Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 8 martie 2009

Multi veniti, putini alesi

Spaiuc Out Asadar, Spaiuc a plecat de la ANP. Nu simt ca-mi galgaie inima de bucurie, nu-mi crapa pieptul de atata satisfactie, dar nici nu mi-e indiferent lucrul asta. Plecarea asta neasteptata, mai degraba alungare, pentru ca ma indoiesc sa fi fost la mijloc decizia Dlui. Spaiuc de a-si intrerupe reveria de la etajul unu al stabilimentului cu pricina, imi reactiveaza brusc memoria.

Procurorul Spaiuc a poposit in sistemul penitenciar timp de aproape doi ani. Daca inmultim cifra asta cu o medie de 5000 de euro pe luna, ajungem la frumusica suma de 120.000 de euro (aproximativ, in orice caz am bagat aici si diurna de aur si benzina pana la Iasi si telefoanele si masina la scara si n-am bagat chiria, de mai bine de 1000 de euro pe luna, ca doar nu era sa locuiasca domnul magistrat, tocmai in Rahova!.

Pentru toti banii astia, Dl. Spaiuc a facut vizite prin tara si strainatate, si-a decorat salasul, a semnat cateva hartii si a emis din cand in cand niste panseuri, care daca nu te faceau sa intorci capul intr-o parte (de jena!), te amuzau (ca sa nu plangi, pentru ca oricum nu ti-ar fi folosit la nimic!). Am uitat CV-ul dumnealui, un fel de piept mare si bombat, burdusit cu decoratii si diplome fara acoperire, pe care scrie de-acum incolo, negru pe alb, director Administratia Nationala a Penitenciarelor (o saptamana prin 2007 si alte trei saptamani prin 2008, plus director general adjunct in restul timpului).

Intr-un fel Dl Spaiuc n-are nicio vina pentru ca nu intelegea mare lucru din toata agitatia aia care il inconjura, vinovati sunt cei care l-au ales, cei care l-au cadorisit cu o palarie prea mare, de sub care abia i se mai intrezarea nasul. Asta daca nu si-l lua la purtare in anumite situatii favorabile, caz in care, conform principiului prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul, Dl. Spaiuc reusea sa se invartoseze si sa se imbatoseze ca nimeni altul.

Nu pomana pe care statul si-a facut-o in tot acest timp, cu saraca familie Spaiuc, ma supara pe mine cel mai tare, chiar daca statul are nume de om iar banii nu erau ai familiei Chiuariu ci ai contribuabililor, adica si ai mei. Ceea ce ma supara este usuratatea asta romaneasca, inconstienta cu care ne dam noi cu stangul in dreptul si pe urma ne intrebam uimiti de ce ne tot impiedicam si de ce naiba nu dam inainte.

Pai de-aia nu inaintam, pentru ca tinem agatati de picioare, caram pe umeri si taram la nesfarsit dupa noi, toate personajele astea "inalte" care nu sunt capabile sa-si foloseaca propriile picioare, ce sa mai vorbim despre propria minte! Plecarea lui Spaiuc din sistem nu este nicio pierdere, problema este ca domnul cu pricina nu pleaca acasa, nu-si deschide cu banii nostri o tutungerie cinstita sau o ferma de gaini pe undeva, se muta pur si simplu de pe un scaun pe altul, la fel de serafic, la fel de zambitor si la fel de increzator.

De unde se poate trage concluzia ca in realitate, in toata afacerea asta, prostul sunt eu si altii ca mine. Ceea ce incepe sa ma enerveze din ce in ce mai tare!

16 comentarii:

Anonim spunea...

Pilele nu degenereaza,ci urca in ierarhie!Nu va enervati,stimati colegi de pe acest blog,fiindca este un fapt inscris in sfera normalului-in sistemul penitenciar!
Dar ce sa ne mai mire in aceasta tara de tot rahatul!!!!!

Anonim spunea...

Sa uitam de "gaurile negre ale penitenciarelor"!-8 Martie
Ghiocelul nascut din zambetul vostru ne va aminti de ceea ce am uitat sa va daruim!
Pentru ca sunteti puternice,pentru ca sunteti egale cu barbatii in jailul romanesc,pentru ca sunteti,in acelasi timp,emotive si intuitive si pentru ca suntem colegi,va doresc:
LA MULTI ANI!
Fie ca,in aceasta primavara,sa vi se implineasca toate VISELE!
Zambiti,chiar si fara motiv!
"Respirati aerul divinei primaveri imbatandu-va de parfumul ei din ale carei flori ADEVARATUL Dumnezeu isi descopera povestea!
Aceeasi recomandare ca si opis:
Liviu Plesoianu.ro!

Anonim spunea...

---Draga ADMIN,
Nu trebuie sa ne facem probleme"sistemul lor"are grija sa-si recupereze ,protejeze si "conserve",oamenii.Sa nu ne mire cind vom auzi ca dl. SPAIUC, a primit un post de ambasador ,ori altul mai caldut.Numai noi cei crescuti in "sistem",ne distrugem unii pe altii,abia asteptam ca cineva sa greseasca,pentru a ne arata muschii.
PS. Dl.SPAIUC POATE SA INFIINTEZE O FERMA,DEOARECE ARE PE CINEVA DIN FAMILIE VETERINAR SAU ING. ZOO. LA P. VASLUI.

Anonim spunea...

Comentariile de acest gen sint valabile si pt. Bala, Stancovici si , in genere, cam pt. 95 % din armatele de functionari publici cu sau fara statut special.
Nu exista criterii de competenta stabilite si niciodata nu se fac numiri in nici o functie pe criterii de profesionalism sau performanta. Daca ar fi sa dam exemple numai din penitenciare vi s-ar bloca blogul!

Anonim spunea...

O tanara judecatoare canta noaptea in cluburi si ziua conduce Directia Relatii Internationale a Scolii Nationale de Grefieri. Camelia Panaitescu-Alegria este o judeca­toare cu renume in lumea jazzului. Iar combinatia jazz-magistratura este atat de stresanta incat judecatoarea a cerut si a primit un spor de 50%.


La început se numea Paţă. Intrase cu succes în rândul magistraţilor tineri şi avea o carieră care promitea. Judecător la cea mai grea instanţă din Bucureşti - Judecătoria Sectorului 1 - Camelia Paţă s-a specializat pe procesele civile. Până când, într-un club, a dat de Weinberger.

Chitaristul de blues i-a devenit maestru magistratului. Astfel a ajuns judecătoarea de la sector solist vocal în domeniul jazzului. Numele de Alegria l-a luat după soţ - Aristide Panaitescu Alegria, baterist în trupa Mandinga.

Nume de scenă – Mara

„Ce bine trăieşti/Şi mă priveşti“. Cadru negru, scenă întunecată. În fundal, doi inşi: unu bate la clape, altul trage corzile de chitară. E jazz. Din cel electronic. Repertoriul, zice-se, e aspiraţional. Din dreapta vine magistratul. E în rochie neagră, gen robă. Nu e haina de instanţă, însă e un „dress trandy“.

Celelalte versuri curg lent: „Să trăiesc/ Să dăruiesc şi să primesc. Şi tot ce ţi-am spus/ Nu e de ajuns“. Strofa e cântată de Camelia Panaitescu-Alegria la un festival din Arad. Magistratul are şi nume de scenă: Mara. Iar Mara cântă cu Zum - o trupă de profil. Stilul e unul nou: electro­popjazz.

Vocea judecătoarei e caldă. La Arad a dovedit că are şi repertoriu internaţional. „Wright time“, suflă în microfon, plimbându-se leneş pe scenă. Într-un interviu, „Mara“ spune că muzica sa este „chill out“ (de liniştire) în variantă instrumentală.

E un amalgam ritmat lent, de chitară, clape şi voce: „Wright time for evrithing...ye, ye...pss, pss“. Aplauzele sunt liniştite. În paşi lenţi, judecătoarea detaşată de la „Sectorul 1“ – cu rol de şef de direcţie la Şcoala de Grefieri din România - trece la piesa a doua. Cântă despre rolul vieţii. Dansează lin, stă în duo cu chitaristul şi îşi aruncă privirea la plafonul sălii. Mâna pe crupă, mişcările-s ondulate.

Cântăreaţă cu spor magistral de stres

Judecătoarea Camelia Panaitescu este elegantă şi în afara scenei Foto: Exclusiv Adevărul

Acum ceva vreme, judecătoarea a scăpat de un stres. A luptat în instanţă cu adversari redutabili. Magistratul a cerut chiar de la autoritatea supremă - Consiliul Superior al Magistraturii - un nou spor, cel de stres, în cuantum de 50 la sută din salariul de bază.

Înainte de sporul de stres, în 2007, Mara, cu afiş de concert de noapte în Club „Jazz Caffe“, dar şi cu stat de plată la Judecătoria Sectorului 1, câştigase 42.937 de lei după o luptă cu Ministerul Justiţiei, tot în instanţă. În paralel îşi continua turneele de electropopjazz.

A apărut şi pe internet, unde are postat afişul de concert în club de noapte, dar o pagină specială cu câteva din piesele de bază. Sunt postate două clipuri şi un concert. „Live“-ul din Arad o prezintă pe judecătoare care abordează şi o piesă cu accent oriental.

Zâmbeşte în microfon, se aşază pe vine, se dezechilibrează – mai să pice pe spate – se redresează la mustaţă şi continuă cu mină largă. Şopteşte muzical, în microfon, ceva despre eternitate.

În celelalte clipuri, Mara împarte repertoriul cu alte trupe. La piesa cu artiştii de la Nemos, Panaitescu-Alegria începe în forţă. Piesa care nu prea dă a jazz debutează cu imaginea unei femei cu masca de oxigen pusă pe figură, în ambulanţă. Restul e un clip pe repede înainte.

Iar versul de bază e unul singur - „You can’t control a flying soul“. În timp, judecătoarea a performat cu trupa la Bruxelles. La concertul organizat în 2007 chiar de ambasada din Bruxelles, biletul s-a dat cu 12 euro. Chiar atunci Panaitescu-Alegria a fost detaşată profesional.

La Departamentul de Relaţii Internaţionale a Şcolii de Grefieri. Atribuţiile funcţiei sunt parcă pe stilul electropopjazzului. Adică „chill out“.

Salariu de „voice over“

Şcoala de Grefieri care “poate avea relaţii de colaborare cu organisme sau organizaţii internaţionale” posedă un departament special de relaţii internaţionale al cărui şef are atribuţii de genul „reprezintă instituţia, în limita mandatului acordat de director, identifică potenţialii parteneri externi în vederea extinderii relaţiilor de cooperare sau propune teme şi modalităţi practice de realizare a cooperării cu partenerii externi”! Pentru această activitate - plus activitatea didactică - cântăreaţa de jazz are un venit declarat de 10.270 de lei.

Această sumă este completată de venitul din salariul de judecător. În declaraţia de avere a Cameliei Panaitescu-Alegria se menţionează că suma anuală luată pentru postul de judecător la Sectorul 1 este de 13.261, adică mai puţin de 1.200 de lei lunar.

În schimb, Mara are o activitate extraprofesională mai bănoasă. În 2008 a câştigat, cu vocea, 37.000 de lei. La TVR Cultural a fost „voice over” de 17.160 de lei, iar la Magic FM - tot cu aceeaşi profesie - a scos 20.568 de lei. Despre eventualii banii câştigaţi din concerte de electropopjazz nu se cântă “nimic”.

Pe Camelia Panaitescu-Alegria am prins-o la telefonul Şcolii de Grefieri. Era în „part-time-ul” de magistrat. Vocea o avea la fel de caldă. Numai că s-a răcit brusc atunci când i-am spus de subiect: „Nu o să vă dau niciun fel de informaţii. Nu fac niciunfel de declaraţii“.

Fraza a fost repetată obsesiv, iar singura declaraţie oficială a fost simplă: „Sunt judecător, detaşat la Şcoala de Grefieri şi nu am încălcat niciodată statutul de magistrat”.

Incompatibilitatea, judecată de un organ colegial

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au fost rezervaţi în a face aprecieri cu privire la dubla calitate – de magistrat şi de solistă jazz - a Cameliei „Mara” Panaitescu. „Nu putem să apreciem în concret atitudinea doamnei judecător.

Aprecierea unei conduite ca fiind deontologică sau nu este rezultatul deliberării unui organ colegial. Însă, atâta timp cât atitudinea unui magistrat nu aduce prejudicii imaginii Justiţiei, el poate fi considerat conform cu statutul magistratului”, ne-a declarat Carmen Georgică, purtătorul de cuvânt al CSM.

Legea, într-un echilibru fragil

În concert, Mara intră repede în atmosferă Foto: www.metalhead.ro

Dublarea calităţii de magistrat cu aceea de solist vocal de jazz este cel puţin discutabilă şi pare a o plasa pe doamna Camelia Panaitescu într-o poziţie uşor incompatibilă.

Asta pentru că atât legea privind statutul magistraţilor, cât şi Codul deontologic al judecătorilor sunt extrem de clare în ceea ce priveşte activităţile incompatibile calităţii de magistrat. Astfel, la capitolul „incompatibilităţi şi interdicţii“ legea nu prea lasă loc de interpretări.

Vedeta jazz nu are emoţii când se află pe scenă

„Funcţiile de judecător, procuror, magistrat-asistent şi asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii“.

Această prevedere imperativă se regăseşte şi în Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor care interzice, de asemenea, cumulul calităţii de magistrat cu orice altă funcţie publică sau privată.

Mai mult, potrivit legii care reglementează statutul magistraţilor, „judecătorilor şi procurorilor le este interzis să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse“.


Deci... iata ca magistratii stiu si sa se distreze... si sa ia si 50 % spor d e suprasolicitare.


Noi oare de ce nu l-am primi fiindca suntem in contact permanent ( mai putin timpul liber) cu p.p.l.????

Anonim spunea...

Colegul , ai consumat spatiul degeaba, si daca este judecatoare si cintareata ce se intimpla ? A, daca iti da si tie spor de 50% iti trece...

Anonim spunea...

Anonim 10.16 , nu-ti raci gura degeaba, deja miroase in jurul tau!

Daca ai ceva impotriva castigarii unui spor adu argumente , nu te baga ca musca in lapte... ciumpalacule... care esti, NA!!!

Anonim spunea...

Pai....cum ce se intampla? Cu activitatile(joburile) alea multiple pe care nu avem voie sa le desfasuram cum ramane?


Plus ca sporul ala de stres e aiurea,nu e nimeni vinovat ca ea isi petrece noptile lalaind prin cluburi si a doua zi doarme cu capul pe dosare (de aici stresul)....o face de buna voie,nu?

Anonim spunea...

dar oare noi gardienii ,cum ne spun ei ,'mai marii tarii',la noi nu este nici un risc....nu va mai tacati ...era o veche zicala,pt noi ar trebui sa sune altfel;;agenti din toate puscariile uniti-va!!ca altfel o sa fim calcati pe cap

Anonim spunea...

cum domnilor colegi , cum este posibil asa ceva,ca numai pt ei sa-si bage un asemenea spor, spor de risc,cine are riscul mai mare ei sau noi,gardienii ,cum ne mum ei mai marii.probabil ca de noi nicinu stiu ca existam ,ar trebui sa ne facem auziti sa nu ne calce de tot pe car.........frrrraticaaa zii ceva...;;jan

Anonim spunea...

MORTII VII
de David Bolchover editura Codecs
Rupti de lume,dusi dintre noi:crudul adevar despre viata de birou,nimeni nu stie cu ce se ocupa ei si nimanui nu-i pasa.Functionari marunti sau cu functii inalte,prost platiti sau platiti regeste,barbati sau femei,angajati in sectorul privat sau la stat-cu toti merg in fiecare zi la slujba,se asaza la birou la aceeasi ora si se ridica sa plece acasa la aceeasi ora.Iar in acest interval,munca lor consta in mai nimic o cantitate nula.Un mare zero barat.Cine e dornic sa se laude ca nu face nimic la serviciu?Vietile lor profesionale sunt plicticoase pana la prosteala,total inutile si fara niciun sens.Poate ca vietile lor de acasa sunt fericite si implinite,dar la lucru ei sunt oameni de care timpul a uitat.Contributia lor este aproape nula.Acestia sunt mortii vii.
Ce parere aveti.

Anonim spunea...

Opus, esti frustrat?
Nu am nimic impotriva acordarii unor sporuri, mi se parea ca esti rautacios gratuit la adresa judecatoarei respective.

Anonim spunea...

Anonim 17.15., daca esti din cercul pretinsei artiste, abtine-te!

Mergi si saliveaza in continuare in fata sticlei... iti face bine...

dar judecatori in metale, cu plete si chiloti peste pantaloni nu avem nevoie in sistemul judiciar!!! SIC!

Anonim spunea...

Domnu Predoiu, dacă aţi început curăţenia de primăvară este bine. continuaţi cu amicul procuror Stan Ghe., de la corpul de control. Oricum ia diurnele alea uriaşe degeaba.
vedeţi cam cîte ore lucrează pe zi, şi apoi faceţi ce aţi început.
Pe teren este nevoie de mnealui.
Poate rezolvă vreun caz şi el , că la control mai lipseşte să pună lampa în ochi.
Aşteptăm cu nerăbdare.

Informatorul spunea...

o vrabiuta din ANP mi a soptit ca Bala pleaca in fiecare wekend doar cu avionul la timisoara si tot cu avionul cica revine in bucuresti.Cel Mare in fiecare wekend pleaca si revine in -din focsani/bucuresti cu masina de la ANP, cu tot cu sofer,pe care il si cazeaza pe banii ANP ului la focsani doua zile.Stancovici si Raduta fac zilnic naveta cu masinile ANP ului la ploiesti,respectiv slobozia.Ia socotiti cam citi bani se duc de la buget si pe aceste cheltuieli?! CA sa nu mai spun ca atunci cind stateau la hotel, si au stat ceva timp,li se decontau chirii cu mult mai mult decit 1000 euro, aproape dublu.Am putea spune, nu e nimic, sint ofiteri de ai nostri si nu magistrati, dar daca sint de ai nostri, pai sa fie de ai nostri si sa nu ne sunteasca numai pe noi , cei mici, de bani, iar ei sa ia cit vor si cit nu vor.Parerea mea ca nici noua echipa care conduce ANP ul nu este de partea noastra, ci e doar de partea lor, nu stie decit sa vina prin vizite la penitenciare, sa faca clasamente aiurea, sa regionalizeze in functie de directorii care le sint fini sau cumetri sau colegi de facultate, e usor sa spui, vai, dar e mizerie aici, dar domnule, dati ne bani pentru var, pentru vopsea, dati ne bani pentru orele suplimentare, ca politistii si armata inca le iau, dar ei au sefi nu marionete.Foarte bine, l ati dat pe spaiuc jos, cum ziceti si voi,asta isi va gasi un loc cald in alta parte, dar sa va vad acum la munca, sa va vad totusi rezultatele, ca aveti ceva timp de cind sinteti acolo sus si inca nu se vede nimic schimbat in bine in teritoriu.Dimpotriva, v ati pus in imputerniciri colegii de facultate, finutii si nasii si cu asta cam basta.Sincer, ar trebui sa scapati si de Acadel,fie si pentru simplu motiv ca refuza categoric sa si publice cv ul. Ati scris ca a lui Spaiuc era prea umflat, dar Acadel il are alb imaculat.Sa scrie macar cum il cheama, daca stie, binenteles, si tot umple o pagina...Hai sa auzim numai de bine, desi as vrea sa auzim si de excpetional.Va pup pe frunte, ciocoflenedrilor

Anonim spunea...

Se numesc "drepturi de proprietate intelectuala" si nu reprezinta o functie publica.
Este ca si cum ai scrie o carte.
Sunt perfect compatibile cu functia de judecator, atat timp cant autorul nu face streptease sau chestii asemanatoare prin baruri.
Jazz-ul nu este metal, dar, na, domnul care a scris asta probabil ca nu stie cu ce se mananca asa ceva. Nu este vina lui. Este doar o lume in care nu a intrat. Si nici nu o sa intre.

Ah, apropos... domnul Gil Dobrica, pe care probabil ca multi de aici il asculta, este, printre altele si un respectavil interpret de jazz si blues. Tot niste lucruri din astea "exclusiviste".