleg ca presedinte!
Imi pare rau de colegii din jurul dvs.!
Va doresc croaziera placuta!
Ori esti un ANP-st ori vrei sa fii racolat la CENTRU!
BAFTA!

Anonim spunea...

AROMA DI CACAO

Anonim spunea...

Intram cu ochelari de cal,cu buzunarele gaurite in criza UE!
IMPRUMUT INSEAMNA ADANCIRE IN SARACIE!
SA NE TRAIASCA CONDUCATORII!
E pacat ca traim in aceste vremuri!

Edy spunea...

Pentru 22.11:

Poate ai fi preferat sa fi trait in anii 30', cand a fost o criza asemanatoare sau in anii 40', in timpul razboiului sau in anii 50', 60', cand comunistii omorau si arestau floarea romanismului. Astea sunt vremurile in care traim. Sa ne desteptam! In 1930 guvernul Iorga si-a dat demisia de onoare pentru ca nu a mai putut sa plateasca salariile profesorilor. Guvernul Boc ce mai asteapta? In a doua parte a anilor 30' guvernul Tatarescu a redresat economia. A fost nevoie de un guvern competent si de autoritatea morala a regelui. Noi ce avem? Un presedinte cameleon, perfid, lipsit de credibilitate si un guvern de pitici economic. Trebuie sa reactionam!

Anonim spunea...

''Un presedinte cameleon,perfid si lipsit de credibilitate",dar ales de noi toti!
Da,trebuie sa reactionam,la viitoarele alegeri!
NU,MI-E LEHAMITE,PE CINE SA MAI VOTEZ!

Anonim spunea...

Ce prostie sa reactionam doar din 5/4 in 5/4 ani si nici macar atunci. Acum nu existam? Nu putem sa luam atitudine? Suntem un popor de fraieri?

Anonim spunea...

edy, draga, de obicei vrei sa pari un om fin si te caznesti sa lasi impresia asta cu fiecare postare pe blog. ca sa nu mai vorbim ca iti place sa te citesti pe blog de nu mai poti. dar atitudinea asta viscerala impotriva presedintelui tarii este nepotrivita pentru un tip finut ca tine, nebunaticule. ar trebui sa ai bunul simt sa respecti macar institutia presedintelui daca nu-ti place de persoana lui. nu uita ca pe "perfidul " asta la care latri tu l-au votat cateva milioane de oameni.

Edy spunea...

Si eu l-am votat. Ca mine mai sunt cateva milioane. Ei, dar acum ne-a venit mintea la cap. Doar tu si cu Boc ati mai ramas. Poate si Udrea, daca nu se descotoroseste si de ea.

Imi place sa ma citesc? Imi place doar sa scriu. Poate cineva crede ca ideile pe care le expun sunt mai mult decat niste latraturi. Daca nu, asta e. Are dreptul sa nu citeasca, sa ma contrazica sau chiar sa raspunda uitandu-si bunul simt acasa (aviz celor care se trezesc la ora 9 cu fata la cearceaf).

Edy spunea...

Te pricepi la oameni, adormitule de la ora 9, ca un batran obisnuit sa stea in fata blocului si sa-si dea cu parerea despre fiecare vecin. Intoarce-ti basca pe partea cealalta, ca asta ti-e uzata!

Anonim spunea...

Edy, la naiba, te-ai suparat, sa stii ca ramai fara nas. Te-ai obisnuit sa-ti sufle in ciorba 2,3 colegi de blogosfera si cum iti arata cineva ca o iei pe aratura cum sari la bataie. La naiba,stai cam prost cu nervii sau esti intr-o pasa proasta?

Edy spunea...

Nu am luat-o pe aratura, doar i-am dat peste nas basescianului. Din cauza unora ca el cresc dictatori din oameni charismatici. Basescu se poarta asa pentru ca poate. Poate din cauza unora ca anonimul asta cu basca.

Bobby Fischer spunea...

Nene proBăsescu,

Nu ar fi rău să te mai temperezi niţel în modul în care îţi exprimi "convingerile" politice şi morale.

De ce aş înţelege eu, de exemplu, că opinia lui Edy ar fi neapărat "arătură" şi punctul tău de vedere vreo eventuală autostradă?

Ce fac actualii guvernaţi (cu preşedintele-premier în frunte) simţim şi resimţim cu toţii.
Că veni vorba, până şi "autostrăzile lor", mult trâmbiţate, sunt încă arături. La propriu şi la figurat.

Mie nu mi s-a părut că Edy ar avea ceva cu instiţia/instituţiile statului ci, dimpotrivă, cu "personajele", care ar trebui să le "sfinţească".

Che Guevara spunea...

Bobiţă si cu Ediţă să se ia de mânuţă. Şi nu vă puneţi rău cu ei că luaţi bataie cu poşetuţele lor de nu vă vedeţi...
Băi, Lolek şi bolek, nu vedeţi că sunteţi penibili. Vă linguşiţi unul pe altul de ni se face greaţă. V-aţi găsit voi să faceţi politică pe penifest. Faceţi-vă voi doi blogul vostru şi aruncaţi acolo cu lături despre politică şi politicieni, nu deturnaţi rolul acestui blog care ar trebui, dupa câte ştim, să se ocupe de problemele sistemului penitenciar.
V-aş mai zice vreo două dar mă tem că exact asta vreţi, parteneri de dialog on-line, că vă plictisiţi de moarte.

Anonim spunea...

Che, ai grija cum umbli cu arma aia pe sub fustita, ca-ti mai faci o gaurita si ar fi pacat de tine, comunistoido!