Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 19 mai 2009

CONCURSURI. Ofiter sau gentleman?

O movila de subiecte

Ieri a avut loc proba scrisa la concursurile de trecere a agentilor in corpul ofiterilor.

La concursul pentru posturile din sectorul operativ, comisia a elaborat nu mai putin decat… 7 subiecte (obligatiile functionarilor publici cu statut special, Regulamentul de ordine interioara, drepturi si libertati individuale conform Constitutiei, casatoria in penitenciar, incetarea rapoartelor de serviciu ale functionarilor publici cu statut special, masuri de igiena individuala si colectiva, aplicarea sanctiunilor disciplinare pentru persoanele private de libertate).

Seful comisiei – celebrul domn Movila, expert in arte penitenciare (teoretice)! Facand parte din atat de multe comisii, la un momentdat stresul situatiei i-a provocat o mutatie in planul perceptiei si a devenit brusc presedinte al comisiei de disciplina. In loc de subiecte a creat incadrari pentru sanctiuni. Cine sa se opuna?


7 subiecte – minim nota 7!

Sunt de acord ca este bine sa avem ofiteri bine pregatiti, sunt de acord ca atunci cand concurenta este mare, gradul de dificultate mai ridicat al subiectelor poate fi de natura a contribui la trierea corespunzatoare a candidatilor. Dar 7 subiecte destul de consistente si un barem de trecere de minimum 70 de puncte apreciez ca este cam mult. Daca suprapunem toate acestea pe modul in care se realizeaza perfectionarea in sistemul penitenciar, avem un rezultat predictibil.

La finalul probei, majoritatea concurentilor era revoltata, cu accente de deprimare si descurajare.

„Nu mai candidez in viata mea!” spunea unul; „Nu-i normal dom’le, am invatat luni de zile dar cat puteai sa scrii in 3 ore la 7 subiecte atat de ample?”, „Ce cred astia, ca ne dam doctoratul in penitenciare?”, „Cand am vazut volumul de materie m-am blocat, nu-mi puteam aminti nimic”, ziceau altii. Nu pot reproduce chiar tot. Multe nu le poate suporta nici spatiul virtual.


Intamplare sau strategie?

Este adevarat ca sistemul penitenciar este poate singurul sector de activitate in care s-au organizat concursuri in perioada crizei. Dar sa fim realisti, pana in prezent nu a intrat inca sange proaspat in sistem.

Concursurile de pana acum nu au facut decat sa plimbe de ici acolo resursele umane existente. Influentele bugetare ale modificarilor produse pana in prezent sunt infime. Adevarata provocare pentru cei care coordoneaza sistemul ar fi fost ocuparea unui numar de posturi din sursa externa.

Chiar daca au existat intentii, se pare ca elanul a scazut dramatic temerile de urecheli guvernamentale fiind mai puternice decat nevoia de personal din sistem. Astfel, apar indiciile ca urmatorul concurs mult asteptat (552 posturi de agenti si ofiteri de executie) se va amana pana intr-o perioada politica mai sigura.

Metoda prin care se va realiza aceasta tergiversare deliberata poate fi intarzierea pe cat posibil a testarilor psihologice (altfel se intra in zona termenelor stricte). Specialistii convocati de ANP din teritoriu pentru suplimentarea echipei de testari, s-au reintors subit la unitati, iar lipsa de psihologi ar putea fi motivul intarzierii calculate.


Sperante spulberate

In cazul in care nu se mai mizeaza pe ocuparea rapida a unor posturi de agenti, devine explicabila teama de a diminua aceasta categorie prin trecerea unui mare numar de agenti pe functii de ofiteri, la fel de explicabila ca anticiparea respingerii cererilor de pensionare cu ocazia reorganizarii. Poate devenim paranoici dar punand cap la cap amanuntele exista sansa ca nea Movila sa nu fii avut dedublare, sa fii fost perfect lucid… ceea ce ar fi mai grav.


Dar ce vina au amaratii care si-au luat concediile de odihna si au cheltuit nervi si bani sperand ca pot profita de o mica sansa pentru un update in cariera? Atat sa conteze propriul personal?

42 comentarii:

Anonim spunea...

are cineva subiectele si baremele pentru concurs ,grupa de interventie ?

Anonim spunea...

am invatat acum pentru postul de agent de am inebunit, am trecut de 4-5 ori prin materie, cand ma uit sunt programat la psihologic in septembrie, odata cu, culesul la vie, eu nu va mai inteleg deloc cu examenele astea, sincer, pana la toamna am sa trec de o mie de pri si atunci o sa spuna ca nu se mai tine, sau poate se schimba materia, cine mai stie.

Anonim spunea...

Pentru Anonimul 19.05.2009 10:01:00

Da-mi mailul tau sa-ti trimit grilele de corectare...

Anonim spunea...

Directorii au promovat cu 4,50 ( 5 in urma contestatiei), dar parlitul de agent trebuie musai 7. Auzi la el vrea sa se faca ofiter.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la ora 10.01 trimite-mi grilele de corectare pe adresa agentpenitenciar@yahoo.com, multumesc anticipat .

Anonim spunea...

pentru anonimul de la oar 15.35 , adresa de e-mail pentru grilele de corectare este agentpenitenciar@yahoo.com, multumesc mult

Anonim spunea...

unde se afiseaza rezultatele, pe net?

Anonim spunea...

Domnilor si eu am dat examen pentru ofiteri si multumesc lui Dumnezeu am reusit...cei care se plangeau ca e prea mult inseamna ca nu au invatat indeajuns...cand stii nu-ti este frica...asta-i adevarul...dar va spun eu multi au mers la "plesneala"...si acum incep sa planga pe la colturi ca s-a mers cu pile...ca a fost mult...ca a fost greu...
Pai astia nu-s barbati adevarati...nici gentlemen...nici ofiteri...
TARABOSTES

Anonim spunea...

Macar am luat mai mult decat directorul meu care aluat functia cu 3,14. El "s-a descurcat" ca are parghii le ANP-ului, eu nu.
Veti spune ca sunt frustrat dar dovada stau concursurile anterioare unde smecherii au luat functii cu note de la 2 la 5. Nu am dreptate?

infirmiera colega spunea...

Pai ce sa mai spui cand Matei de la Iasi cu 2 si ceva la examen a facut contestatie ca a fost vreme urata si nu s-a putut concentra, a luat 5 si e mare director? Cine nu crede sa verifice nota de examen, contestatia (in care da vina pe vremea de afara) si nota finala. Atunci va vedea.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la ora 10.01 trimite-mi grilele de corectare pe adresa agentpenitenciar@yahoo.com, multumesc anticipat .

Anonim spunea...

/ashteptam cu hinteres ca marele lidar da shindicat DINU sa hisi termene pina la pensie cele 12 clase, ca poata cene stie... candedeaza pa un post dha shaf da sectie pa a 3a...sha shtea hoficial la hodina pa phoalele mimhozei...

Anonim spunea...

Pt Tarabostes
Eu, personal, dupa informatiile adunate de la cei care au undraznit sa se ia la tranta cu mafia puscariilor pot spunde doar atat: au reusit doar exceptioanalii, cei care ai ,,mirosit " subiectele si ,,tocilarii" pe care uneori indraznesc sa-i compar cu onanistii
Stiu si fac doar un singur lucru....!
Dar poate pe atat ne bazam , noi romanii zilelor noastre
Sau poate copiii fostilor lucratori din colhozuri, ajunsi ofiteri la puscarie pentru ca atunci era o rusine sa lucrezi la puscarie au rams singurii care ar putea fi desemnati ca si tesataori
Sau sefi de comisie, cum le place sa fie intitulati
Ce oare ne mai surprinde atata vreme cat fostul sef al comisiei de la Arad, comosarul sef Batinas a fost asculat de curiosii domnului Ungureanu in timpm ce negocia sumele pentru vinderea subiectelor si procentul care-i revenea mecanizatorului agricol Movila si care domn Movila nu ca a fost doar mentinut in comisie ci chiar promovat presedinte.
E o rusine domnule Bala sio domnule Cel Mare!
Sa nu credeti ca chiar toata lumea asta este proasta si nimeni nu-si da seama de magariile pe care le faceti si le pastorit!
Ar fi normal, atata timp cat promovarea pe functiile pe care le detineti si va doriti sa excelati, au fost destul de ,,obiectiv" ocupate sa recunoasteti ca nota 7, la rupbrica care se referea la dumneavoastra, era media de exceptie din catalogul claselor din care faceati parte. poate ca domnul Dumitrascu, acum regreta ca a facut temele celor veniti cu cizmele legate de gat si ajunsi jupani peste puscariile patriei.
Sau promovarile fetelor posesoare doar de picioare lungi si diplome de bacalureat cumparate de la liceele agricole din Focsani si promovate pana la pozitia de director de directie.....?!!!??!!?! poate ca unii stiu prea multe dar frica de peretii care uneori au urechi e prea mare
Poate ca doar pentru unii
Mai sunt si exceptii si e suficient uneori si o singura ,,exceptie"
Eu cred ca nimic nu este intamplator si nimc nu ramane neplatit pe lumea asta
Vom trai si vom vedea cine duuce greul puscariilor; cei care muncesc si gandesc sau daor pilosii si si onanistii de marchiza!?!?!?!
Sau poate o sa ptropunem viitorilor inventati generali ca licitatiile pentru functiile pastrate vacante vor fi bloacte, de cei mai putin pregatiti si care urasc onanismul!

Anonim spunea...

Intr-adevar,facilitate,concursuri pentru ocuparea unor functii de ofiter!
Trecem ,oameni din sistem ,de la o pozitie la alta,in statul de functiuni!
In acest fel nu se rezolva problema ocuparii posturilor vacante din state!
Daca analizam prin prisma subiectelor de concurs,cred ca nu v-om avea mari specialisti!
Management resurse umana:nota 4,retineti ,nu 7,pica concursul!

Anonim spunea...

baremele de corectare pentru operativ
unde pot fi gasite

Anonim spunea...

Vreau sa va informez ca daca va-ti fi interesat in tot sistemul bugetar (functionari publici) nota minima la examen este 7.00. Iar subiectele au grad de dificultate mediu spre maxim. Ce a-ti fi vrut, sa se dea cum a fost in anii 89' 1+1. Cine vrea sa promoveze ofiter trebuie sa aiba ceva cultura, altfel, veti spune despre acestia cind ajung ofiteri ca va conduc niste incompetenti. Hotaritiva ce vreti. Agenti ofiteri incompetenti cu examene de fatada sau agenti ofiteri destoinici cu un bagaj de cunostinte care sa le faca cinste si sa stie sa conduca intr-o zi destinele sistemului sa va puteti mindri cu ei (acest lucru se poate realiza numai pe baza unor examene serioase cu subiecte pe masura). Cum poti identifica din multimea de agenti cu studii superioare facute pe bani (acum numai cine nu vrea nu are studii superioare)pe cei mai buni care le-au facut intradevar cu simt de raspundere. Vrem solutii favorabile numai in favoarea noastra, numai ce vrem noi, chiar daca meritam sau nu.

Anonim spunea...

Stie cineva daca sau cand se afiseaza rezultatele de la Tg. Ocna?

Anonim spunea...

Vineri se afiseaza la tg ocna

Anonim spunea...

Ce parere aveti de subiectul nr 5 dat la Educatie si cu cat a fost punctat astept comentarii

Anonim spunea...

daca are cineva subiectele ptr concurs si grilele de corectare va rog să mi le trimiteti la agentpenitenciar@yahoo.com , ma intereseaza grupa de interventie

Anonim spunea...

aradul cand afișează ?

Anonim spunea...

vreau si eu baremul de corectare -operativ, daca il are cineva adresa mea este mariuspopa20@yahoo.com

Anonim spunea...

sunt curios cîţi o sa treaca la Arad.dar din cîte banuiesc o sa se lase cu dureri de cap.Ptr. anonimul de la 08:27.Anonimule cred ca tu ai cazut la proba de aptitudini{la calc.}de-aia mîrîi asa.

Mishul spunea...

Agentii sunt niste fraieri. Pentru directori, directori adjuncti si sefi servicii s-a intrat cu 3,14, 2 si ceva sau dupa contestatie cu 5.
E usor sa stai in fotoliu pe care l-ai ocupat gratie fundului tau usor lasat cu celulita pe care l-ai dat la gadilit la mosi de 50 de ani cu functii cheie la vremea respectiva (Dughila, Movila, Parjol si altii asemenea). Trebuia sa iei 5 si mai primeai si un punct din oficiu.
Vino acum si ai sa vezi ca nici de proba psihologica nu treci.
S-au ajuns figurante venite in astfel de trei ani de zile si mie care lucrez de 19 ani direct cu detinutii imi pun cocoase grele sa le car daca vreau cumva sa sper.

Anonim spunea...

ptr.anonimul de la 8.27 eu zic ca daca esti asa istet ,cum te crezi schimba blogul si citeste ideile lui alde patapievici nu mai veni cu sfaturi si idei de genul acesta sau vezi ce este pe mini max

Vlad spunea...

@anonim 8:27:

Stimate Domn,

Eu sunt un outsider, nu am treaba cu sistemul. Dar mai intru din cand-in-cand pe-aici, iertat imi fie!

Am observatii in ceea ce va priveste:

1. Inainte sa postati ceva intr-un blog/forum sau ce-o fi, ar fi bine sa invavati limba romana. Astfel:
a/ "va-ti fi interesat" se scrie in cazul nostru "v-ati";
b/ "Ce a-ti fi vrut" se scrie in cazul nostru "ati"
c/ "Hotaritiva ce vreti" se scrie "hotarati-va"
d/ "le-au facut intradevar" se scrie "intr-adevar"
Tragem concluzia ca acea cultura de care faceti parada va lipseste cu desavarsire, prin urmare ar fi bine sa va abtineti atunci cand faceti o critica de asa natura. Prima si ESENTIALA conditie sa fii cult, este sa stii sa scrii, vorbesti si sa citesti corect in limba materna. Analfabetismul nu se numeste cultura, stimate domn!

2. Am inteles ca (asemenea multor contribuabili), doriti ca aceste examene sa se desfasoare corect si la standarde inalte. Multumesc! Si eu doresc la fel. Problema este, insa, modalitatea de examinare. Daca ceri participantilor invatarea pe de rost a catorva texte de lege, este absurd. Daca le ceri unor astronauti sa-ti povesteasca despre religie, este din nou absurd. Ideea este sa stii sa organizezi un concurs (iar concursul are ca scop departajarea intre concurenti si nu obtinerea unui anumit calificativ) de asa natura incat sa iti poti da seama daca acel concurent poate face fata unor anumite responsabilitati, IQ-ul sau precum si adaptabilitatea acestuia. Nimeni nu s-a nascut invatat totul intr-un post se invata pe parcurs, fisa postului sufera modificari. Totul are o dinamica normala atunci cand angajatul se poate adapta schimbarilor inerente.

In esenta, am sa va rog sa nu va dati cu parerea atunci cand competenta Dvs este evident SUB cea a celor care au postat inaintea Dvs.

Anonim spunea...

Va rog sa imi trimitrti si mie grilele de corectare si subiectele pentru grupa de interventie pe adresa sergiu_seiman@yahoo.com.
multumesc

Anonim spunea...

Vlad, te respect si-mi scot palaria in fata ta. Bravo!

Anonim spunea...

Ceva nou de la Arad

Anonim spunea...

Buna ziua, sunt unul dintre candidatii, am luat nota de trecere chiar peste 7 insa va spun ca EXAMENELE LA GHERLA - au fost PE BUNE ! Cine a invatat, s-a vazut, A INTRAT ! Insa trebuia mult, mult de tot sa faci pentru ca sa iei nota 7. Asa este ! Dar cei care au invatat, chiar si pederost, cuvant cu cuvant - au reusit !Pacat insa pentru cei dezamagiti care nu au facut nota de trecere...trebuia INVATAT, INVATAT SI IAR INVATAT - TOT !

Anonim spunea...

jenante subiecte la acest concurs. in ultimul an la facultate ne dadeau la examane subiecte de sinteză, pe motivul ca reproducerea unor informatii tine de capacitatea de memorare a individului, nu de analiza, sinteză sau alte procese psihice de la care ei au pretentii de la o anumita varsta sau nivel intelectual. dar se vede treaba ca cei care au formulat subiectele habar nu au cu ce se mananca si nu au putut sa citeasca ideea. ca daca virgula nu e unde trebuie.... ai picat. asta este. vorbesc din prisma unui ofiter care lucrez în Serviciul Educaţie şi care... abia astept sa parasesc sistemul cu prima ocazie oferita. daca nici valoarea nu se promoveaza aici, tineretul, mintile care stiu sa jongleze cu informatiile....atunci ura!, si la gara! veti ramane voi cu scaunele voastre sa le schimbati tot intre voi, iar tineretul va face treaba in alte tari unde sunt valorificati si apreciati la adevarata valoare. este imposibil sa fie peste 70 de prosti care au dat exemen si au picat. IMPOSIBIL

Ajutor! spunea...

Ma poate cineva ajuta sa primesc baremul de corectare pentru Educativ - Tg. Ocna? Daca da, va rog sa mi-l puneti pe mail la paznicdehoti@yahoo.com . Multumesc frumos!

Anonim spunea...

colegi ce-ar fi daca am face toti contestatii pentru modul cum au fost formulate întrebările ,mie nu mi se pare corect să-ți puna intrebari de genul definiți căsătoria, definiți imobilizarea , definiți vinovăția etc și să puncteze dereptul la vizită intimă , informarea judecătorului delegat sau culpa? Daca conducerea doreste pe posturi de ofițeri tocilari sa ne spuna, astept părerile vostre la agentpenitenciar@yahoo.com

Vlad spunea...

Permiteti-mi sa-mi dau si eu cu presupusul:

Apar in note niste discrepante colosale intre marea majoritate care iau note de pana la 5 si cei care promoveaza... Nu prea sunt note de 5 si 6, in schimb brusc apar cele de 7,8 si 9... Mediocri nu exista?! Ori marea parte sunt extrem de slabi si nu exista decat cativa "apti", ori mie-mi miroase cumva ca unii stiau cum suna subiectele si altii nu...

Luam un exemplu simplu: Timisoara (educativ) au fost toti eminenti, pe cand cei din restul tarii au fost loaze?! Ciudat... Nu zic ca banatenii nu-s fruncea, dar parca ceva nu-i cuser...

Ma rog... Sa fie la voi acolo!

Anonim spunea...

Buna seara,
Am pornit la acest razboi cu speranta in suflet ca in sfarsit se organizeaza un concurs adevarat.Sunt la prima confruntare de acest gen.Dupa ce am consultat site-ul oficial al A.N.P. si am luat la cunostinta de notele obtinute de candidatii pentru posturi din sectorul operativ, sunt CONSTERNAT!IMI PARE RAU CA NU NE RIDICAM LA INALTIMEA ASTEPTARILOR comisiei de corectare.PACAT, PACAT DOMNILOR DIN A.N.P.!Sunteti...ca la inceput:JALNICI!!!!Inteleg ca o nota de 5 sau 6 este foarte bine in contextul in care s-au obtinut in majoritate note de 2 pana la 4.Nu vi se pare ca CEVA SE INTAMPLA?Adevarul este ca nu ne vreti DOMNILOR OFITERI!DIN PARTEA MEA, NOTA 0.50 pentru voi DISTRUSILOR!

Anonim spunea...

Nu am cuvinte sa ma exprim cat de dezgustat sunt de concursul de trecere al agentilor in corpul ofiterilor, este posibil sa primeasca nota 7 doar 16 concurenti(din 96 ajunsi la proba scrisa) la examenul pentru postul de educator sustinut la Tg.Ocna?, si cu ce note au picat!!inclin sa cred ca este adevarat ca s-a "dat ordin" sa nu se ocupe mai mult de 15% din posturi, domnul DG, stiti ceva?, ca asa a rasuflat!! AAA, apropo catre comisia prezidata de dl.Şarpe, vedeţi d-le(în regulamentul de aplicare al legii 275) că ppl care executa pedeapsa în regimul de maxima siguranta pot fi cazate si in grupuri mici!!

Anonim spunea...

pentru LST/ST au obtinut nota 7 doar 9 candidati din aproximativ 168 de candidati care au sustinut proba scrisa, d-le eu cred in conditiile date ca nu candidati ar fi problema, ci comisia, sau cine a numit-o!!

Anonim spunea...

Ciubotaru de la Iasi e ruda cu directorul Vulpe. Nu vi se pare corect sa fi luat el?

Anonim spunea...

Cineva a dat 10.0000 euro pentru examen. A luat la Aiud.

Anonim spunea...

Da, a mai trecut o etapa. Cea finala. Si iata si scorul final: Varza sistemului penitenciar!!!!!! Iata varza de agenti ce vor sa devina ofiteri! Proportia scazuta de admisi trebuie sa ridice mari SEMNE DE INTREBARE nu numai pentru candidati, ci mai ales pentru ofiterii care ii au in subordine! De la o varza de ofiteri s-a ales o varza de agenti ce vor sa devina ofiteri-varza!!!!!!

Rusine! Mai bine stergeti de pe blog asemenea rezultate!

Anonim spunea...

Va rog sa-mi trimiteti si mie grilele si subiectele pentru grupa de interventie pe adresa mamitzu74@yahoo.com
Va multumesc!

Anonim spunea...

ma poate ajuta si pe mine cineva cu baremele de corectare din anii anteriori sectorul operativ??si am o mare nelamurire...noi invatam legea 275 sau hotararea de guvern privind executarea pedepselor p.d.l....succes tutoror..adresa mea bogdan652000@yahoo.com