Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 2 iulie 2009

Un comunicat cat o injuratura

Sindicatele din penitenciare au fost ieri la Guvern. S-au intilnit cu primul ministru si cu ministrul muncii. Catalin Predoiu s-a dat lovit. Au prezentat problemele si au incercat sa argumenteze cat mai bine.

Rezultatul intilnirii e ca miercuri 08 iulie 2009 problemele din penitenciare vor fi discutate in Sedinta Guvernului pe baza unui document tehnic elaborat de sindicate (SNLP si FSANP). ANP n-a ajuns nici macar pana la porti.

Actiunile de protest continua pana la rezolvarea problemelor desi Guvernul da semne ca se teme de efectele unor blocaje in zona penitenciarelor. Doar ANP si MJLC parca traiesc intr-o alta lume.

Comunicatul de presa de ieri arată clar că ANP nu are nici o dorinta de a colabora in tot acest efort de a aduce bani pentru sistemul penitenciar. Comunicatul de presă de ieri este o ofensă adusă tuturor angajaților din sistemul penitenciar. O minciună grosolană.

Primele salve au fost trase pe data de 30.06.2009 cand, la primele ore ale diminetii, sindicalistii au dat dovada ca sunt hotarati ca de data asta sa treaca de la vorbe la fapte si intr-o proportie covarsitoare au purtat banderolele albe, care de aceasta data nu au mai simbolizat capitularea ci declansarea ostilitatilor.

Prima rafala trasa de ANP a ratat cu mult tinta, fiind trasa cu gloantele oarbe ale unui comunicat anost, o incercare jalnica de a da peste bot celor care anuntasera conferinte de presa in care intentionau sa arate adevarata fata a sistemului penitenciar.

Faptul ca prima reactie a fost atat de prost gandita, poate fi pus pe seama convingerii, pe care au avut-o pana in ultima clipa, ca protestele nu vor avea amploarea anuntata si ca interesul mass-media va fi minimal.

Pe masura ce raportarile din teritoriu aratau adevarata dimensiune pe care o capatau actiunile, ANP-ul a inceput sa lucreze la un nou comunicat de presa, care, sub aparenta unui raspuns calificat si bine documentat, prelua afirmatiile false din primul, le mai umfla putin, le mai cosmetiza si adauga putina otrava prin publicarea unui fals salariu mediu, pe care cu totii ni l-am dori real, menit sa puna sub semnul intrebarii si celelalte cifre si date oferite presei.

Aceasta a doua riposta a ANP-ului, mult mai elaborata si mult mai bine tintita ne arata cam in ce fel va duce acesta lupta. Este clar ca nu va fi o riposta cinstita si barbateasca ci se vor arunca asupra noastra tot felul de laturi si mizerii menite a ne pune intr-o lumina mai mult decat nefasta in fata mass-media si de ce nu a propriilor membri de sindicat.

(...)

Ca o concluzie, putem spune ca acest prim act, l-am castigat. Asta multumita tuturor celor care lasand deoparte resentimente si animozitati, si-au asumat riscul si au avut curajul sa arate public faptul ca sunt nemultumiti. Au avut curajul sa infrunte privirile dezaprobatoare si voit ironice ale unor sefi, sefuti, sefisori si ale preaplecatilor lor slujbasi.

De aceea va multumesc tuturor celor care ne-ati sprijinit si care dupa mult timp m-ati facut sa fiu mandru ca va sunt coleg. Pe toti ceilalti... va asteptam!

By Paul@pvaslui.blogspot.com

Reactia sindicatelor nu a intarziat. Aici aveti raspunsul la incercarea de dezinformare a ANP.

Link-uri utile:

45 comentarii:

Anonim spunea...

Şi aşa au să facă mereu de-acum înainte, au să meargă pe dezinformare. Nemernici împuţiţi, care n-auavut curaj niciodată să să spună lucrurilor pe nume de frica pierderii scaunelor.
Până la urmă societatea a decis ca cei din spatele gratiilor să stea acolo, atunci să aibă grijă de ei cu adevărat şi să aibă grijă şi de noi cei care le înghiţim mizeriile.
Avem dreptul la un salariu decent, la o viaţă de familie, la tot ceea ce au dreptul ceilalţi membrii ai societăţii, ba poate fără falsă modestie, avem dreptul la ceva mai mult, pentru că ţinem aceşti oameni departe de ei, societatea care a decis asta.
Numai că pe lângă neştiutorii din afara sistemullui, care trâmbiţează salariile "măreţe" fără a avea habar de cât trebuie să înghiţim pentru asta şi câţi nervi şi sănătate lăsaăm între zidurile închisorii, mai sunt şi nemernicii dinăuntru pe care sentimentul că dau ordine cuiva îi înalţă undeva în prostia lor...
Aceşti nemernici sunt cei din ANP, miliţianul de bălă care îşi clădea realizări măreţe pe spinarea agenţilor trimişi din tură de noapte la escortă.
Să dea domnul să putem să le dăm peste nas până la sfârşit, să scăpăm de toţi leproşii ăştia.

Anonim spunea...

Hai sa vedem ce o sa faca comunistii aia nenorociti din anp cind nu o sa mai intram in serviciu, nu o sa mai ducem ppl ei la instante, nu o sa mai desfasuram activitatii cu ei...sa vina nemernicii din anp sa puna in libertate ppl eii cind om fi in greva...

Anonim spunea...

Nu sunt din sistem dar se pare ca acesta este inceputul sfarsitului pentru niste functionari care se plimba de pe un scaun pe altul in MJ si carora nici nu le pasa de angajati. Uitati-va pe lsitele cu personalul MJ-ului si o sa vedeti ca in proportie de 95% sunt aceleasi persoane jalnice care se fac ca muncesc. Uitati-va la Ragea. Se poate spune de omul asta ca are experienta de munca. Ca ele si ceilalti secretari de stat. Din pacate aceeasi stare de lucruri este si in celelalte ministere. In sistemul public, la nivel de management am intalnit 2 variante ori incompetenti ori impostori. Bafta si nu uitati, lucrurile neduse pana la capat fac mai mult rau decat daca nu le-ati fi inceput. Vezi exemplul celor din invatamant.

Anonim spunea...

Nu as fi crezut niciodata ca o sa apuc timpurile in care sa-mi fie rusine pentru faptul ca lucrez in sistem. Nu pot sa inteleg in ruptul capului cum pot sa fie atat de lasi niste indivizi care, altminteri, se bat cu caramida in piept.
Abia acum am inteles ca numai minciuna, lasitatea, lovitura pe la spate i-a adus pe scaunele pe care stau acum.
Multumesc domnule Bala ca macar in ultimul ceas ne-ati aratat adevarata dumneavoastra fata.
Sunt, pur si simplu, SCARBIT!!!

Civilul vechi si nou spunea...

Mai, baieti, eu nu mai inteleg nimic. Exista si posibilitatea sa imi scape ceva. Va rog sa nu luati urmatoarele asertiuni drept o instigare la revolta. Mie, personal, imi este putin cam perpendicular de voi (sau, ma rog, asa cum v-a fost si voua pana acum de mine) dar si de cei cu care voi va declarati, deja, in "razboi". Va intreb, nu considerati ca in atare conditii ar fi intelept si la mintea cocosului ca in urma intalnirii conducerii celor doua sindicate reprezentative sa se declare divort, sa se adauge la revendicari inca una, DEMISIA CONDUCERII ANP ? Voi credeti ca veti mai putea trai linistiti, in armonie, cu un menaj ca-n basme, in aceeasi casa cu acesti cetateni, chiar daca razboiul pe baza de tunuri, esarfe sau "intelligence" va lua sfarsit sub o forma ori alta, dupa o pace a la Cozia ori a la Ministerul Invatamantului ?Eu ma indoiesc. Pot sa bat si pariu. Zilele negre, pentru o parte dintre voi, vor incepe abia dupa semnarea "pacii". De fapt, am si alte motive sa cred astfel. Deocamdata, le tin pentru mine si cei de teapa mea. Hai, cu bafta si noroc bun !

Dreptate! spunea...

Conducerea actuala din ANP este cea mai penibila adunatura de scenaristi si sforari de la revolutie si pina azi!
Am 23 ani vechime in sistem dar nu mi-am inchipuit ca ne poate conduce cineva asa de slab, fara de idei,mereu preocupati numai de imagine,care se premiaza intre ei pe principii de curling...
Parerea mea este ca trebuie sa raspunda actuala conducere pentru ceea ce s-a cladit fals si pentru situatia dezastruoasa in care ne aflam in cadrul sistemului nostru.
...si asta cu cit mai devreme cu atit mai bine!!

Civilul vechi si nou spunea...

M-au apucat remuscarile. Drept pentru care, fiind o fire sensibila, as dori sa clarific unele aspecte legate de exprimare. Cred ca expresia "imi este cam perpendicular de voi, dupa cum v-a fost si voua de mine" este un pic cam dura. Imi cer scuze si incerc sa ma explic, mai ales ca aceasta perioada este foarte incordata si incarcata pentru voi. Poate ar fi fost mai nimerit sa fac urmatoarea comparatie. Ar fi trebuit sa ma adresez dvs. cu cuvintele :"stimati vecini". Ar fi ca si cum cu totii am locui in acelasi bloc, al ANP-ului, bloc cu trei scari, scara 1 :sefii din Ghiculeasa , scara 2: civilii din sistem, scara 3: fpss. Desi locuim de o viata in acest bloc, ne cunoastem foarte bine din vedere, stim ca suntem vecini, apa ni se opreste la aceeasi ora, cand bate cineva in teava ne deranjeaza pe toti, trecem in fiecare zi unii pe langa altii, cu toate acestea nu ne dam nici macar buna dimineata. Si asta numai datorita faptului ca stam pe scari diferite ale aceluiasi bloc. Acum este mai bine ?Inlocuiti voi cuvantul "perpendicular" cu "indiferent", asadar. Bafta !

Anonim spunea...

Ai dreptate "civil vechi si nou"

Revendicari ar fi mult mai multe. Cu siguranta nu vom incapea in aceeasi barca cu actuala conducere a ANP in urma protestelor noastre. Cum mai dau ei telefoane in unitati sa se zburleasca la angajatii truditori pentru simplu fapt ca sunt de la ANP? Un mare castig ar fi ocuparea functiilor de conducere prin examen si prin evaluarea competentelor profesionale, nu prin imputerniciri repetate cum se face acum, in functie de criterii mai putin ortodoxe sau numai de ei stiute.

Anonim spunea...

Nu se poate asa ceva!!!!Suntem sfidati, jigniti, umiliti!De doua ori:o data la serviciu (pleava societatii ne infrunta zi de zi -dar este lucrul pe care l-am acceptat si incercam sa-l schimbam zi de zi!), iar a doua oara si cel mai dureros suntem umiliti de aceasta conducere a ANP-ului unde ar trebui sa fie numai profesionisti!!!Dar mananca rahaaat, fratilor!Sa-ti fie rusine, militiene de bala si echipei tale!Traiesti in nori si in functia ta preamarita!Nu uita:noi vedem, dar si Dumnezeu te vede!Ti-o spune un om care a crezut in tine!Pt.cel care a monitorizeaza blog-ul pt tine, transmite-i lucrul acesta!

întunericitul spunea...

pentru "civilul vechi şi nou"
în tot acest război sunt doar două ţinte: băla şi cel mare. restul...
S.D. ştieeee!!!!!

Anonim spunea...

Constat ca nu se respecta unele reguli pentru postare ! Fiti mai atenti va rog ! Aceata este imaginea sistemului, legendarul razboi romano-roman in permanenta desfasurare !

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 00:13 amsa-l intreb :DE CE SA-TI FIE RUSINE ?Ca lucrezi in sistem?sau ca esti coleg cu cei pe care ii contesta toata lumea?Sa fii mindru MAI ALES ACUM,in acest moment cind cei multi si oropsiti(in special agentii)au gasit puterea sa-si ceara drepturile de la cei mari,au gasit curajul sa nu le mai fie frica de sefi.Acum cind si-au descoperit intelepciunea si au inteles ce e democratia si CINE SINT EI(AGENTII DE PENITENCIARE).Acum in acest momentmaret al lor TU te-ai gasit sa-ti fie rusine?De statul lor, de gestul lor sau de apartenenta la clasa lor sociala?Ar trebui sa-ti fie rusine de ce ai putut gindi si in acelasi timp ar trebui saa pui umarul alaturi de cei multi care fara sa vrea si-au trait si traiescmare parte din viata linga cei pe care societatea nu-i vrea in mijlocul ei.PACAT PENTRU TINE.BRAVO CELOR MULTI CARE AU REALIZAT CEVA IN SFIRSIT.

Anonim spunea...

Imi vine sa-mi iau campii....fratilor, la stirile de pe ANTENA, PRO TV, TVR1, s.a., nu s-a dat nimic de greva noastra de avertisment...in schimb au dat nunta de ,,1 milion de euro,, a ficei ,,regelui,, din Costesti....si pe ,,bercea mondialul,,....nu mai inteleg nimic... cine trebuia sa aiba grija sa ni se faca auzite revendicarile? am auzit azi ca revendicarile noastre au fost respinse de guvern ca nefondate... este adevarat?

Anonim spunea...

Pana acum 2 ani primeam un buget,dupa inchiderea anului,la nivelul incasarilor adica:la nivelul subventiei primite, care era mult mai mica decat prevederea bugetara, si la nivelul veniturilor incasate, care,de regula ,erau mai mici decat cele prevazute in buget.CORECT!In anul 2008 nu s-a mai procedat asa!
Bugetul,mult mai mare decat incasarile(subventiile primite+veniturile incasate)a ramas definitiv.
Concluzia:
Proportia in care este asigurat bugetul pe anul 2009,fata de bugetul anterior(daca ne-am raporta la incasari), cred ca este mult mai mica!

Anonim spunea...

Domnule presedinte



Considerăm că trebuie schimbată abordarea revendicativă, în sensul cererii cu mai multă vehemenţă a demiterii conducerii A.N.P., in special a domnului Băla. Marşarea noastră revendicativă pe subfinanţarea sistemului financiar, în condiţiile în care bravii noştri conducători prezintă situaţia foarte roz,contrar aşteptărilor noastre, o să conducă la situaţia ca noi să ne zbatem, de fapt, pentru echipa managerială a A.N.P, pentru a primi fonduri de la Guvern, urmând ca ei să culeagă laurii managementului performant pe care l-au promovat.

Aceasta este cea mai mârşavă echipa managerială care a pripăşit prin A.N.P.. fără nici o exagerare. Încercarea lor de a discredita demersul nostru şi mai mult însăşi salariatul acestui sistem , prezentându-l ca pe un bugetar de lux, cu un venit mediu de aproximativ 1000 euro ,mă dezgustă, întrece orice limite, şi îmi aduce aminte de ameninţările cu pierderea locului de muncă, pe care ni le adresau actuali activişti ai domnului Băla, unul face parte din propria sa echipa managerială, chipurile vezi doamne, zice că face inspecţie penitenciară, iar alţii fiind răsplătiţi cu câte o împuternicire... Mă refer la perioada de glorie a lui Stănişor, când, dacă comentam că munceam în tura liberă aceşti activişti ne aminteau mereu că luăm o grămada de bani şi dacă nu ne convine să ne ducem să muncim la o firmă privată , alăturată penitenciarului.

Adresa care consfinţeşte împuternicirile prin fraudarea legii, pe care v-am transmis-o, împuternicirile făcute în modul prezentat, constituie în mod evident un dispreţ faţă de lege, faţă de resursa umană din acest sistem, aspecte care pot avea conotaţii de natură penală. Împreună cu alte aspecte referitoare la lipsa transparenţei decizionale, şi nu numai, pot constituii argumente pentru a solicita demisia conducerii A.N.P.

Anonim spunea...

"Administratia Nationala a Penitenciarelor a precizat, miercuri, ca salariul mediu lunar al unui angajat ANP este de 2.737 de lei, la care se adauga norma de hrana de 24 de lei pe zi."

a-m vrea noi!!!!!!!

Anonim spunea...

Art. 51, alin.(3) din Legea nr. 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor ( Ofiţerii pot fi împuterniciţi în funcţii de conducere, în unitatea în care sunt încadraţi sau în care au fost detaşaţi.
Împuternicirea pe funcţie se poate face pentru o perioadă de maximum 6 (şase) luni şi se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competenţelor, cu încă 6 (şase) luni.
Ofiţerii beneficiază pe perioada respectivă de salariul pentru funcţia în care sunt împuterniciţi şi de indemnizaţia de conducere corespunzătoare funcţiei respective. Ofiţerii împuterniciţi îşi menţin salariile pentru funcţia îndeplinită şi indemnizaţiile de conducere avute anterior, dacă acestea sunt mai mari decât cele ale funcţiei pe care sunt împuterniciţi. ), specifică clar că NU POŢI OCUPA O FUNCŢIE DE CONDUCERE ÎN SISTEMUL PENITENCIAR PRIN ÎMPUTERNICIRE MAI MULT DE 1 (UNU) AN.

Dar surpriză, Conducerea de MILIŢIENI a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, vine cu o interpretare proprie şi anume că dacă este imperios necesar poţi fi împuternicit în funcţie de conducere PE VIAŢĂ…

TRĂIASCĂ NEPOTISMUL TOTALITAR DIN SISTEMUL PENITENCIAR….

http://penifesthebest.blogspot.com/

gherla spunea...

ce-mi plac ineptiile unora. de tipul anonimului 01 07 22 47, sau ardorea unora, ca poate o s-ai schimbe pe unii si poate vin cunostintele lor la putere. Toti neaveniti creeaza scenarii, toti cei care au vrut mai mult,dar nu pot datorita micimii intelectuale vreau schimbare, poate,poate ajungu undeva. Nu o sa realizati nimic, mai bine puneti mana si munciti.

Anonim spunea...

Sunt unitati unde s-au imputernicit oameni de patru ori, adica doi ani de zile !!!!! Nu e lege si pentru directorul ala? Sau n-o cunoaste?

Anonim spunea...

Bala trimite decizii in unitati care sunt in contradictie cu textul de lege. Caror documente ne conformam?

Anonim spunea...

Schimbarea sefilor,bucuria...!Or fi si exceptii!Dar,exceptia intareste regula!

Anonim spunea...

Poate directorul ANP a spus bine ca "salariul mediu lunar al unui angajat ANP este de 2.737 de lei, la care se adauga norma de hrana de 24 de lei pe zi" poate atat este salariul mediu al angajatilor din sediul central, cu toate ca eu cred ca este mult mai mare. Ce se intampla in puscarii... asta-i alta mancare de peşte si doar nu o sa-l intereseze pe Bala...Ei, cei ce "muncesc cu adevarat" pentru sistem trebuie sa fie in regula cu salariile ca doar sunt foarte buni "coordonatori", nu exista problema care nu o poate rezolva un "specialist" al ANP.Poate d-nul Dumitrascu,ca sa-i mai iertam din pacatele anterioare, ar trebui sa se zbata sa reglementeze chestia asta cu salariile fabuloase ale celor din ANP, ca doar pe vremea dansului au luat-o spre cer. Atunci ni-i prezenta pe toti ca pe cei mai buni din sistem si mergea pe mana lor, indiferent cu ce ineptii ne trezeam in teritoriu. Tot asta credeti si acum, domnule Dumitrascu? Faceti-le salariile asa cum merita, fara sporuri cu care nu au nici o legatura. NE SUNTETI DATOR

MOTOC spunea...

Domnilor colegi ,
Nu stiu daca veti impartasi punctul meu de vedere ,sau daca ma veti apostrofa dar va expun urmatoarea statistica:
-oranigrama A.N.P.-ului contine 65 de Directii,Servicii,si Compartimente in care isi desfasoara activitatea peste 180 de ofiteri,60 de agenti si 20 alte categorii.
- De ce trebuie sa strangem noi surubul,sa facem economii peste economii,sa ne deplasam la doua instante cu o singura autoduba 10 agenti,cand ea este prevazuta decat cu 4 locuri in spate,la peste 50 de km?
-De ce trebuie sa facem numai noi cei din teritoriu economie,in urma dispozitiilor venite de la centru?
-Cat timp mai trebuie sa suportam aceasta bataie de joc la care suntem supusi si elaborata atat de strategic de catre aceasta structura numita A N P ?????
-Pana cand stimati colegi,caci ,cutitul a cam inceput sa zgaraie osul,deci a trecut de carne,iar paharul nu ca sa umplut,dar a inceput sa clocoteasca????
-P A N A C A N D?????
In rest se apropie pensia.
OROARE MUNCII

Anonim spunea...

S.D. am facut o analogie cu huggin si nu a aparut. De ce? M-am inselat privind manipularea agentilor? Eu asa m-am simtit. Cred ca nu trebuie amestecat sindicatul in razboiul liderului cu sefii ANP. Parerea mea. Merci chiar daca nu publici.

Anonim spunea...

Anonimului de la 18:57
Pot sa se imputerniceasca de n ori ; posturile nu sunt scoase la concurs!Nimanui nu-i place sa fie platit pe executie si sa raspunda pe o functie de sef!Vorbesti de functii de director?Dupa cate cunosc,in ultimii 2 ani,au fost scoase la concurs in doua randuri!Dar ,nu generaliza pentru celelalte functii de conducere!
Daca in unele penitenciare sunt numiti oameni pe care-i consideri incompetenti,ce-ai cu ceilalti,frate?

Anonim spunea...

Lasati-l pe Dumitrascu sa-si faca treaba insa cu jocuri cinstite nu cu manevre. Sau poate doreste sa faca Cel Mare cu el (ca au pozitii similare insa in epoci diferite) ce a facut el cu Alin Popescu. Istoria se repeta. El dorea sa-l haleasca pe serban. Oare doreste Ionel sa-l taie pe Ioan?

Anonim spunea...

E valabila aia cu salariul mediu al personalului. Media dintre 5000de director si 1900 de agent cam pe acolo da(un pic mai mult insa nu puteau sa publice).

Anonim spunea...

Hai sa nu ne mai scancim. Sa scrie aici ala de i-a scazut salariul sau i s-a retras vreun spor. La noi sunt agenti care iau si 3000 daca au TBC-ist pe sectie. E nasol cu astia de la conducerea ANP ca stiu cu ce se mananca si cam vor sa mai rada de prin unitatile unde nu se munceste si se lafaie in functii (Craiova ia zi ...cat a bagat in voi Serban?)

Anonim spunea...

Are dreptate "gherla": munciti. Ca in sistem "cine-i harnic si munceste, ori e prost, ori nu gandeste"!

Anonim spunea...

shizDe ce nu ne spune ANP cati bani s-au dat fiecarei unitati si cati ppl si cadre au fiecare? Sau pe salarii -cat este fondul la ANP pentru 200 de cadre si cat e la Botosani(sa zicem) pentru acelasi numar de angajati? HA?

Anonim spunea...

anonimului 19.25

1. pentru imputernicirea in functie de conducere se ia spor de conducere daca nu stii!
Oamenilor pusi acolo chiar le place ideea. Deh, sus fara examen si fara evaluare din partea nimanui, banu-i ban...

2. de doi ani incoace nu s-au scos la concurs posturi de conducere in unitati, daca nici asta nu stii!
Au fost in 2008 cele pt directori in ANP si abia in martie 2009 cele pt. directori de unitate.

3. nu consider oameni "incompetenti" asa cum afirmi. Cred in pregatirea si capacitatea cadrelor de penitenciar dar alegerea sefilor sa nu aiba loc in mod arbitrar. Sunt mai multi colegi capabili pentru o functie de conducere iar alegerea celui mai bun trebuie sa se faca printr-un concurs de evaluare a capacitatilor profesionale, manageriale, morale, psihice,etc.

Anonim spunea...

Asa e gherla. Bravo , ai dreptate trebuie sa mai punem osul la munca si sa lasam barfa la o parte. Ce dracu nu vedeti ce rahat e in tara? Ne-am cam invatat sa injuram si sa schimbam. Nici mie nu-mi place de unii sefi din ANP dar n-o sa ne faca ei treaba niciodata. Ce treaba are sula cu prefectura? Asa e , e proasta treaba asta cu profilarea si naste efortturi inutile. Nu s-a profilat mai nimic si hotii se muta tot cm cum vor ei(asta e gogorita lui Tibi si se pare ca nu prea ii iese) insa restul trebuie sa mearga bine. Ce sa faca Bala daca Ragea nu vede realitatea? Sa tipareasca la BAGR bancnote? Sigur ca ar fi un act de demnitate sa demisioneze public si sa spuna de ce insa e oare o rezolvare? Cina sa ramana? Cel Mare, Firi? Prin tara nu prea mai avem. Daca se retrag astia de-s platiti cu 4000 pe luna insemna ca nu suntem in stare desi ne-am rugat ani de zile sa plece magistratii. Sa vina inapoi? Hai sa vedem ce putem face fiecare si dupa aceea sa criticam.

Anonim spunea...

Bravo anonim 02.07.2009 19:57:00. de aia nu se face nimic ca sunt in puscarii multi ca tine care mistocaresc pe cei care muncesc. Pot sa ghicesc? Esti un sef de sectie care nu are obiectul muncii si caruia agentii ii fac toata treaba. Halal, rusine.

Anonim spunea...

Am auzit azi ca Dumitrascu the lider a fost scos cu japca din apartamentul dat de MJ. Daca e asa il inteleg de ce sare la gatul lui Ragea. Sangeeee.

Anonim spunea...

Cine ma lamureste ce e cu maimutoiul ala de la MJ- Diaconescu. La ce inchisoare a muncit? cu ce se ocupa? Ce tot isi taraie basinile (scuze -flatulatiile) prin ANP? Ce plusvaloare aduce el sistemului?

Anonim spunea...

Am o nelamurire. Unde sunt banderolele albe? Au fost predate liderilor? S-au distribuit pe semnatura? S-au scazut din gestiune? S-au cumparat prin achizitii directe? Cat au termen de folosinta? Misto nu?

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 15,25Stimate coleg, agent,toti cei care lucram in unitatile penitenciare am ales sa traim langa cei pe care societatea nu-i vrea in mijlocul ei.Sa stii ca si ofiterii, sefii si salariatii civili au sefi la randul lor, dar asta nu inseamna ca toti sunt niste incapabili,prosti, nemernici si dezinteresati de problemele sistemului.Multi dintre acestia  au suferit, pt ca au avut curajul si demnitatea de a spune adevarul despre incompetenta, lipsa de raspundere si profesionalism a celor care au stabilit  politici, strategii, obiective,masuri, sarcini,dispozitii, indicatori de performanta si evaluare,criterii si principii pt crearea de centre regionale si desfiintarea de structuri si compartimente inn unitatile penitenciare mici.De unde stii ce fel de om este anonimul care si-a exprimat in felul lui (ca si tine)nemultumirea si dezaprobarea fata de seful penitenciarelor? Poate ca il cunoaste si candva l-a apreciat, poate a lucrat cu el cand era comandant la Timisoara, poate este un lucrator sau sef din ANP, poate.... fi oricine.... important este ca si el isi exprima nemultumirea si asta inseamna ca este alaturi de noi. Daca citesti cu atentie postarea, omul a vrut sa spuna ceva..."Abia acum am inteles ca numai minciuna, lasitatea, lovitura pe la spate i-a adus pe scaunele pe care stau acum" si citeste mai departe..
Eu cred ca cel mai important lucru, acum, este sa fim uniti pt a reusi sa scapam de "demolatorii" actuali ai sistemului: conducerea ANP si echipa de "specialisti" care a contribuit cu "celeritate si transparenta" in actul decizional de distrugere a sistemului penitenciar.
Asa ca, domnule coleg, chiar daca unii am suferit mai mult, mai putin sau deloc,hai sa fim mai buni, toleranti si in primul rand uniti, altfel, riscam sa pierdem ce am castigat pana acum.
Cu siguranta vom reusi daca, fiecare dintre noi, sindicalisti sau nu, vom lua atitudine ACUM si nu maine impotriva incompetentilor care isi bat joc de munca salariatilor din penitenciare.
Succes tuturor !!!
Un lucrator dintr-o "unitate subordonata"

bughi-bughi spunea...

eu cred ca toata povestea pleaca de la minister, care ne-a "flituit" tot timpul si pentru care am fost mereu "ruda saraca". astfel inclin sa cred ca mai mult trebuie sa "strigam" catre MJCL decat spre ANP, pt. ca, "el capo di tuti capi" acolo este...si cheia se afla la el!!!

Anonim spunea...

Rusine ANP.
in tara nu se deconteaza transportul ca la ANP, nu se deconteaza chiria ca celor din ANP,banii de vacanta s-au dus, 20% na-ti dat. Am inteles din comunicatul de presa al ANP ca o ducem ca-n RAI, NERUSINATILOR ne considerati negri pe plantatiile voastre???????????????RUSINEEEEEE

Anonim spunea...

Mai Gherla,Daca tot te dai harnic si intelectual,vezi ca faci dezacord intre subiect si predicat "toti... vreau schimbare".Decat sa-ti pierzi timpul, dand sfaturi altora, mai bine pune  mana pe gramatica.Apropo, "cunostinta" ta ,probabil, este Iftinca "gestionarul sef al resurselor umane din ANP", de asta nu vrei tu schimbarea conducerii ANP. Stai linistit.... ca ti-l trimitem ,inapoi, la Gherla in cel mai scurt timp. Iti dau dreptate, "toti cei care au vrut mai mult, dar n-au putut datorita micimii intelectuale" trebuie sa plece acasa.

Sorin spunea...

Stimate domn

Nu ma intereseaza nici o functie de conducere in ANP sau MJLC. Poate ma repet dar, am fost acolo stiu cum e. Acum am un alt serviciu si, dupa cum vedeti, incerc sa-mi fac treaba.

N-am inteles la ce manipulare a agentilor va referiti. Dupa cum vedeti sunteti publicat. Poate reveniti cu detalii.

Sunt bine cu locuinta, stati linistit. Nici macar bucuria asta nu pot sa v-o fac. ☺

pentru anonim
02.07.2009 19:22:00
02.07.2009 19:27:00
02.07.2009 20:19:00

Stheo spunea...

“Gindirea pozitiva” si elaborarea strategiilor de succes personal au facut cariera in tara lui “self-made man”. Adevarul este ca merg foarte bine impreuna.Din punctul meu de vedere sunt insa solutii surogat ce hranesc spirite slabe, ducand spre formarea unui om plin de sine si dornic de o retributie pe masura efortului depus pentru a ajunge acolo unde a ajuns. Poate ca pentru domnii din ANP si MJ binele este ca o ploaie ce i-a prins , acolo sus, fara umbrela. Te enervezi ca te uda si inchizi ochii sa te feresti de apa ce cade. Sa stiti ca ploaia nu face rau, doar iti trezeste niste simtiri despre senzatia de rece si ud. Sa ne bucuram de fiecare strop de ploaie care ne uda, atunci cind ne grabim la serviciu si nu avem umbrela…ne face sa fim oameni. Nimic nu e mai fascinant decât să dai piept cu iluzia numită realitate şi să guşti, zi de zi, câte puţin din misterul de nepătruns al fiinţei. Atât cât îţi este dat... Domnilor suntem inca oameni si va rugam sa tineti cont de noi. E doar un joc intre noi si voi. Miza vietii este jocul, jucat pina la capat. De acolo inainte devine un lucru serios, funest chiar. Poate ca noi penitenciaristii suntem norocosi ca ne-am nascut batrini. Nu trebuie sa ne mai facem mari. Dar domnilor care transmiteti comunicate de presa trebuie sa constatati ca maturizarea este un lucru extrem de plicticos.... Citesc si ma intreb: ce ne face oameni?

Anonim spunea...

Ai dreptate MOTOC !
Cred ca ,in revendicarile sindicale, liderii celor 2 organizatii ar trebui sa acorde o importanta mai mare importanta proiectelor de organigrama pt ANP si unitatile penitenciare intrucat principiile si criteriile care au stat la baza evaluarii acestora sunt aberante, nejustificate,fara cunoasterea problemelor reale si o analiza de impact si mai ales ,fara consultarea directorilor de unitati care trebuie sa-si asume responsabilitatea actului managerial.Acum 2 saptamani ANP a trimis, confidential, directorilor de unitati,niste schite din care nu intelegeai nimic,cu sarcina de a fi analizate si discutate in consiliul de conducere, cu participarea obligatorie a sindicatelor.Procesul- verbal cu propunerile si semnaturile participantilor trebuia trimis neaparat in acceasi zi (timpul avut la dispozitie a fost de max 3 ore).
Aceasta este maniera "transparenta" in care ANP intelege sa consulte punctele de vedere ale conducerii unitatilor.
Daca liderii sindicali nu acorda atentie maxima masurilor de reorganizare, consecintele vor fi mult mai grave decat problemele financiare pe care le are sistemul
penitenciar.

Anonim spunea...

Pentru civilul vechi si nou
Stimate coleg, nu stiu cat de vechi sau nou esti in sistem, dar
cu siguranta trebuie sa-ti fie tare greu sa lucrezi ,zilnic, cu "vecinii" de care-ti este "perpendicular" si "indiferent", dar carora, te simti dator, sa le dai sfaturi. Poate ca, ai motive intemeiate sa-ti exprimi dispretul pe care-l ai
fata de "vecinii din bloc", dar te intreb: de ce te chinui sa convietuiesti cu ei? Cu siguranta, trebuie sa fie un motiv, si acela este ca-ti pasa de acest sistem, pentru ca il cunosti de mult si ,probabil, ai facut multe pentru el. Dar ,te asigur ca, nu tuturor fpss le sunt "indiferenti"
colegii civili.Cu totii (fpss si civili)suntem penitenciaristi buni sau rai,profesionisti sau incapabili, intelegatori sau neomenosi,rationali sau absurzi, curajosi sau lasi...
Multumim pentru gandurile bune.

Civilul vechi si nou spunea...

Ganduri bune, S.D ! Ai grija de tine !