Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 18 noiembrie 2008

Viitoarea fostă viitoare fostă şefă

Monica Şerbănescu a fost numită, începând cu 15.11.2008, în funcţia de şef al Serviciului de Inspecţie Notarială, Penitenciară şi de Executori din cadrul Ministerului Justiţiei (MJ).

Deşi 'lucrează' în MJ din vară, nu s-a învrednicit să exercite această funcţie până acum. E drept că nici Cătălin Predoiu nu s-a gândit să i-o ofere, odată cu şansa de a-şi demonstra utilitatea. Cu două săptămâni înainte de alegeri, însă, după ce Preşedintele Băsescu i-a respins candidatura pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), duduia a primit micuţa şi ingrata dregătorie drept premiu de consolare.

383557_0808_monica_serbanescu_ziareMai are doar câteva zile până la schimbarea din funcţie, credeţi că-i stă mintea la muncă? Poate în două săptămâni să-şi ridice mânecile sacoului şi să se pornească pe inspectat? Greu de crezut. Nu ăsta e scopul numirii, cum nu ăsta e tonul ministeriatului Predoiu. Dacă protectorul dumisale nu a făcut mai mult decât să promită, să discute şi 'să planifice', trăgând de timp pâna la alegeri, de ce şi-ar bate capul consiliera Şerbănescu?

Îşi va adăuga la palmares şi această funcţie urmând a adăsta plină de speranţe prin cotloanele Parchetului General, până la ivirea unui alt partid trambulină. Face asta de câţiva ani şi, până acum, se pare că i-a mers de minune.

Ceva nu înţeleg totuşi. Chiar e atât de important pentru piticii unei guvernări să-şi treacă cadourile de despărţire în CV? Cătălin Predoiu, absentul principal al mandatului Predoiu la conducerea Ministerului Justiţiei, se pare că şi-a făcut un scop din asta. Dar, de ce? Care e utilitatea? Cu ce-i ajută? Pe ei, pe noi, pe toată lumea. Două săptămâni de iluzie în plus. La ce folosesc?

Dar, ar fi incorect să presupun că dna. Şerbănescu este total lipsită de calităţi. Măcar faptul că supravieţuieşte de ani de zile în Parchetul General în aşteptarea unor vremuri mai bune şi tot e ceva. Alţi n-ar fi reuşit nici atât. Ar fi ajuns rapid nişte amărâţi de procurori înghesuiţi într-un birou prăfuit pe undeva pe la parchetele pe unde chiar se munceşte pentru banii primiţi.

Monica Şerbănescu, pentru cine n-a urmărit subiectul, a fost propusă pentru ocuparea acestei funcţii la 09 august 2008 de către ministrul justiţiei, domnul Cătălin Predoiu. La 4 septembrie 2008, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins propunerea de numire în funcţia de procuror şef al DNA a Monicăi Şerbănescu. Cariera politico-juridică şi lipsa de experienţă i-au fost principalele piedici în obţinerea acestui aviz.

Ministrul Predoiu, din lipsă de alte variante, a înaintat toptuşi propunerea de numire la data de 15 septembrie. Ulterior a fost prelungit mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA, iar acum câteva zile preşedintele a respins definitiv propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu. Restul informaţiilor, cu părerile contradictorii cu tot, se găsesc în presa ultimilor luni. Corupţie, anti-corupţie, anti-anti-corupţie...

Link-uri utile:

13 comentarii:

Anonim spunea...

Si ce treaba avem noi cu cucuveaua asta? Cred ca nici macar ea nu stie denumirea functiei ei. Seamana putin cu Macovei....brrrrr. Nici nu vreau sa ma gandesc.

Anonim spunea...

Păi, ea este şefa inspecţiei penitenciare din MJ.
Oficial aceasta i-ar trage de urechi pe alde Băla,Cel Mare, Ungureanu sau Şpaiuc, în caz că nu-şi fac treaba şi încalcă legislaţia în vigoare (ceea ce aceştia şi fac).
Neoficial....ne merge bine....

Anonim spunea...

Sa cred ca distinsa doamna prin munca asidua pe care o va depune pe langa cladirea MJ personal pe la D. Ministru sigur il va informa ca personalul din sistem este cam nemultumit si ca la controlul si raziile pe care le va face prin unitati ale sistemului penitenciar a indraznit a debloca fodurile pentru primele de 1 decembrie, al 13-lea salariu, banii pe haine etc. Ferice de cei ce lucreaza in sistemul penitenciar si care continua sa planga mereu, sunteti copilul din flori al MJ zamislit din mama betiva si tata mort

Anonim spunea...

Am auzit una si mai misto (apropo de tras de urechi). Cica a inceput hora intre stapani. Tibi il sunteaza pe Spa, Celmaimare si-a vazut caruta parcata la ANP si nu prea mai se consulta cu senorul Bala, vreo 2 sefi de directii deja isi pun mainile in cap cum astia le dau decizii fara sa stie unii de altii. Acu cer situatii peste situatii sa-i tina ocupati pe astia fraierii in tara si sa-si demonstreze unii altora care e mai tare in informatii(io pariez pe cel ungurean).

Anonim spunea...

Fara legatura cu subiectul: nea Ioane vezi bre ca conu (scuze) Ioszif M a furat-o tot pe mana lui "freza rasa pe la tample" Firinel. Stim ca e flebetea lu matale care ai fost sef de comisie la descalecatul ultim al siparezilor da vezi ca incepe sa face anchete pe la siguranta si nu mai vede padurea. Poate ii esplici mneata cam care e obiectu muncii si ca la paza tre sa sustii si sa incurajezi oamenii nu sa-i ameninti si sperii cu anchete si cu sanctiuni (apropo vine dimineata? cum il lingea in ureche, in fum fin de pipa pe Mariusica sa va dea news?). O fi uitat sereacu cum e prin puscarie ca deh, e greu sa fii si sef, nu te poti cobori mereu la mizilicuri deastea- lipsa agenti, dube putine, conditii de munca pe sectii ca-n '63, sefi slab pregatiti, frig si praf la P.L., injurii de la p.p.l., lipsa regulament de paza, escortare si supraveghere. Ma scuzati am exagerat un pic.

Anonim spunea...

Confirm ce zice ala de la 18:47. Sunt la un secretariat, vin tot soiul de adrese si se cer niste relatii care se pot cere de la etajul inferior sau superior din ANP dar e mai operativ sa muncesti vreo 40 de unitati, e o scurtatura de etajul 1 la 2 prin Baia Mare.

Anonim spunea...

Doamna Galu cum reusiti sa-i traduceti lui Celnare termenii de specialitate si chestiile alea cu multe cifre(conturi)? Va sugerez o metoda - pe muzica de "Floarea din gradina" maiii, maiiiii.

Anonim spunea...

Uraaa fratilor am ajuns intre notari si executori. Adica cine ne noteaza si cine ne executa? Hai ca e misto, bravo mai Huggin sau Muggin.

Anonim spunea...

Intrebare: daca cel Mare aducea vinuri la ANP lui cine ii aduce acum? (indiciu - nu Dita ca nu-i ajunge lui).

Anonim spunea...

Cica azi pe Spaiuc l-au trimis sa numere cornerele pe Dinamo.Bejan nu era ca nu-i da voie Bala sa se apropie ca se murdareste si pute a salariu mare.

Anonim spunea...

lasati un pic alte subiecte si axati-va un pic pe salarii,prime,si ce ne dau in decembrie,daca ne dau,ca doar vin si la noi sarbatorile.La Poarta Alba deja se zvoneste ca nu vom lua al 13-lea ca nu sunt bani.Se vor da prime ????,dar f.mici pentru fraieri ,caci directorul nostru aduce fel si fel de criterii interne ,scoase de el pentru a-ti da o prema cit mai mica si pentru a-si umfla buzunarele lui.Hai va rugam dezbateti si problemele astea,ca sunt si astea f. usturatoare.

Anonim spunea...

Hugg mai poti? cand te intorci la ANP? HAi ca astia's varza. Biine asteptam dupa alegeri. Nu te mai fandosi si lasa ministerul ca e de treaba aici si te pricepi.

Huginn spunea...

Cineva a întrebat de prime...

Bani în buget sunt prevăzuţi, dar lipsa de lichidităţi împiedică Ministerul Economiei şi Finanţelor să facă deschiderea pentru aceste sume.

Toată documentaţia e pregătită se aşteaptă doar aprobarea celor în drept. Criza economică e de vină, iar dacă nu se porneşte tiparniţa, banii vor veni pe măsură ce se deblochează.