Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 20 iulie 2009

HotNews - Invitatie la dialog

HotNews propune un dialog online despre problemele sistemului penitenciar. Se pot adresa in direct intrebari si se pot sublinia cu aceasta ocazie problemele penitenciarelor.

Intrebari, comentarii si observatii pot fi postate la urmatorul link. Discutia va avea loc luni 20.07.2009 incepand cu orele 12.00.


(...)

Reprezentantii FSANP au avut deja, vineri, o intalnire cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si urmeaza sa se intalneasca din nou luni, la ora 16.00. Sindicalistii au organizat deja o greva japoneza, au pichetat ministerul si se pregatesc de greva generala.

Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului (...)

Principalele revendicari ale sindicalistilor
  • Subfinantarea sistemului penitenciar. Sistemul penitenciar se afla in incapacitate functionala. 112 Milioane RON (aprox. 15% deficit) sunt necesari pentru plata facturilor la utilitati, majoritatea penitenciarelor fiind amenintate cu intreruperea utilitatilor. Investitiile au fost oprite, iar drepturile salariale ale personalului nu pot fi asigurate. Se legalizeaza munca fortata, capitolul ore suplimentare fiind eliminat din buget, iar lipsa acuta de personal a fost combatuta printr-o simulare de concurs care nu a adus niciun nou angajat in sistem.
  • Conditii de lucru. Dotarile si amenajarile sistemului penitenciar raman, in lipsa unui program de investitii, la nivelul anilor ’60. Bolile profesionale si riscurile pentru viata si sanatatea personalului sunt o problema ignorata de autoritati. Protectia este doar un text in lege.
  • Transparenta decizionala. MJLC si ANP promoveaza in mod netransparent si discretionar masuri care sunt, in lipsa consultarilor, dar si a unor evaluari corecte, aventuri costisitoare pentru platitorul de impozite. Masuri absolut nefundamentate precum reprofilarea penitenciarelor au crescut nejustificat cheltuielile de functionare. Saptamana trecuta, la 8 luni dupa inceperea acestui program, ANP incearca sa faca o nota de fundamentare dar constata triplarea unor costuri.
  • Salarizarea unitara. ANP este printre putinele institutii din Romania care nu au reusit sa adopte un punct de vedere comun cu sindicatele sustinand ca nu are un punct de vedere dar atacand sindicatele cand acestea au incercat sa ia pozitie.

19 comentarii:

Anonim spunea...

VA ROG,AICI SE POATE SA NU MAI APARA NIMIC DE SIPAREZI ! Ajung 2 saptamini de siparezi dulci sau acrii!

Anonim spunea...

Sistemul penitenciar a fost...este...si va ramane ultima spita de la caruta justitiei si poate chiar a intregii societati...credeti ca va fi altfel? Tare as vrea sa pice toti incompetentii din ANP si sa fie platite datoriile sa vedem dupa cum va evolua treaba in sistem...Criza financiara a lovit si mai mult in criza de oameni de valoare si idei de succes de care duce lipsa sistemul...E bine ca se fac strategii...Dar cu ce si cu cine?
TARABOSTES

Anonim spunea...

Sunt in asentimentul colegului anonim de mai sus. Va rog, oameni buni, macar in acest articol, nu mai scrieti despre SIPAREZI. Doar daca aveti exemple concrete, va rog mult, va sunt recunoscator...

Anonim spunea...

Nu mai scriem de siparezi, dar vom scrie despre atitudinea sefilor din penitenciare care se cred pe mosia sau SRL-ul lor personal.

Anonim spunea...

nu este adevărat că sunteţi ultima spiţă de la căruţă. ultima spiţă sunt grefierii care sunt trataţi de sus de către judecători, care fac 90% din muncă. la fel vin şi noaptea, fac şi ore supimentare (neplătite)iar salariul este cel mai mic din sistem (de când s-a luat sporul de suprasolicitare neurospihică). un grefier cu studii superioare ia cam 16 milioane.

Marius spunea...

Am urmărit cu interes atât întrebările cât şi răspunsurile, vă rugăm totuşi să ne răspundeţi la toate, dacă pentru azi sunt prea multe aşteptăm răspunsuri la cele rămase mâine pe penifest. Mulţumesc!

Anonim spunea...

Să credem noi că Dl Ragea va susţine cauza lucrătorilor din penitenciare. Este greu, pentru că dumnealui este un liberal uitat in minister şi nu are interes să supere pe nimeni. Ţine strâns de scaun cât o rezista. Deşi nu a făcut nimic până acum nu poate decât să execute dispoziţiile PNL.
Cu excepţia Ministrului, ceilalţi PNL-işti trebuiesc mişcaţi d-le Ministru!

roman in Romania lor! spunea...

Procuror cu avere de 20.000.000 euro!Romania lui Papura-Voda!In 2004 Petre Roman propunea infiintarea unei Comisii Anti-Frauda pentru verificarea tuturor averilor!!!Aceasta propunere a fost intampinata negativ de toate partidele!Petre Roman:"Nu s-a vrut acesta masura!"...Increderea in institutiile statului s-a erodat...Romania tara cui?!!!!!Ce faceti pentru viitorul copiilor vostri?!Nimic.....

Anonim spunea...

IN TOAMNA SOSESC ALEGERILE PREZIDENTIALE!AI GRIJA CU CINE VOTEZI...DACA NU AI CU CINE...MACAR DA UN VOT IMPOTRIVA!!!

Anonim spunea...

Dragi colegi,care e treaba cu siparezii?
Cui i-i este frica de sipa?
De ce atit de des folosit de des cuvintul asta sipa?
Serviciul asta i-l vad ca un serviciu oarecare care daca si-ar face datoria,responsabilitatile care i-i revin n-amavea nici o treaba.
Atita timp cit i-si fac traba corect dupa mintea mea ar trebui sa le fie frica doar celor care nu au autoritate in fata ppl din motive pe care cei care lucram pe interior le cunoastem.

Anonim spunea...

Pe data de 29 iunie Papa Benedict a semnat enciclica sociala “Caritas in veritate”, in care apar cateva afirmatii socante pentru progresismul lor. Astfel, Papa crede ca…

“Pentru gestionarea economiei mondiale, pentru asanarea economiilor lovite de criza, pentru prevenirea agravarii crizei si a adancirii deze chilibrelor, este urgenta infiintarea unei reale Autoritati politice mondiale“. In opinia Suveranului Pontif, aceasta entitate, care ar constitui “un grad superior de organizatie la scara internationala, pentru gestionarea globalizarii”, ar trebui “sa procedeze la o dezirabila dezarmare integrala, la asigurarea securitatii alimentare, la protejarea mediului si la reglarea fluxurilor migratorii”. Totodata, enciclica papala, devenita o traditie in Biserica Catolica de peste un secol, solicita construirea unei ordini sociale care sa se conformeze ordinii morale, “interconectarii dintre sferele morale si sociale, legaturii dintre sferele civile, economice si politice, asa cum se prevede in Carta Natiunilor Unite”. Autoritatea “trebuie sa fie subordonata realizarii binelui comun”, “sa fie recunoscuta de toata lumea si sa se bucure de putere efectiva pentru a fi in masura sa ofere fiecaruia securitate, respect, justitie si drepturi”, se mai spune in text (Cf. Ziua).Ce spuneti mojicilor de asta?!

Anonim spunea...

Să soluţionăm problemele stringente ale sistemului legate de finanţare şi apoi să trecem la directorii de puşcării ce se cred mici moşieri...noi nu suntem sclavi, luaţi-vă prietenii şi plecaţi odată cu ei, sunteţi găşti de incapabili...Să-i identificăm pe toţi! La Tg-jiu e o gaşcă completă de şefi, şefuţi complici. Pe ei!

Anonim spunea...

Stimati colegi sindicalisti, haideti sa mai lasam siparezii un pic in pace si sa ne intrebam de ce pentru colegii nostri, agenti care au promovat examenul, nu se poate face nimic, adica sa se respecte legea,iar pentru directorii de unitati intr/o luna au dat si examenul au fost si numiti si au mai primit si 50%.Pai numai pentru agenti e criza?Miroase de la o posta a discriminare

Anonim spunea...

News ! News ! News ! Comunicat ANP, in urma discutiilor de astazi cu sindicatele :
"Luni, 20 iulie, a avut loc o noua întâlnire între reprezentantii Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) si liderii organizatiilor sindicale din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP): Federatia Sindicatelor din ANP, Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare si Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie.

În cadrul întâlnirii, s-a convenit ca în cursul acestei saptamâni sa fie finalizata compararea evaluarilor pentru necesarul de fonduri suplimentare pentru bunuri si servicii, precum si pentru orele suplimentare. Ulterior, va fi înaintata o propunere catre Ministerul Finantelor Publice (MFP).
Cu privire la îmbunatatirea comunicarii si transparenta decizionala, MJLC si administratia ANP vor semna un acord cu reprezentantii sindicatelor prin care vor fi stabilite masuri concrete în acest sens, inclusiv reactivarea comisiei paritare.
Partile au decis sa analizeze masurile de reprofilare si reorganizare a penitenciarelor, precum si de modificare a programului de lucru, urmând ca discutiile pe aceste teme sa fie reluate în termen de 30 de zile. În acelasi termen, vor fi analizate propunerile sindicatelor cu privire la Directia de Prevenire a Criminalitatii si Terorismului.
În ceea ce priveste resursele umane, s-a stabilit ca vor fi cautate solutii pentru agentii care au promovat examenul si urmeaza sa fie avansati.
Întâlnirea a fost utila si constructiva, si va fi urmata de alte întâlniri de lucru între administratie si reprezentantii sindicatelor pentru concretizarea celor stabilite."

Concluzie : S-a pus batista pe tambal si s-a obtinut ceea ce intreg blogul solicita. In termen de o luna se va discuta reorganizarea siparezilor. Restul e tacere si promisiuni de comisii paritare sau nu, de angajari de fonduri si relatii mai bune cu sindicatele. Gata, se poate da drumul la bancuri cu si despre siparezi, la liber !

Anonim spunea...

bai cocalarilor lasati sipa in pace ca pun lopata pe voi! popii e cei mai mari combinatori!

Anonim spunea...

Bravo!Ati pus punctul pe "i"!
Cea mai mare satisfactie si bucurie in viata este atunci cand zidim si mentinem relatiile cu ceilalti,adica cu noi toti ,care suntem lucratori de penitenciar!

Anonim spunea...

Pentru colegul cu lopata : Spune frate cine este popi si ce combinatii face si poate nu scapa la reorganizarea SIPAREZILOR! Si daca mai exista asemenea specimene afisatii aici! Asteptam cu nerabdare!!!!

Anonim spunea...

Chair măi colegule de la 20.10, care este diferenţa între directori şi agenţi să se facă discriminare. Ei au fost agenţi, iar noi mai suntem.Ei faculate la Spiru, noi facultate la Spiru. Noi capabili ei nu ştim...

Anonim spunea...

PAi ia sa se ia la puricat si "super activitatile" ce le fa popii in penitenciare, cat timp stau pe la servici... etc. etc. Apropo, ar fi bine sa se mai angajeze inca vreo 3 de pe la alte culte, de ce numai cel ortodox ? Doamne ajuta !