Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 5 ianuarie 2009

News alert: Concursurile de avansare în categorie sunt suspendate

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) confirmă suspendarea concursului pentru avansare în categorie a agenţilor de penitenciare urmare a publicării OUG nr. 223/2008. ANP intenţionează să obţină aprobarea necesară pentru continuarea acestui concurs, însă principala dificultate o constituie faptul că, în acest caz, vor rămâne foarte multe posturi de agent vacante care nu vor putea fi ocupate, dată fiind interdicţia generală de a organiza concursuri.

Art. 1 alin (1) din actul normativ amintit prevede că:

Art. 1. — (1) Până la data de 31 decembrie 2009 sesuspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a căror procedură de ocupare nu s-a finalizat, din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi de subordonare a acestora.
(2) Se exceptează de la prevederile alin. (1) ocuparea posturilor unice ale căror atribuţii specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice.
(3) La propunerea ordonatorilor principali de credite, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice şi al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, numai în cazuri temeinic justificate, Guvernul poate aproba exceptarea de la prevederile alin. (1).
(4) Ocuparea prin concurs sau examen a posturilor prevăzute la alin. (2) şi alin. (3) se va face, în condiţiile legii, pe răspunderea ordonatorilor principali de credite.(sursa: link)

ANP a informat penitenciarele din subordine referitor la reprogramarea testării psihologice pentru o parte dintre candidaţi, însă nu a făcut încă un anunţ oficial referitor la suspendarea concursului.

Update 05.01.2009 ora 16.00

Pentru informaţii oficiale referitoare la data organizării probelor de concurs vă puteţi adresa compartimentelor de resurse umane, care au obligaţia de a anunţa în timp util modificările survenite.

21 comentarii:

Anonim spunea...

Cu candidatii care au fost programati la testarea psihologica dupa data de 06.01.2009 ce se intampla?

Huginn spunea...

Cred că ar trebui întrebat la resurse umane pentru o informaţie oficială. Cei de acolo ar trebui să ştie.

Anonim spunea...

Cei de la resurse umane nu au fost informati (PRMSPPA)de alte schimbari momentan,si nu vor sa faca afirmatii nefondate.

Anonim spunea...

Ar trebui să verifice, să nu se mai repete situaţia în care au fost întorşi oameni din drum. Eu trebuia să fiu azi la testare şi m-au sunat când eram pe drum.

Anonim spunea...

Ba bine ca nu. S-ar putea rezolva si altfel, cred. Eu zic sa mergeti pe site-ul SNLP si sa il intrebati pe Stefan, el lider maximo, ce sa faceti, care va va spune sa asteptati macar pana in februarie cand s-ar putea sa se ia in discutie Ordonanta nr.4 pe 2008 la care se vor adauga amendamentele respective, asta in cazul in care veti avea noroc, cineva isi va aduce aminte si de dumneavoastra, Ministerul Finantelor nu se va opune, Ministerul Justitiei nu va uita prin sertare articolul respectiv, ANP-ul nu va avea nimic impotriva, Sindicatele va vor reprezenta cu adevarat, daca veti semna Contractul Colectiv de Munca si daca veti mai intruni conditiile legale pana atunci. Daca nu, nu.

Anonim spunea...

Noi, cei din sistem, ştim foarte bine că nu se schimbă nimic nici dacă se ţin concursurile.
Schimbarea trebuie să aibă loc mai întâi în mentalitatea oamenilor.
S-ar putea ca tocmai criza locurilor de muncă şi reducerea, sperăm, a funcţiilor de comandă, aşa cum prevede Ordonanţa dată de noul Guvern, să umble la mentalitatea gardienilor învăţaţi cu prea mult bine.

Anonim spunea...

In situatia actuala este o masura corecta de suspendare a acestor concursuri de avansare a agentilor, deoarece ar insemna un efort financiar suplimentar si descoperirea unor compartimente care oricum functioneaza la limita din cauza lipsei agentilor mai ales in sectorul operativ, iar ofiteri sunt destui. Concursurile nu pot continua fara o strategie pe termen lung bine gindita. Trebuie analizata situatia cu mult simt de raspundere pentru ca acest sistem sa nu intre in criza. Acum se va dovedi calitatea managementului in sistem pentru o gestionare cit mai buna a resursele de care se dispune atit materiale cit si umane. trebuie sa fim lucizi si sa gindim cu mintea nu cu inima pentru binele tuturor.

Anonim spunea...

Sper ca nu ai plecat cu Sageata Vasluiului.

Anonim spunea...

Este pur si simplu bataie de joc, celor de la A.N.P.le e teama sa intrebe la minister daca se continua cu concursul asta sau nu,la fel si cei de la resurse umane din unitati, toti stau si asteapta indicatii de la centru,le este teama sa sune si astfel pun oamenii pe drumuri . Ma intreb ce se va intampla cu cei care deja au dat acest examen psihologic si au fost declarati "APT " ?,stiam ca acest examen este valabil 6 luni,daca perioada de suspendare se prelungeste ? ,vor trebui sa mai cheltuiesca niste bani pentru o noua deplasare la Bucuresti.
Cineva trebuie sa lamureasca aceasta problema.

Anonim spunea...

Huginn, dă-ne, te rog, mai multe detalii despre penitenciarele unde s-a pornit noul programul pilot referitor la timpul de lucru , precum si despre noul mod de lucru propriu-zis ! Aşteptăm cu mult interes detaliile !

Anonim spunea...

In acest sistem niciodata nu au fost bani si agenti suficienti. Daca pe vremea lui impuscatu erau cam un sfert din citi sunt acum la un efectiv mult mai mare de ppl si mai multe puncte de lucru. Acum efectivele sau injumatatit si tot nu sunt agenti. In foisoare sau pe sectii nu sunt dubluri, puncte de lucru sunt, dar lipsesc cu desavirsire. In aceste conditii intreb unde sunt agentii?
Buba este in managementul defectuos al resurselor umane. De frica unei eventuale evadari se ajunge in situatia ca trei banditi sa fie escortati de 10 agenti.
Acum este alta problema agentilor... Sunt slab pregatiti. Dar vai... la orizont se vad duzine de ofiteri cu studii prin nu stiu ce subsol iar acum merg ca "curcanii", isi infoaie bagajul de cunostinte.
In mediul privat, concurential, erati de mult mincati.
Desteapta-te romane!

gherla spunea...

Parerea mea o stiti, este un fapt normal,intr-o situatie anormala.
Ce credeti ca pot face sindicatele?
doar n-o sa va faca ei ofiteri,nu este o situatiie de neacordare a unor drepturi. Nu sunt bani, este criza.
Pe cine trimitem in misiuni,pt k angajari nu o sa mai fie.

Huginn spunea...

@anonim 05.01.2009 19:39:00

O să încerc săptămâna asta să aflu mai multe.

Anonim spunea...

Doar la ANP se poate intampla asa ceva!!!Domnul Bala,sper sa anuntati cel tarziu maine candidatii care trebuie sa se prezinte la 07.01.2008 la testarea psihologica,sa nu mai cheltuie inutil banii pe transport si cazare de la Satu Mare la Bucuresti.

Anonim spunea...

Parerea mea ca ar fi trebuit sa vina "psihologii"dumneavoastra de la Bucuresti la Satu Mare,ca sa nu mai pice agentii testarea din cauza factorilor ce produc oboseala si celelalte....,daca ati vrea sa fie corect?

gherla spunea...

pt anonnim 17:49
Daca nu intelegi ce este "Contractul Colectiv de Munca" si faptul ca asa ceva nu exista in ANP,de ce mai incerci sa devi ofiter.

Anonim spunea...

Huginn,
daca incerci sa afli de program, incearca sa afli si de CV-ul lui F.Ungureanu T., ca pe siteul ANP tot nu apare.

Anonim spunea...

0 la puterea 1=0
0 la puterea 2=0
......................
0 la puterea n=0
Concluzia: oricâtă putere ai da unei nulităţi, tot nulitate rămâne.

Atentie examinabililor, reflectati la "cestiune"!

Casa de comenzi nu e acasa.

Anonim spunea...

pt.gherla
Va respect punctul dvs. de vedere. Sper, totusi, ca in situatia dvs. sa nu se afle numeroase persoane din conducerea ANP , ba chiar si a MJ. Tin sa va aduc la cunostinta, in acelasi timp, ca da, exista CCM in ANP. Daca nu credeti, procedati ca la pct.1. Cu respect,

gherla spunea...

Daca va referiti la personalul civil,aveti dreptate,daca va refeiti la functionarii publici cu statut special nu aveti dreptate.
Cu deosebit respect distinsul meu coleg.

Anonim spunea...

Domnului de la 19.54

Trag concluzia ca dv. sunteti deja parte integranta din mediul privat si concurential, altfel, ce sa cautati dv. printre noi, cei de duzina? M-as mira sa am un coleg atat de bine pregatit care sa astepte leafa mizera de gardian in loc sa ridice miile de euro de la firmele particulare. Aici, in sistem nu ne cere nimeni sa devenim savanti, ne facem treaba cat de bine putem.
Si este oarecum evident ca s-ar putea sa fim depasiti de situatie si de concurenta in mediul privat pentru ca in cele mai multe cazuri terminam facultati si nu profesam.
Eu zic ca denigrarea colegilor si a sistemului ne face rau tuturor.