Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 24 iulie 2009

Paritare

Azi la 14.00 are loc o intalnire a Comisiei Paritare MJLC/ANP - sindicate din penitenciare. Documentul referitor la solicitarea de suplimentare a bugetului nu a ajuns inca la sindicate. Luni ar fi trebuit sa fie deja la Ministerul Finantelor.

In teritoriu a mai plecat o adresa cu reprofilarea si reorganizarea sistemului penitenciar in care ANP trage concluzii inainte sa aiba o propunere si mai dezinformeaza putin.

Greu la deal cu transparenta. Un potop de adrese in penitenciare, care mai de care ma dornice de informatii, nimic clar. Miercuri, saptamana viitoare, sindicatele sunt invitate la negocieri pe Strategia de Dezvoltare a penitenciarelor.

MJLC/ANP trage de timp eroic. Sa treaca raportul, sa treaca greva magistratilor, sa treaca mandatul. Cine-si mai aminteste de Acordul semnat la 01 aprilie 2008? Tot cu angajamente ferme era, a fost semnat cu doua maini si uitat rapid prin sertare.

19 comentarii:

Anonim spunea...

Asteptam rezultatele..., in ceea ce priveste transparenta, ANP-ul inca mai are de lucru in acest sens, mai mult sindicatele nu trebuie sa puna "botu" la promisiuni, daca se va ajunge la un acord in ceea ce priveste revendicarile, acesta trebuie redactat sub forma unui protocol(cu termene clare...) care sa fie semnat de toate partile dupa care acesta sa fie trimis si presei daca tot "exista transparenta". BAFTA echipei de negociatori !!!!

Anonim spunea...

si la ei sunt probleme....

http://www.snppc.ro/comunicate.php?id=103

Anonim spunea...

ce mai spune d-nul Predoiu :
"De asemenea, în Administraţia Naţională a Penitenciarelor am reuşit să facem progrese în aplanarea conflictului parţial artificial dintre sindicate şi conducerea administraţiei, şi acum se lucrează cot la cot pe implementarea celor convenite la negocieri."..., nu inteleg ce a vrut sa spuna ministrul prin "CONFLICT PARTIAL ARTIFICIAL"...???!!!...poate asa l-a etichetat "super-inteligenta sa" d-nul Ragea (??)

un agent indezirabil spunea...

Cum ajungi optimist, există o reţetă de genul te trezeşti de dimineaţă, îţi propui să gândeşti pozitiv indiferent ce s-ar întâmpla în ziua respectivă şi te ţii de program?
Optimismul e un stil de viaţă. La inceput ai, într-adevăr, nevoie să-ţi propui sau să-ţi propună altcineva să gândeşti pozitiv, să iei în calcul şi partea bună a lucrurilor, apoi însă, devine un fel natural de a te uita la lume şi viaţă. În orice zi există şi întâmplări fericite şi nereuşite. Depinde cum ţi le proiectezi înainte să se întâmple şi de care-ţi aduci aminte mai des ulterior. Pe lângă ce-ţi vine natural, mai e şi o chestiune de alegere, de corecţie conştientă a subconştientului. Nu e vorba de o negare a surselor de stres, ci de o diminuare a ponderii lor, de o echilibrare.

un agent indezirabil spunea...

Cand e cel mai probabil sa fim optimisti?
daca suntem fericiti
daca suntem impacati cu viata noastra
daca avem prieteni
daca suntem sanatosi
daca avem succes
daca avem suport din partea celor din jur
etc……
Am avut sansa sa vad oameni care au curajul sa fie optimisti chiar si fara sa aiba aceste lucruri. Si sincer, m-a marcat acest lucru foarte mult!

un agent indezirabil spunea...

CITITI VA ROG INTEGRAL ARTICOLUL!" Saptamana trecuta am participat in rolul de psiholog la o excursie cu un grup special. Excursia a fost frumoasa, ne-am dus pe Transfagarasan si daca tot eram in apropiere, am vizitat si Sibiu. (poze mai jos)
In mare parte a fost o excursie obisnuita, cu un grup de 40 de oameni care s-au adunat sa viziteze si sa se distreze. Singurul lucru neobisnuit era faptul ca (conform hartiilor de la medici si psihiatrii) nici unul dintre acesti oameni nu era sanatos. Unii dintre participanti au fost diagnosticati cu schizofrenie, altii cu sindrom Down, iar altii cu autism; boli care tin de domeniul psihiatric sau neurologic. Cativa dintre ei aveau si handicap fizic. Unii au venit cu apartinatori pentru ca nu se descurcau singuri. Multi dintre ei traiesc doar cu mama pentru ca tatal a plecat cand si-a vazut copilul bolnav; sau nu isi cunosc bunicii pentru ca ei nu vor sa-si vada nepotul “handicapat”. Multi isi gasesc greu de lucru pentru ca societatea mai are mult pana sa ii accepte si sa ii inteleaga.
Si acum sa va spun ce m-a marcat vazandu-i pe acesti oameni si pe parintii lor:
faptul ca nu renunta la iesiri (excursii, evenimente) chiar daca e greu sa se pregateasca si sa participe
faptul ca pot sa zambeasca si sa faca haz de necaz in situatiile grele
faptul ca au grija unul de altul, sa nu pateasca ceva rau
faptul ca sunt mult mai sinceri, onesti si empatici decat 80% din oamenii normali si sanatosi pe care i-am cunoscut
faptul ca ajung sa vorbeasca de spre boli si greutati cu atata naturalete, incat stau si casc gura gandindu-ma ca pentru mine ar fi sfarsitul lumii, iar ei traiesc cu aceste experiente zi de zi
faptul ca fac tot ce le sta in putinta sa duca o viata buna si sa aiba grija de ei insisi
faptul ca, daca primesc un pumn de faina…. cer de la noi un vas ca sa ne lase jumatate…
faptul ca spera intr-un viitor mai bun indiferent cat le este de greu
Putem deci spune ca ei sunt optimisti? Poate mai optimisti decat multi dintre noi?… Eu cred ca da!"

Chappie_ spunea...

Domnule Huginn,

De ce adresa trimisa in unitati pentru intalnirea de azi de la MJLC cu reprezentantii sindicatelor e semnata de Radu Buica?! Nu il dadusera deoparte pe acest individ? L-au ascuns putin pana trece agitatia si l-au scos iarasi din dulap? L-au facut secretara sa scrie adrese si sa faca cafeaua sau ne-a dezinformat cineva pe noi privind schimbarea domniei sale?

Anonim spunea...

Mai, oamenii lui Dumnezeu ce sunteti, problema este cat se poate de clara. Orice om de buna credinta ar fi spus sindicalistilor; "Domnilor, veniti luni, marti, miercuri si haideti ca in aceste zile sa ne asezam la masa dupa care vom semna cel tarziu pe 29 iulie, ora 24, un protocol cu termene, responsabilitati si masuri de punere in aplicare, chiar si penalitati pentru cei ce nu vor duce la buna indeplinire si cu buna credinta cele hotarare. Stam la aceeasi masa si 20 de ore pe zi daca va fi nevoie, sa terminam odata cu aceste probleme...".

Ori, in prezent aflam cu uimire ca s-au trimis sute de depese prin unitati cu chemari la dialoguri si comisii mai mult sau mai putin paritare, iar invitatia cea mai importanta este pentru, atentie !, data de 29 iulie. De ce ?Pentru ca a doua zi este 30 iulie. Pana atunci , ne mai vedem cand o sa ne mai auzim...

Anonim spunea...

Aha, acum am vazut ca Buica disparutu' si readusu' a trimis o adresa - invitatie liderilor de sindicat pentru astazi la ora 14, in care le propune si tema. Anume' inventarierea problemelor ca VOR FI dezbatute la intalnirile viitoare. De rasul, rasului curcilor, cum ar spune un domn, becali.

Anonim spunea...

Numai atat ai putut scoate in 2 zile mai blogg-ule mai?

Anonim spunea...

Intrebare : Stiti cum se tine cu " dintii" de scaunul DIRECTORIAL
Raspuns : dand alarma si invitand toate televiziunile locale.......poate vede cineva si de la Bucuresti ca la Bacau se munceste " pe rupte ".......pacat ca s-a facut " piata" numai la camere de " fraieri" pentru ca la " donatori" nu puteau intra.......de , astea sunt vremurile , daca isi permit ministrii sa fure si sa traga in piept........
Apropo cand mai aflam si noi ceva din " dosarul CHICHI-COCO "....daca tot se vrea eliminarea telefoanelor mobile?.......sau cel putin un nume al celor carora introduc telefoane si alcool. Chiar nui stiti?

Anonim spunea...

Maine-poimaine vor trimite adrese pentru negocierea cu sindicatele semnate de Vaduva, Stan, Movila, Ceausu sau chiar Chiuariu...

Chappie_ spunea...

Ati vazut faza cu Becali care a dorit sa mearga la vizita la Colibasi?
Ghinionul sau e ca in post control era un coleg dinamovist...
:))

Anonim spunea...

Incet, incet, incepe sa se renunte la desfiintarea directiei de prevenire. Magistratii de la Neamt au fost fermi si au solicitat tragerea la raspendere a celor vinovati pentru imixtiune in actul de justitie, noi am renuntat, o sa renuntam la toate reventicarile, dar nu o sa renuntam de a trage in teapa pe aproapele nostru. Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii. Important este sa -si face ei cartile, important este sa se promoveze intre ei, sa fure impreuna iar noi toti sa acceptam realitatea. La tot pasul vedem incalcari ale legii, la tot pasul vedem sefi care urasc subalterii care urasc si dispretuiesc profesionalismul, ei doresc promovarea subculturii pentru a supravetui, acesti profesionalisti pe noi ne conduc. Singura solutie este sa luam pozitie, sa luptam pentru fiecare revendicare. Cresterea salariala a magistratilor si raportul de tara este strans legata de situatia de la Neamt. Traiasca ROMANICA, traiasca ANP -ul, traiasca si sefii nostrii asa cum sunt.

Che Guevara spunea...

Intr-o lume in care statul si grupurile de influenta au tendinta sa ne controleze din ce in ce mai brutal(cipuri in pasapoarte si in cartile de identitate, cnp pe mtoate actele incheiate, telefoane ascultate, contracte de munca din ce in ce mai dezavantajoase etc), forta sindicatelor a ramas una dintre putinele entitati care se mai poate opune acestui demers obscur la scara planetara. Revenind in curtea noastra, consider ca avem o sansa istorica sa demonstram ca suntem,intr-adevar, o forta, si sa mergem pana la capat. Avem ocazia sa demonstram ca suntem dispusi la dialog dar nu suntem dispusi sa facem compromisuri neprincipiale, ca suntem dipolomati dar nu lipsiti de fermitate, ca suntem intelegatori dar nu naivi. Atat domnul Predoiu cat si ragea, bala et. co trebuie sa afle ca nu suntem o masa de manevra si nici o masa neglijabila. Trebuie sa inteleaga ca nu suntem sclavii lor pe plantatie si ca nu au drept de dispozitie absoluta in ceea ce ne priveste. Sa inteleaga naibii- mai ales domnul Bala si cu dl Ragea- ca daca n-am fi noi n-ar mai avea pe cine sa pastoreasca cu atata intelepciuen si ca viata a demosntrat ca toti si toate sunt trecatoare. Ar fi bine sa lase ceva bun in urma lor si nu doar dezgust.daca nu sunt in stare, sa se dea naibii la o parte. Cred ca au atata minte incat sa-si dea seama ca nu sunt singurii oameni "valorosi" din sistem, slava Domnului.

Anonim spunea...

Nu ar trebui sa ne facem iluzii in ce-i priveste pe mai-marii nostri. Au avut timp destul sa demonstreze un minim de buna-credinta si n-au facut-o. Spuneti-mi macar doua masuri inteligente si eficiente de optimizare a activitatii in sistemul penitenciar luate in era RAGEA/BALA/UNGUREANU si restul geniilor responsabili de sistemul penitenciar si promit ca-mi scot palaria. Cum spuneam, militienii nu-si pot schimba mentalitatea nici macar sub amenintarea cu arma. Daca statul roman doreste sa mentina sistemul penitenciar in intunericul in care zace de vreo 19 ani, sa mentina actuala formula de conducere. Daca vrea eficienta, profesionalism si modernizare, sa -i schimbe de urgenta si sa se orienteze catre oameni cu mintea deschisa, nevirusati de microbul comunisto-bolsevico-securistoid.

Anonim spunea...

Aveti dreptate, domnule de la 21.34. Riscam sa demonstram , inca o data, ca nu sintem decit o turma usor de manevrat. Ne-am muiat cand a fost vorba de schimbarea lu alde Bala si Ragea, am lasat-o moale cind a venit vorba de securistii astia piriti de la prevenire, acum , mai nou, am observat ca sint voci pe blog care afirma ca Ungureanu ar fi o solutie in fruntea ANP daca pleaca Bala. Deci, tot securistii sa ne conduca. Fratilor, daca nu m-ar umfla risul, ar trebui sa ma apuc de plins cind vad cit sintem de legati la ochi. Asta in varianta in care n-am plecat deja in Congo.

Anonim spunea...

Cine-a zis ca ne-am inmuiat? Nu stii ca mergem mai departe cu protestele? Deja se fac pregatiri, se planifica greva de avertisment, etc.

Anonim spunea...

Daca UNGUREANU ajunge directorul ANP ului,iau arma din dotare si-mi fac dreptate SINGUR !