Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 16 noiembrie 2008

Linsajul mediatic cu bolovanii din dotare

Unul dintre inamicii declarati ai sistemului penitenciar, este fara indoiala "presa". Care reflecta trunchiat, care manipuleaza, care alege cu buna stiinta evenimentele negative, in defavoarea lucrurilor de calitate, ce este de presupune ca-l anima pe lucratorul de penitenciare.

Ascultand comentariile invitatilor din oricare emisiune tv, organizata pe aceasta tema, ca lucrator de penitenciare, realizezi fara urma de indoiala, ca atat moderatorul cat si invitatii lor, sunt, in cele mai multe cazuri, foarte departe de adevar. Cu toate acestea ei reactioneaza si actioneaza ca si cum ar fi in perfecta cunostinta de cauza. Dupa ce-ti trece dezamagirea sau indignarea, intelegi intr-un final, ca aceasta abordare superficiala poate caracteriza in fond, oricare alta situatie. Necunoscand insa la fel de bine realitatea altor domenii de activitate, posibilitatea de a inghiti cu cea mai mare usurinta, concluziile respectivilor realizatori, este practic nelimitata. Drept urmare, prejudecatile, pentru ca despre ele discutam, sunt alimentate si intretinute pana la urma, cu ajutorul fiecaruia dintre noi.

Incidentul de la Penitenciarul Braila este din acest punct de vedere, emblematic. ANP-ul iese intial cu un comunicat neutru. Proaspatul lansat la apa director adjunct Ungureanu, ale caror abilitati de comunicare nu mai pot fi puse la indoiala, emana imbatosat inca un comunicat, in care trage toate concluziile. Uimit si zapacit de rezultat, tot el interzice pe urma, orice alta declaratie institutionala, da ordin sa se inchida repede telefoanele si obliga practic reporterul sa se orienteze numai in directia apartinatorilor. Care reporter, tratat cu refuz, se propteste in fata penitenciarului (unde altundeva?!) si intervieveaza pe indelete o bunicuta plansa de mila nepotului orfan de mama, detinut in penitenciar. Plansul bunicii, asociat cu fotografiile color, duc intr-o singura, inevitabila, directie.

Unul dintre sindicate, trezit si el din amorteala, emite un comunicat naucitor si, folosindu-se de tragedia unei familii, da ca sigura stirea, potrivit careia, un fost detinut a rapit si a ucis, cu patru ani in urma, copilul nevinovat al unui lucrator de penitenciare. Dupa care, satisfacuti de rezultat, organizeaza o conferinta de presa. Stirea era falsa dar scopul a fost atins si tot scopul scuza mijloacele. Tragedia e reală cu excepţia faptului că autorul nu era un fost deţinut.

In tot acest iures informational, cine s-a oprit putin in loc, sa cugete?! In tot acest iures informational, toata lumea s-a crezut datoare sa acuze, sa (se) scuze, sa convinga, sa felicite (cele mai multe felicitari au fost expediate pe adresa sindicatelor!). Mai conteaza ca era practic imposibil, fie si cu patru ani in urma, ca un lucrator de penitenciare sa-si piarda copilul in asemenea circumstante, fara stiinta presei, fara stiinta tuturor lucratorilor?
.
Mai conteaza daca a fost data, sau nu, comanda de corectie fizica aplicata detinutilor, imobilizati in prealabil? Mai conteaza ca implicarea sindicatelor, intr-un lung sir de alte abuzuri aplicate lucratorilor de penitenciare, a fost slaba sau a lipsit cu desavarsire? Ma tem ca nu! Dar fara "presa", nimic din toate aceste lucruri nu s-ar fi intamplat, ca urmare, "presa" este pana la urma pricipalul vinovat!
***

Cat timp Dl Ungureanu isi reface fortele, Ministerul Justitiei de aceasta data, prin reprezentanti de seama, in frunte cu Radu Buica, emite, ieri 15 noiembrie, anul de gratie 2008, urmatoarea insemnare, sub titlul de comunicat de presa:

"In cursul zilei de 15 noiembrie, conducerea centrala a ANP, a luat act de prezentarea in mass-media a unei situatii cu caracter personal, de catre un functionar apartinand unitatii penitenciare Targsor ."

Cel mai ignorant personaj, stie ca motivul pentru care o institutie emite un comunicat de presa, este acela ca are ceva de spus. Ce intelegeti dumneavoastra din acest "comunicat", proaspat postat pe site-ul ANP?! Poate intentia domnului Buica a fost aceea de a ne anunta ca in afara de conducerea "centrala" de pana acum, ANP-ul mai are si alte conduceri de mana a doua, pitite prin judetele megiese.

Altfel, imi este imposibil sa inteleg cum de situatia cu "caracter personal" a unui anonim functionar de la Targsor, a carui identitate pare sa nu mai fie o necunoscuta pentru mass-media, ajunge eveniment de seama, in masura sa-l abata din treburile justitiei, pe nenea asta cu functie atat de inalta, pentru cel mai fara de noima comunicat de presa pe care l-am vazut vreodata in viata mea! Postat nu pe site-ul ministerului ci in ograda ANP-ului, ca la noi merge orice.

Presa vinde si cumpara un anumit soi de marfa, "marfa" asta este livrata uneori pe tava, de catre tot felul de domni si doamne care, dupa ce trag tare in piept aerul rarefiat de sef, au impresia ca se pricep la orice, adica la nimic!

34 comentarii:

Anonim spunea...

de cand a plecat Munteanu de la PR au ramas in plop si plopul in aer. au avut un om competent si l-au tratat cu dispret. asta merita, cu varf si indesat. pacat ca, la urma urmei, tot noi, cei de jos, avem de suferit din cauza incompetentei unuia si a altuia...

Anonim spunea...

cazul expus de sindicat este real

Anonim spunea...

De vina suntem si o parte din noi, stimati colegi . De aceea suntem catalogati drept " gardieni " , " care nu fac nimic si i-au o gramada de bani " . Pentru ca o parte dintre noi n-au inteles ca dupa ce ies din tura problemele trebuie sa ramana la serviciu. Acest parte vorbesc in gura mare despre " ce am facut eu " , etc. Si cum in orice stire e o urma de adevar.Degeaba sunt atatia absolventi de facultati in foisoare ( si nu Biotera sau Ecologica ) ,daca sunt 2-3 care vorbesc cu " barosane" si " e multi " ca lumea si mai ales presa generalizeaza.
Asa ca aceasta perceptie asupra lucratorilor din penitenciare nu se va schimba asa usor.

Anonim spunea...

De ce sa nu acceptam si situatia "reala" pusa pe tapet de catre mass-media?Daca noi nu suntem in stare sa aratam societatii din care facem si noi parte,familia ANP,atunci sa o prezinte altii eronat,dar nici asta nu ne multumeste!Orice reporter ce calca intr-un penitenciar nu este familiarizat cu specificul acestei vieti-el apreciaza dupa bunul plac,la prima vedere ca viata din penit. are o logica simpla,(cum dealtfel credeam si noi pana ne-am angajat)in care angajatii asigura o gama larga de servicii ptr ppl(hrana,igiena,asistenta medicala,sociala,recreere,culturalizare,securitate).Impresia lui va fi, ca totul tinde catre durabilitatea mediului carceral,in care unii ppl suporta,altii nu.Daca i s-ar permite mass-mediei un contact mai amnuntit si pe o perioada mai lunga cu penitenciarul,vor fi percepute si dimensiunile sale umane,structurile relationale,apoi normele si valorile neoficiale.Asa isi vor da seama si vor intelege ca, situatiile de criza(Braila)cer o examinare mai amanuntita,in vederea cautarii indicilor semnificativi ptr instabilitate si dezorganizare,capabili sa modifice si,in ultima instanta,chiar sa distruga acest univers.Niciodata mass-media nu a facut diferenta intre spatiul penal si cel carceral,dar stiu sa-l loveasca.Pentru ei vreau sa le fac diferenta,aratandu-le ca spatiul carceral ,este un spatiu al autoritatii,chiar o zona a interactiunilor asimetrice.Autoritatea apare in ordine profesionala-ierarhica si,impune agentilor o subordonare pe verticala,iar autoritatea penitenciara impune ppl o supunere aproape totala.SI ASA DRAGA MASS-MEDIE APARE SPATIUL CARCERAL CARE ESTE UN CAMP DE FORTE.-in penitenciare regulamentele se aplica diferit;-ppl doreste sa ramana infractor,la ce buna atata reeducare;-respectarea programului zilnic depinde de cei care il conduc in ziua respectiva;-ppl fara scoala(multa)se simt foarte bine in penitenciar(oare chiar este haos?)

Anonim spunea...

Domnul Ungureanu asa va proceda de acum incolo. Toti funcitonatii care vor avea ceva de spus, vor avea de suderit. Se pare ca a afirmat aceasta idee recent la Marea Adunare fara scop (sau cu alte scopuri) de la Gherla. Iar unii directori se mai si lauda ca au sprijinul lui direct.

Anonim spunea...

Termenul "gardian" nu este perceput ca fiind unul cu conotaţii negative în afara penitenciarului. Doar cei din interiorul sistemului au tendinţa de a da se simţi jigniţi dacă li se adresează cineva cu acest termen. Oare de ce? La cele de "gabor" sau de "miliţian" nu sesizez tresăriri atât de nervoase.

Anonim spunea...

De aceea suntem catalogati drept " gardieni " , " care nu fac nimic si i-au o gramada de bani " .

Corect se scrie: "...iau o gramadă de bani".

Anonim spunea...

Comentariul de la 10:43 este un test de gramatica si o invitatie la scris ?

Anonim spunea...

Sincer consider ca vina este impartita,vina noastra a ANP-ului este ca raminem in continuare un sistem inchis,relatia noastra cu presa este lasata la mina ppl-ilor,noi personalul respectam ordinele, regulamentele care ne interzic sa relationam cu presa,chiar si purtatorii de cuvint pot sa o faca dupa un lung sir de aprobari care fac momentul comunicatului depasit,ANP-ul nu constiemtizeza ca in secolul 21 "al comunicatiilor"[titlul acesta l-au dat altii de multa vreme]telefoanele mobile si postarile pe internet nu vor putea fi niciodata eradicate din penitenciare,continuind sa procedam asa informatiile furnizate presei vor fi in marea lor majoritate cele ale ppl-ilor si familiilor lor.Ar fi necesar sa invatam de la politie,sunt sigur ca au folosit in interesul lor incidentul cu judecatoarea in stare de ebrietate care acum a transformat politistii care au oprit-o in trafic in inculpati,mediatizind acest incident in interesul lor au reusit sa obtina OUG de miercuri 12.11.2008 care sa completeze statutul politistului.Daca si ANP-ul ar mediatiza cazurile de salariati agresati de ppl,familii ale salariatilor agresati si scuipati in public pentru ca salariatul a refuzat sa se lase santajat,nu a cedat presiunilor unor ppl care se considera VIP-uri,atunci poate ca am putea sa aratam presei ca lumea penitenciarelor are mai multe fete decit orice medalie!Daca ANP ar construi o relatie reala cu presa poate ca am reusi sa depasim stadiul de discutii in ceea ce priveste asigurarile noastre de viata,siguranta noastra a salariatilor si a familiilor noastre si multe altele...

Anonim spunea...

de ce supara cuvantul gardian?doar nu lucram nici pentru FBI,NICI PENTRU CIA,NICI PENTRU NASA!OARE ARE VREO IMPORTANTA DENUMIREA?SAU ESENTA MUNCII SI CONDITIILE EI?!

Anonim spunea...

Vine politia si/mi ia toata marfa........si ce face cu ea????????

Anonim spunea...

Bravo, Theo!!

Anonim spunea...

Gardian conform DEX este acea persoana care pazeste ceva sau pe cineva. Insa multi se supara pentru ca ei de fapt se cred politisti FBI-isti, detectivi, etc.etc.Treziti-va fratilor la realitate cei care va suparati, sunteti paznici de hoti...Sefi de post la comuna Foisor si carne de tun cand greseste seful. Daca se lsa cu scandal seful sta deoaprte tu altoiesti hotul, el ia o mustrare pe tine te da afara. Daca vine presa nu vorbeste cu tine ca palmas vorbeste cu seful. Si seful de multe ori nu stie ce se intampla, pentru ca el nu lucreaza ca tine 12 ore in frig sau curent. Seful are birou cald, cu secretara frumoasa si deschisa la orice, masina la scara confortabila cu caldura nu ca dubele care te duc pe tine la PL sau oriunde in alta parte. El sta cuminte si confortabil in masina, tu esti inghesuit de multe ori chiar de hotii pe care-i pazesti. Le inghiti mirosurile pestilentiale care razbat din unii dintre ei, fumul de tutun cu care te ineaca si le asculti injuraturile mascate adresate tie. El ia cea mai mare prima, nu e pedepsit niciodata si e cel mai bun aici intre zidurile inchisorii, daca ar lucra in lata parte ar fi la c*ca, nici acolo n-ar fi bun.
Spune presa ceva de asta? De unde... ca doar vorbeste cu seful.

Anonim spunea...

Pentru colegii mei, palmasii - cum le place sa se alinte,

Dragii mei, am observat ca sunteti invidiosi pe sefii pe care-i aveti. Chipurile au secretare dispuse la orice, masina calduta la scara, un birou confortabil etc.,. Probabil ca au :). Cinste lor...Daca au invatat cand trebuia, au. Imi aduc aminte ce imi spunea tata cand eram copil - "Tata, pune mana pe carte! Nu vrei, nu e nicio problema, cineva trebuie sa sape si santuri. Vrei sa lucrezi cu pixul, studiaza...vrei sa dai cu sapa, atunci te distreaza." Perspectiva de a da cu sapa era prea sumbra pentru mine, asa ca am ales sa invat. Parca imi vad si acum colegii de liceu, smecherasii, cum se distrau pe seama celor ce invatau (ha ha ha, uite-o si pe fraiera aia...invata la romana, in loc sa mearga cu noi la bar sa se distreze...habar n-are ca viata trece pe langa ea). Acum "fraiera" e sefa de personal pe undeva, iar el, "smecherul" e vanzator in piata. Si el se vaita. Ca el de ce nu are masina la scara, de ce nu merge la costum, de ce e nevoit sa stea cu taranii la tarabe...Mai fratii mei din foisor, palmasilor, nu va mai plangeti fratilor de mila. Vreti o soarta mai buna? Niciodata nu e prea tarziu sa cauti ceva de ce ai fugit cand trebuia - CARTEA. Poate ca dupa ce te vei imprieteni cu ea, vei avea si posibilitatea sa-ti schimbi destinul. Dar nah, e greu sa mai faci asta cand viata ta se rezuma la 8 sau 12 ore de serviciu si apoi iesiri cu prietenii la bere, la gratar sau tolanit in fata televizorului. Asa ca fratioare drag, tu cel de la 22.05, nu-ti mai plange de mila. Ai soarta pe care ti-ai cladit-o. Nimeni nu e vinovat. Doar tu, maria ta. Si nu-mi spune ca parintii tai nu au avut posibilitati materiale sa te tina la facultate, ca nu te cred. Am avut coleg in scoala, crescut doar de mama pentru ca tatal ii murise de multa vreme, care a fost capabil sa treaca pein facultate doar cu bursa. Acel OM merita toata admiratia. Iti multumesc Cataline! De la tine am invatat ca pot realiza orice, daca vreau.

Cu stima pentru barbatii adevarati

Anonim spunea...

Pentru Theo,

Prietene, daca lucrurile ar sta asa cum le prezinti, as fi si eu de acord cu tine. Dar nu stau. Ne intrebam de ce ne injura si ne scuipa pplei. Din vina noastra. Pentru ca nu stim sa ne relationam cu ei. Nu vrem sa facem asta. Cum sa pedepsesc eu un ppl care a injurat un coleg, cand al meu coleg l-a trimis, cu 3 min inainte, la origini. Sau i-a dat ceva sa mamance. Pai nu pot. Si eu l-as fi injurat sa fii fost in locul pplului. Alta faza. Se mira un coleg de-al meu de ce un ppl i-a luat familia la stanga. Pai daca "colegul", atunci cand fusese rugat de vreo 5 ori de ppl sa il duca pana la cabinet ca ii e rau, ii tot spunea sa astepte ca e ocupat. Ce vina are cineva ca pplul il vedea in oglinda cum spargea seminte in fata biroului cu alti doi palmasi. Pplul l-a tot rugat - Ma nea cutare, te rog frumos, vino tata pana la camera sa ma duci si pe mine la cabinet ca imi e foarte rau...Al meu coleg - Asteapta ba! Nu vezi ca-s ocupat...Asa odata, asa de 2 ori, de 3 ori, la a 4 a l-am inteles si eu pe pepeleu.
Noi suntem vinovati de marea majoritate a jignirilor si amenintarilor ce ni se aduc. Am uitat si uitam mereu de zicala "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!". Nu-ti place sa fii injurat? Nu mai injura. Nu-ti place sa fi tratat cu lipsa de respect? Respecta tu mai intai. Chiar daca e vorba de un detinut. E un om. Si tu, printr-o conjunctura nefavorabila, ai putea ajunge acolo. (Doamne fereste! Nu doresc nimanui asa ceva...ba mint, coruptilor :)))

Sa revin la Theo - In lumina a ce ti-am mentionat mai sus, crezi ca ai putea sa-mi indici vreun caz de agresiune din partea unui pplu?

Te respect prietene, dar priveste si jumatatea goala a paharului.

Cu stima,

Anonim spunea...

Către 23.53:

Teoria ta ar sta în picioare dacă n-am avea atâţia şefi agramaţi şi habarnişti.

Anonim spunea...

Pt. oo.06:

Drept ai cuvântat. Avem unii colegi care vor să fie mai hoţi decât hoţii, mai "smardoi" decât "smardoii", mai "bandiţi" decât "bandiţii". Şi aşa rămân. Sunt ca în bancul acela cu miliţianul şi cu peştele. Cel mai prost învaţă de la cel mai inteligent? Haideţi să fim noi mai inteligenţi, nu infractorii! Să ne adaptăm înseamnă să ne coborâm la nivelulo lor de înţelegere, nu de conduită, dar să ne şi ridicăm de acolo.

Anonim spunea...

Pt.00:06 ai dreptate doar partial,eu personal nu am injurat niciodata nici un ppl dar am primit "de mincare"si eu si familia mea de foarte multe ori si de multe ori de la cite un ppl cu afectiuni psihice care s-a autoagresat pe care l-am ajutat,ba m-au mai trimis medicii pe mine la spital sa apelez la rude medici sau fosti colegi de cind lucram la spital,am apelat ppl-ul a fost tratat ca un pacient si drept multumire,nu atunci, peste ceva vreme,am primit injurii, la prima ocazie cind am refuzat sa dau tratamente cu vitamine sau antibiotice la dictarea ppl-ului.La noi tocmai asta este problema ca supraveghetorii care au injuraturi in program nu au fost vizitati acasa dupa liberare ci acei care au un comportament civilizat;personal consider ca este gresita atitudinea de a ne dezbina noi spre a le da satisfactie ppl-ilor,eu de regula dau replici ironice la adresa limbajului buruienos,citez vorbe de duh gen "cind te bagi in laturi te maninca porcii"si obtin mai bune rezultate decit daca solidarizez cu ppl pentru ca l-a injurat colegul,replicile binenteles le dau in birou nu de fata cu ppl.Imi amintesc ca atunci cind eram licean cel mai temut profesor nu era cel de sport care mai ardea cite un pumn in plex si fiului directorului de spital dintr-un orasel de provincie ci o profesoara micuta de 150+ cm. care abia daca a urecheat vreo 2-3 elevi in toata cariera sa,isi cistigase prestigiul printr-o extraordinar de buna pregatire,un limbaj extrem de civilizat si muncind cu elevii,daca ma gindesc citi isi datoreaza cariera de medici acestei profesoare ar trebui ca doamna sa traiasca vesnic.La noi ni se scot ppl la cabinet la URGENTE ca are inceput de calvitie,stiu ca nu in toate penitenciarele se iese la cabinet ca la Arad,dar cred ca ar fi mai eficient sa le atragem atentia colegilor cind gresesc decit sa solidarizam cu ppl,e adevarat ca cea mai mare parte a vietii o petrecem impreuna cu ppl-ii dar un bun profesionist trebuie sa faca diferenta intre colegi si"obiectul muncii".

Anonim spunea...

Administratorii acestui blog, au postat deseori articole despre "eficienta" demostrata in activitatea domniei sale de directorul adjunct al ANP, Spaiuc. Si deseori s-a scris si s-a sutinut si de administratori si de alti comentatori mai mult sau mai putin anonimi ai acestui blog de multitudunea spaiucilor in sistem. DE ei, stimabile/a,(cred ca mai mult stimabila) anonim/a din 16.11.2008 ora 23:53:00 era vorba in postarea cu sefii care au de toate absolut nemeritat. Acei oameni sunt cei care dau chix si platesc altii in locul lor. Acei sefi nu merita absolut nimic si totusi, iau multi bani si au tot ce le poate dori sufletul la serviciu. Ti se pare corect? Au invatat ei in scoala chiar asa de mult ca sa merite astea... nu cred. Cred ca te simti cu musca pe caciula ca esti un asemenea specimen...obraznic, indolent semidoct si razbunator. Astfel sunt multi ajunsi cu pluta politica in functii de conducere... Un sef care isi castiga respectul nu va fi niciodata tras de maneca pentru ce are la serviciu...de ce? Pentru ca el va sti sa cantareasca orice situatie si va da verdictul punandu-se si in locul celui de jos. Cei cu masini la scara si secretare dornice de orice... nu. Si acestia din urma dicteaza ce sa apara in presa. Si dupa cum s-a vazut... dau cu stangul in dreptul.

Anonim spunea...

23:53,nu contest cele afirmate de tine.DAR DECAT UN OFITER PROST, MAI BINE UN AGENT DESTEPT!CARE NU CADE NICIODATA IN COMPROMIS CU PPL!

Anonim spunea...

Pentru Theo

Prietene, constat că eşti un cititor activ şi sincer interesat de soarta şi bunul mers al sistemului.

Pentru implicare, pentru timpul acordat, toată admiraţia.

Dar, în contrapartidă, te rog dedică ceva timp (în paralel, pe rând, ... în primul rând) unui dicţionar ortografic, ortoepic şi -mai ales - de punctuaţie.

Nu de alta, dar ne pierzi pe drum cu frazele interminabile, dezlânate, fără cap şi mai ales... fără coadă.

Scrii ca si cum ai vorbi pe nerăsuflate, de parcă ai stenodactilografia după dictarea lui Dan Diaconescu... ÎN DIRECT!


Parafrazând, fond... fără formă!

În rest, numai de bine!

Anonim spunea...

Trecând şi la lucruri mai serioase, voi face un scurt comentariu pe marginea articolului postat.

Dragă admin, concluziile tale, referitoare la reacţiile "presei" în atari situaţii, pot fi extinse şi sunt universal valabile.

În orice domeniu (politic, social, sportiv, cultural, etc), referitor la orice sistem (public, privat, etc), în orice plan şi la orice nivel, "presa", atunci când (şi nu numai) "se simte" evitată, refuzată, obturată în obţinerea de informaţii, această "putere" reacţionează, uitând de orice reguli ale deontologiei profesionale.
Noi, cei din sistem penitenciar, realizăm divagaţiile “profesioniştilor” din “lumea celor care nu cuvântâ” (presa scrisă) sau a celor care dacă o fac, ajung , de cele mai multe ori, materie primă pentru Huidu şi Găinuşă, tocmai pentru că din interior cunoaştem, mai mult sau mai puţin, cruda şi/sau crunta realitate.

Din păcate, îţi garantez, că fenomenul se întâmplă şi este perfect valabil/adaptabil oricui şi oriunde în “eterna şi fascinanta....”.

Sintagma "a patra putere în stat", brusc şi irefutabil rarefiază "aerul" din capul oricărui reprezentant al mass-media, fie el tânăr şi dornic de afirmare, fie el experimentat, hârşit şi deja aflat pe culmile gloriei, astfel că "... dupa ce trag tare in piept aerul rarefiat de ..., au impresia ca se pricep la orice, adica la nimic!"

Toate astea, pe lângă "nevoia" de a face un exerciţiu de putere, plătindu-şi poliţa celui/celor care au îndrăznit să o înfrunte pe "prea mărita".

Revenind la ideea iniţială, prezentarea trunchiată şi deformată a realităţii reprezezintă, din păcate, o caracteristică esenţială a mass-mediei, o rezultantă nefericită a mai multor vectori dezorientaţi: mercantilism, lipsă de profesionalism, meschinării, interese personale sau de grup (a se citi trust de presă, partid politic, companii, etc... după caz).

După ce expresie “datu’ cu părere este sport naţional în România”, devenise déjà consacrată, “presarii” au reuşit să o ridice pe culmile “profesionismului” sau chiar a profesionalismului. Exemplul cel mai elocvent este dat de - mult prea - analizata dispariţie a - mult prea - mediatizata ELodie pe - mult prea – “senzaţionalul“ prost (pardon, post)… de televiziune. Câţi specialişti, câtă elocinţă, câtă aplecare, câtă... brrrrrrrrrrrrrr!

În loc de concluzie, referitor la “presă“ am să parafrazez un vechi proverb românesc - “Profesioniştii strigă: Profesioniştii”

Anonim spunea...

Burebista in razboi cu presa vremii. Ce jalnic...!

Anonim spunea...

Jalnic, da. Pentru toţi contemporanii... acestor vremuri.

La aşa timpuri şi oameni, aşa presă.

Avem "presa" pe care o merităm.

Anonim spunea...

Jalnic e ca ne razboim cu presa, ne plangem de profesionalismul oamenilor din presa, iar prefesionalismul nostru urla singuratic si gol.

Anonim spunea...

Urla la luna ca si lupul dacic, ca si Burebista la presa.

Anonim spunea...

Burebista,esti filozof!!
In ANP cu tine!!

Anonim spunea...

Parerea mea e ca se da prea mare importanta presei. Daca MJ sau ANP nu ar mai cere socoteala de cate ori sughita cate un ziarist, nascut ieri, atunci si munca s-ar face acolo unde trebuie nu s-ar chinui lumea sa vanda imagine.

Anonim spunea...

Amabili cu toată lumea până la luarea puterii domnii Băla şi Celmare au început să dea pe afară. Nu le mai ajungi la nas. O atitudine care nu face diferenţe de înaintaţii lor. Domnul Băla nu trebuie să ne spună cât facultăţi a făcut ci când le-a făcut. Din interviurile pe care le-a avut la TV ne-am putut da seama cât este de deştept. Dar, poate fi onest, moral, cumsecade. Cu toate acestea este acum echipa în care ne punem speranţe. Problema cu vechea moştenire e uzată. Să vedem ce lasă dumnealor moştenire

Anonim spunea...

Draga burebista, cinste dumitale pentru ceea ce ai cu presa, dar dictionarul recomandat lui theo, ar trebui sa-l rasfoiesti..."in paralel, pe rand,...in primul rand" ... dumitale. Ia vezi cate greseli ai in comentariu si apoi invata-i pe altii!

Si inca ceva. Cu limbajul acesta erai bun la Academia Romana. La puscarie trebuie sa te faci inteles de toata lumea, nu numai de unii.

In rest, numai de bine!

Anonim spunea...

Multumesc 21.51 THEO

Anonim spunea...

Theo, trebuia sa zici ca esti muiere, ca te aparam eu.

Anonim spunea...

Militar, bine ai venit in lumea...militienilor de puscarie!

Anonim spunea...

Chiar nu mai aveti cu ce sa va munciti bietele creierase decit cu intrebarea "este sau nu este muiere THEO?"!