Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 18 aprilie 2009

Strategia ANP 2009 - 2013

Strategie ANP 2009 - 2013 ANP are o strategie! Cine ar fi crezut, după modul în care s-a făcut reprofilarea şi tentativa de modificare a programului de lucru pentru operativ!?

Se numeşte Strategia sistemului penitenciar naţional 2009 – 2013 şi o găsiţi aici. Undeva pe aproape găsiţi şi analiza diagnostic (revizuita) a serviciului penitenciar. Are cuvânt înainte, misiune, viziune, valori. Sunt clar stabilite obiective strategice, obiective specifice, plan de acţiune.

Strategia nouă anunţă că noi credem în oameni. Adevărat. A mai crezut în oameni strategia pregătita pentru 2007 – 2010. Tot oameni au ţinut-o la sertar şi n-au implementat-o. E drept că a fost folosită ca inspiraţie pentru planul de eficientizare – ineficient şi pentru noua strategie. Cam puţin, de data asta poate avem noroc.

Urmează implementarea, abia acum devine problematic. Credinţa în oameni, deşi e scrisă cu litere mari, va fi prima zdruncinată, mai ales că una se vede din faţa gardului şi alţi leoparzi se plimbă prin curtea ANP-ului. Documentul este util deocamdată celor care-şi pregătesc planul de management pentru concursul de ocupare a funcţiilor vacante de director de penitenciar.

Link util

24 comentarii:

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Rectificati :2009-2013 ! Ca ,altfel, nu mai inteleg nimic!
Strategia 2007-2009-destinatie-cosul de gunoi!

Anonim spunea...

De obicei, o strategie se face pe 4 ani. 2009...2010...2011...2012...2013. S-au inspirat de pe penifest?
Sau chiar cred in cincinale?

Anonim spunea...

cand am deschis documentul s-a auzit in boxe un mare FSSSSSSSSSSS!Oare mi s-au ars boxele ori marea strategie s-o fi desumflat(ca si anterioarele!). DEJA!?

Anonim spunea...

STRATEGII ACTUALE

Am citit cu interes strategia BALA pe anii indicati si m-a apucat melancolia si dispretul.
M-am plictisit sa citesc " viitorul penitenciar " varianta Bala , care e o copie 85 % din alte promisiuni penitenciariste citite si rascitite de noi penitenciaristii in speta de ne-am gretalit de atata "vrajeala " de la A.N.P. Nimic nou pentru cadre doar promisiuni si "pistoale neletale "in rest nimic concret, respectiv de salarii ,sporuri etc. ce ne doare pe toti .....
Sunt de la Barcea Mare , si cu stupoare am constatat ca la noi sunt mai multi directori. Am ajuns sa fac piata ,pentru ca sotia s-a imbolnavit (racit) .Si fiind liber am facut eu piata. Nu am facut 5 metri prin piata si am a fost acostat de un vinzator de " etnie" care m-a informat ca directorul a fost in piata si i-a dat mai ieftin ceapa verde.....Am ramas uimit deoarece directorul ,pe nume BOTA e din alta localitate ,chiar opusa orasului Hunedoara si nu i-mi venea sa cred ca asta facea piata in Hunedoara....La fel am patit si la brinza si la oua ....la carne de miel la fel....
Parca m-au luat dracii.....pe unde mergeam sa cumpar ceva trecuse DIRECTORUL......
Am ramas stupefiat cine era Directorul.............TIMAR Ioan ....seful de tura care se da director in orice mediu din Hunedoara......NU E DIRECTOR DOMNILOR E SEF DE TURA SI SE DA DIRECTOR PENTRU UN MIEL ,CEAPA VERDE, BRINZA ETC. MAI IEFTIN.....JENANT ....DAR NIMIC NU E JENANT DACA NICI MACAR SOLVENT BANCAR NU MAI ESTE CA SUNA BANCILE CA NU SI-A PLATIT RATELE.....ACUM PRICEP SI DIRECTORIADA SA PRIN PIATA .....SA INTELEG CA ADUNA BANI PENTRU RATE?

Anonim spunea...

Recnosc,nu am citit inca strategia,dar lansez o intrebare:oare avem oameni si mijloace sa punem in aplicare aceasta strategie?
Voi reveni dupa ce o voi citi.

Anonim spunea...

daca va amintiti, PREDOIU spunea ca ministerul justitiei si libertatilor cetatenesti este intr-o continua reconstructie cu meseriasii care inca nu au aparut,atunci strategia lui BALA este ceva de genul inlocuieste si actualizeaza datele cu nume cu tot,restul da bine.chiar si planul de masuri suna extraordinar ca si cei ce l-au intocmit,marim siguranta in toate compartimentele prin suplimentare de personal!:)DE UNDE NENEA BALA PERSONAL?NE ADUCEM SI FAMILILE DE ACASA?DUMNEATA NU AI VAZUT CE PROSTIOARE SEMNEZI?SAU TE-A ORBIT DE TOT NOUA FUNCTIE?BINE CA NU AI INTREBAT MASS-MEDIA DACA SUNT BUNE SI DIN PUNCTUL LOR DE VEDERE!!!ACEST SISTEM CONDUS DE OAMENI IMBRACATI ELEGANT CARE COBOARA DIN MASINI ELEGANTE ITI DAU FIORI NUMAI CAND II VEZI IN FATA PENITENCIARULUI.ITI DAU FIORI CAND TE GANDESTI CU CE PROSTII OR VENII!

Anonim spunea...

Suna frumos strategia , pacat ca e doar o poezie.
Mi-a placut si planul anual, mai ales la implementarea programului de lucru trecut in sarcina DSDRP cu adaugirea : "nu necesita resurse financiare". Da sefu' dar necesita resurse intelectuale si aici e lipsa mare , cel putin la Ploiesti!

Anonim spunea...

Am citit "strategia"(scuze ca ma aliniez si o numesc asa),dar am deocamdata, o intrebare: de cind ANP,stabileste sarcini pentru guvern?....:!!!!
strategia = "chiritoaia" de la Rahova.
multe "succesuri"

Anonim spunea...

Huginn,asteptam punctul tau de vedere cu privire la aceasta "strategie",ca doar ai experienta in domeniu.

Anonim spunea...

D-l Bala ca de obicei nu se gandeste la cadre,calca pe orice numai sa mearga inainte,oare ce face dansul in legatura cu angajatii sistemului pe care ii reprezinta,care anul acesta nu beneficiaza de fond de premiere,de plata orelor suplimentare,de sal de merit in conditiile in care alti bugetari beneficiaza.Majoritatea celor din sistemul sig nationala au luat bani pe haine si au cote financiare la haine mai mari ca penitenciarele,de ce oare pt. ca pe d-l Bala nu-l intereseaza de noi il doare in cot.

Anonim spunea...

Suma de bani ptr. haine a fost stabilita pe timpul lui DUMITRASCU.
Acum ca lider de sindicat,poate ne explica de ce este atit de mica.
Cine i-a cerut sa o micsoreze...etc.

Anonim spunea...

Va spun eu cine ia cerut sa micsoreze suma de bani pentru haine,"mamica lui", MACOVEI,cea care l-a angajat,desi nu ii erau inca echivalate studiile cfm. legisl. din romania.

Anonim spunea...

Pe vremea lui Dumitrascu erau 19 mil lei, si s-au platit toate restantele. Acum, pe vremea lui Bala, s-a facut 15 mil lei. Verificati baieti, verificati. Nu mai spun de ore suplimentare si alte care iar nu se mai dau.

Anonim spunea...

Si asta cu studiile e o gogorita. A avut CV-ul pe site o gramada de timp, cine a fost curios a vazut. Poate ar trebui sa va intrebati de ce TFU nu are nici acum CV-ul afisat!? Sau unii scrieti in calitate oficiala?

Anonim spunea...

A revenit 27 de anisori?

Margineni spunea...

Dumitrascu s-a descuract bine pe problema cu programul. Faptul ca ANP n-a reusit sa-si impuna programul i se datoreaza. Cine-a fost la sedintele de negociere stie ce vorbesc.

Anonim spunea...

Au facut o smecherie cand au modificat recent ordinul. A crescut volumul de echipament dar a scazut valoarea anuala pentru ca s-au lungit foarte mult termenele de utilizare.

MARCOS spunea...

Pe timpul d-lui DUMITRASCU nu erau probleme cu banii.Stia ce usi sa deschida,cum sa prezinte situatia,cunostea lumea de acolo,etc.
Stiu ff.bine ce vorbesc,la fel de bina mai stiu ca dumnealui nu are nevoie de apararea mea,ptr. ca se poate apara si singur,dar adevarul acesta este.
Tot ptr. adevar, rog pe cineva sa ne spuna cit era suma ptr. haine pina sa vina d-l.DUMITRASCU.

Anonim spunea...

Se vorbeste si imi cer scuze daca gresesc, ca unul dintre motivele pentru care a fost schimbat DUMITRASCU, de la cond.ANP,a fost si faptul ca nu avea studiile necesare pentru o asemenea functie.
La fel se spune ca s-a judecat cu ANP-ul,si MJ-ul,dar nu se cunoaste inca rezultatul final.

Anonim spunea...

IN PENITENCIARUL ARAD : DOMNII DIRECTORIII SUSTIN,PROPUN OAMENII LOR ,CU ASA ZISELE SPETE(SIFOANE,TECHERE,CARAUSI) : pe sectii oamenii lor,dubluri,in portii - sifoane,iar in posturile de paza stau 12 ore oamenii neschimbati,acei oamenii care nu sint sifoane si lingaii sefilor.Propun la SM.50/100 si20/100,numai pe oameniiilor (a sefiilor,speta directori),care pur si simplu nu fac nica serviciu numai sint sifoane si techeristi,iar cei care nu sint nimica nu primesc nimica,nici o recompesare.Aceste fapte pot fii verificate pe viu,la locul faptei,dar fara sa fie anuntatii conducerea Penit. Arad,si sa fie luati prin surprindere(pe sustache).

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Primul care a castigat un proces impotriva ANP, pe vremea aia DGP. Problemele lui au inceput de la cearta cu Chiuariu, nu au nici o legatura cu studiile sau cu alte bazaconii.

Intimplator il cunosc, si pot sa spun ca cine afirma ca e necombativ sau ca ar umbla dupa functii nu stie despe cine vorbeste sau e rau intentionat.

Anonim spunea...

Ptr. anonim di 21.04.ora 09.00 ;
De ce nu ne spui si de faptul ca si-a TRIMIS LEGITIMATIA DE SERVICIU prin posta la ANP.?.....

Anonim spunea...

Si? Trebuia trimisa cu postalionul? Daca ai ceva de spus spuen nu te tot ascunde dupa insinuari puerile. Deocamdata e cineva si a facut destule lucruri pentru sistem. Tu ce ai facut, in afara de mesaje insinuante de cist obosit?