Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 22 aprilie 2009

Mega specialistii

Fabrica de mobila Angajatii de la fabrica de mobilă I.L. Caragiale au ieşit în stradă. Nu sunt economist, ca urmare analiza mea nu este una de specialitate. Incerc sa ma ghidez dupa o logica a bunului simt si caut sa inteleg cum stau lucrurile in realitate. Pe hartie, fabrica asta a fost conceputa din cel putin doua motive, mana de lucru ieftina si posibilitatea oferita detinutilor de a invata o meserie, lucru important daca luam in calcul reintegrarea acestora. Pana aici lucrurile sunt clare.

Inteleg ca in 1991 a fost conceputa o structura speciala, o regie, menita sa gestioneze toata afacerea asta. Cel putin teoretic, motivul pentru infiintarea unei structuri de sine statatoare, intr-un sistem care avea oricum specialisti, experienta si interes, este dorinta de a dezvolta o afacere de succes sub indrumarea unor superspecialisti.

Daca lucrul asta s-ar intampla in Germania, as putea sa accept ca singura motivatie a fost dorinta de propasire a statului. Cum traim in Romania si in cele mai multe cazuri criteriile de selectionare tin de rubedeniile politice, megaspecialistii se dovedesc mai degraba niste amatori cu pretentii, ce e drept unele cat se poate de costisitoare.

Regia asta merge prost de ani de zile si lucrul asta nu este amendat, nu este inregistrat ca fiind o urmare fireasca a unui prost management, ci mai degraba ca fiind un fel de fatalitate, de vreme ce proprietarul este statul, adica un fel de sat fara caini la indemana cui se nimereste.

Imi imaginez cum ar fi fost abordate lucrurile daca fabrica asta ar fi fost o proprietate privata, daca conducatorii ar fi investit intr-o asemenea intreprindere propriile economii si am certitudinea ca in varianta asta, cu sau fara criza finaciara, patronii ar fi fost cu mult mai vigilenti si cu mult mai preocupati sa-si salveze investitia.

Este cel putin intristator sa constati cu ce portie de inconstienta ne altoim existenta si este dezarmant sa inregistrezi usurinta cu care nepasarea si nepriceperea, ca sa nu spun reaua intentie, sunt legitimate si acceptate ca fiind parte din regula jocului. Un joc in care, in pofida trecatoarelor si nu de putine ori ilegalelor avantaje materiale ale unuia sau altuia, nu are nimeni de castigat!

31 comentarii:

Anonim spunea...

daca e asa cum se aude ca predoiu nu a fost de acord cu memorandumul facut de AVAS, atunci o sa facem noi scris la Comisia Europeana, ca numai aici nu am petitionat, si o sa venim sa pichetam sediul MJ, pana o sa ni se rezolve problema iscata de acelasi predoiu si totodata nerezolvata si aruncata in alta curte- ca pisica moarta-, caci nu a fost in stare sa o rezolve. Daca problema asta nu a fost in stare sa o gestioneze, apoi ce sa mai fie in stare sa aduca justitia pe fagasuri mai bune! Slabe sperante pentru voi cei din justitie ! Maine o sa va dea in administrarea AVAS, domnilor magistrati, grefieri si alte feluri de personal! Sau o sa va paseze la ministerul turismului_la plimbare cu voi_ sau la mediu , sa nu mai poluati fonic cu cererile dvs.! Asa stie el!

Anonim spunea...

Măi Stanciule, ce faci, că o dai din lac în puţ. Te comporţi ca un subofiţer care a cărat în permanenţă p.p.l. cu targa la spital. Chiar nu ai înţeles că pălăria de director este prea mare pentru tine! Chiar crezi că angajaţii Fabricii de Mobilă o să te suporte la infinit? Ai grijă de tine, pentru că lucrurile nu sunt nici pe departe aşa cum le gândeşti tu!
Se pare că nu ai înţeles nimic din durerile noastre. Sărbători fericite! Am înţeles că ţi-ai propus şi 5o%, cu tot consiliul de conducere la un loc. Halal de tine!

marcos spunea...

enifliceDe foarte multi ani am cerut celor care au condus DGP sau ANP,sa se stabileasca foarte clar ce se doreste cu aceasta "regie".
Am fost certat ,am fost marginalizat si"ei tot si-au facut treaba.
Treaba lor ,a celor din conducere era "interesul personal".
Cind un sef din DGP nu a fost inclus in consiliul de admninistratie al regiei ,a fost "bai mare",nu mai primea regia det. calificati, erau schimbati ff. des, sicane,sicane....?.
Cind acel sef a fost inclus in cons. de adm. toti angajatii din subordinea lui aveau sarcina sa caute det. calif. ptr. regie,si sa aiba permanent in grija ca orice det. calif. sa nu fie mutat,etc....
Mult timp ma-am intrebat de ce?
Tirziu am aflat.
Acele sedinte ale cons. de adm. erau platite, la ele participau permanent si reprezentanti din MJ.
ATUNCI MI-AM DAT SEAMA DE CE ACELE ATELIERE AU FOST TRANSFORMATE PESTE NOAPTE IN R.A.M.
Am sustinut si atunci, sustin si acum ca:tot ce avem ,ateliere ,GAZ-uri,nu trebuie sa fie folosite pe "principii economice",ci doar ca locuri unde det. sa desf. activ. CARE SA II OBISNUIASCA CU MUNCA ,CU DISCIPLINA,ETC... cine are urechi sa auda,poate ACUM IN AL 12-LEA CEAS.

Anonim spunea...

In istoria RAM cunosc doi oameni care merita sa fie "aplaudati".
Unul este RIZEA "de la Margineni, care a demonstrat ca se pote lucra ff. bine la extern,si celalalt este dir.de la Gherla,(intentionat nu-i scriu numele),care a avut demnitatea sa ceara trecerea in rez. si sa ramina dir. civil, ca apoi sa-si demonstreze capacitatea.
BRAVO LOR

Anonim spunea...

Demersurile preluării regiei,de către ANP, în 2007 au fost oprite odată cu venirea la conducerea Ministerului Justiţiei a lui Tudor Chiuariu şi cu numirea ca Director General Adjunct al ANP a lui Gheorghe Şpaiuc. Cele mai mari pierderi au fost realizate în anul 2007. Pentru anul curent aţi văzut deja cifrele.

Datele prezentate mai jos reflectă criza în care se află astăzi regia şi implicit salariaţii acesteia (în lei - RON):

Anul
Profit brut
Profit net
Pierderi
Nr.mediu personal

2000
1.250.314
1.122.754
-
527

2001
3.921.254
3.542.008
-
503

2002
3.805.912
3.394.746
-
493

2003
2.586.739
2.179.148
-
486

2004
838.925
629.814
-
469

2005
-
-
2.396.209
411

2006
-
-
1.716.316
362

2007
-
-
4.403.449
324


După cum se observă, începând cu anul 2002, profitul a început să scadă. În anii 2003 şi 2004 au fost făcute o serie de 'investiţii importante' printre acestea aflându-se cumpărarea a două maşini de lux VW TOUAREG, AUDI A6 (folosite exclusiv de Ministerul Justiţiei) şi cumpărarea actualului sediu al Regiei din Bulevardul Lacul Tei.

Anonim spunea...

Domnule Ragea, domnule Mazilu, stiati ca oamenii din sucursalele RAMultiproduct nu si-au luat salariul ? Sau nu va intereseaza? Dar ce va intereseaza pe voi? Voi v-ati luat banii(salariul)! Va doare exact in c_r de noi! Stiti ca oamenii mananca *pe caiet*(adica pe datorie) iar la sfarsitul lunii trebuie sa achite la magazin, caci altfel nu le mai da patroana? Stiti ca oamenii se imprumuta sa dea bani copiilor sa mearga la scoala si la sfarsit de luna trebuie sa dea banii inapoi? Stim ca voi sigur nu faceti la fel! RUSINE CA NU VA PASA DE OAMENI!

Anonim spunea...

la Sucursala Poarta Alba nimeni nu face nimic, prostii sufera! Iar *desteptii*, gen Filipeasca , Mazilu, Ragea nu fac nimic!!! Studiaza cazul! Dar cat dracu' trebuie sa studiezi? E foarte adevarat ca nu s-au platit contributiile angajatului si ale angajatorului, desi banii au fost opriti pe state! ASTA NU E CAZ PENAL PENTRU CEI RASPUNZATORI? NU SE SESIZEAZA NIMENI? MINISTERUL JUSTITIEI N-ARE NIMIC DE SPUS, ANAF-ul CE PAZESTE? Pe particulari îi controleaza si in cur , dar aici nu conteaza, sunt banii statului! Si de-aia e sarac statul , ca permite de- astea!

Anonim spunea...

Si vina lu' Stanciu, care este ca eu nu am inteles?...imi explica cineva?...iar cei din consiliu de conducere al pnt, ce vina au???

Anonim spunea...

Toata aceasta situatiune in care este acum RAM este, in primul rand din cauza directorului general al RAM din perioada 2001-2004 - DAN JIANU- care a gasit la numirea sa in functie, in contul Regiei , peste 2 milioane de euro, si pe care le-a matrasit repede, repede pe masini de lux- TOUAREG, AUDI, pe sediul regiei si pe deplasari si vacante de lux. Sa se stie ca masinile de mai sus, cumparate din banii Fabricii de Mobila I.L.CARAGIALE, au fost tranferate cu titlu gratuit, in semn de multumire pentru NUMIRE ŞI TĂCERE, catre Ministerul Justitiei(***RODICAI STANOIU)!!! DE CE se fac controale peste tot si nimeni nu are curaj sa ia masuricu privire la aceste fabrici din cadrul penitenciarelor care au adus profituri uriase catre ANP???

Anonim spunea...

Cea mai tare BOMBA este faptul ca d-na FILIPESCU ANA MARIA, actualul director al RAM a mutat intreaga ARHIVA a regiei la Sucursala Fabrica de Confectii TARGSOR din Prahova. De ce credeti ca a facut asta? Pentru a se pierde urma tuturor actelor care s-au intocmit in mod ilegal si abuziv de catre DAN JIANU, fostul director al RAM, CARE ESTE RUDA CU ACTUALA DIRECTOARE !!! Avea ea dreptul sa mute arhiva de la sediul central al regiei? Arhiva ar trebui preluata de catre minister si luata la control...

Anonim spunea...

Singura problema pentru RAM este faptul ca Fabrica de Mobila I.L.Caragiale nu mai este sponsorul principal ala cestei regii. Banii de salarii, consilii de administratie,diverse cheltuieli proveneau in cea mai mare parte de aici. ACUM cARAGIALE NU MAI ARE BANI. Dar poate d-na DUBLU CONTABIL SEF Coman va gasi solutii....

Anonim spunea...

De ce va mai intrebati de ce nu a luat nimeni nici o masura in cazul sotilor Cinghinau? Nu mai este cercetat penal d-l Cinghinau? S-a uitat oare cumva de licitatiile de Targsor si Fabrica de Mobila I.L.Caragiale castigate de HCC Bragadiru - al patrulea dosar din trei participanti? S-au poate s-a aplicat acelasi principiu in cazul lor ca si in cazul d-nei directoare Filipescu - NU MAI EXISTA CERCETARE PENALA - NICI VORBA DE DOSAR PENAL. Totul este curat ca lacrima. Respectivele persoane sunt numai bune de numit in functii de conducere. Oare d-na directoare Filipescu o fi folosit pe post de inalbitor cele 800 milioane luate de la Targsor in decembrie 2007? Daca este asa merita brevetata inventia. Am uitat de cazul fantomaticului Director tehnic Rosu de la Caragiale (fost director executiv) - actionat in justitie pentru un caz penal. Nu are drept de semnatura, dar are dreptul sa beneficieze de prezuntia de nevinovatie, ca doar respectam Codul Penal. Si ar mai fi multe de spus, care la prima vedere ar parea incredibile, dar totusi adevarate...D-l RAGEA aveti macar curiozitatea sa le vericati

Anonim spunea...

Acum nu prea cred ca se mai fura, ca nu prea mai au ce, dar in alte perioade, nu demult trecute, s-a tot furat. La Caragiale in 2002 existau contracte incheiate cu partenerii externi, in cont erau vreun milion de euro, era bogata fabrica si avea si vreo 200 de salariati.
Cand au vazut "cei de sus" cat de bogati eram, l-au mazilit pe Rizea, Pintilie, mr. Florea si au venit EI. Si au facut dezastrul "de care ne bucuram si astazi". Si dezastrul se amplifica si noi cei de jos asteptam o veste, care sa ne spuna si noua ce se va intampla cu noi, cu familiile nostre, toti avem neveste, copii de crescut.
Sau daca exista dreptate pe lumea asta si mai Exista si cate un Dumnezeu pentru fiecare, poate se gasesc si vinovatii de soarta acestei regii!
A mai scris cineva, daca vom fi uniti, cele 5 fabrici, poate vom reusi, poate se va face ceva

Anonim spunea...

ia zi nea BALA iti place in AUDI ? sa stii ca noi cei de la IL CARAGIALE l-am platit . dar te multumesti doar cu atat ? nu iei si TOUAREGUL ? il mai lasi mult pe stanciu sa se lafae in el ? halal oameni stanciu ii tinea trena lui rosu , exact cum spunea cineva : STAN SI BRAN .

Anonim spunea...

..dragi nostri politicieni,guvernanti cum a fost cum este dar cum va fi sa te ba-ti pe ciolan?...cum va ajunge tara asta daca nimeni nu o sa mai aiba servici?...voi de unde va ve-ti mai lua bani dragi vampiri ai societati?????? Noi de la Caragiale am adus valuta,cat sa puteti fiecare sa aveti cate o vila,masina,bani de aruncat pe la sindofrii,iar acum cand VACA a ramas fara lapte ,,nu ne mai,, recunoasteti de unde a-ti suuuuuupt...
Alti nu stiu cum sa aiba servici in continuare si noi am ajuns sa ne rugam sa ajungem macr someri in aceeasta TARA pe care se presupune ca voi o cnduceti.....ca niste adevarati birocrati alterati sa va fie rusine si acest blestem sa-l poarte si copii vostri toata viata,,,,,,,, JAVRE SI SACALI CE SUNTETI.....

Oarecare spunea...

Profit la RAM ?! Sa fim seriosi, numai pierderi dintodeauna. Profit a avut doar atunci cand MJLC ul i a dat comenzi directe, fara licitatii, cand inca se putea.Cand RAM aintrat insa in economia de piata si a trebuit sa se comporte ca o adevarata Regie Autonoma, nu a mai facut fata, pentru ca nu a avut niciodata directori si echipa competenta, care sa vrea sa faca treaba buna. Dimpotriva, si a angajat acolo toate rubedeniile, care freaca efectiv menta, in timp ce bietii detinuti fac toata treaba si a lor si a rubedeniilor amintite, dar numai rubedeniile si au luat salariile, nu si detinutii, nu si penitenciarele.Pai in prezent, RAM datoreaza penitenciarelor peste 60 miliarde de lei. Dragii mei din RAM, pai nu mai dati mereu vina pe Chiuaru, pe Spaiuc sau pe Stanciu. RAM ul este Regie AUTONOMA.Pai sa se comporte ca i Regie AUTONOMA.RAM ul nu a fost niciodata a ANP ului si speram ca nici nu va fi, nu ne trebuie asa ceva in sistemul penitenciar.Avem unde scoate detinutii la munca, avem inclusiv ateleirele noastre proprii de tamplarie, asa ca nu ne trebuie o Regie care numai pagube, numai prejudicii ne au adus.Scuzati ma,dar un Audi sau un Touareg nu acopera nici macar penalitatile, daramite paguba de peste 6o miliarde de lei.Nu asteptati de la ANP salvarea, caci ANP ul nu are nicio datorie fata de RAM, dar chiar niciuna. Dimpotriva, are o conducere destul de milostiva, caci tot refuza sa va execute silit, desi exista si hotarari judecatoresti definitive in vederea recupararii creantelor.Nici macar MJLC ului nu i puteti reprosa ceva, atata timp cat sinteti o Regie AUTONOMA.PAi manageriati va in asa fel incat sa fiti profitabili, schimbati va conducerea, faceti ceva, nu asteptati salvare de la ANP. ANP ul are problemele lui, nu i mai trebuie si problemele voastre.Bravo lui spaiuc, bravo lui stanciu.Unul a facut ce trebuia sa faca, respectiv a refuzat sa va preia la ANP cu tot cu datorii, iar altul va ia tot ce se poate lua, dar nu aiurea, ci legal, in contul datoriilor.Sper ca si noua conducere a ANP ului, avand in vedere criza finaciara in care se afla, sa puna in executare cat mai rapid hotararile judecatoresti si sa aduca la bugetul ANP ului cele peste 60 miliarde de lei.Stiti, mila mi e si de voi, ca nu aveti salariile platite, dar mila ne este si de noi, ca tot v am dat forta de munca si v ati batut joc de ea, n ati platit o de ani de zile. Or fi ei detinuti, dar au si ei dreptul la o munca platita.RAM, o singura varianta mai ai: lichidarea judiciara, stingerea datoriilor catre ANP, inclusiv prin preluarea de catre ANP a terenurilor pe care esti amplasata, aceste terenuri fiind foarte bune pentru marirea spatiilor de detinere.Asta e, daca ti ai permis sa te abati asa de mult de la scopul pentru care ai fost infiintata: respectiv reeducarea prin munca a detinutilor.

Anonim spunea...

se vede ca esti un " oarecare " . vezi ca fabricile au fost ale DGP-ului ,tu erai mic , inca mai sugeai se pare.

Anonim spunea...

ia zi nea stanciu : merge un teren de fotbal pentru PPL-ei in locul FABRICII ? ca doar la asta te duce mintea .

Anonim spunea...

OARECARE CITESTE CA SA STII SI TU : Multiproduct s-a înfiinţat prin H.G. 98/1991, prin transformarea unei direcţii din subordinea fostei Direcţii Generale a Penitenciarelor în scopul de a asigura calificarea profesională a persoanelor private de libertate. Are în componenţă, la această dată, 5 sucursale:

Fabrica de Mobilă I.L.Caragiale ( Penitenciarul Mărgineni )
Fabrica de Mobilă Gherla (Penitenciarul Gherla)
Întreprinderea de Confecţii Târgşor (Penitenciarul de Femei Târgşor)
Întreprinderea de Metalurgie Prelucrătoare Aiud (Penitenciarul Aiud),
Întreprinderea de Împletituri şi Confecţii Metalice Poarta Albă (Penitenciarul Poarta Albă).

Anonim spunea...

IN 1991, DA, DAR DE ATUNCI LUCRURILE S-AU MAI SCHIMBAT, MAI SUNT SI ALTE H.G.... SUNTEM IN 2009!

Anonim spunea...

Mai asta, oarecare, cand se lichideaza o societate, prioritare sunt drepturile salariale si apoi darile catre stat, apoi celelalte, mai invata , mai citeste, nu te mai da in barci, ca nu sti nimic, esti ori stanciu ori unul care il linge!
Si sa mai sti ca din conducerea regiei face parte unul din ANP, unul din MJ, deci aveti responsabilitate pentru cine conduce azi fabricile! O sa va zgariati pe ochi cand n-o sa va mai primiti lefurile si o sa duceti dorul sa puteti face un ban din munca ppl ! Unde duceti ppl-ii la munca?, ca abia scoateti 5-6 ppl la cate o munca temporara! O sa se intoarca vremurile cand FPS o sa fie platiti ca ultimii oameni, o sa vedeti, o sa va para rau ca nu v-ati gospodarit, ca nu ati tinut de fabrici!

Anonim spunea...

RAM, A FOST SPONSORUL MULTOR ACTIVITATI "DE SOCIALIZARE" ATIT PENTRU CONDUCERILE DGP(ANP),CIT SI PTR. CELE ALE MJ.(VIZITE IN STRAINATATE ,"BILANTURI",ETC.
DACA NU CREDETI VERIFICATI DOC.

Anonim spunea...

la atelierul nostru de mobila (IMOCA,care numai fabrica de mobila nu mai e ), dl Rosu a pus seaua pe spinare si a fugit in incinta, atunci cand s-a simtit incoltit.L-a sunat apoi, d-na Filipescu, dar el n-a avut cum afla...nu are acces cu telefonul in fabrica, asa cum avea de exemplu, raposatul domn Rizea !Probabil ca dl. Stanciu care, ca un vizionar ce se respecta, prevede tot, si-a spus ca ar putea fi tentat sa vanda telefonul vreunui detinut, pentru o juma' de trascau de marmelada !Altfel, lucrurile evolueaza spre bine !Stiu din auzite ca unul din partenerii nostri de afaceri, si-a trimis TIR-ul ca sa-si ia de la fabrica, consumabilele: lacuri, baituri, feronerie etc...Baietii de prin porti ar trebui sa stie mai bine.Si-acum as vrea s-o aud pe d-na filipescu (stiu cum se scrie un substantiv propriu),cum pledeaza ea in favoarea ideii ca la Caragiale e totul roz !Asa cum sustine pe la Bucuresti.Ieri, desi a aflat ca este si subprefectul aici, n-a avut bunul simt sa vina...dar cand a avut ea, bun simt?...Parafrazandu-l pe Lapusneanu, as putea sa-i transmit ca nu suntem chiar atat de multi...dar nici chiar atat de prosti nu suntem...

Anonim spunea...

Multumim celor ce au avut initiativa unui astfel de blog, si mai ales ca si-a indreptat cineva privirea si catre noi, salariatii din @MINUNATA REGIE MULTIPRODUCT@.
Trebuie sa facem ceva, salariatii, cei mai multi dintre ei au venit constiinciosi la serviciu, si-au facut treaba..... si acum au ajuns sa fie umiliti, mintiti,atat de conducerile din fabrici , cat si din regie.
Toata lumea vorbeste, se intreaba, oare cat vom mai rezista , trebuie sa se faca ceva, Se vor lua salariile????? Cine ne poate raspunde??????? Daca nu mai e nevoie de noi, sa ne trimita cu ordonanta acasa, dar macar sa vina sa ne spuna ceva.
Se merge asa din ...inertie...dar nimeni nu stie cat se va mai merge asa.
Poate si cu ajutorul dvs, al moderatorilor, ne vom face auziti si vom fi si ajutati.

Anonim spunea...

Adevarul este ca ,chiar si avand autonomie,fabrica nu si-ar mai reveni...Avand in administratie doar Ionesti,Rosi,Creti,Cioci,Eremii si mai ales,Comani...nu avem nici o sansa...

Anonim spunea...

Pe vremuri regia scotea din joben maşini de teren sau sponsorizări consistente, acum e o broscă râioasă de care mai marii justiţiei se leapădă. Miniştrii care au permis jaful nu mai sunt nici măcar în peisajul politic, unii de bătrâneţe, alţii, precum Rodica 'Sanda' Stănoiu, din cauza mulţimii de ochi albaştri care-i citeau rapoartele.
.
Datoriile şi pierderile sunt deja de cifra milioanelor de euro. Boala RAM* este prelungită de Ministerul Justiţiei, care are opţiuni, dar nu are şi motiv să se implice. Nu iese nici un profit din toată afacerea, iar şefii justiţiei nu s-au obişnuit încă cu ideea că au o responsabilitate faţă de plătirorul de impozite, care nu se identifică nici cu partidul nici cu firma.

Anonim spunea...

De ce nu se vinde sediul regiei autonome multiproduct pentru a se plati datoria catre ANP ??? Sediul costa cam 35 miliarde lei! si este folosit de 5 persoane care "conduc" regia ... Domnul Bala, incercati sa va recuperati banii nu de la bietele sucursale ci de la regie direct, prin valorificarea prin vanzare a acestui sediu! Sucursalele de/abia mai respira sub povara datoriilor acumulate din cauza managementului extrem de defectuos al regiei, regie condusa de diversi neaveniti care s/au umplut de bani din munca sucursalelor

Oarecare spunea...

dragii mei de la RAM, nu va mai plangeti atata,vina va apartine in totalitate.Intr adevar, in caz de lichidare, intai se platesc drepturile salariale.Or, cele peste 6o de miliarde de lei pe care le datorati ANP ului nu sunt ale ANP ului, reprezinta tocmai salariile detinutilor, pe care din rea credinta nu le ati platit de ani de zile.Aveti si voi copii acasa, dar si detinutii au copii lor carora le mai trimit bani, au si ei nevoile lor si, la urma urmei, nu trebuie sa munceasca gratis pentru voi si rubedeniile voastre.Nici paine fara munca, nici munca fara paine. stiti si voi vechea zicala.Sau pentru voi detinutii sunt doar niste scalvi pe plantatie?!Asa i ati tratat, pana ce ANP ul v a zis: hop, pana aici, gata, nu se mai poate asa.Cand va dadaeam detinuti la munca, va miorlaiati ca nu sunt buni, ca nu stiu sa lucreze, etc.Cand nu va mai dadaeam, incepaeati sa bateti la porti si usi de prin ANP si MJLC sa va dam detinuti, ca fara ei nu aveti cum onora comenziile.Si v am tot dat, dar voi n ati vrut deloc sa le dati salariile, desi acestea erau modice, minimul pe economie.Asa ca nu mai dati vina pe altii, recunoasteti va incapacitatea de a fi o Regie AUTONOMA si dizolvati va.Achitati va datoriile si nu mai latrati care din ele se platesc mai intai si care mai pe urma.Vedeti cum sunteti,acum imi spuneti ca oricum nu platiti intai la ANP, ca inati va luati voi salariile.Si mai spuneti inca , ca sunteti de buna credinta.Hai ca nu vreau s ami irosesc gura de pomana cu voi, sanatate la rude si acasa...

Anonim spunea...

Siguranta zilei de maine" o vrem toti. E garantata si de Constitutie!Chipurile. Vedea-te-as in locul meu sa tremuri pentru fiecare zi de maine. Sa te gandesti ca ai credite , ca acei copii nevinovati pe care ii ai iti cer bani pentru la scoala si tu nu le poti oferi nimic ,nu radeti cei din penitenciar [Margineni ]nu radeti ca nu se stie niciodata cand se intoarce roata .ofiterasilor , stanciule ca a fost buna fabrica pentru voi ,cati din voi aveti acasa sahuri ,casete sau cate ati dat cadou ,ai grija de acel scaun si birou ca nu se stie niciodata cat , te mai poti bucura de ele ca sa muncit cu sudoare ca tu sa le ei fara documente , si de acel jeep .

Anonim spunea...

Mai oarecarule sau nobody care esti, ppl-ii sunt platiti ca si prestatori de servicii , nu sunt salariati cu drepturi salariale, asa ca tot drepturile salariale se platesc cu prioritate, mai citeste ca esti nepriceput cu fleanca mare, sau tineti-o in frau ca te faci de ras Gherlaule in varianta veche, te stiu!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la ora 20:53 data de 22.04.2009 sa se intereseze de ce acel director de la gherla a trecut in rezerva cati detinuti au murit atunci din neglijenta lui si cum a fost musamalizat cazul