Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 15 martie 2009

FSANP are lider

FSANP si-a ales un nou lider, in persoana lui Sorin Dumitrascu, fost director general adjunct pe vremea lui Macovei. Asadar un fost director este lider de sindicat si un fost lider este director. Constatand cat de incurcate sunt caile Domnului, ma intreb cu vie curiozitate care va fi de acum inainte mersul lucrurilor. Sorin Dumitrascu nu este un lider obisnuit, este suficient de tenace si suficient de inteligent pentru a inviora miscarea sindicala din sistemul penitenciar. Fara indoiala ca batalia nu va fi usoara, mai ales ca perspectiva financiara nu este deloc una imbucuratoare si se prefigureaza la orizont ajustari de salariu, sa speram ca nu si de personal.

Am doua intrebari, in ce masura se va lega dialogul cu actuala conducere ANP si in ce masura noul lider va reusi sa (re)activeze membrii de sindicat care mai degraba nu sunt obisnuiti sa faca echipa. Si pentru ca deocamdata n-am niciun raspuns ma agat de un citat din Andrei Plesu, care vorbeste nu intamplator despre toleranta:

"Toleranta adevarata e la antipodul slabiciunii. Nu poti fi tolerant in numele unei palori, nu poti ingadui diferenta daca n-ai nicio identitate, nu poti admite orice numai pentru ca nu crezi in nimic. Pe scurt, nu poti sluji eficient pluralismul sprijinindu-te pe o anemie fara chip. Toleranta este atentia acordata de majoritatea fiecarei minoritati, intelegerea celui tare fata de cel slab, intelepciunea normei de a nu-si impune cu forta normativitatea.

Intr-o lume in care principiul egalitatii ar obtine o victorie definitiva, "etica" tolerantei ar fi caduca, tot astfel cum ar fi caduca intr-o lume a libertatii religioase unanim acceptate. Toleranta e o virtute a celui mai puternic in convietuirea lui cu un interlocutor dezavantajat intr-un fel sau altul. Fara aceasta departajare nu se poate vorbi de toleranta reala, ci doar de un schimp gratios de politeturi.

Toleranta e un fel de a salva obrazul umanitatii in conditii de subsistenta pline de capcane, ispite si provocari. Idealul ar fi o lume in care toleranta nu mai e necesara, in care raul e domesticit, puterea e distribuita omogen, diferentele armonizate. Pana in clipa unei asemenea improbabile reusite suntem, ca sa zicem asa, "condamnati" la toleranta . Si trebuie sa o cultivam lucid, chibzuit, fara idolatrie, atenti la patologia latenta a functionarii ei.

105 comentarii:

Anonim spunea...

Sa fie intr-un ceas bun.....si sa dea D-zeu sa fie mai bine ca pana acum in FEDERATIE....Alin a fost un lider foarte bun si chiar aveam nevoie de un lider la fel de bun.Sa nu uitam ca in primul rand Dumitrascu nu face parte di sitem....deci....nu au cu ce sa il cumpere,si in al doilea rand experienta lui in ANP poate fi benefica,stie toate dedesubturile dusmanilor de acolo.MULTA INTELEPCIUNE NOULUI LIDER.

UNUL spunea...

Il vedeti voi pe Dumitrascu punindu se impotriva lui bala, a lui cel mare sau al lui firinel?!daca era sa se bata,lui i ar fi placut doar cu spaiuc, dar spaiuc a plecat, asa ca, dumitrascu nu va avea de cine sa se mai ia. Oameni buni, sintem atitia functionari cu statut special in sistem, chiar trebuia sa fie ales lider la sindicat unul din afara sistemului? CHiar printre noi, membrii de sindicat, nu s a gasit niciunul vrednic? Hai ca asta e buna, inseamna ca ne meritam soarta!Deci de asta si a dat dumitrascu demisia de la INA , ca sa poate sa fie lider de sindicat. Inseamna ca slariul ca lider de sindicat e super mare de si a permis sa lase postul de la INA pentru postul de lider de sindicat.Iar acest slariu super mare e platit din cotizatiile noastre, din pacate.Din cite se aude, alin popescu avea un salariu in mina, net, de peste 100 000 milioane lei vechi.Imi inchipui ca dumitrascu va avea cu mult mai mult, pentru ca oricum se considera mai destept decit alin.Asta e, noi cotizam,ei se aleg dinainte( spun dinainte, pt ca altfel nu si dadea dumitrascu demisia de la ina, daca nu era sigur ca iese aici!).Va spun eu, d le bala, dumitrascu deja e cu ochii pe scaunul dumneavoastra,si vi l ia mai mult ca sigur si inca rapid.Ca e amic bun cu ragea, au facut scoala impreuna...Hai sa auzim de bine, rezistenta, pace si cadenta.....

Anonim spunea...

Interesant ... dar căt de eficient ?

Care va fi beneficiul nostru ?

A fost la conducerea ANP şi a avut vis -a -vis de teritoriu cerinţe la fel de aberante ca şi conducerile ulterioare. Cu ce se deosebeşte acum optica sa asupra activităţii "pălmaşilor" din ANP ?
Mă întreb căt suntem de reprezentaţi de cei care l-au votat?
Nu ştiu să fi fost întrebaţi membrii de sindicat din unităţi ( cei care plătesc cotizaţie şi fac posibile prin contribuţiile lor aceste întruniri ), dacă sunt de acord cu o astfel de opţiune !!!
Sper că luni cei care au participat la întrunire să răspundă la această întrebare ... sau nu... !!!!

Anonim spunea...

Pentru o buna transparenta toti liderii de sindicat ar trebui sa-si declare public salariul. Nu stiu cum a ajuns Dumitrascu sa fie ales atat timp cat el nu lucreaza in sistem. Dumitrascu ar trebui sa-si clarifice intai pozitia lui fata de sistemul penitenciar, sa raspunda pentru tot ce a facut pe perioada cat a fost director general.

Anonim spunea...

Bravo ,
Cel mai bun lider de sindicat.

Succes D-lui Dumitrascu,

Craiova e cu tine

Anonim spunea...

Va avea un salariu de 4700 lei, exact cat avea la MIRA, si a lucrat 12 ani in sistem. Nu mai vorbiti prostii daca nu stiti despre ce e vorba, si nu mai dezinformati.

Ultima marire serioasa de salariu si modificarile la statut cu dreptul la greva si la compensatia de chirie au fost date pe vremea lui. Ai uitat?
Membru de sindicat.

Anonim spunea...

Salutari dlui.S.D.!Va trebui sa va ocupati de intentia celor din Guvern care vor sa elimine salariile compensatorii pentru cei ce indeplinesc conditiile de pensionare si doresc sa iasa la pensie dupa ani buni de munca dificila.

Anonim spunea...

Acest Dumitrascu la examenele din 2006 a zis SINDICATULUI ca mai bine aduce oameni din afara !(IN SEDINTA INAINTE DE EXAMENE)pentru ca nu suntem slabi ,plafonati si inchistati.


SI ASA A SI FACUT!!!

DECI ATENTIE
LA CINE NE APARA INERESELE!?!>

MORALA
ESTE BUN ATUNCI?

Anonim spunea...

Dezinformarea sub semnatura anonimilor a devenit aproape regula. IL FELICITAM PE DNUL DUMITRASCU si ii uram succes in activitate.

Anonim spunea...

ACEASTA ALEGERE SE VA TRANSFORMA CU SIGURANTA INTR-UN MARE FÂS-ANP!


Sper să nu inceapă si să nu intretină certurile de culise cu cei cu care nu prea s-a impacat din cauză că nu l-au recunoscut cand figura pe statele de plata ca director adjunct al ANP.Dumitrascu la FSANP este numirea pe care a propus-o, sustinut-o, si rezolvat-o in cardasie cu sefii de sindicate afiliate din unitatiile sistemului penitenciar acest OBAMA (Alin) pentru ai plati cumva lui Dumitrascu avansarea peste rand a lui si angajarea in sistem ,,prin telefon,, a intregii familii,se pare ca si la numirea de la Craiova ca mare director la paza a lui OBAMA si-a bagat coada Ragea fortând nota la BÂLA la sugestia lui Dumitrascu,deci a existat un act premeditat intre cei doi in ocuparea acestei functii de catre Dumitrascu,cu siguranta vor avea loc dueluri neautorizate pentru ca natia asta ,,spurcata,, de romani nu stiu sa piarda, pleaca cu coada intre picioare si revin in forta in acelasi loc pe unele functii de pe care pot lupta cu mijloacele legale dar nu tocmai ortodoxe pentru ai inlatura sau a le face zile fripte la cei care candva au fost impotriva manariilor care aveau loc in biroul situat la etajul 1 al cladirii din strada M.Ghiculeasa, mai trebuie oare sa ne amintim ca Dumitrascu a cam plecat cu coada intre picioare din ANP.Iar urmatorul pas vizat cu siguranta de capetele de pompa care conduc si dirijeaza FSANP va fi scaunul de director general ANP, asta dupa ce Dumitrascu va incheia lupta cu actualii de pe pozitia castigata la Bran.

Daca nu credeti nu aveti ce face decat sa-i urmarim evolutia acestui personaj controversat la aparate

Anonim spunea...

Pentru unul de la 15.03.2009 01:18:00

Mult mai mult decat 100.000.000 lei vechi? Ma faci sa rad prietene!!!
Ori esti rau intentionat ori ai ramas corijent la aritmetica. Fa si mataluta un calcul simplu:
cotizatia medie individuala x numarul total de membri cotizanti ai sindicatelor afiliate x procentul contributiei sindicatelor afiliate catre FSANP
N-ar fi rau daca ar putea sa iasa un astfel de salariu. Dar ma cam indoiesc ca are de unde sa apara fondul necesar. Poate doar daca FSANP face vreun imprumut la FMI

Anonim spunea...

Nu, nu am uitat că aberaţiile din OMJ 399 sunt produse pe vremea lui:ignorarea fracţiilor de zile,lipsa sporului pt. cei din operativ care lucrează în zile de repaus săptămânal şi sărbători legale, sporul pt. tbc/ HIV SIDA care a dispărut practic din penitenciare deşi avem colegi care s-au îmbolnăvit şi HG prevede altfel. Să nu uităm şi de ordinul privind echipamentul prin care ne-a redus norma cu peste 30% pt. a face economii la buget şi bineînţeles de scandalul în urma concursurilor din 2006, când s-a umplut sistemul de olteni ,,competenţi", mai toţi făcuţi ofiţeri şi înscăunaţi pe o funcţie de şef.
Nu am uitat deci, dar sunt curios cum se va comporta omul cameleon în actuala conjunctură şi cât de curând îşi v-a arăta tinta ( funcţia pe care o vizează).
Nu cred că pt. potenţialul dl. Dumitraşcu, scaunul de dir. gen.ANP este suficient. Ţinta este mult mai mare, rămâne de văzut în cât timp o va atinge.
Proiectul este făcut, urmează implementarea.

Anonim spunea...

Nu stiu daca e bine sau rau. Stiu insa ca Dumitrascu este un tip inteligent si cu mare putere de lupta.
Nu cred ca va folosi pozitia castigata pentru a plati polite pentru simplul motiv ca nu mai are cui plati polite. Din cate stiu eu cam toti cei care au pus umarul la doborarea lui au plecat unul cate unul din ANP.
In rest... vom vedea.

Anonim spunea...

Oare este atat de usor sa iti schimbi mentalitatea peste noapte din conducator in sindicalist si invers.Dumitrascu cat a fost conducator a facuto in dispretul legii si al regulamentelor,acum ce va face va cere conducatorilor sa le respecte,ma indoiesc.Face parte din categoria persoanelor bolnave de putere,nu conteaza de care parte este aceasta,iar aceasta functie nu este decat o rampa pentru a accede la varful ierarhiei.Merg mai bine lucrurile in sistem dupa performantul management al domnului Dumitrascu?

Anonim spunea...

Vad cu stupefactie ca sunt multi sustinatori ai individului, dar se uita ca in perioada cit a fost la cirma ANP a reusit fara efort sa intoarca pe dos sistemul...amestecat in angajarile preferentiale din ANP, si cu grave nereguli in activitatea profesionala, aceasta sluga a lui M.Macovei pofteste din nou la o bucata de cascaval! Pai o sa fie vai si amar de capul nostru, o sa pupe multe dosuri in ANP, si noi o sa ne alegem cu un zero barat cit statuia libertatii de mare!

Anonim spunea...

FELICITARI DOMNULE DUMITRASCU PENTRU REVENIREA IN SISTEM. SUMTEM ALATURI DE DUMNEAVOASTRA

Anonim spunea...

Dumitrascu n-a pupat dosuri nici cand era subofiter de-al nostru, nici cand era director. Unii dintre voi nu stiti despre ce vorbiti sau pur si simplu sunteti meschini. Vad ca se practica dezinformare la greu. Ordinul ala atunci cand s-a dat ne crescut salriile la toti. "Individul" cum ii spuneti unii a facut destule pentru sistem si meria fie acolo si sa se bata pentru noi. Nu uitati ca FSANP disparuse din peisaj de luni de zile. Sa fie intr-un ceas bun!

Anonim spunea...

Personal consider ca Alin a fost un lider bun. Sper ca Dumitrascu sa fie cel putin la fel de bun. In rest discutii sterile. Se pare ca sunt destui carora le este teama de existenta sindicatelor puternice. S-a vazut ca atunci cand au pus umarul impreuna, cele doua organizatii semnificative din ANP chiar au dat bataie de cap conducatorilor care credeau ca functia ii face niste zei mai mititei.

Anonim spunea...

Ai dreptate. Dezbinarea nu foloseste decat ,,smecherilor''. De ce nu se gandeste nimeni sa se uneasca cele doua sindicate? Am vazut ca SNLP a devenit foarte activ in ultima vreme. Daca s-ar uni cu FSANP ar pune pumnul in gura multor jigodii

Anonim spunea...

Bine alese de catre autorul articolului citatele despre TOLERANTA,recomand sa cititi in nr din septembrie al revistei ROST articolul "Sensul tolerantei"de Razvan Codrescu:"daca exista o necesitate a tolerantei,ea se cade sa fie UNA PENTRU TOTI,caci altminteri devine un simplu artificiu demagogic,din care unii lasa impresia ca profita pe spinarea celorlalti."
Deci haideti sa fim toleranti cu domnul Dumitrascu si acesta toleranta sa fie UNA PENTRU TOTI,deci daca suntem de acord ca domnul mentionat este o persoana inteligenta, atunci de ce nu admiteti ca va sti sa se adapteze la noua perspectiva de a privi lucrurile.Nici Alin nu se va comporta in postura de director asa cum a facut-o in postura de lider de sindicat, asa cum nici domnul Dumitrascu nu se comporta ca lider de sindicat asa cum a facut-o in functia de director,unul din atributele inteligentei este si puterea de adaptare la diferitele situatii si incercari ale vietii.

Anonim spunea...

Sorin Dumitrascu, pe vremea cand era subofiter la Craiova, a fost primul angajat care a dat sistemul in judecata si a castigat. Trec peste (desi n-ar trebui!) cum au incercat sa-l intimideze toti coloneii in frunte cu Binisor ( care s-a uns intre timp general, desi avea creierul cat o nuca!) si ma opresc la motivele pentru care a acceptat aceasta functie. In primul rand ca nu banii l-au convins, pentru cei care nu stiu, Sorin Dumitrscu ARE in acest moment o slujba suficient de bine platita, iar salariul de la sindicat nu este nici pe departe o avere. Sorin Dumitrascu cunoaste cel mai bine sistemul si daca adaugam faptul ca este un om inteligent si cu principii ferme ( ceea ce e rar in sistem!), faptul ca a acceptat aceasta functie este mai degraba o favoare pentru noi. Cei mai multi dintre carcotasi vorbesc in necunostinta de cauza, altii sunt rau intentionati pentru ca pur si simplu se tem de aceast om care nu poate fi cumparat si nici intors din drum, dupa cum a dovedit-o de altfel. Castigul pentru sindicat este indiscutabil, nici daca ar fi vrut n-ar fi gasit un om mai potrivit. Sorin Dumitrascu nu-i poate lua locul lui Bala, pentru simplul motiv ca aceasta a ajuns director general prin concurs, concursul presupune niste conditii pe care Sorin Dumitracu nu le indeplineste. La restul prostiilor nu ma mai opresc, este trist ca unii oameni nu-si cunosc interesul si-si dau singuri cu stangul in dreptul. pur si simplu n-au invatat sa meraga normal. Bafta Domnule Dumitrascu, pentru ca nu va fi de loc usor, dar la asa lider, asa provocare!

Banul Craiovei spunea...

Oameni buni,chiar daca statutul de sindicat prevede ca si un fost angajat al sistemului poate fi membru sau lider de sindicat, nu mi se pare cuser ca unul ca dumitrascu, care nu mai lucreaza de aproape doi trei ani in sistem sa fie el lider de sindicat!!! NOi, ceilalti membri, sintem prosti sau ce avem?! Sa fim seriosi, acest dumitrascu nu si urmareste decit propriile interese, sa nu plece din locuinta pe care o are inca de cind era la ANP, sa nu mai fie cercetat in dosarele pe care le are la parchet pentru ilegalitatile de pe timpul cind conducea ANP,sa vina oricum in sediul ANP, unde oricum acum va primi un birou, etc, etc, etc. Normal ca Ragea a fost de acord cu acest lucru, normal ca bala nu l a vrut ca lider de sindicat, dar ce, bala conduce ANP ul?!NU, il conduce ragea si acadel zis firinel.Aduceti va va rog aminte cind venea dumitrascu prin teritoriu,cum se intorcea cu portbagajul plin si cum trebuia sa i cumparam inclusiv camasi si cravate, ca el cica a veneit nepregatit, nu stia ca va sta mai mult de o zi....Dar daca tot e in sistem de 12 ani, amintiti va de cite ori a fost sanctionat pe cind era un prapadit de agent la craiova, cum a fost gasit dormind in foisor, cum i s a intocmit dosar penal pentru insubordonare, intrucit l a lovit chiar pe un ofiter. Asta e dumi care vrea sa ne conduca destinele. Asta e viata!!!!!!

Anonim spunea...

felicitari fsanp. bine ca ai deschis ochii

Anonim spunea...

Este cel mai bun lider de sindicat posibil.
Dumitrascu nu a pupat funduri nu s-a guturat pe langa sefi este un om demn si capabil sa realizeze lucruri bune.
Ca Director Gen Adj a facut numai lucruri bune a angajat peste 1000 functionari ,penitenciarele nu aveau nici o datorie ,functionari si-au luat restantele .
Deci intr-un cuvant numai de bine succes D-lui Dumitrascu.
A demascat magariile facute de Serban cu rudele angajate in sistem.

Anonim spunea...

Domnilor, venirea acestui personj atat de controversat, a caror interese personale primeaza in tot ceea ce face si isi urmareste interesul propriu, ce a facut pentru sistem acest "lider"?!?! ...va spun eu , numai rau, nu vreau sa mai reproduc ce au spus colegii mei, dar FSANP nu a avut in curtea s-a un lider NEPATAT!!!!....PENTRU ASTA VA PLEACA MEMBRII DIN FSANP IN CURTEA SNLP. Rusine liderilor care au participat la acest aranjament(la fel a fost si cu alegerea lui Alin Popescu), va spune un lider din BEX a unui sindicat din FSANP care se v-a retrage si v-a incerca sa intre in curtea SNLP mai binezis in FEDERATIA PUBLISIND cu toti oameni din sindicat.Imi este rusine ca sunt inca membru FSANP(dar pentru foarte scurt timp).

Anonim spunea...

"PENTRU ASTA VA PLEACA MEMBRII DIN FSANP IN CURTEA SNLP"
Mai anonimule nici nu are FSANP nevoie de membrii analfabeti.
Lasa-ne!!!
Controversat??? Spune concret .
DE facut a facut foarte multe ,si da ,intradevar este un mare lider

Anonim spunea...

Pentru cel de la 11:42, FELICITĂRI şi te asigurăm că nu vei fi singurul care recurge la acest gest. Din păcate.
Şi organizaţia din care fac parte se ndeşte serios la acest lucru.
FSANP va ajunge curând cu un număr de membri cât ai lu Stupu.
Din câte se zvoneşte, acest personaj vrea să se alipească din nou la TĂTUCUL lui.

Anonim spunea...

ptr. "ANONIM" de la 11,42 Daca aveai bunul simt trebuia sa recunosti ca ai pierdut, alegerile au fost democrate si transparente, ce sa faci daca te-a urmarit ghinionul. Te rog totusi, daca ai un pic de demnitate, sa nu influentezi tu memrii de sindicat referitor la mutatea sindicatului la SNLP deoarece esti un simplu vicepresedinte de sindicat care trebuie sa reprezinte vointa membrilor, CLAR. TE SALUT TOVARASE VICE.

Anonim spunea...

Am citit cu mare atentie comentariile si consider ca daca am lua ce-i mai bun din ele am trage urmatoarele concluzii:
-Sorin Dumitrascu este prieten foarte bun cu Popescu Alin
-Drept urmare serviciile intre prieteni trebuie "intoarse"!
-S.D. nu face parte din sistem dar,prin bunavointa d-lui Flonta de la Arad,l-am facut si membru de sindicat
-Desi S. D. a fost director acum e bun si de lider de sindicat chiar daca integritatea sa morala este discutabila.Nu-i nimic, mergem inainte!
-Toti liderii locali din FSANP sunt niste papusi cu sfori minuiti cu mare abilitate de Popescu,acest Machiavelli al sistemului
CONCLUZIE!
-Felicitari d-le Popescu,ati cistigat inca o batalie cu hidra sindicala!

Anonim spunea...

Pentru Parintele 17
Diferenta dintre Ciorbea,Mitrea
si Dumitrascu este ca Ciorbea si Mitrea odata ce au facu pasul in administratie nu au mai revenit niciodata in sindicat.In viata este normal sa ai optiuni la un moment dat,dar nu mai ai aceiasi credibilitate cand azi esti sindicalist,maine esti director,poimaine iar sindicalist si tot asa in functie de intersele personale la un moment dat.De ce Dumitru Costin si Bogdan Hosu nu au intrat in politica pana acum,credeti ca au dus lipsa de oferte?Eu cred ca au acele calitati care le lipsesc multora si care se numesc coloana vertebrala.Asa ca va rog sa nu ne mai luati de fraieri cu exemple gen Ciorbea si Mitrea.

Anonim spunea...

Sper ca "noul" FSANP va face un pact de neagresiune si colaborare cu SNLP, asta pentru binele tuturor membrilor de sindicat.

Anonim spunea...

Dumitrascu nu a facut mare lucru cat a fost director general si nu cred ca o sa faca nici in calitate de lider de sindicat. Daca tot a revenit in sistem cel putin ar trebui sa raspunda pentru trecut. Sa nu uitam ca nu a facut mare lucru nici in alte sisteme. Daca este un om de caracter ar trebui sa-si dea demisia din calitate de lider nu avem nevoie de oameni care au plecat cu coada intre picioare, care au dat dovada ca pot sa fie corupti, care au promovat mediocritatea ... . Eu personal cred ca in cel mult cinci zile domnul ex. director general o sa-si dea demisia, el stie ca am putea sa demaram procedurile legale pentru a raspunde pentru actele din trecut. As dori sa atentionez liderii de sindicat din unitate ca ei nu pot sa acorde un vot de incredere unei persoane fara acordul majoritatii. Eu propun numirea liderului de sindicat numai cu votul adunarii generale de sindicat, iar domnul Dumitrascu sa plece. Adio, domnule ex. director general!!!

Anonim spunea...

trebuie sa inceteze toata joaca asta a lui alin popescu. membrii de sindicat trebuie sa hotarasca daca vor merge la snlp sau nu. si eu cred ca vor merge.

Anonim spunea...

Dialog social
pe marginea Proiectului Ordonantei de urgenta privind reducerea unor cheltuieli financiare

M.M.F.P.S.
12.03.2009

In data de 12.03.2009, incepand cu ora 13, la sediul MMFPS a avut loc o noua runda de negociere pe tema proiectului de ordonanta care reduce sau elimina anumite sporuri sau alte drepturi salariale.
Initiatorii proiectului au pus la dispozitia participantilor un document suplimentar sub forma de tabel reprezentand o comparatie intre texte din acte normative in vigoare, prevederile art. 1-5 din varianta de proiect initiata de MMFPS si in final o noua varianta propusa pentru articolele mentionate, in urma dialogului desfasurat in cadrul sedintelor anterioare.
Fiecare dintre articole, atat cele din tabelul suplimentar cat si restul articolelor din proiect, au fost dezbatute, ajustate, corectate sau dupa caz eliminate ori lasate in discutie dupa cum vom arata in prezentul material.
Inca din startul sedintei dl. Secretar de stat Mocanu V. din cadrul MMFPS a anuntat ca este foarte mare nevoie de consens, existand doar 2 variante - consens sau divergenta, in functie de acestea urmand sa decida Guvernul care va aproba proiectul. Se arata ca nu se cunoaste exact sub ce forma va fi aprobat acest proiect; poate fi ordonanta de urgenta, lege sau document asumat. Se va decide ulterior.
Esenta se declara ca este urmatoarea: avand in vedere ca toate bugetele ministerelor au fost aprobate cu o reducere de 20% (taierile s-au facut in majoritate la cheltuieli de personal) fata de necesarul estimat de MFP (nu fata de ceea ce s-a solicitat), acest procent redus din bugete nu se va putea adauga de acolo de unde nu exista. Doar o minune ne poate face sa speram la rectificari pozitive. Prin urmare, spun reprezentantii Guvernului, nu exista decat 2 variante – fie diminuam veniturile, iar pentru acest lucru este necesar un instrument (proiectul in dezbatere), fie reducem personalul in lipsa unui instrument care sa ne permita sa reducem cheltuieli din alte parti. Se sustine ca nimeni nu doreste sa se ajunga la disponibilizari avand in vedere faptul ca descresterea numarului de salariati va afecta fondul de pensii, dar si alte aspecte economice.
Reprezentantii MFP sustin ca exista un numar de 1.300.000 de posturi ocupate in sistemul bugetar si ca proiectele au fost construite numai dupa ce au fost blocate posturile vacante. Sindicatele sustin contrariul, anume ca, la fel ca in anii precedenti, bugetele se calculeaza la numarul total de posturi, inclusiv cele vacante.
Au mai fost purtate si alte discutii legate de anumite principii, urmand sa reamintim o parte dintre acestea in enumerarea articolelor si alineatelor proiectului:
Art. 1 se reformuleaza fara modificari de fond; in varianta initiala de proiect se propunea abrogarea Legii nr. 490/2004, iar in varianta convenita azi acest act a fost doar modificat astfel cum s-a convenit cu sindicatele.
Art. 2 se mentine.
Art. 3 sufera si el modificari de forma si se opteaza, conform dialogului anterior, pentru modificarea Legii nr. 339/2007, in loc de abrogarea art. 10 din lege asa cum figura in proiect. Propunerile sunt unanim acceptate.
Art. 4 se mentine.
Art. 5 se modifica similar art. 1 si 3 in sensul ca se renunta la abrogarea art. 7 din Legea nr.
Art. 6 (salariul de merit) ramane in discutie pana luni. Sindicatele cer in unanimitate eliminarea articolului. Initiatorii proiectului solicita propuneri constructive si insista sa nu se finalizeze in sedinta de azi. Se vor cauta alternative, in ideea de a nemultumi cat mai putini salariati.
Art. 7 (premierea) ramane in discutie pana luni. Sindicatele cer in unanimitate eliminarea articolului. Se accepta ca fondul de premiere trebuie constituit, acest lucru nefiind la latitudinea angajatorului ca si vocatie. Este o obligatie. Problema o constituie insuficienta bugetara. Se cauta solutii.
Art. 8 (orele suplimentare) se elimina - orele suplimentare se vor plati. (Codul muncii nu se poate modifica prin OUG) cu conditia ca pana luni sa se identifice un text care sa solutioneze problema gestionarii corecte a timpului suplimentar de lucru, pentru evitarea favorizarii unor salariati cu relatii care sunt trecuti la ore suplimentare in mod nereal.

Art. 9 (sporul de „antena”) se reformuleaza pana luni cand va participa la sedinta si un expert in acest domeniu. Sindicatele cer eliminarea articolului. Se urmareste identificarea unei formulari menita sa conduca la evitarea masuratorilor/determinarilor exagerate realizate de institutii neabilitate. Sindicatele arata ca existenta unor determinari facute de institutii care nu au aceasta competenta nu trebuie sa duca la eliminarea sporului. Reprezentantii MMFPS accepta aceasta parere. Sporul se va pastra; reformularea articolului va urmari doar sa precizeze ce institutii vor fi autorizate sa faca masuratorile.
Art. 10 se mentine.
Art. 11 (indemnizatia de conducere) se reformuleaza pana luni pe baza unui punct de vedere care se va elabora de MJLC si care va lua in calcul necesitatea distingerii intre functionari publici si personalul contractual precum si aspecte din aquis-ul comunitar. Participantii iau act de informarea facuta de un reprezentant al Guvernului, legata de incercari similare facute in trecut de alte state europene (Marea Britanie, etc.) in scopul de a regla nivelul indemnizatiei de conducere in functie de evaluarea performantelor, incercari esuate avand in vedere ca pentru functia publica nu se poate evalua in mod real performanta atat timp cat, in general, atributiile sunt tehnice si limitate (eliberare de avize, completare formulare, etc.). In plus, dupa ce a luat o masura similara, Marea Britanie s-a ales cu obligatia de a infiinta o agentie separata competenta sa realizeze o evaluare reala, deoarece forurile europene au stabilit ca angajatorii nu sunt capabili sa analizeze ei insisi gradul de performanta, din risc de subiectivitate. Prin urmare majoritatea statelor care au introdus aceste criterii de performanta au renuntat la ele ulterior.
S-a mai discutat despre faptul ca o privire obiectiva asupra situatiei va releva faptul ca majoritatea sporurilor si indemnizatiilor sunt procentuale marind discrepanta intre salarii si, in plus, se constata o crestere a numarului de sporuri la cei cu salarii mai mari care, implicit, ocupa functii mai importante.
Art. 12 se mentine.
Art. 13 (viza C.F.P.) se reformuleaza pana luni. Sporul se va elimina doar in cazurile de incompatibilitate, urmand a se stabili acestea.
Art. 14 se mentine.
Art. 15 se reformuleaza pana luni. Sporul pentru limbi straine se va acorda doar pentru cunoasterea si folosirea unei limbi rare.
Art. 16 se mentine.
Art. 17-19 (sporuri pentru comisiile de disciplina,concurs si paritara) se reformuleaza pana luni. Se va acorda un spor de 1%.
Art. 20 ramane in discutie pana luni.
La acest articol, in special la alin. 2) s-a inregistrat cea mai acuta divergenta.
(1) Ordonatorii principali de credite au obligatia de a se incadra in limitele de cheltuieli cu personalul, asa cum sunt acestea prevazute in legea bugetara anuala.
(2) In cazul in care prevederile prezentei ordonante de urgenta nu sunt suficiente pentru incadrarea in limitele de cheltuieli cu personalul, aprobate, fiecare ordonator principal de credite are obligatia ca in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta sa ia toate masurile necesare pentru incadrarea in limita cheltuielilor de personal aprobate in conditiile legii.
Practic mentinerea acestui articol anuleaza toate eforturile de eliminare a unor reduceri de sporuri, avand in vedere ca bugetele au fost aprobate deja fara anumite articole (prime, plata orelor suplimentare, salarii de merit, etc.), iar acest alineat permite ordonatorilor sa nu faca nimic pentru a indrepta situatia, justificand suprimarea unor drepturi.
Sindicatele au cerut vehement eliminarea alin 2) din art. 20. Reprezentantii MMFPS au spus ca acest lucru ar putea genera disponibilizari si ca este imperios necesara identificarea unei solutii consensuale.
Art. 21-23 (sporuri pentru cadre didactice) se elimina.
Urmatoarea sedinta a fost stabilita pentru data de luni 16 martie 2009 la ora 15, urmand sa beneficieze de prezenta Ministrului Muncii care doreste sa participe la discutia menita sa clarifice ultimele divergente, in scopul finalizarii proiectului.

Stefan Teoroc si Mihaela Neacsu - delegati B.N.S.

Dupa cum vedeti Publisindul lupta pentru salariul meu, al tau cititorule ,pt. salariul lui Alin Popescu si alti lideri marioneta fosti si actuali papusari.FSANP nu conteaza la nivel national si nici nu v-a conta vreodata, doar isi v-a reprezenta interesele liderilor acestei organizatii. A plecat Alin Popescu pentru un post de director adj...., lui Stefan Teoroc i s-a oferit un post de director de penitenciar...si a refuzat, dar Alin accepta....hm.., cat timp o sa traca pana o sa primeasca si Dumitrascu o oferta din partea ANP!!...cu primul tren pleaca pe un post caldut. Domnilor , priviti realitatea si nu va mai lasati folositi de diversi indivizi care nu ne reprezinta si nu o sa ne reprezinte interesele( de sindicat) vreodata.

Anonim spunea...

STITI UNDE SE AFLA " RAMPA DE LANSARE IN FUNCTIE " ? IN FRUNTEA SINDICATELOR , INDIFERENT CA ESTI IN PENITENCIAR [ LIDER ] SAU IN FRUNTEA FEDERATIEI . DESCHIDETI OCHII FRATILOR SAU VA FACETI CA NU VEDETI ?

Anonim spunea...

Bai fratilor suntem ROMANI si pe deasupra mai lucram si la parnaie!!!! Ce dracu vreti sa fie de capul nostru? Asa suntem toti : interesul poarta fesul. Numai sa nu calce prea mult in picioare pana isi atinge scopul si Sorinel asta si dupa aia altul si altul si dupa izbavirea : PENSIA. Astia suntem.Multe succesuri

Anonim spunea...

Unii s-au speriat, altii s-au suparat. Asta e viata tovarasi.

Daca e asa slab profesional de ce a fost el director si voi pe margini? Aud? Daca e asa de lipsit de calitati de ce a fost el votat si nu contracandidatul? Aud?

Unii dintre cei care scrieti ati fost la alegeri. u va suparati ca ati pierdut, astea sunt regulile democratiei. Felicitari FSANP!

Anonim spunea...

Ce a stricat in sistem Dumitrascu, din pozitia de dir. gen adj.ANP, a fost necesar aproape 2(doi) ani sa reparam ce a stricat el, iar profesionisti "incadrati de el" sunt la masa dialogului cu sindicatele si au reusit sa aduca sistemul de râpa. Până in vara(folosindu-se de sindicat), il vedem pe Dumitrascu iar prin ANP(oare mai are rudenii de incadrat prin sistem!!...noroc caci acum sunt numai posturi de agent).Dar azi soldat, mâine mareşal....,azi lider FSANP iar mâine derector general ANP(cam asta este scopul).

Anonim spunea...

Se mai poate continua. Nu uitati ca a fost data afara pentru ca s-a certat cu Chiuariu si ca pana la urma oamenii au votat.

Anonim spunea...

da, tovarasi, se vede ce ati reparat. eu sunt unul dintre cei fcare am intrat in sistem pe vremea cand inca se mai faceau concursuri. da si tu un nume, daca tot esti asa de informat si defineste dezastrul. parca ala a fost anul cand erau bani in anp... s-au facut incadrari, au crescut salariile... dupa aia a fost cam nasol... dupa ce ati reparta voi...

Anonim spunea...

Serban si-a incadrat rudele nu Dumitrascu. Vedeti ca incurcati borcanele mai!

Anonim spunea...

Ce a facut FSANP pt. sistem??!!...nimic, doar gălăgie şi figuraţie, cu ce ajută sistemul acum când avem cel mai mare nevoie de specialişti din fruntea sindicatelor la masa negocierilor cu guvernanţii??...până pe 20.04.2009 se hotăreşte proiectul în care o să se regasească salariul de bază a lucrătorului de penitenciar cu tot cu sporuri, iar la masa tratativelor din partea sindicatelor se află....Ştefan Teoroc şi Mihaela Neacşu..., nu negociază Alin Popescu, Dumitraşcu...etc.Aşa că ciocul mic membrii FSANP....voi nu contaţi deloc, nu aveţi realizări....şşşşşşşşşşşt...,să nu mai aud de voi.

Anonim spunea...

1. Pe vremea lui Dumitrascu a fost singura perioada cand acest sistem nu era desconsiderat la nivel de minister (ceea ce s-a vazut la nievel de incadrari, drepturi, prestigiu, etc)

2. s-a elaborat prima strategie coerenta si realista a serviciului penitenciar, abandonata ulterior fara nicio motivatie, dar din care se mai copiaza si astazi de catre marii "manageri" actuali

3. a fost construita prima strategie de comunicare si imagine care a functionat si ale carei activitati erau monitorizate si sprijinite de la centru in mod corect> cei care erau pusi sa le implementeze erau sprijiniti si indrumati in mod real de la centru

4. acele diagnoze pe care le gasiti pe site-ul ANP au fost facute in mod onest si constituiau un instrument de lucru eficient pt "managerii" care trebuiau sa le remedieze

5. rudele au fost aduse in sistem de Serban nu de Dumitrascu

6. Dumitrascu nu avea neaprat nevoie de sefia sindicatului, era bine mersi unde era si le avea pe ale lui, asa ca ideea cu "interesele proprii" e falsa

7. Faptul ca e din afara e bine, deoarece, pe de o parte nu are retineri in a initia actiuni ferme, iar in al doilea rand nu poate fi "tentat" cu nimic de catre "zei"

8. Si una subiectiva - are toate calitatile de a reprezenta interesele lucratorilor din penitenciare.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la ora 17.11.
Spune d-le concret ce a stricat in sistemul ANP ???
Ce a stricat? ca avea sistemul bani,ca ti-ai luat toate restantele,ca au fost incadrati o gramada de fucntionari ???
Sau sa inteleg ca esti dornic de rau in acest sistem .
Si spune ca suntem curiosi ce ai indreptat tu in acest sistem???

Anonim spunea...

da...vrea sa intre din nou in sistem ! e o cale...

Anonim spunea...

Ii uram succes d-lui.S.Dumitrascu!
Un om implicat in tot ceea ce face si mai ales flexibil.Un OM plecat de jos si care nu a uitat acest lucru.Faptul ca s-a intors dovedeste ca este un adevarat luptator, si nu un aventurier care alearga dupa functii,daca voia acest lucru accepta functia de dir.adj de la penitenciarul Rahova inca din 2008, dar a preferat sa plece decat sa fie cumparat de Serban (*cu care nu a fost de acord ca si-a bagat toate rudele in sistem si chiar mai mult decat atat!).Suntem alaturi de luptatori pana la capat!!!Un Mujahedin

Anonim spunea...

Ne-am saturat de comunicatele seci si emise din sfere inalte - tip Teoroc si M. Neacsu!!!Vrem actiune - GO FSANP!!!

Anonim spunea...

Acum, inainte de modificarea lui 399 , de legea salarizarii unice, este momentul ca dnul Dumitrascu sa ne arate ce poate sa faca o minte brici cu tarie de caracter. SUCCES!

Anonim spunea...

Alin a distrus federatia. Dupa ce l-a acuzat, dar nu a reusit sa demostreze nimic, de frauda pe fostul presedinte Giovani, lasa in urma un maldar de hartii si nici o justificare reala a cheltuirii banilor.
Halal asa lider!!!

Anonim spunea...

Bine ca am scapat de bezmeticul ala de Alin Popescu. Dar am scapat oare? Asa oportunist cum este va continua sa incerce sa manipuleze FSANP in scop propriu. Evident acum trebuie sa-i asigure linistea sefului sau: Tiberiu Ungureanu.

Atentie Dumitrascu la sarpele pe care l-ai incalzit la san!!!

Anonim spunea...

O mama se plimba cu masina, impreuna cu cei trei copii mici, intr-o dupa-amiaza torida de vara, cand o femeie dintr-o masina decapotabila s-a ridicat din scaun si a inceput sa le faca cu mana. Femeia era total goala. In timp ce mama isi revenea din soc si se gandea sa le spuna repede copiilor sa nu se uite, fetita de cinci ani a spus cu inocenta: "Mami. Femeia aia nu poarta centura de siguranta!"

Cam asa este si cu sindicatele din sistem: Unul este femeia goala iar celalalt centura de siguranta. Numai ca, la o vreme , isi schimba locurile.

Ha, ha, ha, ce-mi plac glumele lui Base!!! Ha, ha.

Anonim spunea...

Sunt un simplu membru FSANP si consider ca trebuie sa imi dau demisia din FSANP, deoarece liderul meu de sindicat l-a votat pe Dumitrascu si eu nu sunt de acord. Am vazut pe propria-mi piele deciziile luate de dânsul, consider că vom avea de pierdut prin venirea lui la conducerea FSANP. Liderul meu de sindicat îl susţine, iar eu îmi dau demisia din sindicat..., da un alt lider mai bun nu putea fii?!!...mă refer din sistemul FSANP.....sunt dezamăgit de tot ce se întâmplă.

Anonim spunea...

Satul sa mai caute in zadar un loc de munca in Spania, dupa 8 luni de somaj, Dragos Cristian Coman s-a hotarat sa publice in ”Diario de Navarra” un anunt original:

”gaseste-mi de lucru si iti dau 15% din salariul meu.”

A trecut deja mai bine de o saptamana de cand Dragos a publicat anuntul, dar, dupa cum a declarat chiar el, ”pentru moment, nu a sunat niciun interesat.


Cam asa a fost si cu alegerile in FSANP, cum de altfel au stat si cei din SNLP.

Putintica rabdare, stimabile!

Anonim spunea...

nu cenzurati ca nu este deontologic
lasati cele doua documente sa fie vazute de membrii FSANP

Anonim spunea...

e bine pana aici, dar se pare ca le/ati facut ratacite. mama ei de tehnica........

Anonim spunea...

pentru cititori, erau ultimele doua declaratii de avere ale lui SD, de la INA, 2008 si 2009

Anonim spunea...

Felicitările mele domnului Dumitraşcu!
Personal cred că va face treabă bună.
O spun în calitate de persoană cu care a lucrat. Avem multă treabă de făcut, aşa că haideţi să punem umărul să facem ceva de care avem atata nevoie.Ştiţi despre ce vorbesc, aşa că haideţi să demarăm problemele restante. Până una alta, e timpul să continuăm ce am început altă dată!
Succes!
În rest, să auzim numai de bine!

unu spunea...

Au inceput deja diferiti anonimi sa planga ca nu se gasesc angajati si membrii din sistem sa candideze pentru functia de presedinte FSANP.Ar trebui sa incetati cu politica aceasta de 'sageata'.Oricine poate sa candideze,dar unora li se pare mai inteligent sa faca jocuri de culise sau barfa de colt si sa-si salute sefu cu acelasi "am onoarea sa va salut"(ciolanu e prea mare pentru unii).

Anonim spunea...

Dle Director general,am înţeles că este criză, că nu vom primi toate sporurile şi putem să înţelegem. Dar, cînd ne facem datoria, dăm şi bani din buzunar pentru a ne lua anumite autorizaţii şi nu ne decontează sau ne umileşte doamna Dobrescu, nu mai putem înţelege. Dumneaei ne ameninţă că rămînem fără serviciu. Nu avem voie să spunem dnei directoare Greaca, deoarece ne ameninţă că după modelul colegilor care au avut curajul să o facă fără folos, toţi vom fi pedepsiţi, oricum hăituiţi. De mine s-a luat degeaba într-o zi numai că i-am răspuns. Doamna Dobrescu a făcut o şefie paralelă la PSPA şi ne-a spus că nu are nici o valoare concursul dat de directori ce nu l-aţi văzut pe Dincă. La conducerea MJ şi ANP spune că sînt puşi tot ăia pe care î-i are ea la la mînă de la PNL. Scuze, dar nu sîntem proşti. Un director nu, altul nu, altul nu, încercaţi să faceţi ceva şi cu ea şi cred că nu mai auziţi de noi pentru că pe moment sîntem spre explozie. Ne-a disperat. Mai nou cunoaşte şi liderii sindicali şi după ce ajungeţi general vă expediază. De dl. Celmare zicea că are probleme cu un tunel, domne ştie tot, bate cîmpii, cînd a fost la noi la unitate zicea că-s prieteni şi noi am văzut, omu-i serios şi chiar ia atras atenţia,dar nimic persoana e bolnavă.

Anonim spunea...

Pt. Dna contabil Dobrescu
Se pare că dintr-un combatant feroce al Farmaciei Zonale, care dorea să încalece toţi doctorii din sistem dna Dobrescu 15% -20%, corectăm noi, a ajuns să-i vadă utilitatea ( pentru Poarta Albă nici un profit).
Să ne întrebe pe noi doctorii şi asistenţii de la Galaţi, Brăila sau Tichileşti cum sînt transportate aceste medicamente şi cum putem gestiona urgenţele, pînă javra asta de Dobrescu sau cum o cheamă, catadicseşte să ne trimită medicamentele. Din cîte ştim, s-a îndrăgostit de comosionul gras pentru medicamente, dar totul este bine pînă moare vreun hoţ. Cine a luat această hotărîre ca achiziţia de medicamente să fie la penitenciarele arondate este deştept şi de bună credinţă.

unu spunea...

Anonim spunea....15.03.2009 01:26:00 "Nu ştiu să fi fost întrebaţi membrii de sindicat din unităţi ( cei care plătesc cotizaţie şi fac posibile prin contribuţiile lor aceste întruniri ), dacă sunt de acord cu o astfel de opţiune !!!" -da intradevar trebuiau facute tabele prin SMS cu parerea membrilor si care prin bunavointa lor ii permite presedintelui de sindicat sa nu doarma in cort la aceste intruniri.Prin acea cotizatie liderul ar trebui sa va bata si covoarele acasa.Putina lectura a statutului cred ca ar face lumina asupra obligatiilor si drepturilor membrilor de sindicat, ca poate presedintele hotaraste sa nu se mai ofere tichete cadou de Pasti, e imputernicit sa faca acest lucru?!?!

Anonim spunea...

Mesaj important pentru bloggerii din Capitală!

Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc.
Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO.
Trimiteti mai departe mesajul sa circule in blogosfera. Multumim

Anonim spunea...

Felicitari Domnule Sorin Dumitrascu (adica Huginn) pentru reusita dvs.
Ma bucur ca va voi putea intinde o mana pentru a ma ajuta...

Anonim spunea...

Doar cei care au facut parte din miscarea sindicala de ceva timp pot sa-si spuna parerea in mod obiectiv despre aceasta situatie.

Pe vremea cand Dumitrascu era la MJ, impreuna cu liderii de atunci ai FSANP au modificat L 293 si au introdus dreptul la greva, consultarea obligatorie a organizatiilor sindicale, etc.
Sechestrul din decembrie 2005 pe conturile ANP in urma sentintei de la Margineni a FSANP a facut MJ-ul sa vireze banii pe 2 ani de echipare. In toamna aceasta hotararea CNCD obtinuta tot de FSANP a facut sa se modifice L 293 in favoarea agentilor. samd.

Liderii SNLP normal sa incerce sa sa combata aceste schimbari din FSANP si sa arunce diverse acuzatii, dar personal cred ca trebuie sa arate rezultate, nu participari la discutii. Sa nu uitam ca singura lor iesire in strada, a fost pentru FP obisnuiti, FPSS din penitenciare au "pus palma" pentru cei dintai, care mereu insa au cerut "jos categoriile privilegiate". Faptul ca in PUBLISIND-ul creat pentru dorinta de putere a lui Teoroc au fost dusi si FPSS si manevrati sa-i sa iese in strada cand ei nici nu au striut ce sustin macar, ca ii sustineau pe "dusmani"

Deci realizari mon cher nu "parole, parole" (n.a. e un cantec in franceza, inseamna "vorbe, vorbe").

Legat de ANP-isti, probabil dupa aceste acuze unii din conducere se vor delimita de miscarile anterioare si o vor trage unora. Sa fie sanatosi si aia si aia.

Dar ceea ce este mai important este faptul ca FSANP are un nou lider carismatic, vivace, ceea ce face SNLP si ANP sa se teama.

Succesul FSANP va fi dat doar de Dumitrascu, singurul inconvenient este, daca exista cu adevarat, ca Dumitrascu sa plateasca polite. Eu unul il cred insa suficient de matur si cred ca va face o "echipa" si cu SNLP si cu ANP in vederea bunului mers al sistemului penitenciar si in interesul membrilor de sindicat.
Daca Bala & comp va face insa primii pasi gresiti influentat de "catelusii" din zona, nu va face altceva decat sa blocheze orice dialog.

Legat de cei care au pierdut alegerile, acestea au fost rezultatele, poate inca nu e timpul lor, rabdare si sa arate munca si rezultate, si mai devreme sau mai tarziu poate vor fi si ei acolo.
Faptul ca la primele alegeri pierdute spun ca dau bir cu fugitii si fac acuze ieftine, nu denota decat ca sunt oportunisti, oportunisti carora nu le-au iesit jocurile. Aratati nu numai ca stiti sa pierdeti, aratati si ca nu de asta ati fost acolo, stati aproape, ajutati, sprijiniti, veniti cu idei, cu solutii, cu propuneri, nici Dumitrascu, nici actuala echipa nu este una "batuta in cuie", deci e loc pentru toti cei care merita cu adevarat, nu neaparat pentru cei care doar doresc sa fie in acea echipa.

Sa dam o sansa, sa trasam sarcini, si dupa o perioada clar delimitata sa vedem daca a fost o alegere buna sau nu.

Anonim spunea...

Buna seara. In perioada 13-15.03.2009 am participat, alaturi de colegii mei, la Conferinta Nationala a FSANP . Aflasem , inainte de aceasta data, despre faptul ca domnul Sorin Dumitrasu doreste sa candideze pentru functie de Presedinte FSANP. Vestea am primit-o de la Presedintele Sindicatului Targu Jiu domnul Florin Schiopu care sunase in mai multe penitenciare pentru a obtine sprijinul pentru alegerea domnului Sorin Dumitrascu. In dupaamianza zilei de 13.03.2009 , in localitatea Bran unde s-a convocat Conferinta Nationala , primvicepresedintele FSANP Marin Raileanu din Penitenciarul Braila a condus sedinta BEX la care l-a invitat pe domnul Sorin Dumitrascu .Subiectele discutate in aceea sedinta nu le cunosc pentru ca nu ne-au fost prezentate . In momentul in care domnul primvicepresedinte FSANP Marin Raileanu ne-a anuntat ca urmeaza sa se intalneasca BEX la care va participa si domnul Sorin Dumitrascu o mare parte a liderilor sindicatelor afiliate FSANP si-au manifestat dezacordul fata de aceasta atitudine a BEX-ului, in sensul ca presedinti de sindicate nu au acces la sedintele BEX iar un nou membru are acest drept. Practic acesta a fost momentul in care participantii la Conferinta Nationala s-au rupt in doua , iar pe fondul nemultumirii lor , in cursul serii , o parte dintre liderii de sindicate , au lansat ideea de a se retrage din FSANP si creearea unei noi federatii. In urma discutiilor pe care le-au avut , am fost abordat , pe rand , de catre grupuri formate din mai multi reprezentanti de sindicate afiliate FSANP si mi-a fost facuta propunerea de a candida la functia de Presedinte. Recunosc faptul ca luasem in calcul aceasta varianta cunoscand reactia unor lideri de sindicat la aflarea vestii ca se dorea , de catre unii , ca domnul Sorin Dumitrascu sa fie Presedintele FSANP. In data de 14.03.2009 , pe fondul unei confuzii creeate cu privire la Statutul FSANP (deoarece in sala au fost aduse mai multe variante de statut)mi-am depus candidatura la functia de Presedinte FSANP ; pana la aceea ora singura candidatura depusa fiind cea a domnului Sorin Dumitrascu . Domnul primvicepresedinte Marin Raileanu a numit o comisie de numarare si validare a voturilor formata din trei membrii. In urma exercitarii dreptului la vot a iesit presedinte , cu o diferenta de 7 voturi , domnul Sorin Dumitrascu . Ulterior , cand un coleg a intrat in posesia Statutului FSANP , am aflat ca , comisia de numarare si validare a voturilor este aleasa si nu numita si are in componenta sapte membrii . O mare parte a liderilor de sindicate au cerut reluarea votului dar pe fondul galagiei creeate a fost propusa varianta de numire a inca patru membrii care sa reia numaratoarea voturilor . A fost respinsa reluarea votului. Dupa aceste momente , mai multi lideri de sindicat au cerut sa se organizeze alegeri si pentru membrii BEX deoarece , dupa Statutul in vigoare , acestora le expirase mandatului. Au inceput discutiile pe aceasta tema si dupa aproximativ trei ore de argumentari sau amanari s-a propus supunerea la vot pentru a introduce pe ordinea de zi alegerea unui nou BEX . La prima votare au fost pentru alegerea unui nou BEX 25 iar impotriva 22. In urma insistarii membrilor BEX care se aflau in functii s-a dispus reluarea votului si implicit rasturnarea situatiei.
A fost o zi foarte incarcata in care fostul Presedinte Alin Popescu a fost acuzat de membrii BEX ca nu are o evidenta contabila la zi si ca nu pot fi justificate unele sume de bani. Domnul Alin Popescu a replicat ca , conducerea FSANP a fost facuta impreuna cu vechiul care dealtfel este si actualul BEX si ca raspunderea este in solidar si poate justifica sumele de bani. Comisia de cenzori a prezentat rezultatele controlului efectuat si care confirma ca unele sume de bani nu pot fi justificate cu acte si ca sunt perioade in care financiar contabil nu sunt acoperite drept urmare nu poate face o precizare asupra sumelor ce au intrat in contul FSANP cat si a celor care au fost cheltuite. Asadar o sarcina grea pentru noul Presedinte alaturi de vechii membrii BEX. Personal nu l-am cunoscut pana la aceasta data pe domnul Sorin Dumitrascu . Votul liber exprimat ma obliga , conform statutului , sa recunosc autoritatea noii conduceri . In data de 14.03.2009 au fost promovate si sustinute doua seturi de principii . Majoritatea au decis ca sunt mai sanatoase cele ale domnului Sorin Dumitrascu . Personal consider ca experienta domniei sale poate fi benefica FSANP daca este folosita in acest interes . Hotararea de a -mi promova principiile am luat-o pentru ca nu am fost de acord cu principiile domniei sale. Acest comentariu l-am publicat deoarece unii dintre colegii nostri doresc sa dea o alta fata realitatii. Chiar daca pentru o zi m-am aflat in tabara adversa , spiritul FSANP cat si privind retrospectiv , consider ca FSANP trebuie sa mearga mai departe indiferent de cine este la carma ei. FSANP a fost cladita in ani de munca si a trecut si prin rele si bune.Observ ca deja unii sunt foarte motivati sa rupa bucati din FSANP . Anonimatul le da unora curaj . Sper sa aveti curajul ca de altfel si demnitatea sa le discutati pe fata . Colegilor nostrii care nu impartasesc rezultatul votului le adresez rugamintea de nu mai continua aceasta forma de revolta publica pentru ca lovind intr-o persoana lovesc in FSANP . Daca sunte-ti sustinatorii spiritului FSANP , si sunteti pentru ca va exprimati public si promt nemultumirea , va rog sa puneti punct disputelor ce practic slabesc FSANP. Daca totusi dorinta dumneavoastra de manifestare va determina sa luati o astfel de atitudine va recomanda sa nu ne mai ascundem, sub protectia anonimatului ,si sa ne putem identifica pentru discutii constructive.
Eu am mai facut si fac primul pas.
Cu stima ,
Ionut MOGILDEA
0724545770

Anonim spunea...

Pt anonimii care nu sint anonimi pt noi de la 22.38 si 22.42
Numai imbracati pielea altora si numai aruncati cu gunoi ,degeaba!
Tot la comisia de disciplina esti Selea,iar tu Oprea cu sora de la SRI,vezi ti de "boala" de la "cap".
Tatucul NADRAG e farmacia zonala si din comisioane ...sa ne uitam la vila!!! unde au muncit angajatii PSPA .prietenii stiu unde.

Anonim spunea...

Asa ai pierdut si alegerile domnule Mogaldea. Treci peste moment si nu te mai da victima ca sti exact cate voturi ai avut si cat de pregatit ai fost. Povestesti frumos, dar alterezi realitatea in punctele esentiale.

Faptul ca ai facut jocuri de culise si ai amenintat cu parasirea federatiei e problema ta. Nu e frumos, dar asta e.
Am fost in sala la vot si am vazut ce principii ai. Cand ai pierdut te-ai suparat si ai plecat, abia acum ti-a revenit curajul.

Daca chiar te gandesti la binele FSANP nu te mai juca cu afirmatiile si pune osul la treaba ca esti tanar si mai ai de invatat. Un coleg.

Anonim spunea...

FELICITARI! SUNTEM DE LA O AMARATA DE FABRICA DIN REGIA MULTIPRODUCT! NE DORIM AJUTORUL DVS. SI SE POATE SA NE AFILIEM SI NOI , CU TOT SINDICATUL, LA FEDERATIA FSANP? FELICITARI INCA O DATA SI AVEM INCREDERE IN VOI!

Anonim spunea...

Pt. 00:57:00
Alin,Răileanu şi ceilalţi
Ieşitul vostru în faţa MJ cu 20 de oameni face parte din stategia ,,circ şi pâine pt. plbei".Au apus vremurile acelea.Oamenii au nevoie de rezultate pt. toţi, nu doar pt.şefi(lideri)sau grupul lor de interese.
Nu se teme nimeni de voi, cu atât mai puţin SNLP.Iar despre ,,ehipă"nu ai ales bine comentariul în care ai făcut propunerea,aşa că schimbaţi strategia poate veţi avea mai multe succesuri.

Anonim spunea...

Vineri 13:

Nazare - director Aiud
Savescu - director Severin
Plesa - director PMS Craiova
Tatulescu - director Pelendava
Pagarin - director PMT Craiova
Becheanu - director adjunct PMT Craiova
Visanu - director adjunct PMS Craiova
Popescu (exDA PMS Craiova)- sef birou Pelendava
Balan (exDA PMT Craiova) - sef tura PMT Craiova

Luni 16

sedinta la ANP in desfasurare. Schimbari sigure.

Anonim spunea...

dumitrascu e huginn? fain. multa lume de aici a fost multumita de munca lui pe blog.multi au fost dezamagiti sau suparati de anuntul plecarii de pe sau de la blog.acum ca este lider la sindicat nu mai e bun?cameleonilor!

A.S.U.M Brasov spunea...

Subiecte destul de interesante, cum de altfel si aprecierile, va vom propune si noi cateva, prin prisma actiunilor pe care A.S.U.M. le desfasoara in sistemul penitenciar .

Anonim spunea...

Domnule Mogîldeaaaaa!
Rău de tot stâlciti lb. româna.
Domne, cum să scrii se învaţă în clasele primare.
Membri se scrie cu un singur i domne,la naiba!!!!......dar văd că pretenţii aveţi.
Ruşiniiiică!!!

Anonim spunea...

Este valabil şi pentru matale, terminator!!!!
La naiba!!!

Terminator spunea...

Ma bucur enorm de mult ptr ANONIMII care inteleg din aceste postari si comentarii doar atat : CEI CARE POSTEAZA SAU COMENTEAZA NU CUNOSC LIMBA ROMANA !!!
Sunteti foarte buni critici dar...din pacate atat.
PS : Multumim ptr atentia cu care cititi textele dar ... incercati va rog sa vedeti dincolo de aceste greseli de ortografie.

Anonim spunea...

Personal cred ca este cea mai buna alegere facuta de membrii FSANP prin alegerea domnului Sorin Dumitrascu ca si presedinte. Oricum, in cadrul federatie isi facuse aparitia o disolutie a identitatii organizatiei cat si a credibilitatii conducerii executive.Experienta acumulata in cadrul sistemului cred ca este un mare atu pentru noul presedinte, dublat de vointa de a continua proiectele incepute (dar din motive neimputabile si nedrept aparute) intrerupte. Si cum nu traim in lumea basmelor, haideti sa fim alaturi de noua conducere, sa-i acordam credit si sa contribuim si noi la schimbarea pe care cu totii ne-o dorim. Doamne ajuta ! Un alt Mujahedin.

Anonim spunea...

SUNT MEMBRU FONDATOR DAR MA RETRAG DIN FSANP,NUMAI SCANDALURI AU FOST SI CU ALIN.P IAR ACUM ASTA A PUS CAPAC CU S.DUMITRASCU,NE CREDETI PROSTI EU NU MAI VREAU SA FIU D-LOR.PA

Anonim spunea...

Vai de capul nostru astia se bat pe putere iar noi platim,auziti nu sunt nu pot justifica cheltuirea banilor,vai de capul nostru,eu nu le mai dau bani sa-si bata ei joc de mine.ADIO FSANP si LUI SCHIOPU,ramaneti cu magariile voastre.

Anonim spunea...

Părinţele, da de ce nu mai postezi pe forumul FSANP!!...sunt "foarte interesante discutiile acolo" şi am impresia că te deranjeaza adevărul şi realitatea despre aşazişii lederi FSANP(excepţie fiind, în opinia mea, Edward Lucaci), esti cam expirat.

Anonim spunea...

Ionut, tu esti adevaratul cistigator, nimic nu mai poate sta in calea FSANP ului cu un presedinte nou si un viitor oricind inlocuitor .

Anonim spunea...

Pt.PARINTELE 17 Fraticaaaa,vezi de treaba ta si lasa lumea in pace ca stiu ei ce fac,nu te uita pe tine mai INIMA BUNA,cand te aduna lumea dupa nustiu unde sa te aduca la servici,nu te mai tine nimeni in brate ca pana acum,ce iti este greu acum,treci si mai munceste si tu.

Anonim spunea...

phpBB : Critical Error

Iata ce apare de indata ce oricine incearca sa acceseze forumul FSANP.
"Critical Error" este si recenta alegere de la FSANP. Simptomatic!.

Anonim spunea...

Off topic

Anonim spunea...
"In toamna aceasta hotararea CNCD obtinuta tot de FSANP a facut sa se modifice L 293 in favoarea agentilor. samd."

As avea nevoie de aceasta hotarire. Ma intereseaza si baza legala (insa amanuntita) a solicitarii inaintata de FSANP si NU continutul solicitarii. CNCD-ul nu face publice hotaririle sale iar pe site-ul FSANP nu am gasit nimic. Cred ca baza legala poate fi uzitata si la altceva. Ii rog respectuos pe cei care le au, daca este posibil, sa le publice.

Multumesc mult

Anonim spunea...

Doamnelor si domnilor, luati aminte la ce a spus unul terminator , ca trebuie sa vedem dincolo de greselile de ortografie. Deci, dragi colegi, va rugam sa nu bagati de seama prostia si incultura celor care nu reusesc nici pana la varsta asta sa stapaneasca Limba Romana. Ce importanta are faptul ca esti analfabet. Ai uniforma, esti oleccuta de militian, gradu` -i grad, mai ai si vreo functie de raspundere pe undeva prin sistem, ce-ti mai trebuie stiinta de limba materna, da-o naibii, in sistemul penitenciar nu trebuie sa fii suficient de inteligent si de responsabil sa stii sa scrii corect, tre` sa fii prost dar hotarat. Si sa ai pretentii cat mai multe. Nu-i asa, terminator? Vai mama ta si vai mama noastra.

Terminator spunea...

Ptr.robocapMIC

CEI CARE POSTEAZA SAU COMENTEAZA NU CUNOSC LIMBA ROMANA !!!...
ESTE VALABIL CHIAR SI PTR ,,CRITICII'' CU ,,STIINTA DE LIMBA MATERNA''!!!????
Esti frustrat prietene (prostie,incultura,grad,functie de raspundere,inteligenta,responsabilitate)si acesta e singurul loc unde poti refula...E NORMAL SA NU AI PRETENTII (la tine)... Intro zi vei creste MARE dar pana atunci suntem nevoiti sa suportam si pe cei ca tine...printre oameni.

Anonim spunea...

Robocap,nu te lua de terminator , el greseste intentionat, doar este unul din cei care posteaza pe blogul lui vasile saracul adica Vaslui. Nu credem nici in ruptul capului ca are asemenea lipsuri, doar este formator de opinie la penitenciarul ala amarat. Si-apoi, trebuie ca are el niste calitati exceptionale care sa compenseze nestiinta de carte. Sau poate nu.

Anonim spunea...

Am starnit terminatorul, ma tem ca ne trezim cu niste raze laser prin monitoare. Daca nu cumva o sa ne starneasca rasul cu reactia lui imatura si agresiva. Intr-adevar, vai mama ta.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 16.03. ora 22.51

Cu privire la "hotararea CNCD obtinuta tot de FSANP a facut sa se modifice L 293 in favoarea agentilor. samd." , pot sa-ti spun ca nu exista o hotarare, ci O ADRESA A CNCD catre MJ prin care se recomanda consultarea sindicatelor,

pentru a se realiza transparenta decizionala cf. legii speciale si potrivit statutului f.p.s.s. - acestea fiind temeiurile de drept invocate... pe langa bla...bla-urile care umpleau pagina( Cu tot respectul cuvenit celor ce au conceput acea "plangere").

Te poti adresa direct lui Alin Popescu, lui Eugen Fantana sau Drula, pare-mi-se ca ei au fost nucleul acelei palngeri adresate CNCD. Sau posibil secretarul de atunci al FSANP-Tabacaru.

Anonim spunea...

Adio Federatia SANP,m-am mutat la SNLP,dar n-au trecut 30 zile....nu are importanta,vai de capul nostru membri FSANP,presedintele ajunge director iar fostul director ajunge presedinte,chiar suntem (am fost) de cacao....

Anonim spunea...

Te referi la o hotarare veche. Eu am facut referire la o hotarare a CNCD din 2008 privind discriminarea agentilor care nu aveau voie sa candideze pe functii de conducere.
Din pacate nu am posibilitatea sa postez undeva hotararea, pe care o am scanata, trimisa mai e mult de Popescu pe mail.
Dar din cate tin minte a aparut si pe Penifest, deci poate fi gasita in arhiva.

Anonim spunea...

pt anonimul de la 17.03.2009 22:26:00
Se vede ca nu ai facut si nici nu faci parte din FSANP.
Nici macar nu stii ca titulatura acesteia folosita de catre toti cei initiati este Federatia FSANP sau pur si simplu FSANP.
Acel F pe care nu l-ai folosit si care poate parea necesar, era folosit totusi de membrii sai.
Cred ca esti vreun vice SNLP si vrei sa creasca procentul de 20 % pe care-l incaseaza mocca liderii de grupe.

Anonim spunea...

Interesanta postare. Eu unul spun invers, noi la Severin ne-am saturat de SNLP, Cuca, Adi, si am plecat destul de multi de la ei.
Acum vrem sa facem sindicat si sa incercam varianta Dumitrascu.

Anonim spunea...

Stimate anonim de la 0:14
Cumva, n-am inteles bine?
Vrei din subofiter sa candidezi la functie de conducere?
Dar la o alta ipoteza te-ai gandit?
Esti numit pe functia la care ,cu nesat aspiri,dar numai prin D.Z.U.,
nema remunerare !
Unde este experinta ta, de cca 5 ani ,pe funcie cu sudii superioare?
Incerca sa pasesti pe fiecare treapta a scarii cu trepte "de aur"!
La mai mare!

Anonim spunea...

pt 22:26

Du-te învartindu-te...nu e corect ceea ce faci si apropo,sunt multi colegi care vor pleca din SNLP la FSANP

Anonim spunea...

FSANP ARE LIDER! sa vedem si noi cate face si noul lider ca si cei de pana acum "foarte multe" au facut.In 12 ani de cand sunt in acest sistemul numai"lideri buni" am avut incepand cu directorii....evident.Dar cel mai"adevarat" oameni buni pare sa fie cel de la Sp.Rahova,pe nume Petcu,saracutul de el,cele mai tari femei cica ale lui sunt din tot sistemul sau cica le-a avut el,sustinut politic e.....uite asa merge sistemul,pacat.Pacat ca individul asta de la Sp.Rahova
altceva nu stie sa faca,d.p.d.v profesional e zero,o mare pata pe costumul imaculat al directorului Bala.

Anonim spunea...

Anonim spunea...

"Te referi la o hotarare veche. Eu am facut referire la o hotarare a CNCD din 2008 privind discriminarea agentilor........."

In arhiva sunt doar doua pagini scanate, respectiv prima pagina din doua documente diferite. Nu exista un link catre un document. Postarea initiala se numeste "Directoriada ANP şi discriminările". Va multumesc pentru raspunsuri dar cele doua scanari nu imi sunt de folos. Daca nu cer prea mult si se poate ii rog pe cei care administreaza acest blog sa incarce hotarirea CNCD nr.437 din 30.07.2008 pe scribd si sa posteze link-ul.

Va multumesc

Cosmin spunea...

Cameleon.... va rog sa cautati definitia in DEX
Cameleonul din societatea romaneasca de dupa "evenimentele din '89"... este un specimen ... denumit de antropologii romani ACEL ANIMAL CE-SI SCHIMBA CULOAREA...POLITICA, DUPA CUM ISI SCHIMBA CRAVATA PRESEDINTELE COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTATILOR.

Nu cred ca in acest moment un ministru "nealineat" politic, liber... liberal-democrat poate sa analizeze si sa hotarasca asupra modificarilor cu privire la codul penal si cel de procedura penala (fara a pune in discutie Legea de executare a pedepselor, care ne intereseaza in mod direct).
Desi a declarat public ca va analiza toate amendamentele la codurile susmentionate n-a reusit sa analizeze "IQ comunitar" a domnisoarei Bica - subSECRETAR DE STAT in MJLC.

Dupa analizele (prognozele) efectuate de specialistii societatii civile, guvernarea actuala nu va reusi sa-si asume raspunderea in Parlament pe codurile esentiale, din simplul motiv ca sunt fara fundamentare juridica, emanate de la neprofesionisti, indiferent ca, este profesor universitar Cioclei specialist in drept penal care se ofusca pe postul Realitatea TV in dialog cu Medelin Voicu, sau ca este profesor universitar Nicolae (Retoricul)...ala cu codul civil.

Revenind la ceea ce sistemul penitenciar ar trebui sa faca(daca este cineva care a incercat sa faca ceva in sistemul penitenciar) singurul care a facut ceva a fost Dumitrascu, a fost omul potrivit la locul potrivit, a facut ceea ce dorea sistemul la acel moment, era pe "valul" potrivit, cel cerut de Uniunea Europeana- a fost omul momentului, al faptei, spre deosebire de altii care nu au facut nimic. Inclusiv dreptul la greva a fpss. a fost recunoscut pe timpul cand era director general adjunct in ANP (asta in cazul in care nu stiati).
Sentintele privind prima de vacanta pe anii 2004-2006, precum si plata orelor suplimentare in aceeasi perioada au fost puse in aplicare tot cand se afla in functie...

Fiecare dintre noi (CEI DIN SISTEMUL PENITENCIAR) TREBUIE sa aiba discernamant, sa fie verticali si sa respecte valorile sistemului penitenciar.

Anonim spunea...

Corectie pentru inaintevorbitorul Cosmin. La comisia juridica este unul BUDA, unul GREBLA SI VREO DOI... care fac figuratie pentru MARELE BASE. Mai mare decat buzele fii-si!

Nu vedeti ca astii din parlament si guvern isi bat joc de noi??? Nu vedetri ca ministrul ala sleampat de la MJ nici nu stie ca penitenciarele sunt in parohia lui si a batut campii si la bilantul ANP? Degeaba a fost la sala de marmura la Casa Armatei in buricul capitalei, ca tot nu stie unde sunt penitenciarele pe harta.

Poate sa-si schimbe culoarea la cravata BALA de 100 de oir ca tot nu-l invata pe habarnist ce sunt alea puscariile Romaniei!

Aveti doar o sansa, colegi din penitenciare, SA VA UNITI IN CEEA CE FACETI, sa gasiti acea cale de a face ceva .

NU va va mai certati ca babel in piata ca SNLP ca FSANP ca nu stiu care sindicat nu stiu ce drepturi va mai aduc in curte. Drepturile le aveti, DAR NU STITI SA VI LE CERETI!!!!!


Puneti mana pe Statut, pe legi si invatati . Alegeti-va ce sindicat vreti dar numai drepturile sa vi le apere.

Daca mai aveti coloana vertebrala, daca mai aveti creier, stati si ganditi frumos in fata oglinzii si spuneti-va ca maine nu veti mai tolera prostia, nu veti mai suporta ignorantii, ca aveti sefii pe care-i meritati, dar... GANDIT SI ACTIONATI CUM VA DICTEAZA CONSTIINTA.

Numai daca nu ati lipsit de la lectia de constiinta. CIVICA. CETATENEASCA. MORALA. ETICA. Oare nu sunt demodate aceste concepte in realitatea romaneasca a anului 2009 ????

Anonim spunea...

Pentru 15.03.orele 22.38;22.40-mai lasa-ne nene in pace ca nu mai merge treaba cu Dobreasca face,Dobreasca drege...ca nu mai puteti face voi ce vreti si bagati aceasi placa a lu' tatuca Nadrag ca face Dobreasca si de aia nu putea sa faca el....si el ce a facut? Ne-a innebunit pe toti. Noi, vedem ca Dobreasca isi vede de treaba ei si incearca sa faca ceva pentru unitate dar nu o lasa ,,clănţăii,, lu' Nadrag...si jigodiile care au mancat r...t la greu de ea si nu s-a dovedit nimic si acum normal ca le tremura nadragii pe ei ca mai sunt si slab pregatiti profesional si de aia urla ca este a dracu Dobreasca...DE PROSTI CE SUNT!

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 18.03.2009 00:29:00,deocamdata la Severin nu a plecat nimeni din contra au venit 16 noi membri,eu nu as vrea sa plecati si consider ca nu aveti de ce dar incercati sa atrageti prin aceste mesaje oamenii,sa reusiti sa puneti in aplicare un plan pe care-l aveti,dar care nu va reusi din pacate pt. voi ca sa manipulati cum vreti voi ar trebui sa aveti si credibilitate,iar cei din afara unitatii care incearca acest lucru chiar nu o au si nici nu o sa aiba.Mai incearca oltenasule- chiar din banie.

Anonim spunea...

adio FSANP,am plecat,vai de capul meu,unde am fost eu membru,nu pot justifica banii,fost director presedinte...,vai de capul meu.

Anonim spunea...

pleaca mai, cine o sa-ti simta lipsa. te-ai speriat piticuleeee!

Anonim spunea...

Ptr. anonim 20.03.,ora 15.53(alias Dobreescu)
Doamna ,va rog sa nu ma fortati sa dezvalui si alte date.
Pe linga "daomna 10%,va mai spun ca stiu si despre rel. la Curtea de Conturi-CT,ca faceti plaja numai la hotelul lui HAGI,despre doamna de la (POIANA - SOLEA-BINISOR),unele transporturi de....., in zona Olteniei,afeceri cu prod. petroliere si altele....,asa cum se vorbeste ,este adevarat ,cu mina la gura,prin Sp.PA.
Trebuie sa recunosc,ne cunoastem bine,si este adevarat ,sunteti o profesionista, sunteti de o abilitate cu mult peste medie,dar pacat ca va folositi toate aceste calitati numai in scop personal,desi sunteti platita de stat.
Promit ca am sa revin,daca este cazul si cu doc. in f.t.c.,si cu noi relatari din dos.de la pol. transp. parchet.etc.
Ce parere aveti doamna 10%?

Anonim spunea...

pt anonimul de la 18.03.2009 00:24:00,te inseli ca nu am facut parte din FSANP,dar ai dreptate acum nu mai fac parte,cat despre titulatura nu mai are nici-o importanta.

Anonim spunea...

BRAVO DOMNULE DUMITRASCU SORIN. JOS MAFIA,JOS NEPOTIII SI CONRUPTIII DIN ANP,DIN PENITENCIARE. CIND SE DAU RESTANTELE CE SAU CHISTIGAT PRIN PROCESE LEGALE???(BANI DE HAINE,SPORURI,ETC.),DREPTURILE LEGALE ALE OAMENIIILOR. VENITI SI PRIN BANAT SA FACETI REGULA LEGA PRIN PENITENCIARE: TIMISOARA; ARAD ; BIRCEA MARE )AICI SAU AFILIAT NEPOTII LA CONDUCERE SI NE CONDUC EI SI VAI SAMAR DE NOI.NE IGNORA,NE INCALCA DREPTURILE OMULUI,CODUL DEONTOLOGIC,CONSTITUTIA,LEG.293/2004.ETC. NU VA LASATI FACETI DREPTATE PE RAMURA PENITENCIARE.SUCCES....