Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 11 februarie 2009

Cotocisme de Vaslui

Cine zicea ca s-a terminat genialitatea a gresit. Dl. Vasile Cotoc, director imputernicit la Penitenciarul Vaslui, strica media nationala printr-un interviu publicat de un ziar local. Obiectiv de Vaslui se numeste ziarul, si nu e deloc obiectiv.

Dl. Cotoc, raspunde unor comentarii postate pe blogul nostru. Vorbeste despre beneficiile programului de lucru pilotat la Vaslui. Spune ca e minunat doar ca agentii au tot felul de afaceri personale si ca nu le convine sa treaca la noul program de lucru din acest motiv. Sindicatul ar trebui sa participe la o consultare de forma si sa accepte ca oricum nu conteaza in ecuatia deciziilor domnului sef.

Directorul de la Vaslui a descoperit ca angajatii de la penitenciar “pun mana”. Interesanta alegere a cuvintelor. La fel de interesanta, ca sa nu spun lipsita de cel mai elementar bun simt, este etichetarea celor banuiti de Cotoc ca fiind lichele care nu merita sa fie aparate nici macar de sindicat. A avut si el o problema cu un detinut care nu s-a intors din intrerupere. Tot ofiterii de la evidenta sunt de vina.

Pe scurt, ca sa nu va rapesc placerea de a citi un interviu realizat cu truda de ziaristul Sava, dl. Cotoc lamureste misterele Penitenciarului Vaslui. Nu e nimic complicat, totul are un raspuns clar. E simplu, e genial, stie tot… e Vasile Cotoc. Cititi si dati-l mai departe.

Interviu cu Vasile Cotoc, directorul interimar al Penitenciarului Vaslui: Rãspunsuri oficiale

Autor: Alex SAVA | Obiectiv de Vaslui

Sub protectia anonimatului, angajati ai Penitenciarului Vaslui scriu pe www.penifest.blogspot.com (un blog dedicat sistemului penitenciar românesc) despre cele mai “fierbinti” întâmplãri din unitate. Vasile Cotoc, directorul interimar al Penitenciarului Vaslui, rãspunde la toate aceste teme de discutie, într-un interviu acordat cotidianului nostru.

- În ce constã programul pilot despre care se aude cã va fi implementat la Penitenciarul Vaslui si care a fost deja aplicat la Penitenciarul Mãrgineni?
- Este un nou program de lucru. Concret, se trece de la programul 12 cu 24, 12 cu 48, cum se lucreazã acum, la trei schimburi. Schimbul unu va fi de opt ore, al doilea de sapte, iar al treilea de nouã ore.
- Care sunt avantajele acestui program?
- Avantaje ar fi foarte multe. În primul rând, s-ar reduce considerabil numãrul de ore suplimentare efectuate. În actualul program de lucru, pentru a munci 168 de ore pe lunã, numãrul maxim prevãzut de Codul muncii, un angajat trebuie sã prindã într-o lunã 14 ture. Dar sunt care prind si câte 15 sau 16, iar asta înseamnã 12 sau 24 de ore în plus.

- Pe blogul penifest am vãzut cã angajatii Penitenciarului Vaslui nu au o pãrere prea bunã referitoare la acest program...
- Ca în orice colectivitate, existã si opinii pro, dar si opinii contra. Cei care se opun o fac, probabil, pentru cã s-au obisnuit cu programul. Apoi, de ce sã ne ascundem dupa deget, multi dintre angajatii nostri au afaceri de familie si le convine cã au câte douã zile libere, timp în care se aprovizioneazã cu marfã sau mai stiu eu ce fac.

- Din câte am observat, oamenii care nu doresc implementarea acestui program de lucru se bazeazã pe puterea sindicatului. Ar putea sindicatul sã împiedice implementarea acestui program?
- Cu sindicatul, cum sã vã spun eu, e ca si la nivel înalt. Orice decizie se ia cu consultarea sindicatelor. Dar în ceea ce priveste deciziile, ce pot sã spun. Se dau hotãrâri de guvern pe care sindicatele, dupã aceea, le contestã. Ideea e cã decizia se ia de cãtre conducerea institutiei cu consultarea sindicatului. Consultarea, nu acordul! Sunt doi termeni diferiti, douã notiuni distincte. Dar, de cele mai multe ori, între sindicat si conducerea unitãtii se ajunge la o solutie convenabilã ambelor pãrti. Si-apoi, dacã ne referim strict la acest program, sindicatele ar putea spune “dacã-i ordin, cu plãcere”, chiar dacã nu mai suntem o institutie militarizatã, ci functionari publici cu statut special. Deocamdatã, programul nu este decât un experiment, care se va încheia la sfârsitul lunii martie. Atunci, se vor vedea rezultatele programului si atunci se va decide dacã este bun sau este rãu.

- Referitor la acei detinuti care, odatã eliberati conditionat, nu s-au mai întors, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ion Bãla, spunea cã Vasluiul este singurul judet în care politia a fost anuntatã abia la o lunã de la expirarea termenului la care un detinut trebuia sã se întoarcã în puscãrie. Cine se face vinovat de acest episod? S-au dat sanctiuni în acest caz?
- Nu a fost singurul caz cel de la Vaslui. Dar conform declaratiei domniei sale, trebuie sã recunoastem cã a fost o asemenea situatie la Vaslui. Acum, acel detinut este decedat. În fine, noi am sesizat comisia de disciplinã cu privire la acest lucru, urmând sã rãspundã cei doi ofiteri de la biroul Evidentã.

“Eu stiu ce se întâmplã aici. Afarã, nu stiu ce se întâmplã”

- Tot pe blogul penifest, la articolul “Vânãtoarea continuã. Azi plângere penalã”, este postat un comentariu în care se vorbeste de practici securisto-comuniste prin care se intentioneazã “legarea” agentilor de pazã. Pe scurt, se spune cã o sefã de sectie i-ar fi dat tigãri unui detinut, care avea misiunea sã convingã un agent sã le primeascã. Fiind refuzat de agent, pânã la urmã, detinutul i le-a pus în hainã.
- Stiu la ce vã referiti. Au fost mai multe sesizãri - asa cum sunt peste tot - cã unii agenti ar “pune mâna”.
- Cine a fãcut acele sesizãri?
- Ca si dumneavoastrã, avem sursele si metodele noastre. Sunt metode confidentiale. Eu le-am spus de atâtea ori agentilor sã nu primeascã nimic de la detinuti! Le-am explicat cã un detinut nu-i va pârî un an, doi, cinci sau cât stã pe-aici. Dar dupã cinci ani, când se libereazã, tot spune, cã asa e detinutul. Ceea ce a încercat sefa de personal a fost ca un test pentru agentul respectiv. Am vrut sã vedem dacã se probeazã o sesizare. Agentul a respins fiecare încercare de a i se da tigãri, iar atunci când a gãsit pachetul, a venit imediat si mi-a raportat, deci nu ne putem gândi cã “pune mâna”.

- În cadrul aceluiasi comentariu se spunea cã Ion Luca, liderul de sindicat, pregãteste un material despre aceastã întâmplare, pe care îl va da publicitãtii.
- Am vorbit cu Luca si i-am spus cã sindicatul nu trebuie sã protejeze lichelele si pe cei care nu vor sã munceascã. Eu cred cã pe aceste bloguri aruncã vorbe chiar cei care se simt cu musca pe cãciulã. O altã problemã ar fi cã se aduc în unitate telefoane mobile. Una dintre modalitãtile de aducere o reprezentãm chiar noi, angajatii. Noi nu dispunem de aparaturã ultraperformantã astfel încât sã detectãm telefoanele mobile, nici nu ne putem perchezitiona colegii în fiecare zi. Atunci le spunem si le repetãm la infinit cã nu e voie sã aducã telefoane la detinuti. Dar dacã primim sesizãri cã cineva a adus, nu putem face altceva decât sã-i momim ca sã aflãm. Apoi ce, nu avem voie sã facem asta? Multi dintre ei vorbesc despre metode securiste când nici mãcar nu au prins vremurile alea. Liderul de sindicat voia sã publice treaba cu sefa de sectie probabil tot pe un blog din ãsta, dar l-am convins cã noi nu apãrãm hotii.

- Dupã aparitia materialului “Se-mpute Brânzã”, pe editia electronicã a cotidianului nostru au apãrut mai multe comentarii. În unul dintre ele se spunea, citez, “toatã ziua Brânzã bea cu Iordan M., Malos, preotul Istrãtucã, Vãtãmanu”. Cum comentati?
- Unde sã bea? Aici, în unitate?
- Cred cã la asta se fãcea referire.
- Acest lucru este exclus. Eu stiu ce se întâmplã aici. Afarã, nu stiu ce se întâmplã. Dacã se duc împreunã la un sprit, e treaba lor. Apoi, mi se pare firesc, pentru cã sunt colegi, lucreazã în acelasi birou. Eu chiar apreciez omul care îsi face timp si de un sprit.

- Am primit un e-mail prin care ni se comunicã faptul cã purtãtorul de cuvânt s-a schimbat. Nu mai este Eusebio Brânzã.
- Da, el a vrut sã renunte la aceastã functie. În plus, tocmai am încadrat un ofiter pentru secretariat care va prelua si atributiile purtãtorului de cuvânt.
- Am înteles cã, în anul 2002, o fostã detinutã l-a acuzat pe comisarul Eusebio Brânzã de hãrtuire sexualã. S-au fãcut cercetãri si, din câte stiu, a fost sanctionat. Ce sanctiune i s-a aplicat?
- Îmi amintesc ceva-ceva, dar nu cred sã fi fost sanctionat, pentru cã nu au fost suficiente probe. Stiu cã au fost ceva discutii, dar nu stiu de vreo sanctiune disciplinarã.
- Sanctiunile disciplinare nu sunt atasate la dosarele angajatilor?
- Ba da, dar numai angajatul are acces la dosarul sãu si seful de la personal. Apoi, datele din dosarul angajatului sunt confidentiale, nu avem dreptul sã le facem publice si nici nu mi se pare corect sã le facem

sursa: Obiectiv de Vaslui

Asa se termina lucrarea. Nu e un articol comandat, cum ati putea crede. Cel de acum cateva zile a fost intimplator si deloc denigrator. Dl. Sava, jurnalistul, e un adevarat profesionist care nu face spalari de cadavre. Discutia finala despre dosarul profesional al domnului Branza este o proba de deontologie profesionala si este la fel de intimplatoare.

La fel de intimplator ar fi si daca creierul domnului Cotoc s-ar strafulgera de alte preocupari si ar fi mai putin implicat in batalia pentru putere. Poate n-a aflat, dar deja e favorit. Dupa cum e construita scara valorilor in ANP probabil ca va fi in cateva luni director castigator de concurs.

***

Pe acelasi subiect:

35 comentarii:

Anonim spunea...

Este un program bun teoretic dar nu practic fiindca multi dintre noi fac navata si mai multa cheltuiala este pe drum, oboseala acumulata si mai mult stres.
Dar daca vrem implementarea unor programe europene de ce nu plantam in in curtea ANP niste portocali de la spanionli,ceva lalele dela olandezi, si de unde ne inspiram sau sintem obligati sa ne inpiram sa plantam cate ceva.
Oare cat va mai dura pupincurismul asta european???

Anonim spunea...

Si credeti ca sindicatul nu protejeaza "lichele"? Si credeti ca sindicatul nu proteaza membrii anarhisti?
Cat de evident este acest lucru in unele situatii!

Anonim spunea...

Interesant si imbucurator in acelasi timp faptul ca cei de la presa citesc blogul nostru si afla si ei anumite aspecte! Ei, parca mai capatam si noi putina incredere....

Anonim spunea...

Aceștia sunt directorii pe care d-ul dir.gen. îi împuternicește,rând pe rând,la timona penitenciarelor!Așa directori,așa imagine,așa penitenciare!Trebuie să ne rugăm în genunchi d-lui ministru să scoată la concurs,cel puțin, funcțiile capilor noștri!Oare sunt în stare să participe la un adevărat concurs?Cine vor face subiectele?Care vor fi criteriile?Prea multe întrebări.Simt că îmi pleznește capul!

Anonim spunea...

Din partea tuturor sportivilor din sistemul penitenciar,ODIHNESTE-TE IN PACE,MARIAN COZMA...

Anonim spunea...

Pentru 00:08
Sa inteleg ca programul de ture este implementarea unui program european?

Anonim spunea...

si-apoi, respectatii pe criminali!





ODIHNESTETE IN PACE, MARIAN COZMA!

tot, un sportiv....

Anonim spunea...

Sa facem un mic sondaj: cine credeti dvs ca merita sa fie director la Vaslui si de ce ?
Il sustin pe actualul director, are destule calitati, dar trebuie sa dea peste nas "specialistilor " ( doar sau specializat pe diversiuni!!!)si sa limiteze barierele dintre ofiteri si agenti

Anonim spunea...

Eu stiu pe cineva care ar fi nimerit sa preia postul de director la penitenciarul de la Vaslui, macar pana la vara. Este un tip dulce. E meserias si profesionist , nu amator si fals ca altii. El le stie si le zice ca la carte, mai ceva ca Bibicu'. Are experioenta si experiente in relatia cu presa. I-a driblat cat a putut. Are recomandari de la servicii vechi si noi. Are si CV. Cu ocazia asta, poate il vedem si noi. Este , ati ghicit, Acadel.

Anonim spunea...

Eu zic sa fie Bala Ioan, ca a uitat cum e in puscarie.
DA' SA DEA CONCURS.

Anonim spunea...

cu un director care ne trateaza drept lichele si hoti nu stiu ce ai mai putea spune. si o mai declara si public.cum noi suntem o familie ma gindesc ca ce se aseamana se aduna.multumim din inima conducatorului iubit tov cotoc vasile.sincer am sperat la mai bine in frunte cu d-ta.am crezut ca esti om de caracter insa ultimile declaratii sunt de departe jignitoare.iar chestia cu sindicatul ca una este consultarea si alta este acordul imi da de gindit ca lenin e boschet pe linga d-ta.agent pirlit

unu spunea...

"Apoi ce, nu avem voie sã facem asta?" - un director de penitenciar se exprima in felul acesta?!?!ALO nea taranu mai cizelati-va ca nu stati de vorba cu 'lichelele' de agenti care 'pun mana'.Singurul lucru la dumneavoastra care imi place e sinceritatea:cum ganditi asa si vorbiti.BRAVO!!!“dacã-i ordin, cu plãcere” :)) Roamania te iubesc!
PS:va scrie unu care nu se 'simte cu musca pe caciula',sunt de la penitenciarul Barcea-Mare.

Anonim spunea...

Din pacate modelul comunist de fabricare a gradatilor din armata romana (cu scoala si concurs de absolvire - si la apelul bocancilor in special seara sau dimineata)a devenit program pilot si pentru a ajunge director in sistemul penitenciar romanesc, mult mai multe informatii in textul Tora,Tora,Tora ora 01:23:00

Treziti-va la realitate piticilor din ANP

Anonim spunea...

Hartuirea morala constituie este o violenta perversa cotidiana cu implicatii majora asupra starii de sanatate a persoanei hartuite.
Violenta in raporturile de munca este un element confirmat. Fiecare dintre noi am suportat, cel putin o singura data, violente morale la locul de munca.
Hartuirea morala este o violenta continua care va avea un final sigur: distrugerea psihica a individului pana la moartea psihica a acestuia. Sinuciderea ca urmarea a hartuirii morale este demonstrata astfel incat in legislatiile statelor europene hartuirea morala constituie infractiune.
Violenta in raporturile de munca nu sunt straine nici Romaniei. Stiam de mult de existenta hartuirii morale, insa foarte putine persoane hartuite cunosc faptul ca ceea ce li se intampla este o hartuire morala la care sunt supusi. Cei mai multi se culpabilizeaza. In realitate ei nu au nici o vina.
IN FAPT

Art. 8 alin. 1 din Codul muncii prevede ca relatiile de munca se bazeaza pe principiul bunei credinte, ceea ce inseamna ca toate actiunile anajatorului trebuie sa urmareasca indeplinirea scopului bunei functionari a unitatii. In nici un caz, actiunile conducatorilor nu trebuie sa vizeze personalitatea or integritatea morala si profesionala a unui salariat.

De asemenea, conform art. 39 alin. (1) din Codul muncii salariatul are dreptul la securitate si sanatate in munca. Este de forta evidentei ca in sfera acestui drept se include sanatatea si securitatea atat fizica, cat si cea psihica.

In temeiul acestui text de lege, angajatorul este obligat sa ia toate masurile pentru ca prin actiunile sale salariatii sa nu fie afectati psihic de mediul in care lucreaza. Protectia sanatatii psihice a salariatilor este reliefata in existenta unor sporuri menite sa compenseze salariatii care lucreaza in medii stresante: ex. sporul de suprasolicitare neuropsihica acordat profesorilor, magistratilor etc.

In acest context, trebuie sa intre si protectia psihica a salariatului impotriva abuzurilor angajatorilor printr-o serie de masuri aparent neutre, dar in realitate, avand in vedere caracterul lor continuu, urmaresc un singur scop: eliminarea salariatului incomod.

Acest tip de actiune al angajatorului a fost identificat in psihologie si denumit hartuire morala (mobbing).

In multe tari [Destabilizarea victimei (ea nu intelege ce i se intampla: comportamentele persoanei care hartuieste nu sunt logice si, oricum, explicatiile sale sunt irationale) face parte din etapele hartuirii.], avand in vedere efectele devastatoare pe care hartuirea morala le are asupra integritatii si sanatatii fizice si pshice a subiectului supus hartuirii, hartuirea morala a fost incriminata fiind pedepsita cu inchisoare.

In ceea ce priveste notiunea de hortuire morala in literatura de specialitate [Conform N. Bouchard, „Rezolvarea conflictelor la serviciu”, trad. Dana-Maria Cimpoi] se arata ca „hartuirea este un tip de violenta rece, perfida, ipocrita, uneori invizibila practic, pe care o persoana o poate exercita asupra alteia. [...] Hartuitorul daca se simte amenintat si detine puterea, va va ataca, iar scopul sau este de a va face sa dispareti din firma. [...] Stie ca intr-un interval mai lung sau mai scurt veti solicita, pana la urma, un concediu de odihna sau chiar veti demisiona. Este adesea charismatic, are mult farmec si isi gaseste usor aliati. Dorinta sa cea mai mare este sa detina puterea. Mijlocul folosit: inlaturarea tuturor celor care se dovedesc a fi potentiale amenintari. [...]. Hartuitorul isi zapaceste victima in asa masura, ca aceasta ajunge sa se indoiasca de propriile trairi si sentimente.”

„Hartuirea morala se deruleaza in general in mai multe etape:

* alegerea victimei (in general nu este un grup ci o anumita persoana),
* conditionarea ei (victima trebuie sa devina receptiva),
* destabilizare ei (victima nu intelege ce i se intampla: comportamentele persoanei care hartuieste nu sunt logice si, oricum, explicatiile sale sunt irationale)
* culpabilizarea victimei (individul hartuit incepe sa isi imagineze ca are o parte din vina pentru suferinta sa),
* destructurarea victimei (persoana care hartuieste si-a atins obiectivul: victima a demisionat sau s-a imbolnavit grav).”

Nu exista un profil psihologic standard al victimei, ci mai degraba, situatii de munca, situatii care favorizeaza hartuirea morala. Respectiv, acolo unde stress-ul este deja mare, unde sistemul managerial are prea putin respect fata de indivizi sau acolo unde solidaritarea intre salariati e slaba. [...] 70% dintre victime se numara printre femei [...]. De asemenea, hartuirea afecteaza in mod preferential persoanele atipice [...] intre 3 si 10% dintre angajati cad victime hartuirii. [...] Sectorul public este afectat in mod deosebit: educatia nationala,politia ,armata,sistemul penitenciar, spitalele, functiile publice.” 6/6/6

Anonim spunea...

mameluci, obedienti,yes-man care intind capcane!
erati platiti pentru asa mizerie?
NU ESTE MORAL sa faci asa ceva!
nu se face asa unui coleg!
este abuz in serviciu, infractiune,supaveghetorul are tot dreptul sa faca plangere penala, sa sesizeze comisia de disciplina! stai linistit frate nu-ti ia nimeni cheia din mana sau arma din spate!
sa spuna cei ce ti-au facut mizeria cat au dat spaga sa se angajeze,imputenicitii.

Anonim spunea...

Ha , ha A.N.P. au venit profile-rii!

Anonim spunea...

Eu ma gindesc ce va ramine din blogul asta dupa ce cei doi capi vor fi numiti in functii inalte ?!

Anonim spunea...

LICHEA esti dumneata cum iti permiti sa faci lucratorii in felul asta. RUSINE sa-ti fie om de nimic.

Huginn spunea...

@anonim 11.02.2009 21:23:00

Nu va temeti, nu se va intimpla. N-avem ce ne trebuie; stiti bine care sunt calitatile cerute pentru "functiile inalte". Blogul merge de un an si mai are mult inainte.

Anonim spunea...

Dacă cei "îndreptățiți", să așeze oamenii pe "funcții înalte" ,își schimbă optica?Doamne ajută!E suficient și un an dacă înființarea blogului și-a atins scopul!

Anonim spunea...

ATENTIE LA CRAIOVA!
PUNCTUL TERMINUS PENTRU CEI MAI PERICULOSI DETINUTI DIN SISTEM A AJUNS IN PRAGUL COLAPSULUI. DAR PRESA E FERICITA, A ARATAT CA POATE...

Anonim spunea...

@11.02.2009 20:15:00

Good point!

Dar daca in alte sisteme aceste cazuri sunt punctuale, la noi, toata lumea hartuieste pe toata lumea... in masura posibilitatilor fiecaruia, evident.

Anonim spunea...

noul program de lucru 07.30 - 15. 30. a fost adoptat la cererea primei doamne (cotocita )si la cererea matematicianei sefe (toni),care a inceput sai dea si noului ,,director'' limbi in ureche si nu numai .

Anonim spunea...

citat din comentariul 26 la articolul cu pricina din obiectiv de vaslui, editia 10 feb. 2009:
se pare ca , conu vasile adopta practici din vremuri apuse aplicind tactica strutului, a uitat ca a fost la un pas dea fi dat afara pe cin d era la personal si a angajat jumatate din puscarie primind diverse atentii(si inca mai primeste impreuna cu bunul amic costica, intre timp practicile mutindu-se la noii cumetri tiplosu si nea f )

Anonim spunea...

Este de neconceput ca inca mai poti regasi astfel de tehnici in institutii cu "pretentii"! si mai esti si convins ca "ai dreptul", o spui pe fata!
oameni fara caracter, tehnici de gradinita, functii cu putere...ce atmosfera de lucru!

ma opresc ca mi-e sila!

colegi de Vaslui, ma-nclin...
vai de mama voastra!

Anonim spunea...

Despre al XIII-lea ce se mai aude?
Dar despre testarile psihologice ale personalului ce se mai aude? E mare nevoie de testarile astea! Au "luat-o" cu sorcova multi prin unitati si ne mai miram de ce merge sistemul din ce in ce mai bine si nu mai avem credibilitate.
Dar despre regionalizarea asta ce parere aveti? De asta aveam nevoie! i-am plictisit pe mai marii nostri de la carma sa-i sacaim toti cu cerutul, au ales un penitenciar care "sa ne reprezinte interesele" acolo sus. Si cum "cei alesi" tin cont de sensibilitatea pe care o prezinta boss-i nostri cei de toate zilele,vor "cujeta", vor cenzura, vor analiza, analiza, analiza... propunerile,problemele celorlalte unitati partenere si daca vor aprecia ca nu-si risca "pozitia"sau au si ei de castigat din propuneri,solutii celorlalti, vor prezenta (prin viu grai sau hartiute),stropite din belsug cu miere si pupici ... "problema" mariilor sale. Nu aveam totusi nevoie de intermediari! Ne descurcam si singuri! Oricum unele unitati sunt "copilasii" preferati iar altele "orfani". Nu e frumos sefilor! Pe copii trebuie sa-i iubesti pe toti la fel, ei nu au nici o vina ca au iesit din asa parinti! Sa auzim de bine totusi!

Anonim spunea...

Domnule director in loc sa vanati subofiterii(pardon agentii) mai bine v-ati interesa cine a facut perchezitie la detinutii adusi de la Bacau.
stiati ca: Au cutite...
au bratari si alte obiecte de aur?????
vor sa faca o rascoala sa mearga la Bacau iar.???
Ce stiti d-voastra de detinuti sau mai bine zis nu stiti nimic.
!!!!!Stresati-ne pe noi si pe ei lasatii in voia sortii k doar asa se tine scaunul.Halal!!!mai aveti pretentii ca aveti studii inalte.
''-FERICE DE CEI PROSTI CA PE EI NU-I DOARE,NU-I MUSTA CONSTIINTA DAR NICI NU POT PLANGE DE BUCURIE"-

Anonim spunea...

Heiii.da de ce numai la agenti se pune alcooltestul??de ce nu se pune si la inspectori,comisari(la toate cadrele)pe cine vanati?
pe cine ascundeti dupa degete?
-hai sa fim odata pt.totdeauna
sinceri.
-hai sa dam cartile pe fata.
-hai sa nu ne mai pandim pe la
colturi,poate,poate cade ceva.
HAI!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

DOMNULE ALLCAPONE DAR DETINUTII DE LA BACAU AU SI TELEFOANE
SPUNEI ASTA SI LUI DOM DIRECTOR

Anonim spunea...

De ce se cauta un tap ispasitor?
De ce se fac presiuni pt a se afla cine scrie pe blog??
DARR!!!! de ce va suparati domnilor dela conducere??
Stiti omul de adevar se supara!!

Anonim spunea...

Ca director tre' sa ai putina cultura si adik:
-psihologie
-admin. publica
-filosofie
-stil
-cultura generala
-şarm
-tactica
-"un pik de hotie"
-maleabilitate
-feblete
-"eu-ri si atuu-ri"
CATE DIN ACESTEA LE AVETI DOMNILOR DE LA CONDUCERE?
UNDEEE SUNT??????

Anonim spunea...

VAI DE LEGILE ACTUALE
STIMATI COLEGI,SUNTEM O MANA DE OAMENI CARE AVEM DE LUCRU CU PLEAVA SOCIETATII.CE DUMNEZEU NE FACEM?SUNTEM BATUTI SI DE SOARTA SI DE OAMENII CARE-I AVEM LA CONDUCERE.PE NOI OARE CINE NE VA INTELEGE VREODATA?
NIMENI--
1.ACASA PROBLEME DIN CAUZA SERVICIULUI
2.LA SERVICI PROBLEME DIN CAUZA SEFILOR.
3.IN PUBLIC PROBLEME DIN CAUZA HOTILOR.
VA ROG DATI-MI UN RASPUNS.

Anonim spunea...

"ALLCAPONE"
AM UITAT SA SPECIFIC TOATE ACESTE NEREGULI SE INTAMPLA LA PENITENCIARUL VASLUI.
.

CU STIMA PT CEI CE SE SIMT

COLEGI
ADEVARATI

Anonim spunea...

Fara suparare si fara a fi deloc "taran" trebuie sa spun ca unii dintre cei care posteaza aici sunt atat de dobitoci incat rag dupa fiecare cuvant tastat...Va dati dupa deget cand e sa criticati pe director si sa aduceti acuze nefondate.Dati-o pe fata, semnativa daca sunteti asa de "baietzashi" si asumati-va lucrurile pe care le spuneti. Allcapone: "Un director trebuie sa aiba un pik de hotie?" Asa ai fi tu? Un hot ordinar, cu nimic mai presus decat unul din spatele gratiilor...Te felicit...Alegeti un director ca el...merita pe deplin sa fure un "pik". Oare pana unde ai merge cu nesimtirea? ti-ai lua vila, Q7, 3 masini, lant de cocalar sau ce...? Fii cu bun simt(cam greu,ce-i drept, dar incearca) si lamureste sintagma "un pik de hotie". Parerea mea-cel mai bun va castiga dovedind de ce e in stare. Admin: Lasa insinuarile si cuvintele pe care le inventam cand eram la gradinita. Alege un titlu demn ...sau macar un continut care sa nu atace "o" persoana. Pari un om destept si capabil de mai mult...Demonstreaz-o ! In rest, papagalii vor canta in continuare, dar in struna cui...? Respect! >:)

Anonim spunea...

***semnati-va Greseala datorata vitezei.:| >:)