Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 10 noiembrie 2008

SNLP: Realitatea TV a descoperit unde se ascunde inchizitorul...

Şi SNLP critică, pe site-ul propriu, modul în care a fost gestionat incidentul de la Brăila, din perspectiva reacţiei mass-media. Mai jos aveţi prima parte a articolului, cu precizarea că sublinierile şi formatarea textului preluat îmi aparţin. Nimic nou sub soare. Televiziunea 'incriminată' a reacţionat ca orice post comercial. Violenţa se vinde, iar o astfel de criză de imagine este uşor de speculat.
.
Atât din reportajele difuzate în week-end, cât şi prin mijloace proprii, am aflat că 2 biete persoane private de libertate în Penitenciarul Brăila, au fost exterminate prin următoarele metode torţionare:
.
1. Li s-a permis să-şi execute pedeapsa în regimul semi-deschis (au uşile deschise la camere pe tot parcursul zilei, beneficiază de supraveghere cu nivel scăzut de intensitate, sunt incluşi în multiple programe de intervenţie psihosocială pe care le desfăşoară tot în spaţii/încăperi deschise, se deplasează neînsoţiţi în interiorul penitenciarului).
2. Au fost selecţionaţi, cu acordul lor, să desfăşoare activităţi productive, deci să muncească în aer liber împreună cu alte persoane, beneficiind de câştiguri financiare, diminuarea pedepselor (o zi câştigată la două sau trei muncite) cât şi de şansa de a fi liberaţi la prima analiză a comisiei de liberare condiţionată.
Notă:
Pentru deciziile de la pct 1 şi 2 două comisii şi-au asumat responsabilitatea. În cazul în care cei individualizaţi/selecţionaţi evadează sau comit alte fapte grave, membrii comisiilor (inclusiv directorul unităţii) pot fi fost traşi la răspundere, alături de cei care îi aveau în grijă la momentul evenimentului.

3. Au profitat de lejeritatea sistemului în care îşi executau pedeapsa şi de încrederea celor care au avut curajul să-şi asume răspunderea pentru ei, pentru a introduce în unitate obiecte şi substanţe interzise (alcool, telefoane mobile); de asemenea, au consumat alcool şi au folosit telefoane mobile într-un penitenciar.
4. Ştiindu-se vinovaţi, au reacţionat agresiv cu ocazia controlului care a dus la descoperirea obiectelor interzise, încercând să intimideze personalul de pază care a fost nevoit să-i imobilizeze.
.
Stimabila d-nă reporter-procuror-acuzator Cristina Şincai de la Realitatea TV, luând în calcul prezumţia de vinovăţie absolută a celor care aplica legea în condiţii de siguranţă mai mult decât precară a pus verdictul: TORTURĂ! A făcut tot posibilul într-o emisiune difuzată în direct sâmbătă în a-l determina pe directorul general al A.N.P. să accepte că este vorba de tortură. Acesta a rezistat greu atacurilor mai ales că nu prea a avut ocazia să vorbescă mai mult de 5 secunde la o intervenţie.(...)
.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt impartial in chestia asta mai ales ca evident lucrurile sunt complicate dar ca "Stimabila d-nă reporter-procuror-acuzator Cristina Şincai de la Realitatea TV ... a făcut tot posibilul într-o emisiune difuzată în direct sâmbătă în a-l determina pe directorul general al A.N.P. să accepte că este vorba de tortură. Acesta a rezistat greu atacurilor mai ales că nu prea a avut ocazia să vorbescă mai mult de 5 secunde la o intervenţie.(...)" e bull-shit, am vazut si eu emisiunea si nu a fost madam Sincai (pe care n-o simpatizez) cea cu subiectul tortura ci un alt participant, ea doar a insistat ca Bala sa aiba o opinie pe tema asta. In plus, Bala a avut suficient timp sa-si expuna p de vedere in emisiune, ca a fost sovaitor si pupincurist, asta ar trebui sa-i ingrijoreze pe SNLP. Sa-i mai ingrijoreze si faptul ca singurii in fata puscariei din Braila care sa vorbeasca cu presa au fost 3 neveste si o bunicuta in loc sa fie purtatorul de cuvant sau comandantul.
Incep si ei ca politicienii sa dea vina pe presa...

Anonim spunea...

Te-nseli. Purtatorul de cuvant de la Braila a oferit o declaratie dar, ce-i drept, mai bine nu o oferea.

Iar emisiunea s-a finalizat cu concluzia de tortura a d-nei reporter, dupa un tir sustinut asupra directorului general.

Sovaiala a existat in interventia televizata dar in mod cert nu a fost un caz tocmai usor de gestionat.

Ingrijorarea se indreapta si catre sesizarea rapida a parchetului, inainte ca o cercetare interna sa ofere concluzii clare.

Anonim spunea...

Asa a fost si v-a fi mereu. La Deva acun cam 2 ani cred, un bandit nu a vrut sa se mute si sefii au dat ordin sa-l mute cu forta. Lau mutat si i-a dat in judecata banditul, dar la ancheta parchetului ,sefii, nu au mai recunoscut ca ei au dat ordin si au ramas oamenii descoperiti si sunt judecati pentru vatamare corporala etc , suspendati si risca sa fie dati afara. Concluzia: sefii te vor baga in fata ca sa se scoata ei. Asa si Bala cu sesizarile la parchet. Cind e vorba de ofiteri nu se mai fac sesizari la parchete ci ramane la latitudinea directorilor daca anunta sau nu parchetul. Vezi 263alin 2 cod pen....

Anonim spunea...

Vineri 7.11.2008 la un punct de lucru exterior , la un particular foarte atent cu directorul penitenciarului Deva, facandu-i diverse servicii si mici atentii acestuia, l-a rugat pe dom director sa-i lase pe detinuti sa lucreze mai mult pentru a-si termina o lucrare(turnat betoane) ,acesta, contrar dispozitiilor legale privind durata muncii prestate, a aprobat si au lucrat de la 7 la 20,30. Cind se scria ca la Deva sunt probleme nu a crezut nimeni....Ca sa nu va mai spun ca la acelas beneficiar se lucreaza munca calificata (taiere si fasonare scinduri la diverse gatere) iar in contract scrie munca necalificata......8 ore etc....

Anonim spunea...

pt.17.15
nu mi se pare ca esti impartial in chestia asta ci rautacios. oricum nu ai inteles mesajul sindicatului. asta e "bull-shit..."

Anonim spunea...

La DROBETA TR-SEVRIN,a venit tot un comunist de la Timisoara,care copiaza modelul de acolo.Dl.Nazare,finul d-lui Bala de la ANP,aplica tot aceleasi metode comuniste,din libere la instante,din libere cate 3 ag/12ore sambata si duminica,escortele cate mai sunt program 9 ore,pontati 8 ore,Sectia ext.Vanjulet nu mai sunt pontati 13 ore si lucreaza 14 ore,posturile ar putea lucra si fara schimbator sustine dansul,serviciul ca la carte,controale....iar sindicatul in prag de alegeri ,parca nu mai are lider,vicelider,presedinte national,oamenii comenteaza pe la colturi dar nu au mai mult curaj,ma intreb pana cand?VICELIDERUL GIURA MAI CANDIDEAZA SI LA FUNCTIA DE LIDER DAR NU FACE NIMIC PT. MEMBRII.AM FOST MINTITI DE NAZARE CA VOM FI PLATITI PESTE 120 ORE ANUAL,PT CA IN RITMUL ASTA O SA DEPASIM BAREMUL IN 4 LUNI,DAR STUPOARE NU SUNTEM PLATITI.????

Anonim spunea...

Multumesc sindicatelor ca au luat atitudine,e adevarat aceasta este menirea sindicatelor,acesta este motivul pentru care am intrat in sindicat imediat ce acesta a luat fiinta,acesta este motivul pentru care niciodata nu solidarizez cu cei care circotesc la adresa sindicatelor si dau cereri de iesire din sindicat,aceasta reactie dovedeste ca ne indreptam spre normalitate cel putin in ceea ce priveste atitudinea sindicatelor FELICITARI.Sincer nu cred ca are importanta daca domnul Bala a cedat presiunilor doamnei Cristina Sincai sau oricarei alte doamne ,datoria dinsului de manager general al ANP era sa-si apere angajatii din subordine in mod legal,reamintesc ca la Baia Mare a fost destitiut un director de penitenciar si printre acuzele aduse respectivului director a fost si aceea ca nu a gestionat corespunzator un scandal mediatic local,in mod cert si acest scandal mediatic national a fost cel putin la fel de prost gestionat,sincer nu accept nici macar scuza ca nu a fost lasat sa vorbeasca un om de virsta domnului Bala si cu experienta dinsului nu avea voie sa nu poata sa-si exprime punctul de vedere,in aceea conferinta de presa era o ocazie cind se puteau evidentia conditiile de secol 19 in care lucram,lacunele legislative de care ne lovim,absenta conditiilor legale de a ni se oferi noua salariatilor ANP si familiilor noastre siguranta care ni s-ar cuveni,sincer sunt mai mult decit dezamagit de toata aceasta obedienta politica,sunt scirbit.

Anonim spunea...

pt a 12 oo
Nu prea cunosti prevederile legii, prima luna dupa ce ai lucrat se dau libere , daca nu, este posibil abia a doua luna se plateste.
La Aiud, Nazare a dovedit in scurt timp ca se poate, atunci impreuna cu Pop( directorul de la Gherla) au facut numai lucruri bune.

Anonim spunea...

PT anonimul de la 1200.
Tot plangaciosi ati ramas cei de la Dr Tr Severin,pana mai ieri erau rai, cei de la Craiova, azi cei de la Timisoara. Celor de teapa ta se vede ca nu le place munca.

Anonim spunea...

pt.12.37 prietene se vede ca ne cam vrajesti,la Aiud ,Nazare a stat o luna si jumatate cum de a reusit sa te plateasca tocmai pe tine,dupa cum bine spui procedura este de aproape 2 luni,daca la noi sunt oameni care au ore suplimentare peste 120/an,ce-a fost peste-Dumnezeu cu mila,n-au vazut nici-un banisor.Ti se pare normal sa faca afirmatia ca da decizie pe unitate sa se plateasca peste 120 ore,ca a obtinut aprobarile iar decizia nu aparut.Ce mai zici de asta.

Anonim spunea...

pt.anonimul de la 12.43 Iar matale tot un trepadus de la Severin ai ramas.Nu zice nimeni ca nu e bun,dar sa ne rspecte drepyurile nu sa-si bata joc de noi,in rest numai sanatate ii doresc.Cat despre scurta era Craiova numai lucruri bune foarte putine rele.Munca imi place dar platita nu in folosul altora,cred ca aici te inscrii si dumneata (la altora)

Anonim spunea...

Drepturile celor de la Drobeta sunt mincate de PORCI muncim ca prostii iar sindicatul doarme Liderul CUCA NICU tace chitic. Oamenii si-au pierdut speranta ca drepturile lor sa mai fie aparate, CUCA, are "treaba" sa se certe cu sindicalisti nemultumiti. Aceata e primul care le incalca drepturile. Nu de mult in vara dupa ce supraveghetori au fost controlati inclusiv si in pachetul cu mincare, nu au fost lasati cu mincare pe sectie. RUSINE!!! Nu ne suparam ca suntem controlati, ci pentru ca iti bati joc de noi cei care te tinem in spinare pe tine, NOI CEI ANALFABETII asa cum ne consideri tu pe noi, dar care cotizam.

Anonim spunea...

HA HA HA! PROBLEMA E COMPLICATA. TARE LA SEVERIN! CE SA FACA NAZARE?! AVETI RABDARE SA I DAM OSANSA POATE VA LUA MASURI SI PENTRU NOI. IAR CU SINDICATUL STIM CU TOTII, CHIAR CUCA A DAT ORDIN SA NU SE INTRE CU MANCAREA PE SECTIE DESI ERAU CONTROLATE PACHETELE.

Anonim spunea...

Severinul, mutati-va la FSANP daca liderul si viceliderul SNLP va dezamagesc,la noi fac treaba mai milt.