Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 2 februarie 2009

Țara arde...

... și baba se piaptănă

Pe forum-ul Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare (http://www.snlp.ro/forum/viewtopic.php?p=2590#2590) găsim câteva informații legate de subiecte de interes în această perioadă: al 13-lea salariu, concursurile, profilarea unităților și implementarea noului program al schimburilor operative.

În continuarea titlului dat articolului, cred că acest din urmă subiect (profilare/program schimburi) poate pune ANP lejer în postura babei care se piaptănă în plin incendiu. Totul se face în viteză, cu speranța că... poate merge.

Nu este timp pentru calcule financiare (ce costuri presupune transformarea unui penitenciar care avea toate regimurile într-unul cu regim de maximă siguranță/închis sau de semidechis/deschis, în ce cuantum vor crește cheltuielile cu combustibilul în situația în care preluând un număr mare de arestați preventiv vor fi escortări la instanță în număr dublu, ce sume sunt necesare pentru a construi cluburi sau săli de mese pe fiecare sectie de SD/D, cum ne pregătim pentru situația în care în loc de 26.000 de deținuți câți avem în prezent, vom avea 40.000 peste un an din motive de criză, disponibilizări, expulzarea românilor închiși în alte țări, etc.).

Nu avem timp nici de strategii, nimeni nu a făcut un plan riguros care să includă variante/alternative sau estimări atente ale impactului unor măsuri pe o perioadă mai îndelungată de timp, nici nu sunt luate în calcul soluții pentru prevenirea sau eliminarea unor consecințe previzionate sau a altor efecte posibile asupra personalului.

Vremuri grele

- eliminarea din proiectul de buget pe anul 2009 a subcapitolelor ore suplimentare și premieri, impunerea prin ordonanță a reducerii funcțiilor de conducere (condiționate de existența a minim 5 salariați în subordine);

- limitarea tot prin ordonanță de urgență a remunerației pentru directorul general la max. 2/3 din cât este acum (cu risc de modificare a întregii scheme – doar nu va lua un director mai mult decât un director general);

- suspendarea concursurilor de ocupare a unor posturi vacante suprapusă pe lipsa acută de personal care generează multe ore suplimentare imposibil de compensat integral cu timp liber,;

- evitarea aprobării solicitărilor de pensionare (legale cu ocazia reorganizării) din teama de a nu prejudicia și mai mult resursele umane;

- legislația incompletă sau în curs de modificare;

- lipsa unei strategii coerente stabilizată printr-un act normativ – lipsă acoperită timid cu un plan de măsuri care a adus nou doar o raportare zilnică agasantă și de o utilitate misterioasă.

Toate acestea creează o bulversare accentuată a personalului care, pentru acest moment, nu-și dorește decât o stabilizare a situației și speranța că va reuși să păstreze măcar ce are în prezent.

Noile aspecte legate de restricții bugetare se adaugă problemelor deja consacrate în sistemul nostru (buget insuficient pentru aplicarea legislației, interpretarea neunitară a unor prevederi, drepturi restante sau neacordate, calitatea echipamentului, etc.)

Noi contra noastră?

În prezent avem o conducere pe care înclinăm să o agreem, magistrații dispar încet, la direcții sunt în majoritate șefi cu experiență în domeniul pe care-l coordonează. Am spune ca... sunt ai noștri! Mult timp am spus ca cei care ne conduc nu au interes să lupte pentru personal pentru că traversează sistemul călare pe câte un meteorit politic. Veneau și plecau. Ce ne lipsește acum?

Pe fondul situației de criză din țara noastră, care generează suficiente mutații, probleme, tensiuni și temeri, nu este oportună adăugarea unui pachet de griji suplimentare pentru personal și anume aceea că își vor pierde posturile, că vor fi mutați în alte unități sau că bugetul familiilor nu va putea suporta noile costuri cu deplasarea la/de la serviciu.

Astfel de modificări radicale aduse sistemului penitenciar și activității în sine pot fi făcute într-un climat stabil după eficientizarea cadrului legal aplicabil si aprobarea unei strategii realiste care sa asigure o prioritizare a reformei în sistemul penitenciar și nu o avalanșă de acțiuni neacoperite nici bugetar și nici strategic. Nu numai că nu avem un cadru legal stabil dar țara a intrat în criză, nu mai sunt bani, dispar drepturi statutare, iar noi schimbăm tot sistemul când nici continuarea activității în condiții normale nu este asigurată!!!

14 comentarii:

Anonim spunea...

Cine sa calculeze si sa faca un plan de perspectiva ? Planul e unul compus pe buda de ,, Marea Adunarea Nationala a Inteleptilor de Salon " ( Pensionari de lux cu cumul stategic !) Au fost scosi de la naftalina, ca ducem lipsa de mari profesionisti, ei ,,voluntarii epocii de aur''- cine crede ca demoleaza gratis?!
Frustrati de neputintele trecutului s-au apucat de ,,reorganizare''! In curand se vor vedea roadele , cei mai multi dintre ei vor trebui sa raspunda la dezechilibrele institutionale ce vor veni, vor da cu subsemnatul la intrebarile politicului , ce pe moment a uitat de aceasta ,,ograda'', dar pe care deja ati inceput sa-l deranjati prin smecheria ,,independentei profesioniste''! Lunar mai apare cate o gogorita in ,,minti luminate'' precum ,,Acadel '' , ce schimba macazul, infiinteaza Scoli , Academii si Puscarii , da calificative si inchide gura prostimii! Domnilor, inainte de a cauta sa manipulati , cautati sa vedeti ca visele de peste noapte sa aiba suport in vreme de criza , altfel criza va va trimite acol unde va e locul........Din temnita acelasi ocnas din transee!

Anonim spunea...

muncesc intr-un penitenciar cu profil semideschis si ar trebui sa facem multe modificari pt a a ajunge la standardele date de anp dar nu putem face mare lucru pt ca nu sunt bani de construit sali sau cluburi.De daramat pereti ...e greu pt ca penitenciarul e vechi si nimeni nu-si asuma responsabilitatea ca nu provocam un dezastru. detinutii ar trebui sa iasa singuri in curtea de plimbare dar nu sunt cai de iesire separate de cele ale salariatilor si e riscant sa le dai la toti liber pe usa afara si altele...

Anonim spunea...

nu-ti bate capul anonim 18.04.

Sunt minti luminate care sunt si platite cu sporuri grase pentru a se gandi la asemenea lucruri. Stai linistit si vegheaza asupra sanatatii tale, asupra familiei si asupra frumoasei zile de maine.
Nu te mai gandi la peretii puscariei intr-o zi de duminica seara. Nu se merita...

Anonim spunea...

Fiti increzatori in sistem. Prea multe nemultumiri in aceste vremuri, fiti realisti. Nu va incarcati cu energii negative, eliberativa de acestea, vor veni si vremuri bune. Cu carcotasi nu se poate urni din loc acest sistem. De ce se acuza atat de mult suspendarea si nu anularea concursurilor? Daca acestea ar fi continuat, sistemul ar fi avut de suferit. Ganditi ce s-ar fi intamplat daca 360 de agenti ar fi reusit sa ocupe functii de ofiter. S-ar fi ocupat functii care la ora actuala nu reprezinta o urgenta chiar in unele sectoare sunt prea multi si ar fi ramas descoperite functii de agent in sectoare care oricum functioneaza la limita de avarie din cauza lipsei de agenti. Consider ca urgenta o reprezinta angajerea de agenti, in conditiile actuale. Daca mai raman fonduri se poate trece si la ocuparea functiilor de ofiteri care nu sunt deficitari in sistem, ei trebuiesc reorganizati, redistribuiti pe functii unice. Trebuie sa luptam in vreme de criza, nu pentru mariri de salarii, avansari, etc, ci pastrarea drepturilor castigate si o mai buna gestionare a resurselor de care dispunem in prezent atat materiale cat si umane, angajarea cu prioritate de agenti pentru a se putea acorda libere si concedii. Sa auzim de bine si sa va incarcati de energii pozitive, nu mai fiti carcotasi. nu mai urmariti avantaje individuale. Hai sa urmarim avantaje pentru intregul sistem.

Anonim spunea...

din ce am mai vazut pe la tv- nu ca as crede- spunea ca totusi ar plati orele suplimentare, sporul de vechime si inca un spor da nu am prins care.

Anonim spunea...

anonim de la 08.41

Nu ne mai incarca si tu cu energiile tale negative. Probabil stai confortabil intru-unul din posturile caldute de conducere si bine platite cu spor de 50% de vorbesti asa de calm despre cata liniste e in sistem.
Sa stii ca nu dorinta pentru propriile avantaje este prioritara pentru agentii care vor sa promoveze ci dorinta de a arata ca sunt mai capabili fata de sefii incompetenti care sunt tinuti in functii fara nici un folos si care nu-si justifica salariile cu proastele decizii care le iau.
Daca ar fi evaluati corespunzator periodic, daca s-ar uita cineva la capacitatile decizionale pe care acestia le iau, la felul cum merg treburile prin sectoarele pe care le conduc, ar fi mult mai bine.
Ei vor doar atat, CRITERIUL PERFORMANTEI- cine e capabil sa fie in frunte, cine nu, sa treaca la munca.
Dar asta deranjeaza pe foarte multi !!!

PS. Eu chiar urmaresc avantajul individual, indiferent ce ai zice tu pentru ca traiesc din salariu.
Imi doresc stabilitate pentru mine si familia mea atata timp cat imi fac treaba bine.
Daca fiecaruia ii va fi bine cu siguranta va fi bine si intregului sistem.

Anonim spunea...

02.02.2009 11.31: toti urmarim interesul personal- salariul ca altfel nu am mai veni pe la munca- numai ca avem deontologi multi care pozeaza in ganditori si nu vor sa recunoasca pentru ce au venit sa lucreze la puscarie.nu cred ca au venit pentru imaginea lor si nici pentru marete idealuri.

Anonim spunea...

M-AM SUPARAT! DE CE UNII OFITERI SE CRED UN FEL DE ZEI? Ex. POPA LAURENTIU DE LA MARGINENI, CARE ARE OCHELARI DE CAL, NU VEDE MAI DEPARTE DE PROPRIUL ORGOLIU DE OFITER SCAPATAT SI AJUNS ACOLO PRIN "CONCURS" DE IMPREJURARI! CE CAUTA ACOLO, IN POST DE CONDUCERE, CULMEA! JOS, LA POSTURI DE CONTROL!

Anonim spunea...

De ce considerati, peste noapte ca ofiterii sunt incapabili iar agentii sunt cei mai capabili oameni care ar putea sa scoata sistemul dintr-o asa zisa criza. Cineva a propus {02.02.2009 11.31), evaluarea sefilor si ofiterilor, ca sigur rezultatele vor dovedi incapacitatea acestora. de ce nu spune de evaluarea agentilor (80%) care daca ar fi supusi acelorasi evaluari s-ar dovedi clar ca nu au o capacitate de oameni superdotati in afara de faptul ca au terminat o facultate la fara frecventa cu bani. De ce nu si-au definitivat studiile la facultati de stat fara taxe si cu prezenta 90%. Nimeni nu-si poate atinge interesele individuale fara sa incalce interesele celorlalti. Ofiterii ar trebui sa fie oameni foarte bine pregatiti, veniti din scoli speciale de pregatire. Cati agenti au luat examenele de trecere in randul ofiterilor in sesiunea oct.2006-feb.2007? De ce asa putini? de ce au ramas posturi neocupate? nimeni nu este zeu. sa arunce cu piatra cel care este perfect. Hai sa nu ne mai hulim unii pe alti, hai sa ne respectam unii pe alti si pozitiile pe care le ocupam pentru a reusi sa rezistam in acest sistem unde ne este bine la toti, hai sa nu incercam sa aspiram la mai mult de cat se poate ca sa nu pierdem si ce avem. Cati ofiteri ati vazut sa aduca atingere agentilor in aceste pagini? Agenti sau ofiteri toti sunt de aceeasi parte a baricadei. Sunt agent si nu i-mi este rusine cu acest statut, am trecut si prin greu si prin bine, viata nu este perfecta. Trebuie sa fim mandri de ceea ce suntem, noi am ales, nu ne-a fortat nimeni si nici nu ni s-a promis la inceput ca vom avea alt statut decat cel pe care i-l avem.

Anonim spunea...

Nu era vorba de ofiteri sau agenti cum ca ar fi slab pregatiti. Poate o fi si asa, nu stiu, ca nici nu ai cum sa te pregatesti in sistemul nostru penitenciar iar ce s-a invatat in scolile de profil (cine le-a facut)acum 10-15 ani nici nu mai e de actualitate. Si sa fim putin realisti, cui ii mai folosesc acum teancurile de carti in domeniu?
La noi "daca ai carte, ai parte"...de batjocora unora din jur. Munca de puscarie se invata in timp, muncind, nu pe bancile vreunei scoli sau din fotoliul de sef imediat ce ai venit in sistem.
Stiti cum e, cand mai are lipsuri un agent angajat direct acum 2-3 ani, e de inteles, dar cand ditamai sef imputernicit ani la rand debiteaza tampenii inimaginabile si se mai si lauda peste tot ca e super-specializat, asta chiar iti provoaca sila.
Ii mai vezi si mutra fericita la bancomat cand isi scoate de pe card rezultatul "desteptaciunii" sale si o prima de cinci ori mai mare ca a altuia care chiar munceste si are si bun simt.

Nu-mi schimb parerea vizavi de PRINCIPIUL COMPETENTEI PROFESIONALE, AL PERFORMANTEI SI BUNULUI SIMT.

Anonim spunea...

se egzista competenta si incompetenta si la agenti si la ofiterime. partea proasta este aia ca sintem desconsiderati de catre sefii de la centru si ei se bucura cind mai citesc pe blog- pentru ca nu am nici o indoiala ca nu o fac- ca ne certam ca prostii.

Anonim spunea...

02.02.2009 08:41:00
Tovarase ! cred ca asta ai fost inainte de `89. Daca nu, aveai toate sansele! di primele propozitii am crezut ca persiflezi, dar matale esti bolnav rau ! Ori te-a trantit putin SIPA si acum bei iaurt in loc de tuica ? "Fiti increzatori in sistem." Asa te-a invatat mamica ? Sa lingi indiferet de substanta ? Tot ce zboara se so mananca ? Pofta buna ! Svuteste-ne ! Macar pana trece criza. Parol!

Anonim spunea...

ptr. anonim 02.02.2009 13:55:00
sunt curios, ai ocupat postul prin concurs?...Si sa sti, cai sunt animale inteligente!

Anonim spunea...

Pentru ultimul scriitor.....( si cei cu aceleasi abilitati)

Cu regret, te informez ca trebuie sa mergi la cursuri de gramatica!
Daca vrem sa vedem ce mai aduna sistemul, dam o dictare, apoi punem pe unii sa scrie o cerere . Daca vrem sa mergem mai departe ii punem sa vorbeasca in fata a 10 persoane fie si ppl si apoi sa caute articolul hotarat sau nehotarat, daca nu cumva a fost scos pe poarta de vreun infractor!
Asadar si asa deci, asadar si prin urmare nu poti sti ca stii cum ca ,un cal este lucru mare, cai avem in curte multi , caii plang cand ii asmuti ; nu fi trist cand vei citi, fii pe faza fratioare , te astept la reciclare!

Sa mai scrii! Ocnasul corector!