Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 19 aprilie 2009

Oul lui Columbaşi

Oul lui Colibasi Penitenciarul  Colibaşi a făcut săptămâna trecută un ou. A ieşit greu fiind “din polistiren, finisat cu glet  şi împodobit cu 55 de kg de mărgele”. Cântăreşte, se pare, 135 de kg, are o înălţime de 1,80 m şi diametrul de 1,40 m.

Primarul Piteştiului şi Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş au fost prezenţi la dezvelirea oului, s-au spus discursuri şi a fost depănată povestea oului. Istoria oului gigant, în varianta oficială, o găsiţi aici.

***

Penitenciarul Rahova şi-a prezentat de curând tehnica din dotare la ProMotor. Dl. agent Chiriţă a povestit cu haz şi emoţie păţaniile cu o maşină destul de veche. Roxana Ciuhulescu şi un domn cu muşchi şi-au exersat talentele prin curtea penitenciarului. Aici găsiţi reportajul.

Sistemul penitenciar rămâne, aşadar, cum îl ştim: o lume tristă plină de umor. Penitenciarul Colibaşi n-a născut încă pui vii, penitenciarul Rahova n-a teleportat încă deţinuţi. Astea ar fi ştiri, nu glumă!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hristos a Inviat! Paste Fericit! ureaza tuturor colegilor din sistem, un penitenciarist de la Ploiesti.

"Ghilimelovici" spunea...

Foarte profund spus colega: "Sistemul penitenciar rămâne, aşadar, cum îl ştim: o lume tristă plină de umor". Ne amagim cu acadele (chiar si cu Acadel) crezand ca vom fi perceputi altfel daca facem oua gigant, expozitii care mai de care mai pompoase, in locuri care de care "mai" speciale (Palatul Copiilor,Patriarhie, unitati si-n alte locatii)! Mentalitatea oamenilor (uneori victime ale "obiectul muncii mostre")nu o poti schimba cu "barbi".
Si totusi in ciuda tuturor relelor si a piedicilor HRISTOS A INVIAT! Paste fericit tuturor!

Anonim spunea...

Capitolul3
Fascinanta este aparitia omului pe pamint. Nu credeam ca un trilobit din era mezozoica, isi va perpetua specia pina in prezent cu atita succes. Procesul evolutiei a conferit liderului SNLP Bacau chiar si o constiinta elementara, asigurindui astfel o stare de veghe prezenta si la animale. Ulterior, conditiile instabile de viata din sistemul penitenciar au condus la variate adaptari, dentitia reprezentind punctual culminant si surprinzator al acestui organism. Asadar, gangavitul DINU a fertilizat la inceput cactusul ce domina antreul directorilor, tinind cont intotdeauna insa de directia vintului. Dupa care, etalind calitati de veritabil pradator, a descoperit ca poate si musca atunci cind oamenii ii intorceau spatele. Quod erat demonstrandum…incepind cu complexatul CIUREL, nici un director nu s-a putut relaxa in fotoliu: …toti prezentau amprenta dentara pe dosuri a trilobitului parvenit!

THEO spunea...

HRISTOS A INVIAT !
Haideti astazi sa ne lasam sufletele sa se inunde de lumina invierii,sa lasam aceasta sfanta lumina sa ne patrunda in suflete,in minte,sa ne lumineze gandurile,pasii si mai ales faptele,pentru ca :"Totusi El suferintele noastre le-a purtat ,si durerile noastre le-a luat asupra Lui ,si noi am crezut ca este pedepsit,lovit de Dumnezeu,si smerit.Dar El era strapuns pentru pacatele noastre,zdrobit pentru faradelegile noastre.Pedeapsa ,care ne da pacea ,a cazut peste El ,si prin ranile Lui suntem tamaduiti.Noi rataceam cu totii ca niste oi ,fiecare isi vedea de drumul lui ;dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.Cand a fost chinuit si asuprit n-a deschis gura deloc,ca un miel pe care-l duci la macelarie ,si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund :n-a deschis gura."ISAIA 53,4-7.
Haideti azi mai mult ca niciodata sa ne rugam si sa citim cuvantul Scripturii:"Ferice de cei saraci in duh,caci a lor este Imparatia cerurulor!Ferice de cei ce plang,caci ei vor fi mangaiati !Ferice de cei blanzi,caci ei vor mosteni pamantul!Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire,caci ei vor fi saturati!Ferice de cei milostivi,caci ei vor avea parte de mila!Ferice de cei cu inima curata ,caci ei vor vedea pe Dumnezeu!Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!Ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii,caci a lor este Imparatia cerurilor!Ferice de voi cand din pricina Mea ,oamenii va vor ocari,va vor prigoni,si va vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra!Bucurati-va si veseliti-va pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri;caci tot asa au prigonit pe proorocii,cari au fost inainte de voi."MATEI5,3-12
Sa ne ajute bunul Dumnezeu tuturor sa fim sanatosi,sa-i multumim pentru tot ceea ce El ne-a dat,bune si rele caci El incarca doar pe cei buni,El ne da incercarile si El ne da puterea de a le trece doar sa cerem cu credinta caci fiecaruia i se da dupa credinta sa.

Anonim spunea...

felicitaRI, HUGINN, AI RAMAS ACELASI om special, ne bucuram nespus ca nu ne-ai parasit definitiv, avem nevoie de tine in continuare. Mult succes. Si Hristos a inviat!