Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 1 martie 2009

Eliminarea sporurilor. Documente de negociere.

Salarii, sporuri, penitenciar Ştiţi deja despre intenţiile Guvernului de a elimina unele sporuri. Deocamdată sindicatele au reuşit să blocheze ordonanţa pregătită de Guvern şi se pregătesc de negocieri. Pentru cei interesaţi am încărcat pe scribd.com proiectul  de ordonanţă în forma iniţială şi documentele folosite de părţi în cadrul negocierilor.

1. Proiect de ordonanța privind eliminarea unor sporuri in sectorul bugetar (click pentru download)

“Luând în considerare actualul context internaţional caracterizat printr-o profundă criză financiară şi economică globală, principalele caracteristici ale politicii bugetare în perioada următoare vor fi subordonate obiectivelor de susţinere a creşterii economice şi de reducere a inflaţiei, atingerii unui deficit bugetar la un nivel corelat cu obiectivele macroeconomice, precum si susţinerea procesului de convergenţă a economiei româneşti cu economiile europene”… guvernul se pregăteşte să elimine 18 categorii de sporuri.

2. Nota de fundamentare a Proiectului de ordonanța privind eliminarea unor sporuri in sectorul bugetar (click pentru download)

Una dintre măsurile identificate pentru reducerea cheltuielilor bugetare a fost aceea de reducere a unor cheltuieli de personal în cursul anului 2009 şi abrogarea unor prevederi legale care reglementau unele categorii de sporuri şi indemnizaţii acordate personalului bugetar, măsuri de natură a crea pârghiile necesare reducerii cheltuielilor de personal cu 20% în cursul anului 2009.

Prin prezentul proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului se intenţionează diminuarea efortului bugetar în anul 2009 prin stoparea/diminuarea acordării unor sporuri sau indemnizaţii pentru anul în curs sau abrogarea unor prevederi legale care vizează acordarea unor astfel de sporuri sau indemnizaţii.

Măsurile identificate în vederea reducerii cheltuielilor de personal în sectorul bugetar vizează: (…)

3. Propuneri din partea sindicatelor  privind sporurile in sectorul public (click pentru download)

Faţă de sporurile ce se acordă în prezent, propunem:

- sporurile pentru condiţii de muncă să se acorde separat, ca şi în prezent

- sporurile care se aplică la toate categoriile de personal dintr-un anumit domeniu de activitate, să fie incluse în salariul de bază. (…)

În afară de aceste documente mai găsiţi în arhiva blogului şi altele referitoare la acelaşi subiect (1, 2, 3). Pentru cei interesaţi am încărcat şi arhiva postărilor pe luna februarie în format .pdf

Proiect Ordonanta Eliminare Sporuri

25 comentarii:

Anonim spunea...

A-r trebui ca ametitul de Boc sa i-si taie lui tot ce inseamna sor,chiar si sporul de prostie din micutul lui cerebel.

Anonim spunea...

Sincer dreptul si legile nu sunt specialitatea mea dar mie mi se pare ca pentru noi suna doar sporul de antena.Daca nu am inteles bine va rog sa ma corectatil.
Profesorii peste 35 de ani nu mai trebuie sa se tina la curent cu ultimele realizari ale stiintelor pe care le predau?!Personal eu aveam impresia ca fiecare an in plus de la terminarea studiilor necesita un efort in plus pentru a te mentine cu informatia la zi,doar un om bine informat cu toate noutatile poate aspira la titlul de bun profesionist.Sincer nu inteleg care este motivul acestei discriminari intre dascali,o fi constitutionala discriminarea pe baza de varsta,la noi s-a scos limita de varsta la angajare tocmai pentru ca nu este permisa nici un fel de discriminare.Guvern de pacalici

Anonim spunea...

Micutul popindau BOC sa fie atent la freamatul populatiei, ca sta sa dea borsul pe afara.O sa se trezeasca cu lumea sus pe casa poporului fluturind iar steaguri gaurite.

Anonim spunea...

---Unitati de masura pentru greutate(Kg),ptr lungime(M),etc,ptr.prostie,incompetenta, "BOCUL"/....? "NO COMENT",sau daca doriti,nu am nimic impotriva.
--- Sa nu uite boc(imi cer scuze fata de limba romana si de dumneavoastra cititorii,dar nu-l pot face domn si nici nu-i pot scrie numele cu litera mare,nu merita)ca cei din CFR au un numar de calatarii gratuite,copii celor di invatamint au scutiri de taxe la examene de intrare in institutii de invatamint,noi ce avem? STRES,AMENINTARI,INTERDICTII DE A AVEA ALTE ACTIVITATI SALARIZATE,ETC.
---Au fost si sunt exagerari si la noi, abuzuri chiar(vezi sofer de la sp.PA,care in aceeasi zi lua spor de TBC,dar deconta si OS.+ diurna ptr. misiune in BUC.)
---Sunt pentru pastrarea tuturor sporurilor dar pentu cei care le merita cu adevarat.ATENTIE DOMNILOR DIRECTORI, MAI MARI SAU MAI MICI,DE DUMNEAVOASTRA DEPINDE DACA VETI REUSI SA PASTRATI ACESTE SPORURI.DE MANIERA DE CONUCERE A DIALOGULUI....ETC.
---ATENTIE COLEGI,DE NOI DEPINDE MENTINEREA ACESTOR SPORURI,TREBUIE SA INTELEGEM CA AU FOST EXAGERARI GRESELI,/
--- ROG CONDUCEREA ANP SA ANALIZEZE FARA "MILA "MODUL DE ACORDARE A SPORURILOR, EU SUNT CONVINS CA SE VOR GASE SOLUTII LEGALE, DAR MAI ALES DE BUN SIMT ( IMPREJURIMILE CLUJULUI EXCELEAZA LA ACEST CAPITOL BINENTELES, NU SI BOC)

Anonim spunea...

Mai ţineţi minte perioada lui Ceauşescu? Nu cred…

Pe vremea aia trebuia să ai două calităţi : să fii oltean şi să ai sub 1,60 m. Numai aşa aveai toate şansele de promovare.

Acum SPP-ul se confruntă cu o dilemă. Sacrifică regulile de asigurarea protecţiei unui demnitar de dragul înălţimii? Se ştie că un SPP-ist trebuie să fie mai înalt, sau de aceeaşi înălţime cu obiectivul, ca să poată vedea ce se întâmplă în jurul lui. E vorba de cercul 0 din jurul demnitarului. Înălţimea e importantă, întrucât contactul vizual e una din formele de comunicare între ei.

Are nevoie de un aghiotant de înălţimea lui Boc, iar dispozitivul de pază din jurul premierului nu trebuie să depăşească 1,78 m. Cam greu de găsit oameni scunzi într-o structură de pază şi protecţie, dar eforturile care se fac sunt uriaşe.

Nu-i aşa că trăim într-o ţară plină de probleme?
A

Anonim spunea...

Hello!

Este o vorba la romani: Nu este dracul atat de negru pe cat pare!

Dsca cititi cu atentie ordonanta veti observa ca penitenciaristii ar fi afectati in vreo doua locuri... adica un spor/ cel de conditii vatamatoare/ celebrul spor de antena..acolo unde e cazul.

Si al doilea ar fi... SALARIUL DE MERIT... mare nerozie pe BOCUL ASTA...

Adica cei ce au muncit totusi anul trecut SA NU IA SALARIU DE MERIT IN 2009 ca asa vrea maoca lui tampa... de avorton politic ce este!!!

Si cam ce masuri vor lua sindicatele din sistem... spre exemplu FSANP sau SNLP...????

Ca dupa cum vad Alin Popescu e cam ocupat pe la Craiova , ... iar ceilalti fac lobby pentru conducerile unitatilor.

Vi se pare corect ce se intampla? Daca da, trimiteti mesajele de multumire pe www.gov.ro cu dedicatie BOC-ului suprem!!!

Fie-i tarana usoara, cum ii este creierul. Aleluia!

Anonim spunea...

pai lu boc ii convine ca el nu cheltuie nimic ca are totul inclus.

Anonim spunea...

Nu trebuie sa-i multumin lui Boc ci lui BASESCU ca el este in spatele marionetei!Dar pe noi cine ne-a sustinut?ANP-ul,ministrul de justitie care abia a aflat de existenta noasta?Mai bine fara noi?Corect!!!!!!!!

Anonim spunea...

oricum salariul de merit il luau numai pilosii si pupincuristii asa ca mai bine lipsa

Anonim spunea...

Bine a facut ca a luat salariu de merit ,ati dat in branci de munca,altii isi pierd locurile de munca,economia este la nivelul 1989 si voua va arde de salariu de merit .In loc sa ziceti in fiecare dimineata bine ca am unde sa ma duc la munca si va si vad aceasi abonati la salariu de merit de ani intregi.Daca te uiti pe statele de salarii de merit sunteti aceasi,lucrati pe la birouri si prin alte locuri caldute si in fiecare an va sapati unul pe altul sa luati mila.Nu va este rusine sunt oameni amarati in tara care lucreaza la privat si iau 5 mil salariu si voua nu va ajunge,aveti salarii mici.Unii dintre voi nici nu au vazut cum arata un hot la culoare,sau sunteti aceiasi sifonari pe la sefi.Rusine,rusine va comportati ca niste milogi.Domnule Bala mai faceti o reorganizare prin unitati, pe la birouri ca numai au cubajul de aer si devin stresati ,mai eliberatii de stres pe la paza ca aici nu sunt oameni,vedeti ca si femeile pot face garda.Aceasi sefi care cumulau 50 cu salariu de merit si ei erau pedepsiti pentru fapte si pentru proasta gestionare a resurselor,va rugati de domnul Bala sa va faca voua rost de mila si voua si cateilor.

Anonim spunea...

STEFANE, esti varza rau mah, fa dreaq un tratament si vezi in ce conditii muncim, ca riscam sa ne taie hotii gitul in fiecare secunda pe sectii...ori tu esti dala de stai pe scaun la birou?

Anonim spunea...

Lasa -ma cu hotii iti taie gatul,eu lucrez de 25 ani pe sectie nu am luat odata salariu de merit si vin niste pusti angajati de 3,4 ani si ia 50la suta,ca sunt rude prin alianta cu un sef.Nu ma lua cu dreptatea si cu din astea.

Anonim spunea...

Te scapa de cutit salariu de merit, nu stiam ca actioneaza ca un scut.Eu nu am nimic impotriva sa-l ia unii care merita ,dar cum vad realitatea este inversa,iau cativa pe sectie si restul de pe sus,din birouri si din alte locuri cu cafeluta dimineata si cu citit de internet la servici,ii respect pe cei care lucreaza zi de zi in conditii grele pe sectii,escorta,porti,foisoare dar in loc ca la ei sa se duca salariu de merit sau 50 ajung la smecheri.Te intreb de cate ori ai luat 50 sau salariu de merit ,sau la voi este cinstea pe pamant.

Anonim spunea...

Opus a zis:

Ca dupa cum vad Alin Popescu e cam ocupat pe la Craiova , ... iar ceilalti fac lobby pentru conducerile unitatilor.

Iti cunoastem parerea despre SNLP, Opus. Multumim ca ne-o reamintesti. In momentele de respiro in care nu facem lobby pentru conducerile unor unitati, mai castigam cate un proces de vreo 60 de miliarde (vezi Rahova), mai strangem un miliard si pentru colegi la ananghie (vezi pe la Botosani) sau constituim cate o federatie de 30 de sindicate si 17.000 de membri - PUBLISIND care negociaza cu Guvernul. Noi suntem la masa de dialog. Voi?


citeste cu atentie articolele, ai sa intelegi

Anonim spunea...

mai Stefane, de ce nu crezi ca in toata mocirla asta, sunt si penitenciare unde sal. de merit si 50% se dau corect...si pe urma nu cred ca ai cumostinta ca ele se dau respectand niste norme...la voi in unitate nu se respecta nimic?

Anonim spunea...

pentru stefan:
bai nebunule daca lucrezi de 25 de ani pe sectie si nu iei salar de merit inseamna ca nu esti capabil de nimic esti dintre aceia care vin la munca (ca aici la Pnt. nu se poate numi servici)sa le treaca timpul.probabil ai vreo 65 de ani si nu mai prezinti garantie sau un punct de sprijin ptr.ceilalti colegi.iesi la pensie \|||||||

Anonim spunea...

mai Stefane, daca spui ca unii de pe sectie au luat 50, tu care lucrezi pe sectie, de ce nu ai luat? Nu cumva ascunzi unele chestii si spui adevarul pe jumatate?

Anonim spunea...

Dupa limbaj si dupa modul cum puneti problema, domnule Stefan, sa nu va fie cu suparare, nu reiese ca aveti 25 de ani in sistem. Dupa o asemenea durata de lucru intr-un penitenciar (mai ales intre ppl.), te "slefuiesti" in modul cum porti o conversatie. Ma asteptam la mai multa "intelepciune batraneasca" din partea dumneavoastra.
Cu respect.

Anonim spunea...

Vreau sa-mi cer scuze colegilor mei daca sau suparat, dar nu am vrut sa atac pe nimeni,sper sa- l aprobe pentru cei care lucreaza corect si mult ,eu o sa ies la pensie si gata.Nu o sa mai scriu nimic pe aici.

Anonim spunea...

Stefane nu da inapoi, in mare parte ai dreptate. Bine ca au disparut salariile acestea de merit. Eu am 12 ani in sistem si nu am luat fiindca am fost prea "nesprijinit" si nu fiindca nu as fi muncit cot la cot cu ceilalti agenti. Atat timp cat nu intri in vederile directorului nu prea ai sanse, stim noi cum sta treaba. Vad ca toti suntem zmei pe aici, care sindicat iese in strada sa strige mai tare pentru drepturile noastre. Cati din colegii care au avut ani la rand salariu de merit iese primul sa strige? Au curajul? Tu Stefane stiu ca ai merge cu mine la lupta...
Semnat: TARABOSTES

Anonim spunea...

AI LUTAT O DECIZIE CORECTA STEFANE!!

Anonim spunea...

Tarabostes.....cred ca numele spune tot!!Cand vrei sa spui ceva cred ca este suficient sa te semnezi, restul se intelege!!

Anonim spunea...

A-ti inceput sa urlati sclavilor,cum spune unul adevarul sariti la gatul lui,omul asta are vechime cat nu aveti voi toti,jigniti fara pic de rusine.Aruncati noroi in spatele omului asta ,care a avut curajul sa spuna ce a observat dupa o viata de om muncita aici .Asa trebuie sa jigniti un om care la varsta lui poate a invatat pe multi tineri ce trebuie sa faca pe sectie,adevarata viata de penitenciar.Citesc si alti oameni pe aici si vad ,vorba lui cum cersiti mila,oameni straini care nu ne cunosc si sunt amarati.Eu iti urez pensie usoara , nu este usor sa stai peste 20 ani pe sectie .Nu baga in seama toate prostiile,spun toate astea deoarece si pe mine tot unul ca mata ma invatat ce sa fac,si nu scolile.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 6 si pentru Parintel!!!

Ne cunoastem desigur de pe bloguri sau de pe forumuri. Si ne stim si altfel....

Asadar, anonim 6, aveti merite cate are si Ciorbea sau Mitrea, stii... feluri de mancare...

Parintele, Craiova nu e ta, nici a mea si nici a lui Alin... Alin s-a mai dat deoparte in momente grele pentru federatie si a ajuns varza... dar nu de Bruxelles!

Deci aveti grija pe cine propulsati in conducerile sindicatelor, de fiecare data ajunge acolo cine isi doreste un post de conducere cat mai inalt!

Deci, lideri de sindicat, LA MAI MARE!!!

Anonim spunea...

Hai ca esti haios monser. Alegerile sunt preferentiale,acum ai aflat? D-aia sunt alegeri parinte, sa voteze omul cum prefera preferential.