Cam atât am învățat din istorie:
- 13-15 iunie 1990, Mineriada - morți, răniți, minciuni
- 15 iunie 2009 - Ion Iliescu, încă viguros, încă politician, încă membru al unui partid de guvernare
Între timp 'ne-am vândut țara', ne-am privatizat, am votat, am uitat. Si veni criza, si guvernul împrumută 19,6 mld de Euro de la FMI și UE. Mai nou Guvernul lu' Coaliția pentru România (așa se numea parcă) împrumută 6 mld de Euro de pe piața internă.
Iar noi? Noi ne uităm la televizor cum se plimbă miniștrii pe malul mării. Realitatea TV dezbate intens despre care partid are miniștri mai frumoși.
Dacă vă era cumva dor, sau pur și simplu ați uitat...
- elemente organizate și drogate... de-a dreptul fasciste
- frați mineri... răspunsul de solidaritate muncitorească
- sa va deplasați spre Piața Universității pe care vă rog s-o ocupați
- droguri, armament, muniție, bani și... mașină de scris automată la peneleu
- să ne vedem cu bine...
3 comentarii:
Proclamatia de la TIMISOARA
8. Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti, candidatura la functia de presedinte al tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vina. Stim cu totii in ce masura era conditionata viata individului, de la realizarea profesionala pana la primirea unei locuinte, de carnetul rosu si ce consecinte grave atragea predarea lui. Activistii au fost insa acei oameni care si-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist si a beneficia de privilegiile deosebite oferite de acesta. Un om care a facut o asemenea alegere nu prezinta garantiile morale pe care trebuie sa le ofere un Presedinte. Propunem reducerea prerogativelor acestei functii, dupa modelul multor tari civilizate ale lumii. Astfel, pentru demnitatea de Presedinte al Romaniei ar putea candida si personalitati marcante ale vietii culturale si stiintifice, fara o experienta politica deosebita. Tot in acest context, propunem ca prima legislatura sa fie de numai doi ani, timp necesar intaririi institutiilor democratice si clarificarii pozitiei ideologice a fiecaruia dintre multele partide aparute. De-abia atunci am putea face o alegere in cunostinta de cauza, cu cartile pe fata.
http://www.youtube.com/watch?v=k5dPtIUL3Yc
si la galati e un miner.
Trimiteți un comentariu