Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 5 iulie 2009

Regula de fier incepe sa rugineasca...

Cat timp au fost subordonati ANP-ului, actualii nostri conducatori au avut parte, in repetate randuri, de frustrarea si umilinta de a nu se putea impotrivi unor decizii nedrepte sau absurde dar educati fiind intr-un anume fel, ei au inghitit disciplinat tot ceea ce venea de la Bucuresti, unde in mod uimitor, interesul sefului coincidea intotdeauna cu interesul subalternilor.

Demilitarizarea n-a schimbat regula de fier dupa cum nici venirea magistratilor la conducerea sistemului penitenciar n-a schimbat obiceiurile. Mai degraba incompetenti, lacomi si fanfaroni, magistratii s-au lasat lesne convinsi ca este mult mai usor sa se prefaca, pe termen scurt si contracost, ca sunt implicati si animati de cele mai bune intentii, care in realitate lipseau cu desavarsire!

Opozitia s-a nascut incet-incet si are cauze si radacini adanci. De data asta sindicatele sunt cele care opun rezistenta si este pentru prima data in istoria sistemului penitenciar cand impotrivirea de pana acum, mai degraba fragila si intamplatoare, este inlocuita cu una organizata si calculata.

In mod normal, niste conducatori intelepti si-ar sufleca manecile costumelor si s-ar aseza barbateste la masa negocierilor. Ar intreba care sunt nemultumirile, ar asculta, ar cugeta, ar oferi explicatii, ar dialoga pana ce ar ajunge la un acord multumitor pentru ambele tabere. Care n-ar trebui sa fie doua tabere, ci una singura , aceea a tuturor lucratorilor de penitenciare din Romania.

Am putea crede ca motivele pentru care nu se doreste dialogul cu sindicatele sunt pretentiile materiale exagerate si ca urmare imposibil de satisfacut. Dar nu pretentiile materiale sunt miza, chiar daca la vreme de criza ministerul mama a mai gasit totusi, ceva "maruntis" pentru primele saracilor magistrati. Miza este cu mult mai mare, este legitimarea celui de-al treilea membru al familiei la masa deciziilor, adica al reprezentantilor lucratorilor de penitenciare care dupa ce s-au multumit timp de mai bine de patru ani cu frimituri si o bataie neglijenta pe umar, au dintr-o data pretentia surprinzatoare de a servi meniul complet!

Regula de fier, care este una primitiv-comunista, sustine ca seful nu trebuie sa ceara parerea sau sa dea socoteala subalternilor lui, ca urmare ANP-ul si "ministrul penitenciarelor" nu recunoasc ca toata impotrivirea asta belicoasa se datoreaza faptului ca este sub demnitatea lor sa-l accepte, ca partener de discutii cu drepturi egale, pe lucratorul de penitenciare. Desi au trecut 20 de ani de asa zisa democratie, conducerea ANP nu a reusit sa-si insusasca o regula elementara a leadershipului democratic, potrivit careia grija fundamentala trebuie sa se manifeste fata de cei pe care ii conduci si nu fata de cei instalati un jilt mai sus, prin vointa politica, mai mult sau mai putin justificata, trecatoare in orice caz.

Nu cred ca demisia actualilor conducatori este in masura sa rezolve problema, rezolvarea ar trebui sa vina din dialog, din deschidere si maturitate. Pe de alta parte, ultimele manevre "tactice", trecerea directiei de suflet a dlui Ungureanu, care n-a (pre)vazut multe, cazut ca urmare in dizgratie, in directa subordonare a directorului general, urmata se pare de imputernicirea la sefia acesteia a dlui Daniel Diaconescu, consilierul personal al parintelui penitenciarelor, Dl Radu Ragea, aduc a desfasurare de forte si ma intreb retoric, cine se bate cu cine si mai ales pentru ce?!

28 comentarii:

Anonim spunea...

o vrem pe doamna RIDZI LA JUSTITIE.

Anonim spunea...

Lupta vieţii

Copiii nu-nţeleg ce vor:
A plânge-i cuminţia lor.

Dar lucrul cel mai laş în lume
E un bărbat tânguitor.

Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
În ochii unui luptător.

O luptă-i viaţa; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.

Pe seama cui? Eşti un nemernic
Când n-ai un ţel hotărâtor.

Tu ai pe-ai tăi! De n-ai pe nimeni,
Te lupţi pe seama tuturor.

E tragedie nălţătoare
Când, biruiţi, oştenii mor,

Dar sunt eroi de epopee
Când braţul li-e biruitor.

Comediant e cel ce plânge,
Şi-i un neom, că-i dezertor.

Oricare-ar fi sfârşitul luptei,
Să stai luptând, căci eşti dator.

Trăiesc acei ce vreau să lupte;
Iar cei fricoşi se plâng şi mor.

De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
Căci moartea e menirea lor.(G.Cosbuc)

Anonim spunea...

Frumos articolul.Regula de fier incepe sa rugineasca,regula de c...t incepe sa-nfloreasca,(negarea negatiei).Plutonierii vor sa stea la masa generalilor."Au inghitit disciplinat dar nu "tot" si nu "intotdeauna".Unde sunt exceptiile? Opozitia s-a nascut odata cu sistemul dar a crescut mai incet (unitatea si lupta dintre contrarii).Conducatorii conducatorilor cunosc problemele iar schimbarea lor nu rezolva decat partial unele probleme,pe altele deloc.Invatati,luptati,mancati!
Frustrari,frustrari,frustrari!

Anonim spunea...

Daca ai mai multa informatie poti avea si mai multa putere.Nu-i asa d-le HUGINN? Ca mata le stii pe toate.Fara domniile voastre am fi tare saraci!

Anonim spunea...

Din 10 iulie ar trebui sa se reia acordarea banilor de vacanta...
Cei mai harnici au apucat sa-i ia.
Cu siguranta avem nevoie de ei, pentru ca la achitarea notelor de plata,in concediu,nu putem spune ca suntem agenti si ca avem salar mai mic decit a amintit Bala la conf. de presa.
Sa vina vremea ca arogantii sa dea seama !!!!!
Spuneti domnilor daca nu puteti!!!
...dar atunci sa si plecati sa lasati pe altii !!!
Ati bagat enorm de multi bani aiurea in proiecte de care multi comentatori pe blog au amintit mai inainte vreme ca vor fi sortite esecului!!
Propuneti in mod serios schimbarea legilor in asa fel incit ppl sa fie scoasa la munca obligatoriu sa-si mai scoata din cheltuiala imensa pe care o suporta contribuabilul!!!
Ati desfintat GAZ-uri, sere,solarii cre mai produceau ceva...
De ce?? Nu erau eco?? Nu ne primeau in europa??
Cum s-o fi numind managementul dumneavoastra??

Anonim spunea...

Multumesc pentru postari,am si eu frustrari,multa snatate va doresc!

Anonim spunea...

Ptr 10;55 !
Munca nu este obligatorie.Asa am convenit cand ne-am maritat cu Europa.

Vladimir spunea...

Multumim pentru urari. Si noi avem frustrari...Sanatate si dvs!

Anonim spunea...

"Cum,in nesiguranta mostenirii la tron,orice Domnie putea sa fie necontenit amenintata,refugiul la Turci devenea ,pentru cel din Scaun, o adevarata necesitate"(N.Iorga)
Am dori ca actuala Domnie sa ne asculte pasurile,sa ne reprezinte,sa fie alaturi de noi caci, si EI,tot din randurile noastre au urcat pe Tron!

Anonim spunea...

Venirea lui Daniel Diaconescu la sefia Prevenirii Criminalitatii este surprinzatoare. Personal auzisem ca va prelua ANP -ul dupa decapitarea lui Bala . Vezi comunicatul de presa pe care a fost fortat sa-l emita si sa si-l insuseasca Bala.Doar nu credeati ca l-a emis de buna voie. Ragea le face si ANP -ul le trage. Mai multa demnitatea domnule Bala.

Anonim spunea...

Citeam pe site-ul sindicatului de la Giurgiu cum cinci cadre sunt inaintate in grad urmare a calificativului "exceptional" din 2008. Extraordinar. Un lucru demn de exemplu.
Ma bucur pentru colegii nostri de la Giurgiu, dar in acelasi timp ma intristez gandindu-ma ca la noi in unitate un asemenea calificativ se acorda in proportie de unul la trei ani, in conditiile in care esti ruda sau prieten cu directorul. Asta-i viata.

Anonim spunea...

FRUSTRÁ vb. tr. a lipsi, a priva pe cineva de un bun, de un drept; a păgubi; (p. ext.) a înşela. (< fr. frustrer, lat. frustrari) Nu crezi sefule care folosesti termenul in bataie de joc ca avem si de ce sa fim frustrati? Noi munca, ei laude; noi batai de cap cu hotii, ei salarii de 50%; noi bolnavi cronici, ei plesnesc de sanatate si veselie. Al dracu` sistem.

Anonim spunea...

Va admir enorm pe cei care va ppierdeti zile si nopti scriind pe acest blog....uneori sunt deacord cu voi, uneori nu....asta e viata pana la urma....dar un lucru mi-e greu sa-l inteleg: de ce discreditati si aruncati cu noroi in niste oameni pe care voi ii ridicati in slavi si ii prea-mareati acum cateva luni in urma?Eu cred ca oricum ar fi cei care ne conduc nu ne vor multumi niciodata pe toti, ei cauta mai intai sa se multumeasca pe ei si pe cei dragi lor...Nu le pasa de noi cei de jos si oricum cuvintele noastre sunt slabe ecouri catre inaltimea scaunelor dumnealor....
Eu una nu m-am asteptat la nimic din partea actualilor sefi si nici nu ma astept nici la cei ce vor umra....nici eu, nici altul dintre noi daca vom fi vreodata la sefia ANP-ului nu-i vom multumi pe toti vreodata...asa ca....daca sperati intr-o minune aflati ca nu va veni prea curand, daca va asteptati sa fim luati in seama ne inselam amarnic...intodeauna unii dintre noi vom fi multumiti iar altii nu...important este sa vina si ceasul nostru....Va pup si fruntea sus ca de maine iar la munca pe sectiile noastre dragi....

Burebista spunea...

Nu conteaza atat de mult sa-i multumesti pe toti. Nici nu vei reusi. Important este sa ai intentia de a incerca sa-i multumesti si asta ii va multumi...

Anonim spunea...

"Tara de dincolo de codru"
Au fost domni care,pentru a-si pastra Tronul au dat pesches la turci dar sa va amintiti,stimati conducatori ,si de marele voivod MIRCEA care a intrat in conflictsprijinindu-si poporul crestin din sudul Dunarii!
"Eu cel intru Hristos Dumnezeu binecredinciosul si bine cinstitul si de Hristos iubitorul si singurul stapanitor,Io,Mircea mare voievod si domn,cu mila si cu darul lui Dumnezeu stapanind si domnind peste..."
Asa va vrem,stimati conducatori!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

"Se spune ca izbanda in viata depinde in mare masura de locul in care venim pe lume,de apa pe care o bem prima data si de aerul pe care il respiram!"
O fi asa....?

Anonim spunea...

"Daca-n sufletu-ti de zare,
Zamislit de vechi canoane,
Se vor narui altare
Si s-or prabusi icoane,

Daca viforul de spaima
Brazda va taia din tine,
Daca-nselatoarea faima
Te-o purta pe cai straine,

Daca flacara iubirii
Se va stinge in durere,
Daca Legiuirea Firii
O vei crede doar parere,

Tu ridica ochii-n ceruri
Si cerseste cu sfiala
Strop de sfinte ADEVARURI
Si descantec de-n doiala!"
(Pavel Corut)

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Credinta,luciditate,creativitate,
forta si atitudine!
Sunt trasaturile poporului roman!

Anonim spunea...

Mda... atitudine de mistocar...

Anonim spunea...

Ptr. TORA: ai uitat tradarea,cultul tradarii este foarte dezvoltat la romani...si tu Brutus? De iubire nu poate fi vorba....1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este DRAGOSTEA.La Jilava este o mare dragoste de parchet.Peste 20 de salariatii dau cu subsemnatul de cativa ani la parchet pentru lucruri imaginare....pana cand?
Sa nu uiti Darie,Darie fiind lucratorul de penitenciar...

Anonim spunea...

pt 05.07.2009 19:55:00

si eu ma duc maine pe sectie...frate, dar parca cu alt suflu... Parca acum am chef sa ii spun banditului domle detinut... parca am chef sa ma port frumos... sa imi fac treaba...cand vad ca mai sunt oameni in rahatu asta de sistem... Si citeste matale ce scria huginn si compania acum cateva luni, inainte sa spui ca ii preamareau pe sefi

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Postezi citate din Biblie?
Tu stii ce este Dragostea crestina?
Si eu am fost purtata pe la parchet dar,pot sa iert!
Iar acum vorbeam de situatia noastra,a tuturor!
Vrei schimbare,cine va veni?
Hai sa obtinem ceea ce ne dorim cu cei care suntem!
Si ei sunt oameni,adica romani ,adica lucratori de penitenciar!TOTI PUTEM GRESI!
Cumva vrei ,stimate coleg, sa iei destinele noastre in mana ta?
Spuneti numele si arata-ne strategia!Esti grozav,nu?

Anonim spunea...

Sunt gigel,stau frumos pe scaunel si nu-s deloc grozavel!

Anonim spunea...

In crestinism,raul nu este o alternativa la BINE!

Anonim spunea...

Mă emoţionează până la lacrimi să văd că "miliţianu" citeşte dom'le, şi poate reproduce din cap citate din poezele şi scripturi. Să vă mai spun una:
"Sculaţi voi oropsiţi ai vieţii
voi osândiţi la foame sus!....". Na, că ăsta era un cântec din alte vremuri. Din alea când nu aveai voie să cârteşti că te lua gaia.Nu aveţi impresia că uni vor cu tot dinadinsul să ne întoarcă la vremurile acelea. Spui că nu rezolvăm nimic dacă se schimbă conducerea. Ba da! Se schimbă. Cei de "şi mai sus" vor şti că nu mai suntem doar masă de manevră, gloată manipulabilă sau haită de câini la care să le arăţi un os şi să facă sluj pentru el sau să sară la gâtul altui câine. Şi dacă nici următorii conducători nu vor fi buni să cadă şi ei. Şi tot aşa până nu mai îndrăsneşte nimeni să facă greşeli. Faptul că "suntem oameni şi mai putem greşi" nu ne scuteşte de răspundere pentru greşală şi nici de asumarea consecinţelor, care pot duce până la schimbarea din funcţie.

Anonim spunea...

Or sa raspunda toti precum milionarii de carton!

Anonim spunea...

Vezi să nu-ţi cadă...de prea multă muncă, că-i greu şi pt tine să mănânci seminţe, să pui hoţul să-ţi facă o cafea, e greu....să înjuri cât de băieţeşte poţi, deh, ce de muncă.

Anonim spunea...

Auziţi măi miliţienilor, noi salariaţii civili n-am mai bocit atâta că muncim mai mult ca voi şi bani ioc atâţia ani. Nu s-a mai grevit nimeni, de ce nu vă vedeţi nici acum lungul nasului, că nu prea faceţi mare brânză, ce să spun , ce mai de muncă. HO!!!!!!!!!!!