Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 15 iunie 2009

Tupeu de mejeleceu

Tot vorbeam de mineriadă. Pentru că tupeul de criză nu are limite MJLC mai suspendă odată legea, c-așa vrea mușchiul lui. Executarea sentințelor câștigate până la 31 decembrie 2009 va fi 'eșalonată' până în 2012.

Drepturile salariale stabilite prin hotarari judecatoresti in favoarea bugetarilor, in principal pentru personalul din justitie si administratia penitenciarelor, devenite executorii pana la 31 decembrie 2009, vor fi esalonate la plata cu cate o treime din valoarea titlului, in perioada 2010-2012, potrivit unei ordonantei de urgenta obtinuta de Mediafax.

"Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel - in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu, in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu, in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu", se arata in ordonanta.
In cursul acestui termen, orice cerere de executare silita se suspenda de drept, conform actului normativ. Sumele platite se actualizeaza cu indicele preturilor de concum comunicat de Institutul National de Statistica.
Sursa: link

21 comentarii:

Anonim spunea...

E disperare mare... In curand asta va fi cea mai mica problema a noastra...

Anonim spunea...

Cred ca voi fi chiar on-topic. Domnii directori Cel Mare si Bala au pierdut, la Curtea de Apel, procesul prin care contestau masura de plafonare a salariilor domniilor lor. Desigur, acesta ar putea fi un fapt divers. Ce-ar fi sa ne intrebam, insa, despre puterea exemplului acestei initiative ?. In sistemul penitenciar romanesc ar putea fi mii de oameni care ar fi indreptatiti sa dea institutia in judecata. Multi au facut-o. Degeaba. Multi o vor face. Cine stie cu ce rezultate. Pe de alta parte, multi dintre noi suntem de-a dreptul disperati de amploarea pe care au luat-o "afacerile" ppl-eilor cu repercusiuni asupra activitatii noastre. Asadar, ce ne invata aceaasta actiune a d-nilor directori ?Care este puterea exemplului oferit de aceasta "afacere" la nivel inalt ?Probabil ca indemnul este ca atunci cand te simti neindreptatit dar stii ca nu ai sanse de succes, dar si atunci cand toti iti spun ca ai dreptate, cand visezi sa ai cat mai multe procese pe rol, cand orice distractie de pe lumea asta te lasa rece, omule, hai la tribunal !In ziua in care ai proces este musai sa ti se dea liber, in plus ii poti aduce acolo si pe cei care nu au ca hobby plimbarile prin tribunale, poti sicana sefii, ii poti obliga sa raspunda chiar, pentru actele lor administrative etc. Tare as fi curios sa stiu, cat de confortabil s-ar simti dl. Bala in cazul in care i s-ar intenta cateva sute de procese, in cascada, datorita unor acte administrative emise cu incalcarea unor acte normative, emise cu vicii, incalcarea unor drepturi ale angajatilor sau neelaborarea cu buna stiinta a unor decizii care intarzie nepermis de mult si aduc atingere intereselor persoanei. Mandra tara, bravi ostasi !

Anonim spunea...

Recunosc in fata marii adunari a bloggerilor de pe penifest ca sunt tot anonimul de la 10.40. Si pentru ca am putin timp liber, nu am niciun proces pe rol, deocamdata, doresc sa fac cateva precizari. Nu ma bucur deloc de faptul ca d-nii Bala sau Cel-Mare au pierdut aceste procese. Nu m-as bucura, mai ales, datorita faptului ca acesti domni ar putea sa aiba credite angajate in baza veniturilor de pana in decembrie 2008. Multi dintre noi am simtit pe pielea noastra ce inseamna sa ai frisoane la gandul ca maine devine scadenta o rata la banci. Ceea ce ma preocupa sunt invataturile, puterea exemplului care deriva din astfel de actiuni ale sefilor nostri.

Stheo spunea...

Stiti, de curind am citit un articol interesant...in care cineva se revolta ca nu este infractor. Nu scriu de suparare.Scriu pentru ca traim in prezent si acesta ne omoara tot timpul.Statul ne considera infractori, iar noi ne complacem.Intodeauna exista motive.Intotdeauna ne inchipuim ca vom depasi situatia si ca nu ne vom mai intoarce la aceleasi greseli.In realitate, ne adincim in minciunile zilei si nu ne mai desprindem.Inchidem ochii si ne facem ca nu vedem ca vecinul fura.Suntem cu totii intr-un joc piramidal.Locuim in tara altora ca niste infractori. Dovada:votarea.Radem la "Mondenii" si invidiem in tacere pe cei care au reusit prin furt:"cinste lor- si eu daca puteam , faceam la fel".Statul ne face infractori, si ne comportam ca atare.E trist...

Anonim spunea...

Anonimului din 15.06.2009;ora 20:42
Esti suparat pe ceea se intampla in societatea romaneasca sau in sistemul penitenciar?
Vrem sa intelegem si noi,cititorii acestui blog!

Anonim spunea...

Cu parere de rau,nu vreau sa fiu coleg cu tine,dintr-un simplu motiv:nu doresc sa agonisesc averi prin furt-constiinta ,pentru mine,inca are un pret-ma defineste ca om,nu ca lucrator de penitenciar!

Anonim spunea...

Se pare ca problema salariilor celor trei directori generali a fost rezolvata prin respingerea de catre Parlament a OUG prin care au fost limitate.

Anonim spunea...

La Constanta s-au facut descinderi de catre organele competente acasa la cei ce scot documente secrete pentru a lucra la domiciliu.
Un comisar sef si fiul acestuia angajati la MAI sunt cercetati pentru acesta grava infractiune si risca ani buni de inchisoare. Gurile rele spun ca astfel de lucruri se petrec frecvent in ANP. Documente cu un astfel de caracter gasindu-se pe la diverse persoane acasa sau depuse ilegal la diverse institutii.
Anchetele declansate de institutiile abilitate vor continua si cei gasiti vinovati vor da socoteala.

Anonim spunea...

Vai de capul nostru

Anonim spunea...

NU de-al nostru ci,de-al urmasilor urmasilor nostrii!

Pruteanu spunea...

"Nostri" se scrie cu un singur "i".

Anonim spunea...

...inteligentule iesit din prefata dex-ului...gaseste-ti alta ocupatie saritule cu parasuta!

Anonim spunea...

Ati auzit de capra cu trei iezi de la Ploiesti? Capra este acum in concediu de ingrijire "ied", iar cei trei iezi fideli caprei fara par zburda prin biroul de la 129 si ignora conducerea unitatii pentru ca au capra-n "spate".Un ied mai "setos" a fost imputernicit in locul caprei, cel de-al doilea ied a zburdat prea tare si a fost pedepsit,iar cel de-al treilea este "uns cu alifii" si oscileaza.

Anonim spunea...

stimati colegi intru suferinta,trebuie sa stam trezi!

Anonim spunea...

nu e ceva nou esalonarea platilor ca urmare a unor hotararai judecatoresti definitive.

Anonim spunea...

???????????????????????????
nume frate, daca te bazezi!!!!!!!!

Ati auzit de capra cu trei iezi de la Ploiesti? Capra este acum in concediu de ingrijire "ied", iar cei trei iezi fideli caprei fara par zburda prin biroul de la 129 si ignora conducerea unitatii pentru ca au capra-n "spate".Un ied mai "setos" a fost imputernicit in locul caprei, cel de-al doilea ied a zburdat prea tare si a fost pedepsit,iar cel de-al treilea este "uns cu alifii" si oscileaza.

16.06.2009 21:30:00

Anonim spunea...

D-ULE ,VREM SA STIM DACA CEI TREI IEZI AU JIRUL CAPREI, PENTRU A ZBURDA!Ca altfel,chiar ne bagi in ceata!

Beheheeeee spunea...

Avem undeva in sistem o capra neagra! Dupa cum bine stiti e protejata de lege si are deja trei imputerniciri pana acum.

"Ta, ta, ta, caprita, ta
Te-am adus din Africa
Nu te da, nu te lasa..."

Mai rau e de tapii ispasitori...de pedeapsa ;-)

Anonim spunea...

Nu intimplator Caragiale s-a nascut in Ploiesti :) !

Anonim spunea...

unui ied ii place si cu biberonul sa fie cu dop ?????

Anonim spunea...

de banii de haine nu ati auzit nimic este luna iunie........