Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 5 aprilie 2009

FSANP - Programul de lucru, între experiment şi consultare

Programul pilot de la penitenciarele Ploieşti şi Mărgineni ar fi trebuit să se termine, iar ANP ar fi trebuit să poată spune, în cunoştinţă de cauză, cum stă treaba. Evident că nimeni nu ştie. ANP crede, bănuieşte, speră pe banii şi pe timpul propriilor angajaţi. Şi asta nu e totul, sunt planuri ca brambureala să se extindă în toate penitenciarele.

Site FSANP Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a prelungit termenul de aplicare a programului de lucru experimental care se derulează la penitenciarele Ploieşti şi Mărgineni, în pofida faptului că rezultatele nu sunt deloc încurajatoare.

Experimentul ar fi trebuit să fie finalizat la 5 aprilie 2009, dată la care ANP ar fi trebuit să poată prezenta un raport de evaluare complet.


Considerând că este în egală măsură important ca programul de lucru să permită exercitarea dreptului la odihnă, timp liber şi viaţă personală am declinat propunerea ANP având în vedere că rezultatele obţinute nu justifică continuarea şi extinderea programului la toate penitenciarele.

Susţinem însă o mai mare flexibilitate în planificare şi necesitatea unei consultări reale a personalului, acestea fiind singurele concluzii utile ale programului experimentat.

Reprezentanţii ANP pretind că programul este funcţional, singura prioritate care contează fiind reducerea numărului orelor suplimentare, deşi cresc cheltuielile cu transportul şi scade timpul liber pentru personal.

În aceste condiţii se lucrează 6 zile pe săptămână, în trei schimburi cu durată inegală, contrar prevederilor Acordului colectiv privind raporturile de serviciu. Noi considerăm că ambele deziderate trebuie avute în vedere.

(Continuarea pe site-ul FSANP)

20 comentarii:

Anonim spunea...

In cazul programului de lucru inegal fiecare "parte" ANP-ul si sindicatele pleaca de la niste premize false:
- ANP sustine ca se reduc orele suplimentare desi orice calcul ar fi facut arata ca atunci cind ai de acoperit x posturi in 24 ore cu un numar determinat de lucratori poti sa-i planifici in serviciu in ture de 24 ore sau de 30 minute - orele suplimentare sint aceleasi;
- sindicatele sustin ca se incalca prevederile acordului colectiv de munca, cu toate ca , in art 28 din acord este prevazuta posibilitatea repartizarii inegale a timpului de munca, 40 ore pe saptamina, maxim 10 ore pe "tura" - si la modul concret daca v-ati uita pe o planificare reala a-ti vedea ca nici un agent nu lucreaza efectiv 6 zile pe saptamina, avind cel putin o recuperare.
Cit despre faptul ca "reponsabilitatea planificării a fost transferată la un nivel superior sub stricta supraveghere a iniţiatorilor proiectului" nu s-a facut altceva decit sa se incarce volumul de sarcini al sefilor de serviciu care oricum au delegate oficial sau nu cel putin 90% din sarcinile directorilor adjuncti si sa-i mai "usureze" pe sefii de tura care acum pot veni si dormi linistiti la serviciu pentru ca nu mai sint responsabilizati efectiv decit cu respirarea aerului din mediul inconjurator.

Anonim spunea...

Stimati cercetatori din ANP(sau poate dr.doc.)experimentul a reusit! Suntem terminati. Din cauza oboselii, a navetei(si nu spatiale),a faptului ca nu mai poti face nimic acasa pt.ca treb. sa mergi la serviciu. Cu ce venim de la Ploiesti? Cu VW Tuareg? Ce avea 12/24-12/48? Ciudat e ca multi se plang de programul asta maret dar nimeni nu ia atitudine. SA FACEM PUSCARIILE ROTUNDE SA NU MAI VORBEASCA LUMEA PE LA COLTURI. Lidereeeeeeee, fa ceva! Poate un atac. De panica.

Anonim spunea...

D-LE BALA,IMPREUNA CU STAFUL DUMITALE DE LILIECI AVETI TOT DREPTUL SA LUCRATI VOI IN HALUL ACESTA.A,PROBABIL LUCRARE DUMITALE DE DIZERTATIE A FOST CEVA DE GENUL-REZISTENTA INFERIORILOR IN CONTACT CU PROSTIA SEFILOR.TI-A IESIT O MATRICE SI ESTI TARE BUCUROS.EI AFLA DRAGULE,CA SISTEMUL NU REPREZINTA PENITENCIARUL TIMISOARA UNDE TI-AI BATUT JOC CUM AI VRUT DE RESURSA UMANA(dupa tura de noapte mergeau saracii la instante sau PL si din asa zisul liber se intampla la fel)batranii tai senili cu care iti faci temele sa aplici acest tembel de program arata nivelul la care esti si dumneata.CRED CA NICI NU STI CA SI GARDIENII AU VOIE LA RAZVRATIRE?PE CE TE BAZEZI CREZAND CA PALMASII NU VOR FACE ASA CEVA?PE PAPAGALII PE CARE II NUMESTI PESTE NOAPTE DIRECTORI DE PENIT?DACA VREI SA SE RADA PPL-EI TAI DRAGI DE NOI INCEARCA SI IMPLEMENTEAZA ACEST PROGRAM IN TOATA TARA CA APOI O-M MAI VIDEA NOI!INCEARCA INTAI SI FA DIN STAFUL TAU NISTE COBAI!SI DACA TOT VREI 8 ORE AI AUZIT DE 5 SCHIMBURI?ATUNCI SIGUR NU TE MAI DERANJEAZA NIMENI,PENTRU CA VREI SAU NU CODUL MUNCII NU POTI SA-L INCALCI SI NICI SA-TI BATI JOC PRINTR-UN ABUZ MIZERABIL DE CEI CE TE TIN PE TINE SI PE ALTII ACOLO!ADICA NOI PALMASII!POATE CU SFINTELE SARBATORI PASCALE ITI VA VENI MINTEA LA CAP!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Prisonworker spunea...

Anonimul caruia tocmai i-am eliminat un comentariu pentru ca a incalcat flagrant regulile de bun simt poate reveni cu argumente pentru a-l contra pe cel caruia a incercat sa i se adreseze.

Anonim spunea...

Dimineata am postat un comentariu care a fost salvat de moderator dar nu a fost publicat de proprietarul blogului.De ce nu a fost publicat, sa cred ca am suparat pe moderatorii care au sange de S.N.L.P??? Nu am scris nimic contrar regulilor de postare, cred ca v-a deranjat ca am spus ca Teoroc si ...restul nu au curajul sa se ia de gat cu A.N.P, prefera sa mearga brat la brat cu acestia.Daca vreti "publicitate"(aici ma refer la S.N.L.P)pai va fac pe blogul sindicatului publicitate pana nu o sa mai puteti....Si cand spun ma tin de cuvant.O zi buna.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 14.05...., "domnule", de ce nu iti vezi tu de problemele tale, ori esti un caz fericit fara probleme?!!!...suntem suficienti de maturi sa ignoram reglarile de conturi intre "asazisi colegi, care vor binele sistemului" si adevaratii profesionisti (ori oameni cu bun simt). Nu sunt membru de sindicat, dar tu sigur esti membru FSANP, sa iti fie rusine pentru asemenea incercari de abordari pe blog!!!

Anonim spunea...

Programul de lucru IMPUS penit. Ploiesti & Margineni ne-a aratat de fapt adevarata fata a conducerii ANP, care a ramas cu mentalitatea de pe vremea lui "nea Nicu"...stimate d-nule Bala, dumneavoastra cat si "consilierii" dumneavoastra trebuie neaparat sa va schimbati mentalitatea, trebuie sa constientizati ca ANP-ul nu este "REGATUL" domniilor voastre in care sa faceti propriile dumneavoastra reguli si sa "executati" personalul din subordine dupa bunul dumneavoastra plac si al "sfatului batranilor"...!!! Dumneavoastra trebuie sa construiti un dialog deschis si permanent cu sindicatele care sunt singurele din sistem care stiu cu ADEVARAT nevoile personalului din acest sistem..., daca dumneavoastra incercati sa IMPUNETI unele decizii fara consultarea acestora nu faceti altceva decat sa va atrageti antipatia oamenilor care la inceput v-au dat girul si au crezut ca prin venirea dumneavoastra in ANP se va schimba ceva in BINE..., dar vai, cat ne-am inselat !!! Ati scos posturile de director de unitate la concurs...FELICITARI d-nule BALA..., dar conditiile de concurs pentru aceste posturi le-ati "cosmetizat" in asa fel incat sa le ingraditi dreptul unor colegi sa poata participa, favorizand in acest fel imputernicitii pe aceste functii sa participe de fapt la un EXAMEN si nu la un concurs care sa reflecteze inteligenta, profesionalismul si calitatile posibilor candidati din sistemul nostru..., sau poate considerati ca cei mai tineri din sistem nu au cum sa promoveze un asemenea examen "neavand experienta" necesara....?! Nu stiu, dar la o prima vedere se vede cu ochiul liber de fapt cine va sunt consilierii..., dar nu este nici o problema d-nule dir.gen.Bala, prin mijloacele legale pe care le au sindicatele la indemana o sa reuseasca pana la urma sa va "deschida ochii" si sa va determine sa tineti cont si de parerea acestora...pe care poate dvs.nu-i considerati colegii dvs. numai in cazul bilanturilor si a altor evenimente desfasurate in teritoriu sau la ANP.

Anonim spunea...

numarul mare de ore suplimentare de la Penit.Ploiesti nu se datorua programulyui de lucru ci efectiv chemarilor din turele libere la pentru alte activitati operative, fara a fi sustinut peronalul din ture pentru aacordarea de timp liber corespunzator pentru orele efectuate cu personal din alte sectoare, asa cum peronalul din ture suplinea concediile, medicalul invoirile si alte asemenea "activitati" din alte compartimente.In ceea ce priveste responsabilizarea prin trecerea lor in subordinea sefilor de serviciu este o mare idiotenie sa poti crede asa ceva.simpla planificare in serviciu facuta la un nivel mai ridicat-sef serviciu -nu inseamna nici decum responsabilizare, greul este lasat in griga sefilor de tura care se lupta zilnic cu nemultumurile, oboseala, scirba, lehamitea delasarea personalului, incercind sa tina un echilibru intre resursa umana si problemele zilnice ale specificului muncii.Oamenii sunt scirbiti, obositi si din ce in ce mai supusi greselii intelegaind ca in afara de coboi si "prostime"usor de manipulat nimeni nu are alta parere despre ei , atita timp cit vocilele lor nu se fac auzite si nu se pun in balanta.Prezenta la serviciu 6 zile din 7 si sa iesi din serviciu dimineata dupa schimbul 3 si seara sa intri in serviciu din nou in schimbul 3 iti rapeste si puterea de a mai sta treaz in ziua libera si de a mai acorda in vreun fel atentie familiei stiind ca a douya zi o iei de la cap cu interminabilul plimbat pe drum de inca 6 zile consecutive.Pina in 5 ianuarie cind s-a inceput programul pilot personalul a beneficiat de timp liber corespunzator dupa nevoile di solicitatea fiecarui agent ,reusindu-se astfel sa se impace si personalul,primind liber cind avea nevoie si conducerea prin numerul redus de ore bagate la plata. Acum ne trezim ca venim la serviciu si de fapt suntem libeli, ca suntem planificati pe alte ture si trebuia sa venim si n-am stiut si suntem replanificati si multe asemenea abuzuri.Acest program este o absurditate, nu are nimic bun, din contra oboseala , stre, cheltuieli marite si inevitabil scirba in special fata de seficeaa ce conduce inevitabil la conflicte.Ca sa nu mai vorbim ca pina la aceasta ora dupa vechiul program concediile dupa 2007 erau aproape finalizate iar acum privim de la distanta posibilitatea de a intra in concediu pentru 2007 si nici decum pentru 2008.

Anonim spunea...

Stimatul coleg 05.04.2009 15:47:00
este atat de suparat si bulversat incat vorbeste de concediile pe 2007 si 2008, cand in realitate e vorba de 2008 si 2009. Iata unde s-a ajuns cu programul pilot gandit de onor conducerea si sfatul martalogilor. Prietene te inteleg si te sustin.

Anonim spunea...

citi euro primesc sefii de la organizarea munci si directorul penitenciarul arad pentru semnarea unui contract cu firme care au nevoie de detinuti pentru munca nu se negociaza prea mult salarul detinutilor se negociaza partea sefilor

Anonim spunea...

citi euro primesc sefii de la organizarea munci si directorul penitenciarul arad pentru semnarea unui contract cu firme care au nevoie de detinuti pentru munca nu se negociaza prea mult salarul detinutilor se negociaza partea sefilor

Anonim spunea...

nu mai spama mai blogul....

Anonim spunea...

pentru ,,administratori,, când cineva dă o replică tăioasă nu publicaţi, dar când se instigă la acte dezordine în unităţi, da.
cînd este jignită conducerea ANP postaţi,
scuze că v-am deranjat, dar postaţi doar părerile anti program, nu şi pe cele pentru.
asta este politica voastră, pentru asta luaţi lefuri mari de la sindicatele care nu au nicio alternativă pentru ieşirea din criza de personal.
dacă postaţi articolul e bine de ştiut pentru cei care citesc să ştie că nu sau realizat concursurile de trecere în rândul ofiţerilor deoarece liderii celor două organizaţii au dorit ca agenţii să poată candida din nou pe funcţii de conducere.
DE CE OAREEEE...........

Anonim spunea...

@ anonim 05.04.2009 18:13:00

De ce? Poate pentru ca exista un "program pilot" de succes in acest sens la Arad.

Anonim spunea...

"La Multi Ani!" tuturor Florilor romano-catolice din sistemul penitenciar românesc, din Moldova, Ardeal sau Bucureşti.

Anonim spunea...

pentru 18.13
Ce program pilot este la Arad, cel cu şeful de post din comuna foişor?
Bun program, este la fel ca cel cu alin popescu????

Anonim spunea...

Noi nu ne putem concentra la programul de lucru şi sitaţia poate degenera deoarece:
DIRECTORII GENERALI SE FAC VINOVAŢI faţă de angajaţii din PPA şi PSPA (aproape o mie de oameni) prin neimplicarea şi trecerea cu vederea a faptelor penale şi atmosferei încordate în care singura care se simte în largul ei este doamna Dobrescu.
Faptul că directorii generali, care ar trebui să ne protejeze, omit să verifice dosarul înregistrat la ANP şi uitat pe undeva, la ordin, în urmă cu un an de către corpul de control al ANP, îi acuză în faţa noastră.
Considerată imorală de toţi cei care au lucrat cu ea, doamna Dobrescu intimidează comisiile de control şi cele de disciplină prin manipulare, decimînd spitalul în semn de răzbunare.
Ce putem deduce cînd Dobrescu afirmă că s-a înţeles cu Celmare, că are informaţii despre moralitatea lui Dincă sau Bala, ceva cu o femeie, un copil pe la TG.Jiu ( inveţii care oricum nu ne-ar interesa pe noi).
Nu vrem să credem afirmaţia doamnei Dobrescu că Bala, Celmare şi Dincă i-au rămas datori şi nici că atîta timp cît MJ are conducere liberală ea nu riscă nimic.
În ce calitate doamna Dobrescu subminează autoritatea directorului pe pază şi fabrică probe (a cîta oară) pentru a o agăţa şi pe actuala directoare, dacă nu, cu acordul tacit al conducerii ANP. Neimplicarea dumneavoastră o încurajează.
Oare cum se cheamă această infracţiune în Codul Penal? Oare cît primesc doamna Sarchis cei care tăinuiesc probe sau le fabrică? Spuneţi-i că laţul se strînge.
Cu ajutorul sindicatului, ne vom adresa tuturor forurilor competente, prin avocat şi probe. În dumneavoastră domnilor directori nu mai avem încredere. Sau nu vă pasă de noi sau tot ce Dobrescu afirmă se confirmă.

Anonim spunea...

Azi la PSPA am ieşit din schimb şi am trecut prin administrativ. Linişte. Directoarea ca în fiecare zi era în interior ca şi cum nimic nu s-a întîmplat ridică moralul oamenilor. Afară, ca nişte melci băloşi în ilegalitate, Dobreasca, Sarchis, Becuţ şi Costea, fără ruşine sau jenă puneau ţara la cale: tu spui cutare, eu telefonez lu cutare trebuie să cedeze. Mai dă-i şi tu Ionela lu pritenu Stan şi parcă spuneai că-l cunoşti pe Moga. Nu ştiu cine este ăsta dar ce fac ei se cheamă subminarea autorităţii şi insubordonare şi trebuie pedepsită.

Anonim spunea...

Directoarea Greaca "ridica" ....,nu moralul oamenilor.Hai cu targa ca a lesinat Selea .
Rusine cum murdariti imaginea unei unitati !
E postul Pastelui si va bate al de sus de atitea minciuni.