Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 24 iunie 2009

ANP se fofileaza

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) refuză să semneze prelungirea Acordului Colectiv asupra raporturilor de serviciu la nivel de sistem pnitenciar. Negocierile au fost finalizate la 05.06.2009, convenindu-se ca Acordul să fie prelungit până în iunie 2010.

ANP a fost reprezentat de cei trei directori generali adjuncți. Directorul general al ANP, dl. Ioan Băla, amână semnarea documentului invocând pretexte de ordin procedural. Drept urmare, Ziua salariaților sistemului penitenciar - 29 iunie - va fi serbată doar prin muncă.

sursa: FSANP

28 comentarii:

profox spunea...

Si cum vor face cu cheful ofiterilor? Vor bea doar dupa ora 15 sau vor fi serviti doar cu suc?

Anonim spunea...

profox, organizeaza si tu cheful frustratilor sau cheful agentilor cu complexe de inferioritate. Ca sa nu mai ai pricina de cearta cu ofiterii.

profox spunea...

Stai linistit ca il organizam. Daca conducerea nu s-a gandit si la noi ne-om distra singuri. Spre deosebire de ofiteri noi vom bea doar in afara serviciului.

un agent indezirabil spunea...

VREMURI SUMBRE....NE ASTEAPTA, CHIAR POATE DOUA RECTIFICARI BUGETARE NEGATIVE,O SCADERE LA SFARSITUL ANULUI DE PESTE 8% DIN PIB(VOM PIERDE CAM 2000 EURO/CAP LOCUITOR!),....SI DOAMNE-FERESTE,IN SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE,O INCAPACITATE DE PLATA A SALARIILOR!NU FITI PESIMISTI,DOAR OBISNUITI-VA CU "DOAMNA" CRIZA!NU MAI ADAUG CA IN TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE,INSTITUTIILE SUNT "COCOSATE" DE DATORII!O RADIOGRAFIE TRISTA...ROMANE FRUNTEA SUS!!!

Anonim spunea...

De ce n-ar fi frustrat profox? Tie ti-ar placea daca de ziua familiei tale ar fi sarbatoriti doar fratii tai din strainatate?

Anonim spunea...

astazi au venit semnale din ANP, cum ca avem probleme mari cu banii si ca poate ar fi bine ca managerii sa se gandeasca la acordarea sporurilor, si anumite sporuri sa nu se mai acorde la toata lumea sau sa fie micsorate. La TV cineva din Ministerul de finante sustine urmatoarea chestie: vom mari taxele, vom sista sporuri daca nu, vom trece la concedieri. Dragii mei, se pare ca lucrurile devin foarte serioase si ca sindicatele trebuie, mai mult ca niciodata, sa ia pozitie. Am dori sa stim, sa avem un exemplu, venit dinspre ANP, cum vor face ei, cu structura lor, reduceri de cheltuieli.Ne dorim sa vedem, in primul rand de acolo, un exemplu. Normal, ca de obicei, ei vor fi cei favorizati si noi, sacrificati. Ca de, acolo se munceste cel mai mult. Cei ce au ceva contacte cu "specialistii" de acolo, cam stiu despre ce vorbesc.

Murphy spunea...

Niciodată să nu argumentezi cu un nebun. Cei din jur s-ar putea să nu facă diferenţa.


Nu eşti beat atâta timp cât poţi să zaci întins pe parchet, fără să te sprijini.

Vă doresc ce vă... doriţi!

LITOVOI spunea...

Nu cred că este o soluţie să ne acuzăm uni pe alţi.Onorant ar fi fost ca noi agenţi,să fim cei care ridică vocea pentru a apăra zbaterea ofiţerilor pentru respectarea legii.Cu părere de rău ,cu mici excepţii,ofiţerii sunt cei care se ascund în spatele nostru.Curajul de a spune ,,NU",atunci când un superior îţi cere să faci o ilegalitate,este apanajul celor puternici,oameni găsiţi din ce în ce mai rar în rândurile noastre.De onoare ce să mai vorbim.Ea este un concept ,un ideal greu de atins.A bate palma cu cineva pentru a parafa o înţelegere,vezi acordul privind raporturile de servici,reprezintă în ziua de azi o ecuaţie în care necunoscutele se înmulţesc cu cât te apropii mai mult de rezultatul final.A strânge o mână onorabil,a putea să-l priveşti pe celălalt în ochi,reprezintă pentru mine tot ce poate fi mai mulţumitor ca om.Dar eu sunt agent.Am aspiraţii mărunte.Păcat de onoarea celor care puşi să legitimeze o înţelegere prin propria prezenţă şi care prin nerespectarea ei sunt obligati să plece iar capul.Sunt directorii general adjuncţi.Li sa demonstrat şi lor că la un moment dat nu sunt toţi parteneri.Ei sunt cei sacrificaţi.
P.S. Sunt curios dacă până vine domnul Băla din îndepărtata Anglie,cineva va îndrăzni să ia o decizie.Garanţie că va fi respectată nu avem.Asta vizavi de implicare într-o perioadă în care sistemul penitenciar intră în vrie(citat din domnul Ragea).

Anonim spunea...

A.N.P.-ul nu are persoane private in custodie,carora sa le asigure drepturi,si nici nu fac cheltuieli cu transferul lor dintr-un loc in altul!
E usor sa faca economii pentru personal,la bunuri si servicii!
Dar,cu noi cum ramane?
Cand se va umbla la normele de drepturi ale persoanelor private de libertate in perioada de criza,ca noi deocamdaa, am bagat mana in buzunar?
Poate o sa mai bagam,dar vrem s-o facem, din drepturile obtinute prin efectul legii,nu din cele diminuate de neplata unor sporuri!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Un anonim a postat la Si totusi....credinta:
"Doamne,da-mi puterea de a face ceea ce se poate face,seninatatea de a accepta ceea ce nu se poate face si intelepciunea de a face diferenta intre cele doua"
Are dreptate,numai Bunul Dumnezeu ne mai poate indruma!Depinde de noi toti!

un agent indezirabil spunea...

MINISTERUL MUNCII A TAIAT CU 40% SALARIILE DIN GRILA LEGII UNICE!!!SINDICATELE ESTIMEAZA CA "15 ANI" NE-AR TREBUI SA AJUNGEM LA ACESTE NIVELE PROPUSE!EXECUTIVUL ,SA FIM SINCERI, NU PREA MAI ARE BANI PENTRU PLATA SALARIILOR SI PENSIILOR!CE-TI DORESC EU TIE...AMARA ROMANIE...

Anonim spunea...

am postat de multe ori ca ne va lua dracu' anul asta dar lumea era ocupata de paruieli intre directorii de la pspa. de la margineni, de la tg ocna.

Anonim spunea...

Ce pacat ca nu te-am "ascultat". Cine stie unde am fi fost acum.

Vlad Dreacu' spunea...

Va multumim pentru text, d-le Huginn. Ne puteti spune si noua, in cuvinte cu subiect si predicat, simple, ce vrea sa zica aceste vorbe incalcite si dezinteresat mestesugite ?Ietete, zic si eu.

Anonim spunea...

Textul are tot ce-i trebuie. Poate vrei sa ti-l citeasca cineva sau sa-ti explice? Pai zi asa...

Vlad Dreacu' spunea...

Sper sa nu ma cenzurati. Doresc sa revin, intr-o doara, pentru a nu fi luat in darboaca !D-le Huginn, ce consecinte juridice deriva din neprelungirea acordului colectiv de munca, cine beneficiaza mai mult decat altii de aceasta (ne)prelungire a valabilitatii Acordului Colectiv, cum va simtiti dvs,. in pielea dvs., in urma nesemnarii (prelungirii)( noului) acord colectiv. Succese japoneze ! :)

LITOVOI spunea...

Problema nu este ce consecinte juridice deriva din neprelungirea Acordului colectiv de munca,problema este una strict relaţională.Un Acord care nu ne-a folosit prea mult,dar care a pus bazele unui dialog.A fost un prim pas spre normalitate.Din păcate au rămas numai intenţiile.Păcat.

Anonim spunea...

GREVA PE 31?

Anonim spunea...

iunie are 30 anonimule

Anonim spunea...

31 iulie

Anonim spunea...

LITOVOI, te joci cu "poloniu"!

Anonim spunea...

oare daca s-ar infiinta o spalatorie de creiere,ar mai fi atitea probleme?

LITOVOI spunea...

Pentru Anonimul de la 22.19

Parcă mai contează.Voi fi adăugat şi eu la o colecţie de iluştri necunoscuţi.

Anonim spunea...

pt 22:32

Au infiintat comunistii o spalatorie de creiere si uite ce probleme avem inca si astazi.

Burebista spunea...

Greva sa inceapa chiar pe 29 iunie daca tot mergem la munca!!!
Vor fi umbrite eforturile ANP-ului de a-si spala fata cu actiuni ale detinutilor. In felul acesta nici nu le mai facem...
Nu se mai poate asa.

Anonim spunea...

Ne dai O.K.-ul pentru greva Huginn?

Huginn spunea...

Daca de la mine e nevoei de OK. Da, il dau. Multumesc de intrebare. :)

Huginn spunea...

Simplu domnu Vlad, simplu. ANP ne pacaleste. Consecinta va fi un mare scandal. Sper.