Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 9 mai 2009

Să nu uiţi, asimilatule!

Consilieri asimilati magistratilor Tocmai m-am oprit din lăcrimat. Vă rog să-mi iertaţi tulburarea. Nu observasem ultimele două comunicate de presă postate pe site-ul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, iar când am intrat – ce să vezi – tragedia se întâmăplase.

Asimilaţii magistraţilor, ăia care nu reuşesc nici măcar să-şi ia definitivatul la aceleaşi materii la care sunt admişi cu note mari, se supărară nene pe presa asta ingrată care le critică statutul lor privilegiat în raport cu alţi birocraţi de prin ministere. Şi după ce că se supărară, măi frate, trântiră şi ditamai comunicatu’ ofuscat.

Se pare că sunt cei mai competenţi şi cei mai necesari, şi fără asimilarea lor nu se poate. E o chestiune de obraz până la urmă, statul trebuie să-şi permită câţiva pupili şi pupile care să primescă salarii de magistraţi, făcând în esenţă muncă de birocraţi.

Personalului asimilat judecătorilor şi procurorilor funcţionează exclusiv în cadrul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC), Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Naţional al Magistraturii şi Ministerului Public, instituţii care asigură buna funcţionare a justiţiei şi contribuie la garantarea independenţei acestui serviciu public.

În prezent, din totalul de 469 de posturi aprobate pentru aparatul propriu al MJLC, 202 sunt prevăzute pentru personalul de specialitate juridică, asimilat judecătorilor şi procurorilor, iar dintre acestea 175 deposturi sunt ocupate (în această categorie, intră şi judecătorii şi procurorii detaşaţi la MJLC). Din cele 175 posturi ocupate, un număr de 15 consilieri juridici asimilaţi sunt în prezent detaşaţi pe perioade determinate în cadrul altor instituţii guvernamentale naţionale sau internaţionale.

Toate aceste condiţii speciale care privesc atât accesul în MJLC, cât şi atribuţiile, cariera, interdicţiile şi incompatibilităţile profesionale justifică statutul de personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor din cadrul MJLC, diferit al altor categorii de personal de specialitate juridică. Spre exemplu, în cadrul MJLC activează şi 45 de persoane cu studii juridice care, prin natura activităţii, lor nu îndeplinesc atribuţii specifice personalului asimilat.(sursa: link)

Un alt comunicat ia act cu supuşenie de părerea proastă pe care ditamai Bundestagu’ o are despre mersul justiţiei româneşti, asta cu consilieri asimilaţi, coduri de groază şi penitenciare a nşpea roată la căruţă.

De data asta semnează personal Independentul şi nu mai e tare pe ‘baricăzile’ punctelor de vedere. Semnalul Bundestagului e îngrijorător, semnalele din mass media şi dinspre societatea civilă sunt chipurile inexacte.

Decizia Bundestagului reprezintă un semnal îngrijorător care trebuie tratat cu toata atenţia, pentru că reflectă nemulţumirea acestui stat membru al Uniunii Europene faţă de evoluţia celor patru obiective de referinţă din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Decizia Bundestagului confirmă semnalele prealabile potrivit cărora unele state membre ale U.E. presează Comisia Europeană în direcţia unei atitudini severe în evaluarea progreselor în domeniul Justiţiei şi combaterii corupţiei. (sursa: link)

Cu precizarea că inexactităţile din presă nu sunt deloc inexactităţi, iar salariul asimilaţilor este exact cel pe care-l primeste un magistrat, închei aici tulburat şi neliniştit de soarta de asimilat.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Nu e corect. De ce in Mejeleceu nu exista specialisti precum in Anepeu care sa elaboreze criterii imposibile, hilare, dragute si SF (sefeuri), unice pe ramura ?Ar trebui sa se infiinteze cel putin un Beteceu (birou de ticluit criterii) la Mejeleceu. De pilda, daca vreun neavenit cu studii juridice ar fi dorit sa ajunga asimilat in minister si nu ar fi fost pe placul independentului, cel dintai ar fi trebuit sa se supuna urmatoarelor recomandari si note interne, ordine sau decizii: " Fiecare candidat, de preferinta om tanar si cu un rost in viata,
la functia de asimilat cu a mic sau mare, va trebui sa depuna la
dosarul de transfer o copie dupa actul doveditor al vechimii in
functia de asimilat in fostul Mejeu de cel putin cativa ani.
Studiile sunt necesare dar nu si obligatorii. Pot fi si in curs. La fel si Diploma de absolvire". In acest caz, locul asimilatului ar fi devenit disponibil pentru nepot ori pupila carora li se aplicau numai dispozitiile din partea a doua a normelor de aplicare. Atentie, Anepeule !Asteptam, cu infrigurare, noile voastre creatii in domeniu !

Unedese (Unii care nu doarme si stie)

Vlad Dreacu spunea...

Oare s-or fi prins astia din Bundestag ca la noi justitia este plina cu independenti de sus pana jos ?Vreau sa zic, independenti de vointa noastra, bineinteles. Problema este ca marii analisti politici afirma ca nemtii ne-au altoit la justitie din cauza alegerilor de la ei. As, niste misei, monser !Eu crez' ca din cauza programului Rabla, mai degrab'. Pai, daca nemtii primesc 2500 de Euro pentru o rabla, mai pun vreo 4500 si isi cumpara o Dacie noua si buna. Ba , chiar, de curand s-a introdus o directiva prin care dragalasii de Fritzi pot cumpara Dacia direct de la sursa, din Romania, mai ieftin cu 600 de Euro. Uite asa, posesorii de Spilhozer risca sa bage industria auto proprie in faliment si pe noi sa ne scoata din criza. Drept pentru care, io zic, ei ne-au aratat putin pisica pe justitie. Nici macar nu ar fi prima oara. De ce sa ne suparam ?In fond, lumea intreaga este plina de independenti. Vezi si cazul americanilor care ne tot ridica vizele si ne baga virusul pe gat chiar daca noi suntem pe partea ailalta a globului. Ca sa nu mai zic de ANP care, se stie, este plin de independenti. Na, ca am ajuns de unde am plecat. Nu am nicio scapare, se pare !

Anonim spunea...

Apropo de virus, curand toate penitenciarele vor fi in carantina, cum nu ati aflat ca la Ploiesti de 6 saptamani avem zeci de "contacti" TBC pe care nu mai prididim sa ii trimitem la Jilava? Ploiestiul este profilat pe custodierea detinutilor SD si D deci "contacti" se plimba prin toata unitatea, in toata comunitatea, transferuri, etc. Probabil vreun specialist in medicina va spune ca a fi "contacti" nu inseamna ca si transmite invizibilul virus dar sunt contacti 15, 20 (o camera) dar 50,60 depistati la o lun dupa ce bolnavul a fost transferat din penitenciar ce inseamna?. Sa fie de capul celor ce isi bat joc de noi si de familiile noastre!(de parca noi am savarsit vreo infractiune.)Daca ANP nu ia sporul de TBC noi de ce sa luam doar nu suntem deloc expusi ce lucram cu ppl?

Anonim spunea...

Care este parerea echipei Penifest despre directia in care se indreapta sistemul priivind legea unica de salarizare?
De fapt stiti cumva care este directia in care ne indreptam?
Se va tine cont de condiitile in care lucram sau primeaza studiile?
Ne reprezinta cineva la discutii? Nu ma refer la sindicate ci la ANP si MJLC? Daca da, cine si ce ni se poate spune?

Huginn spunea...

1. Parea mea personala e ca legea se indreapta spre un blocaj care va fi solutionat politic si care va fi in dezavantajul tuturor. Acum politicienii lasa bugetarii sa-si faca de cap pana cand vor ajunge la momentul blocarii, dupa care vor interveni salvator in aplauzele celor din "economia reala" si a bugetarilor sictiriti. Pe scurt cred ca daca cei care negociaza nu gasesc solutii si se blocheaza, ne-o luam rau de tot.

2. :) am o parere si despre directia in care ne indreptam. Pendulam studiat intre amatorismul agresiv si amatorismul pasiv cu un usor tremur haiducesc. N-avem cu ce aia e problema. Prietenii nostri sefi isi pierd timpul incercand sa supravietuiasca. Cine sa mai stea la timona

3. Se tine cont de conditiile de lucru, dar - evident - ca studiile au o pondere importanta, ca si experienta si altele asemenea.

4. ANP-ul e reprezentat de Catalin Ionescu, suntem una dintre putinele institutii - ordonatori secundari care participam. Catalin e unul dintre cei care au lucrat la salarizarea din 2006-2007. Daca atunci a facut traba buna cred ca o sa faca si acum. De vazut si daca poate.

MJLC-ul e reprezentat de un secretar de stat care e interesat doar de magistrati si asimilatii din minister.

Anonim spunea...

Este momentul sa luptam pentru ca statutul special sa ramana special. Avem un as in maneca: Anul electoral. Dar daca acum, inainte sa se ia decizia finala nu facem "ceva", va fi greu sa schimbam dupa...Oricat de rautaciosi suntem unii cu altii, in acest sistem, cred ca e momentul sa ne solidarizam si sa nu pierdem statutul special, dreptul la sporurile pentru conditiile speciale in care ne desfasuram activitatea, dreptul la o pensie decenta dupa ani de stres teribil, iesirea la pensie dupa ani buni de munca in penitenciar(15/20 ani).cadrele didactice au reusit! Si de noi e nevoie! (Chiar daca unii vor spune ca nimeni nu e de neinlocuit). Nu poti lua pe oricine de pe strada sa faca munca in penitenciar!

Anonim spunea...

In 2006/2007, am lucrat impreuna cu Catalin Ionescu la leg.(OG) de salarizare.Il cunosc ff. bine,a fost penetrant si eficient,dar a avut un mare sprijin(d-l Dumitrascu).
Sper sa fie sprijinit si acum macar la acelasi nivel "SI SA FI RAMAS ACELASI"
MULTA BAFTA.

Anonim spunea...

Cine stie ce este MERITOCRATIA?

Anonim spunea...

O ultima bomba care nu are legatura cu articolul postat ...dar are consecinte grave pentru acest sistem...La Penitenciarul Giurgiu se preconizeaza ca ppl din categoria barbatilor vor ajunge sa fie supravegheati de o agenta(gardianca-femeie!).Le sugerez bietelor agente sa se apuce sa studieze artele martiale,sa procure steroizi si sa-si lase barba!Te apuca rasul Doamne cate mai vezi si auzi!

Anonim spunea...

Domnilor de la conducerea ANP, de ce nu trimiteti o echipa sa supravegheze ce face Stanciu de la Margineni cu bunurile din fabrica? Ca in cardasie cu Rosu, fostul director ,cu necontabile sefa Coman si cu Sersea aduna tot ce se poate vinde} tot ce e in plus la inventare, bunuri de miliarde, le scoate pe poarta fabricii si a penitenciarului si le vinde la negru si apoi isi impart castigul! Se fac magarii mari acum la Margineni, se devalizeaza tot cu acordul si implicarea tacita a lui Stanciu! ATENTIE, CEI DE LA ANP, SE FURA! O sa vina DNA peste ei!

Anonim spunea...

UNDE ESTI TU TEPES ...DOAMNE!