Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 7 martie 2009

Cresc salariile magistraţilor

Ministerul Justiţiei va plăti magistraţilor 40 de milioane lunar pentru spor de risc Site-ul RealitateaTV anunţă că Ministerul Justiţiei va plăti magistraţilor 40 de milioane lunar pentru spor de risc. A fost astfel reglementată situaţia creată de sentinţele judecătoreşti care recunosc dreptul magistraţilor la sporul pentru suprasolicitare neuropsihică.

Aproape 6.000 de magistraţi, judecători şi procurori vor încasa, în luna aprilie, şi sporul de risc şi cel de suprasolicitare neuropsihică, adică încă 50% din salariul de bază. Decizia a fost comunicată zilele trecute de ministrul Justiţiei către Curţile de Apel din toată ţara.

Sporul se aplică începând cu 1 martie, ceea ce înseamnă că magistraţii, procurori şi judecători cu rang de judecătorii, tribunale şi curţi de apel vor încasa aceşti bani de luna viitoare. Este vorba despre mult discutatul spor de suprasolicitare neuropsihică, din cauza căruia a izbucnit la sfârşitul anului trecut un adevărat război în justiţie.

Recunoscut printr-un act normativ şi eliminat printr-un altul, sporul de risc a fost încasat până acum doar de 500 de magistraţi de la instanţa supremă şi alţi 60 de la CSM - singurele instituţii din justiţie cu bugete independente de Minister.

Câteva mii de magistraţi au câştigat în ultimii doi ani, prin acţiuni în instanţă, drepturi salariale restante de zeci de milioane de lei, conturile Ministerului Justiţiei şi ale Ministerului Public fiind periodic blocate prin ordine de executare silită.

Obligat prin hotărâri judecătoreşti definitive, Ministerul Justiţiei a cerut o alocare specială pentru acest fond în 2009. A obţinut însă numai o parte din bani, aşa că, cel puţin până la rectificarea bugetară, 40 de milioane de lei vor pleca lunar către judecători pentru sporul de risc. (sursa: link)

Referinţe:

- Atac reuşit la leu din Ministerul Justiţiei: 4,5 milioane sporuri anticorupţie

- Ministerul Justiţiei va plăti magistraţilor 40 de milioane lunar pentru spor de risc

- Salariul de merit nu va fi tăiat, iar orele suplimentare vor fi plătite, în urma negocierilor dintre sindicate şi Ministerul Muncii

- Magistratii isi incaseaza supersporurile

- De la 1 martie MJLC acorda judecatorilor sporul de 50% pentru suprasolicitare neuropsihica

- Recurs in interesul legii admis. Sporul de 50% pentru suprasolicitare neuropsihica in Justitie

14 comentarii:

Anonim spunea...

mi-e deja scarba! pot sa faca orice, tot in picioare pica. la noi nu s-a putut da o amarata de prima in decembrie. ce sa mai zici?! ce sa mai gandesti?!

a adevarat... egalitate! dar nu pentru catei!
criza si apel la intelegere numai pentru unii.

Anonim spunea...

sporul pentru suprasolicitare neuropsihică !!!????. Doamne , asta chiar ca iti provoaca scarba, fratilor!!!!
Chiar nimeni nu poate face nimic! Lideri nostri de sindicat , ce faceti domnilor? Va cautati posturi caldute ... asa ca Popescu Alin de la Craiova!!! Doamne dar chiar suntem blestemati de soarta, noi din sistemul asta!!
ANP-ul nu face nimic, ne lasa sa ne minunam de idioteniile care le pun pe hartie mai mari nostri " sefi" de la Craiova! Veniti fratilor la PMS VA VEDETI CE TENSIUNI EXISTA INTRE salariati! Credeti ca mai suporta mult? Daca da, va inselati!!!!!!!

Anonim spunea...

ÎNCETARE DETAŞARE:

1) Solicitarea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti de încetare a detaşării domnului MUREŞAN IOAN, procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. ( Nota nr. 1/7026/1154/2009).

2) Solicitarea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti de încetare a detaşării domnului ŞPAIUC GHEORGHE, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. ( Nota nr. 1/7025/1154/2009).
Solutie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât:

1) încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti – Administraţia Naţională a Penitenciarelor a domnului MUREŞAN IOAN, procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, începând cu data de 15.03.2009;

2) încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti – Administraţia Naţională a Penitenciarelor a domnului ŞPAIUC GHEORGHE, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, începând cu data de 15.03.2009.

Anonim spunea...

Trebuie sa ne luptam sa avem buget propriu la A.N.P.altfel o sa primim ce le ramine pe la M.J.L.C.-eu.Un grefier ia premiul anual 1700-1800,iar agentii 800-1300.Investitii,angajari,salarii de merit si mariri de salarii la A.N.P.nu vedem noi cit de curind.Cred ca cineva sus acolo ne are la suflet.Ma gindesc ca o fii intr-o functie mareata,o fii trecut si prin gradinile noastre?(chiar si detentie)?De nu ne suporta?Sau de cind cu excluderea magistratilor de la cirmuirea A.N.P.si a penitenciarelor?Poate din cauza ca avem ministru independent?

Anonim spunea...

Du-teEEEEEEEEEEEEE NAZARE si lasa-nEEEEEEE ial si BADAI cu tine.

Anonim spunea...

Domnilor colegi,aceste sporuri de risc si solicitare neuropsihica,sunt sporuri ale nesimtiri.
Cum pot solicita aceste sporuri,cand se poate vedea cu ochiul liber cat de putred poate fi sistemul justitiar din Romania?
Toti cei care ati executat misiuni de escortare la inst. de judec.,ati vazut cu ochii vostri modul de desfasurare al unei sedinte de judecata.
Pai daca ei au risc si suprasolicitare neuropsihica,ei cei care se ,,BAT,,cu dosare si vietile oamenilor,noi,cei care avem in custodie,urmarile gandirii lor,ar trebui doamne sa ne urcam pe pereti,sa mancam tencuiala de pe pereti,sa ne chinuim familiile,prin comportamentul nostru din cauza conditiilor de munca.
Iar la final permiteti-mi sa va fac o recomandare
,,ATENTIE LA PROIECTUL PROPUS DE MODIFICARE A O 399.ATENTIE LA SPORUL DE STUDII SUPERIOARE.IN GENERAL A T E N T I E.HAI PENSIE

Anonim spunea...

Da... si ale noastre.

Cred ca a venit timpul sa ingropam pentru totdeauna iluzia existentei teoriei drepturilor castigate. Acea teorie conform careia odata castigate drepturile in special salariale, acestea nu mai fac obiectul negocierilor fiind deja castigate. Exista un text legal ce dadea speranta materialitatii teoriei drepturilor castigate, a stat la baza unor constructii juridice, care fara a fi enunta explicit teoria, se putea regasi in temelia rationamentului- acea Legea 130/1999.

Prin propunerea de Ordonanta de Urgenta a Ministerului Muncii prin care sunt reduse o serie de drepturi anterior castigate prin legi speciale, se motiva
ca “in actualul context international caracterizat de o criza profunda financiara si economica globala…”, se impun reduceri bugetare.

E adevarat ca ceea ce ati citit suna ca o gluma praosta spusa de 2 betivi la o gura de bere de proasta calitate, atat timp cat se fac " transferari" la SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI de la Cluj, cu nepoate , fini, soferi si alte matracuci...

Asa cum stiti deja,, legea 293/2004 face trimitere si la legislatia muncii, astfel ca, oare cum se pot interpreta dispozitiile art. 38 din Codul muncii conform carora salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege?


Evident veti spune ca este vorba doar de renuntarea salariatilor la aceste drepturi IN ACEST DRAMATIC CONTEXT insa nu si de anularea acestor drepturi de catre STAT, Dar statul nu trebuie sa actioneze despotiC, lasand la indemana bocilor, sarbilor sau altor ciumpalaci politici( iata deci ca a aparut o noua categorie de ciumpalaci!!!!)


Si totusi pot renunta salariatii, inclusiv prin reprezentantii lor, la drepturile ce le sunt recunoscute? Potrivit art. 38 din Codul muncii salariatii NU POT RENUNTA la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege.

Din perspectiva sindicatelor care lupta actualmente pentru drepturile personalului penitenciar teoria drepturilor castigate este un frumos vis in timp de pace si prosperitate!

SI RAMANE UN VIS PENTRU CA LUPTA NU ESTE PE MASURA ADVERSARILOR POLITICI PE CARE II AVEM ....SI A UNUI MINISTRU CARE NU VREA SA NE CUNOASCA MACAR!!!

Anonim spunea...

Ultima ora... Ei, nu chiar ultima, dar....


Emil Boc: Actele necesare pentru descentralizarea administratiei vor fi gata pana pe 4 mai de Alina Neagu HotNews.ro Sâmbătă, 7 martie 2009, 16:35


Proiectele de acte normative necesare pentru descentralizarea administratiei publice vor fi gata pana la data de 4 mai, a anuntat premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern de sambata, care a avut ca tema desecntralizarea administratiei, potrivit Mediafax.

La sedinta de Guvern de sambata a participat si presedintele Traian Basescu.

Ia ascultati aici: ( Sinteza zilei):

Seful statului a afirmat, cu aceasta ocazie, ca

"Nu cred nici o clipa in mentinerea unui aparat birocratic supradimensionat. Avem obligatia sa gasim formula ca si cetatenii sau structurile societatii civile care reprezinta birocratia romaneasca sa fie convinse ca reforma aparatului de stat trebuie facuta. Din 300.000 de locuri de munca nou create in ultimii ani, 160.000 sunt in aparatul de stat".
"Asta este strigator la cer. Ne laudam cu cresterea numarului locurilor de munca, dar noi pompam bani de la buget in clientela politica. Asta s-a intamplat in ultimii ani, ori reformarea aparatului de stat este obligatorie”, a continuat seful statului.

Asadar, dragi colegi din sindicate, nu ati explicat destul de clar dlui ministru Sarbu cam cati functionari publici se afla in plata la buget????

Cum de EL MAXIMO nu cunoaste cifraele reala despre cati functionari publici activeaza???

SAu poate NU SE CUNOASTE CA PE LANGA CEI 10 % DIN BUGETARI CARE SUNT FUNCTIONARI PUBLICI restul sunt contractuali, pilosi, clientela politica, nepoti, fini, amante, matracuci, parasute si alte asemenea care NU NE LASA SA TRAIM????

Cand sindicatele vor apara cum trebuie interesele functionarilor cu statut special si sa vada locul celor veniti din afara sistemului care nu am partcipat la concursuri ci au venit din bunavointa celor ce ne conduc????


Asadar, ce faceti CU DESCENTRALIZAREA? Ca asta pare a fi cuvantul zilei!

Anonim spunea...

pentru Motoc

Nu ai ani de viata in comparatie cu cita munca depune un magistrat, cit studiu si cite sacrificii face. Nu e normal sa-ti permiti sa-i faci nesimtiti. Vezi- ti lungul nasului si stai la locul tau, e locul pe care il meriti in societate. Cine esti tu sa apreciezi activitatea unui magistrat, ,,cunoscatorule intr-ale magistraturii?

Anonim spunea...

Pentru Anonimul din 10.03 2009 ora 12.49
Ani de viata si de munca am chiar mai mult decat uni magistrati,studii si sacrificii fac atat eu cat si colegii mei,dar de la ce am afirmat eu cu ce ati inteles domnia d-voastra este ca si cum americani ar prasi porumbul din satelit.
Am afirmat ca sunt ,,sporuri ale nesimtiri,,si m-am referit 100% la cuantumul acestora.Nu-mi puteti invoca niciun argument sau sa-mi dovediti ca indiferent de pregatirea unui magistrat acesta mananca cu doua burti.
In cei 19 ani de serviciu,am executat 13 numai la instantele de judecata.Am stat si stau la locul meu,imi cunosc locul in societate precum si lungul nasului.
Pai ce doresti,sa-ti demonstrez,ca ,cunosc in toti acesti 13 ani,magistrati care sustin sedintele sub influenta lui,,BACHUS,,etc,magistrati pe care dumneata ii aperi,si care ,,FAC STUDIU SI SACRIFICII,,cu vietile oamenilor,fie ei chiar si infractori notorii.
Nu apreciz eu activitatea niciunui magistrat,las mass-media sa-mi demonstreze ca eu am dreptate ,sa-mi arate magistrati bauti la volan,magistrati amante lui ,,cutare interlop,,etc.
Deci domnule ANONIM,inainte de a aduce acuzatii,va rog sa ,,rumegati,, comentariul meu,asa cum trebuie el inteles.
OROARE MUNCII

Anonim spunea...

se stie MOTOC..alooo BARFITORII de la craiova mai mucles ca ne faceti unitatea de RAS ,vai de voi ,numai asta stiti sa faceti.ar trebui sa va tina lumea an teroare sa nu mai aveti timp de barfa.vi se pare totul pe dos .........de ce ore .va simtiti cei mai nedreptatiti....ca nu va vede nici un sef ca voi sunteti cei mai harnici...AIUREA..cred ca asa faceti si la servici ..BARFITI.. ,NU NE PATATI ACTIVITATEA CELOR MULTI...puneti osul la treaba ..JAN

Anonim spunea...

Pentru MOTOC

Spune-mi te rog, dumneata ai macar liceul terminat?
Daca ai mai vazut in presa un magistrat ca se urca baut la volan, asta nu inseamna ca toti sunt asa. Gindeste-te cum ne priveste societatea pe noi, angajatii penitenciarelor, cind iesim in lume cu ,,burtile stralucitoare la vedere, cu echipamentul ala prafuit si ponosit, cu bucata de sunca si de ceapa, cu fete de bulgaroi cu ceafa groasa. Ti se pare normal sa fim catalogati asa doar prin prisma unor indivizi - de care tu nu esti departe- care nu fac cinste institutiei din care fac parte? Asa e si cu magistratii. Din cauza citorva uscaturi pe care le au, nu inseamna ca toti sunt asa. Nu ai nici un drept sa-i critici cind nici macar nu stii sa vorbesti , sau sa scrii, corect romineste. Apropo - cind termini si tu liceul?

Anonim spunea...

Pentru ANONIM - 11.03.2009,08.14.00-catre MOTOC,
Este exact ceea ce am scris si alta data"facem observatii de forma si uitam fondul"
Il criticati pe MOTOC, ca "nu stie sa scrie corect",etc, dar dv-stra stiti cum se scrie"corect "romineste" sau "romaneste".
Astept un raspuns,evetual scuze,"lup moralist"

Anonim spunea...

===Eu am terminat liceul si va transmit draga ANONIM de la11.03.2009, ora, 08.14.00,ca se scrie corect "romaneste" cu i din a, nu cum ati sris dv-stra.
cu stima,