Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 17 iulie 2009

Negocieri sindicate din penitenciare - MJLC/ANP

FSANP anunta ca azi ministrul justitiei va avea sansa de a impiedica intrarea sistemului penitenciar in colaps. Revendicarile sunt clare, ministrul e deja informat cu privire la situatie, sunt de asteptat decizii si angajamente clare.
Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a acceptat propunerea sindicatelor din penitenciare (FSANP si SNLP) de a devansa data intilnirii privitoare la problemele sistemului penitenciar. Intilnirea va avea loc in data de 17.07.2009, incepand cu ora 13.15.

La final repezentantii sindicatelor vor sustine o scurta declaratie de presa referitoare la concluziile intrevederii, angajamentele asumate public de ministrul justitiei si calendarul actiunilor sindicale viitoare.

Principalele revendicari sunt cele cunoscute: finantarea corespunzatoare a sistemului penitenciar, conditii de lucru mai bune, transparenta decizionala si consultare reala a partenerilor sociali, desfiintarea serviciului secret si transferarea functiei de prevenire a criminalitatii catre structura de siguranta a detinerii.

Demiterea conducerii sistemului penitenciar pentru incompetenta, reavointa si lipsa transparentei decizionale se adauga la lista initiala de revendicari datorita modului agresiv in care acestia au inteles sa gestioneze revendicarile salariatilor din penitenciare. (sursa: FSANP)

50 comentarii:

Anonim spunea...

Nu va vindeti usor domnilor lideri. Nu inghititi promisiuni si vorbe in vant. Spuneti si de atitudinea umilitoare a unor directori de penitenciar asupra angajatilor.

Sorin spunea...

Actiunile continua pana la solutionarea revendicarilor. Daca nu avem angajamente clare, continuam. Am facut lista. Atitudinea si practicile unor directori ocupa un loc fruntas.

Anonim spunea...

Incepeti cu "penitenciarul Vulpe"

Marius spunea...

Nu ne-am supăra nici noi de la Tg-Jiu dacă v-aţi uita în ograda noastră, unii merită să li se dea o şansă, alţii în schimb consideră că penitenciarul s-a privatizat şi pot face orice poftesc,să plece să-şi facă afceri, până acum s-a confirmat că pentru Tg-Jiu nu se implică nimeni, e haos aici....

Anonim spunea...

Domnule Sorin, Tg-Jiul e condus de un om care susţine că e al dumneavoastră, că v-a ajutat să ajungeţi în poziţia actuală. Personajul se numeşte Drulă Tudor şi e liderul Sindicatului Lex, cel-de-al treilea înfiinţat după ce Drulă nu a fost reales la Sindicatul Solidaritatea. Acest om aş putea spune generic, îl influenţează pe actualul director, îl conduce aşa cum îi pofteşte inima, doar sunt naşul şi finul. Şi-a format un cerc de personaje despre a căror competenţă nu mă pot pronunţa, dar e îndoielnică. De ce nu se face nimic?
Chiar nimeni nu vede? Sunt zidurile atât de groase încât strigătele cadrelor dezamăgite profund nu se aud? Ştiţi că cei care au curajul să reclame ceva sunt ulterior intimidaţi, persecutaţi? La fel se întâmplă şi cu cei care sunt capabili pentru că sunt consideraţi periculoşi.
Poate vă pasă.....

Sorin spunea...

Da. Este adevarat. Domnul Drula m-a sustinut la alegeri. Nu pot insa sa intervin in deciziile dansului dupa cum nici dansul nu poate interveni in deciziile FSANP. Inca sper ca problemele se pot rezolva pe cale amiabila.

Anonim spunea...

Toată lumea speră că se poate ca lucrurile să se schimbe, dar nu vă aşteptaţi de la el decât de o schimbare de faţadă....

Anonim spunea...

Oricum, mulţumesc pentru răspuns!

Anonim spunea...

Nu am vechime mare in sistemul penitenciar, dar atunci cand am promovat examenul am crezut ca voi lucra intr-o institutie cu aoameni seriosi si capabili.
Din pacate, am realizat ca cei mai multi angajati ai penitenciarelor in loc sa se ocupe si sa realizeze sarcinile de serviciu,mai bine stau la colturi si se barfesc intre ei sau se cearta toata ziua.
Sunt membru de sindicat si am si eu nemultumirile mele, dar, sincer, cred ca nu era momentul ca lucrurile sa ia o asemenea amploare.
Cred ca cei de la ANP au gresit afirmand ca salariile sunt atat de mari, nu obtin nici ei un venit de 9000 lei.
Prevenirea criminalitatii constituie o latura importanta in penitenciar, si cred ca acei oameni trebuie sa-si faca treaba. Daca au gresit atunci sa plateasca, dar nu consider necesara desfiintarea unui asemenea serviciu.
Sper ca lucrurile sa iasa bine si sa punem toti umarul la reabilitarea sistemului penitenciar, pentru ca toti dorim un loc de munca stabil si bine platit.???!!!!

Anonim spunea...

Bună ziua Sorin.
2006 a fost un an al schimbării ptr.sistemul ANP. S-au organizat concursuri şi s-a încercat aducerea unor oameni cu mentalităţi noi, ce aveau să schimbe sistemul. Astăzi, constatăm că o mare parte din acei oameni îşi caută de drum ori se reorientează spre alte sectoare, deoarece nu-şi găsesc locul cu toate că sunt buni.
Nu mai departe de ieri am aflat că mai pleacă un consilier juridic bun din sistem (în magistratură), iar alţii deja poartă negocieri. La fel ca ei sunt şi alţii, din alte sectoare.
Înrebare: Pînă când oamenii buni vor mai fi nevoiţi să renunţe, în timp ce lichelele sistemului sunt împuterniciţi sau primesc funcţii ptr.care nu susţin nici un examen.
Părere personală: Lasă-ne cu sindicatul şi vino în sistem, sau, mai bine, secretar de stat, deoarece numai aşa oamenii respectivi vor pune umărul şi nu vor mai da bir cu fugiţii.

Anonim spunea...

ar trebui sa se puna problema si pt Rahova. acolo, ca si in alte parti, oamenii de calitate sunt persecutati, fac serviciu cite 2 la 300 de detinuti, tin 3 sau 4 functii in acelasi timp, fac muuuuulte ore suplimentare astfel incit toata lumea sa fie multumita, dar.....in final.....altii sunt apreciati, protejati, batuti amical pe umar, recompensati cu salarii de 50 % si multe altele. nimeni nu are curaj sa vorbeasca si sa spuna adevarul, sau ceea ce li se intimpla, datorita amenintarilor directe sau indirecte...
pacat! pacat pentru ca oameni capabili sa faca ceea ce este corect sunt in conducerea unitatii, insa .........:(((

Anonim spunea...

Daca unii au reusit prin forte proprii sa mearga mai departe, sa ajunga undeva mai sus - unde le este bine, altii de acuma inainte se pregatesc sa paraseasca sistemul acesta care de cele mai multe ori este INFECT ! Ne bucura doar banii aici, insa pot fi castigati si in alta parte, cu mai multa mandrie, onestitate, cinste. Cei buni NU VOM STA MULT PE GANDURI, iar cei COMUNISTI - cu scoli militare, indobitociti de atata ura cata au acumulat in aceste scoli, VOR RAMANE LA CARMA ACESTUIA, FALOSI CA SUNT MILITARI DE CARIERA si stiu doar sa TIPE LA ANGAJATI ! Pacat ca sistemul pierde oameni care s-au straduit sa fac ceva pentru acesta ! FELICITARI pentru jurista care a reusit sa demonstreze ca e capabila de mai mult, ca-i poate lasa pe cei 100 care stau la poarta unitatii pentru a-i lua locul, chiar fara regrete. AR FI PACAT SA TE PLAFONEZI IOANA, in acest sistem, MULT SUCCES ! Sper sa te urmez si eu desi sunt mult in urma ta,pierzandu-mi vremea in acest sistem cativa ani buni, dar mai bine mai tarziu decat niciodata! Macar tu ai tat doar 2 ani eu de 5 ori mai mult. Am ajuns sa-mi para rau ca mi-am pierdt vremea in acesti ani si timpul oricum a trecut in defavoarea mea...
Sper si eu ca intr-o buna zi sa le pot spune tuturor celor care sunt nesuferiti si flamanzi de putere, "ADIO SISTEM" ! O mult admirata colega de sistem !

marcos spunea...

Stimati colegi,
In data de 16.07.2009,un anonim a scris un comentariu cu referire la un moment trist din viata d-lui BALA.
Am adaugat un comentariu prin care protestam si invitam la retinere in astfel de cazuri.
Imediat administratorii blogului au scos acel comentariu,iar al meu nu a mai aparut.
Rog inca o data, avem destule posibilitati de a-l critica pe d-l BALA ,dar fara atacuri la persoana.
Cu multumiri,+

Anonim spunea...

Ce trebuie să facem pentru a se lua măsuri în penitenciarele în care domneşte corupţia şi prostia? Să ştiţi domnule Sorin că acolo lumea e foarte fericită că se va desfinţa prevenirea, că se va schimba conducerea ANP, pentru că până vor afla cei noi de corupţie va mai dura sau poate vor putea fi cumpăraţi...

Sorin spunea...

Azi, la negocieri, am descoperit ca ministrul e mai interesat sa reactioneze la ce se scrie pe blog decat de rezolvarea problemelor. Fiecare cu durerile lui.

Nu ma mai intorc in sistem nici macar dupa ce o sa castig procesul. Raman la sindicate si incerc sa-mi fac treaba din pozitia asta.

Asta i-am spus azi si ministrului si asta le tot spun celor care se tem de intoarcerea mea. Va multumesc pentru aprecieri, dar am luat deja o decizie. Sunt sigur ca sunt destui oameni capabili. Trebuie doar descoperiti. @ 17.07.2009 15:13:00


Si eu cred ca functia trebuie sa ramana. Am dubii serioase in ceea ce priveste manuitorii instrumentului@ 17.07.2009 14:03:00

shelley spunea...

Pt Sorin
Bună ziua!
Sperăm că ne daţi veşti bune, avem nevoie de puţin optimism.
După depăşirea acestei etape sperăm să contribuiţi la diminuarea corupţiei şi la promovarea competenţei.
O inimă bună!

Anonim spunea...

Sorine, nu ne mai fierbe! Spune-ne si noua ce ati reusit sa rezolvati la negocierea cu ministrul.
Cred ca toti suntem interesati de noutatile pe care le aveti.
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Anonim spunea...

Domnule ministru,
ca tot am auzit ca cititi acest blog, va semnalez ca nu va mai fi liniste in acest sistem atata timp cat cei doi militieni, pe care i-ati plasat in fruntea anp si carora nu le mai ajungi cu prajina la nas de chestorime, nu vor pleca din sistemul pe care l-au distrus. Duceti-va, bai nene, la pensie! Huuuooo!

shelley spunea...

Indiferent de părerea pe care o avem faţă de domnul Băla e firesc şi omeneşte să-i respectăm durerea, să ne rugăm să ne ajute Dumnezeu să ne ferească de o asemenea suferinţă, aşa încât eşti în asentimentul meu Marcos. Nu ştiu cine a fost capabil de astfel de răutăţi, nu am citit comentariul, dar am o idee.....chiar dacă oamenii sunt în război nu ar trebui să folosească orice pentru a răni. Cel ce a postat a dat dovadă că-i lipseşte sufletul, poate îşi dă seama şi va regreta...

Anonim spunea...

......au dreptate colegii Sorine,vino in sistem, avem mare nevoie de tine si cand spun asta ma gandesc la anul de gratie 2006 cand ai facut curatenie si ai avut realizari in sistem.....se pare ca.......trebuie sa mai faci inca o data........asteptam......

Sorin spunea...

@Shelly
- Din pacate n-am vesti bune. Discutie tensionata, cu multe divagatii incurajate abil de domnul ministru.
- S-a agreat doar ca MJLC va face o solicitare de suplimentare a bugetului, pana miercuri urmand a fi evaluat nivelul deficitului. Recunosc deci problemele financiare. Nu e mare lucru, toata lumea stie deja ca exista.
- MJLC isi contesta se pare propriile documente si are nevoie de alte analize.
- N-am trecut nici macar de revendicarile pe buget. Sunt solutii care n-au fost nici macar discutate. Continuam luni de la 16.00.

@anonim 17.07.2009 18:47:00
Nu fac pe mironosita, chiar apreciez ca cineva imi vede si partile bune :), dar am deja un serviciu.

Anonim spunea...

se pare ca incep sa recunoasca faptul ca, intr-adevar sunt probleme. pe site-ul MJLC-ului a aparut urmatorul comunicat de presa:
M I N I S T E R U L J U S T I Ţ I E I Ş I L I B E R T Ă Ţ I L O R C E T Ă Ţ E N E Ş T I
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

17 iulie 2009


Întâlnire cu principalii furnizori de utilităţi

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti s-au întâlnit astăzi, 17 iulie, cu principalii furnizori de utilităţi (gaze, energie termică şi electrică) pentru a stabili măsuri concrete în vederea depăşirii perioadei de criză economică de către instanţele judecătoreşti din ţară (curţi de apel, tribunale şi judecătorii) precum şi de către penitenciare.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit ca, săptămâna viitoare, să aibă loc o nouă rundă de discuţii, cu propuneri concrete de măsuri, care se vor materializa într-un protocol comun.

Ca şi până acum, furnizorii de utilităţi prezenţi la discuţii au dat dovadă de deschidere în vederea soluţionării situaţiei, dată fiind importanţa sistemului judiciar în cadrul societăţii.

pana de curand toate erau bune si frumoase, cu platile ne aflam in grafic, iar noi protestam de .... atata caldura!

Anonim spunea...

Asa e , amice de la ora 14.03, prevenirea isi are rolul ei dar la paza nu independenta. Am senzatia ca nu prea ai habar cu ce se mananca prevenirea asta de tot o tii ca gaia matu cu siparezii astia.Toate informatiile pe care le obtin habarnistii astia provin de la cadrele cu gura mare, nemultumiti,razbunatori sau prosti de-a binelea. Tot asa sta treaba si cu informatiile provenite de la detinuti. Asa ca nu se va produce nici o schimbare daca trec baietii la paza. Vor fi si ei mai solidari cu cei care duc greul cu detinutii si vom face economie la functiile de conducere , ca meseriasii astia sint sefi peste un subordonat sau peste nici unul dar castiga cit unul care coordoneaza 10 oameni.

Anonim spunea...

Bravo, 15.13. Bine punctat. Dar sa stii ca nu e intamplator asa. mascaricii din fruntea ANP sau unu ca Bivolul nu au nevoie de oameni competenti si cinstiti ca le pun scaunele in pericol si le comenteaza gugumaniile scoase pe gura si pe pix. Asa ca semnalul pentru oamenii buni tre sa vina de la cap, ca de la cap se impute pestele.

shelley spunea...

Pt Sorin
Mulţumesc, cred totuţi că e un început.
Cred că războiul orgoliilor nu e indicat în această situaţie, importante sunt rezultatele.
O să trimit un tratat de comunicare unui prieten, momentan s-ar părea că dvs. satţi bine la acest capitol, ceea ce apreciez.
O inimă bună!

Coruptul in fund spunea...

18.15, ma baiatule, vezi ca nu ai logica in ce spui. pai daca in penitenciarele alea pe care le stii tu asa bine coruptia joaca pe masa de ce nu face nimica prevenirea asta pe care o saruti tu la spate? Zi-i fratie? Sau asteapta sa adune dovezi si trece la santajat? Ma baiete, tu ori esti siparez veninos dar cam slab pregatit ca vad ca nu le ai cu dezinformarea ori esti cam naiv ca sa nu zic altfel.

Anonim spunea...

Buna seara Sorin, scuze pentru deranj dar nu vreau sa retin decat cateva minute. Incearca sa impui competenta profesionala a oamenilor ce muncesc in sistem. INTRODUCERE: Este indicat sa se ajunga ca in sistem sa munceasca omul potrivit la locul potrivit si nu omul potrivit la locul ordonat cum este acuma.
Pentru cititorii blogului: Nu va mai agitati sa solicitati onoare si profesionalism de la conducatori. Poate ca supar pe unii dintre voi cu ce va voi spune: unii dintre ei (conducatorii ANP-dg, dg. adj,sef directie, serviciu, birou) au o doza de profesionalism in activitatile desfasurate si asta se poate observa in ceea ce au facut pana acum in unitatile de unde provin (unii).Din pacate, ei sunt tributari celor care i-au dorit in noile functii. Chiar daca in sinea lor sunt "meseriasi" in domeniile pastorite sau de unde provin, TREBUIE SA FACA ce li se ordona sau mai plastic "sugereaza" de catre cei care i-au "admis", chiar si cu note peste 7 la examen. Pana nu se promoveaza competenta profesionala si pana ce sefii nu vor oferi expertiza de care au nevoie subordonatii, nu se va realiza nimic nou in sistem.
FINAL: Conducatorii ar trebui sa dea mai inai si intai o mare dovada de MORALITATE, in primul rand fata de propria persoana si in al doilea rand fata de persoanele pe care le conduc/coordoneaza. Sper ca observati ca nu am dat nume pentru ca am vrut sa ma refer aici la toti cei din sistem care si-au pus sperantele in niste oameni care considera ca le reprezinta interesele sau aspiratiile. Doamne Ajuta sa reuseasca toti cei care ne conduc destinele sa reuseasca intr-un final: sa fie OAMENI. Trebuie aici sa fac precizarea ca uneori schimbarea este dureroasa dar, in final, daca oamenii care vor binele sistemului sunt lasati sa-si faca treaba, fara sa ne legam aici de unele interese meschine, consider ca vom avea toti un viitor linistit. Poate sunt cam optimist dar cred ca daca avem toti acelasi tel, adica "profesionalizarea sistemului penitenciar", suntem pe drumul cel bun. O seara buna in continuare si doresc din suflet sa se ajunga la o solutie viabila pentru toti angajatii.
PS: Tineti minte ca generalul Charles de Gaulle, cand s-a intors in Parisul de dupa ocupatia nazista a vazut pe un zid scris cu vopsea "JOS PROSTIA". Domnia sa a mormait in barba si mucalit cum se stie ca era a exclamat "Hmm... VAST PROGRAM!". Asa ca nu asteptati prea multe de la negocieri, procesul este de durata.....

Anonim din Flamanzi, de Ioan Bancila spunea...

Daca domnul Predoiu o tine langa-danga cu asertiuni de genul: negociem orice dar sa nu va luati de Bala ori Ragea, inseamna ca ne invartim intr-un cerc mai vicios decat locul geometric al tuturor incompetentelor din sistem; din sistemul solar, chiar. Dl. Bala si dl. Ragea nu sunt nici Undertaker, nici Nemuritorul si nici cei mai iubiti dintre pamanteni. In plus, pentru dl. Bala cred ca s-ar mai putea gasi un post de executie prin ANP. La locul sau de munca, ar putea sa vina dupa un program individualizat, de 8 cu 24, ca o facilitate unica pentru serviciile aduse la teoretizarea activitatii penitenciare, acolo ar putea sa ne arate, de asemenea, ce a invatat prin periplurile domniei sale. I s-ar putea crea o structura aparte, in care sa fie inclusi macar vreo 200 dintre actualii sai colegi cu venituri de 9000. In zilele libere, ar putea organiza , chiar, serbari campenesti cu lecturi din teze de doctorat si cereri de chemare in judecata a MJLC pentru redobandirea salariului si gloriei pierdute. Cat despre dl. Ragea, vorba versurilor, are loc la avioane. A demonstrat din plin ca e specialist in aparate de zbor si alte mecanisme fara legatura cu realitatea imediata. Pe de alta parte, pana se va mari bugetul pentru penitenciare, se vor achita facturile la gaze si lumina, se vor plati orele suplimentare, cred ca va intra toata tara in greva iar noi, cei imbracati in stamba albastra de cea mai proasta calitate, am putea arata ca cetateanul din pictura lui Bancila, care alearga pe camp, la Flamanzi. Pictura se intituleaza :"1907".. Nu mai este mult. De fapt, cred ca nu mai este mult nici pentru dl. Predoiu. Demisia domniei sale ar fi o varianta mai simpla si, chiar, mai "scurta". Din pacate, angajatii penitenciarelor nu sunt suficienti pentru a cere plecarea d-lui Predoiu de unde a venit, din satucul de departe, al lui si al d-nei Elena Udrea, unde se mancau odata covrigi cu vanilie si acum nimeni nu isi mai aduce aminte de ei, de covrigei. La aroganta si inconstienta nu se poate raspunde decat cu masuri hotarate, pana nu este prea tarziu. Titanicul se scufunda iar pe puntea de sus formatia canta arii din opere interpretate de eroii tragediilor antice si hazliile personaje din Comedia Umana a crizei.
P.S. Din aceasta tragedie umana facem parte cu totii. Ma alatur celor care regreta afisarea unui comentariu, ieri, ce continea un atac nedemn la adresa unui om care, oricate greseli ar fi facut, nu merita sa fie lapidat cu bolovani de ura. Mizam pe bunul simt si buna organizare. La buna vedere, cu inima buna, desigur :)

Anonim spunea...

fiecare om isi exprima durerea de zi cu zi.nici eu nu am fost de acord cu acea postare dar,am inteles adancul si mahnirea interioara.omul s-a descarcat.de multe ori uitam de unde am plecat,uitam ca mai presus de omenie nu exista nimic si,cel cu care am impartit candva o paine amara astazi ne sfideaza.nu cred ca poti fi indiferent.cred ca acel coleg a fost prea acid.tuturor ne este usor sa evaluam un comentariu dar nestiind starea de fapt care la impins pe om sa-l posteze.de multe ori este bine sa mai primesti cate o palma sa sti ca traiesti printre oameni,ca daca o primesti de la d-zeu,ne este rusine sa recunoastem de ce.

Anonim spunea...

Tudor Drula un om care l-am vazut o singura data,un meschin pervers,un om fara caracter.

Anonim spunea...

Ma uit la voi cum va agitati ca furnicile in musuroi, si nu stiu de la cine sa string mai repede informatii...sunteti numai guri sparte...asa, asa...varsati-va naduful...spuneti tot...

Un "siparez" care vegheaza!

(apropo, insistati va rog sa ne desfiinteze, poate asa prind ciolan si eu la paza, ca acolo nu am putut lua examenul rindul trecut)

Sorin spunea...

@17.07.2009 21:38:00
Nu stiu daca e de ras sau daca e de plans, dar asa e. Mi-a placut finalul. :) Vast program.

Anonim spunea...

Sunt profund indurerat de trecerea in nefiinta* de parca ar fi existat candva UN SISTEM PENITENCIAR CONDUS DE NISTE AGEAMII, MONITORIYAT DE NISTE AGEAMII, CONSIDERAT CA BINe FINANTAT DE CATRE UN ALT AGEAMIU, SI SUB TUTELA UNUL MARE AGEAMIU, CARE MAI ESTE SI MINISTRU PE DEASUPRA, INDEPENDENT( fie-i-i tarana usoara!)
In teritoriu exista SI MAI MULTI AGEAMII, ABSOLVENTI SAU PROASPAT TITRATI @ SPIRU HARET @ CARE TOCMAI AU DEVENIT OFITERI- CICA, DESI NU AU DIPLOMA IN REGULA!!!!!!!!!!!!!!!1

D-LE IFTINCA - MAI POTI DORMI DIN CAUZA A CIRCA 800 DE AGENTI CARE AU STUDII LA SPIRU HARET SI AU ABSOLVIT DREPTUL, SOCIOLOGIA , PSIHOLOGIA ..... ?????

d-LE IFTINCA -* CE FACETI CU AVORTONII DE LA RESURSE DIN UNITATI CARE NU POT REDACTA UN SIMPLU ACT FARA SA FACA TEMENELE SI FARA SA VA INTREBE DE 1000 DE ORI DACA AU SAU NU VOIE SA FACA ... CEVA IN BAIE... CU OBIECTUL ALA DE PISAAT!!!!

Desteptati*va voi aia din penitenciare, ca va fura la caciula aia de la RESURSE - HABARNISTII CREATI DE SPIRU HARET- ca si ala de la Giurgiu, de-i zicea ... DE A AJUNG OFITER PSIHOLOG . fie-i tarana usoara! Si Florinel STANICA sa-i cante ... decizia de punere la dispozitie!!!!

Anonim spunea...

Domnule Sorin i-ti multumim ca te lupti pentru problemele angajatilor ANP,dar nu inteleg ce tot au toti cu SIPAREZII,parca este o obsesie generala!? Indivizii astia conduc MJ ul,ANP ul,Penitenciarele? Ei nu ne platesc drepturile?De ce nu se dau exemple certe? Cine a gresit sa plateasca! Nu sunt de acord cu trecerea lor la Paza,cine credeti ca aduce obiecte interzise la ppl- ei, cei de la Logistica,cei de la medical? Cred ca se doreste deturnarea lor de la scopul real!Asta este prosteala pe fata!

Sorin spunea...

Sunt doua posibile probleme. Prima ar fi utilitatea si eficienta. Personal n-am auzit de nici o mare reusita, dar e adevarat ca nici nu am acces la astfel de informatii. Probabil ca ceva se intimpla pe acolo, desi am credinta ca o gramada de informatii bune raman nevalorificate.

A doua ar fi organizarea. Personal cred ca ar lucra mai bine la paza. Dar, si aici trebuie sa recunosc, ca e posibil sa nu se intimple asa. Sunt destule variabile de luat in calcul.

Anonim spunea...

Sorinele parca spuneai ca nu vrei ciolan in anp? Vad ca acest blog incepe sa semene cu propaganda ceausista! Frumoase mesaje: ......au dreptate colegii Sorine,vino in sistem, avem mare nevoie de tine si cand spun asta ma gandesc la anul de gratie 2006 cand ai facut curatenie si ai avut realizari in sistem.....se pare ca.......trebuie sa mai faci inca o data........asteptam......

Stiu si cine scrie! Este un oltean de-al tau! Daca mai stateai mult in ANP,acum toti directorii de penitenciare din tara erau de la Craiova ! Anul de gratie 2006 nu este anul in care toti de la Craiova au luat examenele de ofiteri? Vad ca vorbim de prevenire,ia sa vedem: Cel de la RAHOVA –a fost Craiovean
Cel de la Jilava a fost Craiovean
Cea de la Timisoara a fost Craioveanca
Cea de la curse a fost Craioveanca
Cel de la Rahova Spital a fost de la Severin
Cel de la Bircea Mare a fost din Severin.
Indivizii astea nu au fost de-ai tai,nu au luat examenele la SIPAREZI pe vremea ta?

Anonim spunea...

Vreti sa-i terminati pe siparezi? Atunci infintati SIPA siparezilor,asa cum au toate serviciile secrete adevarate! Cine greseste atunci de la Siparezi este ras! La toata sructura asta nu aveti nevoie decit de unul sau doi oameni care sa cerceteze abuzurile lor si propun ca acestea sa fie cite unul din fiecare sindicat mare!

Sorin spunea...

Asa da. Parca mai revenim la normal. :)Revin si intaresc, nu vreau ciolan. E si o legatura de cauzalitate la mijloc sau doar un exercitiu de imaginatie? :) @17.07.2009 23:04:00

Anonim spunea...

Domnule Sorin vreau sa divagam putin pe tema Siparezilor,si asta cit se poate de serios! Spunea-ti : Sunt doua posibile probleme. Prima ar fi utilitatea si eficienta. Personal n-am auzit de nici o mare reusita, dar e adevarat ca nici nu am acces la astfel de informatii. Probabil ca ceva se intimpla pe acolo, desi am credinta ca o gramada de informatii bune raman nevalorificate.A doua ar fi organizarea. Personal cred ca ar lucra mai bine la paza.
-Utilitate-toate structurile statului au servicii secrete.
-Accesul la informatii i-l obtin profesionistii,deci scolariza-tii!
-Informatii nevalorificate,nu este vina celor din teritoriu,umblati la conducerea lor !De doi ani trebuie sa fie citeva informatii destul de bune,de ce nu apar ?
- Organizarea,va este la indemina,stabilit-o,ei ca si noi executa ordinele primite !
-Siparezii in subordinea Pazei,nici o sansa! Cine credeti ca sunt cei care-i injura pe aici? De obicei cine seamana vint culege furtuna si daca este sa fim corecti nu ei au inceput sa injure primi!
Daca nu va cer prea mult ,va rog sa-mi dati un raspuns,ma insel eu ?? Multumesc!

Anonim spunea...

Domnule Sorin stiati ca jumatate din Siparezii din tara au rapoarte de mutare depuse cu mult inainte de inceperea grevei? De ce credeti ca vor sa plece oamenii astea de la siparezi? Vor sa se transfere pe alte meserii tot in penitenciare ! De ce nu s-a intrebat nimeni pina acum ce este cu ei? De ce credeti ca s-au scimbat sefii lor de Bucuresti,de ce a inceput reorganizarea lor inainte de greva noastra? Stiti ca unii din ei au luat suturi ca au participat la GREVA? Nu este un pic ciudat? A-ti incercat sa discutati cu ei vreodata ca sa aflati motivul pentru care vor sa plece?

Anonim spunea...

Salut fratilor,toata lumea cere exemple de siparezi naspa! Va dau eu doua nume : Raicu Claudiu de la Margineni si Mocanu Elvis de la Tg Ocna. Nu au dat examen la Siparezi dar acum sunt Sefi de Birou in teritoriu pentru siparezi! Sunt expulzati de la structura din Bucuresti de la siparezi si spun ca au fost detasati in teritoriu pentru 6 luni la specializare,dupa care se intorc la Bucuresti ca mari sefi!Cum obtin astea functii? Se sterg la fund cu 293? Nu vreti sa sapati un pic domnilor ?

Anonim spunea...

Iar SIPAREZI? Bai nene cred ca sunteti obsedati cu totii! Cind se termina subiectul asta ? Ce blog este asta ? Eu plec de aici,plec si din anp,ma duc pe o insula pustie unde nu exista SIPAREZI! Ma-ti inebunit cu SIPAREZII ,dincolo era mai eftin.....!

Anonim spunea...

daca ma vreti exemple cu siparezi intrebati la vaslui ca aveti ce afla. e jale mare

Anonim spunea...

FSANP se ofera sa-i primesca ca membrii pe toti Siparezii Cinstiti,cu atit mai mult pe cei care au vrut sa plece din acesta structura ! Hai baieti va asteptam la noi ! Putem sa va aparam drepturile si voua!

Anonim spunea...

Din pacate am avut neplacerea sa-l cunosc pe acest Raicu Claudiu in perioada cind era LST ! Este gretos ,plin de el,pupa...c si pilos in draci! Meserie habar nu avea si refuza sa se imbrace in tinuta considerind ca este o jignire pentru el sa fie militian !
Omul are si ceva probleme la masarda,pe bune! Cine sta de vorba cu el se convinge imediat!

Anonim spunea...

Acum inteleg de ce se afla in concediu medical acesta maimuta paroasa si gretoasa -Raicu Claudiu ! Omul se da lovit! Vrea sa o stearga in SRI de frica desfintarii Siparezilor ! Raicule tu crezi ca SRI ul are nevoie de rebuturi ca tine? Acela este un serviciu de calitate si cind o sa afle ce vitejii ai facut tu,atunci sa te tii!

Anonim spunea...

Vampirule ce au astea cu tine? Te-au ginit? Vrei sa le povestesc eu cum erai in scoala militara si ce preda unchiul tau acolo? Vrei sa spun eu ca ai terminat ultimul ,dar ai ales post primu? Mai bine dute in ... SRI si lasa-ne!!!!

Anonim spunea...

Ma uitam astazi la structura organizatorica site-ul ANP...din curiozitate sa vad, "cat sunt de frumosi oameni care ne conduc" eu ne-stiindu-i decat din discutii. Mi-e rusine cu acesti oameni "batrani", apoi parca negriciosi, apoi de 1 metru...oare se vad bine in poze ? Ala o fi Firinel ? Nu ma mai mira nimic... MACAR NISTE POZ MAI REUSITE DACA ALEGEAU ! Bala e cel mai frumos ! E si ardelean, e adevarat... !

Anonim spunea...

Cunosc o maimutica ce a vrut sa ia Sifonul de aur din ANP,dar a cistigat morcovul de otel! Culmea este ca dupa doi ani de activitate Firinel la avansat la exceptional ,,pentru merite deosebite,,!Probabil a invatat sa lucreze cu calculatorul,proba pe care o picase la examenul pentru sef birou Siparez la Centrul de Reeducare GAIESTI !Ciudat este ca dupa ce a picat la examenul de SEF BIROU Siparez ,a ajuns SEF DE REGIUNE Siparez,deci sef peste 15 Sefi de Birou Siparezi care luasera examenul pe drepte! Traisca FIRINEL!!!!!

Anonim spunea...

DPCT,nu aveau in titlu ceva cu anticoruptia? Ce era la astea la Bucuresti ? Supercoruptia? Cred ca cineva din conducerea SIPAREZILOR a confundat termenii intre ei,altfel nu-mi explic!!!! Deci ce va mai mira ca uni vroiau sa plece cit mai repede de la SIPAREZI?!