Admin crede că demisia actualilor conducători ai ANP nu ar rezolva problema penitenciarelor. De acord, așa ar fi. Pe termen scurt nu e o soluție.
Nici măcar demisia bufonului care se crede ministrul penitenciarelor nu ar rezolva toate problemele. Rezolvarea ar veni din "deschidere, dialog și maturitate". De acord și de data asta. Așa ar trebui.
Mă întreb însă de ce oamenii ăștia, generali și bufoni, nu au fost deschiși până acum? Mă întreb de ce refuză în continuare dialogul? De ce, chiar și după declanșarea protestelor, maturitatea le lipsește?
Au avut timp, nu l-au folosit. Cât trebuie să mai primească credit? Conducerea ANP are pretenția că problemele salariaților trebuie să le rezolve sindicatele, pe dânșii interesându-i doar prezența la program și disciplina. Însuși directorul general crede asta.
Sindicatele ar trebui să le facă analizele economice și să le spună la centimă câți bani se aruncă pe geam cu văzduhismele conducerii penitenciarelor. Radu Ragea, bufonul - ministru al penitenciarelor, spunea asta. Dumnealor, geniali cum sunt, trebuie să-și conserve știința la nivelul părerismului.
ANP neagă că se află într-o criză. Asta cântă corul generalilor care comandă sistemul penitenciar. Dirijați de bufon cântă orice arie... chiar și pe cea împotriva propriilor subordonați care cică sunt bine, sănătoși și cu salarii mari.
Mai are rost să mai discutăm de maturitate, când ANP minte cu nerușinare că nu are nevoie de bani, doar pentru că așa le dictează ministerul? Mai are rost să dicutăm de seriozitate când Ioana Șerban, directoarea rageaneză a economicului din ANP măsluiește la comandă cifre?
**
Oameni în toată firea, altfel iuți la mânie și degrabă vărsători de sânge nevinovat de subordonat, acceptă cu umilință și supușenie prostiile debitate de Radu Ragea și alte ajutoare de bufoni. Oameni în toată firea mint, nu au cuvânt, se ascund în spatele șefului și sărută vârtos dosuri doar ca să-și păstreze funcția.
Ar trebui să fie dărâmați de pe piedestal. Nu ar trebui să-și poată da demisia. Ar trebui să fie demiși și ar mai trebui să plătească pentru prostiile făcute - dacă le-au făcut, nu să se pensioneze în bunul obicei ANP. Poate că asta ar rezolva în timp problema.
Poate că ăsta ar fi începutul. Ce-ar fi dacă de acum directorii din ANP ar răspunde pentru ceea ce fac? Ce-ar fi dacă n-ar mai măslui bufonii concursuri de generali? Ce-ar fi dacă generalii ar avea coloană verticală?
Cum ar fi dacă ar fi deschiși dialogului? Cum ar fi dacă nu s-ar mai purta, unii cel puțin, căprărește? Poate că nu le lipsește decât motivația. Poate că au uitat de ce și cum au ajuns acolo.
Oricum, soluții sunt. Nimeni nu e veșnic... nici măcar bufonii.
***
PS Azi directorii generali sunt convocati de prin concedii, misiuni si birouri la domnia sa Bufonul. Războinicii șefi ai penitenciarelor repetă deja discursul de luptă:
"Da, șefu'! Am înțeles șefu'! Mai dăm un comunicat idiot șefu'?"
"Le arătăm noi șefu'! 100 de milioane zicem că au salariul. Dăm alarme șefu'! Punem spionii pe ei Șefu'! Da, șefu'! Am înțeles șefu'!"
"Da, șefu'! Dansăm șefu'? Nu acum? Aici e bine? Și mai jos? Și pe domnu' Dan? Bine șefu'! Am înțeles șefu'!"
26 comentarii:
Nu ma pot abtine sa nu salut postarea ta, Huginn. Felicitari. Razbate din articolul tau o alta mentalitate decat cea cu care am fost invatati ani la rand. Ne comportam ca o turma de oi bete, ne multumim cu putin, le multumim sefilor pentru firimiturile aruncate ca la caini, suntem convinsi ca se poate si mai rau, deci e bine sa ne multumim cu ce avem etc. Suntem,una peste alta, lipsiti de demnitate, de vointa constructiva. Ar fi cazul sa intelegem ca oamenii trebuie sa-si asume responsabilitatea, ca sefii d-aia sunt sefi, sa aiba grija de cei din subordine, sa -si indeplineasca obiectivele, sa fie laudati pentru realizari dar sa si raspunda pentru tampeniile pe care noi, cum spuneam, ca niste oi imbecile, le tot toleram de ani de zile. Asta daca nu cumva vrem sa traim in continuare in mocirla pe care o inuram la fiecare pas dar impotriva careia nu facem nimic.
De ce suntem, unii dintre noi, indiferenti, haiduci, paria si , in acelasi timp, cu ganduri bune, mai ales pentru SD:
"...Domnul director general adjunct Dincă aduce clarificări referitoare la solicitarea FSANP referitoare la unele lămuriri pe probleme punctuale:
- privind tarifele la telefonia fixă prin Romtelecom şi mobilă prin reţeaua Dialog;
- referitoare la constituirea comisiilor pentru modificarea OMJ 1443/2008 privind plata compensaţiilor pentru chirie;
- salarizarea personalului contractual: conform noii legi de salarizare personalul contractual este asimilat cu aceleaşi sporuri funcţionarilor publici cu statut special, iar salariul de bază este corespunzător funcţionarilor din sectorul bugetar;
Domnul Teoroc precizează că nu există o opinie coerentă referitoare la ultimul punct privind plata personalului contractual, menţionând că nu a fost întocmită nici o notă de fundamentare, nici un tabel şi nici o situaţie nu au fost înaintate Ministerului Muncii;
Domnul Şchiopu solicită un punct de vedere oficial pe această temă şi ridică în discuţie problema echivalării experienţei funcţionarului civil pentru vechimea la locul de muncă;
Domnul Iftinca:
- susţine că trecerea salariaţilor civili la statutul de funcţionari publici cu statut special se face după o procedură ce trebuie respectată;
- în ce priveşte această procedură afirmă că reprezentanţii sindicali vor fi consultaţi, iar echivalarea experienţei în specialitate poate fi o formulă ce va fi luată în considerare la calcularea vechimei;
- cât priveşte scoaterea posturilor la concurs, afirmă că se va face o evaluare a acestora până în luna septembrie;..."
P.S. Ar fi bine pentru cei care participa la astfel de consilii de conducere, precum cel din 26.06.2009, sa citeasca ultimele modificari ale legilor care ne guverneaza existenta inainte de a intra in sala de sedinta (pt. conformitate: ultimele modificari prin 170/2009 la 293/2004);
semnat si de :leapsa pe ouate
Am si eu cateva intrebari.
In 2007-2008, cand tara era in asccensiune economica si erau bani, de ce nu au fost greve pentru imbunatatirea conditiilor de munca, pentru management transparent, pentru protectia angajatilor ...etc, iar acum, cand buzunarele ANP-ului sunt relativ goale, o dam in proteste, in banderole albe, in mitinguri?
Au fost oare conditii mai bune de munca in anii trecuti (2004-2008) si acum ele s-au inasprit deodata de se simte nevoia de proteste?
Nu cumva acum, cand unii raman fara servici, ar trebui sa constientizez faptul ca eu mai pot aduce pe masa copiilor mei o bucata de paine, ca am un loc de munca si cinstiti sa fim, el este asa de ani de zile?
La o firma din Coreea de Sud, angajatii au renuntat la 50% din salariu si... cititi bine...au donat acesteia bani din economiile lor si bijuterii de familie, pentru a mentine firma in viata si ulterior locurile de munca. Noi nu vom fi niciodata coreeni, dar macar as sta in banca mea si as astepta sa treaca perioada asta neagra din economia tarii, mai ales
ca pana acum salariile le-am primit la timp si intregi.
Cu regret scriu, am constatat de-a lungul timpului in care am lucrat (si inca mai lucrez) in sist. penitenciar, ca ori de cate ori un coleg este la greu, la necaz, se gaseste cineva sa-i mai dea un "pumn" in figura, "gest" specific ppl-lor.
Si mai am o intrebare pentru liderii de sindicat.
Cine se bucura de ziua de 29 iunie ca zi libera?
Indraznesc si va raspund tot eu.
LUCRATORII DE LA BIROURI. Eu lucrez pe tura si nu pot sa beneficiez de acest liber pentru ca turele lucreaza cu numarul cel mai redus de personal in aceste luni deoarece toata lumea vrea CO. Este firesc sa fie asa deoarece suntem in plina vara. Iar in lunile care urmeaza se cumuleaza alte ore suplimentare.
Un alt efect negativ este ca din 168 de ore lucratoare ale lunii iunie, se scad 8 ore corespunzatoare zilei de 29, rezultand 160 de ore care se vor plati.
Asadar, pierd si la bani si timp liber nu capat de ziua de 29 iunie!
Intreb inca o data sindicatele (pentru ca a fost ideea lor):
CINE SE BUCURA DE ZIUA DE 29 IUNIE?
La final, va mai scriu, ca nu sunt anp-ist si nici ofiter si nici siparez, ci unul care vede lucrurile altfel.
Ma duc sa mai beau un paharel!
Nu stiu de ce am impresia ca ori de cite ori cineva scuipa mina "stapinului", se gaseste totusi unul care sa se apuce de pupat iar...si iar...si iar...cu perseverenta unui ciine care saliveaza dupa oase!
Daca d-na Ioana Serban "masluieste la comanda cifrele" se doreste schimbarea celor ce au mai ramas, care totusi din randurile noastre s-au ridicat,pentru a fi numiti altii ,tot din MJCL,care sa fie la unison cu d-na?
Ca doar n-o sa intrebe gloata,pe cine sa numeasca!
La Jilava,astazi 06 iulie 2009, directorul Nastase Nicolae, cu toate ca este in concediu medical, semneaza bilete de invoire, si la ora 14.00 a dat alarma la toata unitatea.
MILITIANUL PENSIONAR (cerere de pensionare depusa in data de 01 iulie 2009), trebuie sa se razbune pe sindicalistii care au facut greva japoneza si conferinte de presa.
Ultima alarma a fost data de acest MILITIAN in data de 30 iunie 2009, chiar in ziua cand au demarat actiunile de protest sindicale, cu greva japoneza.
NU MAI SCAPAM DE MILITIENI SECURISTI...
Daca-l intrebi pe Dinca sau pe oricare anp-ist unde se regasesc civilii in sistem, (adica in ce domenii de activitate, domnu'Dinca) si cum sunt incadrati,salarizati, evaluati(bla,bla...) pun pariu ca nu stiu!!!Dar sa mai stie cum vor fi salarizati pe noua lege!?!Eu am studiat o zi intreaga sa vad unde se incadreaza si tot nu i-am regasit!Probabil ii includ in categoria aparatului central sau pe la guvern, oricum nu stiu ce au in batatura!Lor sa le fie bine!
De ce atata framantare pentru civili?
Nu înţeleg de ce civilii nu sunt remuneraţi ca şi funcţionarii publici cu statut special întrucât fac acelaşi gen de muncă şi au responsabilităţi similare. Consider un gest mare al ANP dacă ar introduce în actuala grilă de salarizare şi salariaţii civili.
pt anonimul de la 13:10
Eu iti propun sa stai stramb si sa judeci drept(pt ca observ ca ai stat drept si ai judecat stramb!):atunci cand a fost bine, am sperat la mai bine(sa traim bine!) ca de, speranta e aspirina saracului...si automat, marja de toleranta era mai intinsa.Acum, ca se strange latul, ca vad ca altii nu stiu care e riscul muncii mele, nici experienta mea, nici banii pt care fac munca asta, ca viata e mai scumpa si unii din birouri ar vrea sa taie si din sporurile penitenciaristilor, ca de, unde e pericolul(ca din poza nu ma taie, nu ma infecteaza, nu pute si nu il schimb, dar nici el pe mine!/sic)parca imi vine sa spun realitatii pe nume, nu?!Despre 29 iunie, sa stii ca multi ne-am dus la munca pt ca vineri la 15,30 cand am aflat, nu am acoperit si sarcinile de lucru de luni/29.Si asta fara plata.Am sarbatorit cu colegii, prin munca.Oare tot sindicatele sa fi fost de vina?
Anonim de la 17,06
Sa-ti dau cateva motive pt care ar trebui sa ne framantam SI pt civili:
-pt ca sunt colegii care lucreaza zi de zi alaturi de noi
-pt ca din anumite motive(dependente sau independente de vointa lor ) nu au statut special
-pt ca sunt oameni formati in si pt munca de penitenciar
-pt ca au cate 7-10-15 ani vechime in sistem si nu le-a fost recunoscuta fidelitatea
-pt ca nu beneficiaza de aceeasi varsta de pensionare sau lege de pensionare dupa expunerea la aceleasi pericole
-pt ca nu pleaca in concediu cu prima de vacanta
-pt ca nu li se da locuinta, decontare chirie, transport
-pt ca nu beneficiaza de perfectionari
-pt ca nu au concedii de studiu platite
-pt ca nu au permisii platite
-pt ca sunt incadrati, evaluati si salarizati dupa norme vechi(un amestec intre bugetari si fps-uri!)
-pt ca la concurs sunt considerati sursa externa
-pt ca sunt cantitate neglijabila in raportari, DAR sunt necesari atunci cand trebuie:vopsit gardul, supravegheat ppl-ei, sudat tevi, intocmit si derulat proiecte, alfabetizat ppl-ei, activitati cu ppl-ei, samd.
Si nu in ultimul rand:pt ca trebuie sa fim uniti, mai ales in aceasta perioada cand se vrea invrajbirea "maselor revolutionare" , a celor ce trag la caruta!
Si inca ceva, dupa care as dori sa dispar o perioada in razboiul meu, in padurea mea, in jungla mea, in spatele frontului meu, in zona mea invizibila si putin accesibila atat oamenilor petrecareti de la Royal dar si celor din foisoare......Am ajuns intr-o situatie foarte grava daca sefi din Ministerul Legilor Romanesti transmit adrese oficiale in unitati cu recomandari si sfaturi de "alunecare" pe langa legile statului (vezi adresa ANP referitoare la modalitatile de prelungire a imputernicirilor) iar altii participa la sedinte de Consiliu fara sa cunoasca prevederile Legii 170, 293, Constitutia etc, fara sa fi contribuit cu nimic la procesul legislativ privind salarizarea viitoare a unei categorii importante din Legea Unica, fara sa cunoasca statutul tuturor angajatilor din sistemul pe care , vremelnic, il "manageriaza". Grav, extrem de grav. Penibil, foarte penibil. Josnic, nespus de josnic. Adevarat, cat se poate de adevarat. Vom lupta, vom lupta pana la sfarsit. Chiar daca vom fi nevoiti sa ne insusim deopotriva acest sfarsit. La revedere, va urez succes in lupta voastra !
Se pare ca generalii sunt cam agitati de agitatia din teritoriu si, la randul lor, agita si ei bufonii din teritoriu!Cum pe cine?!Pe sefii, sefutii si sefuletii de birouri ...de tuns iarba, de servicii...de spalat cesti, de orice!Cum de ce?!Daca faceti mai putine valuri cu oamenii, va mai lasam sefia de tuns iarba, de spalat cesti, samd.Cica e stare tensionata in unitati ca le fug sefilor birourile!Cum cum?!A venit o boare de reorganizare, care tine din iarna pana-n vara, care e de fapt, la PASTELE CAILOR!
Stie cineva ceva de suspendarea platilor la chirie? Se pare ca se intentioneaza acest lucru...cu recuperarea sumelor atunci cand va fi posibil...?!
Pentru 06.07.2009 10:28:00 (şi nu numai...)
Ce vorbeşti tăticu'?
Şi ce ar trebui să mai facă şefii, în afara de "grija" pe care s-o arate faţă de subordonaţi?
Să-i adopte şi să-i ia acasă?
Măi puşlama mică, vezi-ţi de muncă şi de lungul nasului!
Bag de seamă că „este” câte unii care nu au habar pe unde calcă şi nu le ies la număr urechile din dotare dar - poartă grija altora.
Vorba românului, ăla înţelept care nu a ajuns miliţian (adică şmecher şi deştept ca nimeni altul): câinele moare de drum lung şi... miliţianul de grija... şefilor!
--------
Demilitarizare - anarhie, haos, indisciplină şi dezordine. Patru pleonasme insuficiente să descrie atmosfera creată în sistem. Luptă surdă pentru putere. Manipulanţi şi manipulaţi. Şmecheri şi fraieri. Roluri principale şi figuranţi. Păpuşari şi marionete.
Şmecherii demagogi şi ipocriţi, căzuţi în dizgraţie şi trecuţi în „opoziţie”, în numele aşa-zisei dreptăţi pentru cei mulţi, îşi duc micul război cu „puterea”, urmărindu-şi interesele meschine şi strigând „Jos”.
La prima vedere părea că se doreşte schimbarea de dragul schimbării. Şi ar fi fost destul de grav şi aşa, calculând „costurile” unor asemenea „jocuri”. Dar nu, acum se vrea - profitând de criza din economie, de zăpăceala şi degringolada din executiv, cu un guvern în corzi sau în genunchi, „numărat” de „arbitri” – o mică „lovitură de palat”. Sau, pentru amatorii de sporturi „de salon”, s-a anunţat „Sah”... la „Rege” bineînţeles. Cu ameninţare de mat în următoarele două... mutări.
Inexplicabil la prima vedere, „Regele”, intrat în criză de timp, anunţă mutarea în plic.
Chibiţii aşteaptă cu nerăbdare mutarea, ce se anunţă decisivă.
„Iubitorul de drept” (să-mi fie cu iertare d-le Huginn, traducere aproximativ-intuitivă) mută doar din „pioni”. Îi sacrifică pe „altarul dreptăţii”. Halal altar, că dreptatea, vai de mama ei, umblă cu pantalonii rupţi în...
Ca la orice circ care se „respectă”, intră în joc şi clovnii – nebuni. Aceştia se bagă singuri în... seamă. Sau poate că ei încă mai cred în Moş Crăciun şi în poveştile cu zâne.
Se joacă acelaşi scenariu şi aceeaşi piesă. Scena, actorii, timpul, spaţiul şi mobilul diferă de toate celelalte „reprezentaţii” văzute şi revăzute în ţărişoara asta în ultimii douăzeci de ani.
Reamintiţi-vă doar mineriade şi gândiţi-vă că, acum şi aici, voi sunteţi „ăi cu ghioagele şi lămpaşele”. Masa de manevră pe tabla de şah a (mai)marilor „maeştri ai combinaţiilor”.
-------
Fac o retrospecţie în istoria ţărişoarei noastre oglindită în/prin literatură şi la întâmplare mă opresc doar la patru dintre celebrele expresii ale lui ale lui Alexandru Lăpuşneanu:
- “Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu…!”
- “Ai să dai samă, doamnă!…”
- “Capul lui … vrem…”
- “De mă voi scula, pre mulţi am să popesc şi eu!”
neputând să nu-mi amintesc şi de sfârşitul tragic al uzurpatorului-uzurpat de tron.
-------
Aşa că - naivule „ 06.07.2009 10:28:00”, revin la tine (că te uitasem), fă-te cioban la stână. Păzeşti mioarele naive şi blajine, cânţi din fluier, asculţi păsărelele, urli la lună şi asmuţi câinii.
Şi lasă tu grija generalilor/bufoni, sau a conjuraţilor complotişti/sindicalişti în seama jucătorilor de... şah.
„Bade”, bagaţi minţile în cap, pentru că în eventualitatea unor restructurări (variantă deloc de neglijat pentru viitorul apropiat spre mediu al sistemului), altceva nu ştii să faci. Vei schimba arma cu ghioaga, dai chipiul pe cuşmă, centura o înlocuieşti cu brâul şi gata metamorfoza.
La mentalitate nu umbla, că ar fi "păcat". E „mulată” pe cuşmă.
Al domniilor voastre, Cyrano de Bergerac sau dacă vreţi, mai degrabă Boby Fischer.
Că se poartă pe blog, dubla sau chiar tripla “identitate”.
P.S. – “Proşti, dar mulţi!” sau… mulţi, dar proşti?
traiasca NOUL director DE la GA LATI NU MAI vorbiti TUGUIATILOR
bobita, bai bobi fisar de jilava, du-te, ba, si te impusca. Ai mintea dezlanata si discursul asisderea. Du-te la coltu` blocului si mai ia o rachie sa-ti revii, ca ai intrat deja in sevraj, ciudatule!
Care este problema cu chiriile?Sa fim seriosi........daca lucrai la nu stiu ce S.C. iti platea chirie?Nu ai vrea sa vina sa te ia si de acasa pentru a veni la serviciu?....S-au poate vrei sa iti plateasca ANP-eul si intretinerea..si telefonul...si ratele ...si femeia ...si toate altele?
Cam multi tupeisti pe acest blog!
Pentru Kasparov(eanu/escu) - miliţianu' de Rahova
E "grele", aşa-i? Mai ales atunci când cizmele îţi sunt pline de glod şi mahalaua-ţi urlă în urechi.
Nu-ţi mai chinui bietul neuron şi aşa mort de plictiseală.
Cu genul acesta de... lucrători (cu gena îmbibată de subcultură, cu burta îmbuibată şi mintea... odihnită) şi pentru aceştia, d-le Huginn?
Kasparoave, fără vreo vină anume (în cazul tău, vinovată e natura), mi-ai răspuns la ultima mea întrebare din postarea anterioară. Din păcate.
Sper să nu fiţi şi mulţi...
"Inteligenţa e o constantă pe planetă, populaţia e însă în continuă creştere."
Da! Domnu' Bobby Ficher. Si pentru ei. Pentru ca sunt multi. Si, conform principiilor democratiei, minoritatea se supune majoritatii. De obicei, doar istoria judeca daca o fapta a fost de seama sau nu. Sa stii ca si eu regret unele aspecte ale muncii de penitenciar de pe vremea cand eram militari, dar nu pot sa fiu de acord ca daca ai gresit nu trebuie sa platesti pe motiv ca nu este cine sa-ti ia locul. Se mai gaseste. Dupa ce trece potopul raman la suprafata numai zoaiele si mizeriile care trebuie curatate. Nu lasam gunoiul la suprafata in virtutea inertiei, zicand ca va veni alta viitura si il curata, pentru ca urmatoarea viitura va lasa in urma ei alt gunoi. Care, inevitabil, va trebui curatat. Si asa mai departe. Daca lasi mizeria de pe o zi pe alta risti sa te coste mai mult decat te-ai asteptat simplul fapt de a face curatenie. Lucru pe care il constatam pe pielea noastra acum. Ma refer la alde Firi, Cel Mare and comp.
Mai comunistule cu neuroni ce au viteza melcului pe gard, mai sahistule, mai Cyrano, nu credeam ca mai exista o fosila ca tine in sistem..."shafule" de colhoz...mare noroc ai cu anonimatul asta...las nesimtit ce esti!
Hopa!
Nevertebrata articulează... monosilabic.
Dinspre Rahova se aude zbierând omul cavernelor.
Ho cu tata, "voinicule"! Tu nu ştii că bătaia doare?
Ba cred că ştii bine. Altfel nu se explică elucubraţiile emanate.
Gura face - capu' (prost) trage!
Mai e şi pintre noi ăţtia care facem grevă oameni care gândeşte, că doar nu suntem proşti.....asta e imaginea pe care v-aţi creat-o d-lor mari făkători de dreptate.
Până în ziua în care mă voi ,,libera" din sistemul penitenciar mai sunt doar cateva luni. Dupa 27 de ani de muncă, umilinţe şi deziluzii. Şi, totuşi, acum timpul pare să treacă mai greu decât au trecut toţi ceilalti 27 de ani.
De ceva vreme,am început, şi eu, să urmăresc postările de penifest; nu m-au interesat vreodată rebeliunile si nici nu am susţinut sau apreciat grupările sau atitudinile secesioniste, dacă-mi este permis să le numesc astfel, fie ele şi de natură sindicală.Însă ceea ce trăim în ultima vreme mă revolta, chair dacă un motiv serios mă îndeamnă indiferenţă . Cândva puscăriile erau caracterizate prin opacitate, prin spiritul unităţii şi al solidarităţii în faţa oricărei imixtiuni. ,,Rufele nu se mai spală în familie" ci în mass-media, şantajele par să fi luat locul oricărei forme de dialog, analiză sau bună manieră...şi totul doar pentru scaun.Un scaun ,,putred" şi care se clatină serios, poate şi din motivul că a fost căpătat prin compromise, aranjament politic şi poate chair prin corupţie.
Perversitatea evidentă în tot ceea ce înseamnă manieră de lucru, modul de abordare a activităţilor şi preocupărilor zilnice, caracterul duplicitar şi atitudinea de tip ,,Dinu Paturică" vizibilă nu doar în maniera de abordare a responsabilităţilor profesionale şi a celor cotidiene, în general, dar şi celor ce ţin de viaţa personală, de ceea ce înseamnă să fii coleg, prient, parinte, soţ, vecin…etc.
Am avut, pot zice, ghinionul, să-l cunosc pe domnul Ionel-Cel Mare, încă din vremurile când bunăstarea sau minimul răsfăţ puteau fi văzute de către domnia sa doar prin gardul vecinului activist de partid, care, nu peste mulţi ani avea sa-i devină socru..
La început l-am compătimit, apoi l-am apreciat, cu timpul l-am dezaprobat iar acum ...mi se face scarbă!
Născut într-o comună săracă din jud Vrancea, ca de altfel majoritatea comunelor din Moldova epocii Ceauşescu,
Din câte cunosc, sunt convins că dl. Ionel Cel Mare a păşit cu stângul în lumea care avea să-l sufoce cu argumente care să-l motiveze să adopte caracterul şi mentalitatea lui Dinu Paturică, chair dacă poate nici în ziua de azi nu ştie o iotă despre acest personaj sau despre Nicolae Filimon.
Şi totusi, este de admirat modul şi uşurinţa cu care domnul Ionel reuşeşte să se debaraseze de gandirea negativă şi de tot ceea ce înseamnă amintire neplăcută. Astfel, uită că înainte de a fi director general adjunct ANP, commandant şi director de penitenciar şi chiar subofiţer la A.F.V. a fost ucenic la S.M.A. Mândreşti; a uitat că nimeni nu se naşte învaţat asa cum nici domnia sa nu ştia şi nu a reşit să înveţe vitezele tractorului pe care a lucrat ca ucenic nici macar dupa 8 luni de zile de haiducie pe câmpiile patriei. Şi în plus pare să fi uitat sau neagă şansa oferită de vecinul activist de partid în schimbul casătoriei cu fiica acestuia, Vasilica, care de altfel i-a şi procurat şi daruit o dimplomă de bacalaureat, fără de care poate că şi astăzi ar fi fost tot ucenicul unui V. Parfenie dacă ar fi reuşit să înveţe vitezele tractorului.
Încă mai sper că cineva va fi curios să-l întrebe de ce exista atât de multe coincidenţe între reparaţia capitală a penitenciarului Focşani şi vila domniei sale, între venirile şi plecările dumnealui la şi de la Bucuresti şi cele în care autoturismul unităţii condus de fostul sau şofer, Diţu, putea fi văzut pe strada Maria Ghiculeasa 47.
Poate că într-o zi vom afla cum de a fost posibil ca domnia sa să folosească autoturismul ANP-ului, marca Espero, care a fost folosit de dl Stancovici, în concediul petrecut în Deltă alături de vechiul său prieten si complice, dl Ţugui.
Cât despre ascensiunea tomnaticei domnişoare Giurgea( sau…. domnişoara GIUCEA)…numai de bine! Ăsta da noroc! Oare două picioare lungi si strâmbe pot ţine loc de diplomă de bac’ sau de examene, fie ele si false sau truncate care să te pună într-o ,,poziţie” la care sa ajungă şi dl. Ionel?! Cam multe neconcordanţe între data miterii diplomei de bac’, celei de licenţă şi istoria domnişoarei în cauză!
Se pare că pe meleagurile unde se nasc OPRIŞANI CEI MARI ajung mari, oricât de mici ar fi !?
Ura şi la gară cu frustraţii, lăsaţi ciomegele şi mergeţi la un control, pare-se, aveţi mare nevoie!
Trimiteți un comentariu