Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Ragea, demnitarul

Evenimentul Zilei ne informează că Radu Ragea a fost promovat în funcţia de subsecretar de stat, după ce anul acesta, în mai, o propunere similară a fost refuzată de către primul ministru în ultimul moment. Justiţiar Român, partenerul nostru de gherilă, scrie şi el despre Predoiu şi Ragea.
La şase luni după prima tentativă eşuată de a-l aduce în conducerea Ministerului Justiţiei pe unul dintre foştii săi asociaţi, ministrul Cătălin Predoiu a obţinut ieri semnătura premierului Călin Popescu- Tăriceanu pentru Radu Constantin Ragea.

Nominalizat să devină secretar de stat în mai, imediat după instalarea lui Predoiu, Ragea nu a mai apucat să ajungă în funcţie din cauza reacţiilor vehemente ale magistraţilor care i-au reproşat că nu are studii juridice. În ultimele zile de mandat, guvernul a găsit însă soluţia: crearea unui post special.

Funcţie creată cu dedicaţie

Pe 4 noiembrie, executivul a modificat, printr-o hotărâre de guvern, organigrama Ministerului Justiţiei adăugând un post de subsecretar de stat pe lângă cei patru secretari de stat subordonaţi lui Predoiu. Hotărârea semnată de Tăriceanu şi contrasemnată de Predoiu a intrat în vigoare începând de luni, când a ajuns în Monitorul Oficial. Trei zile mai târziu, premierul a venit cu o altă decizie prin care îl numeşte în funcţia de subsecretar de stat pe Radu Ragea.

Economist de profesie, Ragea se numără printre foştii parteneri de afaceri ai actualului ministru, în firma de consultanţă P&R Forus Strategies SRL. Chiar dacă amândoi au renunţat la acţionariat cu puţin înainte ca Predoiu să depună jurământul la minister, firma a rămas în familie. Potrivit datelor afişate ieri în Registrul Comerţului, firma îi are drept acţionari, în prezent, pe Mihai Gheorghe Ragea şi pe Diana Florentina Predoiu, fiecare deţinând un pachet de 50%. (sursa: Evenimentul Zilei, 15.11.2008)
Ce credeţi c-ar fi făcut Tudor Chiuariu pe final de mandat cu Iulia Scîntei? Întrebare de 100 de puncte. Cam ce-a făcut Cătălin Predoiu cu Radu Ragea. Pe Bogdan Găurean, transpiratul ăla de la Registrul Comerţului, l-a făcut şef de campanie că funcţie avea, pe Ragea l-a inventat subsecretar de stat pentru 2 săptămâni, aşa de amorul artei.
***
Când comisiile lui Radu Ragea măsluiau concursuri pentru piloşii care se vroiau directori în sistemul penitenciar, mă întrebam cât de tâmpit poţi să fi ca să faci asta înainte de alegeri. Răspunsul l-am avut câteva săptămâni mai târziu, şi eu şi candidaţii fără pile. Azi am primit şi ultima lămurire.
.
Da, se poate. Indivizi ca Radu Ragea sau Bogdan Găurean la Ministerul Justiţiei ori ca Vasile Pop, Florin Stanciu sau Tiberiu Ungureanu la penitenciare trebuia să-şi primească recompensa politică, iar un ministru precum Cătălin Predoiu, cu mintea şi reacţiile-i de avocat, e ideal pentru afaceri de acest gen.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Acest guvern se comporta ca si cind nu ar fi alegeri peste doua saptamini,chiar a disparut rusinea din tara asta sau doar de la clasa politica din tara asta?

Anonim spunea...

Huginn,

Dar , iarta-ma ce are una cu alta?
tu, daca ai ajunge intr-o pozitie de conducere, nu ai incerca sa iti numesti si apropiati in care ai incredere pe pozitiile cheie?

Cit despre SS in MJ DOAR MAGISTRATI,
au cumva magistratii implicit si o diploma in management si nu stiu noi si care ii recomanda exclusiv pt posturi de inalta demnitate in MJ? hai sa fim seriosi..
sint de acord cu voi atunci cind ramineti consistenti in argumente, dar de aceasta data, NU!

ii cautati, cu orice pret, NOD IN PAPURA MINISTRULUI.
de data aceasta, a-ti ratat...

O zi buna

PS

cum spunea JR, sefa bordelului nu e neaparat fufa...

http://judeinromanica.blogspot.com/2008/11/sefa-bordelului-e-fufa.html

De multe ori ma intreb de ce un presedinte de instanta trebuie sa fie judecator. Adica de ce presedintele trebuie sa fie cel care semneaza tot felul de acte, de la aprobare pentru hartia de buda la pixurile pe care niciodata nu le primim sau colile albe care ni se dau doar intr-o anumita zi a saptamanii, pana la benzina pe care soferii institutiei o bag ain masina pentru cursele numai de ei?! Ce, la Drept am invata sa conducem organizatii sau sa judecam dosare?!

Anonim spunea...

"ATI RATAT"

scuze...

Huginn spunea...

pentru anonim 15.11.2008 14:37:00

1. Daca ai lucra în privat nu ţi-ai aduce prietenii pentru că ai da rapid faliment. Şi, ca să-ţi raspund, dacă as fi într-o poziţie de conducere m-aş asigura că în jurul meu sunt oameni competenţi. Nu prieteni, nu amici politici nu beizadele.

2. N-am susţinut niciodată că secretarii de stat din MJ trebuie să fie magistraţi. Eşti în eroare. Dimpotrivă, cred că le-ar prinde bine câţiva economişti. Nu din categoria Tuleaşcă sau Ragea. Oameni care să ştie meserie şi să o practice. Nici alte profesii nu sunt de înlăturat ab iniţio.

3. Am ratat noi, a ratat ministrul, a ratat justiţia. Fiecare interpretează cum pofteşte. Nu-i aşa Radu?

Şi încă ceva... bună comparaţia cu bordelul. Da. Justiţia românească a ajuns un bordel.

Anonim spunea...

Sistemul penitenciar merge în jos.
Mai nou este condus de doi foşti miliţieni, un spion şi un prim procuror de Iaşi.
Şi mai presus de toate sunt sfătuiţi de pensionari securişti...
Ne auzim după alegeri.
Să fie într-un ceas bun !!!

Anonim spunea...

Huginne,

din fericire, nu ma numesc Radu, ci, poate, michelle_ma_belle sau ceva de acest fel, discret americanizat ( pornisem de la piesa Beathles, dar era deja luata...

1. MJ NU ESTE sector Privat! ci o mlastina de bisericutze cu interese murdare , in care fara oameni in care sa ai incredere, te sufoci ( intimplator, Monica Macovi a sfirsit asa, pt ca a avut prea putini oameni de-ai sai linga ea... tot intimplarea face ca il cunosc f bine pe unul dintre cei apropiati Doamnei Ministru...) ( eu lucrez de 16 ani in sect.privat si, din cind in cind, imi face placere sa am si aliati, prieteni, caci politica se face pa' peste tot, chiar si in acel sector si de network-ing ai nevoie - parol, sa ma crezi, mizerie si interese, implicit mincatoie este si in sect.privat... dar la o alta dimensiune !)

2. Faceam referire la cele continute in articolul citat si pe care, in mare parte, se bazeaza subiectul tratat azi si cu care, daca nu le-ai rectificat, am asumat ca esti de acord...
( foarte bine ca ai deschidere si pt NE-magistrati...)

3. Nimeni nu se bucura ca Justita din Romanika este o vestnica ratata (si o mare prostituata -cel putin moral, alde ca si kk si la modul propriu ...) ! eu in mod sigur NU.

In rest, mai raminea in complementar, sa o lauzi pe "admiratia" noastra comuna, kk , inalt-demisa la venirea lui Ragea... ( nu ai reusit in veci sa scrii articolul acela, n'est ce pas. mon ami?)


Cit despre acest Ragea, nu=l cunosc si nici nu-mi dpresc sa am aceasta onoare...

o zi buna si tie!

Huginn spunea...

:) discutam de profesii nu despre admiratia noastra comuna KK. In afara de asta nu Ragea a demis-o, şi în plus a rămas un pion important. Comparatia cu sectorul privat cred că e potrivită. Dacă ne interesează să obţinem rezultate bune e important sa iesim din tiparul asta balcanic. Dar cum bine spui, vorbim despre justiţie. Numai bine.

Anonim spunea...

Cu alte cuvinte, anonimule: "nu vreau nimic, m-am băgat doar în seamă".

Anonim spunea...

Anonimule, lucrezi în privat sau în privată? Nu s-a înţeles bine... Acolo, în privată, poţi să-ţi chemi câţi prieteni vrei, că nu ne priveşte, dar, doar pentru că justiţia e o curvă, nu e nevoie să incităm la viol şi nici să tăcem când e violată încă o dată.

Anonim spunea...

mai oameni! de ce dracu va consumati atat de mult pentru niste mizerii ce de-abia acum incep mai serios in romania?(ROMANIA*)aceasta miscare a lui predoiu se numeste...jurisprudenta!?cred ca va puteti umple timpul cu lucruri mai bune!sunt cu totul de acord cu voi dar,deja imi este scarba,cand aud,citesc, mj,anp,samd...

Anonim spunea...

La minister numai copii recunoscători. Trebuie să-şi plătească şi ei datoriile. Nu pot să facă reforme că nu ştiu ce-s alea. I-a pus Fenechiu trebuie să plătească. Dacă punem tot amatori pe obligaţii...

Anonim spunea...

Dl Băla nu are respect pentru lege cu atât mai puţin pentru drepturile pensionarilor. Crede că instanţa care le va acorda drepturile reactualizate, deci bani în plus şi renume în instanţă şi presă,că doar nu dă de la el, îi face onoare! Ne întrebăm de ce a mai apelat la sfatul bătrânilor dacă el nu are pic de consideraţie faţă de pensionari dacă nu de lege .

Anonim spunea...

spre informarea anonimului 15.11.2008 14:37:00


Monica Mavovei a venit cu o liota de procurori si cu neamu'.

Avea doar alura de independenta, a stiut dupa '89 in spre ce sa vireze. Deci, nu mai plange dupa ea ca nu merita !

Anonim spunea...

Am citit azi in presa ca PDL i-ar fi cerut acordul doamnei Macovei de a fi nominalizata ministru al justitiei in eventualitatea ca dinsii vor forma viitorul guvern.

Anonim spunea...

Fugi c buha de aici. NU ne mai trebuie am avut o experienta cu bretonata. Cred ca nici nu ar trebui s-o pomenim pe blog ca o scapam in unitati. Preotii din puscarii sa dea cu aghiazma pe taste. Mare pacat ca mai toti ministrii isi aduc aminte de puscarii numai la angajari si cand sunt evenimente mediatizate. Hai ca magistratii se duuuuc usurel la matca lor dar tare ma tem ca astia noi (da vechi) or fi la fel de hulpavi, sforari, incruntati, suspiciosi, lipsiti de viziuni, fara vlaga si lipeala la MJ. Si daca merge in acelasi ritm ca mai 'nainte stam si ne intrebam la ce dracu i-am hulit pe magistrati? Apropo sa ma anunte si pe mine cineva cand magistratii de la ANP ne vor multumi ca i-am invatat meserie. POP