Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 8 octombrie 2008

Ziua Muncii Decente

N-au defilat de 1 decembrie, au defilat de 7 octombrie

Peste 450 de membri ai Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) au participat la marsul organizat cu ocazia „Zilei Internationale a Muncii Decente”. Sindicalistii din penitenciare au demonstrat că au capacitate de organizare si mobilizare atunci când e nevoie.
.
Un marş liniştit condimentat cu scandări 'de bine' adresate parlamentarilor si clasei politice, a adus lucratori de penitenciare alaturi de colegi din alte mari organizatii, pentru a marca acest eveniment. Cu titlu de gluma, Presedintele BNS, Dumitru Costin, a propus ca in viitor Casa Poporului sa se transforme intr-un nou muzeu Antipa: "sa-i bagam pe toti in formol, sa trecem pe la ei in zilele libere, sa ne aducem aminte sa le spunem copiilor nostri: Asa aratau politicienii din paleozoicul politicii romanesti".
Peste 10.000 de sindi­calişti au mărşăluit ieri în jurul Palatului Parla­mentului, strigând “Nu vrem pensii pentru voi/ Vrem salarii pentru noi”. În fruntea coloanei s-au postat sindicatele lucrătorilor din penitenciare, care au huiduit spre geamurile clădirii în care îşi desfăşurau aleşii lucrările, strigând „Hoţii, la puşcărie!”. Unul dintre liderii minerilor şi-a pictat un tricou astfel încât pe partea din faţă era semnul egal între secera şi ciocanul comuniştilor şi săgeata liberală, iar pe spate avea trecute salariile minime din ţările occidentale. (sursa: Gandul, 08.10.2008)
Dar ce inseamna munca decenta? Potrivit Blocului National Sindical (BNS), „Munca Decenta este o strategie de dezvoltare care recunoaste rolul central al muncii in viata oamenilor: o munca productiva si care aduce o remuneratie justa, securitate la locul de munca si protectia sociala a familiei, cele mai bune perspective de dezvoltare personala si integrare sociala, libertatea de exprimare a revendicarilor, posibilitatea de a organiza si a participa la procesul deciziei, sanse egale si un tratament echitabil pentru toti, barbati si femei.”

Politica salariala, promisiuni neonorate

Potrivit celor patru confederatii sindicale organizatoare, de Ziua Internationala a Muncii Decente, lucratori din toata lumea cer cresterea puterii de cumparare a salariilor, munca sigura si sanatoasa si rezolvarea problemelor si conflictelor prin dialog social si acorduri, "nu prin impunere si represiune".
.
"Ceea ce se intampla in aceste zile - disputa provocata de cresterea salariilor profesorilor, lipsa de politica unitara in privinta salarizarii, declaratia de eliminare a Contractului colectiv de munca unic la nivel national, faptul ca niciun partid nu a preluat in strategia proprie angajamentul de a continua aplicarea acordului referitor la raportul dintre salariul minim si salariul mediu - sunt componente care ne indreptatesc sa afirmam ca de fapt clasa politica nu doreste instaurarea muncii decente", sustin liderii sindicali.
.
Clasa politica si-a amintit pentru cateva ore ca electoratul nu e doar o masa virtuala obligata la supunere si ascultare de porunci. Trecator si interesat, insa. Vin alegerile, cine are timp de banalitati?
.
Link util:

35 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur ca se trezeste,in sfarsit si S.N.L.P-ul,din pacate nu pot sa constat decat inutilitatea actiunii de ieri. Cand a trebuit sa iasa in strada pentru drepturile noastre,la pichetarea M.J.-ului se facea ca ploua,acum se baga in fata pentru altii,pacat ca se risipesc fortele pe actiuni fara efect .Pacat ca se asterne linistea peste sindicalismul din penitenciare.

Anonim spunea...

De ce dracu de 15 ani incoace nu s/au mai schimbat din liderii marilor sindicate din tara, chiar nu s-au ivit printre sindicalist altii mai capabili? Dar s-au infipt ei atat de bine si in politica ca nu mai au loc si altii cu mai mult entuziasm si buna credinta! Ar trebui sa ne dea de gandit trebile astea! Nu e bine niciodata ca cineva sa stea la conducere mai mult de 4-8 ani!caci se imput lucrurile si increngaturile nu mai pot fi descurcate, iar oamenii pierd, din nou oamenii pierd!

Patrick spunea...

Pt ora 13,43
Multumim pentru constatari

Fortele nu se risipesc.
Ele doar se antreneaza.
A fost un exerctiu de viteza de reactie si totodata o demonstratie de forta.

La o chemare simpla si din pripa - tematica actiunii a fost clara si comunicata anterior - au raspuns 450, deci se poate evalua reactia la un stimul serios cu raspuns bine pregatit.

S-au estimat timpi de pregatire, eforturi financiare, impedimente in convocarea rapida si aducerea unui numar mare de oameni, etc.

SNLP este o organizatie care vrea sa stie pe ce mizeaza, cu atat mai mult cu cat istoria sa nu este chiar reactionara, dar este istorie.

Putem vorbi despre inutilitate daca dintr-o lista de revendicari stabilite la inceputul actiunii, se constata la ceva timp dupa protest ca nu s-a rezolvat nimic si la aceasta categorie inca nu se incadreaza SNLP. Ramane de vazut.

Pe fondul protestului,reprezentantii SNLP si FSAP PUBLISIND (organizatie constituita de SNLP si alte 26 de sindicate, total 15.000 de membri)au intrat in 2 zile la 2 ministri si mai urmeaza inca 2 saptamana urmatoare plus alte demersuri spre Guvern. Este vorba despre toti cei care au legatura cu functia publica.

S-a stabilit constituirea unei comisii interministeriale cu participare sindicala pentru reglarea situatiei incompatibilitatilor functionarilor publici, inclusiv cu statut special, promovarea, protectia juridica, si alte probleme importante pentru personalul din administratia publica.

Discutiile au fost ample. Nu se pot comprima intr-un comentariu. Au fost date interviuri si comunicate de presa. Actiunile sunt in plina desfasurare.

Anonim spunea...

Iacata si ceva concret, constructiv... Felicitari si... THINK BIG!

Anonim spunea...

Patrick din interventia ta oficiala si destul de in tema, sa intelegem ca esti unul din reprezentantii SNLP?

Si apropo esti sigur ca nu s-a rezolvat nimic la ceilalti de arunci cu noroi in pichetarile anterioare?
In afara de a sustine o categorie profesionala, functionarii publici de la primarii si prefecturi pe care-i ai in Publisind si care mereu au zis jos categoriile privilegiate, jos legile speciale de salarizare, folosindu-te de cei care nici nu stiu ca i-ai folosit, eu cred ca ar trebui sa mergi inainte si sa arati realizari palpabile, nu sa spui ca tu acum ai iesit in strada, ce mare realizare ... pentru chestii generale ... ale altora din pacate ...s-au rezolvat toate ... unii au iesit pentru probleme cu adevarat dureroase si specifice.

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns,Patrick,e bine ca ai lamurit lucrurile. Poate ar trebui ca marile structuri sindicale din A.N.P.sa-si dea mana si sa actioneze impreuna,in interesul oamenilor pe care-i reprezinta. Daca ar fi asa,A.N.P.-ul si M.J.-ul nu si-ar mai bate joc in halul asta de atatia oameni. Va multumim ca ne tineti la curent cu tot ce se intampla in sistem si ca puneti presiune pe "lichelele "care-si vad doar interesul lor si nu pe a celor multi .

Patrick spunea...

Citind primul comentariu, nu stiu cine arunca mai mult cu norori.

A fost deschis un subiect de catre cineva cu orientare clara si am oferit o opinie precum si argumente, pentru echilibru si o viziune echitabila.

Imi respect colegii care au curajul de a se expune la astfel de actiuni cu toate ca fac parte dintr-un sistem special.

Nu conteaza culorile sub care isi striga necazul. Departajarile pe apartenenta sindicala nu trebuie adancite. Scopul este comun. Nu este un concurs dar din pacate la asta se rezuma uneori opinia multora.

Anonim spunea...

Hei,atunci cand vreo suta si ceva de "nebuni " strigau si raguseau in fata M.J. si-l luau la "suturi " pe initiatorul ultimei revolte a detinutilor,Nati Meir,de nu mai stia ala cum sa urce mai repede in loganul cu care venise, am mai observat ceva care m-a indurerat,treceau pe strada autobuze incarcate cu cadre de penitenciar care se uitau la cei care picheteaza ministerul dar nu a coborat nici unul sa ni se alature.Atunci trebuia sa ne solidarizam si sa fim o mie nu o suta,sa vada ca suntem o forta.Unde ati fost atunci ,domnule Teoroc ? ,unde au fost oamenii cu care v-ati afisat la mitingul de ieri ?
Nu va pun la indoiala bunele intentii dar cand mergi pe principiul " fa-te placut de sefi "cum spunea odata un vicepresedinte S.N.L.P. ( domnul Cuca )nu e bine ,o sa vedeti ca cei multi pe care ii aveti in spate si care platesc ,constiincios,cotizatiile, va vor parasi si-si vor lua soarta in propriile maini.

Anonim spunea...

Să nu uităm că cei vreo suta si ceva de "nebuni " erau în majoritate membrii de sindicat din Cartelul Alfa,având alte ocupaţii decît lucrători de penitenciare şi care au venit din solidaritate, să sprijine FSANP.
Conducerea de la acel moment a Federaţiei, considera că sunt singurii reprezentativi în sistem(deşi aveau ca membrii mai puţin de 1/4 dintre angajaţii din penitenciare)şi doar ei pot avea acces în minister.
Practica a demonstrat că numai prin acţiuni comune ale sindicatelor şi cu sprijinul activ al liderilor confederaţiilor, se pot rezolva problemele angajaţilor.
Oricât de speciali am fi noi, trebuie să aplicăm aceiaşi strategie dacă dorim să obţinem rezolvări la problemele noaste.

Anonim spunea...

ai cui sunt pantofii pe care îi vând sindicaliştii de la severin, în frunte cu cucă ?

Patrick spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Patrick spunea...

17,33 - Pari la fel de in tema, dar tema e mai veche si tine de Cartel Alfa, prin 2006 cred, nu de PUBLISIND in 2008. Postare vicleana, aproape inteligenta.

18,32
Esti prea patimas si cauti sa localizezi, sa responsabilizezi si chiar sa nominalizezi, iar asta genereaza rivalitate si tensiuni. Nu de asta avem nevoie. Prin urmare imi inhib tentatia si nu intru in polemica pe tema cine este mai bun, dar voi uza de dreptul la replica.

Nu despre Teoroc, Popescu, Lucaci sau Vasilescu este vorba aici.
NU ESTE UN CONCURS. NU PROMOVAM PRODUSE.

Nu este o rusine sa militezi si pentru altii. Este esenta sindicalismului. Se numeste solidaritate. Numai asa poti spera ca, la nevoie, vor tipa si altii pentru tine. Stiu ca pare imposibil. Ne-am obisnuit singuri. Cine sa se zbata pentru noi? Daca nu ne facem noi dreptate, nu ne face nimeni. In PUBLISIND nu se gandeste asa si exista 15 sectoare diferite de activitate. Cei din protectia copilului au salarii mai mici dar ei accepta ca salariile mai mari din penitenciare sunt o consecinta a riscurilor deosebite, riscuri pe care ei nu doresc sa si le asume cu toate ca se scot la concurs posturi vacante. Pastrati-va linistiti salariile alea consistente si faceti-le si mai mari, va ajutam si noi. In ce conditii munciti, le meritati. E o mostra din ceea ce se poate construi cu solidaritate si intelegerea corecta a situatiei celuilalt (este reproducerea aproape fidela a unei discutii recente).

In jurul Casei Poporului au marsaluit pese 10.000 de oameni, cu SNLP in frunte (asezare intamplatoare), iar cei 500 de colegi ai tai care au ragusit strigand acolo nu au facut-o doar pentru SNLP si nici nu au strigat balarii privind drepturile minerilor. Nu s-a facut nici reclama, nu s-au batut nici tobe dupa actiune si nici articole incendiare nu s-au postat. Cu toate astea este clar ca pe cineva a iritat prezenta asta agresiva a SNLP in fata banerelor Cartelului sau ale BNS. Nu a avut nimeni vreo sansa sa le ia fata alor nostri. aveau prea multe de spus. Au huiduit fara frica in fata camerelor de luat vederi, langa geamurile MJ, Senatului sau Camerei deputatilor si pentru asta au batut drumul din Oradea, Baia Mare, Botosani, Arad, Gherla, Timisoara, Gherla si toate celelale unitati unde sunt grupe SNLP. Nu merita desconsiderarea celor care vor sa scoata in evidenta inutilitatea unor actiuni si succesul altora.

Inca o data: tot respectul pentru cei cativa nebuni care se aduna in jurul liderilor la chemarea acestora, indiferent de culorile de pe sepcute, indiferent de rivalitati sau concurente!

08.10.2008 23:23:00

Anonim spunea...

SOLIDARITATE=PRODUSE DE CALITATE,PENTRU SNLP=SPERJUR

Anonim spunea...

Ma intreb dupa ce colturi au stat tupilati carcotasii si nehilistii infocati a tot ceea ce inseamna initiativa sindicala, atunci cand ,,naivii" raguseau sub geamurile M.J-ului?!
Poate ca ar fi fost mai indicat si folositor sa vina cu sugestii sau chiar critici decat sa adopte tehnica barbatilor cu fusta sau pe cea a vitejilor rasariti dupa razboi!
Cu asemenea mentalitati si atitudini nu vom ajunge prea departe nici noi cei multi, nici cei care conduc sindicatele
Dar, totusi, nu mor caii cand vor cainii!
Intoteauna asteptam sa faca altcineva primul pas iar apoi barfim sau descalificam atitudinea si curajul lui, pentru ca a indraznit sa evidentieze diferenta dintre barbati si simpli posesori de(...,).
Ma incearca un sentiment trist cand vad ca, in Romania in mai mor cainii de drum lung si...unii de grija altora.

Anonim spunea...

Eu sunt unul dintre ,,nebunii" care au urlat la Parlament.
Tu, carcotasule, de ce nu ai venit?! Ti-e frica de nevasta sau nu ai vrut sa-l superi pe sefu'?!
Las-o mai moale!
Poate ca s-ar face mai multe daca ar fi mai multe urlatoare pe la usile guvernantilor.
Sau poate am ajunge mai rau decat atunci cand eram militari daca am fi toti simpli mancatori de sarmale, gratis.

Anonim spunea...

Cam putine lucriri se mai schimba in tara asta de ceva vreme incoace
De ce te mira ca nu se mai rotesc liderii de sindicat?!
Cine sa-i schimbe daca noi ne multumim cu vorbe goale pe blog!
Asa se intampla peste tot in sindicate; cand vin alegerile gasca smecherilor e prezenta
Bocitoarele raman pe margine si apoi se lamenteaza si se revolta in fata sotiei pentru esecul iluziilor meschine.
Dar pana la urma nu putem ignora casuntem un popor de lasi si mincinosi.
Scuzemia e singura noastra explicatie in fata neamplinirilor
care de cele mai multe ori ne domina viata personala si profesia.
Preferam sa cautam vinovatii prin vecini, prin alte tari, prin stele si oriunde in alta parte decat sa acceptam ca de fapt suntem lasi si fugim din fata realitatii.
Ma batea si pe mine gandul sa..,,ma fac sef "pe la sindicate.
Am renuntat! Solidaritatea tipica militienilor m-a descurajat.
Asta este!
,,N-ai cu cine ma! N-ai cu cine!"
Doar vrajeala rasuflata pe la colturi, si smecheri cu origini si prejudecati agrariene

Anonim spunea...

Bag de sema ca-ti plac sarmalele, anonimule!
Daca tot ai fost la PARLAMENT, ce ai castigat tu, personal?
Poate ca sefii tai au castigat, dar tu, doar sarmale?!

Anonim spunea...

Sunt bune si sarmalele decat alte lucruri necomestibile preferate de unii
Macar am avut curaj sa fluier sub geamul lui Vozganian, in timp ce unii nu au curaj sa-si rada singuri barba.
Despre nemultumirea celor iesiti in strada au vorbit televiziunile insa despre frustratii deghizati in analisti, vizionari si drosofile nu vorbeste nimeni.

Anonim spunea...

Scuze, nu doar s-a fluierat sub geamuri.

In ziua mitingului si pe fondul protestelor, Ministrul Ec si Finantelor a primit o delegatie din partea PUBLISIND la ora 10,30, iar a doua zi aceeasi delegatie a fost primita la Ministrul Muncii, la ora 10. Urmeaza MJ, MIRA, ANFP si Guvern.

Dintre revendicari si raspunsurile primite:

1. În privinţa salarizării, Federaţia PUBLISIND a solicitat o majorare rezonabilă, cel puţin egală cu rata inflaţiei, pentru lucrătorii din administraţia publică pe care îi reprezintă. Publisind consideră că o creştere salarială este absolut necesară şi justificată în condiţiile în care salariul mediu brut din sectorul bugetar este cu cel puţin 15 procente mai mic decât media salariului brut pe economie, iar nivelul indexărilor pe anul 2008 au acoperit mai puţin de 50% din nivelul inflaţiei reale. Respingerea acestei solicitări ar fi, în opinia Publisind, o măsură incorectă, discriminatorie la adresa membrilor federaţiei în comparaţie cu celelalte categorii de bugetari şi ar conduce la o erodare accentuată a puterii de cumpărare într-un moment în care se anunţă creşteri semnificative de preţuri.

RĂSPUNS: Miniștrii au caracterizat propunerea ca echitabilă și au informat că, în termenul cel mai scurt, în funcție și de rezultatele întâlnirii de vineri 10 octombrie, dintre Guvern și liderii confederațiilor sindicale, se vor stabili procentele de indexare a retribuțiilor pentru anul 2009.

2. O altă solicitare vizează creşterea valorii de referinţă sectorială cu 12% pentru funcţionarii publici cu statut special şi pentru personalul contractual din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (angajaţii din sistemul penitenciar şi poliţie). Cererea federaţiei este justificată având în vedere faptul că de circa patru ani de zile această valoare a crescut nesemnificativ (în 2008 doar cu 4%) iar inflaţia şi costurile cu întreţinerea au progresat continuu (inflația reală din anul curent fiind de 15%). Majorarea acestei valori este corespondentă cu indexarea salariilor din celelalte sectoare de activitate cu funcționari publici.

RĂSPUNS: Ministrul Economiei și Finanțelor a declarat că nu are nimic împotriva acestei majorări dar începând cu 01 ianuarie 2009, pentru a nu suprasolicita bugetul pe anul în curs. Declarativ, dl. ministru a precizat că pe această linie se va orienta şi avizul ministerului dat proiectului de lege aflat în curs de aprobare în Camera deputaților - for decizional. Nu se pot oferi, însă, garanții, fiind atributul deputaților să voteze legea.

5. Iniţierea unui proiect de modificare a articolului 94 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, în conformitate cu prevederile Constituţiei României.
Conform Constituţiei, „exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, iar restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.”
Cu toate acestea, Legea 161/2003, care asigură transparenţa funcţiei publice interzice funcţionarilor publici „să deţină alte funcţii şi să desfăşoare alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unitaţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată.” Fără să se urmărească o proporţionalitate a restrângerii, această prevedere este întâlnită în toate statutele elaborate pentru diferite categorii de funcţionari publici. În sectorul bugetar, şi cu precădere în ceea ce-i priveşte pe funcţionarii publici ca persoane prin care se realizează prerogativele de putere publică, legislaţia este suprasaturată de restricţii sau restrângeri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţii. Multe dintre aceste limitări de drepturi se îndepărtează, însă, de la scopul pentru care au fost prevăzute şi chiar de la cadrul constituţional.

RĂSPUNS: Cei doi membrii ai Guvernului au fost de acord cu constituirea unei comisii interministeriale care, împreună cu sindicatele, să elaboreze un proiect pentru modificarea articolului 94 din Legea nr. 161/2003 dar și a altor prevederi din legislația aplicabilă funcționarilor publici. Este agreată ideea definirii clare a incompatibilităților pentru fiecare domeniu de activitate.
Cu același nivel de importanță a fost dezbătută și problema protecției funcționarilor publici față de plângeri/sesizări/reclamații/procese pentru fapte care au legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu (respectiv asigurarea consultanței juridice și a reprezentării în instanță). Atât dl. ministru Vosganian cât și d-na ministru Câmpeanu au fost de acord că se simte nevoia unei prevederi concrete și aplicabile, sens în care vor face demersuri. Astfel, pe lângă identificarea unei soluții în cadrul comisiei interministeriale care se va constitui, vor discuta aceste aspecte și cu celelate ministere sau instituții implicate.
Ministrul Muncii își manifestă susținerea totală pentru rezolvarea problemei incompatibilităților și cea a protecției, cu atât mai mult cu cât în calitate de fost funcționar public a simțit vulnerabilitatea generată de un cadru legislativ generic, inaplicabil și a declarat că va face inclusiv lobby în mass-media, pentru a urgenta modificarea dispozițiilor existente.
De asemenea, în cadrul întâlnirii de vineri cu sindicatele, cum am mai menționat, va fi convocat și Președintele ANFP căruia i se va solicita un punct de vedere privitor la aceste aspecte.


6. Acceptarea negocierii şi semnării între federaţiile sindicale reprezentative pe de o parte şi ministerele în care lucrează salariați din administrația publică pe de altă parte, a unui Acord/contract colectiv de muncă, la nivelul ramurii administrației publice, înainte de finalizarea bugetului pe anul 2009, în condiţiile Legii nr 130/1996 privind Contractele colective de muncă şi a Hotărârii de Guvern nr. 833/2007 privind Comisiile paritare şi acordurile colective, precum şi corelarea drepturilor salariale ale funcţionarii publici si personalului contractual din administratia publica, conform prevederilor Contractului colectiv de muncă la nivel național nr. 2895/2006.

RĂSPUNS: Nu au fost obiecții, urmând inițierea negocierilor de către FSAP PUBLISIND.

Anonim spunea...

renuntasi la Patrick? esti anonim? Nu mai avea rost, deja te-ai deconspirat.

Anonim spunea...

patrick nu e singur, are echipa.

Anonim spunea...

Pentru celalalt anonim deconspirat....principala ta preocupare se pare ca nu sunt problemele celor care te platesc.
Adevaratii tai "adversari" nu au fost niciodata nici ANP-ul, MJ-ul etc. ci proprii tai colegii care se incapataneaza, inexplicabil pentru tine, sa sprijine SNLP.
Unde sunt vremurile tale de glorie cand aranjai concursurile prin ANP la telefon ? Atunci te simteai ca pestele in apa.
Ai putea sa iti consumi energia si inteligenta, care de altfel nu iti lipseste, pentru o cauza mai buna.

Anonim spunea...

Mai bine iesi in strada orgaizat, cu un scop bine definit si,logic, atunci cand situatia o cere.
Daca bati campii poetic si visezi ca poti minti si amagi indecisii sau nestatorcii prin autodidactul si spontaneitatea unui razboinic rustic te faci de bacanie.
Oare, de fapt, ce se contesta si pe ce temei? Cine sau ce a deranjat asa de mult ca presa a redat fidel cateva dintre lozincile sindicalistilor din SNLP?
Consideri ca e mai productiva imbarligatura pe la spate?
Sau ca avem mai mult de castigat atunci cand suntem dominati de dorinta si instinctul dezbinarii?
Cu siguranta asta o doresc multi din cei ce dormiteaza in scaunele ministeriale;poate si tu anonomule.
Dar , din fericire, mai sunt oameni care au auzit de dezinformare sau diversiune.
Efectul e destul de mic, oricum pentru ca suntem si noi prea mici si, in primul rand, mintea care o initiaza e veita din vremea si lumea lui Moromete.

Anonim spunea...

acelasi anonim de la 17.33 si atat.

In spatele anonimatului multi isi spun ofurile, in spatele anonimatului multi incearca sa faca si diverse jocuri, insa nu trebuie identificata in spatele tuturor aceeasi persoana doar pentru simplul fapt ca sunt mai multi care nu sunt de acord cu cel care a postat cele mai mari comentarii de aici.

Napoleon zicea: "dezbina si stapaneste" .... se reuseste din pacate prea adeseori asta. Administratia doreste, serviciul ei secret asisderea, sindicatele "pun botu`" si se toaca marunt intre ei.

E bina sa gandesti rational, sa nu cedezi basic instinct si sa treci la atac la persoana. Raspunde logic, demonteaza parerile contra ... daca ai argumente .... nu te cobora cu cateva trepte facand ce spuneam mai sus.

Un anonim oarecare a spun ceva mai sus despre unitatea miscarii sindicale, acest lucru nu se va intampla niciodata daca cei din fruntea lor se raliaza parerilor unora din membrii lor si nu vad partea benefica a acestei unitati, unitate care poate fi macar de idei.

PS Finalitatea unor actiuni, pichetari, greve, proteste, nu consta un obtinerea unor raspunsuri verbale de la ministere sau ministrii, consta in rezolvarea efectiva a problemelor, rezolvare palpabila ...., de regula, in buzunar.

Anonim spunea...

Am uitat sa raspund la o intrebare.

A deranjat mult faptul ca unul din autorii de pe acest blog, Patrick, blog care se vrea impartial si echidistant, nu a fost asa.

Putem vorbi despre inutilitate daca dintr-o lista de revendicari stabilite la inceputul actiunii, se constata la ceva timp dupa protest ca nu s-a rezolvat nimic si la aceasta categorie inca nu se incadreaza SNLP.

Nu cred ca e nevoie sa mai traduc ceea ce e in spatele cuvintelor.

Anonim spunea...

„Renuntasi la Patrick? esti anonim? Nu mai avea rost, deja te-ai deconspirat.”

Se spune „ai renuntat” nu renuntasi, ca te tradezi si tu.

Totusi, Patrick nu pare sa urmareasca anonimatul atat de mult ca tine.

Anonim spunea...

Informarea de la 01,48 a fost primita, in cursul zilei, de toti liderii grupelor SNLP.

Anonim spunea...

anonimului de la 15.58

Ideea nu este de a arata cine e sau nu e fiecare din cei care posteaza aici. Important este realitatea celor prezentate si acuratetea informatiilor.

Cine vede in acest blog o rampa de lansare, nu cred ca are ce cauta aici.

De aceea in anumite cazuri e mai bun anonimatul, conteaza doar informatia transmisa.

Contradictia din aceste comentarii a pornit de la cu totul si cu totul altceva: reciteste postarea de la 12.08.

P.S. Cred ca s-au scris suficient de multe lucruri offtopic spre amuzamentul celor care iau indemnizatii de conducere.

Patrick spunea...

Sa clarificam si promit ca e ultima interventie la acest articol:

1. In ultima perioada pe blog au fost postate numeroase comentarii despre sindicate, deci reiese un anumit interes pentru acest domeniu dar si o mare lipsa de informare.

2. Discutand cu Huggin, am decis, cu putin timp in urma, sa preiau aceasta problema si sa incerc sa ofer informatii complete cu privire la intrebari sau opinii in legatura cu activitatea sindicala, pentru a acoperi pe cat posibil acest vid de informatie. Nici gand de intentii partinitoare sau propagandistice. Aciditatea unor postari inca de la primul comentariu, a creat, insa, o reactie sponana .

3. Cele cateva articole postate de Patrick pe blog, ca autor, sunt absolut impartiale si nu fac propaganda pentru nimeni.

4. Articolul la care comentam acum a fost scris de un alt autor, iar eu am reactionat cu comentarii, nu am postat un articol. Comentariile au fost saturate in primul rand cu informatii, doar in subsidiar putand fi apreciate ca reactive. Din pacate se incearca minimalizarea informatiilor din continut prin exacerbarea partialitatii.

5. Nu exista o obligativitate de impartialitate pentru autori si nici vreo limitare a drepturilor de opinie și de exprimare. Prin astfel de restrangeri s-ar reprima chiar spiritul blogului.

6. Oricare anonim care posteaza comentarii partiale, poate fi in realitate un autor. Nu am considerat fair-play folosirea anonimatului. In calitate de autor, imi asum tot ceea ce am spus, nu am atacat pe nimeni personal in schimb am oferit detalii despre activitatea sindicala tinand cont de comentariile postate.

Anonim spunea...

Am fost la miting si am fost placut impresionat de modul cum a fost organizat,mai ales intr-o perioada foarte scurta.La noi la romanii cred ca avem o problema mare,daca faci un lucru se gasesc destui sa spuna de ce-l faci sau ca nu l-ai facut bine,daca nu il faci ,se gasesc si mai multi sa spuna ca trebuia facut,cred ca suntem campioni la acest capitol.Din pacate miscarea sindicala in sistemul penitenciar este fragmentata din cauza orgoliilor unor persoane care se viseaza mari lideri sindicali.Felicitari pentru intreaga echipa de la SNLP.

anduzu spunea...

of... cati carcotasi si in miscarea sindicala,noi cei din penitenciare suntem un grup unit ceea ce am demonstrat si la miting.daca situatia va impune ori de cate ori va fi nevoie ne vom mobiliza pentru fiecare actiune, din pacate restul sindicalistilor nu cunosc puterea noastra.cat despre revendicarile noastre acestea sunt fondate,sa se gandeasca fiecare carcotasi ce face cand aude ca o cunostinta s-a liberat de la puscarie, incearca sa-l evite, dar noi lucram in fiecare zi cu acestia, predispusi la imbolnaviri si cu sabia deasupra capului.

Anonim spunea...

Mai fratilor , de ce sunteti asa de revoltati de faptul ca S.N.L.P.a iesit in strada alaturi de marile confederatii ? dar oare v-ati intrebat cine o sa ne sprijine pe noi atunci cand nevoia ne va impinge in strada ? chiar credeti ca numai noi cei din penitenciare putem face un tur de forta de asa natura incat mizerabili care ne conduc sa inceapa sa tremure ? eu spun sa va mai ganditi inainte de a arunca cu noroi in efortul depus de cineva .

Anonim spunea...

HABAR NU AU UNII CE INSEAMNA SA MERGI LA NEGOCIERI ,SA SPUNA CA NU SE CASTIGA NIMIC,UITI 'raule'CA PANA MAI 'acu' NU AVEAI CURAJ NICI SA RESPIRI IN FATA SEFILOR?< NU STIAI NICI MACAR DE CE SPORURI BENEFICIEZI CA SI LUCRATOR IN PENITENCIAR.PROBABIL CA ACUM AI SI TU O FUNCTIE MAI CALDUTA SI TI_AI LASAT PARUL SA CREASCA.SI TU MAI CREZI IN LOZINCA "LAS CA NE DA SI NOUA"?

Anonim spunea...

unora le este mai usor sa vorbeasca ,decat sa faca ,un rezultat in urma actiunilor SNLP nu poate veni imediat ,dar intotdeauna vor fi si mancatori,intotdeauna cel ce priveste crede ca este mai bun decat cel ce munceste

Anonim spunea...

Pe acest blog toata lumea isi da cu parerea despre ce s-a rezolvat sau nu s-a rezolvat cu mitingul din data de 08.10.2008.Este adevarat ca problema salarizarii si a sporurilor ne doare pe toti cei din sistem,dar vad ca nimeni nu aduce in discutie si alte probleme care sunt la fel de importante,si o sa le amintesc punctual:
- conditiile si programul de munca - din cite cunosc suntem ultimii in UE si la acest capitol;
- vechimea in munca in acest domeniu de activitate - sau mai exact virsta de pensionare,in mai toate tarile UE si chiar tari nemembre UE;se iese la pensie cu drepturi depline dupa 10(zece),maxim 15 ani de vechime in sistem,fara a fi conditionat de o varsta anume;
- numarul de cadere raportat la numarul de persoane private de libertate,care la noi a fost si inca este deficitar;
- dotarea penitenciarelor cu dispozitive moderne care sa ajute la paza si supraveghere;
Ar mai fi multe de spus,dar momentan ma rezum numai la atat nu inainte de a va aminti ca pana si lista de boli profesionale in domeniul nostru de activitate este una foarte lunga ...dar cati dintre noi stiu sau stiau toate acestea?!
Poate ca prin intermediul acestor actiuni sindicale sa putem intra si noi in UE.Sa lasam carcoteala si sa incercam sa privim mai optimist lucrurile!