Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 25 iunie 2009

Din lac în puţ

Aşadar, a fost finalizată strategia 2009 – 2013 a sistemului penitenciar românesc. Semnată, legată, distribuită în unităţi.

Citind-o, am constatat că nu mai avem în vedere reducerea ratei recidivei, aşa cum s-a gândit iniţial, ci „reducerea riscului de recidivă”.

Aproape că ne-am fi simţit măguliţi că ANP a ţinut cont de consultanţa oferită de Penifest, dacă nu ar fi schimbat o greşeală cu o alta.

Vă întrebaţi, stimaţi cititori, unde e problema de data asta? Ei bine, dacă rata de recidivă este un indicator global (de stare), riscul de recidivă este un indicator individual sau de evaluare. Un sistem întreg nu poate avea risc de recidivă, risc de recidivă pot avea agresorii sexuali în proporţie mai mare decât cei cu infracţiuni economice şi, în mod individual, Serghei Gorbunov, Miron Cozma sau, cu permisiunea dumneavoastră, ultimul pe listă... Pardon, era să spun o prostie, domnul Iliescu a scăpat de condamnare, deci nu are risc de recidivă.

În altă ordine de idei, risc de recidivă au şi cei care nu sunt acum încarceraţi dar au condamnări anterioare. Şi în cazul lor vrem să reducem riscul de recidivă?

Formula corectă ar fi fost „diminuarea riscului de recidivă pentru Serghei Gorbunov", sau "diminuarea riscului de recidivă pentru întreg efectivul sau pentru minim 50% din efectiv” sau „diminuarea riscului de recidivă pentru deţinuţii din Penitenciarele Suceava, Piatra Neamţ, Zalău”.

Poate până ajunge la Guvern, se mai rectifică odată.

23 comentarii:

un agent indezirabil spunea...

20 DE ANI LE-AU TREBUIT "SA PUNA ROMANIA PE BUTUCI"!PACAT...IN TARA ACEASTA AU FOST ATATEA OPORTUNITATI SI AU FOST SI BANI!DAR A FOST SFARTECATA DE EI!ATATEA GUVERNE...ATATA SARACIE!TRANZITIE,RECESIUNE...AR FI MERS TREABA ,DACA AR FI FOST VOINTA!DAR MILIONARII DE CARTON,NU PREA AM FI AVUT!IN TARI RESPECTABILE,FISCUL AR FI FACUT LEGEA!LA NOI...CA LA NIMENI!

un agent indezirabil spunea...

20 DE ANI NE-AU TREBUIT SA OBSERVAM "CANCERUL","METASTAZA" IN CARE SE AFLA ROMANIA!!!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

"Nu-mi dati sfaturi,stiu sa gresesc si singur!"
Kant a spus-o!
Inceputul sfarsitului pentru economia acestei tari!
Mai este inca putin pana la colaps.
E greu sa privesti jumatatea plina a unui pahar spart!
E trist!

Anonim spunea...

Vedeti ce face BALA pe banii nostrii de sporuri, la:

http://penifesthebest.blogspot.com/

un agent indezirabil spunea...

Ma intreb de ce oare Romania a fost un "Eldorado" pentru un mare numar de rromi(nu sunt rasist,martor mi-este Dumnezeu!),de ce a fost un "Eldorado" pentru baronii locali,de ce a fost un "Eldorado" pentru infractori,de ce a fost un "Eldorado" pentru cetateni straini(cu probleme in tara lor!)...de ce ?!...de ce ??!! De ce a fost o "fata morgana" pentru cetateanul simplu?!Ne meritam soarta,spun unii!Sa ne resemnam,zic altii!Alegeti singuri...sunteti baieti mari!

un agent indezirabil spunea...

CETATEANULUI SIMPLU I S-A "PLIMBAT" PRAJITURICA PE SUB NAS...PE CAND EI..."FARFURIDI SI BRANZOVENESCU"...AU MUSCAT VARTOS DIN TORT!!!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Ruga unui roman:
Strabat tunelul!
Un tren vine;ma ascund in locul de refugiu...si mai merg putin...Ah, vine rapidul,trebuie sa ma refugiez!
Doamne,de cati ani strabat tunelul?
Te rog,ajuta-ma,vreau sa ajung la capat,sa ma inunde lumina promisa,de odihnioara,si sa pot spune:Sunt lumina in tara in care traiesc!
Ajutorul nu poate veni decat de la Tine!
Amin!
Orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare!

Anonim spunea...

Şi ştiţi de ce s-a întâmplat aşa? Pentru că cetăţeanul simplu a fost un prost şi a înghiţit toate minciunile. Cetăţeanul român îşi merită soarta pe deplin.
Exact cum majurii+ofiţerii de la puşcărie nu au avut şi nu au curajul de a spune lucrurilor pe nume, aşa şi cetăţeanul român, s-a mulţumit cu gogoşile servite.
Aici se cerea "să fiţi bătuţi cu parul fără număr" referire la toţi mârlanii şi nesimţiţii şi hoţii care ne-au condus şi ne conduc.

Anonim spunea...

Pt 25.06.2009 18:47:00

Si-a facut Firinel blog?
Poate ii atrage pe curajosi in zona aia si rade si penifestul.

Puteau sa aiva un nume mai original.

Anonim spunea...

ala e blogul "adevaratilor intelectuali"?

Anonim spunea...

salut colegi . imi place ca "VLAD DREACU " [ directorul Stanciu ] de la MARGINENI urmareste aceste subiecte postate de dumneavoastra si intervine din cand in cand.E un MANEGER BUN atata timp cat a stiut cum sa ia de la Fabrica de Mobila autovehicolele si mobila [ unele chiar fara documente ] e destept , tipu , are scoala vietii de bucuresti .

un agent indezirabil spunea...

VA ADRESEZ O INTREBARE SIMPLA:DE CE ESTE ROMANIA ,TARA PARVENITILOR,A CIOCOILOR NOI CU BODY-GUARDZI?!

Murphy spunea...

Răspunsul poate fi găsit în romanul lui Dinu Săraru - "Ciocoii noi cu bodyguard".

un agent indezirabil spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=2oJm-KMFCaU La aceasta adresa urmariti pe Bercea Mondialu ...Seful banilor din Slatina!Asa traiesc "ei"...tu cum traiesti?!

Murphy spunea...

Volumul a inspirat scenariul filmului `Ticalosii`.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

"DE UNDE STATUL ESTE REZULTATUL SOCIETATII SALE,NE-AM POMENIT CA AVEM UN STAT INAINTE SA AVEM O SOCIETATE"-ideea lui Caragiale,de la care a pornit Dinu Sararu!
Se pare ca avem valori,dar...

Anonim spunea...

Vai de pacatele noastre! Pe Bala n-o sa-l vedem curand plecand de la administratie. Are inca sustinerea necesara iar cei care nu-l mai vor sunt fie slabi fie lasi sau amandoua. Minunata conducere se pregateste elegant sa mai suspende/taie ceva drepturi greu obtinute. Au cerut intr-un mod marsav propuneri pentru modificarea HG privind decontarea chiriei. Nu vreau sa zic ce va urma! Credeti ca o sa reia plata primei de vacanta din 10 iulie? Va inselati! Atentie, nici nu visati noaptea ce se poate intampla ziua!

Anonim spunea...

Si-a tras Tiberiu Ungureanu blog. Auzisem de ceva timp ca are de gand sa faca acest lucru. In sfarsit, a reusit. I-a trebuit cam mult ca sa imite penifestul. Dezbina si cucereste. Nu?

Anonim spunea...

se pregateste daca nu deja se taie din salariile negociate in noua grila din legea unica.pe la sindicate ce se aude?

Anonim spunea...

Stie cineva cine e "artizanul" reprofilarii penitenciarelor si a programului de 8 ore ?

Anonim spunea...

Movila securistul

Anonim spunea...

26.06.2009 08:06:00 MAI NCEARCA! ORICUM SE PREGATESTE INTRODUCEREA ACESTUI PROGRAM IN TOATA TARA.Nu credeti? Mai vedem.

Anonim spunea...

Movila e tapul ispasitor. Dupa cum arata si cum vorbeste, habar nu are despre programul pilot. Incearca mai sus, la Stancovici, sau la ,,maretul" Firinel...