Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 19 mai 2009

FSANP despre bugetul ANP

Transparenta decizionala Site-ul FSANP prezinta rezultatul discutiei pe teme de buget si transparenta decizionala cu dragul de mejeleceu. Daca cu transparenta ar mai fi o sansa cu finantele cam greu.

Mulţi băgători de seamă prin minister, ar fi prima hiba. Cu voia dumneavoastră unul ar fi tocmai El Tuleaşcă, tovarăş cu Chiuariu, motiv pentru care s-a trezit comisar şef de penitenciare din afacerist moldovean.

Este şeful Direcţiei Generale Economic Administrative din minister. Inca nu ştie, deşi – teoretic - face asta de vreo doi ani. Cel puţin de acolo se pare că-şi ridică salariul.

Ministrul ar trebui sa puna osul la bataie si sa alerge prin Guvern dupa firfirei, sa mai lase codurile si alte publicitati politicoide si sa-si rezolve problema din propria ograda.

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) a organizat, la initiativa Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), o intilnire de lucru referitoare la transparenta decizionala si gestionarea resurselor financiare alocate sistemului penitenciar.

MJLC a acceptat fara rezerve observatiile referitoare la lipsa transparentei decizionale si a promis sa remedieze ce se mai poate remedia. In mod surprinzator insa a neagat problemele financiare ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sustinand ca sistemul penitenciar se afla intr-o situatie fericita.

Realitatea este, ca si in alte situatii, substantial diferita. Sistemul penitenciar este finantat, in conditiile in care nu se platesc orele suplimentare si se intarzie acordarea unor drepturi salariale din lipsa de alocatii bugetare, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Continuarea aici.

In cel mai optimist caz asteptati-va la averse de promisiuni, frecvent cu tunete sindicale. Vremea se va inrautati. Cu voia dumneavoastra propun ca fulgerele rezultate sa fie folosite pentru luminarea sefilor economisti de prin minister.

23 comentarii:

Anonim spunea...

Oare ne poate supune cineva daca sa discutat si despre o eventuala pierdere temporara a sporului de confidentialitate si a sporului de antena,sporuri care s-au luat deja la Ministerul Apararii si la S.R.I.? Este un aspect pe care ne intereseaza pe toti.Fsanp si Snlp ziceti-ne si noua .

Anonim spunea...

S-a amnat plata nu s-au luat. :)

Luca Ioan spunea...

Buna ziua
Din discutiile avute de cele doua organizatii sindicale reprezentative din sistemul penitenciar (F.S.A.N.P si S.N.L.P)cu secretarul de stat de la M.J.L.C, d-l Ragea, am inteles ca Penitenciarele nu au probleme cu banii. Dar totusi...,ieri venise somatie de plata in suma de aproape 300.000.000 lei vechi pentru apa consumata de p.p.l-i, orele lucrate in zilele de sarbatori legale, din decembrie si ianuarie, nu au fost platite cu toate ca am facut n adrese la A.N.P si nu am primit niciun raspuns, cheltueli de transport nu se deconteaza, orele lucrate in zilele de repaus saptamanal nu au fost platite din luna ianuarie. Am impresia ca d-l Ragea este dezinformat sau este paralel cu munca de penitenciare.
O zi mai buna.

Anonim spunea...

Am primit promisiuni că acest lucru nu se va întâmpla la noi în sistem deşi au fost voci din ANP care au sugerat asta,respectiv directorul general adjunct care are în coordonare DEA.
Tot Cel-Mare a spus la M. Finanțelor că mai putem aștepta cu plata orelor suplimentare din noiembrie până vor fi bani la buget, fapt care denotă incompetența şi slugărnicia care îl caracterzează.
La MApN s-a suspendat plata sporurilor la propunerea ministrului.
La noi ministrul nu va putea avea o asemenea inițiativa decât dacă vrea să gestioneze prima grevă din penitenciarele românești, dar ar trebui să facă o analiză a performanțelor conducerii ANP la aproape un an de la investitură.
Ar constata că Cel-Mare în afară de inepții nu produce nimic, căciula funcției de dir. gen. adj. e prea mare pt. el.

Anonim spunea...

Dl. Cel-ce-se-crede-Mare are doar cateva obiective principale in activitate: o pensioara linistita de pe un salariu neplafonat, o caciula de castor (pardon, de chestor) si compensarea cu orice pret a pierderilor suferite prin ordinul care i-a limitat salariul (grija la deplasri, dl. col.!)

In rest, intoxicari cu informatii gresite si atitudini de caprar.

Mai ramane timp si de buget !??

Anonim spunea...

Mai cititi si aici despre drepturi salariale si modul in care acestea pot fi afectate in perioada urmatoare.

Anonim spunea...

La MApN s-a suspendat plata sporului de confidentialitate si a sporului de antena, la propunerea ministrului, la S.R.I. sporurile sunt in vigoare, nu a fost nicio discutie de suspendare!

Luca Ioan spunea...

Tot eu
Am avut cateva comentarii care mi-au fost respinse(cenzurate???)de moderatorii Penifestului. Nu contineau atacuri la persoane...si erau respectate toate conditiile inpuse de moderatori, nu acuz pe nimeni, dar tot ce vroiam sa arat in acele comentarii era faptul ca : fara sa fim uniti, facand parte din doua organizatii sindicale diferite, fiind in doua confederatii sindicale diferite, fiind afiliati (noi)la Cartel Alfa si S.N.L.P la Publisind nu vom avea mare izbanda in cazul unei greve, protest sau alta actiune sindicala. Voi nu vedeti ca cineva rade de neputinta noastra, nu vedeti ca cei mai mari se bucura de neputinta noastra???? Oare cum ar fi cand, pentru a ne apara si pentru a castiga drepturile care sunt stipulate in legi, vom iesi in strada 10.ooo-12.000 de sindicalisti???
Sper ca de data aceasta sa-mi fie publicat comentariul.Daca nu ...mergem pe blog.

Vladimir spunea...

Luca Ioan,
am postat acest comentariu pentru ca e diferit de primul. stiti dvs. in ce sens.

Luca Ioan spunea...

Multumesc Vladimir si imi cer scuze daca prin comentariile mele am mai "sarit" calul, dar nu pot sa asist la atata nepasare din partea colegilor din sistemul penitenciar, nu pot sa admit ca de aproape 12.000 de functionari publici isi bat joc toti, de la guvernanti si pana la sefii nostri din A.N.P, nu pot sa concep si sa accept ca pe grila de salarizare propusa de Guvernul "marelui" Boc, agentul de penitenciare care lucreaza cu sute de detinuti sa fie asimilat cu secretara de la scoala sau locotenentul care moare prin Irak sa fie asimilat cu profesoara care lucreaza aproape 5 ore pe zi si ...moare in ...fercire.Ma termina lipsa de reactie a colegilor sindicalisti, nu putem lasa la nesfarsit sa hotarasca altii pentru noi, oare suntem prea lasi ca sa mai luptam pentru drepturile noastre, nu putem fi si noi mai fermi?Parca ne-am saturat de atatea negocieri sterile.Au trecut 20 de ani de democratie si noi suntem undeva...prin Congo.
Scuze.

Vladimir spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Vladimir spunea...

nicio problema, tuturor ni se intampla sa fim furiosi si cred ca in problema sindicatelor unul din colegii mei, moderatori te poate lamuri. de aceea l-am rugat pe unul dintre ei sa iti explice cum sta treaba cu lipsa de reactie.

Anonim spunea...

Pentru Luca:

In niciun caz nu se promoveaza dezbinarea sindicala. Pur si simplu sunt 2 structuri complet diferite care nu se pot uni fara ca una dinstre ele sa nu se dezintegreze.

Fie sindicatele din FSANP trec la PUBLISIND fie SNLP (care este un singur sindicat dar are de 2,5 ori mai multi membri decat FSANP cu 21 de sindicate) trece la FSANP (si ar fi putin ciudata o astfel de afiliere)iar PUBLISIND (cu 39 de sindicate si peste 18.000 de membrii) este pusa in pericol deoarece SNLP nu va putea fi membra atat PUBLISIND cat si FSANP. Dupa ce construiesti cu greu o structura sindicala si imprimi un anumit mod de actiune plus o pozitionarea corespunzatoare pe scena sociala, nu poti pur si simplu sa o distrugi de dragul unificarii miscarii sindicale dintr-un sector de activitate. Nimeni nu poate oferi vreo garantie ca o astfel de mare structura sindicala din penitenciare ar rezista mult timp. Foarte posibil ca la scurt timp de la formare sa si inceapa faramitarea. Si s-au pierdut si organizatiile preexistente unificarii. Totul tine de lideri, strategie, coeziune, actiuni.

Oamenii au libertatea de a alege unde se afiliaza. Faptul a sunt 2 alternative nu este asa grav. Mesajul de unitate pe care il trimiti este constructiv dar nu trebuie sa fii atat de sigur ca intr-o situatie deosebita cele 2 organizatii nu s-ar putea sincroniza. Chiar daca ar fi vorba despre o actiune radicala.
In probleme cum au fost programul schimburilor, proiecte importante (statut, alte acte) sau negocieri colective, cele doua mari organizatii au fost in aceeasi tabara.
Oricum, nimeni nu exclude pe viitor o posibila unificare.

Nimic de mirare ca se doreste un mod de actiune mai ferm din partea sindicatelor din sistem. In penitenciare sunt totusi 2 organizatii omniprezente in tot ceea ce inseamna activitate in sistem. Au avut loc proteste, pichete, mitinguri. Stiu ca dialogul social si negociere plictiseste dar doar dintr-o pozitie sindicala de varf realizezi de ce pericole au reusit sa scape salariatii datorita faptului ca un anumit proiect a fost amendat de sindicate sau a simplei existente a unor organizatii care creeaza o presiune psihica pe angajatori si impune o respectare mai accentuata a legislatiei. Chiar si asa, situatia este drastica. Incercati un exercitiu de imaginatie si inchipuiti-va cum ar fi fost scena fara sindicate. Acest exercitiu nu poate fi insa facut decat de o persoana informata, iar informarile se transmit.

Ce se poate reprosa sindicatelor este faptul ca nu au facut inca o greva. Sper sa constientizam toti ca greva nu o fac doar liderii de sindicat !!!

Daca toata discutia se invarte in jurul acestui subiect atunci trebuie clarificat faptul ca aceasta actiune este luata in calcul cu f mare seriozitate de cele doua sind, in unitati circuland tabele pentru preluarea de semnaturi. In paralel se studiaza foarte atent legislatia care in domeniul conflictelor de munca rezerva foarte multe capcane liderilor sindicali care isi pot pune in pericol colegii prin organizarea fara discernamant a unor actiuni haotice.

Pe de alta parte, iti lansez o intrebare: pe cati colegi din unitatea ta mizezi in cazul in care se decide declansarea grevei?

Nu te grabi. Ia in calcul toate aspectele: presiuni de la sefi, neplata salariilor pe perioada grevei, riscul de a starni oprobiul public la gandul ca lasam puscariile de izbeliste, atragerea atentiei asupra sistemului nostru intr-o perioada in care acest lucru ne poate aduce mai degraba pierderi de sporuri decat privilegii, etc.

Anonim spunea...

Pentru Aonimul 19.05.2009 15:08:00
Unele Sindicate din penitenciare au facut greva in octombrie 2008.
Doar unele, din pacate.
Restul au bagat capul in nisip...

Anonim spunea...

citeste inpolitics.ro ,interesant,nu?

Anonim spunea...

DEZBINAREA SINDICALA ESTE BUNA.CINE ARE DE CASTIGAT DIN ASTA?voi?NOI? SAU POATE EI. semnez cu numele de scena......... cel mai mic din curtea scolii

LST spunea...

Nu ai pe cine sa mizezi la declansarea grevei. Multi din liderii de sindicat au functii de conducere, multi directori sunt dinozauri care sug tatza de la ANP,iar majoritatea cadrelor din sistem care au ceva de spus, legal si bine argumentat sunt puse la zid prin metode comuniste.
Vezi Vulpe de la Iasi.

Anonim spunea...

A venit vacanta cu trenul din franta colegi agenti si ofiteri din teritoriu , bucurati-va de aceasta vara ,de acesta vacanta 2009, lasa-ti jmecherii din anp care haleste da pa urma voastra ,bucurati-va ,sunteti tineri inca si puternici, pe meserie cei fara de pile,va rasarii soarele si pe stada voastra , uita-ti de frustrari si amintiti-va ca aveti familii care va iubesc si va pretuiesc mergeti alaturi de ei , numai ei va vor pretui la adevarata voastra valoare.. HAPPY HOLIDAY

Anonim spunea...

Corect!!! Ia mai dai incolo de reptile si haideti sa ne vedem de familiile noastre ca doar nu se gandeste sistemul la ele ci doar noi. Nu va mai supuneti cerintelor sefilor ajunsi, care va cer sa ramaneti peste program la munca sau sa trageti la jug de dragul ordinelor lor. Mergeti la casele voastre ca aveti de trait alaturi de familiile voastre. Spuneti-i pe cei ce va obliga sa munciti pentru ca ei sa castige.

Anonim spunea...

...asa urare de mameluc nu credeam sa mai aud vreodata...pai bine mah fratioare, cum naiba poti sa stai linistit in fata familiei cind nu poti fi sigur ca miine o sa poti lua acelasi salariu ca luna trecuta?...ca nu o sa te rada la sporuri, ca nu o sa creasca euro mai mult si nu o sa ai cu ce mai plati ratele in banca?...taci naiba din gura cu vacantele tale de vara cu tot...mameluc in calduri!

Anonim spunea...

anonim 20,24 s-a ieftinit aurolacul?

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Avem o ograda cu pasari si animale imbolnavite,lent,in timp!
Sa punem mana de la mana,si s-o transformam intr-o ferma!
Acestea sunt vremurile!
Speranta moare ultima!

Anonim spunea...

cum este posibil ca sa se incheie contracte de inchiriere a apartamentelor între angajati(subalterni) si sef birou resurse umane,fara ca angajatul sa aiba flotantul pe adresa locuintei sefului de birou resurse umane?Acest lucru se întâmplă la Penit.ORADEA.Acest şef birou resurse umane din Oradea,care ar trebui să urmărească legalitatea şi corectitudinea acordării chiriilor este în afara legislaţiei.Nu ar trebui sa se acorde plata chiriilor in cazul contractelor de inchiriere incheiate intre angajati (sef-subaltern) din cadrul aceleiasi institutii.Ar trebui sa se sesizeze ANP-UL sau Min.Justitiei.