Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 14 august 2009

A blog was born

Povestea Penifestului a început prin februarie 2008 de la o glumă. Făceam haz de necaz în perioada Chiuariu - Iosif și denumirea de încercare a unui festival de teatru în penitenciare ni s-a părut un nume potrivit pentru un blog despre penitenciare. Așa s-a născut numele.

Dimineața următoare s-a născut blogul în cel mai simplu format Blogger, si așa a funcționat o vreme. Primul articol cred că mi-a luat juma' de zi. Nu știu cât a durat pentru admin și pentru famiglia musat - ceilalți doi colegi, dar îmi amintesc că ne resimțeam fiecare tura.

Ne-am spus oful, am criticat, am râs, am făcut pamflet, am plâns, am comentat. Am făcut de toate. Câteodată bine, câteodată mai puțin bine - scriem despre penitenciare. De atunci au trecut 788 de articole și, într-o formă sau alta, 14 oameni au scris. Am făcut subiecte de presă și am devenit subiect de presă. Am făcut posibilă libertatea de exprimare, și - îmi place să cred - am creat o atitudine.

Unii ne-au iubit, alții dimpotrivă, dar asta e deja istorie. De ceva vreme, aici vroiam să ajung, nu mai suntem singuri pe zona blogurilor despre penitenciare. Cel mai nou este blogul colegilor de de la Penitenciarul Bârcea Mare. Am promis că dau o mână de ajutor și azi am scris ceva amintiri despre comandanți.

Blogul cel nou îl găsiți la http://sivbarceamare.blogspot.com/ Dacă nu folosiți un agregator de feed-uri ca să puteți ști ce noutăți au mai apărut, mai treceți din când în când.

53 comentarii:

Anonim spunea...

Urez acestui blog ,,La multi Ani !,,

Dar vreau sa sarbatoresc maine dupa ce-i trag un sut in cur lui ACADEL si o palma dupa cap lui CEL MARE,apoi ma imbat ca porcu de fericire !

Va multumesc celor care a-ti infiintat acest blog !

Terminator spunea...

Numai urari de bine celor de la Barcea Mare.Va doresc toate problemele problemele ... rezolvate.Sa auzim numai de bine.

etg spunea...

DESPRE GALATI....oras pescaresc la inceput(port la Dunare) ca apoi dupa 1965 odata cu inceperea construirii Combinatui Siderurgic Galati sa devina si un mare centru industrial al tarii, a adunat oameni din toate zonele tarii astfel ca in 1985 sa devina al 5-lea oras ca populatie si al 3 lea ca putere industriala al tarii...Multi dintre cei veniti fascinati de mirajul orientului dar si al Dunarii au uitat sa se si scoleasca, dar-mi te sa se civilizeze si au ramas cu apucaturile de la tara si comportamentul zonelor de unde provin (90% Moldova).Astfel ca nu e de mirare ca arunca gunoiul pe fereastra deoarece nu cunosc notiunea de container, asculta manelele sau ce asculta ei (sa auda tot poporu ca are Soldoveanu casitofon si ca si distrieaza el).Cu burtile pana pe malul celalalt al Dunarii umflate de bere,mici si carnati si cu ceva leuti prin buzunare se falesc nevoie mare ca sunt oraseni...Astfel de personalitati intalnim si la penitenciarul Galati (ei fiind progeniturile celor veniti atunci in 1965)dar care acum cu buletine de oras si cu chipie de militieni fac pe grozavii si ne fac de ras in orice imprejurare...lipsa de educatie,de civilizatie sare in ochi de la prima ora (vezi toaleta deja infecta din primele ore ale diminetii)...Se vede ca parintii lor s-au ocupat mai mult de bibliotecile viticole decat de o carticica a bunelor maniere...Dar a venit si scoala salvatoare pentru ei universitatea Spiru haret si care doar pentru cativa leuti a scos pe banda economisti,juristi,etc...Asadar progeniturile celor primilor veniti in 1965 au devenit si scoliti...Au si o scara a valorilor dumnealor frustrati de mici din cauza saraciei si aici as putea enumera (locul 1. masinile cat mai deochiate chiar daca ei au toaleta in fundul curtii sau n-au deloc(o folosesc pe cea din unitate)2.mancatoria dintre ei(exact ca haitele de caini care cand gasesc un ciolan se bat pana la sange).3. Cei mai isteti si bine pregatiti sunt cei care fac mistouri de doi bani cu trimitere la (mama,tata,frati surori)...CU ASTFEL DE OAMENI II VA FI GREU ORICARUI COMANDANT SA LUCREZE PENTRU CA IN PRIMUL RAND TREBUIE SCHIMBATA MENTALITATEA, APOI CIVILIZATI....SUCCES DEPLIN...Desi imi voi face o groaza de dusmani ...italienii au o vorba...ROMANII SUNT DE DOUA FELURI...ROMANI TARANI SI TARANI ROMANI.(acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare)...AQUA DI ROMA.

Anonim spunea...

Asta le lipsea alora in rest cred ca au de toate. Ce ar fi daca toate unitatile ar avea blog, cine dreacu ar mai citi penifest? Sau s-ar da citate din penifest, trimiteri, link-uri. Misto, tara arde, nu stim daca vom lua salarii in decembrie si noi creem locuri de dat cu capul. Parerea mea...

Anonim spunea...

etg de unde provin 90%? Din Moldova? Dar Galatiul unde dracu e ? In Ardeal? Misto articolul si la subiect. Are legatura 100% cu articolul, or sa lacrimeze aia de la Barcea. Dupa cum scrii esti magistrat si ai inceput sa cunosti realitatile penitencarului. Bine ai revenit, drum bun.

Anonim spunea...

Multumesc acestui blog pentru rolul sau ,de a arata adevarata fata a noastra de barfitori.Ne-a aratat grija noastra fata de aproapele de la servici,ne-a dat posibilitatea ca dupa diferite pseudonime sa corectam pe altii ,sa-i injuram.O pierdere totala de timp si energie de la oameni frustrati,barfitori,care in loc sa-si vada de viata lor scurta de muritori ,de familii ,stau sa piarda timpul.De cand s-a infintat blogul o ducem bine,sau schimbat conditiile de viata si trai.Au aparut o gramada de economisti pe care conducerea nu-i stia,manageri,toti pierduti prin foisoare,sectii,birouri,cabinete medicale.La sfarsit va spun LA MULTI ANI,oglinda fermecata(ai scos din noi ce este mai urat.

THEO spunea...

Sincer de cand am citit prima oara Penifest il citesc aproape zilnic,impreuna cu o cafeluta dimineata, daca sunt in tura libera, sau seara ,fara cafeluta, daca vin din tura,imi da senzatia ca nu sunt singur pe lume,aflu care este starea de spirit prin penitenciarele tarii,aflu noutati.Chestia cu noutatile nu este valabila intotdeauna,nu am citit nici un cuvant despre schimbarile de la conducera directiei medicale,inlocuirea d-lui Burea cu d-na Cucu?!Constient fiind ca in acest sistem comunicarea lipseste cu desavarsire,notiunea de FEED-BACK este de domeniul SF-ului,acest blog si cele care i-au urmat umple golurile lasate de aceasta "comunicare "intrasistem.Articolele au fost mai bune sau mai putin bune,mai obiective sau mai putin,mai de inters general sau nu, dar au contribuit la creaarea acestei solidaritati in jurul sindicatelor care incepe sa dea rezultate,ar fi bine sa pastram si sa cultivam ceea ce am obtinut si sa nu lasam buruiana barfei si carcotelii sa ucida ceea ce este bun.Viata lunga si multi vizitatori va doresc.

Anonim spunea...

Pt. Theo. Mi se pare corect. Daca la conducerea sindicatelor se afla agentii. de ce la Directia Medicala sa nu fie o asistenta?
Facem reforma fratilor. Daca astia gandesc pentru noi in curand nu vom mai avea ce sa punem pe masa.

gardian de puscarie spunea...

salut.....cineva a propus inlocuirea "Gardienilor" din perimetrul unitatilor de detinere...cica ar fi mai ieftin...
ceva de genu a 800 lei....
Domnul meu , nu stiu ce studi aveti sau ce varsta aveti dar va informez ca :un contracat care se face cu o firma de paza se face nu pe suma de 800 de lei ,din cate stiu eu din sursa sigura suma este cam de 3 ori mai mare...
Asa ca-mi pare rau dar asta nu-i o solutie SAU POATE AVETI DE GAND SA VA INTEMEIATI O FIRMA DE PAZA IN ACEST DOMENIU.....si inca ceva acesi cetateni care vor avea aceasta slujba vor face tot posibilul sa-si rotunjasca veniturile.....deci posibilitatea introduceri de obiecte interzise prin aceasta cale este destul de mare
A daca mi s-ar cere parera .....eu asi prefera un contract cu MAPN..si a_si propune ca sa se formeze corpuri de garde pe langa unitatile penitenciare pt desfasurarea acestei activitati
Asi modifica schimbarea perimetrului...care dupa cate stiu eu se face prin interiorul penitenciarului (nu la toate unitatile este asa) pe exteriorul penitenciarului....acolo unde se poate...
Deci in concluzie ....o economie s-ar face asa, un Militar are un salar de 1000 1400 lei cel mult,
ma refer la cei cu grade de :fruntas ,caporal>
Iar surplusul de personal poate fi folosit in interiorul locului de detinere.....ori la punctele de lucru (unde se scot bani frumosi)
si asa e lipsa acuta de personal in operativ dar asta nu vede decat cei care fac FOAIA DE STARE A PAZEI.....nu cei care vin cu gandul la a-si verifica meilurile sau alte indeletniciri ...(cafeaua, cat de buna e colega de serviciu azi etc)
Cat despre serviciul financiar_contabil dintr_un penitenciar ce sa zic ai avea dreptate poate ca aici ar fi o solutie cu FIRME PRIVATE specifice dar si astea au niste costuri care probabil trebuiesc verificate....odata ce salarile sunt pe Kard.....deci activitatea unei societati private deja a fost adoptata si dupa cate observ eu ca simplu lacrator in penitenciar... merge bine cu BANCA...
O sa mai revin....

fransua spunea...

@14.08.2009 08:20:00
"alora" sa le spui consatenilor tai.S-a gatat de sapa si te-ai angajat si tu la puscarie.Esti cumva un anpist cu sange albastru de vorbesti asa din fundul gradinii?!?sau ofiter de la Bircea-Mare?
Inteligentule ce faci tu sa iei salariul in decembrie?Poate ne ajuti si pe noi.....

Anonim spunea...

Felicitari Barcea-Mare.Tineti-o tot asa.Sa aveti parte de cel putin jumatate din impactul pe care l-a avut penifestul asupra sistemului.Blogul e leacul pentru incompetenta,nepotisme si abuzuri.

unu de la Bircea spunea...

Pentru 14.08.2009 08:20:00:
Eu cred ca de grija crizei si a salariului din decembrie nu mai ai timp de nimic.Sotia nu te intreaba de sanatate?Eu iti propun sa dai cu capu' in alta parte.

Anonim spunea...

poate ca, la inceput, penifestul ne-a unit in jurul unor principii, idei generoase. Acum, citind comentariile, iti dai seama ca e doar un scheunat jalnic al unora care, daca n-ar fi existat blogul, nu si-ar fi exprimat niciodata pateticele frustrari.oricum e bine ca exista. la urma urmelor arata cine suntem de fapt. nu cine vrem sa parem...

Anonim spunea...

Multumesc penifestului ca-mi da ocazia zilnica sa injur ca la usa cortului, sa arunc cu noroi in oameni si rudele lor, sa compromit cariere si institutii...

unu spunea...

etg esti prea educat,civilizat,destept pentru penitenciar.Noi te rugam sa ne parasesti si sa ajuti tara sa iasa din criza.Guvernul are nevoie de specialisti ca si tine.
Daca nu,fa-te COMANDANT.
PS:tu ce esti in opinia italienilor?
(acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare)(:::: Multi ca tine dar....

Anonim spunea...

Anonimului de la 19:45
Esti tare colega!
"...serviciul financiar_contabil dintr-un penitenciar" poate fi inlocuit cu "FIRME PRIVATE"
Asteptam,noi incompetentii DEA,aplicarea solutiei "salvatoare",banuies ca este a unui pazist,dar si REZULTATELE!

Anonim spunea...

Pardon, am dorit sa scriu 14:45 si ramane ,pentru mine, anonim fiindca este un simplu gardian de puscarie!

Bogdan Moldovan spunea...

Blogul este speranta,care nu moare ultima,pentru sistemul penitenciar.Penifest ca si Revolutia Twitter a reusit sa sparga barierele cenzurii.
Felicitari penifest,felicitari HUGINN pentru tot ce faci.

Anonim spunea...

Pentru Alexe Maricel internaut cu laptop internat la Spitalul Militar din Galati la "nebuni" am un sfat: sa nu se mai dea rotund ca s-ar putea sparge in curand. Toata viata ta de angajat ANP ai fugit de munca, ai sute de zile de "medical" si acum ne vinzi noua gogosi inteligente. Lasa-ne...Lasa-ne...Esti unul din parazitii sistemului...Treci la munca...te asteapta sectorul ETG.
TARABOSTES

Che Guevara spunea...

Ce comentarii de rahat! Deva, Galatiul, medicalul frustrat (Theo) si Tarabuta, o adunatura de fraieri care nu au ce face si isi dau cu parerea pe blog bucurandu-se ca a mai aparut un loc inde isi pot deversa dejectiile.

Anonim spunea...

Caracterul este mai rar decat inteligenta.

Che Guevara spunea...

Astia nu au nici caracter nici inteligenta.

Bobby Fischer spunea...

Întrebare:
Turbarea se poate răspândi prin intermediul blogului, respectiv internetului?

Dacă da, atunci domnilor admistratori vă rog "eutanasiaţi" cele două „potăi” atinse de acest virus: Che Guevara şi ROTTWEILERUL TURBAT.

Vă rog să citiţi cu atenţie următoarele simptome şi să trageţi domniile voastre concluziile:
“Simptome la animale
Animalele infestate pot manifesta simptome vizibile sau tulburari de comportament. Animalul care a muscat o persoana si care s-a comportat sau se comporta ciudat poate fi infectat cu virusul rabic. Este importanta urmarirea, pe cat este posibil, a animalului respective…

Este foarte posibil ca un animal sa aiba rabie daca prezinta urmatoarele semne:
- lipsa fricii de oameni, mai ales la animalele salbatice
- atitudine timida la un animal de casa care era de obicei prietenos
- neliniste, excitabilitate, agresiune sau schimbari bruste de comportament
- salivare in exces
- animale active noaptea (lilieci, ratoni si sconcsi) care devin active in timpul zilei
- consumul de substante care in mod normal nu sunt comestibile (pica)
- paralizie, care uneori poate fi unicul semn.”


Sunt preluate de pe http://www.sfatulmedicului.ro/, deci sursă sigură.

Acest comentariu este un pamflet şi orice asemănare cu cele două specimene… nu este deloc întâmplătoare.

AQUA DI ROMA spunea...

ETG SAID SEMNAT AQUA DI ROMA CITESTE GALATENE MAI SUS...etg spunea

Anonim spunea...

Ce moderator de doi bani! De ce nu publici ceea ce scriem?

Huginn spunea...

@anonim 14.08.2009 21:18:00

Mai incercati o data. Sunt mai multi moderatori. Poate ati avut acelasi gen de adresare. In mod normal lipsa de bun simt e sanctionata cu nepublicarea.

mario spunea...

penifestul,uneori'apare,ca,loc,de,joaca

Anonim spunea...

Sa ne privim in oglinda si sa fim bucurasi ca nu se sparge!
Putem merge mai departe;suntem recuperabili!
Dar,se pare ca multi dintre cei ce-au spart oglinda isi exprima uratenia pe acest blog!
Dezgust total!
Dar si ei sunt colegii nostri,sa-i iertam?

stranepotulnepotului spunea...

De ce să publice măi penalule atâta timp cât tu nu poţi să scrii sub un pseudonim!
Fugi, băi nene!

Anonim spunea...

De ce sa ne miram?Mai marii nostri nu se joaca cu noi,alba,neagra?

mario55 spunea...

tara.arde.si,pogea.se.piaptana.Solutia.crizei?parlamentarii.in.concediu.fara.plata,guvernul,in.medical

Anonim spunea...

Daca reducem totul la absurt,insasi viata este o joaca!

ROTTWEILERUL TURBAT spunea...

ptr. comentariul in legatura cu eutanasierea doresc dreptul la replica...SUNT MULTI PE ACEST BLOG DAR MAI ALES IN PENITENCIARUL GALATI CARE PE LANGA FAPTUL CA SUNT LIPSITI DE LIBIDOU (stau toata ziua pe net in loc sa se ocupe de neveste),AU CONTRACTAT SARACII SI BOALA VACII NEBUNE (aici ma refer la modul de abordare al subiectelor,fraze fara sens,propozitii fara predicat etc) SI NU IN ULTIMUL RAND SUNT ATINSI DE GRIPA PORCINA (vezi grohaielile unora fara noima de pe blog)...POATE AR FI TREBUI ADUNATI IN LABORATOARE SI TINUTI SUB OBSERVATIE (DOAMNE FERESTE CA VIRUSUL GRIPEI PORCINE SA-SI MODIFICE STRUCTURA SI SA DEVINA REZISTENT LA MEDICAMENTE).

Anonim spunea...

Alexe...singurul care trebuie dus la laborator esti chiar tu...sa studieze ANP un ins care a luat leafa pe degeaba si care a fugit mereu de munca...Cat despre neveste chiar tu vorbesti? uita-te la tine in ograda...Noroc ca o ai pe Yldiko...
RADU DE LA AFUMATI

THE ECONOMIST spunea...

rog galatenii sa citeasca articolul de pe was born DESPRE GALATI...cred ca autorul are mare dreptate si-l salut...BRAVO ETG!

THE ECONOMIST spunea...

APRECIEZ CONDUCEREA ANP, este o echipa de oameni profesionisti care au reusit in ciuda crizei economice extrem de grave la noi in Romania sa asigure salariile cadrelor ceea ce alte ministere din Siguranta nationala nationala nu au reusit...Pentru reducerea cheltuielilor legate de personal(si pentru a se evita pe parcurs diminuarea acestora)propun...1.ANGAJAREA PE BAZA DE CONTRACT PE 6 LUNI SAU 1 AN PERSONAL PENTRU PAZA PERIMETRU CU SALARIZARE DE 1000 RON.2.ANGAJAREA PE BAZA DE CONCURS CONTABILI PENTRU SECTORUL FINANCIAR SI LOGISTICA..CU SALARIZARE DE 1000 RON. Personalul de cadre din logistica ,financiar,perimetru vor fi distribuiti in sectorul operativ...succes!

Anonim spunea...

Cu ocazia zilei Sf.Maria doresc sa le urez tuturor celor care se numesc:Maria,Mariana,Marin,Marian multa sanatate,fericire,multa pofta de viata si indeplinirea tuturor dorintelor.De asemenea doresc multa sanatate si fericire tuturor celor care contribuie la mentinerea Penifestului in viata.semnat un agent de la Penit.Jilava.LA MULTI ANI.

Anonim spunea...

domnule Alexe,
sunt convins ca sunt multe persoane care nu va agreaza iar acest lucru este reciproc valabil.Ar fi corect si normal din partea dumneavoastra sa dati dovada de bun simt si sa incercati sa nu mai ironizati/acuzati persoanele in cauza pentru ca acest lucru dauneaza imaginii dumneavoastra, de altfel distruse, in randul colegilor. Cred ca rolul acestui blog este de a pune in discutie problemele specifice muncii noastre iar bucataria noastra interna nu intereseaza pe nimeni in mod deosebit.

Anonim spunea...

domnule administrator,
ar trebui sa cititi cu mai multa atentie comentariile si sa faceti o selectie mai riguroasa a acestora, in sensul respectarii regulilor de postare pentru ca acest blog sa urmareasca scopul initial pentru care a fost creat.
va multumesc

ROTTWEILERUL TURBAT spunea...

SE ANUNTA VREMURI GRELE PENTRU MINE...mi-au gasit un tip de rabie extrem de periculoasa si rara ..Conform proverbului" pe cainele turbat si cateaua l-a lasat" (Ildyko),sunt tare deprimat si-mi vine sa latru a paguba cand ma gandesc ca de saptamana viitoare ma trimit prin diferite sanatorii din Italia(Costiera Amalfinana),Monaco (Monte carlo),Franta(Coasta de Azur)si Spania (Gran canaria-).De eutanasiat nu au reusit deoarece s-au opus mai multe Asociatii chinologice,carora le multumesc...Imi pare rau ca o perioada am sa lipsesc de pe acest blog minunat....De ziua mea va transmit ...HI PIU E GUARDA SI RESPIRATE CE ARIA PERCHE PAROLA ROMANEASCA DICE " CUM E AERUL ASA SI FRAIERUL"...I'GRATIS!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Increderea si respectul pentru acest nume frumos si simplu-MARIA- ma anima sa va urez: multa sanatate,
implinirea a tot ce-i vis si speranta!
Bunatatea,intelepciunea si buna camaradenie sa va calauzeasca viata!
O floare si un LA MULTI ANI!

NIHIL SINE DEO spunea...

Vorba lui Pruteanu de blog: adevarata zi a Mamei, a Femeii e cea de astazi. La multi ani tuturor Mariilor, tuturor femeilor si bucurie pentru toti! Maica Domnului si a noastra, a tuturor, s-a dus la Fiul Sau si dorul si l-a domilit.

NIHIL SINE DEO spunea...

"...domolit."

Anonim spunea...

Dragii mei colegi de la Galati vreau sa va atrag atentia asupra unui nou SIPAREZ: Vargolici Mihai! El ii intreaba pe toti cine scrie pe penifest, cine cu cine se mai impaca sau nu, ce mai fac sefii de sectie, etc.,fapt care demonstreaza clar afiliatia lui la comunitatea de SIPAREZI ai Galatiului. Mihai baga la cap: stai in bancuta ta ca altfel iti deschidem dosarul si e "naspa" domnule. Ai uitat ca niciun sef de sectie nu vrea sa te aiba psiholog pe sectiile lor? Ai uitat ca ai manjit o mare de oameni cu comisiile de disciplina prin care iai tarat dupa tine? Ai uitat cum injurai fosta conducere in gura mare prin curte? Acum aduni iar informatii pentru SIPAREZI? Am sa-l rugam pe Varlam Luci sa-ti dea de treaba ca sa nu mai timp de stat la vrajeala prin curte. Varlam este cu 10 clase peste tine amice! Lumea s-a plictisit de vrajeala ta ieftina de psiholog cu care ii intimidai tu la inceputurile carierei pe fostii militieni cu 8 clase. Stimate coleg avem cu totii o facultate si tu ai ramas in urma! Te-ai dat cu SIPAREZII poate obtii si tu un ciolan dulce. Te credem ca ti-e "foame"! Dar tu ai alte metode cand ti-e foame: cazul Bradeanu iti spune ceva? Iti aducem noi aminte! Sa mai spunem ca pe sectiile de detinere stai "atarnat" numai in gratarul camerelor unde sunt doar smecheri cu bani? Ascunde-te in birou si devino ca si altii "purtator ilegal de salariu".
UN AGENT DE PE SECTIE.

AQUA DI ROMA spunea...

AQUA DI ROMA transmite cu ocazia Sfintei Marii toate cele bune si spor la bani...MESAJUL ESTE ADRESAT TUTUROR ARDELENILOR SI IN SPECIAL COLEGILOR DIN SISTEM DE LA CODLEA...VOI SI BRASOVUL SUNTETI MANDRIA ACESTEI TARI...bravo!

THEO spunea...

LA MULTI ANI!tuturor celor care se numesc Maria,Mariana,Marieta si alte variante;Marin ,Marian sau Marius,sanatate si sa va ajute bunul Dumnezeu sa va impliniti tot ceea ce va doriti .
Pentru anonimul din 14.08.2009 ora 11:02 nu consider ca esti corect, asa cum sefii de la sindicate nu au ramas la conditia de agenti,motiv pentru care au reusit sa obtina pentru noi tot ceea ce s-a obtinut pana acum si negociaza in continuare pentru ceea ce speram sa obtinem;tot asa doamna Cucu nu a ramas la conditia de asistenta;personal ii admir foarte mult pe cei care au ambitia,perseverenta si vointa sa-si depaseasca conditia si depun eforturi sa evolueze profesional,spiritual si pe scara sociala.Faptul ca doamna Cucu este la baza asistenta insemna ca dansa va intelege mai bine asistentii din sistem ,dar va sti si ce sa pretinda,ce sa verifice,ce este realmente posibil si ce anume nu.

Anonim spunea...

MARCE...vad ca si de ziua ta colegii nu-ti dau pace...Eu iti doresc sa fi fericit si visurile tale sa se realizeze...o colega de la Galati care nu te uita...

Anonim spunea...

Domnule supraveghetor de pe sectie incep sa cred ca este adevarat ce spui referitor la marele "psiholog"(scuze pentru ghilimele, dar sunt necesare). A stat cuminte o perioada. A plecat Tugui. Isi face de cap. Acum e si mai bucuros. Dumitru si Istvan pleaca si ei. Este loc de intors iar pe sectiile de detinere. Acolo nu este criza. Dar eu nu-l cred SIPAREZ. Din contra! Siparezii ar trebui sa stea cu ochii pe el, am suspiciuni ca introduce telefoane pe sectie. Stim si noi cu ppl Bradeanu. Nu stim ce faceau in biroul lui atatea ore. Poate doar Selaru(maiorul Selaru) sa mai zica cate ceva. A reusit totusi o miscare reusita, care este mana lui cento per cento: sa o ameteasca pe o colega de la Serviciul fantoma de reeducare sa-i trimita in comisia de disciplina pe Istvan si Dumitru. Lui ii plac astea. Frumos lucrat moncher. Aplauze. Numai ca biata fata nu are sustinerea celor doi la nivel inalt si a cazut pe locul doi. Dar e satisfacut!
UN AGENT DIN POSTUL DE PAZA NR.1

MOSNENI spunea...

Articolul DESPRE GALATI de pe was born e tare de tot...Am fost si eu prin galati,orasul este frumusel,dar oamenii si in special colectivul din penitenciarul galati mi s-a parut extrem de predispus la trandaveala si barfa....

Anonim spunea...

Mihaita Vircolici ai prins aripioare de siparez odata cu schimbarea masinii.Te informez in mod elegant ca ti le voi taia sistematic prin achizitionarea unei truse de machiaj din care sa nu lipseasca rujul.Tu,intotdeauna ai instigat ppl la revolta ,in momente sensibile ale activitatii noastre,ai pus permanent paie pe foc.Pe varlam il poti ajuta la curatenie ca sa poti ,justifica salariul.Mai nou te dam pe linga iulian tudor,am realizat ca loveste bine,are si un baiat.Dar nu se ocupa de tine ca esti subtirel si strimb.Din acest moment vei avea probleme nefolositule.ITI SCOT SIPA DIN CAP USCATURA. De la un Selaru care da si nu ia.Are in dotare bilute moderne,fosforescente.VIRCOLACULE FRUMOS TE ASTEPT IN 11 IUNIE S-A FACUT CURATENIE.

Anonim spunea...

Ah mihaita vircolici bine ai revenit in noua haina de SIPAREZ. Ai sa ai parte NEFOLOSITULE numai de lucruri frumoase atit la munca cit si atunci cind te intilnesti cu fostiii........ DE LA CINE NU TE ASTEPTI.Nu uita rujul acasa.

Anonim spunea...

Ce sa faca cu rujul? Sa se dea pe buze inainte de a intra pe sectie? Pai daca il vad asa nu-l mai las sa intre.
UN SUPRAVEGHETOR DE PE SECTIA A III A

Anonim spunea...

Mai copile tu chiar nu ai simtul ridicolului? Acum te dai bine pe langa cei de la Codlea? Ce crezi ca daca te duci la ei, dupa toate marsaviile tale, te vor primi cu bratele deschise? Acum ca-ti stiu toate pseudo..., numele si locul de unde vii, nu crezi ca-ti vor tranti poarta in nas? Si mai lasa laudele cu Ardealul, ca ai zis ca noi nu avem decat slana cu ceapa! Vezi sa nu-ti lacrimeze ochii de la atat....

by Ardeleanul cumpatat