Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 20 iulie 2009

Avem dialog, asteptam rezultate

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) si Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au acceptat un dialog constructiv cu sindicatele din pnitenciare. A fost nevoie de greva japoneza, mitingul de protest si de o intreaga campanie mediatica pentru a se ajunge la acest punct.

Important este ca s-a facut primul pas si exista ca exista dialog. MJLC a formulat deja unele angajamente, ramane de vazut cum vor fi puse in aplicare si cat de repede.

Negocierile vor continua. Pana la obtinerea unor rezultate concrete continua si aplicarea calendarului de masuri sindicale.



22 comentarii:

shelley spunea...

Felicitări!

Anonim spunea...

Nu inteleg schimbarea brusca de pozitie a MJLC-ului. Sa fie de vina Raportul de tara, care va fi dat publicitatii miercuri? Ar putea fi decisiv pentru soarta singurului "independent" din Guvern...

Anonim spunea...

Eu nu cred in vorbe.
Trebuia cumva sa inchida gura liderilor pana dupa alegeri. Prea putin. Nimic concret...

Anonim spunea...

Ar trebui să ne bucurăm şi să-i acordăm credit lui Sorin, nu e uşor de păcălit şi asta n-ar ajuta pe nimeni!
Ce să credem despre cei nemulţumiţi? Vreţi război să nu aibă timp oamenii să vadă neregulile din penitencire? Aviz Tg-Jiu, vor ajunge şi la voi!

Anonim spunea...

Poate vor constientiza cu totii ca prin deschiderea catre dialog si transparenta decizionala in raport cu sindicatele se va ajunge la rezultate foarte bune. Nu este greu ! Daca nu se va mai tine cont de interesele personale, lucrurile se vor aseza si in acest sistem bantuit de incompetenta.

LITOVOI spunea...

Vedeti,se poate.Asta nu inseamna ca ne vom culca pe-o ureche si nu vom atenti la fiecare miscare derulata de administratie (MJLC+ANP) in afara cadrului, care de comun acord a fost convenit.
Dialog incepe sa existe.Daca va avea si rezultate,daca va fi bazat pe incredere si respect,vom avea toti de castigat.Daca nu,ne vom continua lupta.SPERAM CA TOTI VOM FI DE BUNA CREDINTA.Altfel si administratia i-si fura singura caciula.In ceea ce il priveste pe Sorin Dumitrascu,eu nu-mi fac probleme.Nu pretind ca il cunosc ca pe un prieten,desi mi-as dori sa faca parte dintre ei,dar de regula pe mine inima nu ma inseala.

Anonim spunea...

Personal am sesizat o schimbare in dialogul telefonic intre cei din penitenciare si cei din A.N.P.
Este un pas inainte,pe langa promisiunile primite ,in urma dialogului sindicat-ANP-MJCL(SA NE AJUTE D-ZEU SA SE SI FINALIZE);cred ca s-a mai obtinut ceva:o mai buna comunicare intre madularele aceluiasi trup!

Anonim spunea...

Nu cred in sinceritatea si onestitatea echipei MJLC/ANP in negocierile cu liderii sindicatelor (Teoroc si Dumitrascu), sunt unul dintre liderii de sindicat din teritoriu....si asteptam cea mai mica gresala din partea echipei MJLC/ANP....si ai sa vezi rezultatul D-le Predoiu..,Bala...,Ragea...respectiv ura lucratorului de penitenciar, razbunarea si tavalugul care o sa porneasca si Dumnezeu stie unde se v-a opri (tot asa nu ati crezut in protestul de la sediul MJLC, daca v-ar fi prins un capusor pe afara???...,nu stiu ce ar mai fi ramas din voi).De unde atata ura!!...,din cauza unor incompetenti profesionali propulsati de D-ul Bala, Ragea, Ungureanu, Cel Mare etc..., care au adus acest sistem in colaps. D-le Bala (daca vi se poate spune domn), de unde v-a venit ideea cu salariile declarate? 4000 ron..,9000 ron, noi credem ca ati baut prea multa tuica?!!, daca ar fi fost un magistrat...,mai avea o scuza..., dar DVS. ati reusit performanta sa va bateti joc de un intreg sistem,...SI SA VA FIE RUSINE. DEMISIA , DEMISIA, DEMISIA. UUUUUUUUU.

Anonim spunea...

Constat ca tot tamtamul cu Siparezii a fost ca in bancul cu Iozefini care-ti arata cele zece degete si te lasa sa-l simti pe al unspelea ! Daca tot negociem si vrem sa fim corecti cu TOTI CARE AU PROMOVAT EXAMENUL haideti sa rezolvam si problema asta:

DPCT,nu aveau in titlu ceva cu anticoruptia? Ce era la astea la Bucuresti ? Supercoruptia? Cred ca cineva din conducerea SIPAREZILOR a confundat termenii intre ei,altfel nu-mi explic!!!! Deci ce va mai mira ca uni vroiau sa plece cit mai repede de la SIPAREZI?!

19.07.2009 17:50:00

Anonim spunea...

Chestia cu Siparezii a fost ca in bancul cu Iozefini,este ca atunci cind i-ti arata cele zece degete dar te lasa sa-l simti pe al unspelea !Daca este sa fim corecti fata de TOTI CARE AU PROMOVAT UN EXAMEN CINSTIT,atunci sa rezolvam si speta urmatoare :

DPCT,nu aveau in titlu ceva cu anticoruptia? Ce era la astea la Bucuresti ? Supercoruptia? Cred ca cineva din conducerea SIPAREZILOR a confundat termenii intre ei,altfel nu-mi explic!!!! Deci ce va mai mira ca uni vroiau sa plece cit mai repede de la SIPAREZI?!

19.07.2009 17:50:00

Anonim spunea...

Nu inteleg ce legatura are directia de prevenire!!!!!!!poate cineva sa "lumineze"?astia stiu un singur lucru sa ne verifice pe noi!intri in kkt pe vorbe goale!

Anonim spunea...

Acum sunt la mina noastra ,poate daca le aratam ca suntem domni cu ei......
Avem posibilitatea sa curatam directia asta si sigur cred ca cei din teritoriu nu vor uita!

Anonim spunea...

D-lor mai slabitine cu SIPAREZII,altele sunt prioritatile din sistemul penitenciar!
Creati-va alt blog, pentru rezolvarea problemelor personale!
Ne-am saturat de frustrati!
D-ule lider, vrem revendicari la obiect si cu implicatii in bunul mers in al sistemului penitenciar!
Un om de bine!

wolf spunea...

E lucru bun faptul ca exista dialog. Inseamna ca se poate negocia. Daca as fi in masura as duce negicierea la maxim posibil. As intinde coarda si nu as semna un acord decit in ultimul moment si dupa o comfirmare sigura ca drepturile salariale legale nu vor avea de suferit. Totodata as accentua necesitatea unei transparente decizionale si consultarea sindicatelor in luarea deciziilor. Nu ma astept la o demitere a actualei conduceri ANP la presiunea sindicatelor, deci atata timp cat Bala & Co mai sunt, doar D-zeu mai stie care vor fi efectele reprofilarii.
S-auzim de bine!

Anonim spunea...

Ai dreptate stimabile Wolf!Cu ei sau fara,vrem sa fim un intreg!
ADEVARUL,DREPTATEA SA IESE LA SUPRAFATA,PRECUM ULEIUL!

Anonim spunea...

De ce nu merge ANP .
Datorita numirilor,imputernicirilor,
redistribuiri in unele functii ale unor oameni incompetenti .

Din cate tin minte la concursul care a avut loc pentru functiile de siparezi,au fost respinsi o gramada de concurenti care ulterior au fost REDRISTRIBUITI in alte unitati penitenciare.

Pai asta este corectitudine

Anonim spunea...

Este un moment de referinta in lupta sindicate - ANP-MJCL, cu o importanta deosibita in ceea ce va urma. Trebuie bine gandit momentul si felul incheierii protestelor. In functie de cum manageriem acest comflict de munca vom conta pe viitor. Atentie! faptul ca ANP si MJ a cedat si exista dialog nu inseamna nimic. Graficul de protest trebuie sa continue cel putin pana dupa greva de avertizment. Trebuie sa fim uniti FSANP si SNLP impreuna pentru viitorul nostru!!!

Anonim spunea...

Ptr. anonimul de la 19.40
In ultima perioada se vorbeste foarte mult de acesta directie de prevenire si se arunca cu noroi in oamenii care muncesc mai mult sau mai putin in acest serviciu. Nu cred ca ar fi trebuit sa-i discreditam fara sa se faca o ancheta cu privire la intreaga lor activitate. Sindicatele au posibilitatea sa ceara formarea unei comisii de ancheta si sa analizeze toate raportarile inaintate care ANP iar daca se constata ca au desfasurat si alte activitati decat cele prevazute de lege atunci au posibilitatea sa solicite masurile prevazute de lege.Activitatea DPCM este strict prevazuta de lege, ea nu poate desfasura activitati in afara legii. Totusi sunt situatii in care au fost facute si alte activitati deceat cele prevazute de lege cu acceptul sefilor. In cazul in care se intocmesc aceste comisii si constata activitati de depasesc sfera lor de activitate atunci sindicatele se pot adresa justitiei.

Anonim spunea...

Ptr. anonimul de la 20.45
Activitatea siparezilor nu este de a ne verifica pe noi. Activitatea lor este limitata. Sunt alte structuri ale statului care desfasoara activitati specifice si care pot lua masuri impotriva celor vinovati inclusiv impotriva celor care lucreaza in acest serviciu secret si care lucreaza numai cu documente secrete si strict secret.

Ei au activitati de prevenire si isi desfasoara activitatea numai cu privire la

Anonim spunea...

Se vorbeste tot mai mult de masuri de reprofilare a sistemului penitenciar fara sa se vorbeasca de implicatiile financiare in aceasta perioada de criza. Americanii au o vorba - nu schima caii la carunta in mijlocul raului. Reprofilarea duce la ceva bun pesntru sistemul penitenciar sau o sa adanceasca problemele iar cei care dispun aceste masuri o sa pleca la pensie.

Anonim spunea...

Dorim sa traim ancorati in realitate,chiar daca prezantul inseamna criza!
Un cuvant poate sa deschida un mormant,dar nu avem dreptul sa omoram!
Dorim realitate,dorim intelegere,dorim unitate si sa ne auzim cu bine!

Anonim spunea...

Sunt satul de vorbele si minciunile ministerului...