Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 10 decembrie 2008

Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea statutului funcţionarilor publici din penitenciare

Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr. 194/2008 pentru modificarea și completarea Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publicicu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 826/9.XII.2008


Link util:

13 comentarii:

Anonim spunea...

Mr. Huggin...
In sfarsit. Credeam ca ai intrat intr-un fel de "amorteala spirituala" creatoare de valori perene ale literaturii de alcov (ca sa nu zic de sertar, na!). Ei, acum ca tot ai fost primul care ai publicat OUG, desi credeam ca nu se va mai intampla, desi noi ti-am trimis-o pe "surse" de acum cateva zile, desi ANP,SNLP,FSANP tac in continuare precum zburatoarele care au salvat Roma in lemne, asteptam motivari si comentarii. De exemplu, noi stim cum a disparut articolul 74.1 din forma postata pe site-ul SNLP si discutata cu Celebra Comisie Paritara si mai putin celebrii subsecretari de stat si ministri in functie sau nu. Sa vedem ce ne va spune sindicatul de pe ramura (dez)interesata si factorii in drept. Speram sa nu auzim placa aceea cu "incorsetarile bugetare ne-au obligat la a...". Observati si cine a semnat aceasta OUG, inainte de a fi publicata in M.Of. Desi nu are, acum, relevanta, va avea in curand. Asteptam concluzii in limbaj de lemn pentru a putea sa actionam si noi butoanele de alarma la incendiu. Asta pana cand, conform noii OUG, sistemul nostru nu se va umple de urgenta cu functionari publici cu statut special din SRI, Politie, Spp, Armata,fosti si actuali prieteni din SIPA,Pompieri, Vama,Politia Sanitar-Vetrinara, nepoti, veri si cumetri, nuni mici si mari, etc.

Huginn spunea...

O să avem şi o rundă de articole pe tema asta. Dacă aveţi deja ceva pregătit vă stau la dispoziţie.

Anonim spunea...

Avem romane intregi. Asteptam, precum am declarat, spusele in limbaj "specific" ale celor care au contribuit decisiv la aceasta opera legislativa in sol minor. Sau do major, ma rog :)

Anonim spunea...

Cine ma lamureste si pe mine? adica tot astia (functionari publici cu statut special din SRI, Politie, Spp, Armata,fosti si actuali prieteni din SIPA,Pompieri, Vama,Politia Sanitar-Vetrinara, nepoti, veri si cumetri, nuni mici si mari, etc.)vor putea veni la noi prin transfer dar noi la ei cum mergem? tot prin transfer pe locurile vacante sau cum? si cum dracu vine treaba asta? locurile ramase vacante la noi, pot fi ocupate prin transfer de ei si cu cei din sistem care nu au putut da examen (ex. cei angajati in 2007 si care nu indeplinesc conditiile din cauza celor 2 calificative)ce se va intampla? ca locurile se vor ocupa dupa cum spuneti si astia ai nostri ce sansa vor mai avea?....am inteles eu bine? cine a facut marlania asta????halal sindicate mai avem!!!!!! poate ma lamureste si pe mine cineva ca sa stiu unde ma indrept ( australia,canada...undeva).

Anonim spunea...

Aceasta Ordonanta de Urgenta este o sfidare la adresa tuturor functionarilor publici din ANP. Singurile reglementari sunt cele care privesc modalitatile de avansare si ocupare a unor functii din sistemul penitenciar. Fac referire la subofiteri ( care abia stiu sa mearga pana la foisor) si angajatii din Ministerul de Aparare. Conducatorii nostrii inteligenti probabil au gandit ca este timpul sa mai promoveze din nulitatile sistemului (probabil de pe la sindicat) si sa mai angajeze si cateva neamuri disponibilizati de la aparare care deja au incasat banii in urma disponibilizarii. Am asteptat ca acesta ordonanta sa vina cu ceva concret, dar se pare ca ea inca avantajeaza doar clientela sistemului, marginalizand ofiterii.
Succes in aplicarea ordonantei !!!

Anonim spunea...

Asa, foarte bine d-le Huggin !. Presupunand acum ca nu ne mai citeste nimeni, avand in vedere cele intamplate, banuind ca a venit vremea nuvelelor cu accente detectiviste, va propun un joc secund. Ce ar fi daca am urmari in urmatoarele 2, 3, 6, luni, 1 an, soarta celor care au contribuit decisiv la negocierea, masluirea, aprobarea, semnarea pentru si in folosul oarecui,etc., a Ordonantei care se vrea a ne ordona viata noastra in urmatoarea perioada ( putem sa ii spunem deja:194). Ce ar fi , d-le Huggin? Va prindeti in acest joc ?Deja, observam cu surprindere ca unii dintre acei ziditori de baze noi ai sistemului penitenciar incep sa intre intr-o ceata deasa, de nepatruns sau au cazut pe fundul Gropii Marianilor si a Ungurenilor (sic!)/. Oare unde vom ajunge ?Aveti curajul sa pariati cu noi ca toti vor disparea in cel mai scurt timp ?Si asta nu ca Sistemul Penitenciar din Romania ar fi Mama si Tata Sistemelor Hidoase si Nepotiste, dar ceva si cineva trebuie sa se dea la fund, cu influenta din afara sau nu, pentru a ramane , precum vinul limpezit, macar o impresie de curatenie deasupra. Haideti sa vedem, desi a inceput sa cada de dinainte de a scrie eu acest epitaf in ritm iambic sleit de lehamite :)Slava tie, Sistemului, Slava Tie !Intoarce ratacitii in casele lor de pe tarmul Marii Moarte si lasa slujitorii sa isi faca legile !Sic.

Anonim spunea...

Ne aflam in aceasi situatie in care un subofiter a ajuns director iar dupa o perioada este facut ofiter fara examen. Ce sa intelegem, se poat evita o treapta fara examen. Rusine guvernantilor pentru aprobarea unei asemenea legi. Nu sunteti in stare de nimic.

Anonim spunea...

O lege mai proasta nu am mai vazut. Singura posibilitate de anulare a acestei ordonante ar fi sa o atacam la Curtea Constitutionala.Ea vine in dezavantajul angajatilor din sistem.

Anonim spunea...

Cred că ordonanţa mai aduce o modificare importantă şi anume stoparea accesului la funcţiile de conducere din sistemul penitenciar a magistraţilor. Sper că am înţeles bine?

Anonim spunea...

Redactarea modificarilor la lege
s a facut concomitent cu lista posturilor care se vor ocupa ,in unitati prin transfer de la armata,sri,si alte ramuri nepotesti.
Vom asista neputimciosi la sosirea
noilor veniti care au singurul merit de a avea pile, cunoscuti si rude.

Anonim spunea...

La noi, la penit. Galati au inceput sa apara pe la poarta diversi angajati cu grade mari din M. Ap.N. care au stat pe la diverse birouri de la C.M.J. si acum hai la puscarie ca e loc.
Pai poate ditamai colonelul sa se lupte cu detinutul asa cum o face un agent sau ofiter care a dus greul pana acum?
Pai cu banii pe care il platesc pe colonelul X platesc doi agenti tineri si dornici de lupta.

Anonim spunea...

Stimate domnule Huginn,
Poate puteti sa scrieti ceva si despre personalul contractual care are atributii identice functionarului public cu statut special , munceste de ani de zile in peniteciar si nu se bucura si el ,asa cum ar trebui de drepturile celor din urma .
Aceasta ordonanta trebuia sa corecteze si aceasta nedreptate, dar din pacate au uitat cu totii de ea.
Eu propun ca asa zisul sindicat al lucratorilor de penitenciar sa-si schimbe denumirea in Sindicatul Functionarilor Publici cu Statut Special , justificandu-si astfel activitatea
exclusiva pe care a avut-o pentru acestia .

Anonim spunea...

Sunt de profesie candidat la toate concursurile care se organzeaza in sist.pnt.pentru ocuparea unui post de ofiter.In noiembrie 2006,am candidat pentri functia de comandant de sectie interioara la un penitenciar,unde am obtinut o nota destul de mare 64,57 la proba scrisa,dar la proba interviu am primit nota 40,00,deoarece asa a vrut domnul Movila si Martiniuc,deoarece nu eram simpatizat de unii acoliti ai acestora.M-am judecat in tara unde am pierdut procesul,acum sunt in curs de judecata la Strasbourg si sper....ca poate acolo se v-a face dreptate.Dar pana sa se faca dreptate m-am inscris din nou pentru a participa la un nou concurs si am fost la testerea Psihologica unde am fost intrebat:de ce m-am adresat instantei internationale?...deoarece au fost si alti colegi care au picat la concurs si nu au procedat ca si dv.Bineanteles ca am raspuns ca fiecare e liber sa faca ce vrea,eu am considerat ca e dreptul meu de a merge pana la capat.Si ce credeti ca s-a intamplat!M-au respins la testarea ,,PSIHOLOGICA",asa ca m-am lins pe bot,nu mai pot candida deoarece,nu o pot contesta.Deci cine isi baga ,,codita",crede ca o baga intelignt si reuseste sa elimine oamenii care nu le sunt simpatici deoarece au ,,CURAJUL",de a se lupta cu ,,morile",de vant.