Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 9 ianuarie 2009

Ordonanţele anti-şefi

Guvernul Boc a făcut o surpiză neplăcută şefilor din sectorul public. Le-a limitat remuneraţia lunară la nivelul maxim al unei indemnizaţiei de secretar de stat şi a stabilit că funcţiile de conducere nu pot depăşi 12% din total. OUG 222/2008 privind măsuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici şi unele măsuri referitoare la remunerarea conducătorilor şi adjuncţilor conducătorilor autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale şi 0UG 228/2008 privind măsuri pentru reducerea unor cheltuieli la nivelul administraţiei publice sunt vinovate.

Nici sistemul penitenciar nu rămâne neafectat. Directorii de penitenciare - magistraţi se văd în situaţia de a-şi reconsidera intenţia de a rămâne în funcţie. Salariul cu 80% mai mic fiind principala motivaţie până acum. Gheorghe Şpaiuc va ceda probabil presiunilor soţiei şi se va întoarce la Iaşi când va vedea ce puţin îi apreciază noul guvern şederea într-o funcţie de conducere. Salariile maxime, pentru un director general undeva pe la 5500 RON net, nu vor mai fi atractive, sau cel puţin, nu vor mai fi singura motivaţie pentru doritorii de funcţii. E primul efect. Cel de-al doilea efect se va vedea în 10 februarie când şefii ANP şi directorii de penitenciare, funcţionari publici, îşi vor vedea remuneraţia la nivelul celei primite de un demnitar (secretar de stat, subsecretar de stat, primar, viceprimar).

Haios e că nu nu mai pot fi scoase la concurs decât funcţii unice, cele mai multe de şefi, în timp ce aceleaşi funcţii sunt reduse ca număr. Maxim 12%, raportat la cele de execuţie. Asta înseamnă că pe la ANP trebuie să se refacă organigramele. Mai bine de 15 şefi de diverse nivele îşi vor pierde scaunul numai în Aparatul Central. Nu ştiu cum e prin unităţi, dar cred că şi acolo sunt în discuţie unele modificări. Dar, nu e totul pierdut. Speranţa e într-o interpretare creativă a ordonanţelor lui Boc. Să fie exceptaţi şefii din justiţie şi penitenciare. Asta e ideea.

PS. Mai jos aveţi ordonanţele care dau dureri de cap. Pentru informaţii de ultimă oră vizitaţi şi forumul SNLP.

OUG 222_2008 remunerarea conducătorilor şi adjuncţilor conducătorilor autorităţilor şi instituţiilor public...
OUG 229_2008 reducerea unor cheltuieli la nivelul administraţiei publice

27 comentarii:

Anonim spunea...

Da, poate singurul efect bun al ordonantelor este ca scoate realitatea unor birouri existente ca nefiind necesare ( Resurse Umane ) desi ai fost pastrate "caldute" de cei care si-au taiat singuri felia "manipuland" cum au vrut statele de organizare.
In rest "pierderile" nu vor fi prea mari. Daca nu le convine de sefi... pot merge la privat. Nasol va fi la Informatica unde tot ii poarta cu zaharelul ca vor fi candva birou prin contopirea cu cei de la Transmisiuni. Sa vedem daca li se va acorda totusi o importanta REALA acestora pe care vrem, nu vrem, nu se poate sa o neglijam in tot sistemul si nici pe viitor. Daca se ajunge sa mai pierdem doctori, ingineri constructori si specialisti IT sau pe alte domenii, treaba nu va fi tocmai roza pentru nici un director. Sa n-auzim de mai rau !?

Anonim spunea...

Ati trait bine?

Anonim spunea...

Ce se va intampla cu comandantii de sectii care sunt sefi fara a avea nici macar un subordonat? Li se va lua sporul de conducere sau le vor fi restructurate functiile?

Mai merita sa optez pentru acest post?

Anonim spunea...

Hotărârea de Guvern nr. 13/2009: "Datorită creşterii alarmante a numărului de pensionari în raport cu populaţia activă, precum şi insuficienţei fondurilor pentru majorarea pensiilor, Guvernul României hotărăşte:
Art. 1.- Începând cu data de 01.01.2009 pensionarii vor avea voie să treacă pe culoarea roşie a semaforului.
Art. 2.- Dacă în termen de şase luni nu se obţin rezultatele scontate, începând cu data de 01.06.2009 trecerea pe culoarea roşie devine obligatorie."

Anonim spunea...

Sunt asimilati sefilor de birou sau de serviciu.

Anonim spunea...

Buna seara!Un lucrator de penitenciar a criticat anul trecut intr-un comentariu anomaliile din structurile organizatorice ale sistemului penitenciar (art 19. al 1 din OUG 229/dec 2008).Ghici luna ziua si ora postarii comentariului.

Anonim spunea...

Cdt.de sectii sunt in plus,ar fi corect trecerea lor la gr.de interventie,sefi de tura sau instante.Cred ca asta se urmareste.Poate ii mai domolesc pe cei care vor sa devina ofiteri din randul agentilor care au un curs de perfectionare de 15 zile - intensiv -M.de conducere o sa fie o amintire.

Anonim spunea...

De unde atata sefie pentru cdt. de sectii? Au in sarcina cateva zeci sau sute de ppl. Pai medicul care raspunde de aceeasi sectie, psihologul,bucatarul sau instalatorul, ar trebui sa fie si ei la randul lor tot un fel de sefi la nivelul aceleiasi sectii nu????

Anonim spunea...

Seful de tura nu ia sporuri de conducere ca nu e sef, cu toate ca conduce un schimb!!!

Anonim spunea...

Nu le mai doriti salarii mici sefilor.Ce se intampla daca pleaca, cine o sa ne mai conduca, va rog puneti-va in situatia lor.

Anonim spunea...

Maine v-a fi un ger cumplit,lasati sefii.

Anonim spunea...

De ce nu ia M si seful punctului de lucru (agent )care are in subordine peste 50 ppl si mai multi agenti si este fara perimetru inchis in camp liber . De ce sar da la seful de tura care are ppl inchisi in celula.

Anonim spunea...

Sefii de sectie nu au oameni in subordine si care atare este normal sa nu primeasca indemnizatie de comanda.Pt ce au primit indemnizatia de comanda pana acum???Pe cine au condus???
Pt anonimul de la ora 20.03 gresit sefii de tura sunt asimilati ca sefi de birou ei au in subordine schimburile si primesc indemnizatie de comanda

Anonim spunea...

Si ce o sa se intimple cu functiile de conducere in ANP? Acolo ar trebui sa dispara doua treimi din ele. Ceva derogari....

Anonim spunea...

oare cum ar fi cand unii ofiteri isi vor pierde pozitia de sef prin reorganizare?
va propun un exercitiu de imaginatie: laura dediu de la reeducare iasi.

gherla spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Indiferent de unde vine criza numai să nu ne afecteze pe noi. Noi doar cheltuim de la bugetul afectat de criză în interesul public.

Anonim spunea...

gherla spunea...09.01.2009 23:30:00

De acord cu ce spuneti... Delimitarea puterilor in stat-notiune de drept constitutional elementar. Predoiu stie asta? Eu pun pariu ca nu. Daca i se va explica va crede? Din nou pun pariu ca nu. Sa spunem ca stie sau ca va crede daca i se va explica. Il va convinge pe Boc sa ne lase in pace? Cred ca deja am cistigat pariul. Din nefericire pentru mine ...

Anonim spunea...

Stiti ce ma surprinde cel mai mult? Am vazut in ultimele zile la televizor pe sefii sau reprezentantii politistilor, profesorilor, cadrelor didactice, cadrelor sanitare... Toti blamau greselile lui Boc. In seara in care scriu aceste rinduri un reprezentant al politistilor e in emisiune la un post de televiziune si incearca macar sa faca ceva. Ai nostri din ANP ca brazii..... Unde este cineva de sus sa explice macar propriilor angajati despre ce este vorba si care sunt riscurile pentru noi.... Nimic. Ce sa mai vorbesti de luat atitudine? Deja cer prea mult.

Anonim spunea...

Intradevar sunt multi ofiteri cam cu aceleasi raspunderi de control, comandanti sectie, sefi tura, loctiitori sefi tura, ofiteri instructori, sefi serviciu regim si siguranta, ofiter aprovizionare, ofiter achizitii, ofiter ... etc. Poate va aparea o reorganizare mai eficienta a fortelor atat ca ofiteri cat si ca agenti, pentru a nu se mai calca unii pe alti pe picioare. Poate, reusim astfel sa primim libere pentru orele lucrate suplimentar daca bani, nu. Acum se va demonstra adevarata valoare, cu oameni putini sa faci lucruri marete.

Anonim spunea...

Eu cred ca vor boteza indemnizatia de comanda altfel si functiile deasemenea,le vor spune functii de coordonare de exemplu si celor carora acum li se spune "sef"de tura,de sectie,de birou,etc li se va spune coordonator de sectie,de birou,de punct de lucru,etc ca limba romana este o limba foarte bogata si ofera extrem de multe posibilitati.

Anonim spunea...

Buna seara,

Eu zic sa ii pensioneze linistit pe cei care au lins "miere" in penitenciar ani buni de zile, facandu-le alti munca si sa nu-si faca probleme CA ORICE AGENT IUTE LA MINTE si BUN poate ramane IN LOCUL LUI facand treaba mai buna SI SA I-A CUMUL DE FUNCTII, sa fie impulsionat acel om care merita 50 %, deoarece sunt exemple in tara destule.NU INSEAMNA CA DACA NU ESTI SEF, esti AGENT cu scoala mai multa decat un SEF MARE si prost...se va opri puscaria, NICI VORBA ! Alegeti oamenii buni din preajma Dvs., pana nu pleaca in alta parte, deoarece cei care sunt buni, vor gasi repede in alta parte si TOT SISTEMUL PIERDE ! Da-i incolo de OFITERI TERMINATI, nu mai sunt la moda ca i-au epuizat sistemul asta, lasati-i pe cei CAPABILI sa le ia locul chiar prin stimulente. Iar despre posturile de sefi, ce sa mai vorbim? Exista in tara la o unitate UN SEF care are in subordine doar un agent si sunt instare sa faca fata biroului de RU-FP...atunci la ce mai trebuie personal ? NU AU CRAPAT niciunul dintre cei doi, din contra, au si timp destul de mult si e o unitate nu chiar mica. Mai spunea "un anonim" mai inainte ca OAMENI CA BRAZII ...ce brazi domnule, ca acum sunt oameni de 1 metru in sistem, mai ales cei care au venit in ultimi ani, unde sunt acei ofiteri inalti, frumoasi de pe vremuri ? probabil se pregatesc d epensionare. DECI > sunt oameni mici de statura si au si mintea prea ..lenesa acesti oameni mititei dar OFITERI ! Daca ai nostri se duc la TELEVIZIUNE cat sunt de INALTI CA BRAZI la doar 1 metru nici macar nu-i baga nimeni in seama, dar la Politie, mai rar asemenea inaltimi !

gherla spunea...

pt10:01.17:17:00.
Iar te rode oftica, tot cu pensionarea,tot cu ofiterii,tot cu sefii, asta este, nu esti nascut sa fi sef.

Anonim spunea...

poate omul are dreptate ca sint destui ofiteri st care sint degeaba fara un lst subofiter da care este cunoscut drept "jupan" de catre hoti.

Anonim spunea...

ptr gherla: nu ne roade oftica de ofiteri daca si-ar face treaba pentru care iau salariul de la puscarie.in momentul in care arunca pisica la altii in curte- agenti de multe ori- normal ca are lumea ceva cu ofiterimea, asta in situatia in care unii ofiteri se ocupa cu vinzari cumparari diverse in timpul serviciului numai cu munca lor nu.pina acum nu am vazut sa se ia nimeni degeaba de ofiteri. sint si oameni care isi fac munca lor- ofiteri- de ce nu se ia nimeni de ei?

Anonim spunea...

Popică, acolo la Gherla este o problemă care se poate rezolva simplu. Modelul este un stat de funcţii ca ăla de unde ai venit tu

Anonim spunea...

Ofiterii instructori nu au luat vreodata indemnizatie de conducere. Chiar daca au in subordine agenti...